Keresés

Részletes keresés

Nicu0217 Creative Commons License 2009.01.19 0 0 29
Én 6éves korom óta vagyok szemüveges. Hordtam is rendszeresen kb. 11 éves koromig. De mindig is utáltam. Vhogy nem tudott hozzám nőni. Most meg már teljesen természetes,h csak otthon és a suliban van rajtam. S ez így pont jó. Egyébként gyenge a lencse, tehát nélküle is elvagyok. Viszont az orvos szerint soha nem fog meggyógyulni a szemem ( rövidlátó vagyok ). Kivéve, ha lázeres szemműtétre adom a fejem... Nos, én erről hallottam és olvastam sokat. De örülnék ha vki olyan mesélne erről, aki már átesett ilyen beavatkozáson. Köszönöm :)
Frenk56 Creative Commons License 2008.10.22 0 0 28
Üdvözlök minden fórumtagot!  

52 éves vagyok, és kb. 4 évig viseltem külön távollátásra, és külön olvasásra szemüveget. Mivel elegem lett a szemüvegcserékből, és egyébként is az olvasószemüvegemet korrigáltatni kellett, megkértem a szemészemet, hogy írjon fel multifokális szemüveget. Akkor még csak annyit tudtam róla, hogy modern, kényelmes, stb. Az új, multifokális lencsékkel ellátott szemüveget tizedik napja használom. Az első kb. hét napon azt mondtam, hogy ez egyenlő egy vallatással. Az agyvelőmet úgy éreztem, mintha ki akarna jönni a megszokott helyéből, a fejem, szemgolyóm kidülledt, kipirosodott, és nagyon fájt.  Akkor kezdtem behatóbban keresgélni a neten ezzel kapcsolatban. Mivel mások is hasonló problémákkal küzdöttek, egy kissé megnyugodtam. Szemcseppek folyamatos használatával (napi 4-5x Refresh) és fájdalomcsillapítók szedésével átvészeltem valahogyan ezt a kezdeti stádiumot. Ma már úgy érzem, valóban magamévá teszem a viselését, ámbár még mindig küzdök bizonyos nehézségekkel. A szemüveghez nem kaptam különösebb dokumentációt, csupán az optikus által kiállított számlát, melyen a következő olvasható a lencsével kapcsolatban: „Panoramik, mini transi.” A további adatok valószínűleg a keretet azonosítják: „Tom Tailor 60016602 ø 53”. Fényre sötétedő, UV szűrős, antireflex réteggel ellátott, keményített felületű lencse volt az igényem. Mivel semmiféle dokumentációt nem kaptam, nem tudom megítélni, valóban azt kaptam-e, amit kértem. Az interneten keresgéltem napokig a Panoramik kifejezést, de ezzel kapcsolatban nem találtam semmit.

Az olvasásra és távollátásra szolgáló területet annyira elfogadhatatlanul kicsinynek tartom, hogy pl. újságolvasáskor csak azt a kb. 5x5 cm-es területet látom élesnek, amit éppen olvasok. A notebook képernyőjénél ugyanaz a helyzet. Ez természetes? Napon valóban szépen sötétedik, de a szememet akkor is annyira húzza, hogy csak hunyorogva tudok nézni. Vezetés közben, az autóban viszont egyáltalán nem sötétedik be, annak ellenére, hogy a neten azt olvastam, hogy a mai modern lencsék már a szélvédőn keresztül is besötétednek. Vagy rám sóztak volna valamilyen egyszerűbb minőséget? A lencsékre 6000 szlovák koronát fizettem (plusz 2200,- Sk a keret), nálunk ennyiért vannak a márkásak, és a szemorvosom is azt mondta, hogy 6000-be fog kerülni a két lencse.  

antonia79 Creative Commons License 2008.10.13 0 0 27
csakis rózsaszín:)
butterflyka Creative Commons License 2008.10.10 0 0 26
nekem a szemüveg azt jelenti, hogy végre jól látok..
tarmal Creative Commons License 2008.09.27 0 0 25

Sziasztok!

