Keresés

Részletes keresés

.ETNA. Creative Commons License 2015.09.13 0 0 2915

Közöttünk jól működik a munkamegosztás, Te nem tudod legyűrni magadban a késztetést, hogy el kezdj kötekedni velem, én pedig - ahogy az illemtan is diktálja - mindig válaszolok Neked:-) Belátom, ez szörnyen unalmas és minden bizonnyal nem is illik ide, de talán, ha valahogy megbirkóznál a gondolattal, hogy nem kezded el,  ... sokat dobna a történeten ... persze - jogos mások javaslata - nem kellene szellemi párbajba bocsátkoznom egy fegyvertelen emberrel.

Előzmény: Evicke (2914)
Evicke Creative Commons License 2015.09.11 0 0 2914

:-D

de azért abbahagyni nem bírod, mi? :-D

Előzmény: .ETNA. (2913)
.ETNA. Creative Commons License 2015.09.11 0 0 2913

Ne képzelj túl sokat magadról Kiscsillag, kevés vagy Te ahhoz, hogy felidegesíts :-)

Előzmény: Evicke (2912)
Evicke Creative Commons License 2015.09.11 0 0 2912

jaj, ne idegeskedj.

Előzmény: .ETNA. (2911)
.ETNA. Creative Commons License 2015.09.11 0 0 2911

Koccolj már le rólam, te lelki nyomoronc! Köszi

Előzmény: Evicke (2909)
ja nyugi Creative Commons License 2015.09.09 0 0 2910

Hali!

 

Valamikor az 1980.-as évek elején kiújult a gyermekkori asztmám. El is küldtek a János kórházba, egy pár napra. Elsőre diagnosztizálták, hogy asztma, egy terhelés próbával. Másodszorra 10 valahány allergén anyagról megállapították, hogy nem reagálok rá. Majd kimondták a szentenciát endogén asztma, azaz a szervezetem belső rendellenességéből ered. Ennek megfelelően írták fel harminc valahány évig a különféle gyógyszereket. A múlt héten, figyelmen kívül hagyva, hogy mit mondok, azaz hogy másfél órát olyan környezetben voltam, ahol mindig torok kaparás, orrfolyás jelentkezik hangsúlyosan erős, és kimondottan drága gyógyszereket írtak fel. Figyelmen kívül hagyva, azon kérésemet, hogy ne hörgő tágítót adjanak, mert azt csak végszükség esetén használom. Mind a kettő hörgő tágító. Én ugyan olcsón kapom, de az állam nagyon ráfizet. Nagyon bosszankodtam, és kerestem a régi gyógyszerem összetételét, amit, még aktív koromban írtak fel, de már nem kapható. Rá bukkantam egy cikkre, amely az allergiával foglalkozik, és az antihisztamint tartotta szükségesnek allergia esetén. Gyógyszertárba ajánlottak egy bizonyos tablettát, amely antihisztamint tartalmaz.

Az első szem bevétele után nagyon elégedett lettem, amellett, hogy csak 670 Ft, teljessen

elmúltak a tüneteim, úgy megjavult a levegő ellátásom, ahogy még soha.

 

Üdv:

Józsi

Evicke Creative Commons License 2015.09.07 0 0 2909

na és ha X db van??! :-D hadd legyen! te majd megtiltod? vagy összeszervezed őket egyetlen darabba?

:-D

örüjjé inkább, hogy értesültél egyáltalán a létezésükről.

és bizony, van olyan, hogy gyógyulók. még ha ez neked ismeretlen fogalom is, és szemben áll a mindenek felett álló orvos- és gyógyszerhiteddel, amivel folyamatosan térítesz itt, meg a reumás topikban.

most meg hopp, ebben a csoportban hirtelen 2 ezer ember cáfolja a megkövesedett nézeteidet.

de sajnállak. :-D

Előzmény: .ETNA. (2908)
.ETNA. Creative Commons License 2015.09.07 0 0 2908

Nem igazán értem, hogy miért jó, ha százféle csoport van a facen? Van az autoimmun betegek alapítványának, az autoimmun betegeknek és családtagjaiknak, az autoimmunból gyógyulóknak (?) és még vagy tucatnyi féle-fajta csapatnak (sőt speciálisan egy-egy autoimmun betegségcsoportnak is) saját facebook profilja. 

