timaros,imádlak.(sokra nem mész vele,de tényleg így van).
Patrubányt tökön rúgnám magam is-sztem közveszélyes őrült a pasi,és jónéhány hiszékeny embert ültetett fel-nem csak most.
Lehet,olvastad már azt a bizonyos "szösszenetet",azért beírom újra,annál is inkább,mert most Kövér is a hírTv-ben szinte erre célzott.Egyre hihetőbb.(bár nem bizonyítható,soha nem lesz az).
"Előre jelzem hogy pár helyre elmegy az alábbi szösszenet .
Egy kis csámcsognivaló .
A határon túlról. ( van aki ott is tovább lát az orránál ! )
A nagy összeesküvés elmélet , avagy hogyan borítsuk bele a magyarokat a saját nagymagyar csapdájukba.
A románok egyszerre két figyelmeztetést kaptak ebben az évben . Egyet az EU-tól a kisebbségekkel kapcsolatban ( EU néppárti vizsgálat kisebbségi ügyben ) egyet a várhatóan 2006-ban hatalomrakerülő Fidesz részéről ( Kövér László HARC !). Valahogy ki kellett fogni a szelet a vitorlából , és el kellett tűntetni az automónia-törekvést a napirendről. Mit is kell tenni hogy az erdélyi magyarok ilyen irányú törekvése porszemmé váljon ? Fel kell vetni a kettős állampolgárság kérdését !! Meg kell találni azt az embert aki felvállalja az erről szóló magyar népszavazást ! Potom pénz ! Aki magyarországi magyarként ellene van az hazaáruló , aki mellette az igaz hazafi !! Tehát az igaz hazafiak a román vezetés óhaja szerint , soha többé nem hozzák szóba Erdély automóniáját , mert okafogyottá válik a kettős állampolgársággal . Nincs többé magyar föld Erdélyben , nincs VISSZA TRIANNONT , a pártok békésen megfojtják egymást Budapesten . Erdély a fiatalság áttelepülése miatt kiürül , tíz év és magyar szó sem hallatszik. Illetve aki megszólal azt pofán verik. Az eddig támogatott magyar egyetemeken a dák történelmet tanítják , Hunyadi János újra nagy román hőssé válik , és Visegrád tényleg Bukarest külső lesz (á,lá Hofi ).
Előre a nagy román csapda bezáródásért !!
És ha az igen győz abba belebukik az MSZP !
Tényleg csak ők ??
Szó mi szó, a hozzászólók javarésze szokásosan megint másról ir, mint a topik témája. Számos Mo-on élő honositott vagy letelepült erdélyit ismerek - rokonok is vannak köztük. A honositottak szavazhattak is. Jórészük nem tette (nem érdekelte, nem értette a kérdést, nem akart állástfoglalni, lusta volt, stb), aki meg elment az többségükben az igent jelölte be (legalább is ezt mondta utólag). Egyszerüen szolidaritásból és nem párt irányitottan. A nem-mel szavazók közt viszont sokan voltak akik a kormány nemre felhivó argumentumait fogadták el. Sokan arra is hivatkozva, hogy ha ők évekig vártak, sok pénzükbe, utánajárásukba került, mások ne kapják meg csak úgy ukmukfuk! Személyes megjegyzésem, hogy ez a szituáció (elutasitó magatartás, a nemmel vagy a nem megjelenéssel) kevés más európai nemzetnél fordulhatna elő. Ez a szégyenletes számunkra. De legalább valamiben elsők vagyunk Európában - de lehet, hogy a világon is - a vizilabdán kivül. -:((((
Én meg nem szégyellem, hogy egy olyan államban élek, ahol betartják a törvényeket. Ha törvény írja elő, hogy népszavazást kell tartani, ha legalább 200 ezer aláíró ezt kéri, akkor tartsák is meg. A vélemények megoszlanak. Az én erdélyi (partiumi, bánáti) és kárpát-medencei ismerőseim többsége az igent tartotta fontosnak megjelölni a szavazólapon. Ne csak magadra gondolj, hanem azokra is (Délvidék, Kárpát-alja), akik nem lesznek EU-polgárok jó ideig. Sőt, esetleg EU sem lesz mindig. Lehet, hogy a határok egyszer majd légiesülnek, de én nem egészen így látom a kérdést. Tudomásul veszem, hogy nem az én akaratom érvényesült, de nem akarom, hogy amiatt, amit akartam, kis jószándékú hülyének tartsanak.
