Keresés

Részletes keresés

nicole_27 Creative Commons License 2017.02.13 0 0 3234

Sziasztok! 

 

Azt szeretném kérdezni, hogy van-e köztetek olyan akinek Kevert kötőszöveti betegsége (MCTD) van? Elég régi hozzászólásokat láttam ezzel kapcsolatban, ezért érdeklődnék. 

Steven 68 Creative Commons License 2017.02.01 0 0 3232

A Medrol-ról nagyon sok rosszat hallottam,és olvastam, nem tudom mi az igazság mert én 3 hete szedem.

Steven 68 Creative Commons License 2017.02.01 0 0 3231

Üdvözlet Mindenkinek !  Én is most állok kivizsgálás alatt mert rosszul éreztem magam, szédülés,fáradtság,fűlzúgás,és elmentem vérvételre ott kiderült, rossz a vérképem. HGB: alacsony , LDH :magas ,Tbil: magas   Eddigi leletek alapján autoimmun betegség,most vettek csontvelő biopsziát,de még nincs eredmény.  48 mg Medrolt szedek,de nagyon lassan emelkedik a HGB szint legalacsonyabb érték 84-g/L, most 105- g/L.   Nekem ajánlották az Aloe Vera gélt,hogy jó vérképzésre is.

.ETNA. Creative Commons License 2016.12.13 0 0 3230

Ő valószínűleg már nem jár ide (9 hozzászólása volt mindössze 2012-ben), most néztem, sajnos az e-mail címe sem nyilvános, így még közvetlenül sem tudnád esetleg megírni neki.

 

Attól az infó még fontos lehet bárki másnak! Szuper, hogy jól vagy !

Előzmény: Törölt nick (3229)
Törölt nick Creative Commons License 2016.12.12 0 0 3229

Szia! A gyulai kórházat tudom ajánlani,INFEKTOLÓGIA, Bányai Tivadar főorvos. Nekem SLE-m van,férfi létemre. Jelenleg tünetmentes vagyok, Delagilt és Medrolt szedek. Már csak 2mg medrolt,és jól vagyok. Nekem megmentették az életemet.

Előtte az orosházi kórházban feküdtem 3hétig,10kg-ot fogytam, és nem tudták lehúzni a lázamat. Folyamatosan 39,5 vagy

fölötte volt. Remélem tudtam segíteni! Üdv!

Előzmény: hope28 (2187)
.ETNA. Creative Commons License 2016.11.26 0 0 3228

Anno, amikor terhes voltam, nekem is volt egy időszak, amikor a vörösvértestek száma a referencia érték alsó határához voltak közel, azt mondta a doki, hogy a következő vérvételnél, ha alacsony, akkor gyógyszer ... na ezt persze nem vártam meg, amúgy sem vettem volna be semmit terhesen ... na a lényeg, hogy hígítatlanul ittam a feketeribizli szörpöt. Háztól vettük egy nénitől, hirdetés alapján (ismerős is ajánlotta, hogy nem pancsolt, tiszta körülmények között készíti stb.). Ezt jó szívvel ajánlom, nem volt éppen kellemes de a cél érdekében ... :-) A májat, amit még ajánlottak, nem szeretem, így kizárásos alapon maradt a tömény feketeribizlilé és a friss feketeribizli fogyasztása.

 

Vérképző hatása van még a céklának is ... nyersen lereszelve salátának imádjuk, gyakran csinálok ilyen nyers céklasalátát (édeskésebb alma, cékla lereszelve durvára, kis citromlé, porcukor, fehér bors, pici só, mustár, kevés tejföl .. de ez el is hagyható), a neten sok recept van. Ezt onkológiai kezelések után is jó fogyasztani, mert a májat is tisztítja a cékla.

 

Persze, egy igazán jó minőségű vörösborból is jó egy kevéske ... de ebből azt hiszem, hogy leginkább a szárazat szokták ajánlani, amit pl. én kizárt, hogy meg tudnék inni, nekem még az édes vörösbor sem elég "édes" (csak kólával szoktam "családi sátoros ünnepek" alkalmával legfeljebb egy pohárral meginni) :-)

 

http://ribizliszorp.blogspot.hu/2008/07/fekete-ribizli-fekete-ribizli-gygyhatst.html