Meg tudná nekem valaki mondani,hogy milyen a mostani férfi szemüvegdivat? Kb. mennyibe kerül és melyik üzletben lehet megcsináltatni? Hamarosan kellene szemüveg nekem és nem tudom milyet csináltassak. Köszönöm.

aki0226 Creative Commons License 2008.08.28 0 0 24
Üdv.
Olcsó és jó optikai keretek 2500 HUF-tól


Egy kattintást megér.
http://www.vatera.hu/listings/index.php?us=balazszsu
Üdv
levelibeka Creative Commons License 2003.06.28 0 0 23
Sziasztok!

Én is szemüveges vagyok 12 éves korom óta. Akkor vették észre és rohamosan romlott. Bátyám kancsal volt, rossz volt a szeme kicsiként, és 18 éves korára teljesen rendbejött. Nekem, amíg szemüvegem volt (18 éves koromig), mindig romlott a szemem. Amióta lencsém van (10 éve), azóta semmit nem romlott. Most havonta cserélendő lencsét hordok. Nekem kényelmes, szerencsére a szemem egyáltalán nem érzékeny. (egy hónapja volt az eddig egyetlen szem-problémám, kötőhártyagyulladás, ami 3 nap alatt elmúlt és egy nátha következménye volt), akkor 1 hétig nem hordtam a lencsét és utána újat vettem elő, hogy a fertőzésveszélyt elkerüljem.

Én is sokat gondolkoztam már a műtéten, párom is biztat, de én úgy vagyok ezzel mint a szüléssel is voltam. Amíg féltem a szüléstől és nem tettem túl magam azon, hogy ha baba akkor folyton az jusson eszembe, hogy mi történik szüléskor, addig nem is akartam gyereket. Azután túljutottam ezen és amikor terhes lettem már eszembe sem jutott, hogy az hogy fog fájni (persze így utólag mondhatom, hogy nem is tudtam volna elképzelni), és még aznap mikor a kórházba mentünk sem voltam ideges, nem féltem, hanem egy mérhetetlen nyugodtság szállt meg. Na szóval, ebből azt akrtam kihozni, hogy talán itt a műtétnél is ez van Velem. Ha úgy csinálják, hogy ébren vagyok, akkor tuti elszaladok, ha egy késsel közelítenek felém, vagy legalábbis visítok mint egy malac. Az, hogy utána fáj, nem tudom, szülésnél jobban fáj? Jó, ez vicc, mert az másmilyen meg ez is.

Szülés után mennyi idővel lehet ilyet csináltatni. Illetve utána mennyi idővel lehet szülni? Engem ez is nagyon érdekelne. Hány éves korig csinálják? Én lassan 30 leszek, most a második babának láttunk neki és azelőtt más semmiképpen nem tudom megcsináltatni, mert annyit azért nem szeretnék várni (gondolom nem kevés időt kell várni).

Ja, és a szemüveg. Hát én ugye lassan 30 leszek, de így is megkérdezik ha ajtót nyitok, hogy hol az anyukád? Kb. 18-nak néznek. Lencsében. Ha szemüvegben vagyok, akkor minusz 3-5 év még. Jó, persze ez jó valahol, de amikor letacskózzák meg letegezik a villamoson, a majd 30 éves embert az azért már durva. SZóval nekem egyáltalán nem áll olyan jól a szemüveg.

Brekus

Nikkelezett nikk Creative Commons License 2003.06.12 0 0 22
Ez az amit nem bírt a szemem. KÉt óra után ki kellett venni.
Előzmény: wuthering (21)
wuthering Creative Commons License 2003.06.11 0 0 21
Probaltatok mar az ejjel-nappali lencset? (Ha egyaltalan igy hivjak?) Nekem mar tobbszor volt ilyen es soha semmi panaszom nem volt ra, nagyon kenyelmes, meg ami kulon tetszett az az, hogy nem valtoztatja meg az irisz arnyalatat. A szakemberek kozul sokan azt tartjak, hogy fertozesveszelyes.

