Keresés

Részletes keresés

v.sika Creative Commons License 2014.07.25 0 0 88
Sziasztok! Nem rég Rómàban jàrtam és megtörtént a szerelembeesés. Tervezem, hogy kiköltöznék egy év múlva, amikor meglesz a középfokù angol nyelvvizsgàm (màr most is jól megy) és némi olasz alapom. Diplomàm nincs, de sok-sok éves tapasztalatim van a gyerekekkel való munkàban. Kérdésem, hogy ti, akik kint laktok mit tapasztaltatok, hogy àllnak hozzà a babysitter kérdéshez vagy magàn, angol nyelvű bölcsikhez (day-care). Köszönöm elõre is annak, aki hozza tud szólni! Sika
dorisandor93 Creative Commons License 2014.06.22 0 0 87

Sziaa, 

Én sajnos a szállásban nem tudok segíteni, de ha esetleg szeretnél egy túratásat magad mellé itt kinnt akkor szívesen csatlakozom. Én is egyetemista vagyok és 4 napja érkeztem:) 

Ha van kedved találkozni írj emailt: dsandord@gmail.com

Üdv: Dóri:)

Előzmény: andicc (85)
dorisandor93 Creative Commons License 2014.06.20 0 0 86

Sziasztok,

Két napja érkeztem Rómába körülbelűl egy hónapra, egyetemista vagyok, és keresek társaságot városnézéshez, beszélgetéshez:)  ha valakinek van kedve hozzá nyugodtan írjon dsandord@gmail.com, nagyon szívesen fogadom.

 

Dóri:)

andicc Creative Commons License 2014.06.16 0 0 85

Kedves Mindenki!

 

Egy hét múlva indulok Rómába, három hetet tervezek maradni.

 

Tudnátok esetleg szállásban segíteni?

 

Ha van valakinek egy üres szobája, (méret nem lényeg), amit ki tudna nekem adni,

vendégszerető és szívesen befogadna, annak nagyon örülnék.

Természetesen fizetnék érte, megegyezés szerint. 

Vagy ha van ismerősötök, nem is feltétlenül magyar, de aki szívesen látna,

és kis pénzkiegészítésként nála lakhatnék, kérlek szóljatok. 

 

Kedves, kíváncsi, alkalmazkodó egyetemista vagyok.

 

Üdv,

Bertók Andi

 

(megtaláltok Facebookon is)

 

donsnoopy Creative Commons License 2014.05.29 0 0 84

sziasztok olaszországban szeretnénk munkát találni ..nyelvi ismeret még hiányos , aki tud segiteni kérem irjon :)

electra1264 Creative Commons License 2014.04.23 0 0 83

Sziasztok!

kovivke Creative Commons License 2014.03.24 0 0 82

Sziasztok!

Szakdolgozatomhoz szeretnék segítséget kérni tőletek az alábbi pár perces, külföldön élő magyaroknak szóló kérdőív kitöltésével. A válaszokat előre is köszönöm!   

Vivien 

https://docs.google.com/forms/d/1tEzpF7jXkSuqrcAwvufIyoTRDMlZMYRK6p6tCeMhI0Y/viewform

fruttamix Creative Commons License 2014.03.10 0 0 81

Kedves Római Magyarok,

2014 nyarára, 3 hónapra gyakornoki helyet keresek Rómában, Erasmus ösztöndíj mellé. Ha van ismerősötök vagy netán saját cégetek akinek jól jönne egy ingyen munkaerő nyáron, írjatok a részletekért és elküldöm az önéletrajzomat.

Minden információt köszönök

Jud981 Creative Commons License 2014.03.09 0 0 80

Szia felisity! Köszönöm szépen a válaszodat! :) Szép napot!

