Keresés

Részletes keresés

Ficzek Úr Creative Commons License 2017.11.12 0 0 19682

 

Nemrég találtam,nekem új volt. "A pikkelysömör az autoimmun betegségek közé tartozik: ezek közös jellemzője, hogy a szervezet immunrendszere túlzott működéssel reagál egy vélt „ellenségre”. Ennek következménye
pikkelysömörnél a felhám sejtjeinek kóros ütemű szaporodása, ami viszkető, hámló plakkok formájában jelenik meg a bőrön. A texasi kutatók vizsgálataikban kiemelt figyelmet fordítottak a STAT3 fehérjére, ami a sebek hegesedésében és a bőrrák kialakulásában játszik szerepet. Az aktív STAT3 nélkülözhetetlen a bőrön ejtett sérülések gyógyulásában. Amikor a seb beheged, a STAT3 aktív állapotból nyugalomba kerül. Ha ez valamilyen oknál fogva nem történik meg, tovább folytatódik a hegesedés, a felhám sejtjei burjánzásnak indulnak.

A texasi szakemberek pikkelysömörben szenvedő betegek bőrében kutattak a bűnös protein után. Huszonegy páciens közül tizenkilencnél nagy mennyiségű aktivált STAT3-ra bukkantak. A kísérletek során egereket tenyésztettek ki, amelyeknek hámsejtjeiben folyamatosan aktív állapotban voltak ezek a fehérjék. Az állatokon rövid idő alatt megjelentek a pikkelysömör tünetei. Ezután a tudósok kifejlesztettek egy folyadékot, amely tartalmazta a DNS-molekula oligonukleotid nevű töredékét. Ennek az anyagnak az a feladata, hogy megakadályozza a STAT3 aktivizálódását. A folyadék hatására az egerek bőrén eltűntek a plakkok. – Ez a kísérletsorozat megnyitja az utat a pikkelysömör kezelését szolgáló új terápia előtt – hangoztatta John DiGiovanni, a texasi orvoscsoport vezetője.

A mérsékelt égövi országokban a psoriasis népbetegségnek számít. Magyarországon a lakosság 3 százaléka, Skandináviában 8 százaléka szenved tőle." A cikk 2005-ös,azóta sem történt semmi. -  Ez egy régebbi hozzászólásom,erre reagált valaki hogy 2010-es cikket talált amiben az emberkísérleteknél hasonlóan jó eredményt értek el. Tehát,hol a szer?

Előzmény: hul (19681)
hul Creative Commons License 2017.11.12 0 0 19681

De ki tudja, mi az a "másik" gyógyszer? A fórumról kell tudnom? 

Az orvos, akiben bízom, mert barátom is, ezt tudja. Ebben profi, hallgatok rá. Végignéztük az irodalmat, kutatás van, jó laborok vannak (Londonban pl.) de amúgy semmi. Kísérleti próbálkozások, steroid, ha nem megy másképp. 

Hinni kell kovaföldben:-)  és hogy a trexan ezt tudja. Különben izületi bajokra van aki 6 éve szúrja és bírja. Másnak meg nem megfelelő, mert felborítja a vérképét és kihulla a haja. 

 

Előzmény: Ficzek Úr (19680)
Ficzek Úr Creative Commons License 2017.11.12 0 0 19680

Nincs itt ellentmondás.Szeded a trexant folyamatosan és jobban érzed magad. Közben meg lehet hogy szedhetnéd a másik szert amitől meggyógyulnál. Csak az nem elérhető mert az egyszeri üzlet. A trexan meg folyamatos. Végül annyi hogy senkit sem szeretnék meggyőzni semmiről.Te úgy gondolod,én meg így. Ennyi az egész.