 

http://balaicza.hu/cekla-tisztito-kura-daganatosoknak/

Előzmény: teerted (3227)
teerted Creative Commons License 2016.11.22 0 1 3227

A lelkivilágomnál nem a jelenlegi fáradtság volt a téma. Az egészen biztos, hogy a jelenlegi fáradtságom nem pszichés alapú. A kapott kezelés egy lehetséges mellékhatása. Ma voltam a kedvenc, és főleg kedves, gyógyszerészemnél a tápszeremért (Nutidrink). Erre ama az onkológus is azt mondta, hogy jó lehet. A gyógyszerész igazán sokat nem tudott mondani. Mutattam a mai leletemet, a vörösbort ajánlotta, mert, most először, az alsó határ alatt volt a vastelítettségem és egy kissé vérszegény is vagyok. Én mondta, hogy sörös vagyok, de a fáradság leküzdéséért hajlandó vagyok néhány vörösboros fröccsöt meginni. :)

 

Ajánlott még egy-két gyógynövényes terméket, de azok majdnem horror árúak voltak, ezért lemondtam róluk, már csak azért is, mert a hatásuk a gyógyszerész szerint is kétséges.

Előzmény: .ETNA. (3226)
.ETNA. Creative Commons License 2016.11.21 0 1 3226

Remek ... pedig a fáradékonyság nem "lelkivilág" kategória, nagyon is fizikális, s mint ilyen, bizonyára van rá valamilyen módszer, kezelés, étrendkiegészítő ... mit tudom én. De még akkor is kötelessége lenne legalább irányt mutatni, ha úgy gondolja, hogy ez pszichés alapon jelentkezik Nálad (amire van esély, bár nem túl nagy).

 

Egyébként a férjem is ilyen, inkább hallgat, mert tudja, hogy ha kifakad, akkor bizony - kulturáltan ugyan, de szó szerint elmagyarázza orvosnak/eladónak/zöldségesnek/hivatalnoknak ... hogy mi is a probléma :-) Ezért szokott inkább engem küldeni, amikor "intézkedni", reklamálni kell ... mert az én türelmem végtelen, eszközeim pedig lefegyverzőek (pl. jogszabályi hivatkozást kinyomtatom már előre stb.), plusz még a retorikai érzékem sem rossz  :-)

 

Még az is lehet, hogy egy jó gyógyszertárban, egy kedves gyógyszerészhez kellene fordulni .... mondjuk egy olyan időpontban, amikor nem állnak a sorban vagy tizenketten mögötted :-)

Előzmény: teerted (3225)
teerted Creative Commons License 2016.11.20 0 1 3225

Az én orvosom nem ilyen. Ő egyszerűen azt mondja, hogy nem ér rá foglalkozni a lelkivilágommal. Másodszor már biztosan nem hagynám szó nélkül, aminek elég rossz vége lenne.

Előzmény: .ETNA. (3224)
.ETNA. Creative Commons License 2016.11.20 0 1 3224

Akkor tessék szépen a sarkadra állni :-) De tényleg, tapasztalatból mondom, hogy sokszor csak azzal "foglalkoznak", amire a beteg külön kitér, vagy amivel kapcsolatban, innen-onnan információval rendelkezik és DIREKTBEN rákérdez a dokitól! Hogy ez a leterheltség, vagy a lexarom tabletta sűrű fogyasztása miatt alakul ki egy orvosnál azt nem tudom.

 

Azért az jó hír, hogy a vérképeddel nincs gond!!

Előzmény: teerted (3223)
teerted Creative Commons License 2016.11.16 0 0 3223

A vérképem jó. A mellékhatásokkal nem nagyon foglalkoznak.  :(

Előzmény: .ETNA. (3221)
ja nyugi Creative Commons License 2016.11.16 0 0 3222

Nekem Maca Vibe segített. Perúi zsázsa,egy retek féle növény örleménye  100 pasztilla 5600. Ft

Gyógyszertárba kapható. Jód tartalma miatt TSH érétkem csökkent. sőt a pufferek is feltöltödtek. Jelenleg egyik nap felet szedek másik nap egészet. Az Euthyrox 150.-ről 125- re lett csökkentve. Kiváncsi vagyok mit fog mutatni a legközelebbi vérvétel.

Előzmény: teerted (3206)
.ETNA. Creative Commons License 2016.11.16 0 1 3221

Ez a kiszámíthatatlanság tényleg rossz lehet :-( Beszéltél már erről az orvossal?

Most azt jutott eszembe, hogy pl. az alacsony fehérvérsejt szám is okoz extrém fáradékonyságot ... a vérképed ebből a szempontból jó?

 

Nem tudom, de talán érdemes reménykedni, hogy bármi is okozza Nálad ezt, csak van rá valamilyen orvosi "rásegítési" lehetőség!

Előzmény: teerted (3220)
teerted Creative Commons License 2016.11.16 0 1 3220

A fizikai terhelhetőség csökkenéséről, pontosabban elég szélsőséges váltakozásáról van szó. Van amikor minden gond nélkül gyalogolok, túrázok 7-8 km-t, de van amikor már egy-két km után alig bírok menni.

