Keresés

Részletes keresés

Andras Mariak Creative Commons License 2017.04.29 0 0 20266

Sziasztok.

Deak Janos papagajtenyesztorol szeretnek erdeklodni, hogy van-e valakinek szemelyes tapasztalata vele kapcsolatban. Egy par hetes jako papagajt veszek tole, 6000km-t autozom csak ezert, szoval szeretnek biztosra menni.

Böszőke Creative Commons License 2016.03.17 0 0 20265

Nagyon szívesen,ha tudunk ,segítünk!

Majd írd meg hogy alakul a szeme!

Előzmény: Pötyi2004 (20263)
sz.margo Creative Commons License 2016.03.17 0 0 20264

Örülök Piroska, hogy Böszőke tudott adni neked tanácsot, sok sikert és jobbulást a Pötyikének!:)

Előzmény: Pötyi2004 (20263)
Pötyi2004 Creative Commons License 2016.03.17 0 0 20263

Köszönöm szépen a segítséget!

Én is a Tobradex-et hallottam, akkor azt kipróbálom. Akkor ti is úgy gondoljátok, hogy kenőccsel azért egyszerűbb kezelni, mint a szemcseppel, ugye?
Annak viszont örülök, hogy a hangulata ennek ellenére teljesen jó, énekel, meg minden...elég jól kezeli a helyzetet.

 

Üdv,

Piroska

(Pötyi a kanári) :D

Böszőke Creative Commons License 2016.03.17 0 0 20262
Előzmény: Böszőke (20261)
Böszőke Creative Commons License 2016.03.17 0 1 20261

Szia,

nálam is volt szemprobléma,orvos nem látta,de a szomszédom ápolónő volt és hozott Tobradex kenőcsöt,ami segített és rendbe jött,de nem volt ennyire befehéredve mint a tiéd.mellékhatásként teljesen megszelídült,a naponta többszöri kezeléstől:)

Margó jól írta,a Galambászkuckóban hetente rendel állatorvos,elviheted ,de akár beszélhetsz is vele.Sajnos többet nem tudok én sem segíteni.

Jobbulást kedves kis madárkádnak!

Előzmény: Pötyi2004 (20259)
sz.margo Creative Commons License 2016.03.17 0 1 20260

Szia Pötyi, örülök, hogy még néha idetéved valaki, bár már én is ritkán nézek be, hogy hátha....

 

Sajnálom a kanáridat, nekem is volt már elég sok baja a régebbieknek, volt egy aki meg is vakult szegény de valószínű valami keringési baja lett, de még úgy is elélt 2 évet, úgy rendeztem be a kalitkáját, hogy mindent megtalált szépen, evett, ivott, közben ha benyúltam már jött a kezemre, amit máskor nem csinálnak a kanárik... többször is kivettem és még reptettem is, mert előtte megszokták a szabadságot és ő is tudta mi merre van, majd a kezemre visszarepült és beraktam, ő volt egyik nagy kedvencem, ő is 2004-es születésű volt szegényke....viszont volt egy másik akinek meg  atkás volt a szeme körül és persze a tolla is, azt ivermectinnel kezeltem, de nem nagyon javult, sőt el is pusztult, illetve elaltattam, mert a torkára is ráment és már enni sem tudott akkoriban.

A tiednek viszont én úgy látom, mintha gyulladásban lenne a szeme, így a kamilla biztos jó neki, csak nem biztos, hogy elég, de mivel ezek annyira pici állatok, nem hiszem, hogy pld. szemcseppet lehetne-e neki használni, főleg mivel nehéz őket megfogdosni és a gyakori macera sem tenne jót neki.  Remélem Boszoke idetéved majd, vagy írok neki, ő tud neked Pesten ajánlani állatorvost is talán, aki a madarakhoz is ért, valami Galambászkuckót szoktam hallani, hogy emlegették régebben. Esetleg nézegethetnél vissza a topikban, régebben még sok hozzászólás volt, csak közben sajnos kifulladt már.

Mielőbbi javulást a madaárkádnak!

Előzmény: Pötyi2004 (20259)
Pötyi2004 Creative Commons License 2016.03.16 0 0 20259

Kedves kanárisok!

Van egy kb.13 éves kanárim (2004-ben örököltem egy nénitől, akinek akkor már egy éve biztosan megvolt)
A szegényke szemei egyre rosszabbul néznek ki, először arra gondoltam, hogy ez az öregséggel jár - apropó, ez a 13 év soknak számít?

Elég ingadozó a szeme állapota, a jobb szemét néha nem nyitja ki, akkor kamillateás fürdetőben megmossa és jó lesz tőle, viszont az utóbbi napokban a másik szeme is bedurrant.