Előzmény: Autoimmunbetegek segítése (2907)
Autoimmunbetegek segítése Creative Commons License 2015.09.07 0 0 2907Kedves autoimmun betegek!

 

Létrehoztunk egy csoportot, ahol különféle autoimmun betegséggel élő emberek ismerkedhetnek egymással, tapasztalatot cserélhetnek. Már közel 2000 tagunk van itt,  facebookon. Nagyon kedves kis közösség, és naprakész.  Mindenben számíthatunk egymásra, bármi kérdés merül fel, egymást segítjük és tapasztalatokat cserélünk. Emellett az oldal célja, hogy megvédjük érdekeinket! Teljesen nonprofit csoport vagyunk!

Kérünk titeket, hogy minél többen csatlakozzatok hozzánk, hogy egy nagy közösség lehessünk és idővel minél több embert érjünk el, beleértve orvosokat és esetleg támogatókat, szervezeteket. Mindenféle autoimmun betegséggel küzdő embert várunk szeretettel! Vannak nálunk dietetikusok is.

Köszönjük!

https://www.facebook.com/groups/1462724890688336/?ref=ts&fref=ts

.ETNA. Creative Commons License 2015.08.27 0 0 2906

Szia! Ez nagyon szomorú:-( Ne gondolj azonnal rosszra, az autoimmun betegségek genetikai "vonala" csak találgatás, a pontos okok ismeretlenek, egyáltalán nem biztos, hogy autoimmun. Az egyébként teljesen egészséges sógornőm negyedik babája maradt csak meg, ma már életerős, huszonéves felnőtt pasi! A természet tudja, hogy mi miért történik, náluk pl. az egyik magzatnál meg tudták állapítani, hogy a szívével volt gond ...

 

Felháborító, hogy ilyen sokáig kell várni, azt hiszem, hogy most még simán mehetsz más városban lévő kórházba is (de újra vissza akarják állítani - vagy már visszaállították? - az évekkel korábban eltörölt körzetesítést, ami szerintem agyrém), talán valóban némi protekciót kellene szerezned! Esetleg elmenni az egyik kórházban dolgozó immunológus magánrendelésére egy vizitre (ez azért nem túl extra összeg általában) és talán "magánbetegeként" be tud "passzírozni" egy korábbi időpontra! Egyébként a hormonszinted rendben van? Ezt már vizsgálták? Valahol olvastam, hogy sárgatest hormon tartalmú tablettákat szedett és végül így maradt meg a babája, de még így sem biztos, hogy a hormonszinttel volt korábban gondja, mert legtöbbször ki sem derül. Egy régi kollégám és a felesége 10 éven keresztül jártak klinikáról klinikára (a feleség szülei Svájcban élnek, szóval befizették külföldi kezelésekre, vizsgálatokra is) és bár mindketten teljesen rendben voltak, még sem akart összejönni a közös baba. Aztán valahogy sikerült az első ... nagy volt az öröm, majd a következő 4 évben született még két baba ... lényegében mindenféle "erőlködés" nélkül:-)

 

Ne add fel és ne keseredj el, ne legyenek negatív gondolataid, meditálj, sétálj, regenerálódj és szerezz pozitív közös élményeket ... talán ez is segít. Persze, tudom, hogy külső szemlélőként ajánlani könnyebb, mint érintettként "megfogadni" :-(

 

