Keresés

Részletes keresés

merkurusz Creative Commons License 5 napja 0 3 35632

+382 695 00102, ez a fonok nem tud angolul,de van vele egy csajszi aki perfekt beszeli. Az ahol mondtam Volitol lefele kikoto fele, balra sarok elott. Akkor vittek el egy Ford Ka-t, 45-35 eur egy nap ha tobb napra berelsz 10 eur-al is olcsobb lehet, van meg egy az kozvetlenul a setanyon, ha akarsz reszletesebb infot csorgesd meg.

Előzmény: Csaba__ (35618)
Győri Márta Creative Commons License 5 napja 0 3 35631

P11 Lipci :)

 

Előzmény: teletabiii (35630)
teletabiii Creative Commons License 5 napja 0 3 35630

folyt köv:

 

Visszaúton Kotori megállót tervezünk, szombat lévén lassú haladásra készültünk a tengerparti úton, az átlagsebességünk 42 km/h volt Kotorig, Barban, Budvában kisebb dugóval, Kotorban viszont legalább fél órát araszoltunk. Morinjnál hagytuk el a tengerpartot egy látványos P11-el jelölt hosszú emelkedőn, majd a Vracenovici határátkelőt céloztuk meg. Petrovoci térségében eltűnt az út alólunk, kb. 5 km-es murvás szakasz következett, de itt javában zajlik az útépítés, pár hónap múlva szerintem végig jól járható lesz. A határon nem lettek volna sokan, de nagyon lassú a szkennerük, ezért kb. egy órát itt is álltunk a montenegrói oldalon. Határ után Bilecába érkeztünk, majd Gacko felé haladva közelítettük meg Focát. A Sutjeska völgy gyönyörű, haladás kissé lasabb, útközben ízletes hegyen szedett málnát és áfonyát vásároltunk. Kb. 8-9 órás utazás után érkezünk Sarajevoba. Ezt a megállót mindenkinek ajánlom. A Bascarsijához hasonló hangulatos hely nem sok van Európában, a zegzugos bazár feledhetetlen, a csevap kihagyhatatlan, Magyarországon hasonlót sem kapni. A megálló azért is ajánlott, mert egy nap alatt nagyon fárasztó lett volna ezt a nagyon szép, de meglehetősen vontatott utat letudni. 

teletabiii Creative Commons License 5 napja 0 5 35629

Sziasztok !

 

Két napja érkeztünk haza montenegrói utazásunkról, rövid beszámoló az érdeklődőknek. Egynapos Tara rafting ill. két napos Rijeka Crnojevica megállónk volt odafelé, Ulcinj volt a végcél, négy nap tartózkodás után visszafelé Sarajevo-i éjszakázás. 

Odafelé az Eszék, Doboj, Zencica Sarajevo útvonalat követve különösebb probléma nem volt, nagyjából lehetett tartani szombati napon a GPS által megadott tempót (megállókat nem számítva). Az érdekes rész Sarajevo után következik Foca felé tartva, jóval kanyargósabb, szűkebb út, de biztonságos, bár egy helyen korábbi hegyomlást kikerülve kell haladni, átlagsebesség itt már csökken. Foca előtti benzinkútnál tankoltunk, kicsit pihentünk, majd áthajtva a Drina hídon mentünk a rafting szállás felé (Tara Raft). Ez az út minőségét tekintve nagyob vacak, kb. 20-25 km/h óta haladást tett lehetővé, vagyis a montenegrói határig tartó 25 km-re kb. egy órát kell számolni, a szakasz egyébként biztonságos, két autó elfér egymás mellett. Maga a rafting nagy élmény ráadásul érkezésünk előtt két hétig szakadt az eső, magas vízállás miatt le is rövidítették kissé a szakaszt kikerülve egy felső zúgót, úgy volt gyerekekért nem is vállalják a felelőséget, de aztán mégis jöhettek. Kiváló vacsorát, reggelit ill. ebédet adtak, ugyanakkor a szállás nagyon egyszerű, de tisztának mondható faház, de legalább saját fürdővel A területen legalább 4 cég táborhelyei találhatóak, egyik szomszédban kb. éjjel 2-ig ment a zenebona, nem volt túl jó az alvásminőség. Költség 70euró/fő, 12 év alatt a fele. 

