Keresés

Részletes keresés

Afrikaans8 Creative Commons License 2017.12.09 0 0 1299

Teáltalad tévedtem a topikra :)

Előzmény: Etus (1283)
Afrikaans8 Creative Commons License 2017.12.09 0 0 1298

Tényleg bevonják az útleveleket?

Afrikaans8 Creative Commons License 2017.12.09 0 0 1297

https://mno.hu/magazinpublicisztika/halal-a-peksegben-2407223

Napok óta venezuelai magyarokkal beszélgetek; egy részük már Magyarországon él, miután „visszidált”, vagyis hazatért az ötvenhatos emigrációból, a másik részük pedig még Caracasban van ugyan, de erősen gondolkodik a menekülésen.

Józan ésszel szinte felfoghatatlan a helyzet: a világon a legnagyobb olajkészlettel rendelkező országban az emberek gyakorlatilag éheznek. Ráadásul örök nyár is van, tökéletesen alkalmas az időjárás a mezőgazdaságra, de például kenyeret lehetetlen beszerezni. A pékségek bezártak, mert nincs liszt, és ezt az emberek nehezen hiszik el, ezért abszurdabbnál abszurdabb helyzetek adódnak. Például lincshangulat alakul ki, és betörnek az üzletbe, hátha a raktárban rejtegetik a portékát. Az egyik helyen olyan szerencsétlenül rángatták meg a hűtőszekrényt, hogy közben kitépték a kábelt a konnektorból; a zárlatos vezeték tucatnyi embert megölt a frissen felmosott csempén taposók közül.

 

Venezuela a meghökkentő dolgok országa. Egy éve egyik napról a másikra hatvanszorosára (!) emelték a benzin árát, de még így is olcsóbb teletankolni egy terepjárót, mint venni egy sört. Bocsánat: sört venni gyakorlatilag lehetetlen, mert az utolsó gyár is bezárt, hiszen nincs alapanyag. Többféle árfolyam van az országban, hivatalosan tíz bolívart adnak egy amerikai dollárért, de ha az ember a feketepiacra viszi a valutát, nyolcezer bolívart is kaphat érte.

A fentiekből jól látszik: Hugo Chávez huszonegyedik századi szocializmusa megbukott, de utódja, a buszsofőrből lett elnök két kézzel ragaszkodik a hatalomhoz. Nicolás Maduro ezt azért tudja megtenni, mert egyelőre mögötte áll a hadsereg. A parlamenti többséget már rég elveszítette, és a legfrissebb felmérés szerint tíz venezuelaiból hét az elnök és pártja azonnali távozását akarja.

A főváros utcáin folyamatosak az ellenzéki tüntetések, és nagyon szomorú, hogy április óta már a nyolcvanadik halálos áldozatról érkeznek hírek. Többnyire fiatalok halnak meg: legutóbb az alig húszesztendős Luyin Paz hunyt el: áthajtott rajta egy katonai jármű, amikor a fiú tüntetni ment. Az áldozat felesége nem is tudta, hogy férje hova indult, így a híradóból értesült a tragédiáról.

Az országban jó ideje keveredik a fikció a valósággal. Pár napja helikopter körözött a kormánypárti befolyás alatt álló legfelsőbb bíróság épülete felett. Robbanások is hallatszottak, a hírek szerint a légi járműből két kézigránátot dobtak az épületre, de senki sem sérült meg. Az állítólagos elkövető egy rendőrségi pilóta, aki közben filmszínész is. Két évvel ezelőtt bemutatott akciófilmje nyomán venezuelai Rambónak is nevezik. Az ellenzék szerint a kormány rendezte a helikopteres támadást, hiszen semmi értelme nem volt, hacsak az nem, hogy Maduro újra kedvenc témájáról beszélhetett órákon át a televízióban. Arról, hogy az ellenzék fegyveres terroristákat támogat.

