Keresés

Részletes keresés

molera Creative Commons License 2016.05.20 0 0 125320

Szia Aniesz!:)

Arról nem találtam infót, hogy más kutyákkal milyen a viszonya a kutyusodnak. Mert abból azért lehet kb számítani, hogy miként reagál egy új jövevényre. Amennyiben nagyon ritkán tán egyáltalán nincs kutyatársasága, vagy nem jár hozzátok szomszédolni idegen kutya, akkor valóban nehéz kalkulálni a reakciókkal.

Alaptapasztalat, hogy a kölyökkutyákat könnyen elfogadják a felnőttek, főleg, ha ellentétes nemű. :) De a személyes véleményem, hogy a sharp pont az a fajta, aki kellő szocializácó és szabályok nélkül az alaptermészete miatt elég szélsőségesen tud viselkedni.

Az első találkozás dönti el szerintem a "hogyan tovább" kérdését. :)

A 6-8 hetes kor tervezését én a helyetekben 8-10 hetesre módosítanám inkább, mindenki érdekében, de leginkább a kölyök miatt:)

Egy kicsit hasonló személyes tapasztalat: a legkisebb szuka sharpom 6 hónaposan került hozzám a másik két felnőtt szukánk mellé (sharp+labrador). A saját kutyáinkat ismertük,szocializálva, nevelve (iskola nyomokban:D) vannak és a kicsinél is megvolt ez a háttér. Arra azért nem számítottunk egyáltalán, hogy az új jövevény fogja feladni a leckét,még akkor is, ha még kölyök:) szóval nem volt zökkenőmentes az indulás és mind ezt lakásban egy légtérben :) A két felnőtt inkább megadó típus, míg a kicsi domináns és hát az új helyen próbált érvényesülni a "konkurencia" mellett, pont abban a korban volt és hát 3 ivaros szukáról van szó (azóta mind ivartalan természetesen, ettől függetlenül is). 2 melós hét alatt minden elrendeződött és azóta is minden rendben, sőt. Én ezek után azt mondom, hogy nagyon kevés az a helyzet, amikor nincs megoldás. De tudtuk, hogy a nagyokkal nincs dolgunk, ismertük őket és ez a kulcsszó, hogy mennyire ismerjük a saját kutyánkat:) És az valóban fontos, hogy melyik kutya milyen energiájú, milyen típus (domináns-megadó) és hogy ezeket hogy érdemes "párosítani".

A sharp kicsit más, mint a nagy átlag, kicsit melósabb, kicsit nagyobb türelem és kitartás kell, de minden megoldható:)

Előzmény: Aniesz (125319)
Aniesz Creative Commons License 2016.05.20 0 0 125319

Szia Zsazska! 

 

Köszönöm a válaszodat! Írtam a hozzászólásomban az első sorban hogy kan a kutyus... :) Nem, nem tenyésztési szándékkal szeretnénk mellé kislányt, csak csupán azért, hogy ne legyen annyit egyedül. van a családban két lánygyermek, akik már elég idősek, kamaszok, így sokat ők sincsenek otthon...Úgy érezzük, talán jót tenne a meglévő kis házőrzőnknek egy társ, hogy amíg nem vagyunk otthon, legyen akivel játszhat. 

Amúgy tenyésztőtől származik, fajtatiszta, de nem törzskönyvezett, és a lánynál sem törekszünk erre. Mi nem akarjuk versenyekre vinni, meg tenyészteni őket, csak szimplán házi kedvencek...

Amúgy a kan kutya, Sunny a neve, fekete, túl van pár szemműtéten, de egyelőre ezen kívül nincs vele gond. Annyi, hogy tavasszal mindig kisebesedik az orra, gondolom mert túrja a földet, de az is szépen elmúlik ilyenkorra, ha mégsem szokott rá írni az állatorvos gyógyszert. 

