Keresés

Részletes keresés

FM62 Creative Commons License 2015.11.05 0 0 3956

Szia Magdus! :) olykor keveset gondolunk a férfiakról...mindenki panaszkodik rájuk, így, megy úgy, egyedül cilpeli a terheket - aztán egy ilyen helyzetben kiderül, mennyire alulbecsüljük őket...az én férjem is minden elintéz, nem tud főzni, de a lecsójával ma elkápráztatott, és bizony nagyon nehezemre esett nem adni az itinereket, befogtam a számat, - és láss csodát, isteni finomat főzött, és a konyha is csilli-villi:) Lehet, hogy a magunk nélkülözhetetlensége kell valamiért az egonknak? :D:D:D:D A fürdés botrány...a műanyag széket már nem volt időm beszerezni műtét előtt, de ma elküldöm a drágámat, hogy a 100 Ft-os boltban vegyen egyet:D

A varratszedés fájdalmas? Amiután kiszedték a varratokat, még mennyi ideig kell polcolgatni, meg feküdni, meg egyáltalán, meddig kell ez a fekvés/ülős semmittevősdi? Nyilván a két láb mást diktál, mint az egy, - én kb. még 3 hetet gondoltam magamnak a munkába járásig...és szerencsés vagyok, magam oszthatom be a munkaidőmet, így eleinte 3-4 órát gondoltam bent lenni, utána itthon polcolás...vagy nem kell ennyire túlparázni? A türelemmel hadilábon állok, de minden nap elmondom magamnak, türelem! Enélkül nem megy:) Ma már csak 1 Rubophent vettem be kora reggel, - a lábraállás mindig reggel a legnehezebb.  A drót másfél év???...és addig merev a nagylábujj???... hogy fogok tudni menni? :) Köszi az infokat, ölelés:)

Előzmény: Magdi-1950 (3955)
Magdi-1950 Creative Commons License 2015.11.05 0 0 3955

Szia!

Én is kétségbe voltam esve,mikor bementem a kórházba,mi lesz férjemmel.

Ő nagyon tud főzni,de a házimunkát nem nagyon szereti.Eddig mindent én csináltam.

Miután kijöttem a kórházból rájöttem ő is hiánytalanul megcsinált mindent.Még a kisebbik fiam 45 éves jött ebédelni,tehát rá is főzött.Igaz mi már nyugdíjasok vagyunk.

Próbálj meg valakitől járókeretet szerezni az jobb én a mankót nem tudtam megszokni.

Vegyen a férjed egy műanyag széket,mi még anyősomnak vettük az Ikeában,beteheted a zuhanyfülkébe,én szemetes zsákot húztam a lábamra.

Mindig attól féltem,hogy büdi maradok,de nem volt igy.Nehéz megszokni a tehetetlenséget.

Én is mindig robogtam,szaladtam, erről kellett leszoknom egy időre.

Sokat olvastam én is és tv tem.

Majd ha leveszik a kötést,akkor lesz egy kis lábszag,mikor kiveszik a varratokat,akkor már lehet lábat mosni,nekem igy volt.Neomagnolos vizben mostam a lábam nem áztattam.Utána Bepanthen Plusszal kentem.A sok műtét helye már alig látszik.Nekem estére bütyökkorrigálót mondott a doki,mindennap használom,sőt van amikor nappal is rajtam van.

A drótokat másfélév után szedték ki.Vigyázz magadra és légy türelmes.puszi:Magdus

Előzmény: FM62 (3954)
FM62 Creative Commons License 2015.11.05 0 0 3954

Szia Magdi! Hát a mankózás nem a kedvencem, - belebonyolódom...a férjem kitartóan jár-kel utánam is, nagyon szolgálatkész, egyedül nem boldogulnék...viszont kitaláltam, itthon csak kezelőcipő, és kapaszkodva járás...elmenni meg úgysem mehetek sehova...a mankó engem zavar. Fürdeni nem tudok...eddig két este a bidé isegített, de nem akarok "hajléktalanszagú" lenni, ezért valamit ki kell találnom...műanyag széket gondoltama  zuhanykabinba, lábakat kilógatni, és mehet a buli.... :) Tiszta gáz, milyen béna tud lenni az emebr! :D