Az elnök a hónap végére szavazást hirdetett az új alkotmányozó nemzetgyűlés tagjairól, mert szerinte ez a megoldás a belpolitikai válságra. Az ellenzéki többségű parlament elnöke veszedelmesnek tartja, hogy Maduro át akarja íratni az alkotmányt, és hogy ezt megelőzzék, július közepére alternatív népszavazást hirdettek az elnök leváltására.

Nem tudni, képesek lesznek-e ezt megszervezni, a rendőrség és a katonaság ugyanis az elnök mellett áll.

Mindezek távolról nézve egzotikus érdekességeknek is tűnhetnének, ha nem tudnánk: négy-öt ezer venezuelai magyar a saját bőrén tapasztalja nap mint nap a rendszer brutalitását és elviselhetetlenségét. Például nincs gyógyszer sem, mert az valutába kerülne az országnak. Tudok idős magyarról, aki azért hunyt el, mert nem jutott hozzá a gyógyszeréhez. Övsömörbe a világ civilizált felén ma már nem szokás belehalni. Nagy bajban vannak a cukorbetegek, illetve mindenki, aki valamilyen gyógyszeres ellátásra szorul. A külföldi rokonok hiába próbálnak segíteni, mert a csomagban feladott dolgok rendszerint nem érkeznek meg a címzettekhez.

Afrikaans8 Creative Commons License 2017.12.09 0 0 1296

Szerintem erdélyi :)

Előzmény: Etus (1278)
Afrikaans8 Creative Commons License 2017.12.09 0 0 1295

https://www.nlcafe.hu/ezvan/20140310/venezuela-szepsegkiralynok-plasztika/

Van, ami még a focinál is fontosabb Venezuelában: a szépség. Szépnek lenni lehetőség: utat nyit a nyomorból a gazdagság és hírnév felé, ezért álmodoznak a nyomornegyedekben a legszegényebb kislányok szépségkirálynői koronáról, és később képesek bármit feláldozni érte.

Milyen lehet egy olyan országban élni, amely a legtöbb világszépe-nyertessel büszkélkedhet? Ahol állítólag este hat után sem lát az ember olyan nőt az utcán, aki ne lenne tökéletesen sminkelve, manikűrözve, pedikűrözve? Igaz, annyira mégsem idilli, mert Venezuela fővárosa, Caracas a legveszélyesebb város a világon, a fegyveres rablások, az emberrablások, a gyilkosságok mindennaposak – minden 14. percben megölnek valakit az országban. (Február végén a fővárosban, Caracasban tört ki zavargás és terjedt tovább, amelynek során öten meghaltak, köztük egy helyi szépségkirálynőt is lelőttek, a 22 éves Genesis Carmonát, Miss Turizmus 2013-at.)

 

A venezuelaiak a szépség megszállottai, így, ahogy mondják, “csúnyának lenni ez a legrosszabb hely”. A szegénynek született lányok úgy nőnek fel, hogy szépnek lenni a legfontosabb cél az életben. Ha szépségkirálynők lesznek, kitörhetnek a nyomorból, gazdagok és híresek lesznek, utazni fognak, lehet belőlük színésznő, újságíró vagy akár politikus – ahogyan Venezuela korábbi szépeiből lett is. A sok ezerből az egyetlen legszebbnek lenni emberfeletti áldozatot kíván tőlük és családjuktól is. A számos plasztikai műtétre és a méregdrága ruhákra költött összegek miatt évtizedekre eladósodhatnak, s ezt ki is használják a bankok, amelyek külön hitelt adnak plasztikai beavatkozásokra. Hiába él az ország 44 százaléka szegénységben, hiába nincs elég ennivaló sok helyen és még a vécépapírért is órákig kell sorban állni, ez mit sem változtat azon, hogy lányaikba fektessék összes pénzüket.