Előzmény: felisity (79)
felisity Creative Commons License 2014.03.04 0 0 79

szia jud981 !ha szeretnel ismerkedni vagy tarsasagra vagysz nyugodtan irj ram az email cimem julietta86@freemail.hu esetleg meg lakasban is tudnek ideglenesen segiteni ...de ezt majd privatba..tovabbi szep napot ;)

Előzmény: Jud981 (77)
felisity Creative Commons License 2014.03.04 0 0 78

lilla9!szia !itt vagy meg romaba? kerlek ird meg az e-mail cimed vagy face cimed,neved!szivesen talalkoznek!az en email cimem julietta86@freemail.hu tovabbi szep napot szia :)

Előzmény: lilla9 (76)
Jud981 Creative Commons License 2014.02.28 0 0 77

Sziasztok! Április-május környékén költözöm Rómába, albérletet keresnék. Ha valaki esetleg tud segíteni megköszönném.Szívesen megismernék Rómában élő magyarokat! :)

lilla9 Creative Commons License 2014.02.12 0 0 76

Szia! Én tegnap érkeztem meg Rómába, és nagyon örülnék én is társaságnak!! 

Előzmény: felisity (71)
Kolarov87 Creative Commons License 2014.02.12 0 0 75

Köszönöm a segítséget :) Alapfokon beszélek olaszul...az angolt pedig középfokon.Voltan néhányszot Milánóban és Torinóban,de a vágyam az Róma vagy környéke.Számítógép technikus vagyok de elválalnák más munkákat is kezdetben.Esetleg ha gondolod megadhatnád a fb profilod és társaloghatnánk,hogy mire kijutok legyen valami ismeretségem,konyításom :D persze nem kötelező :)

felisity Creative Commons License 2014.02.12 0 0 74

szia Kolarov87!milyen munkalehetősékek vannak:Munka lehetoseggel itt is problemak vannak ha az ember nem erolteti meg magat vagy nem kitarto de ez az en velemenyem...hogy tudjal dolgozni kell a minimum az alapfoku olasz nyelv es elorebb vagy ha az mellet tudsz angolul ...arrol tudnod kell hogy a nagy varosokban mint pl Ròma nem vettik el az angol nyelv tudast sem sot sok helyen itt is kerik ,attol fugg hol szeretnel dolgozni mihez ertesz...hol talasz munkat ...vannak emberek akik evekig nem talanak munkat vannak akik hamar talalnak munkat ..ki,mit, hol mit keres ,talal...kitartas,akaratero.. az kell itt .persze sok esetben szerencse kerdese is..de mondom ha tudsz angolul avval mar elorebb vagy!kötelező-e az olasz nyelv kiváló tudása: en ugy gondolom az alap az kell minden fèle keppen hogy ervenyesulni tudj es ha tudsz angolul is az meg jobb akarom mondani elonyodre van!! mennyi pénzre lenne szükséged :en ugy gondlom meg nincs biztos munka helyed ,nincs biztos lakhelyed es stb.. nem tudom milyen èletszinvonalt kepviselsz de minimum 2500-3000 eu nekul  ne indulj el...minden napok hasonlitanak a magyarokehoz de eletszinvonal es penz ertek itt magassabb!mondok egy pl napi etkezes reggeli ebed stb 30-40 euro de mondom kinek mi az elet szinvonala ,hogy teheti meg ,ki hogy sporol...van e lehetosege hogy fozzon ..stb... remelem tudtam segiteni neked :) tovabbi szep napot 

Előzmény: Kolarov87 (73)
Kolarov87 Creative Commons License 2014.02.11 0 0 73

Szia Lillus!

 

 

Szeretnék Rómába költözni és szükségem lenne néhány információra.Jó lenne ha  tanácsokat adnál.Szeretném tudni,hogy milyen munkalehetősékek vannak,kötelező-e az olasz nyelv kiváló tudása és pl mennyi pénzre lenne szükségem az első hónapba? Előre is köszönöm a segítséged! :)

 

P.s a kedvenc focicsapatom is Római :)

 

EmodiBali Creative Commons License 2014.02.05 0 0 72

Szia Lillus!

 

Örülök, hogy találtam valakit aki Rómában él.