Előzmény: hul (19679)
hul Creative Commons License 2017.11.12 0 0 19679

Tudjuk, a gyógyszeripar az egyik legnagyobb üzlet világszerte. A gyógyszerek összetevőikben hordozzák azt a pluszt, amivel újabb tünetekre teszünk szert és azokra újabb gyógyszereket lehet beszedni. Marketing, hirdetés, orvoslátogatók ajánlása, az orvos érdeke. Persze a legjobb szándék mellett, hiszen ez a mai élet bevett szokása, hogy ha bármi megfájdul, hoppá egy pirula, ha fáradt vagyok akkor is egy, ha túl ideges, akkor egy másik, ha érzem a gyomrom, még egy, ha száraz a bőröm x+1 kenőcs, ha viszket a fejem, egy "speciális" sampon...

Közben megesszük a díszes csomagolású E-ket, a túl-feldolgozott és adalékolt élelmiszereket, esetenként azokból a husokból lakunk jól, amely állatokat vegyszerekkel kezelt takarmánnyal etettek, vagy eleve vegyszeresen növesztettek nagyobbra, sárgábbra, gyorsabban vágósúlyra.

A kifejezetten műtermék édességek és lónyálak, a rettentő sok és gyors cukrot tartalmazó italok, amiket egészséges gyümölcsleveknek adnak el. 1 dl 9,1 ch-t tartalmaz, ebből cukor 9,1 (Solevita, Orange).Itt van előttem, a serdülőm issza néha. Na jó, neki még van inzulin termelése, de tuti nem jó a szervezetnek. 

Egy korábbi gyerekorvosunk mondta, nem érdekes mit szedsz be, ha most segít, akkor szedjed, mert rövid az élet, minden jó nap ajándék.

Nagy hedonista volt, kövér nő, sokat látott. Mindig kapott egy konyakot, ha jött és evett, ivott. Vagy az erős dohányos professzor barátom, sokat szív, főleg ha iszik is. Máj specialista, nincsenek illúziói, rengeteget tud az életről, betegségről. Egyik oldalon tehát nagyon is érdemes jó lélekkel, tiszta kajákkal, mozgással élni, a betegségek úgyis eljönnek, a szereket pedig a lehető legjobban és a legkevesebbet kiválasztani. Ha sikerül.

Most pótolom a kimaradt éveket, amit kihagytam az uszodajárásból a ps miatt... imádom...nincs pakk és rovom a hosszakat, meg ücsörgök a szaunában. Nem kell néma kérdésekre válaszolni, hogy fertőző vagyok-e?! Köszi trexan. Egy méreg teszi jobbá. Micsoda ellentmondás?!    

Ficzek Úr Creative Commons License 2017.11.12 0 0 19678

Nem véletlenül írtam a pánikbetegséget példának. Az Amerikai gyógyszergyárak éves nyeresége a pszichoszomatikus szerekből évi 5 milliárd dollár. Biztos lemondanának erről a szerény összegről ha meggyógyíthatnák embertársaikat.

B.GY Creative Commons License 2017.11.11 0 0 19677

Hulljon hát.Minek ez a sok nyomorult ? :)

 

Előzmény: Szeszi50 (19676)
Szeszi50 Creative Commons License 2017.11.11 0 1 19676

Hulljon a férgese:-):-)

Előzmény: B.GY (19674)
Szeszi50 Creative Commons License 2017.11.11 0 0 19675

A " csodaszer" pikk pakk meggyógyíttana mindenkit és utána egy folyamatos bevételtől esne el a gyógyszergyártó. Hiszen így élete végéig az összes sömörösnek száz féle kenőcsöt, tablettát, injekciót tud adni mindig újabbakat hiszen nem gyógyul meg egyiktől sem:-). Ez állandó, folyamatos, hatalmas  bevétel.

Előzmény: Szeszi50 (19672)
B.GY Creative Commons License 2017.11.11 0 0 19674

Túl vagyunk népesedve. Irtani kell :)

 

Előzmény: Szeszi50 (19672)
B.GY Creative Commons License 2017.11.11 0 0 19673

Senkinek nem érdeke hogy meggyógyuljunk csak nekünk.

 

Előzmény: Ficzek Úr (19667)
Szeszi50 Creative Commons License 2017.11.11 0 0 19672

Mélyen egyetértek veled. A gyógyszerbiznisz a legnagyobb üzlet. Dolgoztam évekig egészségügyben láttam milyen ajándékokkal jönnek az orvoslátogatók. Külföldi utak, wellness, és sorolhatnám csak azért, hogy az ő terméküket írja fel mindegy hogy szar volt vagy volt nála jobb.