Készítettem képeket, hátha tudtok nekem segíteni, mi lehet a baja, mit csináljak vele.
Ha tudtok Budapesten olyan állatorvost, aki ért a kanárikhoz, annak is nagyon örülnénk. 

 

Kis főnixem, eddig mindig feltámadt a hamvaiból...remélem most is így lesz! :D

 

1.kép: március 6-án jó állapotban, salátaevés közepette.

2.kép: jobb szem, ma (03.16.) ezt eddig sima kamilla teával kezeltem.

3.kép: bal szem, ma (03.16.) itt megmosta az arcát, azért olyan zilált a tolla.

Szegényke elég ijesztően fest! :(

Előre is köszönöm mindenki segítségét! :)

Ács Bogi Creative Commons License 2016.02.18 0 0 20258

Kedves Kisállat Gazdik!

 

 

Ács Bogi vagyok és szívesen vállalom bármilyen házi kedvenc megőrzését, ellátását. Nagyon szeretem az állatokat, tapasztalattal rendelkezem teknős, macska, hörcsög, vadászgörény ellátásában. Bármilyen házi kedvencet szívesen látok.

Akár utazás, vagy más esetben is keressen bizalommal.

 

Ár és kerület (Budapest) tekintetében rugalmas vagyok :), saját lakásomban is megoldható a kedvenc ellátása.

 

Ács Boglárka

 

Elérhetőségeim:

igobcsa@yahoo.com

20 475 46 63

  

Böszőke Creative Commons License 2016.02.08 0 0 20257

Halihó Margó,

 

ezek szerint majd mi életben tartjuk a topicot,s hátha más is bejön:)

Még mindig megvan a 6 madárkám,ez a kettesével költöztetés nagyon bejött nekik,az meg kit érdekel a rabszolga mennyit dolgozik emiatt pluszba.Műr ott tartunk,hogy este vezényszóra mennek a fészekbe aludni,mikor lámpaoltás következik náluk,egyedül Csőrivel kell időnként vitatkozni,aki mintha még álmában is beszélne és ha rászólok csend lesz,majd egyszer csak újra megszólal.....,nagyon jópofa.

Ma igazai pocsék sötét idő van,de tegnap már kifejezetten tavasz érzetem volt,nagyon sokáig nyitva lehettek az ablakok és tavaszillat jött be.

Csinek kissé megfogyatkoztak,sajnos valami ismeretlen okból hirtelen képesek meghalni,de a maradék úgy néz ki jól van,ők is öregszenek,lustulnak,van amelyiket nekem kell ébreszteni reggel,pedig nem kapkodom el a felkelést én sem,de a madárkák nem hagynak aludni ,már egyre korábban világosodik.

Előzmény: sz.margo (20256)
sz.margo Creative Commons License 2016.02.08 0 0 20256

Szia Elzi, örülök neked!

 

Most ezzel a monitorral mérgelődök, mert folyton elmegy a kép, elsötétül, percekig kell vele játszanom, ki-bekapcsolgatni mire visszajön a kép, talán majd a héten megnézeti a fiam a haverjával, mi lehet a gond vele?....lehet, hogy ennyi volt a  tartama:( Most is vagy 3-szor elment már, amíg írtam, de az írás megmaradt szerencsére a sötétben is:)

Amúgy persze van minden bajom, mindenem fáj, de rá lehet fogni legalább erre az össze-vissza időjárásra:)...amúgy már érződik a tavasz illata, a nárciszok 4-5 centisek, a jácint hegye is kibújt és a tulik is...aztán majd lehet, hogy elfagynak még.

Tücsim is megvan, kicsit talán élénkebb és néha kicsit kijön egy rövid röppenésre, de a régi már biztos nem lesz, nem megy a szobák felé és utánam sem jön, csak a konyhában ha kér valamit, ha látja, hogy előveszek valami kajafélét, akkor odaröpül felém, majd vissza a kalitkába és odaáll az etetője elé, aztán ha benyúlok, hogy adjak neki valamit, akkor meg majd megesz, mint a vércse, fura ösztönük van!:)

 

Vigyázz te is magadra, állatkáid jól vannak?....most hány madarad van még?

További kellemes napot!

