Keresés

Részletes keresés

meme. Creative Commons License 2015.02.25 0 0 2772

Köszi a válaszod! Az utolsó mondatodban leírtaktól félek én is, hogy a betegségemből kifolyólag még sokáig szükségem van a doktornőre. Elég kiszolgáltatott, ugyanakkor faramuci helyzet hiszen én csak egy igazolást szeretnék a szegedi immunológia által diagnosztizált betegségemről. Nem kell súlyossági fokot, fogyatékossági fokot megállapítania csak azt, hogy ebben a betegségben szenvedek. Ezért sem tudom hová tenni és döbbentem meg a doktornő reakciójától. Legalább tudnám miért! Márciusban megyek újra, majd jobban felkészülök :)! Esetleg a háziorvost is megkérdezem addig.

Előzmény: .ETNA. (2768)
.ETNA. Creative Commons License 2015.02.23 0 0 2771

Hupsz ... akkor tényleg nem jó ötlet még a fújásos barnítás sem .. hát, akkor nincs más hátra, mint fennen hirdetni: még nyáron is a fehér bőrszín a menő no és mennyivel egészségesebb is :-)

Előzmény: agnes89 (2770)
agnes89 Creative Commons License 2015.02.21 0 0 2770

Kaptam napfényvédő testápolót a trexan mellé nyárra. Elmentünk nyaralni 50 faktoros jó minőségű naptej mellett direkt, nehogy gond legyen. A 37 fokon kint voltunk, észre vettem hogy foltosodik a hátam... Aztán odafigyeltem, hogy többször le kell kenni és úgy jó lett nagyjából. Nyilván ha egyáltalán nem lehet szolizni nem kockáztatok. De jó volna egy kis szín. Mivel van morpheam (autoimmun bőrgyulladás) és pikkelysömör gyanú is, így inkább nem kenegetek magamra semmi extra dolgot. De nagyon örülök hogy próbáltok tanácsot adni. A paleot tudom hogy el fogom egyszer kezdeni:) 

Előzmény: .ETNA. (2752)
sewage Creative Commons License 2015.02.21 0 0 2769

Sajnos nem. Néha azt hittem,vagy inkább szerettem volna bemagyarázni magamnak,hogy jobb, de semmi változás. Esztón is láttam már a vége felé,hogy teljesen tanácstalan. /nekem herx reakcióim sem voltak,amiről sokan írtatok. csak annyi,hogy néha a mandulám fájt egy kicsit/ Most készülök Balaiczához,meglátjuk.

Előzmény: boxerkutya (2766)
.ETNA. Creative Commons License 2015.02.19 0 0 2768

... vagyis, ha a betegséged tartós, gyógyíthatatlan és az adókedvezményhez minden évben szükséged van ilyen igazolásra, a szakorvosodtól nem csak egyszeri igazolást kérhetsz, hanem a betegség véglegességét dokumentáló igazolást is és akkor a következő évtől - ezen igazolás alapján - akár már a háziorvosod is ki tudja majd állítani és nem kell a szakorvost zargatnod emiatt.

Feltéve, hogy pl. autoimmun betegség esetén (tekintettel arra, hogy gyakorlatilag gyógyíthatatlan) egyáltalán kiadható ilyen "véglegességi" igazolás, de erre majd kérdezz rá a dokidnál.

 

Persze, javaslom, hogy már csak akkor, miután sikerül belőle kipaszírozni a sima igazolást, nehogy annyira felmenjen a vérnyomása a kérdésed miatt, hogy szétrobbanjon a feje, mert aztán kereshetsz másik orvost:-)

Előzmény: .ETNA. (2767)
.ETNA. Creative Commons License 2015.02.19 0 0 2767

Úgy rémlik,hogy már korábban is olvastam hasonló panaszt itt a fórumon. Szerintem menj el újra és légy határozott, nincs joga egy kormányrendeletet felülbírálni. Neki, mármint az adott SZAKORVOSODNAK, csak arra van lehetősége, hogy a betegség fennállását megállapítsa!! Már pedig, ha ilyen betegséggel (kódszámmal) vannak leleteid, van ilyen diagnózisod, akkor - sajnos - ebben a betegségben szenvedsz és punk-tum, a doki ne partizánkodjon:-)

