Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

kicsiandy30 okt. 12. Creative Commons License 3279
Szia!
Anyukám azt üzeni ne parázz nem fog fájni,deréktól lefelé semmit sem fogsz érezni.Utánna is csak minimális fájdalma volt.Őt 3.-án műtötték,és 5.-én már haza is engedték.
Ne izgulj,nem érdemes!!!
Előzmény: LaurenC. (3274)
kicsiandy30 okt. 12. Creative Commons License 3278
Sziasztok!
Édesanyukámnak kb 1 hete volt a bütyök műtét.Kedden kap járógipszet,de ha a kezelőcipőt be tudjuk szerezni akkor a 6 hét lerövidül.Ki tudja hogy néz ki a kezelőcipő,hol,és mennyiért lehet beszerezni?
Válaszokat előre is köszönöm.
cip-cirip okt. 12. Creative Commons License 3277

 

 

Sándorfi Tamásnak:

 

Engem Köhler II-vel műtöttek nemrég. Majd jövök írni róla, most vendégek vannak! Csak annyit: már elviselhetetlen fájdalmam volt a csontelhalás miatt.

 

Előzmény: SzRóz (3275)
Sándorfi Tamás okt. 10. Creative Commons License 3276

Sziasztok!
Köhler 2. Műtét!

Ennyit mondott az orvos miután egy a talpamban érezhető reccsenés és az utána jelentkező fájdalom (ami miatt rá állni sem tudtam) miatt végigjártam a:

háziorvosi vizsgálat, sürgősségi rtg, és ortopédiai szakrendelést útvesztőit. 
És semmi többet.. Hogy legyen e műtét vagy sem azt döntse el maga, magával. Tette hozzá.

Az hogy:
Hogy miért? Mit csinálnak ez alatt a műtét alatt?, Milyen következménye lehet?, vagy mi ez a betegség? Arról szó sem esett.. 
Szeretném a segítségeteket kérni, hogy ha valakinek volt már része hasonlóban, hogy mi a módja ennek az egésznek. 

-érdemes e a műtétet választani? 
-mennyi idő a felépülés (álló munkába visszatérni) ?
-Van e valami hátrány?
Bármi ami csak lehet :)
Amit érdemes tudni, hogy jobb láb 2. ujj a problémás, és ezen kívül semmi más panaszom nincsen. És amit még tudok, hogy ez egy kamasz korban kialakult csontelhalással össze kapcsolható deformítás. És pont ezért nem friss kialakulásról van szó mert most már 25 vagyok.  De eddig semmi említésre méltó nem volt a talpammal ami bármiben is meg akadályozott volna.
Köszönöm a figyelmet :) 
Szép napot!

SzRóz okt. 8. Creative Commons License 3275

Sziasztok!

Pénteken tudom meg, hogy mikorra ütemezték a krumpli, bütyök műtétem.

Esetleg valaki, akinek csak faragás-os műtétje volt?

Várom a jelentkezését.

LaurenC. okt. 7. Creative Commons License 3274

En jovo csutortokon megsek, nagyon parazok, h fajni fog, mert csontot nem lehet erzesteleniteni. 

Ha tudsz szerdan majd ird meg mi volt, szoritok :)

Előzmény: krokidoki (3273)
krokidoki okt. 7. Creative Commons License 3273

Sziasztok!

 

Nekem jövőhét szerdán veszik ki a csavarokat  , 1.-én voltam egy kontroll röntgenen mert az előtte három héttel készült röntgen szerint még nem volt teljes a csontosodás . Most már az ezért jöhetnek is ki a csavarok. Nagyon várom már !! A jobb lábam érzésre 100% és használni is úgy tudom mint régen , de a csavar feje annyira kiáll a bőröm alatt , hogyha nejlonzoknit veszek fel cipővel akkor estére a zokni kiszakad a csavarnál:) A bal lábamban nem érzem a csavart de nem is olyan jó az a lábam. Zsibbad még mindig és érzéketlen. Abban bízom ,hogy a csavar kivétel után ez az érzés meg fog szűnni. majd teszek fel képet is.

Előzmény: LaurenC. (3272)
LaurenC. okt. 6. Creative Commons License 3272

Szoval latszik, hogy a bal mutott labam nem lett teljesen sima a szelen. Nekem a butykosodes elott is ilyesmi szeles volt a labfejem.azt mondta a doki a gyulladt butykot leszedte, de a csontokba nem akart belevagni.

a masik kepen lathatod, h lejjebb kerult nalam is csont, a nagyujjam alatt dagibb a laboarna, mint a jobb oldalin. Nem dagadt, hanem ilyen. Kezdem megszokni, rem nem lesz vele gond, de felemas. Igy allitolag jo a terheles es igy nem no vissza a butyok. Remelem igy lesz.

