Keresés

Részletes keresés

moore Creative Commons License 2010.12.18 0 0 44

Nos, mi is vásároltunk egy SANIMIX hidromasszás gőzkabint.

http://www.sanimix.hu/downloads/sanimix_kiadvany.pdf  21. oldal ( katalógus 40. oldal )

Típusa 22.77.5

 

 

  

 

 

• Matt króm ívek és profilok

• 5 mm átlátszó edzett biztonsági üveg

• Fekete tükörüveg hátfalak

• Matt króm színû funkciós panel

 

 

• Görgõs ajtónyitás

 

 

A kabint a Bricostore-ban találtuk meg legolcsóbban, de a neten elkezdtem túrni és végül megtaláltam a SANIMIX-nél is akcióban, leárazva.

Végül 260.000Ft-ért lett a miénk a gőz funkcióval együtt, ami nagy királyság.

Amit MINDENKI véssen az eszébe a vásárlás előtt, alatt:

Nincsenek csodák !

Amennyiben nem értesz a beszereléshez, úgy inkább rendeld meg azt is.

Akinek van víz- és elektromos szakismerete, az vegye elő, mert nagy szükség lesz rá.

1. A kabin építését célszerű a leírtaknak megfelelő sorrendben végezni.

2. Ne sajnáld a penészgátlós sziloplaszt használatát, mert hidd el ömleni fog a víz minden résen keresztül a leg el hihetetlenebb helyen.

3. Minden összeillesztett alkatrészt a csatlakozási pontokon kend be sziloplasztal és úgy told össze

4. dobd ki a szilikoncsíkot, ami a fix üvegeket szorítaná a nútba és helyette nyomj a nútba szilopalsztot.

5. az önmetsző csavarokat ellenőrizd újra, mert ha nem figyelsz oda, akkor a pár milliméterrel hosszabb csavarok átszaladnak az anyagon és a kabin látványos részén "kibújnak", na az ronda lesz ( én egyet a SANIMIX öntapadós logójával takartam el.

6. AZ ÖSSZES FEHÉR MŰANYAG 90°-OS VÍZCSATLAKOZÓ IDOMOT VÁGD LE A CSÖVEKRŐL ÉS DOBD EL OLYAN MESSZIRE, HOGY SOSE SAJNÁLD TÖBBÉ. Oka, hogy minden szorítás és tömítés ellenére csöpög/folyik belőle a víz a kabin mögött ( azért van, mert egy "O" gyűrű is be van építve az elforgatás miatt, de ez nem szorítható ) Helyette vegyél 3/8"-os réz 90°-os csatlakozó idpmokat és szereld fel mind az 5-öt a csövek végére, majd AWAB bilinccsel rögzítsd.

7. a kádban található működtető elemeket ( hidromasszás indító gomb, levegő állítószelep, kádfeltöltő beömlő, zuhanyrózsa felerősítő csavar, lábszelep, illataroma tartó, stb kivéve a masszás fúvókákat, mert az gyárilag jól tömített ) csavard ki és kend be sziloplaszttal és úgy szereld vissza.

8. a kádra szerelés előtt a falak feltételezett helyére nyomj sziloplasztot és arra állítsd a kabin falakat.

9. a leeresztő szelep fehér műanyag menetes elemét duplán ellenőrizd le. Próbáld csavargatni. Sajnos az enyémről nagyon későn derült ki, hogy gyári öntés hibás, így nem látszott, hogy meg van repedve. Sokat kínlódtam, mire rájöttem hol folyik állandóan ( végül a laptopra kötöt webcam mutatta meg - értsd zuhanyzásnál nem volt folyás, kád után a lezúduló víz a fürdőszobát úsztatta ).

10. a leengedő szelep menetes részére tegyél Hilti zsinórt, azt tekerd körbe teflon szalaggal. A fehér műanyag elem menetes részébe meg nyomj sziloplasztot és csak ezután csavard fel a helyére

11. a gőz generetár minden földelését dobd ki és FELTÉTLEN készíts új, megfelelő darabokat, amit csavarj fel az előzőek helyére. Az enyém szakad volt mindenhol.