A versenyre jelentkező lányoknak – akikről legutóbb a BBC3 készített dokumentumfilmet – semmijük sincs álmaikon kívül. A szépségversenyt 15 millióan nézik, és várják a csodát. Venezuela a világválság előtti gazdagságát is a csodának köszönheti, az olaj szinte egyik napról a másikra dobta fel a gazdaságot. Az ottaniak minden este főműsoridőben nézik a szappanoperákat is, ahol a szegény cselédlányt többnyire feleségül veszi a dúsgazdag igazgató. A szépségversenyeken még bombasztikusabb a csoda. A lányok – bár már jelentkezésükkor olyan szépek, hogy bármely sorozatszínésznő szürke verébnek tűnik mellettük – mire a színpadra kerülnek, szinte egyetlen porcikájuk sincs, amihez ne ért volna szike: arcukba botoxot injekcióznak, orruk, ajkuk, mellük, fenekük, combjuk sebészi mestermű, szájukból jól bemagolt mondatok potyognak, amelyeket önsegítő könyvekből vagy UNICEF prospektusaiból lestek el. Jogosan merül fel a kérdés, hogy akkor most kik versenyeznek: a legszebb lányok, vagy a legjobb kezű sebészek?

Hogy ki hogyan nézzen ki, arról Osmel Sousa, a szétplasztikázott arcú, szőkített hajú versenyigazgató dönt, akit istenként tisztelnek. Neki köszönhető, hogy harminc év alatt tizenhétszer választottak venezuelai lányt a világ legszebbjének. Ő az, aki a szép nőket tökéletessé alakítja, mert nem a természetes szépség érdekli, hanem az, ami egy nőből kihozható. A szépség számára egy ipar, ahol tökéleteset kell előállítani. 55 kiló sok, és nincs olyan orr, fenék, fog vagy beszéd, amely ne szorulna javításra. Erre már óvodáskorban készülnek a kislányok, megtanulnak kifutón járni, fényképezőgép előtt pózolni és sminkelni. Akkor még a csillogó ruhák és a frizurák tetszenek, és biztosan nem azt irigylik, hogy van lány, aki az egyetemet is otthagyja, csak hogy teljesen ennek a célnak szentelje magát, vagy egy másik, aki műanyag darabot varr a nyelvére, hogy így fogyókúrázzon. És ha okosak is, el kell rejteniük, máskülönben nem tudják magukat a közönség szívébe lopni – ha egy nő szép is, okos is és még sikeres is, akkor nincs igazság a földön, ugyebár.

A venezuelai szépségideál nem tűr semmilyen szabálytalanságot és aszimmetriát, és a nyugati szépségideált követi: világos bőr, keskeny orr. A lakosság nagy része azonban mesztic (fehér és indián szülők gyermeke), indián vagy sötét bőrű leszármazott, így kétségtelen, hogy a versenyzők nem a venezuelai nők többségét képviselik. Ahogyan Venezuelában, úgy Indiában, Dél-Koreában, Brazíliában, Jamaicán szintén a bőrfehérítés őrülete tombol, a cél az, hogy minél inkább a nyugati emberhez hasonlítsanak, mert a bőr fehérségét a jóléttel, a modernséggel azonosítják. Ha ezt a gazdasági vagy a politikai helyzet miatt nem is lehet elérni, a világosabb bőrrel legalább azt érzik, hogy megszerezték azt, ami amúgy fényévnyi távolságban van tőlük. És ez ott minden pénzt megér.

mr braun Creative Commons License 2016.11.05 0 0 1294

Köszönöm, küldtem e-mailt. 

Előzmény: Etus (1293)
Etus Creative Commons License 2016.11.05 0 0 1293

Szia!

 

Irhatsz :) a helyzet nagyon rossz. Ha ide szeretnél jönni, akkor most lebeszélnélek.

Előzmény: mr braun (1292)
mr braun Creative Commons License 2016.11.05 0 0 1292

Üdv Etus, Innen Magyarországról írok, szeretnék kicsit többet tudni az ottani helyzetről. Privátban írhatok? Köszönettel:

 

Barnabás

Előzmény: Etus (1291)
Etus Creative Commons License 2016.09.04 0 1 1291

Hahó Alex :)

 

A helyzet itt nagyon rossz.  Nem ajánlatos most erre felé jönni.

