Keresés

Részletes keresés

Pancsura Creative Commons License 2016.06.24 0 0 4183

Így néz ki ma a lábam miután levettem a kötést. Segítsetek, miért nem egyenes még? Ugyanúgy dudor van rajta oldalt. Ez csak átmeneti, még lohadni fog? Ahogy a csontot megpiszkálták kicsit bedagadt és még sokáig tart mire megnyugszik? Jegeljem? Más képeket elnézve a többieknek ilyenkor már sík egyenes.

Mit csináljak ezzel a maradék kötéssel? Ezt is vegyem le? Egy helyütt nagyon átvérzett, tuti, ha levenném felfakadna újból, mint a varratkivételnél is....Leáztassam? Nem árt neki? Nem értek hozzá egyáltalán, de arra az egy helyre miért nem tudtak még egy varratot tenni?

read-only1 Creative Commons License 2016.06.23 0 0 4182

Kedves Teva, köszönöm szépen, már nem aktuális neki.

Előzmény: teva56 (4152)
read-only1 Creative Commons License 2016.06.23 0 0 4181

Sziasztok,

 

Podo-Med előláb-tehermentesítő;  kezelőcipő "S" méretben, 1 pár, eladóvá vált.

Budapesti átadás megoldható. 40-es lábamra tökéletes volt a mérete. (ezek a cipők eléggé nagyra méretezettek). Pár hétig, lakásban hordtam.

 

email: ladybird711201@gmail.com

 

Ajándékba adok hozzá egy sebgyógyulást elősegítő tapaszt is:

 

"egy vékony, testszínű, rugalmas, öntapadó kötszer, amely poliuretán és egy nem szőtt rétegre felvitt lágy szilikon gél fedőrétegből áll. A helyileg alkalmazott szilikon jótékony hatással van a hegekre, és megelőzésre is használható.

Alkalmazható régi keloidos vagy hipertrófiás hegekre is, új sebeknél pedig megakadályozza vagy csökkenti a kóros hegek kialakulását, elősegíti az esztétikus sebgyógyulást.

Több méretben lehet kapni, használat előtt méretre vágható."

 

Szerintem nagyon jó és hasznos ez a tapasz, ez is segíti, hogy sokkal szebben gyógyuljon meg a heg.

Czinka Panka Creative Commons License 2016.06.22 0 0 4180

Kedves Mindenki, legalabb mar egy eve, hogy olvasom ezen forum hozzaszolasait. Nagyon feltem a mutettol, pedig nem kellett volna. Ket hettel ezelott volt, hogy vagtak, csavaroztak, varrtak es a vegeredmeny mar most is csodaszep. Ne feljetek, batran vagjatok bele! :-)

Erzsike Elekné Creative Commons License 2016.06.22 0 0 4179

Pusznudli : szeretném megkérdezni, hogy milyen lett a nagyujj elmerevítése, mint végleges megoldás ? Nekem a nagyujjhoz vezető csontot a lábom fején elfűrészelték a görbülés miatt, de én ugy látom, hogy csak görbül a lábomujjam. Nem rögzitették semmivel. Köszi a választ.

kispir Creative Commons License 2016.06.22 0 1 4178

Üdvözlet mindenkinek!

Már rég keresek megoldást a jobb lábam nagyujja fölött található duzzanatra (bütyökre), persze esztétikailag sem szép, de mostanában már a korábban kényelmes cipőktől is fáj és egyre érzékenyebb. Szeretném Shede módszerrel megműttetni. Ha valakinek volt ilyen műtéte kérem írjon hogy Budapesten melyik kórházhoz és azon belül melyik orvoshoz fordulhatok panaszommal.    

Előre is nagyon köszönöm válaszaitokat, jobbulást mindenkinek! 

Marcszila57 Creative Commons License 2016.06.21 0 0 4177

Sziasztok,

új vagyok itt és segítséget szeretnék kérni. Jó orthopéd sebész orvost keresek a SOTE klinikán . Sok jót hallottam a Mádl főorvosról de szeretnék véleményt kapni róla,és más ott dolgozó orvosról. Bütyök műtétem lenne haránt boltozat korrekcióval . Nagyon félek a műtéttől és az utána következő időszakról.

Mind a kettő lábamat kéne műteni, mert még egyszer biztos nem futok neki. Tudná valaki elmondani akinek hasonló műtétje volt, hogy mennyi időt várt rá, mennyi ideig volt bent a kórházban stb.