Üdvözlet minden jószándékú fórumozónak!Ritkán írok,inkább olvasok,de most egy-két mondattal hozzájárulnék a vitához.
Erdélyi magyarként én sem szavazhattam,de ha megtehettem volna,bizony vagy otthon maradok,vagy nemmel szavazok.De leginkább Patrubány torkát haraptam volna el, és (szégyen és gylázat,tudom) a magyar alkotmánybiróságét,mert engedélyezték ezt a csúfos kérdésfeltevést.
És minden olyan erdélyi és magyarországi politikus valami ordas módon szégyellje magát,aki akár az egyik,akár a másik oldalon elkötelezte magát.Biztam a magyarországiakban és arra fogadtam,hogy 25 százalék alatt lesz a részvételi arány,mert igy fogják kifejezni tiltakozásukat a szavazók a kérdésfeltevés ellen.
Nem jött be,a fogadást elvesztettem.De a magyarországiakat továbbra is a testvéreimnek tekintem,és szégyellem magam azok helyett,akik igenis magyar zászlókat égetnek Erdélyben és nem éneklik el a Himnuszt mise után,mint eddig tették.
És ne feledjük,hogy a legrosszabb esetben 2008-ban megszűnik a határ Bors és Ártánd között.
Hehe, most nézem, én abban a vitában leugattalak, mert demagóg módon érveltél az "igen" mellett. Csak nem emiatt sír még mindig a szád? Na töröld meg szépen az orrodat, és fejezd be a hisztit... :o)))))))
Megjavult a kereső? Jé! Akkor lehet, hogy azért linkeltem be az előbb egy keresést a saját hozzászólásaimról az adott topicból? Lehet, hogy ezért idéztem be párat közülük? Jé! Égsz mint a rongy, és jópofizol hozzá? Fellépést is vállalsz ezzel a produkcióval? :o))))
Ezt is te írtad,(működik a kereső) amikor még az Igen mellett kampányoltál
Ezt ugyanabban a vitában írtam, ahol egy oldallal korábban elmondtam, hogy csak akkor megyek el szavazni, ha úgy látszik, győznek az "nem"-ek. Mit nem lehet ezen megérteni? Amit most csinálsz, az már nem csúsztatás, hanem ordas hazudozás, szóval megkérnélek, hogy húzd el a valagad a Mea culpára.
"Ki nem szarja le? Attól én még a saját értékrendem szerint fogok szavazni. Magyarországon ugyanis legeslegfőképpen vélemény- és lelkiismereti szabadság van, és jogom van a lelkiismeretemmel nekem elszámolni, úgy ahogy azt a lelkiismeretem diktálja"
Ezt is te írtad,(működik a kereső) amikor még az Igen mellett kampányoltál, (még, a szavazás előtt), aztán azt írtad, hoíg nem szavaztál,(szavazás után). Mindegy, te tudod. Amúgy, a legszánnivalóbb Nem-ek, a volt határontúliak Nem-jei.
Ez alapján mindenki eldöntheti, hogy mi mellett "kampányoltam".
Pár idézet:
"Valóban, sőt vannak más érvrendszerek is. Egy liberális hazafinak most haza és nemzet közt kell dönteni. Egy liberális gondolkodó számára egyszerű a képlet: ha nekem jól megy, akor a hazának megy jól, és vice versa. Minden olyan döntés, ami veszélyezteti a saját jólétemet a hazám jólétét veszélyezteti."
"Ez egy mocskos választás, amiből nem lehet jól kijönni. De korrekt érvek, érvrendszerek felépíthetőek mindkét (mindhárom) döntés mellett. Más kérdés, hogy vannak, akik nem veszik a fáradtságot, hogy ilyet felépítsenek, és fújják a pártpropagandát a legjobb rákosista beidegződések szerint."
"De speciel annak az ódiumát nem tudom, és nem akarom felvállalni, hogy ha győz a "nem", akkor a határokon túl több millió magyar úgy fogja érezni: ők itt nem kellenek. Azoknak a szerencsétleneknek évtizedek óta nehéz soruk volt, de legalább mindig volt egy anyaországuk. Hova mennek majd, ha rosszabbra fordul a soruk? Oda, ahol azt mondták nekik: nem?"