Előzmény: .ETNA. (3218)
.ETNA. Creative Commons License 2016.11.15 0 1 3219

De hiszen ez nagyon jó hír, tessék jobban lelkesedni :-) !!!!!!!!! Hurrá !!! :-)

Előzmény: Ellenia (3217)
.ETNA. Creative Commons License 2016.11.15 0 1 3218

Ha a "kisebb terhelhetőség"-et úgy érted, hogy nem emelhetsz súlyokat stb., vagyis fizikai terhelhetőség pl. az ízületek védelme, tehermentesítése érdekében, akkor - szerintem - ez így jó, nem kell ellene tenni.

 

Ha "szellemi", "idegrendszeri" terhelhetőségre gondolsz, akkor a pihenés, a friss levegőn való séta, a kellemes ellazulást és feltöltődést (boldogsághormonok!) biztosító bármilyen tevékenység, hobbi stb. jó lehet. S persze fontos a rendszeresség, nem kell össze-vissza kapkodni, vagy naponta új hobbiba belekezdeni, majd abbahagyni, ha nem megy, mert ez csak negatív visszacsatolást eredményez, ami csak tovább rontja a helyzetet, nő a depi stb. Szerintem, a legfontosabb, hogy el kell fogadni ezt az állapotot (ha egyszer gyógyítani már nem tudják), a túl magas elvárások önmagaddal szemben, csak növelik a stresszt, ahogy a múlton ("régen ezt is meg tudtam csinálni" stb.) való "rágódás" is! Ezen a téren, nem vagyok a gyógyszerek híve, de még a gyógynövényeké sem.

 

A fáradékonyságot, ha nem "orvosi eset" és nem kell gyógyszerrel kezelni, akkor pl. oldhatja a kevesebb koffein, a mozgás, a kényelmes alvás (jobb matrac, párna stb.), a nyugodt alvás (csend, kellemes hőmérséklet stb. a hálószobában),  de sokszor már egy kis súlycsökkenés is eredményezhet javulást!

 

Ha mindent kipróbáltál és még mindig alig van jártányi erőd és kicsit depisnek érzed magad, vagy túl fáradékonynak, akkor pedig irány a doki :-)

 

 

Előzmény: teerted (3206)
Ellenia Creative Commons License 2016.11.13 0 1 3217

Sziasztok! Gondoltam megírom, hogy a legutóbbi teszt során az ANA értékeim mind negatívak lettek, a doki is meglepődött kicsit meg én is. Ilyenre másfél éve nem volt példa. Az autoimmun pajzsmirigy betegség "persze" továbbra is fennáll, de szerencsére nyoma sincs az SLE-nek, amivel rémisztgettek. A pajzsmirigy és inzulin értékeim is javultak, fogyni is tudtam valamennyit, a doki azt mondta folytassam, amit csinálok, mert jó úton haladok. :)

scrupulous Creative Commons License 2016.11.13 -2 0 3215

 

Nem csak én kértem távozásod:

 

.ETNA.  5 napja    0 2 3197

Segítek: az konkrétan azt jelenti, hogy köszönjük, hogy itt voltál, így most már bárki visszakeresheti amit ajánlottál, vagy ha végre publikussá teszed az e-mail címedet, akkor közvetlenül Téged is megkereshet*, de most már mehetsz isten hírével. Nagyjából ezt ... gondolom :-)

Előzmény: Brekikkk (3195)

scrupulous Creative Commons License 2016.11.13 -2 0 3212

Ha valaki itt tanácsot ad és nem orvos, az általában  nem pénzért, nem jutalékért teszi, nem pökhendien, agresszív nyomulással, tukmálással,mivel nem MLM-es ügynök. Azonban, ha ez utóbbiak közé tartozik, akkor kértük, többen  - nem egyszer már - a topik elhagyását...

 

 

BREXIT!

 

teerted Creative Commons License 2016.11.12 0 1 3210

Ezzel a hozzászólásoddal is csak a jellemrajzodat tetted árnyaltabbá. El is mentettem az örökkévalóság számára.

Előzmény: Brekikkk (3209)
ásítósmacska Creative Commons License 2016.11.12 0 1 3208

Szerintem elég sokféle autoimmun betegség van, szóval nehéz "általánosságban" erre bármit is mondani.

Nekem pl. Hashimoto-thyreoiditis-om van, de az általa okozott alulműködés megfelelő orvosi kezelésével megszűntek az ilyen tünetek.

 

 

Előzmény: teerted (3206)
teerted Creative Commons License 2016.11.12 0 2 3206

Az autoimmun betegségek egyik tünete lehet a fáradékonyság, a kisebb terhelhetőség. Van valakinek ötlete, tapasztalata arra, hogyan lehet ezeket a tüneteket csökkenteni?

teerted Creative Commons License 2016.11.11 0 1 3205

Mindenkinek van valamilyen stílusa. A tiéd ilyen.