Másnap az evezés után 3-4 között indultunk tovább, a Scepan polje-i határátkelőt kb. 1 óra alatt tudtuk le, kifele a bosnyákok kérték a zölt kártyát, akinek nem volt 20 euro kenőpénz megoldotta a problémát. Rafting kempingek egyébként a határ túloldalán is találhatóak. A határátkelés után az útminőség látványosan javult, gyorsabban lehetett haladni, a Piva kanyon nagyon szép, helyenként tériszonyos. A plató után Podgoricáig kb 100 km. az út, alig kanyargós előzési lehetőségekkel, jó haladási sebességgel. Podgorica után Cetinje felé haladva tábla jelzi a Rijeka Crnojevica letérőt, viszont az út kesnekny, szakadékot kőtömbökkel próbálják a szakadéktól elválasztani, bár ebből se jutott mindenhova. Útközben van egy megálló gyönyörű kilátással a "dunakanyarra". A falu nagyon hangulatos, nyugodt igazi idilli hely kevés turistával, szerzetesekkel, 1-2 étteremmel. Szállásunk közvetlenül az örgehíd mellett a Milena appartmanban volt (Booking), ami talán a legszebb a faluban, a folyó fölé nyúló nagyon hangulatos erkélyekkel. (liba, kacsa, haletetés stb). A házigazdák roppant kedves nyugdíjas bankárok, csak lesték mivel tudnak kedveskedni. Egyik nap reggelive a legjobb minőségű prsut volt egyebek mellett, másnapra saját készítésű sós süti várt. Az öreg híd étteremben vacsoráztunk, a pisztráng szokásosan jó, különlgesség az angolnasült ill. a füstölt ponty sem érdemes kihagyni. Másnap kb. félnapos program volt a csónakázás strandolással. A víz édes, kellemesen meleg, tiszta. Másnap reggel horgászatra fizettünk be, nagyon sok sügér van a tóban, sajnos rajokban járnak, nekünk pecával nem volt szerencsénk, de hálóval eredményesek voltunk. Pelikánt sajnos nem láttunk, ebben az időszakban állítólag az albán partok felé eső költőhelyeiken vannak, kárókatonák viszont rengetegen vannak.  

Továbbindulva a Virpazarig tartó út szintén nagyon szűk, szembejövő forgalom esetén tolatós. A falu szerintem annak köszönheti intimitását, hogy a tömegturizmus a nehézkes útviszonyok miatt elkerüli. Virpazar után a Soline alagutat követően haladtunk dél fele, az út nem túl haladós, de az emelkedőkön van kapaszkodósáv, itt lehet előzni. 

Ulcinjt úticélul első sorban a Bookingon talált hotel miatt választottuk, mely messzemenően visszaigazolta a várakozásainkat. A Hotel Pirate volt a szállásunk az óvárosban, kb. 50-100 méterrel a tengerszint felett gyönyörű kilátással az Adriára. Életem legjobb szállodája volt. Egy 150 (!) négyzetméteres gyönyörűen berendezett appartmant béreltünk külön erkéllyel ill. terasszal. Közel mindenhez, mégis nagyon nyugodt, csendes. A reggeli különleges, szinten minden házi készítésű (sajt, kenyér, ajvár, kajmak) a rántotta szenzációs, az ajvár szintén. Kb. 10 féle gyümölcs volt az asztalon, köztük ananász, áfonya, szeder és málna. (disznóságokból készült ételt mondjuk nem adnak, de ez egész Ulcinjra jellemző). Személyzet figyelmes és roppant kedves, az éttermükben többször vacsoráztunk, nem sokkal drágább, mint a normál városi árak. Rizotto, tészták külön ajánlottak (7-8 euro/adag), orada 35 euro/kg, város 30 euro/kg. Köves strand kb. 300 m-re van, de a szintkülönbség jelentős.

Maga Ulcinj annyira nem ragadott meg. Az óváros zegzugos sikátorai lépcsökkel, emelkedőkkel tarkítottak, sétára, nézelődésre nem annyira alkalmasak. A városban este az utcákon meglehetősen nagy nyüzsgés, főleg muszlimok és albánok, de semmi probléma. A nagy strandra jártunk, amiről itt sokan írtak, mi előszezon lévén a közeli Miami beach-et választottuk (kb. 15 perc autóval az óvárostól), páros napágy napvédővel 7-8 euróért bérelhető, érdemes a nádfedelű helyett a ponyvásat válsztani, jobb árnyékot ad. Gyerekeknek szórakozásként banán 5 euro/fő, fánk 10euro/fő, tengeri ugrálóvár 5 euro/fél óra, felnőtteknek jetski 20euro/15 perc. A strand tisztaságra nem volt panaszunk, parkolni egy árnyékos fenyvesben lehet. Sznorizni a szállodai strandnál próbáltam, semmi különös. 

folyt köv. 

dzsinike Creative Commons License 5 napja 0 4 35628

Mi csütörtökön megyünk Budvába, előtte kis Mostar kitérővel. 