 

"Fő szabály szerint a Kormányrendeletben felsorolt betegségben szenvedő magánszemélyek a betegség fennállásáról kiállított igazolás birtokában jogosultak a személyi kedvezmény igénybevételére. Orvosi igazolás nélkül veheti igénybe a személyi kedvezményt az, aki rokkantsági járadékban részesül, illetőleg a támogatást megállapító határozat alapján az a személy, akinek fogyatékossági támogatásra való jogosultságát külön jogszabály szerint megállapították. Az ideiglenes igazolásokat évente kell kiállítani, a végleges állapotot nem kell újra igazolni."

"

A kedvezmény igénybevételére jogosító, az EüM rendelet mellékletében foglaltaknak megfelelő igazolást a szakambulancia vagy kórházi osztály szakorvosa, illetve a szakambulancia vagy szakorvos által készített orvosi dokumentáció alapján a beteg által választott háziorvos állíthatja ki. A betegség, illetve fogyatékosság megállapítására és az állapot végleges vagy átmenti jellegének meghatározására szakambulancia vagy kórházi osztály szakorvosa jogosult.

 

Az igazolásnak tartalmazni kell a kedvezményt igénybevevő személyazonosító adatait, lakóhelyét, adóazonosító jelét, az igazolás kiállítását megalapozó szakorvosi dokumentáció kiadásának dátumát, valamint a betegség véglegességének vagy ideiglenességének megállapítását és ezen igazolást kiállító szakorvos/háziorvos aláírását.

 

Az EüM rendelet melléklete tartalmazza az igazolás tartalmát, azonban annak formai követelményeit nem.

Ha valaki évek óta igazoltan a fent említett Kormányrendeletben felsorolt betegségek egyikében szenved, tehát jogosult lett volna a személyi adókedvezményre, akkor a kedvezményt az igazolás megszerzését követően az 5 éves elévülési időn belül a személyi jövedelemadó bevallások önellenőrzésével érvényesítheti.

 

Az utolsó év, amely még önellenőrzéssel módosítható a 2009. adóév."

http://nav.gov.hu/nav/regiok/kozep_dunantul/kozepdunantul/ugyfelszolgalatok/segitbetegsegkedvezmeny.html

 

 

Előzmény: meme. (2763)
boxerkutya Creative Commons License 2015.02.18 0 0 2766

Ideiglenesen sem használt az antibiotikum ? 

Előzmény: sewage (2760)
szigorú szemüveg Creative Commons License 2015.02.17 0 0 2765

Szia!

 

Nagyon köszönöm a részletes válaszod. Sajnálom, hogy nem segítettek az említett kúrák. Kitartást, minden jót, minél előbb gyógyulj meg!

Előzmény: sewage (2759)
kovacsti78 Creative Commons License 2015.02.17 0 0 2764

Írj a privát e-mail-re: kovacsti@mpp.hu

Előzmény: Hociarmandó (2762)
meme. Creative Commons License 2015.02.17 0 0 2763

Valaki kap adókedvezményt a betegsége miatt, a 335/2009 (XII.29.) Kormányrendelet alapján? Az én betegségem benne van a listában - polymyalgia rheumatica) a doktornő mégsem ad igazolást. Járt már valaki így?

Hociarmandó Creative Commons License 2015.02.17 0 0 2762

Szia!

Az én diagnózisomban is szerepel a polymyositis, és a tapasztalataim alapján roppant mód érdekesnek tartom a te csodálatos gyógyulásodat, azt meg főleg hogy napi szinten fizikai munkát végzel, mivel a betegség lényege az hogy a vázizomzat sejtjei elsorvadnak, és a szervezet nem tudja pótolni. A leírt gyógyszeradagokból ítélve a betegséged nagyon intenzív lefolyású volt, ezért nagyfokú lehetett az izomtömeg vesztés. De akkor hogy vagy képes a folyamatos fizikai munkára?  És ha napi szinten szedtél volna tartósan 64 mg medrolt, akkor az elhagyása nagyon súlyos következményekkel járt volna. Én jelenleg napi váltásban 8-10mg medrolt szedek, és ha véletlenül reggel elfelejtem bevenni, akkor már dél köröl csak remegek mint a kocsonya, fizikai munkát pedig nagyon korlátozott mennyiségben tudok végezni. Sajnos a szívbeteg, reumás, 75 éves édesanyám jobb erőben van mint én. Nem tudok mást mondani, csak hogy érdekes, és számomra hihetetlen amiket írsz.