De, ez mindig így lesz míg szeretünk kapni ingyen minél drágább dolgokat.

Érdemes néha megnézni erről filmeket. Ez elmondható az élelmiszeriparban is azt sem tudjuk mit eszünk most olvastam mivel szinezik a málna fagyit, vagy gondoljunk a zselatinra miből készül.  Ja és a gumicukor balhé ami most megy és ezt adjuk a gyereknek. Brrrrrr. 

Szóval nem lehet mindenkit meggyógyítani így is sokan élünk a földön kitudja lehet sok halálos betegség ellenszere kész már évek óta. Az a jó ha minél több beteg van:-) a gyógyszergyáraknak.

Előzmény: Ficzek Úr (19667)
Octi19 Creative Commons License 2017.11.11 0 0 19671

...nem hiszek én ezeknek az összeesküvés gyanúknak. Csak egy gyógyszergyárat mutasson valaki akik nem tarolnák le a piacot ha egy ilyen "csodaszer" lenne a kezükben! Ennek olyan reklámértéke lenne, hogy az felfoghatatlan. Egyelőre még a teljes tünetmentesítést sem sikerült megoldani, nem hogy a gyógyítást...

Előzmény: Ficzek Úr (19667)
B.GY Creative Commons License 2017.11.11 0 0 19670

A mértéktelen fogyasztás meg genetika.

 

Előzmény: hul (19661)
B.GY Creative Commons License 2017.11.11 0 0 19669

Dehogy írtad azt.Én anorexia nervosa  vagyok.A tomesába vékonyabb fickók voltak.Majdnem befeküdtem mellé a kádba.Azt hittem nincs ott senki :)

 

Előzmény: Ficzek Úr (19660)
hul Creative Commons License 2017.11.11 0 0 19668

Egészen vad teóriákat hoztok. Tisztán kéne látni, a ps a rendes 23 nap helyett 3-4 napos sejtosztódás miatt alakul ki, lesznek a pakkok és ott az izületi gyulladás, ami vagy van, vagy nincs ill. még az is lehetséges, hogy VAN izületi gyulladás, de bőrtünet nincs. Ha a génprobléma nem lesz aktív és nem tör elő a ps, akkor nincs. A paciensnél rossz hatással van az életmód, a táplálkozás, a stressz mint provokáló tényező. Nem ragályos, elkapni nem lehet és lehet valaki kövér és piás és stresszes, ha nincs meg a génhiba, nem lesz ps-es. És ha benne van, akkor meg provokáló dolgok nélkül is ps-es lehet. Ami ráadásul fellángol és majdnem elmúlik, enyhül...vagy őrületesen megnehezíti az életet. Sok bőrgyógyász csak tanulja a dolgokat minálunk, de komoly irodalma van, pl. a neten bőséges olvasnivaló van jelen... 

Az orvostudomány keresi az okokat és meg is van. A megoldást is keresi, de nem egyszerű és ne keverjük ide a tyúkszart dobozolva áruló vállalkozókat, jó vagy gyenge marketinggel, meg a szomszéd marikanéni tuti megoldásait, valóban többféle valódi segítség létezik, viszont nincs mindenkire érvényes, azonnali és végleges megoldás. (Kenőcsök, fényterápia, trexan, biológiai terápia stb.)

Ami a szervezet számára jó, a diéta, a no alkohol, a súly leadása, a mozgás, a stressz csökkentése, az jó a ps-nek. Nem kell viszont mögé bújni, amiért dagadunk, és orvosi összeesküvést sem kell kitalálni. A nyerészkedők a csodaszereket árulók között vannak, tisztában kell lenni, hogy vannak dolgok, amik használnak, akinek használnak és akkor is kb. ideig-óráig. Más szerek meg csak üzleti vállalkozások.