Nekem valójában az lett volna a kérdésem, hogy miként tudjuk majd összeszoktatni egy kislánnyal, mert szeretnénk 6-8 hetes korában elhozni a jövevényt, ahogy Sunny-t is annak idején. De ő ugye akkor egyedül volt, így "csak" hozzánk kellett szoknia... :)

Nem tudom a kislánnyal hogy legyen? Tartsuk bent amíg kicsit nagyobb nem lesz? 

Megnyugtattál kicsit azzal, hogy a viselkedése amolyan fajtajellemző, de félek attól, hogy nem fogadja el az új jövevényt...és akkor mi lesz?

Erre az ivartalanításra gondoltam már én is.

Még egyszer köszönöm a válaszodat!

Előzmény: zsazska (125318)
zsazska Creative Commons License 2016.05.19 0 0 125318

Szia Aniesz!

 

Előszőr is hadd kérdezzem meg, hogy miért szeretnétek mellé egy kislányt? Ő kan kutyus? Ez nem derült ki az írásodból, de feltételezem, hogy igen. Amennyiben az a szándék vezet, hogy párba állítsd, és kölykeik szülessenek, akkor arra kérlek, hogy vizsgáld felül az álláspontodat! Iyesmibe csakis akkor vágjatok bele, ha a meglévő kutyust tenyészszemlén megmérettettétek, és ott jó eredményt elérve engedélyt kapott rá, hogy tenyésztésbe vonható legyen! Ezután még olyan egészségügyi szűrések kell, hogy következzenek, mint  pl. displasia szűrés, patella szűrés, és ajánlott tájékozódni, hogy a kutyád felmenői között nem jelentkeztek-e örökletes megbetegedések, mint pl. shar-pei láz, vagy gyenge immunrendszer következtében fellépő bőrbetegségek. Nem kellett-e plasztikázni a szemüket, szájukat, stb. stb. Ha a kutyáddal és a felmenőivel minden stimmel, akkor ezek után egy megbízható tenyésztő segítségével választhattok mellé szukát, akivel remény szerint összeillő párt alkotnak majd, és aki szintén rendelkezik az egészségügyi szűrésekkel. A későbbiekben őt is el kell majd vinni tenyészszemlére, és ha vele is minden rendben, akkor, de csakis akkor szabad őket párba állítani. Ezek a tenyésztés alapelvei, amiket minden körülmények között be kell tartani. Aki ezek híján hoz létre almot, az kimeríti a szaporítói tevékenységet, és nekik köszönhetően olyan beteges az állomány, mint amilyen. Nagyon nehéz egészséges, és szép shar-peit venni. 

 

Ami a kérdésed második felét illeti: Nos, amiket leírtál a  kutyusodról, azok valamennyien tipikus fajtatulajdonságok. 

A Shar-pei híres a korai szobatisztaságról, és emiatt lehet, hogy a kertben is kulturáltan végzi a dolgát. 

Az idegenekkel szemben tanúsított bizalmatlanság is fajtajelleg. Nincs ezekkel semmi gond sem. 

Ők is összeszoktathatók más kutyákkal, különösen kölykökkel. Nekem mindig 4-5 másik kutya mellett voltak, és sosem volt gondom velük. 

 

Amennyiben a meglévő kutyusod is szuka, akkor kérlek tekintsd tárgytalannak a szaporításra vonatkozó részt!

Ha csak azért szeretnétek még egy kutyust, hogy a már meglévő ne legyen egyedül, akkor javaslom, hogy előbb ivartalaníttassátok, és csak aztán hozzatok újabb kutyust a házhoz! Ezzel megkímélitek őt is, és magatokat is számtalan kellemetlenségtől, és betegségtől is. 