2-3 éven belül tervezzük párommal és két kicsi gyermekemmel, hogy mi is kiköltözünk Olaszországba, valahová Róma környékére.

Még nemrég álltam neki kutakodni a körülmények után, tehát minden érdekel ahogy Te tapasztalod, ahogy Te látod, milyen az élet odakint.

Nem akarok vaktában kimenni, szeretném minél jobban megszervezni a kinti körülményeinket. Gyermekeink másfél és 2,5 évesek, így még iskola előtt szeretnék kijutni velük. Most kezdtünk el nyelvet tanulni, de ezzel párhuzamosan szervezni szeretném a kinti életünk körülményeit.

 

Te kint élő magyarként jobban látod már ezeket a dolgokat, ezért szeretnék Tőled információkhoz jutni, mint pld milyen feltételekkel lehet albérlethez jutni Rómában vagy annak környékén, milyen munkalehetőségek vannak odakint, van-e gyermeked? Milyen sulik vannak, mire kell, érdemes odafigyelni? Válaszodat előre is köszönöm! Ha kijutunk, ránk biztosan számíthatsz, mint "hazai" barátokra..:)

 

 

 Hogy ne legyen annyira névtelen a dolog, engem megtalálsz a facebook-on is.

Üdv Magyarországról, Pécsről: Emődi Balázs

Előzmény: felisity (71)
felisity Creative Commons License 2014.01.31 0 0 71

sziasztok !VALAKI Ròma kozelebe vagy Ròmaba ???en kint elek Ròmaban es szivesen ismerkednek korekt oszinte magyarokkal akikell talakoznank osszejarnank!Valaki'??????????MAGYAROK???irjatok kerlek udv:

 lillus

Előzmény: nomi0405 (57)
szaszekk56 Creative Commons License 2013.11.26 0 0 70

Sziasztok! A párommal jövőre költöznénk ki Rómába, pontosabban Róma külvárosi részére.

Párom felsőfokon beszél angolul, és olaszul (közép német), én most járok olasz nyelvet tanulni alap szintű oktatás keretében.

Mindketten fiatalok vagyunk (30+), ambiciózusak, elkötelezettek. A párom idegenvezető, én jelenleg olyan munkát végzek itthon amit kint nem lehet állampolgárság nélkül, így bármilyen munkát elvállalok majd kint. (Számítógép szerelő-karbantartó szaktanfolyamot szintén most végzem, ezt tíz éve autodidakta módon végzem: javítás, szerelés, tanácsadás). Ha mosogatnom kell, attól sem ijedek meg, és nem alantos számomra.

Természetesen nem üres kézzel megyünk ki, így albérletet is keresnünk kell majd, és a 2-3 havi kauciót is ki kell fizetnünk. (Plusz két kutyus is jön velünk).

Ha van valaki, aki kint él, és ilyen paraméterekkel munkaerőt keres, netán hasznos tanácsa-ismerőse lenne ez ügyben, szívesen fogadnám!

 

Köszönöm előre is!

Rigin Creative Commons License 2013.11.22 0 0 69

Au pair állást keresek Rómában 2014 februárjától, Erazmus ottartozkodásom idejére, szállás és ellátás fejében. Elérhetoségem: 0036706736755 v. ivett_pasztor@yahoo.com

Judeth88 Creative Commons License 2013.10.06 0 0 68

Sziasztok!

 

Segítséget szeretnék kérni!

Érdeklődnék, hogy van-e olyan köztetek, aki esetleg Rómában él vagy oda készül. Én október 10-15 között kint leszek, egy barátnőmhöz megyek, aki hét közben dolgozik, és csak 2 napot tud velem lenni, így a"maradék" 3 napon egyedül fogok várost nézni. Érdeklődnék, van-e köztetek olyan, aki becsatlakozna a városnézésbe vagy tudna-e segíteni abban, hogy találjak valakit aki körbe tudna vezetni. Nagyon köszönöm! Szép hétvégét!

 

Judit!(judeth@citromail.hu)

Judeth88 Creative Commons License 2013.10.06 0 0 67

Sziasztok!