 

Előzmény: fructisa (3270)
LaurenC. okt. 6. Creative Commons License 3271

Nem mondta. De a talpbetettol a mutetlen labam butyke is faj, azt vettem eszre es akkor is faj a mutetlen labam masnap, ha a nagyujj elhuzo sinbe alszo, szoval szuper. En meg a csavarkiszedestol varom a csodat.vettem magamnak egy uj mokaszint es erdekes modon a mutott labam jol birta, viszont a mutetlen megfajdult a butyoknel, ennek mondjuk orulok. Egyenlore ne agodj, nekem most jo felemas a labam, de remelem jo lesz. A masikat hagyom egyenlore. rakok fel kepet.

Előzmény: fructisa (3270)
fructisa okt. 6. Creative Commons License 3270

Szia! Nekem is CD-n vannak a képek, de rajta van a program is hozzá amivel meg lehet nézni, csak egy exe kiterjesztésű fájlt kell elindítani. Nekem mindkét lábamat műtötte, és a Wilson műtét mellett emelte a harántboltozatot is a csontok egymáshoz viszonyított függőleges eltolásával, így a levágott csontrész lentebb került. A jobb lábamon viszont sokkal lentebb van ez a csont a balhoz képest, ez látszik a röntgenen, de erre csak annyit mondott, hogy nem sikerült egyformán. A harántboltozat emelésről pedig nem szólt a röntgenfelvételig. Mivel még nem terhelhetem, így nem tudom, hogy ez okoz-e majd problémát, de félek tőle, hogy nem lesz kellemes érzés. Fájt eleget a lábam a műtét előtt, és azt remélem megszabadulok tőle, és végre hosszabb távokra is elindulhatok fájdalom nélkül. Elég rossz így üldögélni és várni, míg gyógyul, főleg ha értelmetlen lesz az egész műtét. Igazából az aggaszt, hogy feleslegesen megyek át egy több hónapig tartó szenvedésen. A doki nem mondta, hogy miért fáj a talpbetéttől?

Előzmény: LaurenC. (3268)
LaurenC. okt. 3. Creative Commons License 3269

nem tudom ,h az e a boltozatemeles, ami valtozott. Most nem a harant kozepere terhelek, amitol kialakult a butyok, hanem a ket oldalara. lejjebb kerult a talpamon a nagyujjam alatti csont, ami furi. Kicsit jobban kidudorodik, mint korabban.Szoval van boltozat valtoztatas, lehet, h emeles, ami szandekos Is volt a dokimszerint.

Előzmény: fructisa (3267)
LaurenC. okt. 3. Creative Commons License 3268

Nem tudom atkuldeni a rtg-t, mert megvan cd-en, de nincs meg az a specialis programom, amivel meg tudom nyitni. A dokim meg tudja. Magyarazta, h eltolta a csontot es milyen jo lett, de nem ertettem. Most nem igazan egyforma aket lagam. De masikat egyenlore hagyom igy, pedig az se a legjobb.

Sztem nem jo, ha osszehasonlitod maseval, mert mindenkinek mas. Tudok jarni lapostalpuban es edzocipoben is. A talpam belso rezse neha megfajdul, azalatt ahol a butyok volt. Csinaltattam talbetetet is, de csak faj tole a labam, jobb nelkule, de kene hordanom. A csavarkiszedestol meg varok javulast. Most kezdem komolyabban terhelni, edzek mar vele ket hete, meg mindent csinalok.

Előzmény: fructisa (3267)
fructisa okt. 3. Creative Commons License 3267

Szia!

Köszönöm a választ. Lapos talpú cipőben azért tudsz menni, olyankor nem fáj? Röntgen felvételt tudsz róla küldeni (oldal irányú felvételt)? Meg szeretném nézni rajta, hogy neked mennyire tolta el a csontokat, de ez csak a röntgenen látszik jól. Boltozatemelést is csinált a doki?

Előzmény: LaurenC. (3265)
LaurenC. okt. 3. Creative Commons License 3266

Szia Kroki!

 

Most írtam frictisának, hogy mi volt.

Nálad mi a helyzet?Hogy vagy?

van esetleg képed, este teszek fel én is :)

Előzmény: krokidoki (3263)
LaurenC. okt. 3. Creative Commons License 3265

Szia fructisa!

 

Tegnap voltam. A röntgennel nagyon elégedett volt a doki, ki lehet venni a csavart. Olyan, amilyennek szerette volna. Azért érzem jobban a csontot a nagyújjam alatt, mert szándékosan megváltoztatta a terhelést. Most máshova terhelek, azért, hogy ne nőjjön ki a bütyök újból. Hát nincs más választásom, meg kell szoknom.