 

 

Az emailem működik, nem tudom, hogy miért dobta vissza a rendszer.

 

 

Előzmény: Alex B (1290)
Alex B Creative Commons License 2016.09.04 0 0 1290

Haho Etus!

Irtam mailt, de visszadobta a rendszer.

Nem sok jot lehet olvasni mostanaban az ottani helyzetrol...

Előzmény: Etus (1285)
Vajk Creative Commons License 2014.07.17 0 0 1289

Direkt írtad két l-vel?

Ők nem venezuejjának ejtik magukat, ha jól emlékszem.

Előzmény: monguznimrud (1287)
Kövezett Creative Commons License 2014.07.17 0 0 1288

Nem 0 hejjesírás

Előzmény: monguznimrud (1287)
monguznimrud Creative Commons License 2014.07.17 0 0 1287

Februárban voltam három hetet igy némi infot tudok mondani azoknak kik elgondolkoztak venezuella felfedezésében

mr braun Creative Commons License 2014.06.24 0 0 1286

Üdv mindenkinek!

Szeretnék egy kicsit többet megtudni a jelenlegi venezuelai helyzetről, mert az írott magyar nyelvű sajtóban sajnos nem sok újdonságot találok. Személyes/családi okokból kifolyólag került Venezuela az érdeklődési körömbe. Tulajdonképpen az ottani magyarok élete/sorsa érdekelne, mik a kilátásaik, lehetőségük a mindennapi életben. Tudom furcsa kérdés, de megköszönném, ha valaki válaszolna, aki kint él.

Etus Creative Commons License 2014.02.03 0 0 1285

A repülőtér közel a tengerparton van. Vannak éttermek a reptéren is és a tengerparton is. Régen jártam arra ezért ajánlani nem tudok egy jót. A tengerparton halat érdemes rendelni ha szereted.

Remélem jól sikerül az utad, sok szerencsét kívánok.

Azért majd számoljál be, hogy milyen volt.

Előzmény: monguznimrud (1284)
monguznimrud Creative Commons License 2014.02.01 0 0 1284

Köszi a választ.Akkor kihagyom caracast.Nem rizikozom meg hogy lekésem a ciudad bolivari gépemet.Ovatos vagyok de valoszinüleg tolvajok nem engem fognak kinézni mert nemzetörös bundeswer katonai ruházatomban megyek taktikai melénnyel igy valoszinüleg nálam nem fognak beprobálkozni csirkefogok.Esetleg reptér közelében találhato kisebb hely ahol biztosan nem ragadok dugoba s legfeljebb 20km a távolság.Én nem vagyok kajás de külföldön szeretem felfedezni gasztronomiát ig nagyon nem akarodzik reptéri kosztolásba belemenni---igaz tura elején mikkor még van pénzem nagyobb rizikot sem akarok vállalni csak ha van közel szép s jo hely jo kajákkal.

Előzmény: Etus (1283)
Etus Creative Commons License 2014.01.30 0 0 1283

Szia!

Örülök, hogy sikerült intézned a repjegyet. A gép NEM Caracasba jön. A reptér nem a fővárosban van. Semmi esetre nem ajánlom, hogy a reptérről feljöjjetek Caracasba, mert nem érnétek vissza. A reptér olyan 30 km-re van de óriási a dugó legtöbbször és több órás az út.

Az a 6 óra sem biztos ám, hogy annyit kell várnotok a belföldi gépre.

Jó ha ott vagytok, mert elmehet előbb is de később is. Mondtam, hogy itt nincs pontosság. A reptéren nézelődhettek, jobb ha nem hagyjátok el.

A 2 reptér amúgy egymás mellett van át lehet gyalogolni a nemzetköziből a belföldibe.