Amugy szemuveget es lencset is hordok, mikor mi a praktikusabb.

kicsiszonja Creative Commons License 2003.06.05 0 0 20
Asszem egyelőre ez a megoldás marad.
Nem könnyű feladat ugyan, "szexis csinos " szemüveget találni, nekem mindig nehéz volt választani:-)))
Nem beszélve a "segítőkész" eladókról, akik meg nem mondanák, jól áll e az általad kiválasztott, vagy épp azt találja jónak, ami neked nagyon nem tetszik.

jujjj, átmentem nyafogósba. abbahagytam:-))))most.
szonja

Előzmény: Nikkelezett nikk (19)
Nikkelezett nikk Creative Commons License 2003.06.05 0 0 19
Ha meg nincs műtét akkor irány valamelyik szalon és a műtét árának részéért is szexis csinos szemüveget kap szonja::)))
Előzmény: kicsiszonja (17)
Nikkelezett nikk Creative Commons License 2003.06.05 0 0 18
Egyszerre.

Nem tudom, én akkor nem gondoltam bele, hogy bajom lehet belőle. Tudom, hogy elvileg ott van, de akkor is. Szerintem külön műttetni nem érdemes. Dupla szenvedés. (Az meg a másik, hogy amegtépázott idegrendszereddel sokkal szarabb a másodikra befeküdni,mert addigra egy szemed felé irányuló pillantásért is előkapod a bicskát, nemhogy hozzányúljanak)

Előzmény: kicsiszonja (17)
kicsiszonja Creative Commons License 2003.06.05 0 0 17
Igazad van, ez a megközelítés sokkal szerencsésebb, mint az enyém. Abban is igazad van, hogy a sajtó biztosan lecsapott volna a témára, ha nagy volna a hiba%.
Nehéz dönteni. Röhej, de ha a műtétre gondolok, mindig előttem lebeg a "tapogatózó szonja" képe. :-))Míg ez így van, nehéz lesz meggyőznöm magam.
Ja, most jutott eszembe, egyszerre műtötték mind a két szemed?

Kontaktlencse: ezzel az a gond, hogy kombinált lencsém van, új szemüvegnél is heteket kell várnom a lencsékre. Az optikusok azt mondták (több helyen is próbálkoztam, így elhiszem), hogy ugyanazt kontaktlencsében nem tudják produkálni, csak nagyon hasonlót. A nagyon hasonló pedig zavart, nem jó.
szonja

Előzmény: Nikkelezett nikk (16)
Nikkelezett nikk Creative Commons License 2003.06.04 0 0 16
kicsiszonja!

Csak egy másfajta megközelítés: Amikor én csináltattam a közeli ismerősöknek az volt az első kérdése, " és azt tudod e hány százalékban sikeresek a műtétek". Erre azt válaszoltam: Az biztos, hogy nagyrészt sikeresek, különben betiltották volna, ezekután tök mindegy a statisztika, mert ha az enyémet basszák el akkor a statisztika NEKEM 100 % és viszont.

Javulási statisztikát nem láttam, amúgy szerintem biztató a 7 dioptriás kolléganőm sztorija (és azóta már fejlődött a technika, az 4 éves történet).

A több kárt okozunk mint hasznot statisztikáról meg az amúgy a vélmeényem, hoyg tuti rászállt volna már a sajtó, ezzel szemben Ausztiában nagy sláger M.o-n szemet műttetni. Nomost. Ha az itteni lobbi, gazdasági érdekből sem tudott belekötni nagyon keveset hibázhatnak.