"Mellesleg abszolúte egyetértünk abban, hogy a legjobb lenne, ha érvénytelen lenne a szavazás, úgyhogy az én "igen"-em is afféle "kivárásos" szavazat lesz, amilyet már többen javasoltak a "nem"-mel kapcsolatban."
"Tiszteletben tartom mind az "igen", mind a "nem" voksot, ha az megfontolás és nem torokig leszopott pártpropaganda eredménye. Pontosan ezért már hetek óta csak inkorrekt érvekbe szoktam belekötni mindkét oldalon. Ismétlem: nem agitálok. Ez az én döntésem, szimplán bemutattam az érvrendszeremet, amivel eljutottam idáig."
Ez a "legkorrektebb nick" szvsz neked sem fog így összejönni, ha csúsztatsz a hozzászólásaimmal kapcsolatban. ;o)
Én nem kampányoltam semmi mellett, ez elég világosan kiderül a hozzászólásaimból. Vitatkoztam a populista demagógiák ellen mindkét oldalon, illetve kifejtettem, hogy én, személy szerint elfogadhatatlannak érezném, ha hozzájárulnék "nem" győzelméhez.
A legkorrektebb nick címre nem hajtok, alig fél éve vagyok itt a polfórumon rendszeresen, úgyhogy szvsz "fiatalnak" számítok errefelé.
Az Igen szavazatod mellett kampányoltál,a viták-ban. Liberálisként, (ezt, külön is hangsúlyoztad). Mindegy, mert úgy szavaztál, vagy nem szavaztál, ahogy jónak láttad. A legkorrektebb nick szavazásnál, esetleg nem kerülsz be.:-)))
Pontosítok (visszaolvastam), itt éppen Állományjavító azon nézetére reagáltam, miszerint az "igen" győzelme a populista, soviniszta vonal megerősödését jelezné. Ezért biztosítottam, hogy hiába szavaznék én "igen"-nel (feltéve ha elmegyek - mint ezt korábban elmondtam), az én szavazatom semmilyen sovén politikai érdek felé sem mutat.
(De elmenni csak akkor megyek, ha látom, hogy valószínűleg érvényes lesz a szavazás. Ennek esélyét kb. 95%-nak veszem.)
Az első hozzászólásom ugyebár arról szól, hogy a "nem" győzelmét opponálom. Tehát akkor megyek el "igen"-nel szavazni, ha úgy látom, győzni fog a "nem" (ezt abban a topicban is elmondtam, ahonnan idéztél, illetve részletesen kifejtettem az érveimet ezzel kapcsolatban). Mi a probléma?
Ezzel tisztában vagyok, de tudatosan teszem. Az ilyen módon megfogalmazott cél - remélem - mindaddig nem valósulhat meg, amíg elég masszív réteg opponálja.
Én a szavazatom ellenére ennek a rétegnek vagyok tagja.
Apokrifválasz | vissza a topikba
2004.12.10 20:44:24 (65)
És örülök neki, hogy ha idehaza ki is tagadott másfélmillió magyar azért,
mert nem mentem el szavazni, odakint megmaradtak azok a józan, magyar testvéreim, akik igazán számítanak.
Én speciel nagy rajongója vagyok a kárpátaljai magyar színháznak. Jobb, mint az itthoniak, Vidnyánszki, Trill Zsolt és társai olyan friss levegőt hoztak a magyar színházi világba, ami igencsak feladta a leckét a hazaiaknak. Ha rajtam múlik, az összes lóvét, ami erre az eszement népszavazásra elment, odaadtam volna a Vidnyánszky Attilának... Már csak azért is, mert nem pántlikűzik, nem archaizál, hanem teszi a dolgát: MAGYAR SZÍNHÁZAT CSINÁL! ÉS MILYEN JÓT!!!!
Tegnap találkoztam egy szlovákiai magyar atyafival, aki nevetve tett szemrehányást, mondván "nem adtatok nekünk állampolgárságot!",
Megkönnyebűlve hallgattam, hogy egy csepp rosszalás sincs a hangjában. Persze mint EU-tagoknak nekik nem annyira égető a KÁP, de érzelmileg, amiről a viták folynak, nincs különbség.
Pontosan látta, hogy a népszavazás pártok összecsapása volt és hogy a kérdés ilyen feltevése valójában provokáció.
Megnyugtató volt, hogy mint ht magyar nem sértődéssel, hanem megértéssel fogadta az eredményt, bizonyítva, hogy arrafelé sem kevés a gondolkodó ember.
