Keresés

Részletes keresés

vargus Creative Commons License 2008.12.16 0 0 232
Sziasztok!
Magdus vagyok és segítséget szeretnék kérni.
Tudja valaki,hogy mennyibe kerül Ausztriában az MBT cipő?
Sajnos a férjemmel reumával küszködünk és szeretnénk kipróbálni ezt a cipőt.
Nagyon kérem azt,aki tudna válaszolni kérdésemre tegye meg.
Hálás köszönettel:Vargus
Softy 1 Creative Commons License 2008.12.16 0 0 231

Kedves Szalafainé!

 

Igen, pontosan így van. Továbbá nagyobb méretre  is cserélhető és más modellre is majd (azonos ár esetén). Azért gondoltuk ezt így, mert addig nőhet akár 1 méretet is a gyermek lába, ill. változhat az ízlése is. :-)

 

Üdvözlettel: a Softy csapata

Előzmény: Gbai5 (230)
Gbai5 Creative Commons License 2008.12.13 0 0 230

Kedves Softy!

 

Köszönöm a választ. Eddig is a Koordinációs Központban cserélték ki a cipőt. Ezek szerint, ha februárban megjelenik egy új fajta talpal ez a fajta cipő, akkor arra ki lehet cseréltetni a már megvásárolt egy hétig hordott softy cipőt. Örülök, hogy ilyen rugalmasan kezelik a problémát.

Üdvözlettel:

Szalafainé

Előzmény: Softy 1 (229)
Softy 1 Creative Commons License 2008.12.12 0 0 229

Kedves Gbai5!

 

Az Ön által említett probléma már orvosolva van. Az egyik gyártásból valóban kerültek ki ilyen hibával talpak, melyek csak a használat során jelentkeztek. Februártól már olyan módosított talpú Softy-k kerülnek forgalomba, ahol ezek a problémák teljesen ki vannak zárva.  Azt javasoljuk, hogy fáradjon be az Önhöz legközelebb eső Koordinációs Központba, ahol egy végleges megoldást fognak javasolni.

 

Köszönjük türelmét!

Előzmény: Gbai5 (228)
Gbai5 Creative Commons License 2008.12.09 0 0 228

Miért van az, hogy a 4 éves fiamnak vásárolt Softy cipőnek 1 hét után levált a talpa? Kicserélték, és a második párnak is egy hét hordás után - csak benti cipőnek használtuk, és nem motorozott benne, az elsőben sem-  ugyanúgy levált az alsó gumi része a talpán? Most is megígérték, hogy kicserélik, de örökké nem cseréltethetem ki 1 hét használat után. Ilyenkor mi a teendő ?

Softy 1 Creative Commons License 2008.11.14 0 0 227

Kedves Juliocruz!

 

Szerintem próba után lehet bármiről is véleményt alkotni. Én csak annyit szeretnék a véleményedhez hozzáfűzni, hogy a Softy nem is lehet egyéb márkák utánzata, mert gyermekek részére még egyetlen egy cég sem fejlesztett ki instabil, gördülő talpszerkezetű aktív cipőt! Természetesen tiszteletben tartjuk a véleményedet; használd egészséggel az MBT-t, ha Neked az vált be!

 

Üdvözlettel: Softy Team

Előzmény: juliocruz (226)
juliocruz Creative Commons License 2008.11.14 0 0 226
Nem tudom mennyire jó a SOFTY, de én maradok az MBT-nél.Tökéletesen bevált, mind minőségre, mind a hatásait illetően.Szerintem a többi olcsó utánzat, szóra sem érdemes (Ryn és társai, tökéletes gagyi utánzatok).
Gotika Creative Commons License 2008.11.04 0 0 225
Most hallottam csak, hogy a 70-es években már létezett az MBT őse "földcipő" néven futott. Hiába, nincs új a nap alatt.
Softy 1 Creative Commons License 2008.10.26 0 0 224

Kedves Tímea!

 

Örülünk, hogy jó a tapasztalatod a Softy-val, vagyis pontosabban az unokaöcsédnek! Szerintem nem sért senkit, ha tájékoztatod az érdeklődöket! Minket biztosan nem! :)

 

Üdv.:

Softy Team

Előzmény: M. Tímea (223)
M. Tímea Creative Commons License 2008.10.25 0 0 223
Sziasztok!

