Keresés

Részletes keresés

mvera26 Creative Commons License 2007.08.06 0 0 138
Nagyon köszönöm a sok hasznos információt. Nagyon szeretjük Görögországot, ezen a részén még nem voltunk.Véletlenül alakult úgy hogy ide jövünk. Remélem ebben a részében sem csalódunk. Igérem gondolni fogunk rátok, mivel mindíg az összegyűjtött hasznos információkra is szoktunk támaszkodni és igénybe is vesszük azokat. Szeretnénk bejárni egy részét a szigetnek, így gyűjtjük a pénzt benzinre. Athén is a tervek között szerepel. Mégegyszer köszi a sok infot.
Előzmény: Nesoka (137)
Nesoka Creative Commons License 2007.08.05 0 0 137
Az előbbi Agia Anna volt, utóbbi Rovies.

Rovies, Herkules part
Előzmény: Nesoka (136)
Nesoka Creative Commons License 2007.08.05 0 0 136
Ha már szó volt róla:)

Agia Anna
betadin3 Creative Commons License 2007.08.05 0 0 135
Az utazáshoz még annyit: Jobban jártok, ha Ag.Konstantinosnál mentek át Ag.Georgiosra, mert az a komp rögtön ott köt ki. Itt a kompút kb. 40 perc, mi 3 főre + az autóra 16 €-t fizettünk. Ag.Konstantinoson keresztül megy az autópálya, úgyhogy el sem lehet téveszteni a kikötőt.

Glífából kicsit "macerás" Ag.Georgiosba jutni, mert a szárazföldön a pályáról le kell térni, onnan még szerpentines utakon kb. 20 perc a kikötő (kis utcákon lehet megközelíteni). A kompút rövidebb és valamivel olcsóbb, kb. 30 perc - 14 €-t fizettünk -, de a szigetre átérve szintén kb. 20 - 30 perces szerpentines úton lehet eljutni Ag.Georgiosba.

Még annyit, hogy szerdánként nem jár a komp, egyébként kb. 1 -1,5 óránként jár.
Istieiában szerdánként nincs nyitva semmi, a többi faluban, Edipsosban rendes nyitvatartás van ekkor is. Edipsosban vasárnap délután nem nyitnak ki az üzletek. Ag.Georgiosban mindig minden nyitva van (a szieszta időn kívül, du. 15.00 - 17.00-ig), csak ugye szerdánként a komp nem jár.

Az Antonis II. mellett is van egy taverna, sajnos még nem próbáltuk, de jónak tűnik az is.

Irigyellek benneteket, hogy nemsoká mentek, úgy visszamennék, imádom Evia szigetét.
Ha nagyon ráértek és sok benzinetek van, szeretitek a szerpentines, hegyes utakat, érdemes elmenni Halkidára, a sziget fővárosába. Ez kb. 150 km Ag.Georgiostól, de az út gyönyörű, a fővárosban pedig van két híd is, ami a szigetet köti össze a szárazfölddel. Itt a tenger kb. 6 óránként "fordul" egyet úgy, hogy a két széle ellenkező irányba folyik, a közepe pedig tele van örvénnyel. A hídakon átérve pedig már csak "egy ugrás" Athén.
Halkida előtt, Politika városnál gyönyörű homokos tengerpartok vannak, apálykor homokszigetekkel a tengerben.
Észak-Evián gyönyörű még Rovies partja, aprókavicsos, de van sziklás része is, Ag. Anna szintén, itt van homokos rész is.
Előzmény: mvera26 (130)
betadin3 Creative Commons License 2007.08.05 0 0 134
Antonis 1









Antonis 2
Előzmény: betadin3 (133)
betadin3 Creative Commons License 2007.08.05 0 0 133
Panos taverna
Előzmény: betadin3 (132)
betadin3 Creative Commons License 2007.08.05 0 0 132
"Delfin" taverna
Előzmény: mvera26 (126)
betadin3 Creative Commons License 2007.08.05 0 0 131

Panos taverna (Andreáék).