12. a gőz generátor bekötése előtt engedj át sok vizet a saját vízhálózaton, mert a legkisebb kosz és eldugítja a visszacsapó szelepet , így a hideg víz folyamatosan át fog menni  a rendszeren és nem lesz gőz, amíg ki nem cserélteted ( javítani nem lehet, mert egybeöntött a szelep )

12. készülj fel arra, hogy a illataroma tartó műanyag elem el fog deformálódni a gőz hőmérséklete miatt. Ez ellen nem tudsz tenni semmit. Én annyit tettem még, hogy kiszereltem és egy 1/2"-os réz toldatot szereltem rá, mert a műanyag tövénél is elindult a deformálódás.

13. ahol szűkös a hely , azoknak mondom, hogy 150*150cm-es helyen is be lehet szerelni, nem kell a 180*180cm ( az igaz, hogy nem kényelmes a szerelés - de csak egyszer kell, ha betartod a fentieket )

14. a szappan adagolót cserélt ki márkásabbra, mert csaka  víz állapotút tudja nyomkodás hatására kiadni.

15. a gőzgenerátor leürítő "water out" kimenetét a leeresztő szelepen található csonkra kell kötni, ehhez venni kell 1/2"-os csatlakozású víz bekötőcsövet egyik végét levágni és AWAB bilinccsel rögzíteni a csonkra.

 

Ha a fentieket betartjátok, akkor nagy örömöt fog okozni a használata.

Nekünk 3 hét kellett, mire minden szivárgó, csöpögő, folyó csatlakozást megszüntettem. Ezt ne éld át, fogadd meg a tanácsaimat, vagy rendeld meg a beüzemelést ( az ugyan 40eFt, plussz kiszállás, de Ők mindezt elvégzik helyetted )

• 4 + 2 db hidromasszázs fúvóka

• 4 + 4 hidromasszázs fúvóka háttámlában

• Érintõ képernyõs kijelzõ

• Gõzfunkció

• Rádió

• Felsõ világítás

• Hátsóvilágítás

• Ventilátor

• Vezetékes telefon csatlakoztatási

lehetõség

• CD csatlakoztatási lehetõség

• Kézi zuhany

• Felsõ esõztetõ zuhany

• Kerámia betétes keverõszelep

és funkcióváltó

• Lábmasszázs

• Törölközõ tartó rúd

• Szappanadagoló

• Mágneses ajtózár

• Leeresztõ szelep

anubisz29 Creative Commons License 2010.05.19 0 0 42
Hopp a kép lemaradt:)
anubisz29 Creative Commons License 2010.05.19 0 0 41
Eladó a képen látható pár hónapos Hidromasszázs Gőzkabin sok extrával!
Jellemzői:Méret: 1500x1500x2200
5 mm biztonsági üveg
Exkluzív panorámatükör
Szabályozható kézitus
Trópusi zuhany
Digitális vezérlõ, beépített FM rádió
Beépített telefon
Páraelszívó rendszer
Török gőzfürdõ illóolajtartóval
Szabályozható hangulatvilágítás
6 fúvókás hátmasszírozó rendszer
6+2 fúvókás hidromasszázs rendszer
Lábmasszírozó
Beépített kerámiabetétes keverõszelep
Ózon sterilizáló
Színterápiás felsõ világítás
Költözés miatt kell megválnom tőle sajnos!
Ha valakit érdekel keressen: anubisz29@freemail.hu email címen!
Ár:280.000Ft!(mélyen a vételi ára alatt)
Üdv
pégaszosz Creative Commons License 2010.04.05 0 0 40
Örököltünk egy Palas 150x150es szaniter akril hidromasszázskádat (6 + 4 víz-levegő fúvókával). Bármilyen hasznos tanács, ötlet?
S.a.s.a Creative Commons License 2009.08.19 0 0 39

Hali mindenkinek!

Valaki olvassa még a fórumot ,mert lenne nekem is pár kérdésem!

Üdv

Jerry0321 Creative Commons License 2009.05.30 0 0 38
Sziasztok!

Sanimix 22.58.5. zuhanykabinhoz valakinek van összeszerelési útmutatója? 2 éve vettük, és sajnos hiányzik belőle a kabin összeszereléséhez az útmutató! Ha valakinek megvan, kérem jelezze! Scannel-t forma lenne a legjobb! Köszönöm!
merika1969 Creative Commons License 2009.05.13 0 0 37

Sziasztok!

 

Olvassa még valaki egyáltalán ezt a fórumot? Ha igen és hasznos információval tud segíteni nekem DUETT kombinált gőzkabin hidromasszázskáddal, vagy esetleg másik tipus. Mennyire jók ezek, érdemes-e ilyet venni, mennyire fordul elő meghibásodás?