Nem lett egyenels a lábam maradt dudor a bütyök helyén. a doki azt mondta (amit sejtettem,) hgoy a bütyköt leszedte, de ilyen a lábam, a csontból meg nem fog levágni, nekem ilyen széles sajna.

Ha minden igaz október közepén kiveszi a csavart, parázok rendesen, de már nagyon zavar.

Próbálkoztam rövid távon magassarkúval, de a nagyújjam eléggé fáj benne, fáj, ha ránehezedek, pedig a lábújhegyállás megy. Remélem ez javúl.

Ne aggódj, sztem, mert a két láb sose egyforma, lehet egyik oldalt jobban kellett csúsztatni, reméljük a legjobbakat. A másik lábamat egyenlőre tuti nem csináltatom meg.

3. héttől jön a javulás valamennyire, legyél még türelemmel, tudom, hogy nehéz én már 3 hónapja szívok és még mindig nem jó.

 

Van valakinek tapasztalata csavarkiszedéssel kapcsolatban??

 

Előzmény: fructisa (3264)
fructisa okt. 3. Creative Commons License 3264

Szia!

Voltál azóta a dokinál, korábban írtad, hogy okt.2.-án mész? Mit mondott? Hogy van a lábad, tudsz vele járni, nem fáj? Van róla röntgen felvételed? Én is visszamentem, és kiderült, hogy a Wilson műtét mellett a boltozatomat is megemelte azzal, hogy az egyik csontomat eltolta lefelé, és úgy csavarozta össze. Ezt nekem előtte nem mondta, csak a mostani röntgen felvételen láttam meg, és kérdeztem rá. Szerinte persze ez így jó. Az is látszott, hogy nem egyforma mértékű az eltolás a két lábamon, az egyiken jóval lentebb került, szóval nem vagyok meggyőzve róla, hogy minden rendben lesz vele. Én még csak 3 hetes vagyok, így nem terhelhetem, de félek tőle, hogy ez lassabban fog gyógyulni, és fájni fog ha rálépek. Mindemellett a lábam ujja is csak nagyon picivel lett egyenesebb mint volt, és nem vagyok biztos benne, hogy nem ferdül vissza teljesen, ezt a doki sem zárta ki.

Előzmény: LaurenC. (3225)
krokidoki okt. 2. Creative Commons License 3263

Szia!

 

Mi van veled , tudtál meg ma valami izgit??? :))

Előzmény: LaurenC. (3224)
Mackóbogár okt. 1. Creative Commons License 3262

Szia :-)

 

igen, nekem van ilyenem, bár még csak az éjszakait használom, ha tudok cipőt felvenni, jöhet majd ez is. Amúgy kényelmes, itthon már próbáltam.

Előzmény: fructisa (3261)
fructisa okt. 1. Creative Commons License 3261

Sziasztok!

 

Használt valaki ilyet? http://professionals.ottobock.hu/cps/rde/xchg/ob_hu_hu/hs.xsl/14670.html (510 Hallux Valgus Combo ComforT)

A doki mondta, hogy a műtét után használjak valamilyen bütyök korrigálót, de az éjszakai helyett jó lenne valami elviselhetőbb, kényelmesebb darab.

fructisa okt. 1. Creative Commons License 3260

Sziasztok!

Most voltam kontroll 3 hetes vizsgálaton Wilson műtét után, készült röntgen felvétel is. Ekkor derült ki, hogy az orvos lefelé is eltolta a lábközépcsontomat, ami szerinte a boltozat emelés miatt volt szükséges, és a doki szerint ez így jó. Ezt a műtét előtt nem említette, és én se kértem ilyen tőle boltozatemelést. Járt már valaki így, nem fog ez nyomódni vagy fájni a talpamon, ha majd újra terhelhetem? Ez a lábamon kívülről nem látszik, csak az oldal irányú röntgen felvételből derült ki. Tud valaki esetleg küldeni műtét utáni röntgen felvételt? 

SzRóz szept. 29. Creative Commons License 3259

Sziasztok!

Schede-Hohmann műtétje volt valakinek?

Műtét előtt állok.

Köszi előre is.

Róz

Róza Szabados szept. 29. Creative Commons License 3258

Sziasztok.

Valakinek Schede-Hohman műtét -je volt?

Hamarosan lesz a műtétem , s érdeklődni szeretnék.

Előre is köszönöm.

Róz

LaurenC. szept. 27. Creative Commons License 3257

Nekem spinal volt, 10 oraig nem nagyon mozdultam mutet utan igy elkerultem a fajdalmat. Kevesbe terheli a szerveztet, mint az alttas. Altatas utan rogton erzed a fajdalmat es jo ideig nemehetsz utana se es gypgyszert se kapsz. Spinal utan viszont orakig nem erzel fajdalmat es ehetsz is. En ujbol a spinalt valasztanam.