 

 

 

Előzmény: Aniesz (125316)
zsazska Creative Commons License 2016.05.19 0 0 125317

Gondolom, hogy az orvosod is pontosan tudja, hogy mivel áll szemben. A mucinosus hólyagok ellen ugyanis két módszer létezik. Az egyik a szteroidos gyulladáscsökkentőkkel, vagy pedig az érintett bőrfelület műtéti eltávolításával Lehetséges. Mivel azonban ezek ártalmatlan elváltozások, így én inkább a rendszeres fertőtlenítéssel próbálnám megelőzni a fertőződést, ugyanis ennek érdekében kell betadinenal kezelni. Szerintem a napi egyszeri kezelés elég lehet, de ha kétszer napjában lekezeled, az már biztos. Van itt a topikban több olyan kutya, akiknek ilyen hólyagjai vannak, és ők is ezt a megoldást választották. A hólyagok amúgy nem viszketnek, és a felülfertőződés veszélye is csak akkor fenyeget, ha valamilyen okból kifolyólag kifakadnának (sérülés, verekedés esetén) 

 

Előzmény: HorvathAndika (125315)
Aniesz Creative Commons License 2016.05.19 0 0 125316

Sziasztok! 

 

Volna egy elég összetett kérdésem. Van egy 4 éves kan shar pei fekete kutyusunk. Családi házban élünk, ő kinti kutya, mindig is így neveltük, 6 hetes kora óta. A kertben nagyon szeret, okos, nem rombol, tiszteletben tartja a kint hagyott holmikat...kivéve a székpárnákat, mert azt elviszi mindig, ha nem figyelünk. :) Nem kellett szoktatnunk arra sem, hogy az udvarban ne piszkítson bárhová, önállóan kialakította saját kis helyét.  Ám szeretnénk számára egy kislány kutyust. A probléma ott kezdődik, hogy a mi kis kan kutyánk eléggé "morgós" fajta. Aki nem tartozik a családba és ritkán jön hozzánk azt mind megmorogja...befelé jövet. Ha már ott vannak, és kint vagyunk a kertben, akkor semmi gond, akkor csak odajön szaglászni, és pacsizik a mancsával, hogy simogassák. De egyedül még így sem merjük hagyni senkivel, mert bizalmatlan a kutya...és bár soha nem harapott meg még senkit, de a morgása az ijesztő tud lenni. Szóval nem tudom, hogy miként fogadná, ha lenne egy kis jövevény...vajon elfogadná-e egyáltalán, és hogyan? Van- e valakinek tapasztalata? Ha igen, szívesen venném a segítségeteket! Köszönöm.

HorvathAndika Creative Commons License 2016.05.16 0 0 125315

Szia Zsazska!

 

Köszönöm szépen, a válaszoddal kicsit megnyugtattál. :) Elég szomorú, hogy az orvosom meg bőrdaganatra tippelt elsőre.

A mucinosist egy korábbi szövettan alkalmával kimutatták, pedig akkoriban nem voltak rajta hólyagok. Az állatorvos is azt mondta, hogy nem lehet vele mit kezdeni. Egy hónapja hagytuk el teljesen a szteroidot, úgy sejtem eddig azért nem jött elő.

Napi egyszer kezeljem le Betadine oldattal az érintett felületet? Ez elmúlhat?

Próbáltam rákeresni a neten, de magyar nyelvű oldalak nem nagyon foglalkoznak vele.

 

A.

Előzmény: zsazska (125314)
zsazska Creative Commons License 2016.05.16 0 0 125314

Szia Andi!

 

A fotó alapján én mucinosus hólyagnak nézem, ami ennél a fajtánál igen gyakori jelenség... azt csodálom, hogy a sok egyéb baj mellett eddig még nem volt benne részetek. 

Betadine oldattal kenegesd neki, más tennivaló nincs vele! 

 

Előzmény: HorvathAndika (125313)
HorvathAndika Creative Commons License 2016.05.15 0 0 125313

Mása :)

HorvathAndika Creative Commons License 2016.05.15 0 0 125312

Sziasztok!