Előzmény: Magdi-1950 (3952)
FM62 Creative Commons License 2015.11.04 0 0 3953

Köszönöm - hát, tanulom az  élményt - mert ugye eddig én voltam a családban az "oszlop" - és nekem furcsa nagyon ez a kiszolgáltatottság, de közben meg ámulok, hogy a férjem mennyire gondoskodó :) Olvasok, filmeket nézek, és élvezem, hogy tényleg óráról órára jobb és jobb lesz, de azt látom, hogy messze vana  vége...a nagylábujjam totál merev, - ettől parázom kissé, fogom majd tudni mozgatni???... :) Viszont a WC-re járkáláson kívül nem igazán van mozgás, és ez megvisel...konkrétan uitálom ezt a sok fekvést, ülést. A lábaim állandóan felpolcolva, jegelem, és hát igen, a hasbaszuri sem a kedvencem...annyira nem jó fej a férjem, hogy azt is beadja! :D:D:D:D:D:D:D Szerintetek január közepén képes leszek egy utazáson részt venni? Papucsos helyre mennék, de elbizonytalanodtam...vajon rendbe jövök-e addig, mert nem szeretnék a szállodában ücsörögni... lehet, nem kellene befizetnem... szerintetek? Mikorra várható a normális létezés?

Előzmény: Mackóbogár (3951)
Magdi-1950 Creative Commons License 2015.11.04 0 0 3952

Szia!

Magdi vagyok,már írtam itt a fórumon.Nekem is egyszerre volt az AUSTIN műtétem.Nem mondom,hogy király volt utána.Nekem is a férjem segített.Voltak fájdalmaim,nekem Donalgint írt fel a doki és mindennapra szurit a hasamba. Nagyon nehéz volt,pedig nem vagyok mai gyerek,de hidd el mindennap jobb lesz.

Pihentesd sokat a lábad,felpolcolni,mert szerintem akkor kevésbé fáj.

Nekem járókeretem volt,mert mankóval nem tudtam menni.A cipő viszont sokat segít a mozgásban. Szegény férjem mindig jött utánam,nehogy elessek.

A fürdés igencsak nehéz,.De majd meglátod alakul.Vigyázz magadra és nyugodtan kérdezz.

Nekem is volt pár műtétem a lábammal.Meglátod szépek lesznek és használhatók a lábaid.Jobbulást.Magdus

 

Előzmény: FM62 (3949)
Mackóbogár Creative Commons License 2015.11.04 0 0 3951

hát, le a kalappal, hogy egyszerre bevállaltad mind a két lábad :-)  Most már csak egy zsák türelem kell a gyógyuláshoz, én még egy lábbal is gyűlöltem a kiszolgáltatottságot, el tudom képzelni, milyen lehet Neked. Hatalmas piros pont a párodnak :-)

 

A "sokkal jobb már" érzésre még várnod kell, de az már könnyebbség lesz, ha kiszedik a varratokat, bár két műtött lábbal nem egyszerű. Kitartást, pihenj sokat, polcolgasd, jegeld és próbáld meg élvezni a gondoskodást, végre egyszer Téged kényeztetnek ;-)

 

Jobbulást !

Előzmény: FM62 (3949)
FM62 Creative Commons License 2015.11.04 0 0 3950

bocsánat, nem Panadolt, hanem Rubophent szedek:)