 

Én csak jókat hallottam Montengeróról és Budváról. 

 

 

AlmaT Creative Commons License 5 napja -1 5 35627

Sziasztok!

 

Nem vagyok nagy fórumozó, de megosztanám tavalyi tapasztalataimat, mert a leírt negatív kommenteket túlzóknak tartom.

2018. Július utolsó hetében voltunk Ulcinjban, autóval a horvát pályán át Pestről (1150 km).

 

Amit a szenyvízről írtak, hogy közvetlenül a tengerbe eresztik nincs infóm, mert ezt a problémát azzal küszöböltem ki, hogy a nagy strandra jártunk a középső 7 km-es szakaszra, a folyók találkozását kerültük. Ott mind a szabadstrand, mind pedig a napágyas rész élhető volt. igen, volt némi szemét, de én ritkának mondanám.

 

Először saját napernyővel próbálkoztunk, de hamar átáltunk a fizetős ágyakra, mert mindig fújt a szél és mindig homokos lett minden. Megéri a kényelmet az a 4-6 EUR. Főleg azért is, mert így le tudtam fektetni a 3 éves lányomat és ha kellett meg tudtam etetni. 

Mindig másik strandra mentünk és mindenütt volt normális wc.

Az összes helyre igaz volt, hogy amikorra kiértünk (12:00) addigra a napágyak 80%-a foglalt volt, de soha nem volt zsúfolt. Kellő távolságban vannak az ágyak egymástól. Aki szerint élhetetlenül sokan vannak annak nem való ez az ország.

Minden esetben a strandi étteremben ebédeltünk és soha nem volt semmi panaszunk. Finom volt. Soha egyikünknek sem fájt a hasa, pedig a feleségem problémás eset. Egyértelműen minden friss volt.

 

Egyszer a kis strandra is lementünk, de az nagy csalódás volt. Minden este takarítják a homokot, de a rengeteg cigicsikket nem tudják teljesen eltávolítani. A helyet szemetesnek ítélem. Ehhez hozzá jön az is, hogy túlzsúfolt, szó szerint lépni sem lehet. Szerintem vagy kocsi és irány a Velika Plaza vagy taxi, de semmiképp sem a helyi kis strand.

 

Nyaraláskor egy vajas kenyeret is nehezen kenek meg, így a reggelik felét étteremben fogyasztottuk el. Mindig máshol.

Minden este más-más étteremben vacsoráztunk.

Mindegyik helyre ugyanaz igaz volt, mint a nagy strand éttermeire. Finom, friss, elegendő.

ami meglepett a horvát tengerparti éttermekhez képest, hogy nem takarítják tisztára a területüket. Az asztalok környékén mindig volt egy kis szemét (szalvéta, pohár). Felületesen takarítanak.

De itt is azt mondanám, hogy nem vészes a szemét. A túristákból élnek és tesznek érte.

 

Ellátogattunk Budvára is. Teljesen más hely, mint Ulcinj. Családdal a déli részt  (Ulcinjt) ajánlom.

ami szembetűnő volt, azok az árak. Az északi rész sokkal drágább, mint a déli. Ulcinjban nem néztem, hogy hova ülök be (olcsó).

 

 Aki szereti a finomhomokos, lassan mélyülő, olcsó helyet, annak Ulcinj ideális.

 

Egy kis pontosítás az árakhoz, hogy mit is értek az olcsó alatt:

 

 reggeli 2 főre, itallal, 15 EUR

 ebéd 2 főre:

      2 hal körettel 2x25 EUR

      Ital: 8'EUR, sokat iszom

 vacsora 2 főre, itallal:

       Pizza 7 EUR

       Valami másik is 5 EUR

       Ital, 8 EUR

 

esti korzózás:

    napi hülyeség 25 EUR

    Koktélok 5-6 EUR/db

 

Üdv,

 

Tamás

 

 

Előzmény: cszs72 (35620)
fitgitke Creative Commons License 5 napja -2 6 35626

Sziasztok!