 

Segítséget szeretnék kérni! 

Érdeklődnék, hogy van-e olyan köztetek, aki esetleg Rómában él vagy oda készül. Én október 10-15 között kint leszek, egy barátnőmhöz megyek, aki hét közben dolgozik, és csak 2 napot tud velem lenni, így a"maradék" 3 napon egyedül fogok várost nézni. Érdeklődnék, van-e köztetek olyan, aki becsatlakozna a városnézésbe vagy tudna-e segíteni abban, hogy találjak valakit aki körbe tudna vezetni. Nagyon köszönöm! Szép hétvégét!

 

Judit! (judeth@citromail.hu)

BinciMarcos Creative Commons License 2013.09.30 0 0 66

Üdv! 

Rómában élek, 9- én indulok Magyarországra. ha valakinek kell valami otthonról vagy kintről akkor írjon nyugodtan. bodmast@gmail.com  2hétig leszek otthon, nagyobb tárgyat is el tudok vinni- hozni illetve 1 személyt. 

Boris77 Creative Commons License 2013.08.03 0 0 65

Sziasztok! Október elejétől November közepéig / végéig szeretnék egy bútorozott szobát/kis lakást bérelni Rómában (vagy közvetlen közelében). A legfontosabb a gyors és megbízható internet hozzáférés lenne, miután innen dolgoznék (laptopomon).

Amennyiben bárkinek van konstruktív ötlete hol találhatnék ilyet esetleg további kérdése, előre is nagyon megköszönöm!

 

B

sheldon73 Creative Commons License 2013.06.23 0 0 64

Sziasztok!

Tegnap este értem haza Rómából, és lehet , hogy nagy butaságot kérdezek, de:

Ha kérek engedélyt utcai árusításra, az itthoni készletem értékesíthetem e oda kint? 

Rómában elő személyek segítségét kérném. 

Üdv

monaclxkft@gmail.com

Sylph027 Creative Commons License 2013.06.10 0 0 63

Üdv mindenkinek! 
Corridonia és környékén keresnék új barátokat és egyben segitséget. 10 hónapja költöztem ide, hogy kisegitsem a nővéremet. Én unokaöcsizek ő dolgozik. Még nem sikerült magabiztosan elsajátitanom a nyelvet és egyedül már nem tudok tovább fejlődni (nővéremmel nem tudok gyakorolni). Esetleg ha lenne valaki oly vállakozó szellemű és ideje, lehetősége engedi, hogy segit nekem a nyelvtanulásban, nagyon örülnék neki. 
A segitséget előre is köszönöm 
Emailem: veronikagall.02@gmail.com


Törölt nick Creative Commons License 2013.05.08 0 0 62

Sziasztok!

 

Olcsó szállást keresnék 5 főre május 18-22 között 4 éjszakára Rómában, lehetőleg Vatikánhoz közel(ebb). 

TÉnyleg nagyon kevés muníciónk van, de szeretnénk a pünkösdöt Vatikánban tölteni.

 

Kérlek, ha valaki tud ötletet adni, akkor írja meg a parak.eszter@bonumtv.hu email címre. 

 

Köszönöm szépen!

 

Zazi22 Creative Commons License 2013.04.28 0 0 61

Sziasztok!

 

 Van itt valaki aki, Luccában vagy környékén lakik?

 

Üdv. Zazi

 

Stella Serf Creative Commons License 2013.03.25 0 0 60

Sziasztok. Én már második hónapja itt élek Rómában, de még munkátnem találtam... Pedig nem mondhatom, hogy nem kerestem mindenhol és a nyelv is megy elég jól...

Jud981 Creative Commons License 2013.02.25 0 0 58

Sziasztok! Rómába szeretnék menni dolgozni. Olaszul beszélek, minden tisztességes munka érdekelne. Ha esetleg valaki tudna segíteni vagy tanácsot adni, hol érdemes munkát keresni nagyon megköszönném. Judit

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!