Keresés

Részletes keresés

Jade046 Creative Commons License 2007.12.28 0 0 327

Szia!

 

Én most vettem egy Viscostar Komfort matracot, de tanácstalan vagyok, hogy mit rakhatok alá. Igaz az, hogy csak egy síma falapot? (Ez van a garancialevélen!) Akkor hogy szellőzik a matrac? Mivel latex az alsó része, úgy gondoltam, bármilyen ágyrács jó hozzá. Te mit raktál alá? Mit tanácsoltak?

 

Köszi a választ előre

 

Előzmény: .ISU. (314)
linci15 Creative Commons License 2007.12.11 0 0 326

Sziasztok!

Mi is vásároltunk 2 db 80x200 centiméteres Dunlopillo Aerial Senso Classic memory matracot mindenkinek ajánlani tudom, de sajnos nem vettük figyelembe, hogy az ágyunk nem keretes és így bizony elcsúszhatnak egymástól. Az ágy egy régi IKEA fém ágy és nincs oldalt kerete, de nem szeretnénk lecserélni, mert jól illik a szoba többi berendezéséhez. Sokkal jobb lenne egy 160x200 cm-es. Akit esetleg érdekel most eladók, mert helyette vennénk egy duplát. Dupla, keretes ágyaknál is kiválóan megfelel, de külön külön is jó.

Petya79 Creative Commons License 2007.11.11 0 0 325
Ahogyan a hozzászólásokból is látszik, nincs két egyforma ember. Mi is árulunk matracokat, de eddig soha nem ajánlottam még senkinek, hogy ez vagy ez a matrac lenne kifejezetten jó a számára. A napokban jár nálunk egy középkorú hölgy, akinek rheumás panaszai vannak. Előtte másik üzletben volt, és ott egyértelműen az egyik legdrágább, a TV-ből jól ismert gyártó készleten lévő matracát akarták rásózni. Kérdem a hölgytől: járt már rheumatológusnál? Vagy a másik üzletben rheumatológusok dolgoznak, hogy azonnal felállították a diagnózist, és rögtön találtak is megoldást egy drága matrac személyében? Tudja egyáltalán, hogy milyen rheumás betegsége van? Rheumatoid arthritis, vagy melyik a több tucatnyiból? Persze ez csak egy szélsőséges példa arra, hogy milyen felelősség terhel egy eladót, és innentől kezdve a lelkiismeretére van bízva, hogy a forgalom növelése vagy a vásárló egészsége az elsődleges szempont. Az internet egy jó felület arra, hogy megossza az ember a tapasztalatait egyes matracokról, illetve érveket és ellenérveket sorakoztassunk fel. De hogy aztán kinek melyik matrac felel meg leginkább, az úgyis csak akkor dől el, amikor már kipóbálta azt...
maxigaz r Creative Commons License 2007.11.03 0 0 324
Sziasztok mi is memory matracot nezegetunk de mi Bentex-nel jarunk(4cm memory)az nem rossz!
dq6056 Creative Commons License 2007.10.12 0 0 323
Melyik típus pontosan és milyen vastag a memory réteg?
A jövőhéten készülök a Matrac Királyhoz, ahol a Vákuum Memory Foam (2 cm m.f.) 35.900 akciósan (90*200). A másik kiszemelt példány a Yatas relaxa lenne, de az kétszer annyi.
Előzmény: CLD (322)
CLD Creative Commons License 2007.10.11 0 0 322

Egy hónapja alszom egy memory foam-os vákummatracon, és nagyon-nagyon-nagyon jó! Olyan mintha felhőn aludna az ember! :) Mindenkinek csak ajánlani tudom! :)

cixy Creative Commons License 2007.10.06 0 0 321

Sziasztok!

 

Segítségeteket szeretném kérni...