Előzmény: o.dorka (3242)
cip-cirip szept. 26. Creative Commons License 3256

Szia Chila))

 

Nem az igazi! De a műtét előtti állapothoz viszonyítva jobb ezerszer! Csak nem tökéletes. Visszamentem ahhoz az orvoshoz, aki műtött. Elküldött rtg-re. A lényeg, hogy a műtéti hegesedés még nem tökéletes, még nem gyógyult be megfelelően.  Beutalót adott fizikoterápiára, felírt 5 szteroid injekciót (medrol) és mellé 5 Lidokain injekciót. Most lett vége a kezelésnek. Ja, a fizikoterápia abból állt, hogy a két injekciót rácsepegtették a vizes rongyra, azt rátették a lábamra és rákapcsolták a 220 Voltot:))) Szóval elektromos kezelésre jártam.

Némi javulást érzek, de nem akarom elkiabálni. Mert azt mondják, hogy a szteroid injekció blokkolja a fájdalmat szinte azonnal. Majd meglátom két  hét múlva mi lesz. Ha nem gyógyul, nem megyek vele sehova, ez van.

 

Te hol tartasz a vizsgálatokkal? Mi várható? Mi a fő probléma, mit mondanak az orvosok?

 

Köszi, hogy érdeklődtél:)

 

Előzmény: Chila1986 (3254)
o.dorka szept. 26. Creative Commons License 3255

Köszönöm mindenkinek a válaszokat!

Chila1986 szept. 25. Creative Commons License 3254

Szia Cip-Cirip!

 

Korábban váltottunk pár sort.....

Hogy van a műtőtt lábad?Rendbe jött már teljesen?

Remélem jól vagy!

 

Az én helyzetem még nem teljesen oldódott meg...még vizsgálatok után-előtt vagyok.

 

Üdv!

Előzmény: cip-cirip (3253)
cip-cirip szept. 24. Creative Commons License 3253

Szia Popotitos!

 

Nekem nem bütyök műtétem volt, így nem tudok neked segíteni. A bal láb második lábujj töve körül fájt elviselhetetlenül. Kiderült, hogy un. Köhler II. elváltozásom van, magyarul: csontelhalás. Szóval engem ezzel műtöttek. Neked ugye bütyköd van? A többi hozzászólás viszont bütyök műtéttel kapcsolatos, olvasgasd végig, nagyon jó, hasznos dolgokat írtak.  Jobbulást neked!

Előzmény: popotitos (3252)
popotitos szept. 24. Creative Commons License 3252

Szia!

Érdeklődni szeretnék tőled,hogy hogyan van a lábad a műtét után.

Nekem éppen csak kialakult egy,elég ronda és egyelőre kicsit fáj(gyógyszert ilyesmit nem kell még szednem).Akérdésem az lenne,hogy megérte e és hogy vannak e fájdalmaid?

Válaszodat előre is köszönöm

Előzmény: cip-cirip (3245)
popotitos szept. 24. Creative Commons License 3251

Sziasztok!

Érdeklődnék tőletek,hogy tudtok e valami jót mondani a bütyök korrigálóról. Nem régen lett egy ronda bütyköm,alig fáj egyelőre.Fiatal vagyok még hozzá,hogy ilyen deformitásaim legyenek,de rettegek,hogy hozzányúljanak. Javít ez az izé valamit rajta?Egyelőre az éjszakai verziót használom,de ha nem ér semmit,lehet hogy mégis rászánom magam.

Segítségeteket előre is köszönöm.

Mackóbogár szept. 23. Creative Commons License 3250

Szia Chila :-)

 

Nekem a lábam iszonyú állapota elég volt a műtéthez. Mezítláb már szinte nem tudtam menni, cipőt alig tudtam felvenni, a csontjaimon jártam, és rohadtul fájt már akkor is, ha nem álltam rá.  Meg az is sokat nyomott a latban, hogy már volt régen bütyök műtét, ami  sajnos nem segített anno, és még erre a problémás lábra is van megoldás, és mákomra el is vállalta. Az, hogy nem kellett sokat várnom, puszta szerencse, előjegyzett márciusban a műtétre, aztán egyszer csak hívtak a kórházból, hogy menjek. Várólista sajnos mindenhol van, azzal nem nagyon lehet mit kezdeni, ki kell várni. Épp most is azt csinálom, várok 1000L :-)))))

 

Képet sajnos nem tudok küldeni, mert nekem nagyon "mezei" mobilom van, képet még csak-csak csinál, de nagyon alpári minőségben, meg nem is kompatibilis a géppel, szóval bocsi :-(

 

Kitartást Neked is, kíváncsi leszek, mit mondanak majd, nagyon szorítok :-)

Előzmény: Chila1986 (3249)