Egyébként immunológiai szakrendelés van a Szent Lászlóban (06-1/455-8228) és több budapesti kórházban is, egy próbát megér, hogy kigyűjts a netről néhány telefonszámot és felhívd az időpont ügyben őket! Az intézményi várólistákon általában csak a műtétek szerepelnek .. esetleg magánkórházakban is érdeklődhetsz, sokszor meglepő, hogy nem is olyan nagyon hű-ha, de nagy összeg. Azt például biztosan tudom, hogy egy budai magánrendelésen egy ultrahangos követéssel leszívott pajzsmirigy "nyak-púpocska", mintavétellel, leszívással és a leszívott anyag cytológiai vizsgálatával (már a leszíváskor megmondta a doki, hogy ez csak kollagén, semmi veszélyes) együtt, két nap alatt lezajlik és mindössze 12ezer forintba kerül. Az állami egészségügyben két és fél hónap lett volna csak az ultrahang, utána ki tudja mennyi a szakorvosi időpont, mert az ultrahang lelettel vissza kellett volna menni a szakorvoshoz, aki majd eldöntötte volna, hogy leszívják-e vagy sem ... majd újabb x hét mire megjön a cytológia, közben meg izgulhatsz, hogy vajon mifene bajod van. A magánrendelésen, nem is túl sok pénzért, másfél - két nap alatt pontot tettek a dolog végére! Egyszóval néha nem is olyan  megfizethetetlen a magánkórház.

Előzmény: Dodi66 (2902)
Ellenia Creative Commons License 2015.08.25 0 0 2905

Hmm, van olyan, hogy rejtett immunbetegség? Hát nem tudom, amilyen történeteket én olvastam, ott szinte mindenkinek középsúlyos vagy súlyos tünetei voltak. Nekem hiába vannak tüneteim, nem mondták ki egyértelműen az autoimmun betegséget, kivéve a pajzsmirigyemnél. Voltam én már SM-es meg lupuszos is, de a legvalószínűbb az ADEM, de ezt sem mondták ki 100%-ra, az új MR-es papíromra is kérdőjellel írták fel. 

Az aftát valahol olvastam, talán a Sjögrennel kapcsolatban, de erre nem mernék megesküdni.

 

Nem akarlak elkeseríteni, de az immunbetegségek jellemzően pont fiatalokat támadnak meg, 40 év alatt és nőket. Rengeteg a tizen- és huszonéves beteg. Persze vannak kivételek, mint a keresztanyukád, aki 40 pluszosan kezdett el szenvedni tőle. Én tőled valamivel fiatalabb vagyok, és már 1,5 éve vannak fura lábfájdalmaim.

 

Remélem sikerül hamarabb bejutnod, mint december, szörnyű ez az EÜ, hogy hónapokat meg éveket kell várnia a szerencsétlen betegeknek. Pajzsmirigyedet nézték már? PCOS? Ezek okozhatnak vetélést és nőgyógyászati panaszokat többek között.

 

Fel a fejjel!

Előzmény: Dodi66 (2904)
Dodi66 Creative Commons License 2015.08.25 0 0 2904

Tüneteim nincsenek, doki szerint rejtett immunbetegség...mivel még fiatal vagyok (29) , keresztanyámnak 43 évesen, második kislánya születése után jött ki. RA-ra nem gyanakszom. Tegnap háziorvossal "ötleteltem" mert kb15 éve szenvedek aftáktól a számban, lehet, független, de ez is egy jele lehet autoimmun betegségnek. Honvéd Kórházban próbálkozunk még, a férjem katona, illetve a szomszédom itt dolgozik egy kórházban, ők is küldenek anyagot Debrecenbe, megérdeklődi...De gyanús, hogy türelemmel kell lennem....csak nehéz, 3,5 év után a türelem elszáll...most meg még friss az élmény, és a fájdalom enyhítésére némi kézzel fogható eredmény jól jönne... 