FM62 Creative Commons License 2015.11.04 0 0 3949

Sziasztok, Sorstársak!  :) Már én is írhatom így, hiszem nov.02-án túlestem a műtéten...mindkét lábamon egyszerre, Austin műtét volt...háááát...nem egyszerű az élet...komplikációmentes éjszaka után másnap hazajöhettem, igaz, 2 órán át tartott a lábra állításom, mert folyton el akartam ájulni...spinális érzéstelenítés volt, kaptam valami cuccost is, mert mondtam, nem akarom a flexet hallani, de nekem meg sem kottyant...mindent hallottam, de semmi sem érdekelt...nem aludtam el, de totálisan fásult, egykedvű, meg nem is tudom, milyen voltam...nem zavartak a műtéti hangok, és a másfél óra nagyon gyorsan elszállt - ennyi volt ágytól-ágyig :) a visszafelé vezető út az ágyamig egyáltalán nincs is meg, nem emlékszem rá, pedig nem aludtam...jó kis narkós cucc lehetett :D:D:D:D Mikor másnap a lábra állításnál azt mondta a nővérke és a gyógytornász, hogy nem mehetek haza, ha ájuldozom, azonnal összeszedtem magam, és láss csodát, sikerült nem összeesni, és végre a kontroll röntgen után irány haza...nem tudtam, hogy igazából a java csak most jön...én, aki mint a gyerek, mindent"egyedül!!" akarok, nincs semmi türelmem, és utálom, ha bárkire is rászorulok, NA MOST AZTÁN MINDEZEKET TANULHATOM! :) A férjem egy hős, ő az ápolószemélyzet, nagyon cuki, a nyomomban jár, nehogy elesseka mankóimmal abban a szexi kezelőcipőkben, és kiszolgál...lábfelpolcolás, ülés/fekvés - hááát...eleinte arra gyúrtam, majd jól kipihenem magam,...na ezt nem egészen így képzeltem el:D Minden felálláskor csillagokat látok, de legalább mára már nem fáj annyira az egész. Napi 3X2 Panadollal egész jól elvagyok. Egyre kevésbé fáj, de még nem látom azt, hogy ebből lesz láb:D A nagylábujjaim hegye időnként akkorákat szurkál, hogy ihaj, amúgy béke van...12-én megyek kontrollra, remélem, napról napra jobb lesz...tapasztalat? Ti kb. hányadik napon éreztétek, sokkal jobb már? Én nagyon nehezen megyek, nyilván a két láb egyszerre megnehezíti a dolgot. Mindenkinek jobbulást, vigyázzatok magatokra!

Mackóbogár Creative Commons License 2015.11.04 0 0 3948

publikus az e-mail címem ;-)

 

Amúgy a cipővásárlást én max. tavaszra tervezem, télre jó lesz a kis "yeti"  csizmám. Nekem nagyon nagy megkönnyebbülés, hogy már egyrészt nem fáj maga a járás,(édes istenem, el sem hiszem !!! ) plusz el fog férni a lábam a cipőkben, sokkal-sokkal könnyebb lesz bármit venni a lábamra. Ami persze kerek orrú lesz, lapos (max. 4 cm sarok, de nekem már az is sok), de szerencsére ezzel nem is lesz gondom. Soha nem voltam az a "báli cipős", sportosan, kényelmesen ruhában is, cipőben is. Akármennyi időbe is telt a műtétsorozat, megérte, és vigyázok is rá, mint két hímes tojásra :-)

 

Puszi, írjál majd Te is.

Előzmény: Magdi-1950 (3947)
Magdi-1950 Creative Commons License 2015.11.03 0 0 3947

Szia Mackóbogár!

 

Örömmel tölt el,hogy nálad mindenden rendben.Bizony nem semmi,amin Te is keresztülmentél.Én is vigyázok nagyon a lábaimra,mert szeretném minél többet használni.

A 2 hete voltunk Rómában 7 napig ,sokat gyalogoltunk,nem volt semmi gond.

Azért kenem a lábaim minden este körömvirág krémmel.Hordom a betétet.

Minden este felrakom a bütyi korrigálót.A doki mondta,amelyik lábamon csúnya volt a bütyök.85%-os elhajlás volt.

Igyekszem jó cipőben járni Most VERLON cipőm van.

De szeretném megpróbálni a WALKMAX cipőt.

Mackóbogár! Köszönöm a sok bíztatást és azt,hogy írtál,remélem azért még írsz mi van veled.