 

Még nagyon régen jártam a fórumon, akkor is a véleményeteket kértem Mása problémájával kapcsolatban. Most már 4 éves elmúlt a kincsem, és elmondhatom, hogy sok mindenen túl vagyunk már. 5 szemműtéte volt, kiderült róla, hogy elég sok mindenre allergiás, volt olyan időszak, hogy tenyérnyi foltokban kihullott a szőre a hátán. Hála dr. Tarpataki Noémi doktornőnek, és az általa javasolt hiposzenzibilizáló oldatnak, mára eljutottunk addig, hogy már csak 3 naponta egy fél tabletta Metypredet szed. Lakásban éltünk, februárban költöztünk családi házba, a Mása azóta teljes extázisban van, már csak enni és aludni jár be a házba.

Az ok amiért most írok: Mása mellső lábain a könyök részen néhány hete felfigyeltünk apró bubokra, mintha hólyagocskák lennének. Készítettem néhány képet róla, remélem látható. Találkoztatok esetleg ilyen jellegű bőrelváltozással? Szombaton mutattam az állatorvosunknak, az volt a véleménye, hogy ha terjedne, akkor vesz mintát szövettani vizsgálat céljából. Nem volt túl megnyugtató.

Örülnék, ha megosztanátok a véleményeteket velem.

 

Köszönöm, 

 

üdv:

 

Andi

 

zsazska Creative Commons License 2016.05.09 0 0 125311

Szia Moci 2014!

 

Sajnálom, hogy ezzel a keserves kórsággal kell megküzdenetek. 

Én már két Shar-pei kutyámat vesztettem el emiatt, de a kérdésedre nem tudok kielégítő választ adni, mert teljesen egyedi, hogy melyik kutyus hogyan reagál a gyógyszeres terápiára.

Írtad, hogy nem bírja a vesekímélő tápot. Hogy érted, hogy nem bírja? Nem eszi meg, vagy más panaszt okoz nála? 

Rengeteg fajta vesekímélő táp és konzerv létezik. Szerintem próbálkozz meg több fajtával is! Vannak, amelyekből lehet kérni mintacsomagot, kis kiszerelésben. 

Kívánom, hogy sikerüljön megtalálni a megfelelő tápot, terápíát, és még sokáig éljetek együtt, boldogan! 

Előzmény: Moci 2014 (125310)
Moci 2014 Creative Commons License 2016.04.28 0 0 125310

Erdeklodni szeretnek,hogy van egy 2eves shar-pei kutyam es ha diagnosztizaltak shar-pei lazzal akkor meddig elhet a kutyus? Kapja a maj es vesevedot es a cilhicimet +zödkagylokovonatot is kap. A vesekimelötapot nem birja van-e valakinek ötlete tapasztalata?Meddig elhet igy a kutya?/kicsit ketsegbevagyok esve minden velemeny erdekel/

Törölt nick Creative Commons License 2016.03.28 0 0 125309

Aranyos vagy. :) 

 

Igen, tigriscsíkos és nem sok látszik belőle. Küldök képet róla priviben, jó? 

 

A ti kutyusotok milyen keverék lehet?

 

Tudom, hogy az emberek nagy részét baromira hidegen hagyja ez a téma, de engem baromira foglalkoztat. Nálunk a shar pei az egyetlen biztos, a többit nem lehet tudni igazán.

Előzmény: zsazska (125308)
zsazska Creative Commons License 2016.03.27 0 0 125308

Köszönöm Zafír nevében is! :D

Jó , hogy szakítottál a szokásoddal! Nagyon szép, és különleges kutyus! Jól látom, hogy csíkos? Nagyon tetszik. 

Előzmény: Törölt nick (125307)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.26 0 0 125307

Huh, fantasztikusan szép! 

 

Hát jó, nem szokásom családtagról feltenni képet, de most kivételt teszek. :)

 

Előzmény: zsazska (125306)
zsazska Creative Commons License 2016.03.25 0 0 125306

Szia Shackleton! 