Személy szerint nagyon örülök a Softy megjelenésének. Régi MBT használó vagyok, de a jövőben a jóval kedvezőbb Softy árainak köszönhetően a gyermekeimnek és családom többi tagjának már az utóbbi márkát fogom vásárolni.
A kőceim még mini méretet hordanak és ebben a mérettartományban a Softy egyedülálló, a gördülőtalpas cipők piacán. Legalábbis úgy tudom.

Jókat halottam erről a cipőről, emiatt az 5 éves unokaöcsémet megleptem pár hete egy Softyval, mert bokasüllyedése van. Azóta le sem veszi ezt a cipőt, pedig 10 pár cipője van. A védőnőmnek meséltem a storyt, mire az az elgondolkodtató válasza volt, hogy: A gyerekekre nem lehet ráerőltetni semmit. Magától rájött, hogy neki ebben a legkényelmesebb.

Ha vkit konkrétan érdekel, mennyibe került, hol és hogyan lehet hozzájutni a cipőhöz, az írjon privit: t1me @ freemail . hu (Term. szóköz nélkül!)

Ide egyelőre nem akarom leírni, mert nem vagyok még képben, hogy ez reklámnak számít-e. (Kedves Softy team! Ugye nem?! :) )

Üdv.:
Mátyás Tímea
Softy 1 Creative Commons License 2008.09.23 0 0 222

Kedves Juliocruz!

 

Sok különbség van, de talán ami a legfontosabb, hogy nem kell a használatához tudatosság (nem kell odafigyelni, hogy ne dőljön be a boka), mert a belső talprész keményebb, minta a külső és így a boka kap egy "flexibilis megtámasztást". Ez azért lényeges, mert ugyebár a gyerkőc nem is tudna figyelni a bokájára (ami sajnos 10 gyerkőcből 9-nek bedől) és ezért van szükség egy kis korrekcióra. A megtámasztás ellenére az összenyomódó puha talp miatt az izomaktivitás fenntartott, vagyis nem tesszük nyugdíjba az izmokat. A gördülő talp pedig biztosítja az ízületkímélő gördülő járást, amit MBT felhasználó lévén ismersz is. :-) Vagyis a három fő tulajdonsága a boka flexibilis megtámasztása, az instabilitás és a gördülő talp. A honlapon megtalálod az árakat, ill. létezik egy Softy Törzsvásárlói Klub is, ahová beregisztrálva a Softy ajánlásokból kedvezmény gyűjthető és ez megkönnyítheti a többgyerekes szülők Softyhoz jutását.

Remélem válaszoltam minden kérdésedre?

Üdv.: Softy Team

Előzmény: juliocruz (221)
juliocruz Creative Commons License 2008.09.23 0 0 221

Kedves Softy Team,

 

Engem érdekelne, hogy miben más mint egy MBT, miben tud esetleg többet, milyen árban kapható stb...?

 

Előzmény: Softy 1 (220)
Softy 1 Creative Commons License 2008.09.19 0 0 220

Sziasztok!

 

Üdvözlök mindenkit itt a fórumon. Nagyon szívesen adok infót első kézből :-) a Softy gyermekcipőkről, ha bármilyen jellegű kérdésetek van a termékkel kapcsolatban! További kellemes tájékozódást! Üdvözlettel: a SOFTY Team

Gotika Creative Commons License 2008.09.14 0 0 219
Vettem én is ilyen cipőt, de nekünk sajnos 2 hónap alatt teljesen tönkre ment. Mondjuk megnéztem az új kollekciót, azok már sokkal jobbnak tűnnek. Az egyetlen hátulütőnek azt tartom, hogy szerintem a 3 mm-es szivacs talp nem tudja megvédeni a gyereket a felfázástól. Ezeket a kis cipőket akkor találom jónak, ha kint szaladgál a gyerek, de szeretnéd az esetleges sérüléseket elkerülni, ezért húzol a lábára valamit.