A fájdalomra nincs jó hírem. Illetve van. Mikor csinálják nem fáj semmi. Nagyon profik. Utána meg nem tudsz mit csinálni... Három napot meg ki lehet bírni.

A kontaktlencséről: Több mint 10 évig volt. NE add fel, én úgy jártam, hogy bejött Mo-ra az egyik amerikai cég hiper szuper modern, csodátosan oxigénátersztő lencséje, az én szemem meg úgy begyulladt tőle, hoyg az beszarás. Mondjuk nekem jó optikusom volt, mindíg adott próbalencsét tudtam kisérletezgetni. Végül egy amcsi lencsénél maradtam, UV szűrős lencse 2 éve 3,000 egy hónapra. Sieltem benne merültem benne amit csak akarsz.

Szóval egy jű optikus próbálgat és nem a legdrágábbat próbálja rádsózni.

Előzmény: kicsiszonja (15)
kicsiszonja Creative Commons License 2003.06.04 0 0 15
Sziasztok!

Egy időben engem is foglalkoztatott a műtét gondolata, de annyira féltem a fájdalomtól, s a műtéti kockázattól, hogy végül is letettem róla.

Most sem vagyok bátrabb, de jó volt olvasni, hogy vannak emberek akiknek megoldódott a gondjuk.

12 éves korom óta vagyok szemüveges, már nagyon hozzászoktam, mégis időnként zavar, pl. télen, most nyáron is, na meg hancúrozás közben, a gyerek időnként lerepíti a szememről:-)))

Kontaktlencsével próbálkoztam ugyan, de sajni nálam nem vált be.
örülnék, ha mások is beszámolnának műtéti tapasztalataikról, sajnos a környezetemben nincs senki akivel erről hitelesen tudnék beszélgetni.
Az én döntésemet az is nehezíti (nehezítette), hogy arról sehol nem lehet hallani, milyen arányban sikeresek ezek a beavatkozások. Én azért erre is kíváncsi lennék.

szonja

Nikkelezett nikk Creative Commons License 2003.05.30 0 0 14
Gigi, ha még van kérdésed szívesen segítek.

ON

SZEMÜVEG ÜGYBEN VÉLEMÉNYEK?

Gigi4 Creative Commons License 2003.05.30 0 0 13
Nagyon aranyos vagy!Köszönöm szépen a segítséget!Ez valamivel több és fontosabb info, mivel van saját tapasztalatod! És köszi a részletes válaszokat!:)
Majd kiderül...;)

Előzmény: Nikkelezett nikk (12)
Nikkelezett nikk Creative Commons License 2003.05.29 0 0 12
Egy volt kollégámnak ilyen dioptriával műtötték, de még valami régebbi technológiával. -1,00 dioptria maradt, de utána egy év alatt cseppekkel beállították. (ne kérdezd hogyan). Egy közeli ismerősöm 5-ösről tökéletesre alakult.

Kontroll:
Első három nap minden nap, utána hetente, havonta. A 6, hónap után még fél év és az utsó kontroll. Külön ezért fizetni nem kell. A vizsgálat nem fájdalmas, 10-15 perc.

Fájdalom:

Az első három nap nem fogsz röhögni azt most mondom.Nekem utána két nap volt a daganatot lelohasztani a szememről a 6, nap mentem dolgozni. (jó ez egy kicsit mazo, de nem bírtam magammal) Szerintem reálisan 7-10 napot kell számolni mire ember leszel.

Csepegtetni kell, először óránként (ez nem nagy gáz. mert úgyse tudod mással lekötni magad, aztán napi 5, 4 stb.

Nekem már egy éves a szemem, semmi problémám. Néha kiszárad, de arra van szemcsepp. (mellesleg a doki azt mondta, hogy a kontaktlencse borította fel a könnyháztartásom)

Nem tudom hogy magasabb dioptriánál fájdalmasabb e, de azt tudom, hoyg nem maga a műtét helye fáj, hanem az eltávolított hám ("bőr" a szemen) szabadon hagyja az idegvégződéseket. Mikor a hám visszanő semmi gáz. Ez pedig nem függ dioptriától. Mellesleg erre a kérdésedre korrekt választ fogsz kapni az első vizsgálaton.