 

Friss info!!!

Senki nemenjen az ajanlott ingyenes szaggatott turista utvonalon a Kotori erődbe! Most deszkázták be a helyet ahol be lehet mászni az erődbe. Mi meg bejutottunk, ki már nem. 

dzsinike Creative Commons License 5 napja 0 3 35625

Sziasztok!

 

Aki volt már Budvában vagy más montenegrói városban, az biztos tudja, hogy a napernyőkét a parton mennyit szoktak elkérni?

 

Köszönet,

 

dzsinike

cszs72 Creative Commons License 5 napja 0 2 35624

köszi szépen

Előzmény: leutsch (35623)
leutsch Creative Commons License 5 napja 0 5 35623

Szia!

Mi majd 4 éve voltunk Ulcinjban egy pár napot kettesben a férjemmel. Velika Plazanal fürödtünk kiépített részen. A kiépített rész tiszta volt, sehol egy szemét, pedig augusztusban voltunk. a szabad strand részen ott már el voltak dobálva a szemetek. Mi nagy Bulgária rajongók vagyunk, de augusztusban ott már annyira szemetes a tenger, hogy az embernek nincs kedve bemenni a vízbe. Nem tudom, hogy ez alatt a pár év alatt mennyit változott a helyzet, de én a gyerekeimmel Velika Plazara szeretnék menni jövőre és ott is a délebbi részére, mert nem volt zsúfoltság és relatív tiszta volt a tengerpart.

Előzmény: cszs72 (35620)
leutsch Creative Commons License 5 napja 0 2 35622

Köszönöm szépen a választ!

Előzmény: merkurusz (35615)
merkurusz Creative Commons License 5 napja 0 6 35621

Megtaláltam róla a videót

 

http://www.rts.rs/page/tv/sr/story/20/rts-1/3192357/.html

 

40-ik perctől, vasárnap leadják a teljes adást Belgrád Budva útvonalról

Előzmény: merkurusz (35619)
cszs72 Creative Commons License 5 napja 0 1 35620

Sziasztok!

 

Ulcinj-ban foglalásunk augusztus elején.

Egy másik oldalon az alábbi bejegyzést találtam.

 

"2017. nyarán Montenegróban, Ulcinjban (Albán határ) nyaraltunk. A tengerpart koszos, szemetes, rettenetesen kiábrándító. A szennyvizet közvetlenül a tengerbe vezetik, nem sokkal távolabb a strandtól. A utazásból hazaérkezve, a 2,5 éves gyermekünkkel kórházban kötöttünk ki, hányással, hasmenéssel, sikerült rota-vírussal megfertőzödnie a kislányunknak. Hiába csodálatos az ország természeti adottsága, még van hová fejlődnie. Mi többet nem térünk ide vissza, az biztos."

 

Kérdezném, aki a környéken van, vagy volt az elmúlt időszakban, hogy ez mennyire lehet valós?

 

Köszi előre is

merkurusz Creative Commons License 5 napja 0 4 35619

Szerbián keresztül utazónak fontos, Brodarevo után egy alagút , lassíts kijövet útszűkület nincs piros lámpa sem emberke aki irányít átkell menni a túloldalra plusz kanyar, ezt a szerb SAT partrola műsor szóvá is tette, mennyire felelőtlenek az utkezelők.

 

Csaba__ Creative Commons License 5 napja 0 2 35618

Köszi az infót előre is.

 

Előzmény: merkurusz (35612)
merkurusz Creative Commons License 5 napja 0 5 35617

0-24 nyitvatartás minden határátkelő

Előzmény: AlmaT (35610)
merkurusz Creative Commons License 5 napja 0 5 35616

Nektek szerbiai útvonal lenne a kézenfekvő.

Itt van infó

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=148335969&t=9091419

 

robicskának volt a válasz, a három link benne a szerbiai útvonal, muccc azóte leírta a bosziniait saját tapasztalatra hagyatkozva amit köszönünk neki, most már bosanaccal ketten vannak akitől lehet kérdezni.

 

Montenegró a fekete hegyek országa nem igazán lehet elkerülni, a magasságokat ahol tériszonyt kaphat az ember.

Lehet Horvátország lenne a legtériszonymentesebb, viszont tinektek az nagy kerülő, valaki jó lenne idei tapasztalatból leírná azt az útvonalat is.