Előzmény: kovacsti78 (2758)
kovacsti78 Creative Commons License 2015.02.16 0 0 2761

Nem fűz engem semmilyen érdek senkihez. Megosztottam az esetemet, mert nekem sikerült kikeverednem belőle, neked is ezt kívánom. Úgy gondolom ezért vannak az ilyen fórumok. Tiszteletben tartom, mások véleményét is, de sajnos tényleg megpróbáltak már itt ügynökök csőbe húzni. Amikor a leleteimet, zárójelentéseket elküldtem nekik, akkor kihátráltak és azt követelték, tűnjek el a fórumról. Nem probléma, van elfoglaltságom bőségesen. Csak együtt érzek a kilátástalannak tűnő helyzetű betegekkel. Részemről ezt lezártam. A legjobbakat!

Tibor

Előzmény: sewage (2760)
sewage Creative Commons License 2015.02.16 0 0 2760

Nem akarom tovább savazni,de az biztos,hogy valaki nagyon nem mond igazat.. 

/mármint vagy ő,vagy a béltisztító kolléga/

Előzmény: Evicke2 (2756)
sewage Creative Commons License 2015.02.16 0 0 2759

Hello!

Sajnos változatlanul vagyok kb. 7-8 éve. A Medrol sem vitte le a CK értékemet az előírt határon belülre,illetve még tovább be akartak fektetni a kórházba,még több szteroidot akartak adni,de ezt már nem vállaltam. A gyomromat teljesen kikészítette az egyéb tünetek mellett. Azóta túl vagyok hat AB kúrán,mert egy másik immunológus szerint lyme-tól van az emelkedett izomenzim érték. A hat AB kúra sem használt sajnos semmit,utána próbáltam fél évig a Samento /Banderol párost,aztán meg a Dr .Zhang protokollt fél évig,de semmi eredmény. /ez mindkettő lyme elleni 'terápia' /

A teljesség igénye nélkü l még voltam biorezonancián,kolon terápián,de semmi változás. Még a paleot is kipróbáltam 3 hónapig, de így utólag végiggondolva,lehet,hogy azt nem jól csináltam. Nemrég elmentem ételintolerancia tesztre,most ezzel az eredménnyel próbálok elindulni valamerre. Magamat szerencsére el tudom látni,sőt dolgozom is folyamatosan,annak ellenére,hogy 1000-1500 körül van a ck érték folyamatosan.

Az állapotomon sem az orvosi kezelések,sem a vitaminok,sem az étrend változtatás, sem a tisztítókúra nem segített ,sajnos.

A többiektől bocs,ha hosszú lett.

Előzmény: szigorú szemüveg (2757)
kovacsti78 Creative Commons License 2015.02.16 0 0 2758

Épp azt próbálom elmondani, de a szkeptikus ellenszenv miatt nem igazán tudom értésre adni.

Már 2012 május óta nem szedek semmilyen gyógyszert (szedtem Medrolt napi 64mg-ot, Immurant 150mg-ot, Trexant 12,5mg-ot majd infúzióban Cytoxant 500mg-ot), táppénzen azóta sem voltam 1 napot sem. Önként adtam fel az orvosi kezelést, tudtam, hogy kockázatos, az orvosok óvva intettek, nem volt egyszerű döntés. Kb. 1 évig jártam az "alternatív kezelésekre" 2-3 havonta, de a második hónapban már munkaképes voltam és azóta is napi 8-10 óra javarészt fizikai munkát végzek. A klinika fenntartja a diagnózist papíron (mi mást tehetne, önamagukat nem hazudtolják meg), de úgy hogy gyógyszeres kezelésre nincs szükség, ezt le is írták. Teljesen jó a fizikai erőnlétem, nem is foglalkozom különösebben magammal, évi 1x van teljes laborom, eddig semmi jele betegségnek ( szerencsére a CK, LDH, CRP egyéb gyulladásos értékek nagyon alacsonyak, jócskán a határértékek alatt vannak változatlanul). Nem kell immunológushoz járnom, de tájékoztatásul évente elküldöm a vérképemet a klinikának, akik visszaigazolják, hogy kezelésekre nem találnak indokot.