Előzmény: Böszőke (20255)
Böszőke Creative Commons License 2016.02.04 0 0 20255

Szia Margó,

 

én be szoktam nézni és különben is minden hajnalban eszembe jutsz,hogy örültünk a tavasznak minden évben,amikor már kezdtek a kinti madárkák csicseregni még szinte virradat előtt,s itt már énekel a fekete rigó= jön a tavasz:)

Előzmény: sz.margo (20254)
sz.margo Creative Commons License 2016.02.04 0 0 20254

Hát úgy látszik kár volt örülni, mert azóta sincs semmi reagálás:(....a kérdezők nem nagyon jöttek vissza:(

Előzmény: sz.margo (20253)
sz.margo Creative Commons License 2016.01.04 0 0 20253

Sok idő után ma végre ismét benéztem ide is, és mit látnak szemeim, még a végén ismét feléled a régi kedvenc topikunk?

 

Nagyon boldog Új Évet kívánok minden régi és új idelátogatónak!

 

Elzikém látom te már megpróbáltál segíteni az új vendégnek, remélem hasznára lesznek a tanácsaid!:)

Nekem kicsit gyanús a csőre is, lehet, hogy atkás?....de az újabb kérdező madárkájának a szeme is vallhat arra is, mert bizony régebben tudod nekem is volt ilyen bajom és szegény Csirim meg is vakult anno...

Legjobb ha valóban megnézi hozzáértő állatorvos, mert így látatlanban nehéz megmondani és amúgy sem vagyok én sem szakértő:(

Az én Tücsim sem a régi már, valami történt vele még a nyári hőség után, mintha egyensúlyzavara lenne, nem tud rendesen repülni és alig bír vissazmenni a kalitkába, emiatt már régóta ki sem nagyon jüött, de mintha egy halvány remény lenne, kicsit kezd élénkülni és már próbálgat röpülni és nagy örömmel újságolja, ha sikerül, én meg agyon dícsérgetem, hogy próbálkozzon fog az még menni. Lehet, hogy valami kisebb szélütés féle volt és lassan helyrejön valamennyire, ahogy az embereknél is előfordul hasonló eset.

Amúgy eszik, már amit, mert ő mindig is nagyon válogatós volt, bosszantó, hogy szinte paprikamagon és korpáskekszen él, néha egy pici almát csipeget, de az sem mindegy milyen fajta:(...a kendermagot megtöröm, de a keverékből is inkább csak a négermagot és a kendert, néha a hántolt zabot eszi ki, a repce marad és a fénymag is általában:( Amennyire a régiek imádták a tyúkhúrt, ő azt sem, most pedig sokáig volt a fagyok előtt, alig bírtam megállni, hogy ne szedjek neki, néha meg is próbáltam, de hiába:( és még a fürtös kölest sem eszi, amit tényleg mindegyik kanári és más madár is imádja, szerintem. Hát ez van, ahány annyi féle!

 

Az új idelátogatóknak mondanám, hogy ha van időtök, olvassatok vissza kicsit, a régebbi oldalakon, amikor még sokan voltunk itt,  sok jó tapasztalatot olvashattok, aminek talán hasznát veszitek, de ha van kérdés, amit tudunk szívesen segítünk mi is Boszokével (Elzi) együtt.

Böszőke Creative Commons License 2016.01.02 0 0 20252

Szia,

sohasem találkoztam ilyesmivel.

A Galambász kuckóban van szerdánként madárhoz értő állatorvos,ha gondolod beszélj vele!

http://galambaszkucko.hu/

Előzmény: dolul (20251)
dolul Creative Commons License 2016.01.02 0 0 20251

Boldog új évet mindekinek,

Új vagyok ezen a fórumon de segitséget szeretnék kérni.van egy kanári madaram és több hete hogy észre vettem a jobb szemhéján valami herpes szerű barna szinű elváltozás van,azóta étvágytalan és fogyott is,nem nagyon repül inkább mindig egy helyen van.a beteg szemét gyakran csukja.tud valaki tanácsot adni vagy terápiát mondani.előre is köszönöm.

Dolul

Böszőke Creative Commons License 2015.12.25 0 0 20250

Viszont kívánok!

Előzmény: mhkbrt (20249)
mhkbrt Creative Commons License 2015.12.25 0 0 20249

Kellemes karácsonyi ünnepeket és eredményekben gazdag boldog új évet kívánok

mhkbrt Creative Commons License 2015.12.17 0 0 20248

Köszi szépen a segítséget nagyon jó ez a fórum nekem sokat segít Köszi

Böszőke Creative Commons License 2015.12.17 0 0 20247

itt elég jól látszik a lába az ülőrúdon:

Előzmény: Böszőke (20246)
Böszőke Creative Commons License 2015.12.17 0 0 20246

ha már kanáriról beszélünk.Ha nem hajlik vissza a körme és nem zavaró akkor lehet még nem is kell levágnod,a feltett fotón nem tudom jól megnézni.