Viszont úgy tűnik, hogy az elefanten-nek a free kollekciója a legjobb most mindenféle szempontból. Engedi mozogni, fejlődni a kicsik lábát, de védi is a káros hatásoktól.
Most megyek és veszek egyet, a jövő héten referálok.
Sziasztok!
Előzmény: Ultimae (215)
Gotika Creative Commons License 2008.09.14 0 0 218
Azt azért ugye sejted, hogy nem az előállítási költség miatt kerül olyan sokba az MBT. Ha csak azt néznénk, akkor nem kerülhetne többe egy márkásabb edzőcipőnél.
Így azután az olcsóbb is lehet jó.
Nem is beszélve arról, hogy az MBT-nél az utóbbi időben nagyon megszaporodtak a minőségi problémák. Sokkal jobban, mint azt az ára megengedhetővé tenné. (Szerintem.)

Ezektől eltekintve nekem is és a családomnak, no meg az ismerőseimnek is bevált ;-)
Előzmény: juliocruz (217)
juliocruz Creative Commons License 2008.09.11 0 0 217

Nekem az MBT azért vált be, mert ebben a lábbeliben tényleg nem tudod a sarkadat a földhöz verni járás közben, és nem roncsolja az ízületeket, nem terheli a gerincet.

Amúgy kiváló dolog mezítláb járni, amikor tehetem én is mezítláb vagyok, de nyilván utcán nem megoldható.

 

Amúgy kíváncsi leszek a konkurencia mivel fog kijönni, annyit biztosan tudok, hogy az MBT a svájci anyavállalat miatt, szabott árakon értékesíti a lábbeliket, így központilag szabályozott az ára.

A sokkal olcsóbb pedig kíváncsi leszek milyen minőséget hoz magával!:-)

Szép napot!

piglet Creative Commons License 2008.09.11 0 0 216
:-))) Évek óta olvasva ezt a cipőkérdést: mindenkit az győz meg, amit éppen olvas :)
Előzmény: Ultimae (215)
Ultimae Creative Commons License 2008.09.10 0 0 215
Nekünk Liliputis puha talpú cipőnk van és nagyon bevált. Engem teljesen meggyőztek a honlapjukon (http://www.liliputi.hu) leírt érvek, hogy miért jobb a puha talpú mint a hagyományos. Szerintem egy gyereklábat csak elrontani lehet egy rossz cipővel, megjavítani nem. Mert az úgy jó, ahogy van. Mezítláb. Ehhez meg a puha cipők állnak a legközelebb.
A bokatartásos hisztéria, szerintem pont olyan, mint a harántemelős. Elkényelmesíti a lábat. Az olyan helyeken ahol az emberek mezítláb járnak, ismeretlen fogalom a lúdtalp. Ez is tipikusan az elkényelmesedett nyugati ember civilizációs betegsége. Biztosan emlékeztek, hogy nemrég még azt sulykolták a "szakértők", hogy tápszererel kell etetni a babát, mert az a jó, aztán kiderült, hogy mégiscsak a természetes megoldás a legjobb. Nincs ez másként a cipővel sem. Beszélhettek nekem softyról, harántemelős siestáról, pár év múlva rájönnek a szakértők is, hogy a legjobb mezítláb. Illetve puha talpú cipőben, ha mezítláb nem is lehet...
Gotika Creative Commons License 2008.09.07 0 0 214
Állítólag minőségre van olyan, sőt talán jobb is, sok múlik a marketingen. Ha figyelembe vesszük, hogy a feltaláló futtatta be itthon az MBT-t akkor minden esélye meg van rá. Azt se felejtsük el, hogy a SOFTY olcsóbb lesz, valamint az MBT- nek nagyon nem tett jót, hogy a gyártása átkerült Kínába, a SOFTY-t pedig az EU-ban állítják elő.
Szóval semmi akadály a sikernek.
Amúgy az MBT nekem is nagyon bejött, de a SOFTY-t mindenképpen kipróbálom, annál is inkább, mert a gyermekem hamarosan abba a korba fog kerülni, hogy ő is hordhat instabil lábbelit.
Előzmény: juliocruz (213)
juliocruz Creative Commons License 2008.09.05 0 0 213

Sziasztok,

 

Szerintetek a SOFTY lehet olyan sikeres mint az MBT?

Azt is hallani hogy Ryn Korea néven egy másik márka is megjelenik hamarosan.

