Keresés

Részletes keresés

NevemTeve Creative Commons License 2004.08.30 0 0 129
Tehát Hefaisztosz robotjai is valóságosak voltak?
Előzmény: Norcrys (127)
NevemTeve Creative Commons License 2004.08.30 0 0 128
Nem nyert;)
Az antianyag nem kelt antigravitációt... tömege ugyanúgy pozitív, mint a rendes anyagé...
Előzmény: Norcrys (126)
Norcrys Creative Commons License 2004.08.30 0 0 127
Talán csak képzelték a repülő szerkezeteket.
Az ókorban? Ez kissé hiányos ismereteket feltételez az ókori ember gondolkozásmódjáról. Ezeknek az embereknek nem volt szükségük szerkezetekre az isteneik számára, sőt ezek csak hátrányt jelentettek. Ha voltak is ilyenek (lásd Heliosz napisten), akkor a való életből vettek példákat (pl. szekér). Kitalált repülő szerkezetek? A renenszánszig egész egyszerűen ilyen nem létezett.
Előzmény: bxon (124)
Norcrys Creative Commons License 2004.08.30 0 0 126
Az antigravitációt ismerjük, de az előállítás módját nem. A legkézenfekvőbb módja antianyag előállítása, ami ma még egyrészt kivitelezhetetlen normális mennyiségben, másrészt annak elkülönítése a normális anyagtól. Ez utóbbi ugyanúgy megoldható, ahogy pl. a Tokamakban a plazmát el lehet szeparálni.
Előzmény: bxon (124)
bxon Creative Commons License 2004.08.23 0 0 124

"Tudomásul kell azt venni, hogy a mai ismeretünk nem engedi meg a vimánák működését, mert nem ismerjük például az antigravitációt.2

BXOFF
Antigravitáció??? Ez a fantaszták takaros elnevezése...
BXON

 

 

 

"Fantázia alatt ebben az esetben azt értem, ha olyasmit ír le a történet ami nem történt meg. Talán csak képzelték a repülő szerkezeteket."
- Mint mondottam volt, a fantázia nagyon kevés ide magyarázatnak.

 

 

 

"Talán ilyesmit sohasem láttak a saját szemükkel. Talán. Vagy talán mégis?"
- Le van írva.

 

 

 

Az írásod messzemenően filozofiai. Ami alapvetően jó de ha a technikai részt szeretnéd vázolni, (akár a korabeli leírások alapján) akkor kell 1 kis + mivel a folytonos "de mi lenne ha, és talán mégis/mégse ki tudja jaj de misztikus ezt mi nem tudhatjuk" szövegeddel (elnézést) nehéz egyről a kettőre jutni. Rátéhetnénk (picit) a technikai oldalára?

 

Ön döf...

Előzmény: Törölt nick (123)
bxon Creative Commons License 2004.08.23 0 0 122

Örvendezek, hogy nem száműzted a történelmet innen. Mindazonáltal meg kell (jó lenne) állapodni 1-2 dologban, mielött továbblépnénk.

 

Tehát:

 

"Az indiai regék és mondák világában gyakran feltűnnek a Vimánák, -az égi szekerek."

- (?) Örvendetes lenne ha elmondanád, Te mit értesz Vimána alatt...?

 

 

 

"Engem főként az érdekelne, hogy meg kell-e békélnünk azzal, hogy a több ezer évvel ezelőtti embereknek igen jó fantáziájuk volt, így az egész csak merő fantáziálás?"

- Nos tulajdonképpen megbékélhet bárki ennek kapcsán, kérdés Te vagy akit mélyebben érdekel a dolog megbékéle-e? A fantázia sajnos hamarabb mond csődöt, mit bármi más.

 

 

 

"Vagy esetleg tudományosan igazolható-e valami működésükkel, létezésükkel kapcsolatban: Léteznek-e olyan (hiteles) történetek amelyekben elégséges adat lenne a technikai jellegű kérdések tisztázására?"

- Szerintem nem. Legalábbis a "korrekt" gépészeti leírás nincs.

 

 

 

"Létezik-e olyan ma ismert működési elv, ami sémaként ráhúzható lenne e szerkezetre technikailag?"

- Elöbb kérlek válaszolj a "Te mit értesz Vimána alatt...?" kérdésre. (szerintem nincs, de azért várom válaszod ez ugyben[is])

 

 

 

"Van-e olyan technikai jellegű utalás, ami egyértelműen a fantázia világába utasítja a vimánák létezését?"