Én nagyon szívesen találkozom bárkivel, meggyőződhet róla személyesen is aki ezt olvassa, neked is igazolni tudom ezt az akkori és a mostani leleteimmel.

Az állapotomon nem az orvosi kezelések, hanem a vitaminok, az étrend változtatás és a tisztítókúra segített leginkább, ezt továbbra is szilárdan fenntartom.

Remélem segíthettem.

Tibor

 

 

Előzmény: szigorú szemüveg (2757)
szigorú szemüveg Creative Commons License 2015.02.16 0 0 2757

Szia!

 

Ha megírnád, hogy vagy most? Immunológushoz kell-e járnod? Mi segített eddig leginkább az állapotodon? Változtattál-e az életmódodon? Kerestél-e új módszereket, utakat? AB-t mikor szedtél utoljára és használt-e? Tudsz-e dolgozni a betegséged mellett? Köszönöm válaszod.

 

 

 

Előzmény: sewage (2755)
Evicke2 Creative Commons License 2015.02.15 0 0 2756

És hogy Tibiről mi volt a véleményük,azt inkább le sem írom..

 

deeee, írd le légyszi! :-))

hadd ismerjük meg a sztorit több oldalról is...

Előzmény: sewage (2755)
sewage Creative Commons License 2015.02.15 0 0 2755

Hello! Tibi után hallgass meg légyszi még egy véleményt. Ahová Tibi járt,ott voltam én is 4 alkalommal,ha jól emlékszem. Ugyanaz a bajom,mint Tibinek és az égvilágon semmit nem használt az a kezelés. De nem is ez a lényeg,hanem az,hogy nekem is ajánlottak x forintot,ha reklámozom őket,mint Tibinek. Tibi ezt megtette egy ideig,én nem. És hogy Tibiről mi volt a véleményük,azt inkább le sem írom..  /én ott nem azt hallottam,hogy Tibi meggyógyult,de kívánom,hogy sikerüljön neki/

Ez az egész semmi másról nem szól,mint hogy lépj be az aloe verás hálózatukba,és vegyél jó drágán sok cuccot tőlük. Ez az igazság,és nincs szó semmiféle rosszindulatról,meg álbetegekről,mint amit Tibi emleget.

Előzmény: lella76 (2753)
kovacsti78 Creative Commons License 2015.02.14 0 0 2754

Szia!

Megpróbálok válaszolni. Az hogy jó úton jártam e, akkor még nem tudtam, csak utólag. A sok kudarcba fulladt orvosi, klinikai kísérlet vitt rá egy ilyen alternatív megoldásra.

Nekem kb. 1-1,5 hónap alatt múltak el a problémáim, ennek már 3 éve. Azóta sincs egyetlen panaszom, sem tünetem, teljesen normális a véreredményem, koromhoz megfelelő életet élek, dolgozom reggeltől estig. A diagnózisom: polymyositis volt. Aki ismeri az autoimmun betegségeket az tudja ez milyen szenvedéssel jár együtt és milyen gyógyszernek nevezett mérgekkel kezelik -  többnyire eredménytelenül.

Bármit mondok a kezelésről, reklámozással fognak megvádolni, (mint olyan sokszor aljas módon és megfenyegetve), ez nem volt célom sohasem, ezért a kezelésről csak privátban válaszolok.

A planktonkészítmény behozatalát betiltották az únióban, ehhez sajnos nem férek hozzá. Az USA-ból beszerezhető. Semmilyen különleges készítményt nem szedek, legfeljebb vitaminokat, így télen. (C, D). AZ étrendemből kiiktattam ezt-azt (cukrot, tejet, étolajat stb)

Itt a fórumon nem fogok vitázni senkivel, mert tele van ügynökökkel és álbetegekkel, akik provokatív módon próbáltak már eltüntetni innen is.

üdv:Tibor

Előzmény: lella76 (2753)
lella76 Creative Commons License 2015.02.13 0 0 2753

Kedves Tibor!