Nekem amúgy az MBT nagyon bevált, sokat javított a gerinc és ízületi problémáimon!

AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.07.07 0 0 212
Örülök, hogy egyetértünk, mert szvsz ez a cipő-para csak a drága boltok reklámkampánya szegény lelkiismeretes anyucik megdolgozására. :-)

(Cipőt venni egy amúgy egészséges gyerekre nem olyan bonyolult dolog...)
Előzmény: Gotika (211)
Gotika Creative Commons License 2008.07.07 0 0 211
Szerintem ez teljesen rendben van! :)
Előzmény: AliceCsodaországban (209)
Gotika Creative Commons License 2008.07.07 0 0 210
Nekem is eszembe jutott ez, de én azt gondolom, ha a tök lapos tök kemény aszfaltot még megfejeljük egy kemény talpú cipővel, akkor jobban hozzásegítjük gyermekünket a káros környezeti hatásokhoz. Én elfigyeltem a gyerekemet, sima, de kissé rugalmas felületen is képes kapaszkodni a lábujjaival, tehát használja talpának és lábfejének az izmait. Ilyen felület 1 szőnyeg vagy 1 vastagabb polifon matrac is.Szóval, ha hasonló talpú cipőket lehetne kapni(szerintem) nagyot tehetnénk gyerekünk egészségéért.De ez csak az én véleményem.
Előzmény: könyvmoly (205)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.07.07 0 0 209
Én nem tudom, de mikor a lányok kicsik voltak, én mindig csak azzal törődtem, hogy a cipőjük kényelmes legyen, ne törje sehol őket, és ne legyen túl merev, lehetőleg puha bőrből készüljön. Az unokámnál is ugyanezek a szempontok, csak éppen - mivel ma már nincsen állami dotáció a gyerekcipőkön - még az is szempont, hogy megfizethető legyen, tekintve, hogy évente 2 számot nő a lába, és minden számnál minimum 4 lábbeli kell neki: bakancs, félcipő, szandál, mamusz ill. ovodai benti cipő. Botsánat, de ez is szempont, különösen egy olyan gyereknél, akit egyedül nevel az anyja... nekünk a Dechatron bolt vált be, mert mindezt kielégíti.

Naszóval sem a lányaimnak sem az unokámnak nincsen semmi baj a lábával. Igaz, ahol lehet mezitláb van, a lakásban is lehetőleg a duplatalpú zoknit húzza rá a lányom, amit nem kell levetni ha felmászik a díványra.
Előzmény: Gotika (204)
Gotika Creative Commons License 2008.07.07 0 0 208
Elképzelhető, hogy mégis lesznek MBT- Pontokban is Softy-k, mert a 2 góré rendezte nézet eltérését, de szerintem ez mostanában nem jöhet szóba. Ugyanis az MBT még csak most kezd magához térni a robbanás szerű fejlődés után.
Előzmény: tavasz3 (197)
Gotika Creative Commons License 2008.07.07 0 0 207
Helló! Softy-t egyenlőre 4 helyen lehet majd kapni az országban, Pécset, Érden, ha jól emlékszem Nyíregyházán és nem tudom még hol. Bocs! Figyeljétek a honlapot, hamarosan feltöltik az adatokat. Most az a terv, hogy csak kis cipőboltokban árusítják majd, ahol tudnak foglalkozni az egyes vevőkkel, multik mostanában nem jöhetnek szóba.
Jelen pillanatban 31-36-ig van méret, pár héten belül lesz 25-ös től és az év vége felé tervezik, hogy egészen 42-ig terjed majd a repertoár. Az első modellek 1/2 áron lesznek kaphatók.
Akit komolyan érdekel a dolog, annak meg tudom adni Karsch Beáta számát, nála lehet pontosabb infót kapni.
Előzmény: Mieuw (193)
zsuzsa73 Creative Commons License 2008.06.15 0 0 206

Itt például lehet, 3900 Ft, Playshoes márkájú:

www.mamazon.hu

 

Előzmény: lujzett (192)
könyvmoly Creative Commons License 2008.06.10 0 0 205
Nekem sincs semmi végzettségem a témában, de lassan aktuális, úgyhogy olvasgattam kicsit.