Előzmény: Gigi4 (11)
Gigi4 Creative Commons License 2003.05.29 0 0 11
Aham. Értem.
Viszont a problemám az, hogy az egyik szemem az -7.00-es,a másik -6.50-es...hmmm...nem tudom ezen mennyire tudnak segíteni.
Egy csomó anyagot kértem már erről, ezektől a cégektől, akik ilyen műtéteket végeznek, de igazából az lenne jó minél több páciens véleményét hallanám az eredményekről, mivel az a mérvadó. Viszont talán nincs annyi ember akinek ilyen rossz a szeme...Így elég nehéz dönteni.:(

Még érdekelne az is, hogy mennyire fájdalmas a dolog?
Azt hallottam, hogy maga a műtét nem fáj és csak pár perc, de ami utána jön...És ráadásul akinek rosszabb a szeme, annak nagyobb "sebeket" ejtenek, ezért a műtét utáni gyógyulás is hosszadalmasabb és fájdalmasabb, nem beszélve a kockázatról, ilyen magas dioptriájú szemnél.
Sok olyan embert hallottam már akinek alig volt pár dioptriás a szeme, de náluk más a kockázat, a kivitelezés, az utána jövő következmények...

Azóta jársz gondolom kontrollra. Hogy működik ez: mivel jár?, vizsgálat?, anyagiak?, van e problémád -bármilyen is- azóta a szemeddel?

Egyébként magamról szólva, ez télleg csak az embernek saját magának okoz kisebbségérzési problémákat, másnak ma már természetes a szemüveg, mert normális -nem esztékás- szemügök vannak. De sajnos a gyerekkorban elszenvedett sérelmek, gátlásos érzések, talán élete végéig benne maradnak az emberben /főleg egy lánynál/, ezeken már nem segítenek a legszebb, legdivatosabb, hiperül álló szemcsik sem.
És az álmom: hogy egyszer jó lenne úgy felébredni reggel, hogy látom a mellettem 40 cm-re lévő óra mutatóját.;)

Előzmény: Nikkelezett nikk (10)
Nikkelezett nikk Creative Commons License 2003.05.28 0 0 10
Azt gondolom, hogy nincs garancia semmire.

Viszont amuit én tudok: A műtétkor mechanikai sérülést okoznak a szemen. (1. Leszedik a hámot (bőr)2.lézerrel elégetnek egy réteget a szaruhártyából, ezzel megváltoztatva a formáját) Az én logikám azt súgja, hoyg az egyszeri mechanikai sérülés vagy meggyógyul vagy nem, de ha meggyógyult ok. (tehát nem egy szilikonmell, pla hol az idegen anyag folyton ott van és ott történnek változások.)

Viszont ugyanezt a logikát követve, ha például -4,0-es volt a szemed és 40 és 50 éves korod között 6,0-ra romlana, de ha megműtteted akkor a romlás 0-ról 2,0-ra.

Nekm egyszerűen erősebb volt a komplexus minta félelem.

Előzmény: Gigi4 (8)
Izgága Creative Commons License 2003.05.28 0 0 9
Sziasztok!

Van itt szemész köztetek? Esetleg tudtok segíteni?
Létezik olyan, hogy fájdalommentes szemműtét?
Tényleg befolyásolja a szemet a terhesség és a szoptatás?

Izgága

Gigi4 Creative Commons License 2003.05.28 0 0 8
Helló!