Engem érdekelne, hogy pontosan hogyan zajlott a kezelésed: honnan tudtátok, hogy jó úton jártok, amikor negyedévente újra vissza kellett menned a béltisztításra. Egyre jobb és jobb lett az állapotod?

Azért kérdezem, mert én tavaly októberben vettem részt egy 5 alkalmas béltisztításon, és kb. 2 hétig éreztem is a jótékony hatásait. Azonban lassan visszajött minden tünetem.

Az én kezelésem nem a zárt rendszer, amelyen te voltál, hanem a hagyományos béltisztítás szerint zajlott. Nem látom át, hogy mi a különbség a két kezelés között. De szeretnék egy pártatlan forrástól véleményt kérni. Ha nem 21 ezer Ft-ba kerülne 1 alkalom, akkor biztosan belevágnék. Szerinted miért érdemes azt választani?

A fitoplankton készítmény is érdekel, de ahogy látom, a reklámmal óvatosan kell bánni. Email-ben el tudnád küldeni?

Ha még látogatod ezt a fórumot, kérlek, válaszolj. 

Köszönettel, Gabi

Előzmény: kovacsti78 (2345)
.ETNA. Creative Commons License 2015.02.12 0 0 2752

A Trexan+napfénytől nem lettek pigmentfoltjaim, pedig a tengerparton kb. ki sem jövök a vízből egész nap, vagy éppen kagylókat gyűjtök, szóval a lényeg, hogy mindig jól lebarnulok ..., igaz, hogy természetesen használok naptejet.

 

Szerintem attól is függ az UV hatása, hogy mennyi szem Trexant szedsz. De ha nem akarsz kockáztatni a szolival, de zavar a hófehér bőröd, akkor szerintem a legjobb megoldás, ha lefújatod magad, a testbarnításnak ez a módja, garantáltan UV mentes!! 

http://www.testfujas.hu/

 

 

Előzmény: agnes89 (2745)
almirena Creative Commons License 2015.02.09 0 0 2751

Pesten tudnátok jó immunológust ajánlani? Köszönöm!

Hociarmandó Creative Commons License 2015.02.08 0 0 2750

Semmi különbség nem volt. Csináltak egy csomó vizsgálatot, összevagdaltak, de semmi olyanra nem derült fény ami magyarázatot adna bármire is.

Előzmény: agnes89 (2749)
agnes89 Creative Commons License 2015.02.07 0 0 2749

Volt lényeges különbség a két ajánlott terápiában? 

Előzmény: Hociarmandó (2738)
agnes89 Creative Commons License 2015.02.07 0 0 2748

Azt tudom hogy a teherbeesés nem is lenne szabad fél évvel a gyógyszer szedés előtt és után. Én azon parázok hogy összejöjjön valamikor. A paleot el kellene kezdeni, csak sajnos nehéz rászánni magam. Meg fura hogy mondjuk sajtot sem nagyon ajánlják, pedig én úúúúgy szeretem:)

Evicke2 Creative Commons License 2015.01.30 0 0 2747

hát én tök jól állok a paleóval, már 5 éve. olvass vissza engem itt (Evicke és batátapalánta is én vagyok)

 
gyógyult vagy javult pikkelysömörösök is vannak, Hashimotónál is segíthet, bár sajna pont az autoimmunosoknak kell a legszigorúbban betartani...
gyere a szaktopikba:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9198021

vagy ha FB-on vagy, több csoport is van, egyet biztosan tudok, amit ajánlok majd amott.

 

Előzmény: agnes89 (2745)
Hociarmandó Creative Commons License 2015.01.30 0 0 2746

A trexan szedése alatt, és az elhagyása után néhány hónapig ellenjavallt a gyermekvállalás mert genetikai károsodás léphet fel.

Előzmény: agnes89 (2745)
agnes89 Creative Commons License 2015.01.30 0 0 2745

Kedves Fórumozók! 