Tanasszisz tavernája
Előzmény: mvera26 (126)
mvera26 Creative Commons License 2007.08.05 0 0 130
Nagyon köszönöm a gyors válaszodat. A problémák elkerülése végett írhatsz az email címemre is. Még nem tudjuk hol megyünk át a szigetre a komppal, most tájékozódunk csak. Egyébként csapatunk egyik fele könnyű búvárkodik régóta a másik csak a snorkelezik. A szállás csak indulás előtt derül ki 1 héttel vagy a Kondoyannis vagy valamelyik Antonios lesz.
Előzmény: betadin3 (129)
betadin3 Creative Commons License 2007.08.05 0 0 129
Hát szóval.....!

Ag. Georgios egy halászfalu, úgy 2-3 ezer lakossal, ebben talán a nyaralók is benne vannak, amit a görögök építenek, ugyan úgy ahogy mi a Balatonon (de ez nem biztos).

Nem igazán üdülőközpont, de nagyon hangulatos, barátságos hely, sok tavernával, kikötővel, hegyekkel és természetesen a tengerrel. Az árak hasonlóak mint itthon, némelyik cikk olcsóbb, némelyik drágább. Két-három kis boltja van, pékségek, trafikok és egy vegyes műszaki boltot láttunk. Pizzázó, kávézó, gyógyszertár is található. A kenyeret a péknél, cigit a trafikban, húst a hentesnél, zöldséget a piacon (agora) érdemes vásárolni.

A péknél (a gyóygszertár mellett) napi 3-6 €-t költöttünk (3 főre) reggelire és az egésznapi kenyérre. Minden második nap tavernában vacsora, a bevásárlások, kb. heti 3-400 €-ra jönnek ki 3-4 főre. Ebben benne van a strand is és egy-két kiruccanás a környékre.

A faluban kb. 200 méterenként vannak ivókutak, csak azt a vizet szabad vinni főzéshez. Lehűtve nagyon finom (forrásvíz).

A helyiek nem a túrizmusból élnek, úgyhogy ne számítson senki arra, hogy a tavernások, boltosok, pékségek, stb. körberajongják. Ugyan úgy kezelik a túristákat, mint a helyieket. Ez jó, mert biztos lehetsz benne, hogy nem vernek át sehol, sőt, ha több pénzt adsz, mint amit kér az árus, képes utánadszaladni a visszajáróval:)) A pizzázóban szinte lebeszélnek arról, hogy egyedül egy egész pizzát rendelj, mert olyan nagy, de ha mégis kéred, a maradékot becsomagolják neked:)))) Ha köszönsz görögül a helyieknek, másnap már ő köszön rád:))

A faluban a tengerpart az aprókövestől a nagyobbacska kövesig váltakozig, néhol homokos részek is találhatók. Jellemző, hogy a part köves, de beljebb már homokos részek következnek. A víz tiszta, szennyvízlefolyóval sehol nem találkoztunk. Zárt rendszerű emésztők vannak, néha érezni a pöcések munkálkodásának "illatait".

A szállások a két faluvégen (Papas és Antonis) és a Kondoyannis a falu központja felé egy kicsit közelebb, találhatók.

A Papas közvetlen tengerparti, egyszintes épület, 5 apartmannal amiből kettő a tengerre néz nagy terasszal, kettő a hegyre néz és egy kis kertecskére nyílik. Az ötödik a ház végében sehova se néz (na jó, egy kicsit a tengerre), de arra is azt mondják, hogy tengerre néz. Berendezése egyszerű, felszereltsége nem nagy, de némi megalkuvással elfogadható, ki lehet bírni. A parti része köves, a vízben tengeri sünök vannak, ajánlott a fürdőcipő. Kb. 1 km-re van a falu központjától, az utolsó kb 200 m-t csak gyalog, közvetlen a köves tengerparton kell megtenni. A főútról is megközelíthető a ház, lehet előtte parkolni, de ha a szomszéd ott van, akkor beljebb kell állni a kocsival a házhoz, mert az ő kapubejárója közvetlen az apartman mellett van szemben. (Ez egy zsákutca, tehát nyugis, forgalom nincs.)