Ha valakinek van ilyen vagy hallott erről szeretném tudni mennyire vált be. Igazából nekünk a kád és maga a gőz a lényeg, egy csomó kütyü van benne (pl rádió, telefon, stb) ami nem érdekelne, igazán még a hidromasszázs része sem, de csak ezekkel együtt van, enélkül még sehol nem találtunk.

Megér ez a sok fölösleges dolog 399.900.-Ft-ot? Nincs ablakon kidobnivaló pénzünk! Esetleg ennél olcsóbban tudtok valahol? Hallott valaki hibásodásról, mert falnak mennék ha megvesszük és aztán csak a gond van vele?! Vagy érdemesebb a kisebbet venni (90X90)és külön kádat? Ha van valakinek hasznos infója, véleménye, légysziiii SEGÍTSÉG! 

Fürdőszoba felújítás lesz és június közepéig érdekelnek válaszok! Előre is köszi!

Törölt nick Creative Commons License 2009.02.14 0 0 36
sziasztok!
ha tudna valaki segíteni megköszönném,zuhanykabin ajtó aljára szeretnék szilikoncsíkot venni,de nem tudom hol lehetne kapni!
előre is köszönöm a segítséget!
kzne Creative Commons License 2009.01.04 0 0 35

Sziasztok!

 

Tudna-e valaki szakmai segítséget adni, Novitec Catalina h. masszász kád kibontásához és újratelepítéséhez?? Sürgős lenne! Mire kell vigyázni, stb.

Segítségeteket előre is köszönöm!!!

camaron Creative Commons License 2008.01.21 0 0 34

Sziasztok!

 

Van valakinek esetleg Sanimix 22.23.5 típusú kabinja? Ha igen, legyen kedves a szerelési utasítást emai-ben elküldeni nekem, ha nem túl sok a szkennelési munka.

 

camaron@vipmail.hu a cím

 

Előre is köszi

csepi&baba Creative Commons License 2008.01.14 0 0 33

Szia.Én 2 éve gyártok hidros kádakat és vélemányem szerint a hidros kád jobban megéri mert azt csak feltöltöd és órákig is használhatod,főleg ha van saját vízfűtő berendezése a rendszernek.Fúvókát lehet válogatni mennyit akarsz bele.Van csak víz forgató rendszer és ehez lehet társítani egy levegő rendszert.A kettő kombinálása pedig meghozza a kívánt eredményt annak függvényében milyen teljesítményű motorok forgatják a vizet ill. a levegőt.Bármilyen kérdésed van szivesen segítek.

csepi74@freemail.hu

Előzmény: g-a (32)
g-a Creative Commons License 2008.01.06 0 0 32
Segítséget szeretnék kérni. Szeretnénk a fürdőszoba átalakítás során valamilyen masszázs lehetőséget létesíteni. Eddig senki által nem megválaszolt kérdésem, hogy a masszázs kád használható-e folyamatosan mindenapi fürdésre is? Tehát nem árt a fúvókáknak? Masszázs kádat minimum 20 percig, de akár egy óráig is ajánlják. És ha zuhanykabint vennénk, akkor az mennyi vizet használ el maszírozáskor? Úgy gondolom, egy órán keresztül, de akár 20 percen keresztül zuhanyozni, elég nagy vízigényű.
Melyik a hasznosabb, egészségesebb, praktikusabb, olcsóbb?
Köszönöm, ha valaki meg tudná osztani velem tapasztalatait, hogy mit érdemes veni: kádat, vagy kabint?
vanezigy1 Creative Commons License 2007.12.10 0 0 31
Szia! Köszönöm a gyors választ. Sajnos nem adtak bekötési rajzot pedig originál doboz volt. Egy egyszerű móricka van benne de az nem utal a csövek hová és mikéntjére.

Lefogom fotózni és elküldöm a mailodra ha publikus.

üdv.
Előzmény: Törölt nick (30)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.10 0 0 30

Nem ismerem ezt a típust, de ha azok a lógó csövek az elosztóról jönnek le, akkor a képek alapján pl. ebben is van még egy lábmasszírozó, tehát oda is kell egy cső, illetve a derékmaszázs fúvókákhoz is. Bár őszintén megmndom, ezt így én sem értem, mert nálam nem az elosztó szelepbe ment a hideg/meleg, hanem azoknak külön cső volt. Az elosztóról viszont szintén 5cső ment mindenfelé, de az már csak a kevert vizet vitte a különböző funkciókhoz (kézi zuhany, esőztető, hátmasszázs fúvókák, kádtöltő csap, és lábmassz...).