 

Köszönöm a hasznos tanácsokat, nagyon jól esik! A hajhullásom mivel évek óta fenn áll és csak egy éve szedem a trexant, így nem tudom hogy közre játszik-e benne, hogy nem múlik el. Hajvitamint a kezdetektől szedek, néha megszakítom, de semmi javulás. Azon kívül magas számú e-vitamint tanácsolt a doktornő, szedtem D-3 vitamint, halolaj kapszulat, multivitamint. Meg sorolhatnám.. Trexan mellé kis megszakítással szedek probiotikumot is, jobban érzem magamat úgy. 

 

A folsavat eddig nem szedtem, max a multivitaminban ami van. Most rendelte el doktornő a trexan utáni napra a két szemet, eddig nem szedtem. A vérsüllyedésem nagyon magas, 42 lett az első órában. Nem is tudom néztük-e ezt az értéket eddig. Két hét múlva a rutin vérvételnél azt is fogják nézni újból. Egyébként Trexan szedés kezdetekor hetente jártam vérvételre pár hónapig, utána kéthetente és most havonta. Doktornő szerint jól bírja a szervezetem a gyógyszert. Nagyon fáradékony vagyok, rossz a memóriám, de ez régóta így van. Ami viszont nagyon zavar, pont a szoláriummal kapcsolatos problémám. Úgy emlékszem hogy nem javasolta trexan mellé a szolit. Nem is vagyok nagy szoliba járó hetente jártam gyógyszer előtt a téli hónapokban kb 6 percet hogy legyen egy pici színem, de most kb falfehér vagyok.. Soha nem volt az alap színem ilyen fehér, meg is kérdezik sokan  hogy jól vagyok-e hogy ilyen sápadt vagyok és ez már zavaró. Elmentem tornázni, ahol kb. 8-an votunk és volt egy nagy tükér amiben másokat is láttam szép alapszínnel én meg ott rikítottam fehéren. Nyáron voltam nyaralni, szépen lefogott a nap, kb. 1-2 hónap múlva nem is látszott szinte semmi. Jó lenne ha csak két hetente elmehetnék szolizni a gyógyszer mellett. 

 

A pikkelysömörrel kapcsolatban én is olvastam a fényterápiát, utána fogok majd érdeklődni. Érdekes hogy a 1,5 év alatt el nem múló ekcémám, most pikkelysömörre való szalicil alapú kenőccsel egy hét alatt sokat javult és nekem már ez sokat számít. Nagyon csúnya volt a kezem, kemény, száraz bőr. Annyi gyógykenőcsöt megvettünk rá, meg ilyen káros anyagoktól menteset. Az orvosi kenőcsök sem használtak, volt amitől rosszabb lett. Úgyhogy ez valószínű pikkelysömör lesz. 

Doktornőhöz egyébként én is mindig egy papírral megyek és felírok minden kérdést, ami érdekel. A vérvételemre kíváncsi vagyok, hogy javult-e az 1400as Anti Tpo. Jó lenne... Aggódok a későbbi gyerekvállalás miatt is. Azt olvastam hogy ez nem befolyásolja, viszont az utolsó TSH értéke 5 volt, ami már igen. 

 

Nagyon szeretnék átállni a paleo étrendre, beszereztem egy szakácskönyvet, nehéz rávenni magam. Külföldi fórumon olvastuk, hogy a Hashimotosoknak igen is használt ez az életmód.  Nem tudom, hogy itt hogy álltok vele?!:)

 

 

Evicke2 Creative Commons License 2015.01.26 0 0 2744

Egy orvos saját tapasztalat és gondolatai a glutén- és tejmentes, csökkentett CH-tartalmú étrenddel kapcsolatban:
http://paroskintorna.blog.hu/2015/01/26/nehogy_mar_en_is_egy_dogmatikus_orvos_legyek

Hociarmandó Creative Commons License 2015.01.24 0 0 2743

Nekem pont a trexantól  kezdett anno hullani és vékonyodni a hajam, de kb 6 hónap alatt ez normalizálódott. Most 22,5 mg-ot szedek heti két nap alatt (hétfő, kedd). A folsavról nincs rossz tapasztalatom, azt az esetleges hiányából adódó problémák megelőzése  miatt kell szedni. A trexan mentes napokon 2 naponta (szerda, péntek, vasárnap) 5mg-ot szedek. A doktornőről még nem hallottam de utána fogok nézni.

Előzmény: agnes89 (2740)