Kondoyannis: itt ugyan még nem voltunk, de azt mondják olyan mint a többi, bár lehet, hogy egy kicsit kisebbek az apartmanok. Ez is közel van a tengerparthoz, közvetlen azután, ahol a tengerparti főút kanyarodik a hegyek felé. Itt sem túl jó a part, betonos, köves, de kb 300 m-re felfelé az Antonis II-nél lehet lemenni a partra, ahol kavicsos a part, de bent a tenger már homokos. Az Antonisnál és a Kondoyannisnál lakók fürödhetnek a "Panorama" apartman strandján, ahol napernyőt és a napozóágyakat ingyen igénybe vehetik. Illendőségből azért a Panoráma büféjében illik fogyasztani egy sört, üdítőt, kávét, stb. A tulaj itt is szereti a magyarokat, egy kicsit tud angolul is, de "kézzel-lábbal" megért mindent.

Antonis I.: A faluközponttól kb 1 km-re van, a fent írt kanyar után (Kavos felé tábla után) kb. 300 m-re, az Antonis II-vel szemben. Nem közvetlen tengerparti, de szeretik úgy reklámozni, hogy tengerre néző apartmanjai is vannak. Hát ez így nem igaz, mert a tengert nem nagyon látni onnan, mert vele szemben van az Antonis II., ami közvetlen tengerparti. A felszereltsége jobb, mint a többi apartmané, légkondival, TV-vel felszerelt.

Antonis II: Felszereltsége hasonló a Papas és a Kondoyanniséhoz, nem kell egy 5*-os szállodára gondolni. Mi úgy kezdtük az apartmanokban, hogy mielőtt felvittük volna a cuccokat, Domestossal kitakarítottunk, lefertőtlenítettünk mindent. Egy két konyhacuccot is vittünk, pl: kávéfőzőt, serpenyőt, műanyag tányért, evőeszközt, poharat, asztalterítőt, mosogatószivacsot, mosogatószert.

Vannak ugyan evőeszközök, edények, de jobb, ha viszünk magunkkal, mert nem túl bizalomgerjesztőek. Kétlapos villanytűzhely van, alatta sütő, de a sütő nem valami tiszta, úgyhogy azt mi nem is használtuk. Más bajunk nem volt az apartmannal.

Partok: Aki kocsival van, annak egyszerű az élete, mert a falutól mindkét irányba kb 5-5 km-re jóminőségű, homokos, aprókavicsos strand van. A homokos: Edipszó felé kb. 5 k-re "Club Med" (egy bekerített Francia üdülőtelep) után, földúton kell lemenni. Egy napernyő 2 napággyal 6 euró, büfé is van.

A másik a Kavos, Ag. Georgiostól felfelé, aprókavicsos partja van, de bent a tenger homokos. A narancssárga napernyős résznél a büfében (kantin) dolgozik Zoli, aki tavaly volt a szigeten az idegenvezető. Nagyon rendes srác, keressétek meg, ha arra jártok, sok infót tud mondani ő is, és tud görögül:)) Ez valamivel olcsóbb hely.

Rengeteg eldugott kis partszakasz van a környéken, csak fel kell fedezni. A Kavostól fölfelé, a parton érdemes elindulni, ki lehet jutni a sziget csücskéhez, az is jó hely, bár elég szemetes, oda hordja ki a szél és a tenger a sok hulladékot. Még ezen túl is érdemes tovább barangolni, igazán vadregényes táj lesz később, szép partokat lehet találni, ember szinte nincs. Búvárkodni úgy érdemes, ha van "biztosítás" a parton, baj esetére.

Tavernák: Az eligazítás Panosnál lesz ("magyar" étterem), a tulaj felesége, Andrea magyar. Ki lehet próbálni ezt az éttermet is. Andrea nagyon rendes, mindenkinek próbál segíteni, aki hozzá fordul.