 

Nincs bekötési leírás a kabinhoz? Kéne legyen.

Előzmény: vanezigy1 (29)
vanezigy1 Creative Commons License 2007.12.09 0 0 29
Sziasztok!

Vásároltam egy ilyen: http://www.yatego.com/sanistars/p,44509f2fc4b18,442aad33231090_1,bergen-duschkabine-dusche-dk15?sid=03Y1195306847Y03491727669e9211dd

hidromassszázs kabint és rögtön elbizonytalanodtam vízbekötési csövek láttán. A panel mögött 5 DB lógó cső fogadott amiből hármat megfejtettem. 1-1 megy a hideg meleg bekötésre 1 hollandi nélküli a felsőzuhanyra de a maradék kettőt nem tudom, hogy hová kell illeszteni. :-)

Aki tudja súgja meg.

Köszönöm :-)
Bandimacs Creative Commons License 2007.12.06 0 0 28
Nekem Ravak Sabina 80 cm-es ives zuhanytálcám + zuhanykabinom van, ez beépítés után 82-83 cm. A Ravak azt írja a honlapján, hogy méretre is gyárt. Hívjad fel őket.
Előzmény: Peter-007 (26)
makoca Creative Commons License 2007.12.03 0 0 27

Sanimix gőzkabinokról még mingid rossz a véleménye?

Ha forgalmazó, akkor 200 eFt körüli árért milyent ajánlana? 

Peter-007 Creative Commons License 2007.09.10 0 0 26
Helló!

nekem olyan problémám lenne, hogy fürdőszobafelújjítás előtt állunk.
Viszont elég pici a helység. sarok zuhanykabint szeretnénkm de a sarokban nincs 80 cm hely. Csak kb 77-78cm, melette meg az ajtóófélfa van.

A 80x80 kabin pont annyi vagy kicsit kisebb?
Az lenne a kérdésem, hogy meg lehet vhogy úgy oldani a szigetelést, hogy a ha 1-2cm rálóg a fa ajtófélfára a kabin rész akkor ott ne nagyon érje víz?

Vagy esetleg lehet vhogy kapni egyedi kialakítású, mondjuk 75x75cm vagy 75x80cm méretű íves zuhanykabint?

(tálca nem lenne, mert az csempéből lenne kirakva)


peti
p.team Creative Commons License 2007.08.21 0 0 25
Üdv mindenkinek!
A feromix által forgalmazott Panoráma kabinja van valakinek? 290 ért lenne, olcsóbban tud valaki? Köszi előre is!! pisteam
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.28 0 0 24
Egyébként már kész van, meg van és nagyon jó! (ha valakit érdekel:) )
Előzmény: Törölt nick (23)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.01 0 0 23
sziasztok!

Sanimixnek Szegeden van-e szerelője, vagy Budapestről jönnek le?
mr_qwert Creative Commons License 2007.06.11 0 0 22
 

Hello írtad, hogy árulsz SANIMIX kabinokat kérdésem, lenne mennyi  egy 22.23.5 SANIMIX hidro-masszázs kabin reális ára a szalon ahol vennénk ott vettük a burkolókat + fszoba bútor+stb. majd 1mill Ft értékben és mondták akciósan csak nekem, ide adják, ha mondok normális árat nem akarok bunkó lenni mondjuk be ajánlom 20000 eFt ért én olyan  110000 - 120000 ra tippelem.

 