Előzmény: Ellenia (2903)
Ellenia Creative Commons License 2015.08.25 0 0 2903

Hát, sajnos lehetséges. Egy ismerősöm debreceni, neki márciusban protekcióval sikerült most augusztus végére MR időpontot kérnie. Én most kértem máshol, oda "csak" 2,5 hónap a várólista. Gyanús, hogy kevés az orvos nálatok...

 

Azzal is számolj, hogy lehet, hogy idén meg sem lesz az eredmény, mert az immunteszt az kb. 3 hét. Ha Debrecenhez tartozol, szerintem Budapesten nem fognak megvizsgálni államiban, magánban biztosan, csak győzd kifizetni. Nekem először immunvizsgálatot és infektológiai vizsgálatot is csináltak, szerintem magánban százezres tétel lett volna, amennyi mindent néztek. A Synlab oldalán kint vannak az árak, de gondolom máshol is csinálnak ilyen teszteket.

 

Fájdalmaid amúgy vannak? Furcsa dolgok, érzetek, RA tünetek? Úgy tudom nem igazán bizonyított az öröklődés az immunbetegségeknél, kivéve talán a pajzsmirigy megbetegedéseket. Remélem nincs semmi ilyen bajod. 

 

 

 

Előzmény: Dodi66 (2902)
Dodi66 Creative Commons License 2015.08.24 0 0 2902

Sziasztok!

Normális dolog , hogy ma kértem Debrecenbe immunológiai vizsgálatra időpontot és december 10-re kaptam időpontot???? A dokim max 1 hónapot mondott. Nem tudjátok, Budapesten nem tudják valahol ugyanezeket a vizsgálatokat megcsinálni? Illetve ha van valakinek személyes tapasztalata Dr. Horváth Ildikóról, megosztaná velem? Tulajdonképpen a nőgyógyászom küldött vizsgálatra , miután 3,5 év alatt 2 terhességet tudtam "produkálni" mindkettő elhalt sajnos :'( Mivel a keresztanyám RA-ban szenved, így gyanús neki, hogy valamilyen immunbetegség állhat a dolog mögött. Előre is köszi a segítségeteket!

Evicke Creative Commons License 2015.08.23 0 0 2901

14 az pár nap??

:-D :-D :-D

Előzmény: .ETNA. (2900)
.ETNA. Creative Commons License 2015.08.22 0 0 2900

Te észlény ... a pár nap lehet 14 is nem? A bakker pedig nem stílusbeli kérdés, csak olykor kicsúszik, amikor olyan felsőbbrendűségi komplexustól szenvedővel kerülök kapcsolatba, mint Te,  van ilyen én sem vagyok tökéletes, ezt a "szerepkört" meghagyom Neked :-))

Előzmény: Evicke (2899)
Evicke Creative Commons License 2015.08.04 0 0 2899

sztem rajtad kívül mindenki más sztem PONTOSAN tisztában van vele itt, hogy antibiotikumot NEM szedünk "pár napig", hanem végig kell szedni a kúrát, ami ált. 1 hét. mert egyébként a rezisztens baktériumok elszaporodásához járulsz hozzá, amit hosszabb távon nagyon meg lehet szívni.

 

"bakker". csak a stílushoz. :-P

Előzmény: .ETNA. (2898)
.ETNA. Creative Commons License 2015.08.04 0 0 2898

Evicke, erre most mit is írhatnék: bakker, van egy kva rossz hírem: mindenki más a fórumon, Hozzád hasonló módon, PONTOSAN tisztában van az antibiotikum károsító hatásával, a sima tömés lesz, talán nem lesz rá szükség, de ha előzetesen majd úgy ítéli meg, hogy gyökérkezelés is kell, akkor inkább szedem pár napig amit felír, minthogy a "rés a pajzson" történet miatt, bekerüljön valami fertőzés a szervezetembe, amit az immunrendszerem - esetleg - nem lesz képes uralni. Azért az nem kicsit érdekes, hogy én sokkal jobban bízom az immunrendszeremben, abban, hogy egy kis antibio nem képes arra, hogy totál kicsinálja:-)

 

Te ne told magadba az antibiotikumot ... inkább olvass szépirodalmat, hátha ragadós lesz a stílus ...