 

Moracsa kanyon

https://www.youtube.com/watch?v=P3qW3lrEXCk, itt lehet esetleg tériszony a többi nem vészes. Persze én nem tudhatom, hogy az utas miatt belehet e válalni, lehet pánik roham is, szóval nektek kell eldönteni, de ha az ablakra tesztek függönyt, olvas közben max az utat figyeli amit a vezető, és nem nézelődik nem lehet gond. Olyan ember is levezet Montenegróba aki tériszonyos, mivel az utat figyeli nem ér rá mással foglalkozni.

 

Előzmény: sonaj21 (35609)
merkurusz Creative Commons License 6 napja 0 2 35615

Ulcinj környékét az idén nem járjuk, Bártól Budváig továbbra is kint vannak a vendégfogó manusok, ezen kivül minden szembeötlö helyen kint van apartmani, soba telefonszámokkal vagy konkrétan a szálláson. Szerintem arrafelé is így van, kora délutánig azért érdemes megérkezni,legyen idő válogatni. 

Előzmény: leutsch (35608)
muccc Creative Commons License 6 napja 0 4 35614

Mi éjjel indultunk tavaly Bosznia felé Tivatba.... minden határon simán átjöttünk. Sehol sem volt probléma.... kb mindenhol 5 percet álltunk vagy még annyit sem. :) 

Előzmény: AlmaT (35610)
merkurusz Creative Commons License 6 napja 0 0 35613

Lehet holnapra már lesz infó.

Előzmény: kicsiati (35607)
merkurusz Creative Commons License 6 napja 0 3 35612

Voli market, onnan indulsz a part, kikötő felé, múlt évben ott láttam hirdetést autóbérlésre. Napokban arra járunk akkor megnézem és leírom a telefonszámukat, tudnak angolul egy az egyben letudod beszélni ami érdekel.

Előzmény: Csaba__ (35606)
muccc Creative Commons License 6 napja 0 5 35611

Szia! 
A saját tapasztalatunkat tudom veled megosztani! Apukám nagyon jó útvonala amit már nagyon sokszor megjártunk! mi Pécsről indulunk Bosznián keresztül Tivatba az alábbi útvonalon.

Pécs-Mohács-Udvar
Udvar-Beli Manastir -Osijek (7-es út)
Osijek - Vuka- Siroko Polije- Velika Kopanica (7-es út)
Velika Kopanica- Slavonski Samac Határ! (7-es út)
Bosanski Samac- Podnovlije- Kotorsko- Doboj (17-es út E73)
Doboj-Zenica (1-es út E73 )
Zenica után Sarajevo felé majd autópálya ( A1 E73 fizetős )
Sarajevo után Tarcin autópálya vége-- Mostar (17-es út E73)
Tarcin-Jablanica- Mostar (17-es út E73)
Mostar-Buna (17-es út E73)
Buna-Stolac 
Stolac- Ljubinje- Trebinje  (6-os út)

Trebinjéből Herceg Novi felé. (429-es út)
 
Határnál 3eurós útdíj

Ha esetleg segítség :D 

Előzmény: robicska98 (35588)
AlmaT Creative Commons License 6 napja 0 4 35610

Sziasztok! 

 

Tavaly Budapestről a horvát autópályán keresztül mentünk Ulcinjba. 

Idén Pécsről indulunk este 20:00 körül. Sehol sem találok arra vonatkozóan infót, hogy a határátkelők 0-24-es nyitvatartásúak-e. Csak a magyar-horvát határról találtam meg, hogy éjjel-nappali. 

 

Illetve valaki mostanában kérdezte a horvát útvonalat. Tavaly éjszaka mentünk. 140-el végig. Mint kés a vajban. Ha Budapestről mennénk most is azt az utat választanám. Hátránya, hogy sokkal drágább, mint a bosnyák út. Főleg az én kocsimmal 10l országút, 13 l városba. 

De míg a gyerek (tavaly 3 éves) és a feleségem aludt, addig én vezettem. Szerintem ez így a legkényelmesebb. 

 

Köszönöm a segítségeteket. 