Köszönöm :-)

 

Erzsike Elekné Creative Commons License 2016.06.21 0 0 4176

Kedves Mindenki ! Naponta elolvasom, hogy ki mit írt ide a fórumra ez oyan mint egy remény a gyógyuláshoz vezető úton. 3 és fél hónapja volt a műtétem, de nem vagyok megelégedve. A mai napig dagad és fáj is. Estére bepirosodnak a varratok helyei, a bütyök rész is a kalapácsujjam helye is. A 4154, 4155 alatt írtam és tettem fel képet a lábamról. Én 30 db hasba szurit kaptam. Jól esett Magdi 1950 biztatása. Pancsurának gyógyulást kívánok, a jobb lábod nagyon szép, ezen nem is volt bütyök ? Teva56- nak is szép lett a bütyke, nem beszélve evcike44-ről. Gyógyulást mindenkinek. Én ugy látom, hogy ez nagyon hosszadalmas.

Pancsura Creative Commons License 2016.06.21 0 0 4175

Ma kivették a varratokat. Fájt, mert egy kezdő asszisztens tanuló kislány csinálta, lassan húzkodta. De hát nekik is tanulni kell valahol.

Néztem a sebet, egy helyütt még szétnyílt és vérzett. Hogy lehet, hogy mégis kivették a varratokat?

Hasonlóan buci kötést kaptam vissza.

Ezt már nekem kell majd levennem. Hát, nem tudom, hogy fog menni! Ha beleragadt, én tuti csak körbenyírom, nem tépem ki!

Amúgy annyira dagadt még, hogy most talán még jobban kiáll oldalra, mint bütyökkel! :-). 

Ilyen volt közvetlenül a műtét után: egy hot-dog. :-))))

 

 

dius985 Creative Commons License 2016.06.20 0 0 4174

Sziasztok! Eladóvá vált 2 db lábfej-tehermentesítő cipő, akár egyenként is. Műtét utáni közlekedésben járókerettel nagy könnyebbséget jelent. 8.000 Ft/db +postaktg áron. (újonnan 15.000 Ft/db volt) Mérete S-es, 38-39-es lábra ajánlom. 

Pancsura Creative Commons License 2016.06.19 0 0 4173

Köszönöm szépen a kedves bíztatásokat. Végülis úgy oldódott meg a dolog, hogy egy egészségügyis ismerősöm jön el mindennap és beszúrja nekem. Nem tudom, hogy le tudtam volna-e küzdeni a pszichés gátat, ha magamnak kell, nincs más megoldás! Annyira irtóztam a művelettől, hogy amíg bizonytalan volt, nekem kell-e megtennem, heveny hasmenést, görcsöket kaptam a félelemtől az időpont közeledtével. Érdekes ugyanakkor, hogy számomra pedig az ágytálazás nem jelentett traumát, amitől pedig hideglelést kaptak azok a sorstársaim, akik gond nélkül szúrkodták magukat. Amúgy hab a tortán, hogy ez a fajta szubkután szuri csípős is ám!

teva56 Creative Commons License 2016.06.17 0 0 4172

Szia  Pancsura!

 

Műtét előtt hónapokon keresztül kérdezgettem fórumozó sorstársaim, hogy mire számítsak. Összegyűjtöttem a kórházi és az azutáni otthoni állapot tapasztalatait. Még most is nagyon hálás vagyok azoknak, akik megosztották velem, hogy mire készüljek.

 

A 10 db szuriról is ott hallottam. Saját magamnak adtam be. Az elsőtől tartottam kicsit, de aztán rájöttem a technikájára.

 

Nekem az a póz jött be, hogy a fotelben kicsit lecsúsztam, így jól ráláttam a hasamra. A bal kezemmel kicsit összecsíptem a bőrt, a jobb kezemmel először odatettem a tűt, ahova szúrni akartam, aztán óvatosan benyomtam  kíméletesen a bőrömbe. Amikor bent volt a tű, akkor szép lassan benyomtam az injekciót.

Én nem függőlegesen a hasamra, hanem inkább 3 óra irányából oldalról. (Jobbról balra irányba.) Én a köldököm alatt picit jobbra szúrtam mind a 10-et.

 

Ez volt az esti szertartásom. Nekem sem volt, aki beadja, mondjuk én is irtózom a tűtől, de ezt meg kellett tennem. Nem hiszed el, amikor már mind beadtam magamnak, este már hiányzott ez a művelet, annyira megszoktam.

 

A kiürült tűket  visszatettem a dobozába, és amikor varratszedésre mentem, odaadtam a nővérnek, hogy tegyek a veszélyes hulladék gyűjtőbe.

 

Mielőbbi felépülést kívánok, és ha tudsz, tölts fel képeket.

üdvözöllek!  Éva

Előzmény: Pancsura (4169)
tungsram666 Creative Commons License 2016.06.17 0 0 4171

Sziasztok! Eladóvá vált 1 db "S" méretű kezelőcipőm. Én 7600 Ft-ért vettem, 5000 Ft-ért szeretném eladni.