Több taverna jó még: pl.: a kikötőnél, lugasos hely, Tanasszisz. Nagyon szereti a magyarokat, kicsit tud angolul és németül is, de kézzel-lábbal meg lehet vele beszélni mindent. A "jelszó" "hajrá fradi", vagy "hajrá újpest"! Ő is nagyon segítőkész, kedves, jó a kaja nála, hatalmas adagokat hoz. Egy vacsi kb. 10-15 euró/fő. Ő szokott szerdánként görög esetet rendezni a franciáknak, de nem küldi el a többi vendéget sem, aki benéz hozzá.

A másik jó étterem az Antonistól illetve a Panorámától kb. 500 m-re fölfelé a "Két (vagy kék??) Delfinhez". Na az aztán igazi görög, senki nem tud más nyelvet a görögön kívül, de végtelenül kedvesek, segítőkészek. A kaja jó, az adagok nagyok, itt is kb. 10-15 euró/fő, itallal együtt. Nyugodtan lehet kérni "menü card"-ot mindenhol.

A falutól kb 30 km-re van Edipsos, itt van a melegvizű forrás, érdemes megkeresni, nagyon jó. Maga a város nem nagy, de itt már több a túrista, és látszik, hogy itt már a túristákból élnek. Itt található egy nagyobb áruház, Galaxias a neve, olyan, mint nálunk pl. nagyobb CBA, csak két szinten (árban is).

Edipsostól kb. 30 km-re van Isteia, Észak-Evia "fővárosa" (megyeszékhely?). A város nem egy durranás, de itt van a Lidl (a város előtt), olyan mint nálunk, árban is. Egyszer érdemes sétálgatni a városban, de nincs semmi különös benne. Üzletek, bankok, nyüzsi. Szerda szünnap! Mi is csak a Lidl-be jártunk egy héten egyszer. Viszont visszafelé (Edipsos felé) van Orei, ahol van egy strand, ami köves, sziklás, úgyhogy szerintem búvárkodni érdemes ott.

Szénsavas ásványvizet (Soda) nehéz beszerezni, ha nagyobb áruházban van, akkor azt "aranyárban" mérik, úgyhogy aki azt akar inni, érdemes itthonról vinni.

Búvárkodás: hobbi (szemüveggel és pipával), vagy könnyűbúvárkodásra gondolsz? A hobbi, pipás búvárkodást mindenhol űzik a görögök is és a túristák is. A vérmesebbje szigonnyal, szigonypuskával kergeti a halakat, nézegeti a vizivilágot. Könnyűbúvárkodásra is van lehetőség, a kikötőben van rá vállalkozó. Ebben Andreáék tudnak segíteni. Amikor ott voltunk akkor is merült egy magyar lány, valami roncsokhoz, kisérővel, merülési naplóval, úgy ahogy kell!

Egyelőre ennyi, bár még tudnék mesélni:))
Ha még van kérdésed, írj nyugodtan.

Melyik apartmanban lesztek?
Honnan mentek át a szigetre?

Előzmény: mvera26 (126)
betadin3 Creative Commons License 2007.08.05 0 0 128
Bocs! Most látom, hogy még nincs 30 hozzászólásom, így nem nyithatok topikot! Hát akkor sajna ide kell leírnom választ. Bocs a topikindítótól!

Előzmény: mvera26 (126)
betadin3 Creative Commons License 2007.08.05 0 0 127
mvera26!

Illetlenség a Pefkiről nyitott topikban nagyon eltréni a témától. Nyitok egy Agios Georgiosról szóló topikot, gyertek oda.
Előzmény: mvera26 (126)
mvera26 Creative Commons License 2007.08.05 0 0 126
Szia betadin3!