 

Tamás

sonaj21 Creative Commons License 6 napja 0 4 35609

Sziasztok. Mi is Montenegróba készülünk, nem voltunk még egyszer se. Horvátországba jártunk nyaralni.Egy problémám van csak az úttal Montenegróba hogy sok az olyan útszakasz ahol szakadékok mellet megy.A családba van olyan aki nagyon szédülős.Esetleg tud valaki segíteni melyik útvonalon a legkevesebb.Horvát o. felé nagy kerülő Békés m. indulunk.Vagy esetleg nem is vészes a kanyon,a szerpentin nem érdekes,csak a szakadékot ne látják az út szélén. Köszönöm.

leutsch Creative Commons License 6 napja 0 4 35608

Sziasztok!

Mi a férjemmel kettesben voltunk egy pár napot Ulcinjban 4 éve. Lenne egy kérdése, ahhoz aki most jött haza vagy most fog utazni. Akkor nagyon sok apartmant hirdettek az út szélén. Most is hirdetnek még? Jövő nyáron szeretnénk utazni a gyerekekkel és addig kicsit jobban szeretnék tájékozódni.

Előre is köszönöm a választ.

kicsiati Creative Commons License 6 napja 0 2 35607

Köszi!

 

A 1,5, vagy 2 literes zöld teát, és a búza sört még megnézhetnéd, de nem életbe vágó, úgy is kint veszünk mindent. Nem szoktam cipelni itthonról csak 1 napra valót.

 

Előzmény: merkurusz (35605)
Csaba__ Creative Commons License 6 napja -2 2 35606

Sziasztok. Autóbérlésről kérdezném a járatos tagokat. Petrovac-ban szálunk meg és helyi bérlési lehetőséget keresek. Valaki bérelt már és milyen feltételekkel? köszi

merkurusz Creative Commons License 2018.07.09 0 5 35605

Cobranco előtt le a kalappal, minden elismerésem az övé, nem volt még időm végig nézni a montis filmjeit sem, de ami nekem kellett azokat kikeresgettem, télen pedig lesz mozizás. 

Na akkor friss fél órás árak, csak neked , csak most, csak itt :-)

 

Van laktózmentes tej, 1 l  1,45 Imlek,  1,1 a sima Imlek tej. Zöld tea fél literes San Benedetto 1 eur aloe vera-val.

Bevallom buzasört elfelejtettem megnézni, ami késik nem múlik :-)

Ez egy kis önki ahová mi járunk, Voliban biztos van nagyobb kiszerelésben is tea, napokban megyünk akkor megnézem, ha még érdekel valami nyugodtan írd meg.

Az ami érdekes, a Cola-t veszem példának, 2 l 1,9 eur itt az önkiben, gondoltam Voliban biztos olcsóbb, na de egy colaért vagy tejért nem megyek 2-3 km-t, majd ha nagybevásárolunk. Erre fel kiderült, 1,89 a cola. Kb. ugyanazok az árak.

Szerintem ez természetes, hogy nyaralóhelyeken sokkal drágább minden mint az ország belsejében. Аzért nekem valami rémlik, hogy pár éve 1,1 eur volt a cola, lehet azokra az évekre gondolnak azok akik szerint ugyanazok az árak mint nálunk.

Múlt évben mintha 1,6 lett volna a cola. Lassan drágább lesz mint a vendéglőben. 

Előzmény: kicsiati (35600)
merkurusz Creative Commons License 2018.07.09 0 3 35604

Valószínüleg ackciós lehetett, mikor mi volltunk csoki volt félárazva. Niksickot akkor felnyomtak , 2,60, a többi sör úgy valahogy lehet ahogy írtad, mert láttam olcsóbb de nem igazán figyeltem mennyi.

Előzmény: potika (35598)
szervezkedő Creative Commons License 2018.07.08 -5 1 35603

Azt javaslom ne adj az itt leírt mindenféle hülyeségekre. Találgatások, buta tanácsokkal bármibe nekivágni nem szerencsés. Montenegró egy szabadon választott vezetők által irányított, demokratikus ország. Jogállam. (...persze most lehetne elemezmi a politikai helyzetet, de ne tegyük!)  Nincs itt semmi maffia, meg verőemberek a strandon stb. Aki ilyeneket mond, lehet többet iszik a kelleténél-és nem patakvizet! Javaslom fordulj helyi ügyvédhez, aki nem csak a téged érintő/érdeklő jogszabályokat mondja el, de ismeri az adott településen az embereket is. Segít hová fordulj, elmondja az ötleted kivitelezhető vagy sem. Van e jogszabályi, élelmiszerbiztonsági vagy bármi más akadálya. 

Előzmény: ZBE (35573)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!