 

_chillout_ Creative Commons License 2016.06.17 0 0 4170

Szia, ebben tudok segíteni. Ülj le egyenesen és a köldököd környékén lazán csippentsd össze a bőrt. Derékszögben a hasaddal, tehát teljesen szemből szúrd be a tűt tövig. Ez egy rövid, vékony tű, ha úgy csinálod, ahogy írtam, nem tudsz bajt okozni. Nem túl gyorsan, de nem is csiga-lassan, nyomd be a fecskendő tartalmát a bőröd alá (pár ml, kb 3 másodperc az egész). Ha kész, húzd ki a tűt, NE MASSZÍROZD EL az injekciót. Másnap máshova add, a legjobb, ha a köldöködet alulról körbelövöd. Felülről inkább ne, ott vékonyabb a hasfal.

Előzmény: Pancsura (4169)
Pancsura Creative Commons License 2016.06.17 0 0 4169

Tegnapelőtt műtötték a bütykömet a Sport kórházban. Túlélhető volt maga a műtét is és az utána jelentkező fájdalom pedig tolerálható.

Egyvalami azonban a meglepetés erejével ért: hírét se hallottam sehol, hogy a műtét után 20 napig nekem hasba-szurit kell adni magamnak! Antikoagulánst (véralvadás gátlót). Ilyen nektek is volt? És ez mindenkinek megy? Csak én vagyok ilyen nyuszi, hogy nem merem megtenni? A környezetemben már mindenkit végig telefonáltam de senki ne hajlandó beadni nekem, mindenki retteg a tűtől. Mentális segítséget kérek! Köszönöm.

FM62 Creative Commons License 2016.06.17 0 0 4168

Szia!:)

Engem Tatán a Kastélypark Klinikán Dr. Magos Krisztián operált:) Minden rendben velem, még kissé dagadozik, de nem fáj, a drótokat már kivették, és szuper, hogy nincs semmi fájdalmam! :)

Előzmény: kislabujj (4162)
teva56 Creative Commons License 2016.06.16 0 0 4167

Szia Kislabujj!

 

Engem Bp-en a Honvéd Kórházban műtött Dr. Kádár Zsolt főorvos. Mindkét lábam egyszerre (bütyökkel). Csak jót tudok mondani az orvosról és a Kórházról is.

Ha gondolod megadom a telefonszámát.

Előzmény: kislabujj (4166)
kislabujj Creative Commons License 2016.06.15 0 0 4166

Sziasztok,

tud valaki egy korhazat vagy egy korrekt klinikat ajanlani? Surgosen meg kellene mutetni a labamat (butyok, kalapacsujj) de szuksegem lenne a tanacsaitokra. 

ERika

_chillout_ Creative Commons License 2016.06.14 0 0 4165

Nagyon szépen köszönöm a linket, hasznos dolgok vannak benne!

Előzmény: Moneszka77 (4164)
Moneszka77 Creative Commons License 2016.06.14 0 0 4164

Kedves chillout!

 

Sajnálom, hogy egy rutin beavatkozás következménye miatt egy újabb műtéten kell átesned. Nincs tapasztalatom szerencsére az ízületi műtétek terén, nekem bütyök műtétem volt Wilson módszerrel. Sajnos nekem is az a tapasztalatom, hogy sok információt nem osztanak meg az orvosok, csak ami pont aktuális, annak nagy részére rá kell kérdezni :(

Találtam egy linket, ami az arthrodesis műtétről és az utána lévő teendőkről ír pár sort. Remélem, hogy egy kicsit segít.

http://www.medchir.sk/hu/sluzby/urazova-chirurgia/operacie-malych-klbov-ruky-a-nohy/

 

Sok sikert kívánok és mihamarabbi gyógyulást :)

 

Móni

Előzmény: _chillout_ (4163)
_chillout_ Creative Commons License 2016.06.14 0 0 4163

Sziasztok, nekem nincs bütyök-problémám, de egy, a bütyökműtéthez nagyon hasonló műtét vár rám. Egy bagatell műtét komplikációjaként lett egy nagy fertőzésem, ami miatt a nagylábujjam második ízületében teljesen elpusztult a porc. A nagylábujjamat emiatt egyáltalán nem tudom hajlítani, dagadt, piros és fáj. A műtét neve artrodézis (arthrodesis) és a lényege, hogy a csontok végeit lefűrészelik és dróttal, csavarokkal egymáshoz rögzítik őket.

A kérdésem: mire számítsak a műtét után? Kb menyit kell otthon maradnom, mikor állhatok a lábamra, mennyire fog fájni, nem lesz-e pl jelentősen rövidebb a lábujjam, nem fogok-e örök életemben bicegni (tudok-e rendesen járni)?