- Mit értessz fantázia alatt? :))

Előzmény: Törölt nick (121)
bxon Creative Commons License 2004.08.12 0 0 120
Az rendben is van, bár nincs pódium a közelben :) + a történelmi részt negligálod >bár igaz a dolog a Mahabarata eredeti leírásán alapul ami mint az tudható régi történéseket ír le a topiktémáról DE mivel ez történelmi rész ezért itt tilos< + , a csillagászati részt negligálod [vagy nem vágod :)] + nem értem, hogy mi is megy nekem annyira hisz csak a témára reagáltam, de belátom te inkább filozofálni szeretnél a témáról; de mivel az inkább igényel történelmi részt mintsem technikai "dolgokat" ezért kissé döcög a dolog.
Előzmény: Törölt nick (119)
bxon Creative Commons License 2004.08.12 0 0 118

"Léteznek-e olyan (hiteles) történetek amelyekben elégséges adat lenne a technikai jellegű kérdések tisztázására?"

 

Az írások bár hitelesek, a korabeli vimána technikusok nem nyilatkoznak benne. Magyarán nincs konkrét meghatározás a kért jellemzőkre. Ám az írásból kiderül ez-az minek alapján lehet következtetni a nagyságrendre.

 

A vimána mint UFO vagy IFO sok méretben létezett. Az igazán massziv a Vas, Ezust, és Arany lebegő űrhajók. Akkorák mint egy korabeli város, ami lebeget (vagy épp repült) a benszülöttek feje felett. Tömegére a terratonna* katagoria a jellemző, minek kapcsán egy egyszerü számítással megtudható a minimális** tolóerő.

 

*Durván 500-1500 gigatonna körül...

 

**Természetesen mivel mozogtak is, legalább 2-3x nagyobb az igényelt tolóerő, mint a lebegtetési minimum.

Előzmény: Törölt nick (-)
AugustvonMackensen Creative Commons License 2004.08.09 0 0 116

 

bár valóban kevéssé valószínű, hogy sikerül megfejteni a vimánák titkát, ettől függetlenül a leírások maguk lehetnek egy korábbi civilizációra utaló jelek. sőt szerintem azok is...

Előzmény: Törölt nick (115)
Norcrys Creative Commons License 2004.08.09 0 0 114
A jégkorszak nem nyolc perc alatt következett be, mint a filmekben.

Persze, de képes meglepően rövid idő, néhány év alatt kialakulni. És ez a rettenetes a jégkorszakban. A mi civilizációnk mit tenne, ha pár év alatt az átlaghőmérséklet mondjuk 0 fok alá menne?
Amúgy Szibériában léteznek állva megfagyott mammutok is!

És nem tudom, miként akarod megfejteni, hogyan működtek a vimanák, de nem sok esélyt látok rá, azon kívűl, hogy az ember mindenféle ködös teóriákba bonyolódna.
Előzmény: Törölt nick (97)
NevemTeve Creative Commons License 2004.08.07 0 0 112
Megfordulás: fogalmam sincs, hogy mit értett ezen, azt is írta, hogy négy arca volt szegénynek, hát miért kellett volna forgolódjon...
Távirányítás: néha úgy lehet érteni, hogy minden élőlénynek volt egy saját lelke, és az élőlény arra ment amerre a lelke akarta (mondjuk ez elég megszokott az emberek között is), máskor meg mintha azt írná, hogy volt külön egy lélek, és az távirányította az élőlényeket. Szóval nem tudom...
Kerék: mindenhová magukkal vittek egy fejenként egy kereket, ezt sokszor leírja. De hogy mire volt jó az a kerék, arról nem ír
Előzmény: Törölt nick (111)
NevemTeve Creative Commons License 2004.08.06 0 0 110
Hát, ahogy így olvasgatom, ezek a kerubok mítikus állatok (pl griff, manticore. szfinx) vagy angyalok lehettek [van kezük, lábuk, szárnyuk, négy arcuk], a "kerekek" pedig valamiféle felszerelési tárgyak, pl pajzsok, tükrök vagy fegyverek [azt nem írja, hogy azzal haladtak volna, sőt úgy lehet érteni, hogy mindenhová magukkal cipelték a kereküket]
Előzmény: Törölt nick (109)
NevemTeve Creative Commons License 2004.08.06 0 0 108
Sejtelmem sincs... az én lelki békémet nem zavarná, ha UFO lett volna, ugyanakkor ezt a szöveget nem tartom elég erős bizonyítéknak arra hogy UFO volt.
BTW: Hephaisztosz, a görög kovácsisten meg robotokat készített, azokon is lehet agyalogni...
Előzmény: Törölt nick (107)
NevemTeve Creative Commons License 2004.08.06 0 0 105
Miért ne láthatott volna UFO-t? Miért ne lehetett volna lázálma?
Tegyük fel, hogy idegen lények jártak ott; jól megnézték a népeket, azután mentek dolguk után: mit kezdhettek volna a bronz(vas)korbeli emberiséggel? Lehet hogy idővel visszajönnek megnézni hogy fejlődtünk-e valamit...
Előzmény: Törölt nick (104)
AugustvonMackensen Creative Commons License 2004.08.06 0 0 103