Az egyik ismerősöm meg szeretné venni tőlem a  cardo Laura kanapémat. Kifogástalan állapotban van mind a szövet és a matrac is. 6 évvel ezelőtt vásároltuk. Az új ára még mindig 290 ezer körül mozog. Mennyi lehet a mi használt kanapénk reális ára?? Annyira beleültette ez a kedves ismerős a bogarat a fülembe, hogy én is elkezdtem olvasgatni a topicot és beleástam magam a matracok világába, és ahogy az lenni szokott  már bele is szerettem a cardo memory comfort matracába... Jó cserét csinálnék-e?? Mert az az iagzság, hogy mint laikussal, mindent elhitethetnek velem...de remélem nem teszik :D 

 

Előre is köszönöm! Kellemes hétvégét mindenkinek!

Előzmény: Alomvilag (297)
.ISU. Creative Commons License 2007.10.04 0 0 320
Hm. Én is ott vettem ágykerettel együtt. Nekem nem mondták, hogy van "próbaalvás", pedig látták, hogy mennyit filózunk, igaz nem is kérdeztem. :)
Na majd legközelebb.

köszi
Előzmény: gerincemért.. (319)
gerincemért.. Creative Commons License 2007.10.03 0 0 319
A Bp-i Dózsa György úti MatracVilág nevű üzletben. Nagyon rendesek, minden hülye kérdésemre türelmesen válaszoltak. Annyi az elvárás, hogy utána valamelyiket megvegyem. Azóta képbe jött a Dunlopillo Aerial Senso Classic-ja is (a HT 13 helyett), ami szintén memorys.
Előzmény: .ISU. (318)
.ISU. Creative Commons License 2007.10.03 0 0 318
Igen én is így gondolom, valószínűleg túl puha. Túl vastag a memory réteg. Mi a Relax és a comfort között vaciláltunk. Nekem lehet, hogy a relax jobb lett volna.
Ja és most azt csinálom, hogy forgatom a matracomat, de az egyik oldala az ugye túl puha a másik oldala meg túl kemény. Hát ez van.

Melyik üzlet adott próbaalvást a viscoatrarra?
Előzmény: gerincemért.. (317)
gerincemért.. Creative Commons License 2007.10.03 0 0 317

Szevasz .ISU. !

Köszi a véleményed! Közben a matrac volt nálam "próbaalváson"  és nem győzött meg teljesen.  Talán azért mert túl puha?  Igazából hátonfekvésnél a Relax még jobb is volt. Igaz, hogy oldalfekvésnál a Comfort a kényelmes. Közben a HT 13 kilőve (szintén volt próbaalváson).

 

Előzmény: .ISU. (316)
.ISU. Creative Commons License 2007.10.03 0 0 316
Szia gerincemért...!

Nekünk pont viscostar comfortunk van, amit fél éve használunk. Nagyon-nagyon sokat gondolkodtunk és próbálgattunk a vásárlás elött. Ennek ellenére nekem nem jön be(még mindíg minden reggel, 6-7 óra alvás után fáj a derekam! és igen én megbántam sajnos:( ), de a feleségemnek teljesen megfelel!! Csak arra akartam utalni, hogy az üzletben való próbafekvés, még ha akár fél óráig is fekszel rajta, akkor sem közelíti meg azt a "próbát" mint amikor egész este fekszel rajta!!! Tehát én még így is úgy érzem, hogy bármennyire is utána néztem ennek a matrac "dolognak" , a választáskor úgyis 50-50 az esély, hogy jó lesz-e vagy sem, mert csak napok, sőt hetek után derül ki az igazi végeredmény.
Ha belegondolsz, akkor az üzletben az a 10-20- vagy 30perces próba egy kicsit becsapós is, mivel az egész napos munka vagy mászkálás után persze, hogy kényelmesnek és pihentetőnek tűnik szinte mindegyik matracra lefeküdni! (még ha csak matracok után kajtatsz is a városban)
Előzmény: gerincemért.. (312)
.ISU. Creative Commons License 2007.10.03 0 0 315
ja az ágyrács... nekünk is elmondta, hogy deszkázzuk telibe ill. a tájékoztató vagy garancia papírra rá is van írva, hogy telibe legyen, de ne ennek ellenére az ikejás 3000 ft-os ágyrács van alatta és SEMMI GOND! Volt arról szó itt, hogy ez a leírás még a rugós matracaikhoz(yatas) volt megfogalmazva csak a memory-s matrachoz nem csináltak újat, ezért van benne a telibe "deszkázás". Próbáltam ezeknek utánajárni a mo.-i forgalmazónál, de egy lepattintós válasz után, miszerint az van ami van, azt mondtam, hogy a k. any...okat, majd ezután megvettem az ikejás rácsokat. Úgy voltam ezzel, ha más matrac alá jó a rács akkor miért pont ez alá ne lenne jó, amikor szinte tök ugyanaz.