 

Sajnos már csak nagyon ritkán kukkantunk be az indexre, holott régen nem telhetett el nap anélkül, hogy át ne futottuk volna az itteni bejegyzéseket. Mostanra már ez a múlté, így én is csak most láttam a kérdéseidet. Láttam, Molera már szépen megválaszolta valamennyit :D 

Azt is látom, hogy közben már le is tettetek az újabb kiskutya beszerzéséről, és látom a képet, ami a Te kutyusodra hasonlít. A tiédről nincs kép?  Ő honnan van? Nekem is van egy Shar-pei keverékem, aki másfél éves, és akit a pomázi állatvédőktől fogadtunk örökbe. 

 

Ő Zafír

Előzmény: Törölt nick (125305)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.11 0 0 125305

Ismét nagyon köszönöm a válaszod. Igazán részletes és informatív volt. 

 

Igen, pontosan ettől tartottam, hogy a túltenyésztés következtében betegségre hajlamosak és rövid életűek. 

 

Megtárgyaltuk itthon és nem lesz másik kutya egyelőre. Amúgy is több minden szólt ellene, mint mellette. 

 

Abban biztos vagyok, hogy a shar pei bizonyos fajtatiszta kutyákkal alkotott keverékei zseniálisak lehetnek. 

 

Felteszek egy képet, JELLEGÉBEN a meglévő kiskutyánk nagyon hasonlít erre. (Ez egy basset hound - shar pei keverék.)

Előzmény: molera (125304)
molera Creative Commons License 2016.03.10 0 0 125304

Akkor fajtatiszta :) Látom, már találtatok is kutyát :)

A shar-pei képes napi 18-20 órát aludni, de ettől függetlenül szeretnek mozogni, igénylik is:) Ha kell, megy veled, ha kell, veled alszik :)

Hivatalosan 10-12 évre van az életkoruk belőve azt hiszem, de sajnos átlagosnak én a 6-8 évet mondom :( Két fajta sharpod lehet, hogy sarkítsak, vagy csak oltáskor látja orvos, vagy be is költözhetsz vele a rendelőbe. A személyes tapasztalatom és véleményem, hogy még mindig eléggé beteges a fajta, így nagyon fontos a megfelelő választás, amikor erre a fajtára esik az ember választása. Sajnos semmi sem nyújt 100%-os garanciát, de a megfelelő hely kiválasztása esetén csökkenhet a rizikófaktor. A minimum az egészségügyi szűréseken átesett és ezek eredményeként mentes és egészséges szülők, de mondom, még ez sem ad 100%-os "védelmet" a genetika útvesztőiben, de ténylegesen jobbak az esélyek.

A legrosszabb, amivel sharp esetén találkozhat az ember, az a hírhedt vesebetegség, ami sajnos gyógyíthatatlan és még mindig túl gyakori szerintem. :( Még előfordulhat bőrbetegség, atka, gomba, allergia, de egy megfelelő immunrendszerű kutyánál utóbbiak talán kevésbé. Fontos a megfelelő minőségű táplálék, ami esetükben az alacsonyabb fehérjeszintre van kiélezve leginkább. Szója és csirke kerülendő, bár ha a csirkével nincs gond,jöhet :)

Természetüket tekintve sem sorolnám őket az átlagosnak mondható kategóriába :) Makacs, bizalmatlan fajta, kissé maguknak valók, egy külön kis világuk van. :) Ugyanakkor akiket a bizalmukba fogadnak, ott maximálisan ragaszkodóak. Sok türelem és kitartás kell a nevelésükhöz, kutyaiskola erősen javasolt :) Náluk kiemelt szerepe van a szocializációnak, a szabályoknak, következetességnek :) Szerintem nagyon kényelmes együttélni velük, iszonyú hamar lesznek szobatiszták, nem mondanám ugatósnak őket, általában nem rongálnak, nyugodtak:) Kiskorban nagyon fogékonyak, érdemes azt a kort kihasználni a nevelésre, majd túlélni a kamaszkort és utána holiday :D

Imádnivaló kis bohocók, a rabjukká tud válni az ember :)

 

Előzmény: Törölt nick (125303)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.08 0 0 125303