Előzmény: Evicke (2896)
Ellenia Creative Commons License 2015.07.31 0 0 2897

A fogorvosnál senki nem bátor, még ha okosakat is tud mondani a gyerkőcnek, akkor sem. :D Azért tarts ki és menj el, nem lesz vészes, én túléltem egy kemény kezeléssorozatot, ma már nem parázok a fogdokitól. Jobb, ha te is túl vagy rajta. :)

 

Jelenleg nyaralok. Ha őszinte akarok lenni, akkor hónapok óta nem voltam ilyen jól. Elgondolkodtam, hogy talán a stressz az, ami jelenősen rányomja a bélyegét az egész betegségre. Nem mondom, hogy teljesen elmúlt minden fájdalom, de elég jól vagyok (kopp-kopp). Azt hiszem itt az idő átértékelni az életemet és változtatni. Nektek mik a tapasztalataitok a betegségekről és a stresszről? 

Előzmény: .ETNA. (2895)
Evicke Creative Commons License 2015.07.31 0 0 2896

Magadról beszélsz, azaz 1 vagy a több millió gyógyszedő autoimmun beteg közül, ez egyetlen példa. 

Ugye érzed, mennyire kevés ez? Csak éppen már 2-vel alattad is valaki iszonyat Ca-hiányról ír...

De hát ezen én kicsit se csodálkozok, mert tudjuk, hogy veled viszont mindig minden rendben van, soha semmilyen bajod nincs a gyógyszerek mellett, sőt, csúcsformában vagy. :-)))

 

"amikor valaki már nem szedi a gyógyszert, sokat mozog, "

Miről beszélsz te? Mert én beteg emberekről írtam. Akik állandóan szedik a gyógyszert és nem hogy sokat nem, de alig mozognak. Egész életükben.

És mellette tolják még az antibiotikumot is, legalábbis ezek szerint azt javasolják neki, akárhányszor egy fogtömésre elmennek.

Károsítja a bélflórát, igen. Lehet, kicsit meg nagyon is károsítani, azaz közel 0-ra levágni, ami ebben az esetben történik. Életveszély.

Előzmény: .ETNA. (2894)
.ETNA. Creative Commons License 2015.07.31 0 0 2895

Nem, még nem ... tudod, nem fáj, ezért "bátor felnőttként" ... inkább halogatom, pedig hogy tudtam anno mondani a fiamnak, hogy milyen fontos a rendszeres kontroll :-)) Mondjuk, szerencsére - ahogy a fogorvosa mondja - neki "kultúrszája" van, vagyis egyetlen egy tömése sincs és tökéletes a fogsora, ez persze a rendszeres barázdazárásnak is köszönhető. Mélyen barázdáltak a fogai és az orvosa, akihez 5 éves korától kezdve járunk, már szinte azonnal javasolta a barázdazárást, amikor kijöttek a "maradós" rágófogai.

 

Előbb-utóbb muszáj lesz elmennem, mert nem szeretném, ha megfájdulna:-)

Előzmény: Ellenia (2893)
.ETNA. Creative Commons License 2015.07.31 0 0 2894

:-)) Milyen nevetség, amikor evidenciaként emlegetsz dolgokat:-) Az immunrendszerem erősebb, mint annak, aki nem autoimmunbeteg és egyszer sem szedett még élete során (van ilyen?) antibiotikumot:-) A mandulám pedig - amikor még volt - azért gyulladt be gyakran, mert imádom a hideg, hűtött, jeges vizet, a jégkrémet (télen-nyáron), mert nem szeretem a sálat, gyakran miniben jártam még télen is dolgozni és szeretem a téli sportokat, gyerekkoromtól érzékeny volt a mandulám és bizony sosem egy meleg, fűtött szobában rostokolva vártam ki a nyarat:-)