Nagyon vigyázz magadra.Puszi:Magdus

Előzmény: Mackóbogár (3946)
Mackóbogár Creative Commons License 2015.11.03 0 0 3946

Szia Magdus :-)

 

No, túl vagyok a kontroll röntgenen (minden rendben), a háziorvoson, sőt, az OEP-es felülvizsgálaton is, szerencsére ott sem kötöttek bele semmibe. Még a hónap végéig aktív pihenés van itthon, aztán december elején megyek vissza dolgozni. Addig bőszen kihasználom a semmittevést ;-) El sem hiszem, hogy itt a vége, tavaly április óta "lezavartam" 5 műtétet, már nagyon nem bánom, hogy itt a vége. Ja, és nálam sem a magassarkú volt az ok (szinte soha nem hordtam, nem szeretem), hanem sajnos az a fránya genetika :-( Anyámnak volt ilyen lába, de az apai nagymamámé volt kb. annyira brutálisan eltorzulva, mint az enyém. És adom tovább, a 21 éves lányomra is műtét vár, már volt velem az orvosomnál, sajnos elkerülhetetlen lesz :-( Kezdi szegény lélekben felkészíteni magát, de Ő remélhetőleg megússza 1-1 műtéttel.

 

Vigyázz a lábaidra, csak óvatosan ;-) Sorstársaknak kitartást.

 

Puszi!

 

 

 

Előzmény: Magdi-1950 (3942)
FM62 Creative Commons License 2015.10.27 0 0 3945

Szia Kedves nono50 :) Köszönöm a felajánlást, de sajnos már késő... :(...ma délelőtt rendeltem meg, és holnap már hozzák is... azért nagyon szépen köszönöm!

Előzmény: nono50 (3943)
tbvé Creative Commons License 2015.10.27 0 0 3944

Szia Ancsa 1984!

 

Bíztatást kérsz, megértelek.  Túl lehet élni a műtétet, látod mennyien írnak róla. Ők már túl vannak rajta.

Azért én is izgulok, mert márciusban várható mindkét lábam fúrása-faragása.

A mostani állapotodnál csak jobb lehet a végeredmény.  Én altatásban szeretném a műtétet, akkor nem látok, nem hallok semmit az egészből. Te mit választottál? Helyi érzéstelenítést, altatást?

Hol lesz a műtéted? Van már kezelőcipőd? Nagyon sokan ajánlják, nagy segítség az első 2 hétben. Én ma vettem meg egyik fórumozó sorstársnőnktől.

Nagyon kíváncsi vagyok, milyen lesz. Hogy érzed majd magad, miket tapasztalsz?  Mit szabad a frissen műtött lábbal, és mire vigyázzak.

(toth.eva56@g-mail.hu )

nono50 Creative Commons License 2015.10.27 0 0 3943

Szia FM62, nekem van 2 db kezelőcipőm eladó. Újonnan vettem a kórházban, jó lenne méret szerint.

Ha érdekel, légy szíves add meg az email címedet, oda írok.

 

Előzmény: FM62 (3941)
Magdi-1950 Creative Commons License 2015.10.27 0 0 3942

Szia Mackóbogár!

 

Örülök,hogy gyógyulgatsz.Köszönöm válaszod,megpróbálok rögzítőt venni a betéthez .Én a SALUS-nál csináltattam.Neked is fél betét,mondtam,hogy milyet szeretnék /szendv,szerkezetüt/.1 hét múlva lett kész,de rögzítöt nem ajánlottak,csak ha probléma van menjek vissza.Sokkal jobb,mint a másik.

Bocs a késői válaszért nem voltunk itthon,egyik unokatestvérem Rómában él és meghívott látogatóba.

Féltem az úttól,de nem volt gond.Egy kicsit fájt csak a balláb szél.

Te is gyógyulj,vigyázz magadra.Tudod olyan borzasztó,hogy sosem jártam magassarkúban és keskeny cipőben,mégis már egy rakás műtéten vagyok túl.Remélem már nem lesz gond.Az időváltozást megérzem,de igaz,hogy reumatoid arthritisem is van,amire Trexan-t kell szednem és megérzem a hideget,meleget.

De lapozok,igyekszem nem gondolni rá.