Szia! Hú, nagyon kedves tőled, hogy válaszoltál!! Kicsit össze-visszák voltak a gondolataim és a hsz-aim is. Végül fajtatiszta shar pei mellett döntöttünk. Meg is születtek a kicsikék. Nagyon izgatott vagyok. Volt ugyan már fajtatiszta kutyám, de nagyon rég. A már meglévő kiskutyám remélem örülni fog a jövevénynek. :)

Hátha olvasod még ezt a hsz-omat is, még egy-két kérdés: a shar pei-ek alapjában véve mennyire mozgékonyak? Mennyire hajlamosak a betegségre? Kábé meddig élnek? Mire kell figyelni náluk? Köszönöm előre is!

Előzmény: molera (125302)
molera Creative Commons License 2016.03.07 0 0 125302

Üdv itt! Eléggé kihalt a fórum, de igyekszem segíteni:)

Ahogy utánaolvasva is láttad, valóban hibának számít a foltos szín, bár valamennyi sable talán megengedett, de ebben nem vagyok már annyira biztos.

Érdemes a neten nézelődni, elég sok sharp keverék kölyök volt mostanában gazdikereső és még csak most jön a "szezon". Szerintem érdemes tenyésztőknél is érdeklőni, mert előfordulhatnak ott is olyan gazdikereső kutyusok, akiknek valamilyen küllemi hibája van, de ettől még kedvencnek tökéletesek.

Nem mindegyik sharpnak kell a szemét felvarrni, sőt egy keveréknél szerintem erre még kevesebb az esély. Nekem két sharpom van, egyiknek sem kellett a szeméhez nyúlni, még az extra ráncosnak sem. De mindenképp figyelni kell és hozzáértővel ellenőriztetni, mert egy korai korrigálással igény esetén sokkal könnyebben orvosolható, mint később egy plasztika. Sok sikert a kutyuskereséshez! :)

Előzmény: Törölt nick (125301)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.06 0 0 125301

Annyit elárulnátok, hogy a shar pei-eknél mindegyiknek kell szemfelvarrás?

Törölt nick Creative Commons License 2016.03.05 0 0 125300

Nos, utána olvastam a témának. Szóval csak az egyszínű megengedett. 

 

Már van egy olyan keverék kiskutyánk, akiben van shar pei. Mellé egy közepes méretű shar pei keverék kölyköt keresek ajándékba. (Természetesen oltásért, chipért valamennyit tudok fizetni.) Olyat kiskutyát keresek, aki anyukájával és testvéreivel nőtt fel jó helyen. Örülnék, ha lehetne tudni, hogy ki az apukája.

Előzmény: Törölt nick (125299)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.03 0 0 125299

Sziasztok!

 

Teljesen véletlenül csöppentem a shar pei-ek világába. Most viszont nagyon szeretnék egy fajtatiszta shar pei-t. Megírnátok nekem, hogy tényleg csak az egyszínű shar pei-ek "szabályosak"? Mert én egy kis foltosba szerettem bele. Melyik kennelt ajánljátok? 

 

Köszönöm!

zsazska Creative Commons License 2015.12.25 0 0 125298

Mi is kívánunk békés, boldog karácsonyt! 

 

Előzmény: k314panni (125297)
k314panni Creative Commons License 2015.12.24 0 0 125297

Sziasztok:)

Jó régen voltam erre:-) 

Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok Mindenkinek:-)

 

Sorsi86 Creative Commons License 2015.10.08 0 0 125296

Köszönöm Molera a srácok nevében is! ;) Hála égnek jól van mindkettő, Bori a betegsége súlyosságához képest azt mondom nem romlott az állapota, Ájri időközönként lázas :(, most is két nappal ezelőtt, de most legalább csak 1 napos levertség és fél Rimadil...

 

Puszi!