 

Az általad felsoroltak közül, EGYIK SEM (!) jellemző rám, sőt eddig még egyetlen (sem az RA előtt, sem azóta, mióta RA-m van és Trexant szedek) külföldi utazásom alatt sem szenvedtem még soha hasmenéstől (mint sokan mások), pedig Bulgáriától, Sozopoltól kezdve, Párizson keresztül, Brüsszelig sokfelé jártunk már! Na bakker, ezt hogy magyarázod meg :-)))

 

 

A kefírt pedig azért fogyasztom, mert szeretem, ahogy írtam is, a bélflórám és a benne élő baktériumok is köszönik szépen, tök jól vannak! Pl. sosem szenvedtem tápanyaghiányos betegségben, vagyis mindig volt elegendő (visszapótolt) kedves kis baktérium a bélflórámban, akik egészen jól el tudták látni a feladatukat.

 

Ha figyelmesen elolvasnád is azt, amit belinkelsz, Te is rájönnél, hogy nem "kiírtja" (teljesen), hanem úgy van, ahogy én is írtam: "károsítja". Ráadásul azt is leírják - az általad belinkelt cikkben is szerepel! - hogy akkor, amikor az egészséges bélflóra helyreállításának minden feltétele adott, akkor a visszapótlás nem jelent különösebb nehézséget. Pl., amikor megszűnnek a károsító (!) körülmények, amikor valaki már nem szedi a gyógyszert, sokat mozog, sok gyümölcsöt, zöldséget fogyaszt, megfelelő a folyadékbevitele, a rostban gazdag táplálkozása, a tejtermékek fogyasztása ... magyarán jó minőségű élelmiszerekkel "táplálja " a szervezetét, akkor nincs gond. Egyébként sem az ember szabályozza a bélbaktériumok működését, csak - optimális helyzetben - kiegészítjük egymás létét:-)

 

Előzmény: Evicke (2892)
Ellenia Creative Commons License 2015.07.30 0 0 2893

Köszi szépen! Most sajna nem tudom elolvasni az egészet, de el fogom. 

Ezekről a terápiákról nem hallottam, nem is mondtak semmi ilyesmit a dokik. Ennek szerintem az lehet az oka, hogy ezeket akkor alkalmazzák, amikor az ADEM zajlik. Nekem a dokik már lezajlott betegségről beszélnek, nem aktívról. Azért elég gázos, hogy volt egy ilyen agyvelőgyulladásom, nekem meg fel sem tűnt. Persze ez így nem igaz, ha ennek a tünete pl. a lábaimba sugárzó fájdalom, akkor eléggé feltűnt. Lehet, hogy csak szerencsés vagyok...

 

A foltjaim nem múltak el teljesen a mellkasomról, de mintha halványodnának. Bár bevallom, nem kenegetem annyiszor, mint kéne...

 

Voltál fogdokinál? Mondott valamit az antibiotikumos kúráról?

Előzmény: .ETNA. (2891)
Evicke Creative Commons License 2015.07.29 0 0 2892

kefir terápiás céllal? ne viccelj már. kefirben, joghurtban van vagy kétféle baktériumtörzs, míg 

"az emberi bélflórát 300-500 különböző baktériumfaj alkotja"

http://balaicza.hu/normal-belflora-es-taplaloi/

 

 

egyetlen antibió-kúra viszi az összes bélbaktériumodat. és mindezt évente hányszor is? gondolom, sokszor. jajj.

ezt visszapótolni még drága és sok törzset tartalmazó probiotikumokkal is erősen kétséges. így aztán se rendes felszívódás, se immunvédelem. a csontritkulás és a "fogak porladása" is egyenes következmény.

egy sejtgyilkos gyógyszereket szedő emberrel édeskevés, ha joghurtot etetünk...