Nekem 6 éves korom óta rossz a szemem.Ami azt jelenti hogy kb. 14 éves koromban állt meg a romlás, szóval nagyon rosszul látok eszköz nélkül,sajnos.:( Egészen 14 éves koromig szemüveget hordtam, aztán jött a lencse, ami segített egy kicsit, hogy ne érezzem magam kevesebbenk a többi embernél.Mert bizony ez igen csak kisebbség érzést okozott egész életemben.Kialakult egy gátlásosság,amit a lencse hordása óta elég jól lenyomtam magamban,de így sem érzem magam teljes értékű embernek./Pedig azt mondják szép vagyok, akár szemüveggel, akár anélkül...hmmm...nem tudom/Most 25 vagyok /lencsét hordok még mindig/, a technika eljutott arra a szintre, hogy lehetőség van megműtettni a szemem.De félek. Az anyagi része annyira nem is zavar,mert ha kell összespórolom, és megéri egyszer kifizetni a számlát és többet talán nem kell erre költeni.Viszont ha jól tudom kb. 15 éves tapasztalat van csak erre a műtét dologra,tehát kb. ilyen időtartamot tudnak garantálni,hogy egészségesen müxik a szem a műtét után.És mi a garancia arra, hogy nekem még mondjuk, 15, netán 20 év múlva is üzemel a szemem, bármilyen romlás, komplikáció -vagy súlyosabb dolog- nélkül??

Nikkelezett nikk Creative Commons License 2003.05.28 0 0 7
Optik Med Bécsi út. -2, -2,25 volt most 25%-al távolabbról tudom olvasni a táblát, mint a normális látású (0 dioptria) ember. Tehát a szemem jobb mint tökéletes. A legnagyobb élményem akkor is az, hogy 3D-ben látok (ezt egy kicsit nehéz szavakkal leírni), amit nekem sem a kontaktlencse sem a szemüveg nem tudott produkálni.
A kiszolgálásra, ellátásra egy szavam nem lehet korrektek nagyon. Kedvesek, a hisztis embereket is türelmesen kezelik. Részletre fizettem (70,000+ 11x kb 12,000)+ gyógyszerekre költöttem cirka 5-10000 ftot. Ha ismersz valakit aki már ott műttetett , tudsz tőle kérni ingyenes vizsgálati kártyát. Ezzel ingyen (5,000 helyett) megcsinálják a műtét előtti vizsgálatokat. ezt mindenképp érdemes, mert tök ingyen egy teljes körű szemvizsgálat, lehet hogy olyan is kiderül amiről nem is tudsz. (igaz ebben az esetben illik az illető ajánlólapjával menned, ezért neki visszautalnak 10,000-t, de ez már más sztori)

KOCKÁZAT: KOckázat mindíg van. A szemedbe belenyúlnak. Tehát nagy a kockázat. Én ezért is csak egy nagyon közeli ismerősömnek mondtam hogy az én ajánlásommal menjen (pedig ez 10e nekem), mert ez egy olyan döntés amit neked kell meghozni, és a következményeit (jót is rosszat is te viseled).

Az én PRIVÁT véleményem az, hogy nagyon örülök, megérde a műtét utáni kiínlódás, a 200,000 ft pláne. Jó érzés, hogy ebben a tekintetben teljes értékű emberré váltam.

(Mellesleg ha kiszámolod, a kontaktlencse árával, elég gyors a megtérülése. De a tanácsom az, hogy ne a pénz döntsön. Ez annál komolyabb dolog)

Előzmény: Felicitász (6)
Felicitász Creative Commons License 2003.05.28 0 0 6
Hol műttetted meg a szemed? Mennyi volt? Mínusz vagy plusz hány dioptriáról lett tökéletes?
Nekem kontaktlencsém van. És ha telne rá és biztos lennék benne, hogy nincs kockázat, megműttetném.
Előzmény: Nikkelezett nikk (4)
NemethA Creative Commons License 2003.05.27 0 0 5
Én azokat nem értem, akik mindent megtesznek, hogy megszabaduljanak szeművegüktől, lencsére váltanak vagy kezeléseken vesznek részt.