 

Nem Magyarországon élek és pont olyan műtétről, amilyen nekem lesz, pont annál az ízületnél, még nem hallott a google, sem magyarul, sem angolul, sem németül. Az orvosomat megpróbálom kifaggatni, de itt valamiért mindig csak a műtétkor mondják el, hogyan tovább. Azt tudom, hogy speciális cipőt kell majd hordanom egy jó ideig, de kb ez minden.

Köszönöm a segítséget előre is!

kislabujj Creative Commons License 2016.06.10 0 0 4162

Sziasztok!

FM62 ugy olvastam, hogy neked jol sikerult a muteted. Melyik klinikan csinaltak? ki volt az orvosod?

Tud valaki nekem ebben segiteni, hogy hova menjek melyik korhaz a legkorrektebb? VAn olyan klinika ahol csak a Shede műtét-et alkalmazzak. 

Köszönöm elore is.

Udv. Erika

hajkata73 Creative Commons License 2016.06.09 0 0 4161

Szia Évi,

 

e-mail cím: hajkata@gmail.com

tel.sz.: 30/9395333

 

köszi-köszi

Előzmény: teva56 (4159)
FM62 Creative Commons License 2016.06.08 0 0 4160

Sziasztok! Régen írtam...november 2-án műtötték mindkét lábamat. Tök jól vagyok, szép lett - az egyikből kivették már a drótokat 3 hónap után, a másik ma került sorra...háááát..nem volt a kedvencem...azt gondoltam, ugyanaz vár rám, mint a másik lábamon, ahol 10 perc volt az egész, helyi érzéstelenítéssel, és kész...ma 15 perces trancsírozás után irány a műtő...a két táződrótot cirka 40 perc alatt sikerült kiműteni, annyira beállt az ízületbe...de már itthon vagyok, minden ok... a lábam szép, fájdalom nincs, és így szép az élet!Remélem, ti is jól vagytok! Jó naralást mindenkinek:) :)

teva56 Creative Commons License 2016.06.08 0 0 4159

Szia hajkata!

 

Én a Jófogás.hu oldalon hirdettem az enyémet, néhány nap alatt több érdeklődő is volt. Ez egyik elvitte a cipőm, a másiknak meg ajánlottalak. SOS lett volna. Mivel nem publikus az e-mail címed, csak itt tudtalak értesíteni. Esetleg egy telefonszámot írhatnál, ha lenne érdeklődő a későbbiekben.

 

Üdv. Éva

hajkata73 Creative Commons License 2016.06.08 0 0 4158

Szia Teva56,

 

köszönöm, hogy segítesz és jelzel, ha esetleg valakit érdekelne a kezelőcipő.

Sajnos csak ma néztem meg a fórumot..... az Urat hívtam,..... és vásárolt már.

Tehát az ajánlatom még mindig él....

 

köszi-köszi

Előzmény: teva56 (4150)
hajkata73 Creative Commons License 2016.06.08 0 0 4157

Szia Pancsura,

 

nekem is 37-38-as lábam van. A cipőm tökéletes volt  rá .... (jó egy kicsit hosszabb, de nem zavaróan).

És még mindig eladó. Egy pár! 9.000,00 Ft+postaktg

 

Előzmény: Pancsura (4145)
Pusznudli Creative Commons License 2016.06.01 0 0 4156

Sziasztok!

Pénteken műtik a jobb lábam kalapácsujjak és bütyök miatt, amik Ra miatt alakultak ki. Az orvosom azt mondja, szükséges lehet a nagyujj elmerevítése, gondoljam meg, beleegyezek-e. Tud róla valaki tapasztalatot írni, vagy hogy mit tanácsolna? 38 éves vagyok, a doki szerint a korom ellenérv, de ő azt mondja, az véglegesen megoldaná a  dolgot. 

Erzsike Elekné Creative Commons License 2016.05.31 0 0 4155

Előzmény: Erzsike Elekné (4154)
Erzsike Elekné Creative Commons License 2016.05.31 0 0 4154

Kedves Mindenki! Nagyon irigykedem,hogy mindenkinek szépen gyógyul a lába az enyem meg nem. Március 10- e n volt a műtétem a jobb lábamon! Bütyök és kalapácsujjal. A mütétet schede és osteotomia móddszerrel végezték. A kalapácsujjamat már másodjára, az első nem sikerült. Nekem nem volt semmi rögzités csavarral, se kezelő cipőt sem hordtam, nehezen birtam a hat hetet és utána meg elkezdett dagadni folyamatosan a mai napig, már 3 hónapja és 20 napja. Az orvos ugy làtja minden rendben van.Görbülnek a mütött ujjak, még cipőt nem tudok huzni. Nem tudom mi lesz belőle és még mindig vannak fájdalmaim. Szerintem ez a műtêsi módszer nem vált be. Küldök képet a lábamról Eleknét

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!