 

Előzmény: .ETNA. (2890)
.ETNA. Creative Commons License 2015.07.29 0 0 2891

.. nem sokat tudok (bocsi), de most kíváncsiságból rákerestem és ezt találtam gyerekkori encephalitisekről:

 

"ADEM betegek oki terápiájának tekinthető a nagy dózisú metilprednizolon lökésterápia, a plazmaferezis vagy az intravénás immunglobulin. A koponyaűri nyomás csökkentésére mannitol, furosemid adható, gépi hyperventilatio, fenyegető beékelődés esetén dekompressziós craniectomia végezhető. Görcscsillapításra phenytoin vagy más antikonvulzív szerek használhatók."

 

http://aok.pte.hu/docs/phd/file/dolgozatok/2012/Liptai_Zoltan_tezisfuzet.pdf

Előzmény: .ETNA. (2890)
.ETNA. Creative Commons License 2015.07.29 0 0 2890

Köszi:-) Az ADEM-ről nem sokat tudom, kb. semmit, de ha találok valamit, majd bemásolom!

 

Azt nem tudom, hogy milyet és mennyi ideig kell szednem, eddig még nem volt rá egyszer sem szükség, az előbb írtam, egy kis kezelés volt, de az felületi és akkor még lidocaint sem mert adni az a fogorvos:-)

De, ahogy Hociarmandó írta lentebb, ő sosem kapott antibiotikumot és mégsem volt emiatt gondja a fogászati kezelések után, egyszóval ez is csak inkább olyan "biztonsági óvintézkedés", nehogy szó érje a "ház elejét", ha mégis gond lenne emiatt és bejut a kezelt fogon keresztül valami baci  :-)

 

A reumatológusom anno (és most 21-én, amikor kontrollon voltam, ismét rákérdeztem) azt mondta, hogy olyan gyógyszit írjon fel, amit máskor is szokott alkalmazni a fogorvos. Sumetrolimra allergiás (bőrkiütés) vagyok, szóval tuti nem ez lesz:-) Nyilván nem kell hosszú ideig szedni, de a kezelés előtt meg kell kezdeni, majd kiderül .... ha végre rászánom magam, majd leírom, hogy mi volt:-)

 

Egyébként nekem az antibiotikumtól sem szokott gondom lenni, mondjuk nagyon sok kefírt fogyasztok, mert nagyon szeretem (mindenfélét szoktam beledobálni, ami itthon van: paprika, hagyma, paradicsom, uborka ... de pl. hideg dinnyekockákkal is jó, néha csak beletördelek egy szelet extrudált, teljes kiőrlésű rozsszeletet, vagy szórok bele tönkölybúza korpát, vagy teszek bele őrölt köménymagot stb. ... tudom, talán kicsit extrém, de én így szeretem). 

 

Szerintem a "baktériumtörzs-újratelepítésre" mindenféle ez+azzal, csak akkor van szükség, ha hosszabb ideig kell antibiotikum kúrának alávetni magunkat és a bélflóra "jó" baktériumai közül is sok elpusztul, vagy csökken a számuk stb. Úgy gondolom, hogy egy normál kúra után, az amúgy egészséges ember, egészséges immunrendszere simán - önmagától is - helyre tudja állítani a némileg felborult baktériumflórát a bélrendszerben. Jól is néznénk ki, ha erre csak külön rásegítéssel lenne képes! Kedves kis autoimmun kórság (és erre szedett gyógyszerek) esetén talán valóban jobban kell figyelni, de a probiotikumos rásegítéssel, szerintem így is simán kezelhető a történet.