Szóval mehet a rács és a 2db matrac is jó!!!
Előzmény: leader79 (313)
.ISU. Creative Commons License 2007.10.03 0 0 314
Szia!

Nekünk Viscostar comfort van kb. fél éve. Szerintem nyugodtan megveheted a a 2db-t, mert nem érezni, nem zavaró, legalábbis eddig nem volt az nekünk, pedig nálunk is nagy dillema volt, hogy egy 180-ast vagy két 90-est!
Előzmény: leader79 (313)
leader79 Creative Commons License 2007.09.27 0 0 313
Sziasztok!

Szeretnék vásárolni 180x200cm-es ágyamba Memory Foam matracot.
Matrackirályban próbálgatások után legjobban a Yakas Viscostar Relax tetszett.
Sajnos 180x200 méretben nem lehet kapni, valamint az eladó is számos előny sorolt fel a 2db 90x200-as matracot mellett. Mivel korábban csak nagyméretű matracaim voltak, ezért nincsenek tapasztalataim duplamatrac terén. A két matrac összeillesztésénél észre lehet venni memroy foam matracoknál az illeszkedést?

Ezenkívül az eladó azt javasolta, hogy hagyományos ágyrács helyett Memory Foam matracok alá kemény fenyőből készült rácsot vásároljak (Melyet ők le tudnának gyártatni). Valamint a gyártó sem válal garanciát ha hagyományos ágyráccsal használom a matracot. Van valakinek ezzel tapasztalata?

A Matrackirály 3 év garanciát válal a erre a matrace, nem kevés ez?
Esetleg tudja, valaki hol lehet még Yakas Vicostar Relay matracot vásárolni?

A válaszokat előre is köszönöm!

Üdv
Leader
gerincemért.. Creative Commons License 2007.09.27 0 0 312

Tisztelt Fórumozók !

3 matrac közül akarok választani, ezt már eldöntöttem! Más típusú matraccal már nem akarok foglalkozzni.

Az egyik a Yatas Viscostar Comfortja (memorys), a másik az Ural Medical memorys matraca, a harmadik a Dunlopillo HT 13-as multizónás matraca (nem memorys). Mind a három kényelmesnek tünt a hosszú próbák során!! Sajnos gerincsérvem van, ezért ebből a szempontból (alátámasztás, stb.) a "szakemberek" véleménye érdekelne leginkább.

Azoktól is várom a véleményüket, akik az említett matracokat napi szinten használják!!!

Előre is köszi a hozzászólásotokat!!

Pipacsvirág14 Creative Commons License 2007.09.20 0 0 311

Hátha még jár erre valaki...

Ilyen matracot ajánlottak fel a fiamnak (2,5éves). Nem igazán találok róla infot. Van valakinek ilyen?

Horzoli, Neked bevált?

(szomszédéké, de nekik nem jó a méret, így csak áll a sarokban)

 

A kókuszt túl kemények találom, mivel az ágyrács merev. Ágyrácsot és keretet (90x120) nem cserélnék most.

Valami igazán jó matracot szeretnék venni.

Előzmény: Horzoli_ (32)
Alomvilag Creative Commons License 2007.09.19 0 0 310

Kedves Zuzmara!