Mióta nyugdíjban vagyok sokat olvasok, és gyakorlom a németet,mert itthon senki nem beszéli.

Zenét hallgatok.Most hiányzik a  kert.Remélem már nem kell több műtét,habár az egyik lábfejem szélesedik.

Vigyázz nagyon magadra és remélem hamar gyógyulsz.Puszi:magdus

Előzmény: Mackóbogár (3931)
FM62 Creative Commons License 2015.10.26 0 0 3941

Köszönöm, aranyos vagy...most éppen kezelőcipőt vadászom...http://gyogyaszati.hu/search/page=1/?t_kereso=előláb+tehermentes%C3%ADtő/elolab-tehermentesito-hosszu-peremes-podi-med/4968  Erre van szükségem, L-es méretűre, és 2 db kellene, mert ugye egyszerre műtik a két lábamat...valakinek esetleg lenne eladó? 

Előzmény: tbvé (3940)
tbvé Creative Commons License 2015.10.25 0 0 3940

Lélekben Veled leszek! Várom a tapasztalataid. Remélem mire odajutok, már rutinosnak fogok tünni, ha minden mostanában műtöttet meghallgatok.

toth.eva56@g-mail.hu

Előzmény: FM62 (3939)
FM62 Creative Commons License 2015.10.25 0 0 3939

Szia! Köszi az ötletet:) Parázom rendesen, - igaziból a spinálistól, és a műtét utáni fájdalomtól...vajon mennyire lesz gáz? ...bááár...egy hosszabb nap után, mikor leveszem a cipőmet végre itthon, annyira, de annyira tud fájni a lábam, akár órákig is, - csontog hatoló fájdlommal - hogy azt gondolom, ettől nem lesz rosszabb a műtéti fájdalom sem...Tatána  Kastálypark Klinikán műt Dr Magos Krisztián lábspecialista. TB támogatott a műtét, csak a kórházi szobáért kell 20.000 Ft-ot fizetni, 2-án bemegyek, 3-án reggel irány haza.

Előzmény: tbvé (3933)
tbvé Creative Commons License 2015.10.25 0 0 3938

Kedves nono50!

19-től vidéken voltam, csak tegnap láttam a leveled. Nekem 38-as a lábam. Megírtam az e-mail címem, légyszíves írj, ha ezt elolvastad. (toth.eva56@g-mail.hu)

Előzmény: nono50 (3928)
tbvé Creative Commons License 2015.10.25 0 0 3937

19-től vidéken voltam, csak tegnap láttam a leveled. Nekem 38-as a lábam. Megírtam az e-mail címem, légyszíves írj, ha ezt elolvastad. 

Előzmény: tbvé (3936)
tbvé Creative Commons License 2015.10.24 0 0 3936

Megköszönném! 

toth.eva56@g-mail.hu

 

Előzmény: nono50 (3928)
tenger virága Creative Commons License 2015.10.24 0 0 3935

Sziasztok,

 

Nekem hallux rigidusom van, évekkel ezelőtt állapították meg.Kaptam rá ultrahang kezelést, meg gyógytornát, amit minden este itthon csinálok.Mivel a cipők nagy része nyomja, meg van, hogy már papucsban is fáj, a doki műtétet javasolt.Nem is a műtéttől félek, hanem attól, hogy esetleg még rosszabb lesz a helyzet, vagy ez után indul be esetleg bütyök képződés, ami jelenleg nincs.

Egy ismerősömnek csináltak kalapácsujjműtétet, ami nem sikerült jól, ezért félek.

Ha volt már valakinek hallux rigidus műtétje, kérem írja meg tapasztalatait.

 

Köszi

tbvé Creative Commons License 2015.10.23 0 0 3934

Hol lesz a műtéted? Nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz, és utána is Kérlek írj róla.

(toth.eva56@g-mail.hu) 

Próbálok lelkileg felkészülni, gyűjtöm a talapsztalatokat.

Előzmény: tbvé (3933)
tbvé Creative Commons License 2015.10.23 0 0 3933

Szia!