"az átlag erdélyi nem olyan, amint azok, akik magyar zászlókat égettek, "
Nem égettek.Udvarhelyen készültek rá,de sztem mire sor került volna az akcióra,oszladozni kezdett a lila köd és letettek róla.Örülök neki.Sztem ezt a szerencsétlen erőszak-kísérletet mielőbb el kellene felejteni,Patrubány meg fulladjon bele a saját tömény húgyagyúságába.
Nagyon örülök a véleményednek,remélem,igazat mondasz.(hasonlókat néhány hete a DISPUTÁN-Transindex- is olvastam).Remélem,ettől jól fogok aludni.Nem szavaztam NEM-mel,arra képtelen lettem volna,viszont gyarapítottam a távolmaradók táborát,nem közönyből,lustaságból.Sztem Nektek sem volna jobb,ha együtt fulladnánk bele a saját nagymagyarságunk sz@rába.Nagyon szomorú,hogy már határon túl is ennyire megosztott a magyarság.Más fórumon olvastam egy nem-mel szavazó,igazán értelmes,gondolkodó embert (mellesleg zsidó,de sztem semmi jelentősége), aki a résztvételi arányok miatt leadta a NEM szavazatát,és szégyenkezve,pirulva jött ki a fülkéből.Eredménytől függetlenül undorító volt az egész kampány minden "oldalról",de remélem,túlleszünk ezen is maradandó sérülések nélkül.Köszi Neked és jóccakát.
Minden hisztériakeltés helyett, mindazoknak, akik igennel szavaztak, de akik nemmel is, csak egyet javasolhatok, járjanak többet Erdélybe, ismerkedjenek történelmével, kultúrájával, meg az ott élő emberekkel.
Nem az erdélyi magyaroknak van hiányuk magyarságból- ezért nem is gondolom, hogy magyarságukon az állampolgárság lendíthetne valamit- hiányunk nekünk itt élőknek van, mégpedig a határon túli magyar kultúra és a határon túli magyarság ismeretéből.
Ezt semmiféle jogi aktus -a határokon túliaknak adott magyar állampolgárság- nem fogja pótolni.
Jó volt olvasni a hozzászólásodat. Egy hete írogatom itt az embereknek, hogy szerintem az átlag erdélyi nem olyan, amint azok, akik magyar zászlókat égettek, meg idejöttek a fórumra gyalázkodni. Köszönöm, hogy megerősítettél ebben. És örülök neki, hogy ha idehaza ki is tagadott másfélmillió magyar azért, mert nem mentem el szavazni, odakint megmaradtak azok a józan, magyar testvéreim, akik igazán számítanak.
Erdélyből áttelepült barátom kérdeztem voltál szavazni? (Azt nem is akartam megkérdeni hogyan szavazott, mert szerintem a szavazás ezért titkos. Ha megtisztel a véleményével, hogy mi is a véleménye, akkor azt én szívesen fogadom, de teljesen természetesnek veszem, ha nem kíván erről beszélni.)
Szal, a barátom azt válaszolta: nem, mert nem is vagyok magyar állampolgár.
- Hisz tíz éve itt élsz! -mondom- hogy, hogy nem vagy?
- Eddig nem volt rá különösebb szükségem- válaszolta.
ne nagyon higgy az emlékeidnek, én 80 körül jártam kinti egyetemre, és a magyar állami ösztöndíj odaítélésénél a felvételi vizsga teljesítése fontosabb volt, mint a megbízhatóság. :)
persze a követségen a kapcsolattartó igyekezett vonalasakat mondani, de senkit nem vegzáltak, még akkor se , ha a Stasi "jelentett fel valakit a követségen.
Na azé ne általánosítgassunk!..jó hogy van egy MPSZ akire rá lehet kenni minden hülyességet. Igenis megvislete az embereket az "eredmény"! Öregeket fiatalokat egyaránt, csak mindenki másképp reagálta le.
Ez a népszavazás NEM a Fidesz-ről meg OVI-ról szólt! Amúgy én igazából csak az erdélyi származásu nemmel szavazókra haragszom, de rájuk nagyon!!!
Gondolom, Ártánd - talán mindenki hallott róla: határátkelőhely Nagyvárad felé - szavazói eléggé meggyőző bizonyítványt állítottak ki véleményükkel a szomszédban rekedtekről, illetve arról, hogy mennyire "veszélyes csürhe" lehet az az anyaországra nézve.