 

Vigyázz Magadra és ne aggódj túl sokat, tudod az agy hatással van a szervezetre is! :-)

 

 

Előzmény: Ellenia (2887)
.ETNA. Creative Commons License 2015.07.29 0 0 2889

... akarom mondani literszámra fogy a jégkrém :-)

Előzmény: .ETNA. (2888)
.ETNA. Creative Commons License 2015.07.29 0 0 2888

Ami azt illeti, bár mindenki feszt azt hangoztatja, hogy mi szegény "elnyomott" immunrendszerűek mennyire fogékonyak vagyunk a mindenféle fertőzésre ... én még akkor sem kapom el a náthát, amikor a család minden - velem egy lakásban élő - tagja krákog és állandóan az orrát fújja:-) Igaz, hogy régen sem voltam beteges, ez is számít (bizonyára), a mandulagyulladáson kívül kb. soha nem volt semmi bajom. Mivel pedig a mandulámat - mint lehetséges, gyulladást kiváltó "gócként" azonosított "tettest" - kivették még az RA kialakulását követő év elején, azóta még a mandulagyuli sem játszik, mondjuk torokgyulladásom simán lehetne, mert csak hűtött vizet iszom és a jégkrém ilyenkor kilószámra fogy (imádom), de szerencsére semmi gondom nincs.

 

Az egyik fogorvos egyszer (egy kisebb esztétikai dolog volt) még lidocaint sem mert adni, mert mielőtt kezelt volna, szóltam, hogy Trexant szedek és biol.terápiát kapok (a reumatológusom külön felhívta a figyelmem már az elején, hogy biol.terápiásként és Trexanosként mindig szóljak a fogorvosnál is és minden orvosi kezelés előtt), ő pedig azonnal el kezdte olvasgatni a protokollt és úgy találta, hogy még a lidocain is kétséges, így inkább óvatosan csinálta, de nem kaptam zsibbasztó szurit:-)

 

Fogászati kezelés idején megnyílik a "rés" a pajzson és könnyen bekerülhet a szervezetbe bármilyen fertőzés, gondolom ezért kell előtte antibiotikumos kúra. A reumatológusom csak annyit mondott: olyan "antibio", amit a fogorvos szokott általában alkalmazni ...

Előzmény: Hociarmandó (2885)
Ellenia Creative Commons License 2015.07.28 0 0 2887

Nagyon örülök, hogy minden rendben! Furán hangzik ez az antibiotikumos kezelés. Mennyi ideig szükséges ez?

 

Én is a biztos diagnózis híve lennék, ezért is mentem bele még a lumbálásba is. Viszont sajnos attól félek, biztos ADEM diagnózist nem fognak tudni felállítani. Mivel ez csak egyszer történik, így vagy meg kellett volna halnom, vagy kórházba kellett volna kerülnöm, hogy helyben kimondják, de ehhez képest fel sem tűnt, hogy baj van, a lábfájást leszámítva. Utólag, hónapokkal később meg már nehéz pontos diagnózist felállítani.

 

Kezelés: konkrétan semmit nem kapok, adtak szteroidos infúziókat, de nem használt. Még azt sem tudom, hogy ha tényleg ADEM, akkor annak van-e célirányos kezelése, eddig nem mondtak semmit csak azt, hogy az idő eldönti majd... Erre vonatkozólag olvastál valamit? Nagyon kevés dolog van erről a neten. 

 

Jobbulást a fogaddal és jó nyaralást!

Előzmény: .ETNA. (2884)
Evicke Creative Commons License 2015.07.27 0 0 2886

pedig elég egyértelmű. a trexan meg a többi hasonló immunszupresszáns szar elnyomja az immunrendszert, ezért aki szedi, sokkal fogékonyabb a fertőzésekre.

de azt még én se hallottam, hogy minden fogorvosi kezelés előtt antibiotikum-kúra kell. jéézus....

ez azt jelenti, hogy amit a gyógyszer maga nem intézett el a belekben, azaz az a jó immunrendszerért felelős LEGFONTOSABB szervben, azt minden antibo-kúrával újra és újra taccsra vágják. 

 

már azt hittem, a "szuper" orvosi eljárásokkal nem tudnak meglepni, de mindig sikerül...

Előzmény: Hociarmandó (2885)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!