 

Nagyjából ismerem a Boch termékeit. A Bayer és a régi vákuummatracok között a legnagyobb különbség a huzatban rejlik. A Bayer huzatok ugyanis semlegesítik a különböző szagokat... állítólag.

 

Anyukádnak nem kell a drága ágyrács, sőt semmilyen ágyrács sem kell a vákuummatracok alá, mert elég a sima fix ágydeszka is. Az igaz, hogy az olcsó ágyrács gyenge anyukádnak, de az mindenkinek az. Persze ők továbbra is azt fogják majd neked mondani, hogy ők jobban tudják és rá fognak beszélni egy drága ágyrácsra. Csak, hogy értsd: az ágydeszka 90 x 200 cm-esben az ikejában 3000 Ft. Ahhoz, hogy ők többet keressenek, rá kell hogy beszéljenek egy 25.000 Ft-os ágyrácsra. Sajnos ez így működik nagyon sok helyen. :-(

 

Sok sikert a vásárláshoz!

 

Üdv,

Álomvilág

Előzmény: Zuzmara (309)
Zuzmara Creative Commons License 2007.09.18 0 0 309
Üdv!

Nem tudom van-e köztetek olyan szakértő, aki ismeri a Boch választékát (én sajnos csak ebbe a boltba tudok elmenni, ahol ki is lehet próbálni "életnagyságban" egy matracot, nem csak egy 30x30 centis mintadarabon), mindenesetre próbálkozom...

Az első kérdésem, hogy a náluk most akcióban lévő Bayer vákuummatracok jobbak-e mint amit ezelőtt árultak? 1 éve még ugyanis, amikor mi vásároltunk náluk, akkor még nem voltak Bayer cuccaik, hanem valami más márkájúból volt 3 féle vákuummatracuk, 3 féle keménységű. Ők úgy mondták, hogy ortopéd vákuummatrac.
Most van ez a régi is, meg vannak Bayerek, amik hó végéig jónak tűnő akcióban vannak (pl. 78000 helyett 59000-ért). Kérdés (hátha valaki ismeri mindkettőt), hogy érdemes-e a Bayert venni inkább (jelenleg anyukám szeretne vásárolni).

A másik kérdés:
Új ágyat is szeretne venni, viszont azt mondták a boltban, hogy az ő alkatához "nem elég" a Standard ágyrács (14900), hanem neki a komolyabb kell, valami gumibakos meg mittudomén... na és persze az már 29000 Ft. Anyukám 70 kg, nagyon gyanús nekem ez a szöveg, hogy ő túl súlyos a Standard ágyrácsukra.

Ha tud valaki segíteni ez ügyben, megköszönöm!

Zu
Shash Creative Commons License 2007.08.30 0 0 308
Sziasztok!
Tud valaki olyan kétszemélyessé alakítható kanapét, ami bioféle, szóval ergonómikus, jó matrac van benne, és szép is? Hát, és nagyon drága se legyen. Max olyan 150.000..

Köszönöm!
CLD Creative Commons License 2007.08.03 0 0 307
Mindenképp próbálj ki egy ilyen Memory Foam-os matracot is, mert nagyon jó rajta feküdni. Hosszú távú tapasztalattal még nem szolgálhatok, mert költözni fogok, így még néhány hét mire kipróbálhatom a matracot.
Előzmény: wfang (306)
wfang Creative Commons License 2007.07.31 0 0 306
Én egyébként próbáltam puhát és keményet is, és azt kell mondanom, hogy mind a kettő jó volt. Meg kell szokni, de utána kényelmesek voltak.
wfang Creative Commons License 2007.07.31 0 0 305
Engem is érdekel, hogy milyen tapasztalatod lesz vele. Írd meg please!
CLD Creative Commons License 2007.07.29 0 0 304

Szia Álomvilág,

 

Köszönöm a segítséget, de kicsit későn jött, tegnap egy VMF matrac boldog tulajdonosa lettem :). (De jó tudni hogy jól választottam! :))

 

Üdv,

CLD

Előzmény: Alomvilag (303)
Alomvilag Creative Commons License 2007.07.27 0 0 303

Szia CLD!