Itt a fórumon olvastam pár oldallal előbb, hogy van valakinek eladó cipője. Egyébként a gyógyászati segédeszköz boltban lehet kapni. Szerinem a műtétre már vidd magaddal, nem biztos, hogy adnak a kórházban. Utána meg hazafele már jó lesz.

Én is hasonló "cipőben" járok, nekem márciusban lesz műtétem. 

Ne izgulj. Viszont ahogy olvastam, sokan ajánlják a járókeretet otthoni használatra. Állítólag nagyon sokat segít a közlekedésben.

Előzmény: FM62 (3932)
FM62 Creative Commons License 2015.10.21 0 0 3932

Sziasztok! Nov. 2-án műtenek, mindkét lábamat egyszerre...bal csak csontlevétel, jobb drótos megoldás...parázok a spinálistól...nem fáj, sorstársak?...remélem ügyesek lesznek...hogyan készüljek, vigyek be egyből kezelőcipőt, vagy ott adnak? Ha nem , akkor honnan szedjek ilyet?...Mindenkinek jobbulást:)

Mackóbogár Creative Commons License 2015.10.21 0 0 3931

Szia Magdus,

 

nekem a gyógyászati boltban a kórházban, ahol a talpbetétet csináltattam, ott rögtön ajánlották hozzá rögzítésként a kétoldalas tépőzárat, gondolom máshol is így kell kérni. A starflexet elég 3 évente cserélni, a szendvicsszerkezetű annyit biztosan nem bír ki, hamarabb elkopok a használattól. Amúgy nekem nem nagyon fáj sehol a lábam, az öregujjam picit merevebb maradt, mint ezelőtt. A bal meg még gyógyul, a 2. műtét még csak most volt 1 hónapos, de nincs vele gondom. Persze  sántikálok, mert még teljesen nem álltam rá, de időm, mint a tenger :-))

 

Jobbulást Neked is, vigyázz a lábaidra, puszi !

 

 

Előzmény: Magdi-1950 (3927)
Nikoletta.b Creative Commons License 2015.10.20 0 0 3930

Szivesen kuldok kepet,de valami miatt ide nem tudok fwltolteni :( ha adsz meg egy privat email cimet. Kuldok egy parat,ami a napok alatt keszult. :) 

Előzmény: tbvé (3917)
Nikoletta.b Creative Commons License 2015.10.20 0 0 3929

SZia:) nem, nekem nem kellett semmi drot,sem csavar. Sima butyokmutet volt csak. Mar teljesen jo, ugyhogy jovo heten  kezdek. Jobbulast mindenkinek. Es kitartast. Nekem is voltak nehez napjaim. De megerte.

Előzmény: tbvé (3917)
nono50 Creative Commons License 2015.10.19 0 0 3928

Szia tbvé!

Engem a Honvéd Kórházban műtöttek, a Dózsa György úton. Ott vettem a gyógytornásztól az orvosom javaslatára kezelőcipőt és mondhatom, jó szolgálatot tett.

Mindkét lábam műtötték, tehát 1 pár kezelőcipőm van (kb. 37-39-es lábra való), ha gondolod, szívesen eladom neked. Írj, ha érdekel! 

 

Előzmény: tbvé (3913)
Magdi-1950 Creative Commons License 2015.10.19 0 0 3927

Szia Mackóbogár!

Köszönöm válaszod.Igy kell kérni,hogy kétoldalas tépőzár a starflex talpbetéthez?

A betét maga jó és,mert amúgy a doki a szendvicsszerkezetű talpbetétet javasolta,de ez is az.Gondoltam azért jobb a STARFLEX,mert stabilabb és nem kell annyiszor cserélni.

Mert a szendv.szerk.ű azért elég hamar elvékonyodik.

A cipő nehéz ügy.Nekem a doki mondta a klinikán,hogy széles orrú cipőt vegyek H v.k.sat.

Nekem most H-s van és az jó.kényelmes.

Neked is sokat fáj a műtött kalapácsujjad?

Fájdalmaid vannak most.

Vigyázz magadra.Puszi:Magdus

Előzmény: Mackóbogár (3925)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!