Szóval a kenőcstől nem hízik senki, és a szteroidok is más mellékhatásuak általában. Jómagam 20 kg körül adtam le trexannal és szteroidosl kenőcsökkel, egy időben, viszont írtam a szénhidrátot... Ok mindenkinél más, tényleg nehéz átlátni, kinél mi hogy van... 

 

 

 

Ficzek Úr Creative Commons License 2017.11.11 0 1 19667

Nem tapogatóznak,pár hónapja feltettem egy cikket miszerint amerikai rákkutatók 2005-ben megtalálták a ps ellenszerét. Állatoknál 90%-os eredménnyel. Valaki feltette utána hogy az emberkísérletekben hasonló eredmény volt 2010-ben. Mindjárt 2018 van. Hol a szer? Egy orvoslátogató mondta hogy a gyógyszergyárak nem a gyógyulás irányába kutatnak,hanem abba hogy a beteg a szerekkel jobb életminőséggel tudjon élni. Gondold el hogy megtalálnák a pánikbetegség gyógyszerét. Tragédia lenne. A gyógyszergyáraknak.Mert most a beteg élete végéig szedi a gyógyszereket,és enyhébb rohamokkal megússza ami elviselhető.Ő jobb életet él,a gyárnak meg megvan a profitja.Ugyan ez a ps-re is vonatkozik. Szedi a Trexant ha tudja,és ő jobban van a gyárnak meg cseng a bevétel. De ha abbahagyja ...... . Ilyen egyszerű az egész.

Előzmény: Szeszi50 (19666)
Szeszi50 Creative Commons License 2017.11.11 0 0 19666

Értem. Annyira tapogatóznak még mindig csak. Egyszer egy fórumozo jól írta: szerveket növesztenek, világűrbe mennek, klónokat csinálnak és egy ilyen egyszerunek mondható betegségre nem találnak megoldást. Mi már nem hiszem, hogy megérjük a nagy felfedezést ami gyógyítja. Persze a jövőben akár ki is " vehetik" a hibás mutációt ami okozza mondjuk már az ükunokainknal. :-) Addig képezzük magunkat ahogy tudjuk. Szerintem sok múlik ezen is, mivel a lakosság kis %- a beteg ebben nem túl sok pénzt ölnek a kutatásokba. 

Lásd, biológiai terápiánal is véletlenül jöttek rá, hogy erre is jó. 

Előzmény: Ficzek Úr (19665)
Ficzek Úr Creative Commons License 2017.11.11 0 0 19665

Én egy olyan kutatás eredményéről írtam,ami több évig tartott. Abba annyi volt hogy nem a hízás okozza a ps-t hanem pont fordítva.Mert valamije blokkolja azoknak az enzimeknek (ha jól emlékszem enzimekről volt szó) a működését,melyek a zsír lebontásáért felelnek.Így a zsír marad. Persze lehet hogy a következő kutatás eredménye ezt cáfolja. Mint ahogy az idén már azt olvastam hogy a napozás árt a ps-nek,mert irritálja a bőrt. Eddig meg mindenhol azt írták hogy napozni kell mert az segít. Ki érti ezt?

Előzmény: Szeszi50 (19663)
Szeszi50 Creative Commons License 2017.11.11 0 0 19664

No, és persze a máj, epe, és a többi szerv működését sem felejthetjük el. Ez mind hatással van odavissza. Felsorolni is képtelenség. 

Előzmény: Szeszi50 (19663)
Szeszi50 Creative Commons License 2017.11.11 0 0 19663

Erről több helyen olvastam én is. A sömör miatt sok minden megváltozik némelyekben. A legtobb ember mint egy fertőző betegre úgy tekint ránk. Ezért kerüljük pl az uszodát, strandot, sportlétesítményeket. Depressziós, otthon ülök leszünk. Ha ehhez társul a rheumatoid artritis is az meg mozgásban is korlátoz. Aztán a gyógyszerek Medrol ami hízásra hajlamosító, szteroidok. Természetesen ezt sem egyformán éljük meg de az emberek nagyrészére ez igaz.

Ok okozati összefüggés szerintem.