Mi augusztus végén fogunk menni Ag.Georgiosba 2 hétre. Egyénileg autóval.
Megpróbáltam minél több információt keresni a környékről, látnivalókról. Szeretném ha bővebb tájékoztatást tudnál küldeni. Bevásárlás /élelmiszer/, olcsó tavernák, eldugott kis öblök ahol lehet búvárkodni, vagyis a sziklás rész nekünk nagyon jó lesz. Olvastam hőforrásról is. Vagyis ha van kedved és megtennéd nagyon szívesen veszek minden felvilágosítást a szigetről. Ha tudsz a kompzásról is. Előre is köszönöm
Előzmény: betadin3 (122)
betadin3 Creative Commons License 2007.08.03 0 0 125
Az összes utazási irodát, amelyik Ag.Georgiosba utaztat ő képviseli, úgyhogy biztos a vizesésnél is őt birálták a magyarok.
Előzmény: zuzmacs (124)
zuzmacs Creative Commons License 2007.08.02 0 0 124
Ja, ez a család is Ag. Georgiosban nyaralt.
Előzmény: betadin3 (122)
zuzmacs Creative Commons License 2007.08.02 0 0 123

Sziasztok!

 

Kíváncsi lennék, hogy nem ugyanannál az utazási irodánál foglaltatok-e mind a ketten. (Totopaddal) Ugyanis amikor a Drimonas-i vízesésnél kirándultunk, mi is összefutottunk egy magyar családdal, akik hasonló "jó" élményekről számoltak be. Nekik sem tudott csak magyarul az idegenvezető, nem tudta, hogy hol lehet autót bérelni, igy inkább azt mondta, hogy sehol stb. (Pedig van Hertz autókölcsönzö vmelyik szállodában. Ezt az említett magyarok mondták.) Tele volt sünnel a partjuk, és a csomagok szállítását is csak esetileg oldották meg.

Előzmény: betadin3 (122)
betadin3 Creative Commons License 2007.08.02 0 0 122
Szia Totopad!
Mi is most jöttünk haza Ag.Georgiosból, 3 hétig voltunk ott. Egyetértek vele abban, hogy az idegenvezető egy "tragédia" volt. Mi már 3-szor voltunk ott, de ilyen idióta idegenvezető még ott nem volt. Alapvető probléma volt vele, hogy a magyar nyelven kivül semmilyen más nyelvet nem beszélt, igy azért elég nehéz a helyiekkel (tavernásokkal, gyógyszertárban, apartmantulajokkal) bármit megbeszélni. Úgy kezdődött, hogy nem azt az apartmant kaptuk, amit kértünk (már februárban lefoglaltuk és az iroda vissza is igazolta, hogy rendben van), de a tulaj valamiért úgy döntött, hogy nem azt adja ki. Nem nagyon értettük, mert az végig üres volt, és mégis egy emelettel feljebb kaptunk szobát. Kértük az idegenvezetőt, hogy segitsen a tulajjal megbeszélni, de ő azt mondta, hogy nem lehet, mert a tulaj azt az apartmant adja ki, amelyiket akarja. Kérdeztük, hogy akkor miért igazolták vissza a földszinti apartmant. Azt mondta, hogy ő ebben nem illetékes. Mindegy, maradtunk az emeleten, ott is jó volt, csak bosszantott,hogy gyakorlatilag átvertek.
Másik: Kétszer mentünk el a tájékoztatóra a "magyar" étterembe. Első alkalommal csak ámultunk-bámultunk, hogy az idegenvezetőnek csak halvány fogalma van arról, hogy egyáltalán ő hol van. Nem mondta meg a vendégeknek, hogy hol van jó part a faluban, hol érdemes fürödni. Hol lehet bicajt bérelni. Csak a "magyar" éttermet reklámozta, hogy mindenki oda menjen kajálni (ő is ott szokott ülni, mert ott legalább megértik:)), pedig sok jó taverna van a faluban, csak meg kell találni. Az utolsó héten meg is haragudott ránk, mert a Tannasszisz tavernájába hivtuk a csoportot vacsizni (nem a "magyar"-ba), mert a franciáknak tartottak ott görög estet, és megbeszéltük a tavernással, hogy elférnek ott a magyarok is. Az más kérdés, hogy egy kicsit fáradt lehetett Tannasszisz, mert elég laza volt a görög est, viszont a kaja jó volt és sokkal olcsóbb, mit a "magyar"-nál.
Ami még kiakasztott: a második héten, váltásnál jött a takaritónő az apartmanhoz, elvitte a használt ágyneműinket, de nem kaptunk tisztát. Próbáltunk vele kézzel-lábban kommunikálni, hogy mi még maradunk egy hetet, nagy nehezen megértette és mondta, hogy most nincs ágyneműje, de majd délután hoz. Kb. este 9-kor felhivtam az "idegenvezetőt", hogy valamit tegyen, mert nem akarunk ágynemű nélkül lefeküdni az ágyakra. Azt mondta a "kedves hölgy", hogy ő most olyan fáradt, hadd ne foglalkozzon most ilyesmivel, megadja a tulaj számát és hivjam fel. Mondtam neki, hogy én sem tudok görögül, igy telefonon elég nehéz lenne vele megértetni magam. Azt mondja a drága, hogy akkor menjek el a tulajhoz. Mondom, nem tudom hol lakik. Na, jó - mondja - eljön velem, megmutatja, hol a tulaj tavernája. Úgy is lett, eljött velem, még jó, hogy jött a fiam is velünk, mert a tavernában dolgozott egy lány, aki tudott angolul, igy a fiammal megbeszélték az ágyneműdolgot, és a lány sűrű elnézések közepette hozta a tisztát. Ha az idegenvezetőn múlott volna, nem lett volna ágyneműnk, az tuti.
Tudnék még mesélni, de inkább a jóra és a szépre emlékezünk.