 

Az alkatod miatt inkább a nem kemény típusú matracokat ajánlom. Inkább a rugalmas, formakövető habanyagokat gondolom ideálisnak. Persze ennyi nem elég. Sok más szempont is fontos matracvásárlás előtt. Nem utolsó sorban a megcélzott árkategória!

 

Esetleg az segítene, ha elmondanád, eddig miket néztél, próbáltál, azok hogyan tetszettek.

 

Üdv,

Álomvilág

Előzmény: CLD (302)
CLD Creative Commons License 2007.07.24 0 0 302

sziasztok!

 

Matrac vásárlás előtt állok és szeretnék tanácsot kérni. Mindenképpen vákuummatracot szeretnék, de tudom hogy abból is van sokféle. Milyet érdemes venni? Általában rossz alvó vagyok, szóval fontos hogy a matracom jó legyen. 165cm vagyok és 58 kg. Melyik lenne a legmegfelelőbb?

 

Előre is köszönöm.

Alomvilag Creative Commons License 2007.06.19 0 0 301

Akkor légyszi küldd el mégegyszer, naa! :-) Tényleg nem jött meg. Sajnálom, hogy megint később reagáltam. Az e-maileket minden nap többször is nézem, ha oda írsz, biztos a válasz. Persze, ha még nem késő.

 

Üdv,

P

Előzmény: zöldfejű (299)
albertz75 Creative Commons License 2007.05.31 0 0 300
Szia!

A Novetexnél ma még akciós Sleep Easy Memory Duet matrac. 143.000.- helyett 80.000.- (160*200). Interneten is lehet rendelni! Én tegnap vettem egy Aloe Vera latex matracot. Remélem jó vétel volt.
Előzmény: zöldfejű (299)
zöldfejű Creative Commons License 2007.05.27 0 0 299

Kedves Álomvilág!

 

Köszönöm a reagálást. Nos, az a helyzet, hogy végigolvastam az egész honlapotokat (tényleg az egészet, nem állt szándékomban, de egyszerűen "ottragadtam" annyira érdekes dolgokat találtam, nagy-nagy gratula hozzá, mert maga a matracos alaptéma azért nem tűnik túl érdekfeszitőnek, de látod, mégis...) Szóval az ott megadott három elérhetőség közül A. P, F, és R. közül én A.P. részére küldtem e-mail-t a honlapon keresztül. Én vhogy arra következtettem, hogy ez lehetsz Te. Ha mégsem, akkor légyszi nézd meg a másik két családtag e-mail-jei között, hátha mégsem P-nek kellett volna küldenem... Az én monogramom E.Gy. és teljes névvel irtam alá a levelet.

Nagyon szivesen megirom mégegyszer az egészet, csak gondoltam spórolok magunknak egy pluszkört.

Ha még mindig nem van a levelem (sic!) akkor csak irj egy sort és természetesen azonnal újra megirom a probléma lényegét.

 

De az biztos: véglegesen eldöntöttem, hogy memory-s matracot veszek, már csak a márkát, gyártót kell kiválasztani. Ár nem számit, bármennyit kiadok, csak legyen végre egy normális éjszakánk (aztán meg még sok-sok, remélhetőleg...)

 

Köszönöm szépen!!!

 

 

Előzmény: Alomvilag (297)
albertz75 Creative Commons License 2007.05.24 0 0 298
Sziasztok!

Most a hétvégén kellene Rottex matrac közül választanom.

Bonell rugós, kókusz réteges (BSC) - kemény

vagy

Táska rugós (TR) - félkemény

Szerintetek melyik jobb választás?

Sajna csak ez az árkategória jöhet szóba (max. 70.000.- Ft.)

Köszi a gyors válaszokat!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!