Előzmény: Ficzek Úr (19660)
K 1 Creative Commons License 2017.11.11 0 0 19662

A hízásnak egyik oka a steroid krém használata . Én egy időben, sok dermovátot kentem magamra , híztam is tőle rendesen .

hul Creative Commons License 2017.11.11 0 1 19661

Alapos a gyanu, hogy a hízásnak más okai vannak és nem a ps. 

 

Előzmény: Ficzek Úr (19660)
Ficzek Úr Creative Commons License 2017.11.11 0 0 19660

Azt írtam volna hogy mindenki meghízik? Gondolom a sömör nem mindenkinél egyforma,nálam ez is megtörtént,másnál nem. Nem vagyunk egyformák.

Előzmény: B.GY (19659)
B.GY Creative Commons License 2017.11.10 0 0 19659

Én sömör előtt is 70 kg voltam meg most is.Fél kilót nem híztam :)

Előzmény: Ficzek Úr (19656)
Ficzek Úr Creative Commons License 2017.11.10 0 0 19658

Egy kutatás eredményét idéztem séróból. Az szerint összefügg,de feltehetően nem mindenkire vonatkozik. Ahogy a gyógyszerek sem egyformán hatnak mindenkire.

Előzmény: hul (19657)
hul Creative Commons License 2017.11.10 0 0 19657

A sömör és a hízás nem függ össze. A gyerek normál méretben, kicsiként is lehet ps-es vagy karcsú felnőtt ember is. A ps genetikai probléma, amit kiválthatnak lelki okok és egyéb betegségek is, pl. a cukorbetegséggel is összefügg. Innen az étkezés-kapcsolata, a szervezet általános állapota, valamint a máj reakciója a sok, vagy sokkal több alkoholra, ami szintén rossz hatással van a ps-re.

 

Előzmény: Ficzek Úr (19656)
Ficzek Úr Creative Commons License 2017.11.10 0 0 19656

Talán tavaly olvastam egy több éves  skandináv kutatás eredményét,miszerint nem a hízás okozhatja a sömört,hanem a sömör a hízást. Ugyanis amikor kitör az emberen a retek,akkor valamelyik része blokkolja azokat a dolgokat amik a zsír eltüntetéséért felelnek. Valami lehet a dologban,mert először lettem én sömörös,utána zsíros.

Előzmény: hul (19653)
Laciren Creative Commons License 2017.11.08 0 0 19655

https://www.youtube.com/watch?v=odBcTRXSiYs&t=77s vagy ez ha jobban tetszik . Egy ismerősöm gyerekkora óta excémákkal küzdött rajta segített , Persze azóta is szedi a bogyókat . Pikkelysömörre is hirdeti , egyenlőre kicsit bonyolult a beszerzése

Előzmény: Laciren (19654)
Laciren Creative Commons License 2017.11.08 0 0 19654

https://www.youtube.com/watch?v=3dW8ENff2Mo nézzétek meg . esetleg van e tapasztalata ezzel?

hul Creative Commons License 2017.11.06 0 0 19653

Nagyon zavaró, hogy "ami jó lenne", ha megadnák mások, ha meg tudnánk beszélni.. ez mind tőlünk független. Nem rajtunk múlik. Sem az, hogy hogyan legyen, sem az, hogy tudunk-e beszélni róla...

Nem várhatjuk el, hogy mások megértőek legyenek, szeressenek stb. Jól esne, de nem rajtunk múlik. Az múlik rajtunk, amit mi teszünk. 

Mindenkinek a saját útját kell járnia. 

Nem védhet meg senki- magunkat kell képviselni és megvédeni is. 

A ps-ről van szó... a kiváltó/nehezítő lelki tényezők, a stressz, a kis és nagyobb közösségi problémákhoz való hozzáállás. Szerintem fél siker, ha a kezébe veszi az ember az életét.

De nem elég verbálisan (mint a fórumon most:-) ténylegesen így kell élni. 

 

A lelkin kívül a táplálkozásban, a piában, a szokásainkban, a súlyunk nomalizásásában.

 

Előzmény: ma-lőr (19652)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!