 

 

"mivel sehol a világon roncsok sem kerültek elő"

 

láttál már II. világháborús repülőgéproncsot, pedig az csak 60 éve volt, képzeld el mi marad majd belőlük 600 vagy 6000 év múlva... ezenkívül nem lehet akkora népsűrűséggel (és gépsűrűséggel) számolni, mint a mai, ez is gyengíti a találat esélyét, valamint az is, hogy a föld területének elenyészően kis részét ásták fel több méter mélyen!

 

a másik részre válaszolva, nem tudom mit láthatott, én a robotok vagy a földönkívüliek dolgában elég visszafogott vagyok. sok esetben szerintem csak korábbi emlékeket akár olvasmányokat idéztek fel bizonyos emberek, hogy érzékeltessék, hogy az istenek még mindíg figyelnek rájuk.  a dolgot az oldhatná fel, ha felvetnénk több előző civilizáció lehetőségét is.

 

ezékiellel is megtörténhetett az, hogy ismert egy ilyen leírást, és egyszer úgy érezte, hogy saját magát is részesévé kell tenni egy "csodának". lehet, hogy az a szerkezet valójában 100 ezer évvel korábban létezett, csak a története maradt fenn. ez magyarázhatná akár azt is, hogy miért nincs fizikai nyomuk.

 

Az india leírások is ilyenek lehetnek. én még azt is olvastam, hogy egész városokat elpusztító fegyverekről is írnak, ami vki szerint atomháború volt, de egy 5 ezer évvel ezelőtti atomháborúnak még mérhető nyomai lennének...

 

von mackensen 

Előzmény: Törölt nick (101)
NevemTeve Creative Commons License 2004.08.06 0 0 102
Kérlek szépen: szerintem "Ószövetség" nevű ember/testület nem volt, a Biblia első (régebbi) részét nevezzük így.
Becslésem szerint ezek a leírások teljesen eredetiek lehetnek, de fogalmunk sincs, hogy mit jelentenek... szerintem vagy lázálmot látott, vagy tényleg UFO-k voltak az illetők
Előzmény: Törölt nick (92)
AugustvonMackensen Creative Commons License 2004.08.06 0 0 100

 

Üdv!

 

nem akarok offtopic lenni, ezért csak utalnék arra, hogy a legtöbb legenda és fennmaradt történet ezt a civilizációt szigetlakónak mutatja, amely a sziget süllyedésével tűnt el. sok korai civilizáció alapító mondái szintén a tengerhez, a tenger felöl, vagy magából a tengerből kiemelkedő tanítóknoz, Isten, vagy félísten szerű lényekhez kötődnek. végül említhethetnék néhány anomáliás térképet, amelyek szintén utalhatnak arra, hogy komoly hajózási és térképészeti ismeretekkel rendelkeztek.

 

von mackensen

Előzmény: Dubois (95)
AugustvonMackensen Creative Commons License 2004.08.06 0 0 99

 

valóban nem, de én továbbra is tartom azt a feltételezést, hogy az a civilizáció, amely az "ókori" civilizációkat megelőzte, inkább tengerjáró volt, mint repülő (de ezzel a válasszal igazábó Dubois-nak tartozom, úgyhogy majd neki írom).

 

a repülők eltűnése egyébként egyáltalán nem olyan valószínűtlen, mint ahogy gondolod. képzeld csak el:

 

valami folytán összeomlana a mai civilizáció, az emberek 95%-a elpusztulna, elpusztulnának a gyárak, az erőművek, és így tovább, (ez lehetne akár egy hosszadalmas folyamat is!), ha bizonyos katonai bázisokon működőképes repülő eszközök maradnának, szerinted a személyzet mennyi ideig tudná működtetni őket. addig, amíg az üzemanyag, a pótalkatrész tartana... így aztán az is lehet, hogy akár 5000 évvel később is volt 1-1 nagy erőfeszítéssel fenntartott repülő eszköz...