Szépeket is tudok mesélni a szigetről és a faluról is, ha valakit érdekel:))) (Valószinű több hasznos infot tudok, mint a kirendelt idegenvezető).

Előzmény: totopad (121)
totopad Creative Commons License 2007.08.01 0 0 121

Hát iszonyatosan sajnálom, hogy ezt kell írnom, de életem egyik legroszabb nyaralását eredményezte, a ma befejeződött út! Sajnos semmit sem tudtunk megnézni abból, amit elterveztünk, köszönhetően a drága helybéli görögknek, akiktől még autót sem lehetett bérelni és a külön köszönet az idegenvezetőnknek, aki segítségnyújtás legkissebb hajlandóságát sem mutatta a maréknyi túristának. Agios Georgios maga amúgy aranyos falu lenne, ha legalább a tavernák nyitva lettek volna, na de még a kajához is kompozni kellett! A Papas-al magával semmi gond nem volt, csak a környezettel, a városka legvégén található, ahonnan a legközelebbi bolt is 10-15 perc sétára volt, ráadásúl a strand előtte nem aprókavicsos, hanem sokkal inkább sziklás és sünös volt! Ide csak autóval és csak nagycsaládosnak érdemes jönnie. Mi sajnos befürödtünk rendesen (félreértés elkerülése érdekében az utazási irodával voltak komolyabb problémák és nem a faluval és a helybeliekkel). :( kárérte :(

zuzmacs Creative Commons License 2007.07.30 0 0 120
De Ag. Annára nem is kell cipő, csak, ha a Limni felé eső partszakaszokat is meg akarjátok nézni. (Itt van a több élővilág)
zuzmacs Creative Commons License 2007.07.30 0 0 119

Humanic és Karát. Tökéletesen megfeleltek a célnak. (a süncipők)

A dínárt a szerb-macedón határnál váltottuk.

Előzmény: Vandorr (118)
Vandorr Creative Commons License 2007.07.30 0 0 118
Tengeri papucsot, hol tudtatok venni?
Mi is a Virinisbe megyünk ;).
Makedón dínárt hol vettetek?
Köszi, a válaszokat!
zuzmacs Creative Commons License 2007.07.29 0 0 117

Mi most jöttünk haza onnan. nagyon-nagyon jó volt.