Gondolj arra, hogy van egy csomó ember, aki sportol, és pl. labdajátékoknál és még sok más sportnál nem jó szemüvegben lenni.
Előzmény: magoslajos (2)
Nikkelezett nikk Creative Commons License 2003.05.26 0 0 4
"Szerintem egyertelmuen szukseges rossz. Ha telne ra, megmuttetnem. "

Alkat kérdése is az egész. Van olyan akinek nagyon jól tud állni, van akinek nagyon nem. Sajnos a szemüvegeknek ugyanaz a problémája, mint a férfi karóráknak, a minősége, mutatóssága , dizájnja, a viselőjére gyakorolt hatása, az, hogy mennyire öltöztet, "hogy áll" egyenes arányban van az árával. (vagy négyzetes....) Nincs olyan, hogy olcsó is meg jó is.

Én megműttettem a szemem. Nagyon örülök neki, elsősorban pszihés oka volt, másodsorban kényelmi (és utána derült ki számomra, hogy sem a kontaktlencse sem a szemüveg nem ad olyan látásélményt, mint most a műtött szemem). 10 évig volt szemüvegem/lencsém.

sajnos sokszor tapasztalom azt, hogy jobb lenne ha intellektuálisabbnak néznék ki szemüvegben. Félreértés ne essék, nem nekem vannak pszihés, önértékelési zavaraim, egyszerűen sokszor találkozom idegen emberekkel, és ezekben az esetekben egy jó szemüveggel intellektuálisabbá varázsolt fejemmel, meg lehetne spórolni egy csomó gyanakvást, körtáncot, stb. , mert az első blikkre kialakult benyomásnak hisz a legtöbb ember.

Most ismerkedtem meg egy lánnyal, aki bizony jobban tetszik nekem szemüveggel, mint anélkül. (még nem volt ilyen, ha előrébb halad a viszonyunk- és miért ne haladna- érdekes mutatvány lesz az ágyban...)

(Műtét: nem tudom ki mennyit költ szemüvegre, de kontaktlencsével számolva elég gyors a műtét megtérülése(annál is inkább mert részletre fizettem), de CSAK ezért ne műttesse meg a szemét senki)

Előzmény: dorothy23 (3)
dorothy23 Creative Commons License 2003.05.26 0 0 3
Szerintem egyertelmuen szukseges rossz. Ha telne ra, megmuttetnem.
Olyan embert meg nem lattam, aki szebb lett volna szemuveggel, mint anelkul. Persze, elofordul, hogy valakinek jol all (vagy inkabb: nem all rosszul), de akkor is egy zavaro, oda nem illo dolog az arcodon!
Előzmény: magoslajos (2)
magoslajos Creative Commons License 2003.02.03 0 0 2
Aki csak az imidzs kedvéért viseli, ott tényleg bibi lehet. Én azokat nem értem, akik mindent megtesznek, hogy megszabaduljanak szeművegüktől, lencsére váltanak vagy kezeléseken vesznek részt.

Szerintem a szemüvegnek van varázsa, öltözteti az embert, ad egy jó megjelenést, főleg manapság, hogy már ez is divatos. /nem úgy, mint 10-15 éve/

Előzmény: AliceCsodaországban (0)
magoslajos Creative Commons License 2003.01.24 0 0 1
its perfect
8-)
Előzmény: dbox (-)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.12.21 0 0 0
Te ortoptikus vagy?

De ha érdekel, nekem a szemüveg - sőt szemüvegek mert külön kell az olvasáshoz, a tévénézéshez meg az utcára - a szememet jelentik. Nuku divat. Ha az egyik eltűnik, mert nem találom, pánikba esem.

Divatból ez ember max. napszemüveget visel. Aki azért visel szemüveget, hogy intellektuálisabban nézzen ki, ott már nagy baj van.

Előzmény: dbox (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!