Vigyázz mert lopnak, az értékeidet ne mutogasd. Fényképező, óra, mobil, laptop ilyeneket. Elektromos kütyüknél arra kell figyelni, hogy itt 110 V a hálózati feszültség, nem 220 mint otthon.  Tehát pl. hajszárítót ne hozzál :)

Mit lehet eladni itt?

Hát ez jó kérdés, nem tudok erre válaszolni. Itt sok minden hiánycikk, de az eladás nem megy könnyen mert szeretnek becsapni turistákat. 

"Olyan lányok" persze, hogy vannak itt is, sőt elég sokan vannak.

Remélem, hogy jól sikerül az utatok. Feb. 4. nem  egy szerencsés dátum itt nálunk, de gondolom nem lesz semmi baj.

 

Előzmény: monguznimrud (1282)
monguznimrud Creative Commons License 2014.01.30 0 0 1282

Üdv.Sikerült rendezni a repjegy mizériát convisaval igy ujra irták jegyet-igaz 215 eurot lekell majd perkálni beszálláskor.Kedden indulunk reggel s 13.05 re vagyunk caracasban ahonnan 19.30-kor indul belföldi gépünk ciudad bolivárba.szoval nekem tul sok hogy 6-orát dekkoljak reptéren igy gyorsan becsekkolnám belföldi járatot s föladnám poggyászomat aztán bemennék taxival városba enni-inni-nézelödni.Te hová mennél ha lenne 4 orád-melyik városrészbe,mit érdemes megnézni illetve ajánhatnál jo éttermet s valami finom helyi specialitást is amit érdemes megkostolni.kérdezném azt is hogy érdemes bevásárlo központot nézni vagy teljesen felesleges mert ugy sincs semmisem--ami van az milyen áron van s mit érdemes venni?átváltás most ugy hallom nagyon kedvezö 1dollár 70 bolivár feketén igy megérheti talán pár dolog miatt adosságba verni magamat s több dollárt vinni.Illetve van valami olyan dolog amit innen magyarországrol érdemes kivinni mert megvennék tutira s jo üzlet lenne?Bár nagyon feszitett az menetrendünk-15 nap nem tul sok turázásra.Köszi István----mivel egyedülállo férfi vagyok igy kérdeznék férfis dolgokat is csakhát nem illik kérdezni olyat hogy vannak-e olyan lányok?hol?milyen áron körülbelül?mi amit érdemes tudni?de erre ne válaszolj ha kényelmetlen neked.Köszi István

Előzmény: Etus (1280)
monguznimrud Creative Commons License 2014.01.16 0 0 1281

Köszi választ.Ha megelégszenek 260euros etikátlan büntetéssel akkor mg elrepülök venezuelába de ha igy se megy akkor inkább megprobálok madridban valami azonnali indulásos last minute utazást vagy repjegyet kifogni vagy ha semmi nincs akkor bedobom törülközöt s valoszinüleg kihuzom megnézendö helyekröl dél-amerikát.Ha van valami akkor majd azért jelzem.Üdv István

Előzmény: Etus (1280)
Etus Creative Commons License 2014.01.16 0 0 1280

Nekem, de társaimnak sincs 300ezer forintja uj repülöjegyre igy pontosan tudnunk kénne
hogy esetleg 260 euro büntetés kifizetése árán is de biztosan repülhetünk-e? ->
itt Venezuelában semmi sem biztos, főleg nem a conviasa-val.

Egy ismerősőm vett decemberre jegyet (belföldi járat) 5 személynek és mikor kiértek a reptérre kiderült, hogy nincsen jegyük.  Itt élő emberek, nem külföldiekről van szó. A conviasa megbízhatatlan és az igéretük sem 100%-kos.