 

ez persze csak egy gondolat kísérlet volt.

 

a másik dolog, hogy van elmélet, amely a jégkorszakok kialakulását illetve elmúlását a föld kérgének elmozdulásával magyarázza, ez esetben pusztító földrengések, és erős vulkáni aktivitás is fokozná a túlélési nehézségeket!

 

de ezzel nem akarom terhelni a topicodat, hiszen ez nem igazán tartozik a topicindítódban felvetett kérdésekhez.

 

von mackensen

Előzmény: Törölt nick (97)
AugustvonMackensen Creative Commons License 2004.08.06 0 0 96

 

buta1!

 

nem tudom, nagyon valóságosnak tűnik, de ha pl azt kérdeznéd, hogy szerintem valóban szétnyílt-e a vörös-tenger mózes előtt, akkor azt válaszolnám, hogy nem!

Előzmény: Törölt nick (93)
Dubois Creative Commons License 2004.08.06 0 0 95

"mivel sok jele van annak, hogy az előző civilizáció(k) tengerjárók voltak"

 

Mert nem maradtak utánuk szárazföldi nyomok? :)

Előzmény: AugustvonMackensen (94)
AugustvonMackensen Creative Commons License 2004.08.06 0 0 94

 

"Hogy aztán ez a civilizáció hová tűnt... Az biztos, hogy hirtelen szűnt meg a befolyásuk."

 

egy civilizáció gyors eltüntetésére legalkalmasabbnak egy jégkorszak tűnik, több okból is, és ráadásul még arra is ad némi magyarázatot, hogy miért nem találjuk a nyomait:

 

-ami ott volt, amit később elborított a jég, azt teljesen legyalulta, ott településnek nyoma sem maradhatot. 

 

-a tengerek szintje kb. 12-130m-rel alacsonyabb volt, nézz meg egy domborzati térképet, és láthatod, milyen nagy területek kerültek szárazra. mivel sok jele van annak, hogy az előző civilizáció(k) tengerjárók voltak, valószínűleg a legtöbb településük a pert mentén volt, amely most akár 100-200 vagy több kilométerre lehet a parttól. (kubában állítólag 600m mélyen is találtak mesterséges építményeket! hogyan került oda?)

 

-a jégkorszak vége nem békés felmelegedés volt, hanem meglepően hírtelen olvadás, amely hatalmas áradásokat okozott. több esetben ugyanis óriási tavak jöttek létre, amelyek "gátja" egyszercsak átszakadt, és hírtelen elöntött nagy területeket.

 

ez csak pár példa volt. a túlélők aztán szerintem is besegítettek az új civilizációk indulásánál, erről több monda és/vagy leírás maradt fenn.

 

von mackensen

Előzmény: Norcrys (89)
AugustvonMackensen Creative Commons License 2004.08.06 0 0 91

 

"mindig is érdekelt, miért nincs semmilyen utalás az egyiptomi szövegekben az ószövetségi csodákra, amiket Mózes művelt. Mert a leírások szerint igencsak szétzilálta volna az egyiptomi társadalmat... "

 

én is olvastam erről, szerintem azért, mert nem is történt meg! a magyarázat egyszerűen ennyi! nagyon sok információ van a régi szövegekben, de amint azt valaki itt már írta, lehet hogy sok egyszerűen csak sci-fi volt. 

 

Szóval nem kell mindent szó szerint érteni...

Előzmény: Norcrys (86)
Norcrys Creative Commons License 2004.08.06 0 0 89
Két különböző dolog földönkívűlieket bevonni a dologba és egy földi civilizáció behatásáról beszélni. A dogonok mondjuk valószínűleg idegenekkel találkoztak, hogy miért árultak el nekik csillagászati összefüggéseket, rejtély. De itt is fenáll a lehetőség, hogy emberi civilizáció űzött velük egy kis tréfát, amiből aztán vallásos hit lett.

...minden eddiginél szilárdabb bizonyítékunk van arra, hogy a héberek az i.e. XIV. században özönlötték el Palesztínát.

1929-ben az ugariti (a mai Rasz-Shamra) ásatások során az i.e. XV. századból származó mitológiai szövegek százai kerültek elő, melyeket kánaáni írástudók jegyeztek agyagtáblákra

Forrás: biblia.hu

Úgyhogy szerintem az ominózus események egy kb. 500 éves korszakban voltak (kr.e. XIV-XIX. század).