Rengeteget kirándultunk, felfedeztünk egy csomó partot. Volt ahol mi voltunk csak az egész partszakaszon, kristálytiszta víz, tengeri csillag, remeterákok, tengeri rózsák, szivacsok... Együtt úsztunk a kishalak rajaival. E mellett Ag. Annán "turista strand", de ez sem zavaróan zsúfolt, hanem pont jó. Mindíg volt szabad ingyenes napernyő+szék is. (legalábbis akkor amikor mi akartunk ilyet igénybe venni.)

Athén kb. 1 napos túra volt. A Meteorákat mi hazafelé úton iktattuk be költségkímélési céllal. Nem bántuk meg.

Mi is a Virinis házban laktunk és kimondottan jó volt. A háziak nagyon kedvesek, Ági sokat segített a programok megszervezésében, térképet adott ha szükségünk volt rá és mindenféle hasznos információt kaptunk tőle. Rendkívül kedves és korrekt hölgy. Kellemes nyaralást kívánunk nektek is.

Előzmény: Vandorr (111)
safi000 Creative Commons License 2007.07.24 0 0 116

Hello!

Saját időm: Szeged 22,30; a 14,00-kor (görög idő, ami +1 órát jelent) induló Glyfa-i kompot elértük. Ehhez hozzátartozik, hogy egyetlen határátlépés sem volt több, mint fél óra. Hétközben tartható, azonban hétvégén a vendégmunkás-áradat miatt borulhat.

Előzmény: Vandorr (113)
totopad Creative Commons License 2007.07.23 0 0 115
Na végre elérkezett! Indulunk! :D Holnapra talán ki is érünk!
Nesoka Creative Commons License 2007.07.21 0 0 114
Hello Vandorr,
Szegedi vendégek Limni mellé jöttek múlt héten. Egyik család 15 óra alatt, a másik 12.
Előzmény: Vandorr (113)
Vandorr Creative Commons License 2007.07.21 0 0 113
Mikor érdemes legkorábban elindulni, hogy az utolsó kompot (este fél nyolc) elérje az ember, mondjuk Szegedről?
totopad Creative Commons License 2007.07.10 0 0 112

Addígra elvileg hazaérek sajnos! Szal, majd tudósítok! :D Már nagyon várom, 2 hét múlva ilyenkor már kint leszek! Remélem addíg marad ez a jó idő, ahogy nézem már legalább 2hete  nem igen akaródzik 35fok alá menni a nappali hőmérséklet!

 

Előzmény: Vandorr (111)
Vandorr Creative Commons License 2007.07.10 0 0 111
Mi Dafni-ba megyünk, a Virinis házba, augusztus 16-án.
betadin3 Creative Commons License 2007.07.03 0 0 110
Felteszek egy panorámát, a jobb oldal végefelé van a Papas. Remélem a minőség miatt még lehet annyit nagyítani, hogy felismerhető legyen!

Agios Georgios parti panoráma
Előzmény: betadin3 (109)
betadin3 Creative Commons License 2007.07.03 0 0 109
Sziasztok!

AG-ban tavaly még nem volt robogó bérlés, autó sem. Bringát talán lehet az idegenvezetőn keresztül keríteni. A Papas az egy tök jó hely, közvetlen a parton van, de javasolt a papucs. Mi a könnyűbúvárok, vagy szörfösök által használt cipőt vettünk valamelyik sportboltban (Decatlon?), de láttam már hasonlót rendes cipőboltban is (szövet a lábfeje, a talpa gumi és nem zavarja az embert). Erre köves part és a sünik miatt van nagy szükség.

A Papas majdnem a falu végén van, csendes, parti helyen, egy kis zsákutcában, így forgalom szinte semmi. A központ 10 perc séta a parton. A háziak rendesek, nem ott laknak, de a felszerelést sajnos a túristák széthordják (poharak, tányérok, stb.). Ha valami hiányzik akkor szólni kell és pótolják. Általában a tulaj takarít itt.

A képen látható út vezet az apartmanhoz, az utolsó métereket közvetlen a parton kell megtenni!

AG tengerparti út
Előzmény: totopad (107)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!