Lehet szerencsétek lesz és a bünti kifizetése árán tutok repülni, de az is lehet, hogy nem. Segíteni sajnos ebben nem tudok, nekem sem mondanának mást mint nektek. Sőt itt a telefont sem veszik fel,  személyesen kell elmenni az irodájukba. Ez az igéretek országa és nem tartják be legtöbbször. Sajnálom, ha elkeserítettelek, de jobb tudni ezeket a dolgokat.

A repülőjáratok időpontja az olyan, hogy ha ki van írva, hogy d.u. 2-kor indul akkor 3 (HÁROM) órával előtte már be kell csekkolni a reptéren. Az, hogy tényleg d.u. 2-kor fog-e indulni a gép ez korántsem biztos. Van, hogy este 9 lesz az indulásból, de olyan is van, hogy már d.u. 1-kor elindul.  Kiszámíthatatlan teljesen. Semmi és senki nem pontos erre felé.

 

 

 

Előzmény: monguznimrud (1279)
monguznimrud Creative Commons License 2014.01.15 0 0 1279

Szia.Akkor bövebben.Összel volt kint egy ismerösünk aki irt nekünk hogy conviasa visszakapta repülési jogot europába igy van nagyon olcson repjegyük madridba igy ha ugy gondoljuk akkor összelehetne hozni egy tepuisos,orinoco folyos hátitáskás turát.Én s még 5 társamnak tetszet még azután is hogy kiderült nincs lehetöség madridbol kérni jegyet csak caracasbol.De ottani ügyintézö hogy nem probléma kiállit egy caracas-madrid-caracas return repjegyet s külön egy caracas-madrid repjegyet--igy ugyan nem 80ezerbe hanem 130ezerbe került de ez még mindig nagyon jo ajánlatnak tünt.a return repjegynél most 13-án volt a caracas-madrid irány s ezután kiderült hogy törölték,sztornozták jegyünket.Egyik utitársamnak jol tud spanyolul huga igy felhivta öket s neki azt mondták hogy részükröl jogilag rendben van a dolog-esetleg ha feb4-én lesz szabad hely a gépen akkor 260 euro büntetés megfizetése mellett beszállhat arra az ülésre amit már oktoberben kifizettünk.Ezt nagyon etikátlannak tartom hisz tudták caracasban hogy nem szándékozzunk jan-13-án repülni hisz csak feb.4-én megyünk ki.Igy most szörnyen ideg vagyok hogy kimegyek madridba s jo eséllyel integethetek elrepülö gépnek.Nekem de társaimnak sincs 300ezer forintja uj repülöjegyre igy pontosan tudnunk kénne hogy esetleg 260euro büntetés kifizetése árán is de biztosan repülhetünk-e?Nem tudom hogy te esetleg tudsz-e ott caracasban pontosabb informáciot szerezni conviasatol hisz mégiscsak ott élsz s nem vagy hüle gringo mint mi igy talán hozzád másképp állnának.Köszönöm István

Előzmény: Etus (1278)
Etus Creative Commons License 2014.01.15 0 0 1278

Szia!

 

Elolvastam a hozzászólásodat, de egy mukkot sem értettem belőle. Egy ismerűsöm aki otthon él és "echte" magyar ő sem értette.

 

Tudnál egy kicsit világosabban fogalmazni, hogy megértsük mi is a gondod? 

 

Az utolsó kérdésedre a válaszom: nem dolgozom a  conviasanal. 

Előzmény: monguznimrud (1277)
monguznimrud Creative Commons License 2014.01.14 0 0 1277

Fenébe etus máris átvertek venezuelaiak mert ahogy nézzem stornozták repjegyemet.Pedig venezuelában azt mondták hogy ugy is okés hogy veszek egy return caracas-madrid-caracas járatot,meg külön mégegy caracas-madrid jegyet.Erre pedig most azt mondják hogy mivel nem voltam caracas-madrid vonalon igy return jegy visszautját buktam illetve esetleg ha van szabad helyük akkor 260euroért fölengednek.De ez nem okés mert ha nincs akkor mit fogok csinálni madridban?Belföldi repjegyet is megvettem-wizzairos madridi jegyet plussz még 420dollárt elöleget is adtam turákra.Etus véletlenül nem dolgozol az conviasanal?Mit lehet most tenni?