Előzmény: molera (125294)
erikx79 Creative Commons License 2015.10.04 0 0 125295

Sziasztok régen irtam de sokszor benézek :) Imáddjuk a mi kis Bonny kutyusunkat és ő is minket :) Most viszont tanácstalan vagyok 3-dik alkalom hogy vasárnap délutàntol mintha beteg lenne kedvetlen öklendezik( nem hányik)és hörög csak fekszik.Párom munkája hogy hétfön elutazik csütörtökön jön haza.A kis Bonny vasárnap hétfön beteg aztàn kezd javulni csütörtökön meg a kapuban várja apát és hihetetlen mit lemüvel mikor végre apa megérkezik :). Nos arra hondoltam (ne nézzetek hüjének)depis lessz vasárnap mert érzi hogy apa elmegy .Mi a vélemenyetek?Köszönöm és minden jót kívánok kutyusoknak és gazdiknak ☺☺

molera Creative Commons License 2015.09.30 0 0 125294

Boldogságos születésnapot a két drágának, hogy rohan az idő. Még sok-sok boldog évet kívánok nekik! Örülök,hogy minden rendben velük. :-)

 

Előzmény: Sorsi86 (125293)
Sorsi86 Creative Commons License 2015.09.29 0 0 125293

Sziasztok Mindenki :),

 

Eltűntetek :(, de azért itt is szeretném megosztani :)

Helyzetjelentés:

Drága kis malackám, Borisz szombaton betöltötte a 6. életévét!!!!  :) Még minimum ennyit kívánok neki, bár egy élet is kevés ahhoz, hogy el tudjam engedni a kis hűséges társunkat!

ÉLJEN BORISZ!!! :D

Iron, pedig már 5 éves, igazi úriember :D és hízelgőbb, mint valaha....még mindig szeret hempergősen enyelegni, közben orrát és szemét belénk törölni, lustán puszikat osztani, kezünket rágcsálni üdvözlésképp, reggel nem hagyni aludni és letüsszenteni, hogy "Héééé, kelj már fel!", légteret őrizni, galambokat lekönyörögni a tetőről vagy a villanyvezetékről, bambáskodni, nem hallani, háttal nekünk leülni és hátat vakartatni és még sorolhatnám :) .....ja a legújabb: vakond túrást betömködni, ami az ő számára ásásnak felel meg, de a lelkem nem jött rá, hogy ez nem az a műfaj, amit ő próbál véghezvinni :D

 

Csók mindenkinek! Jók legyetek!!!!

 

   

molera Creative Commons License 2015.09.01 0 0 125292

Ez izgi páros lehetett, mindkét kutyát elég karakteres, erős egyéniségnek gondolnám :-)

Én akkor mindenképp kant javasolnék mellé, azok általában hagyják az "asszonyt" érvényesülni :D De akár kan, akár szuka, mindenképp alázatosabb jellemet keressetek, semmiképp se dominánsat, mert akkor újra jöhet a betadin valszeg. Persze nem is terrorizálhatja a gyengébbet, de ez már rajtatok múlik majd és még mindig ezt tartom működőképessebb felállásnak én. Fajtában nem igazán tudnék mit javasolni konkrétan, persze vannak erősebb jellemű fajták, azokat inkább kihagynám, inkább a simulékonyabb,nyugisabb fajtákban gondolkodnék vagy ezek valami jó kis keverékén. Nálunk a két sharp mellett egy labi van, tökéletes kombó, de nálunk nem is fogyott annyi betadin :D A legkisebb szukám elég domináns, de az elején le lett tisztázva vele minden és nincs gond, ettől függetlenül ő domináns, a másik kettő alázatos, de jól működnek így hárman. Nem a legkövetkezetesebb gazda vagyok, de egy valami alap, békének és harmóniának kell lenni :)

 

Előzmény: P.Ákos (125290)
P.Ákos Creative Commons License 2015.08.31 0 0 125290

Azért érdekelt a kérdés, mert 5 évig volt együtt egy schnauzer foxi keverék szuka kutyával, de nem sikerült eldönteniük ki legyen a főnökasszony. Ő volt a fiatalabb, de nem akart behódolni az öregebbnek és tényleg nem volt elég a Betadin :D

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!