Mivel a "normál" civilizációk is kapcsolatban voltak egymással - ma már minden jel erre mutat -, ezért semmi okom kételkedni abban, hogy egy régi, fejlett civilizáció könnyedén befolyásolhatta a nagyobb, kialakuló államokat. Erre utalnak a piramisformák, a kultuszok hasonlóságai, a "hirtelen" felbukkanó írásbeliség, államok létrejötte, magas fejlettségű kultúrák megjelenése.

A vimanák nyilván repülőgépek, de nem a mai értelemben azok, a lényeg, hogy repültek. Hogy aztán ez a civilizáció hová tűnt... Az biztos, hogy hirtelen szűnt meg a befolyásuk.
Előzmény: Törölt nick (87)
NevemTeve Creative Commons License 2004.08.06 0 0 88
"Sok elmélet van arról, hogy létezett előttünk egy civilizáció. Ők egészen másként közelítették meg a technikai dolgokat."
Kicsit bővebben? Hogyan kell másként megközelíteni, a technikai dolgokat?
Előzmény: Norcrys (86)
Norcrys Creative Commons License 2004.08.06 0 0 86
Azt tudjuk, a régi szövegek összehasonlító elemzéséből, hogy az ószövetség iratai hosszú időn keresztül nem sokat változtak. Vannak eltérések, de nem lényegesek. Ugyanez áll az újszövetség irataira is.

Ha már bekapcsolódtam: mindig is érdekelt, miért nincs semmilyen utalás az egyiptomi szövegekben az ószövetségi csodákra, amiket Mózes művelt. Mert a leírások szerint igencsak szétzilálta volna az egyiptomi társadalmat...

Hogy végül a vimanákhoz is hozzászóljak. Sok elmélet van arról, hogy létezett előttünk egy civilizáció. Ők egészen másként közelítették meg a technikai dolgokat. Sokan a piramisokat is úgy tudják csak elképzelni, hogy komoly technikai háttérrel építették. Persze megtalálták az építők csontvázait és az erős igénybevétel nyomait rajtuk, tehát biztos, hogy nagyon sokat dolgoztak ókori eszközökkel is rajta. Ha volt is valami lehetőségük igénybevenni ezt a civilizációt, akkor talán a végső összeállításban segítettek, logikusan antigravitációval, azaz csökkenthették valamiképpen a kövek súlyát. De túlságosan nem avatkoztak be, csak mikor szükséges volt.
Ezt látjuk a vimanáknál is. Sok mindent csináltak, de leginkább egymással törődtek, az emberek meg egész vallást költöttek köréjük.
NevemTeve Creative Commons License 2004.08.06 0 0 85
"Igen, testület volt és belebabrált. Nem is akármibe. A Bibliába, de mivel ezt írtam már, látom nem nagyon olvastál vissza. Pedig ez a fórum még nem túl nagy..."

Szóval:
Kik voltak az "Ószövetség" nevű testület tagjai?
Mi volt a céljuk?
Mikor fejtették ki tevékenységüket?
Hol fejtették ki tevékenységüket?
A Biblián kívül még milyen iratokba babráltak bele?
Honnan tudsz te minderről? Ez annál is fontosabb kérdés, mert úgy teszel, mintha ez köztudott lenne, holott a magamfajta átlagember azt hiszi, hogy az "Ószövetség" és a "Biblia" egymással rész-egész viszonyban állnak, te viszont szerző-alkotás (illetve belebabráló-alkotás) viszonyról beszélsz.
Előzmény: Törölt nick (31)
hologramma Creative Commons License 2004.08.04 0 0 82
buta1: olvasol e-mailt az itt megadott címeden?
bxon Creative Commons License 2004.08.04 0 0 81

:D

 

A vén ATM kecske nem bírja a gyürődést.

 

De nem csoda, hisz kissé ozsdi már...

 

Sebaj! Fel a fejel ATM! Sose szabad feladni!

A Tudomány maga Creative Commons License 2004.08.03 0 0 80
Ha folyton ilyen fost hallgatsz, persze, hogy meggárgyulsz.
Előzmény: bxon (78)
bxon Creative Commons License 2004.08.03 0 0 78

Starslpash (China Lounge) - Charly Lownoise & Mental Theo (2001,Club)

 

+

 

Full Bass

 

+

 

Another Full Bass

 

+

 

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

 

:D (vigyorog)

Előzmény: A Tudomány maga (76)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!