Előzmény: Etus (1276)
Etus Creative Commons License 2013.12.21 0 0 1276

venuela egyre gázosabb-már katonaság is lehuzza turistákat -> jézusom még mindig nem tudod leírni ennek az országnak a nevét.

 

 

Szerintem aki ide akar jönni turistáskodni  annak tudnia kell, hogy nagyon veszélyes ország VENEZUELA. Itt az ember élete nem sokat ér. Majdnem nincs is közbiztonság.  Utána kellene olvasnod, hogy hová is akarsz te kijönni.

 

Nincs követség, ha valami bajod történik nincs aki segít.  Pár éve egy magyar srácot kiraboltak a reptértől közeli faluban, levetköztették. Elvették mindenét, útlevele, repjegye, ruhája, pénze és az összes értéke odalett.

 

Majdnem egy évig csak arra dolgozott, hogy össze tudja spórolni az útiköltségét és addig valahogyan megéljen.

Az itteni magyarság nem szívesen segít, van itt elég baj meg gond úgy is.

A legközelebbi követség Braziliában van.

 

Ha jössz érdemes biztosítást kötni (egészségügyit), mert ha pl. eltöröd a lábad akkor a kórházban még gipsz sincs, gyógyszerről már nem is beszélek.  Ha van biztosításod akkor privát klinikán el tudnak látni normális módon legtöbbször ha szerencséd van.

 

Az országban egyébként nagyon sok mindent nem lehet kapni amik alapvető cikkek: budi papír, szalvéta, cukor, liszt, olaj, tej, kávé, hús, vaj, tej, fogkrém, szappanok mosóporok...........................sorolhatnám még a listát, de ha jössz majd meglátod.  A turistáknak sem örülnek túlságosan és könnyű prédának számítanak a rablók szemében. Az igaz, hogy feketén a dollár 60 Bolivár, de nagyon meg kell nézni, hogy hol váltod be feketén. Csak megbizhatóbb helyen érdemes utcán reptéren nem.

 

 

 

Előzmény: monguznimrud (1275)
monguznimrud Creative Commons License 2013.12.18 0 0 1275

venuela egyre gázosabb-már katonaság is lehuzza turistákat---ellenörzö pontokon leszállitják öket majd levetköztetik öket s teljes átvizsgálás közben leveszik sápot pénzböl--okoskodni nem érdemes mert esetleg felmutathatnak egy zacsko kábitoszert s irány börtön pár évtizedre--viszont jo hir hogy akkár 1dollár--60fölötti bolivárt is lehet váltani feketén

Etus Creative Commons License 2013.12.05 0 0 1274

Fura, hogy egy olyan országba akarsz utazni, aminek a nevét sem tudod helyesen leírni.

Előzmény: monguznimrud (1271)
újmóni Creative Commons License 2013.12.02 0 0 1273

Ha helyesen írtad volna, és bepötyögöd a keresőbe, láthattad volna, hogy van már ilyen topik:

 

Venezuela

 

 

újmóni Creative Commons License 2013.12.02 0 0 1272

s0k az L! :)))

 

 

monguznimrud Creative Commons License 2013.12.02 0 0 1271

Februárban utazok venezuellába-két célpontom van-az egyik a tepuik s benne angel vizesés illetva még orinoco folyo delta vidéke fér bele.Minden hasznos infot megköszönnék.

elkísérem Creative Commons License 2013.04.10 0 0 1270

Sziasztok, Én olyan kalandvágyó utasok kísérője lennék akik tehetősek, de nem mernek belevágni a nagy utazásba mert nem beszélnek nyelveket és oda ahova vágynak senki se szervez csoportos utazást. Venezuelát ismerem és szeretem de más országokba is szívesen kisérek utazni vágyókat.  

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!