"az a legkívánatosabb, hogy a gyerekek mezítláb, fűben, egyenetlen talajon tanuljanak meg járni"
Ez úgy tűnik általános vélemény, tényleg mindenki egyetért vele, de azért egy átlag mai gyerek nem ilyen terepen tölti az ideje nagy részét, hanem töklapos lakásban, töklapos aszfaltos terepen. Gondolom ezekre a terepekre érvényes a betétes, bokatartós, ilyen-olyan, de ha végre normál helyre kerül - füves, földes, homokos, stb, akkor legyen mezítláb. Nyilván ilyenkor könnyű lekapni a lapos terepre valót...
Előzmény: Gotika (204)
Gotika Creative Commons License 2008.06.10 0 0 204
Mielőtt válaszolnék le kell szögeznem, hogy nincs eü végzettségem, csak a pasim masszőr, valamint évek óta hordjuk az MBT-t és egy kicsit el is mélyedtünk a témában, így alakult ki 1 saját nézőpont.
1. Miért nem kell betét? Mert a kicsik még ösztönösen úgy állnak és járnak, hogy kapaszkodnak a lábujjaikkal. Így dolgoznak a talp izmai, ennek következtében fog kialakulni a láb boltozata. Ha viszont alátámasztjuk a talpat, akkor az izmoknak nem kell dolgozniuk, ezért egyenes út vezethet a bokasüllyedéshez és a lúdtalphoz. (Eme prózai okból kifolyólag nem szokott hosszútávon használni a lúdtalpbetét.)
Ugyanezért nem szeretném, ha a talp nagyon merev lenne.
2. Hogy miért ne fogja nagyon a bokát? Azért, hogy a bokát tartó szalagok is meg tudjanak erősödni. Úgy tudom, hogy azért valamennyire meg kell, hogy támassza a bokát, hogy hamarabb stabilizálódjon az állás és a járás, valamint megelőzzük a későbbi lábdeformitást. Itt valamiféle középutas megoldást keresek.
3. Ha mégis lenne valaki, aki ezekkel az érvekkel szakmailag vitába tudna szállni, akkor csak azt nem érteném, hogy az ortopéd orvosok egybehangzó véleménye szerint, miért az a legkívánatosabb, hogy a gyerekek mezítláb, fűben, egyenetlen talajon tanuljanak meg járni. Akkor a cipők miért nem ezt az elvet tükrözik???
Előzmény: Mieuw (203)
Mieuw Creative Commons License 2008.06.09 0 0 203

Szia Gotika!

Akkor én (is) szolgálhatok talán számodra infóval: olyan kiscipő, amit keresel szerintem a Clarks első lépés cipői. A baj csak az, hogy M.o.-n még nem forgalmazzák, így 2 variáció van: ha nem ózkodsz a használttól (szerintem egy ennyire pici baba még nem nagyon tudja kitaposni) elég sok van a neten: gumitalpú, nincs talpbetéte, a gumi fölmegy az orrára, a kisebbik fiamnak ilyen van (nekem ebből a gyártmányból sem jött be mindegyik, de ezek a nagyon kezdő cipijei szerintem jók), + ja, és 40fokon moshatóak! Ha viszont semmiképp nem szeretnél használtat, akkor marad Ausztria, vagy Ném.o. ha van lehetőséged onnan is vásárolni, ill. ha jól emlékszem a babaszobán van egy leányzó, aki hoz be Angliából cuccokat, vele is lehet konzultálni.

Más: nem tudom, hogy ennyire piciből van-e, de a nagyobbikkal nekünk beváltak a Skippy cipők a Shoemanic-ból: van belőlük tiszta bőr is (én a műbőrt nagyon nem szeretem), és nincs harántemelése, és mintha nyári szandálcipiből láttam volna alacsony sarokrészűt (tehát, ami nem fogja annyira bokáját).

U.i.: miért szeretnél olyat, ami nem fogja a bokáját? Mert eddig még ez volt az, amiben azt hiszem, minden eddig általam kérdezett eü. dolgozó egyet értett, hogy az a jó, ha fogja a bokáját. (nem kekec, tényleg érdekel, bár lassan rájövök, hogy ez is olyan, mint az altatás, meg a templom (hit kérdése))

Üdv,

 Andi

Előzmény: Gotika (200)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!