http://www.sanimix.hu/index_elemei/Page1879.htm

Előzmény: ju.adam (21)
ju.adam Creative Commons License 2007.05.18 0 0 21
A hatása mindenképp fájdalomcsillapító hatású, de nagyon nem mindegy, hogy melyiket választod. Egyébként kínai és kínai között is óriási különbségek vannak. Nekem fürdőszobaboltom van, és árulok pl. Sanimix kabinokat, még sose volt panasz rájuk, de a hidropaneljeiket még csak be se listáztam, mert azok a rossz értelemben kínaiak. De van pl. olyan fekete üveges -kínában gyártott- kabin, amiről hozzáértőként nem mondtam meg elsőre, hogy kínai. Fél óra alatt egyedül összeraktam, olyan pontos volt minden, a csavarokat nem kellett előfúrni,mert minden rögzítési pont fúrva volt (szerelőknek ismerős lehet az, amikor a fali profilt rögzítjük az ívhez és ott nincs menet hanem a csavarral kell belevágni). Amúgy magánemberként nagyon elítélem azt, hogy kína ekkora teret nyer, de kisemberként nem tudunk mit tenni, mikor már a nagy márkák is ott gyártatnak.
puntooo Creative Commons License 2007.05.12 0 0 20
Én azt az elemi kérdést szeretném feltenni a hidromasszázs készülékkel rendelkezőknek, hogy megérte-e erre a "luxusra" áldozni? Magyarul: hatékonyan masszíroz-e a készülék, segít-e a háti fájdalmak megszüntetésében? Ill: a vízkövesedés nem okoz-e gondokat a mechanikában?

puntooo
Szerelő1 Creative Commons License 2007.04.19 0 0 19

Sajnos a szerelőd nem gombásodás gátlós szilikonal készitette a szigetelést.

Sokan ugy gondolják hogy szilikon az szilikon és amit kap azzal csinálja.pedig pénzbe nem sokkal többe kerül a gomba gátlós.

Az olyan ugymond luxust mint rádiót én is feleslegesnek tartom.

de te is ezzel vetted meg.

Én azt mondom hogy elég kihasználni csak a hidromasszázs adotságait és felesleges más luxus.

 

Előzmény: Törölt nick (18)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.06 0 0 18

Hát nem tudom, amit én vettem 200eFt-ért, bár nem sanimix, -de szvsz mindegy is mert ez a kategória mind kínai-, azzal azért vannak gondok.

Főként az ajtók görgője ócska. Nem rozsdaálló, ezért kb. fél év és berozsdásodik. Már kétszer kellett cserélnem. A berendezések működnek, műszakilag egyelőre nincs vele baj. A szilikon, amivel a szerelő tömítette, 1 év után úgy nézett ki mint egy hányinger, fekete penész jelent meg rajta. Ki kellett kapartatnom az egészet, és újból szilikonoztatni. Ezt a két dolgot leszámítva, én megvagyok vele elégedve. De az tény, hogy egy halom funkció csak marketing, a gyakorlatban hülyeség (pl. lábmasszírozó, telefon, rádió, esőztető). Ezeket maximum 3x használtam, semmi értelmük.

Előzmény: Szerelő1 (15)
MXJani Creative Commons License 2007.03.18 0 0 17
Na lemaradt a kép...
Előzmény: MXJani (16)
MXJani Creative Commons License 2007.03.18 0 0 16

Sziasztok!

 

Ilyennel találkozott már valaki?

Üdv, Jani

 

 

Előzmény: Szerelő1 (15)
Szerelő1 Creative Commons License 2007.03.09 0 0 15

Itt az a kérdés hogy ha nem használja a hidromasszás rendszert miért nem egy sima zuhanykabint vett a vevő!

Ha én egy hidromasszás kabint veszek azt azért teszem hogy kihasználjam a plussz adottságait.

Egyébként szerintem nem rossz dolog.És aki ezt használja az eddig csak jót mondott róla.

Az összeszerelésnél kell odafigyelni és akkor nem lesz a kabinnal semmi probléma.

De arra vigyázni kell elvileg hogy ha nem a kijelölt szakszerviz állítja össze ugy elveszti a garanciáját a kabin

Előzmény: Serono (11)
Szerelő1 Creative Commons License 2007.03.09 0 0 14

Raktam már össze Sanimix zuhanykabint.

Egyedüli probléma csak a külső perem alatt ahol az ajtó sin és a zuhanytálca találkozik ott fordul elő hogy nem jó a tömítés és kiereszt egy kis vizet.

Megfelelő tömítéssel korrigálható a hiba.

Egyébként megbizhatóan működnek a kabinok.

Más műszaki probléma nem fordult elő velük.

Vásárlás közben inkább arra kel ügyelni hogy minden meg van-e a csomagba.

Mivel elég rossz körülmények között tárolják a bevásárló központok az árut.

Előfordul sérülések.ill kiesett tartozékok.

Nagyon megkell vizsgálni a kabinokat.

Előzmény: mókusbéka (13)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!