Előzmény: Böszőke (20245)
Böszőke Creative Commons License 2015.12.17 0 0 20245

ezen látszik miről beszélek,ráfog,de a körmei nem érik körbe,tehát kopnak a fán.

Böszőke Creative Commons License 2015.12.17 0 0 20244

Különböző vastagságú ülőrudak hasznosak lehetnek ilyen célra,jól mozgatja a lábát (pl.bodza bokorból könnyű vágni),célszerű olyan vastagságút betenni ,amit "körbeölel " a karma,de nem éri körbe,így kopik a köröm.Remélem érthető:)

Előzmény: mhkbrt (20241)
Böszőke Creative Commons License 2015.12.17 0 0 20243

ez nagyon praktikus,jól használható a madaraknál is,nekünk is ilyen van:)

 

Böszőke Creative Commons License 2015.12.17 0 0 20242

Lehet egy hét is beletelik mire ki mer jönni,ha eddig soha nem volt.Ha nem nagy létszámú a család és tudtok rá figyelni,akkor nyitva lehet hagyni az ajtaját,s majd ő eldönti mikor meri elhagyni a helyét.nagyon érdekes megfigyelni,mikor az ajtóban állva feltérképezi a környezetet,billeg,billeg és egyszer csak úgy dönt elindul.Vigyázni kell rá,mert ha nem tud repülni,akkor a földön landol,lehet nem tud visszarepülni,s akkor bizony vissza kell tenni...,de persze ahogy jónak látjátok,ti ismeritek a körülményeket.

Körömvágás: közönséges körömcsipesz is jó,de van spéci erre a célra kifejlesztett eszköz,lehet venni,azzal sokkal könnyebb.ARRA NAGYON KELL VIGYÁZNI MEDDIG FUT AZ ÉR A KÖRÖMBEN,MERT ABBA NEM SZABAD BELEVÁGNI,NAGYON TUD VÉREZNI!ezért praktikus mindig csak keveset vágni,ha tapasztalatlanok vagytok,világosban jól látszik az ér,De szürkületben könnyebb megfogni,ha ennyire vad.Óvatosan markoljátok meg,ne nyomódjon meg semmije,de mégis biztosan fogjátok!

Előzmény: mhkbrt (20241)
mhkbrt Creative Commons License 2015.12.17 0 0 20241

Köszi szépen sajnos nem mer kijönni.

A körmei/karmai nagyon hosszúak több mint 1 cm azt vágni kell vagy van valami koptató amin le tudja koptatni? Ha vágni kell akkor hogy és mivel?

Köszi

Böszőke Creative Commons License 2015.12.15 0 0 20240

Az nagy méret ,ezek 1cm/max 1,2 cm-ek.

(úgyis hideg van,csukva az ablakok,nyisd ki neki az ajtót,meglátod egyáltalán ki mer-e jönni,ha takarítod a kalitkát akkor is ki kell majd tenni valahová....)

Előzmény: mhkbrt (20239)
mhkbrt Creative Commons License 2015.12.15 0 0 20239

Először is bocsi, hogy kétszer írtam ugyan azt.

Sajnos a kanári nagyon fél majd megbolondul mikor benyúlok a kalitkába ezért szeretnék egy nagyobb kalitkát csinálni találtam itthon jó pár folyóméter 2cm*2cm es luku acélhálót az lenne a kérdésem abból csinálhatok e kalitkát nem nagy e a lukméret?

köszi előre is a válaszotok.

mhkbrt Creative Commons License 2015.12.14 0 0 20238

Köszi szépen a gyors és hasznos tanácsokat! Fressnapf ra gondoltam beszerezni a kellékeket. pl: madárfürdő

Megkérdeztem akitől kislányom kapta a kanárit 3 éve ilyen a tolla  köszi előre is a segítséget

 

Böszőke Creative Commons License 2015.12.14 0 0 20237

Nem vagyok profi madaras,de szerintem táplálkozási probléma lehet,Vitamin hiány.Uborka,tojásos étel segíthet rendes tollazat kialakulásában. A fürdő vizébe cseppents egy kis olajat,segíthet rendbe tenni a lábát.Nem gondolom hogy szelíd,mert akkor akár körömvirág krémmel is be lehetne kenni naponta.De ha kap rendes fürdőt már attól várhatsz javulást.Fürdővizébe egy kis almaecetet is önthetsz,a tollának az is jót tesz.

A Galambász kuckóban van szerdánként madárhoz értő állatorvos,ha gondolod beszélj vele!

http://galambaszkucko.hu/

Előzmény: mhkbrt (20235)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!