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=141687716&t=9233537

Előzmény: Brekikkk (3191)
.ETNA. Creative Commons License 2016.11.09 0 0 3204

... ja és a biol. mellett nincs fájdalom (ha szerencsés vagy és a szervezet jól reagál a blokkolóra), csak nem kell vagánykodni, oda kell figyelni a mozdulatokra, extrán nem kell megerőltetnem egyik ízületemet sem, de még tornázni is lehet, ha éppen akarok, de nyilván meg kell válogatni a gyakorlatokat.

.ETNA. Creative Commons License 2016.11.09 0 0 3203

Igen, szerencsére az első tüneteket követően kb. 1,5 hónap múlva már volt diagnózis és némi gyógyszer-próbálgatás után, kb. 1,5-2 évvel később már kaptam a biológiai terápiát. Ezzel a helyzet, hogy a betegség kialakulását követően, minél hamarabb kezded el, annál biztosabb a remisszió. Ez nem "betegség", hanem egy állapot, ami az immunrendszerem - valami miatt történt - működésében bekövetkezett galiba (átprogizta magát túl sok TNF alfa fehérje termelésre, ami a gyulladást, a legősibb védekező módszert kiváltó fehérje) miatt állt elő. Ez van :-)

Előzmény: Brekikkk (3202)
.ETNA. Creative Commons License 2016.11.07 0 2 3201

... ja és még jóidőben írom: semmilyen infó nem érdekel semmilyen szerről, amit akarok, kikutatom magamnak, vagy felveszem a kapcsolatot E.J. Corey amerikai Nobel-díjas kémikus egyik  rákkutató, biokémikus munkatársával, aki magyar és gyerekkorától kezdve ismerem.

Előzmény: .ETNA. (3200)
.ETNA. Creative Commons License 2016.11.07 0 1 3200

Igen, az Avemart, nem én, hanem egy közeli hozzátartozóm, akivel az egész kemoterápia alatt ott voltam és még az Avemar igénybevételében is egyetértettünk, szerencse volt, hogy a forgalmazó (a kórházzal szemben) felajánlotta a kipróbálási lehetőséget (ingyen adott 1 napi adagot és a müa keverőtermoszt, vagy mifenét). Egyébként, hála érte Istennek, a jósorsának és persze az osztályvezető professzornak (aki személyreszabottan összeállította a szükséges kemoterápiás szert), már 5 éve tünetmentes. Tény, hogy ennek a típusú ráknak 99 %-os a gyógyulási esélye, a maradék 1 %-on pedig csak azért nem tudnak már segíteni, mert későn (áttétek stb.) ment orvoshoz.

 

A másik kérdésedre válaszolva, igen nem csak "voltam", vagyok is RA-s ... miután nem gyógyítható, mert az immunrendszer "resetelése", mint egy összegabalyodott, vagy vírusos számítógép esetén, még nem kivitelezhető, sem alternatív, sem hagyományos orvoslással. A tüneteket tudják enyhíteni és a remisszió különböző formáit elérni.

Előzmény: Brekikkk (3198)
.ETNA. Creative Commons License 2016.11.07 0 2 3197

Segítek: az konkrétan azt jelenti, hogy köszönjük, hogy itt voltál, így most már bárki visszakeresheti amit ajánlottál, vagy ha végre publikussá teszed az e-mail címedet, akkor közvetlenül Téged is megkereshet*, de most már mehetsz isten hírével. Nagyjából ezt ... gondolom :-)

Előzmény: Brekikkk (3195)
.ETNA. Creative Commons License 2016.11.07 0 0 3196

Ja, bocsi, rosszul emlékeztem, tényleg nem Te nyitottad :-)

 

Nem részletezem, de maradjunk annyiban, hogy az Avemarral kapcsolatban szó sem volt semmiféle "méregtelenítésről", egyszerűen olyan rossz közérzetet és rosszullétet okozott, s ez a "hatása" kb. 2 napig tartott, amilyet ... bár a kemoterápia folyt tovább, természetesen Avemar nélkül ... a későbbiekben a kemotária NEM (!!) okozott. Ennyi.

 

Lényegében tökre nem érdekel, hogy Amerikában kinek mire adják, használ-e, de az a fajta fanatizmus és pökhendi nyomulás, ami - már megbocsáss, de ez az igazság - az étrendkiegészítőket, "csodaszereket" forgalmazókat jellemzi, legalább annyira káros, mint mindenféle alternatív kezelési mód, vagy szer, következetes elutasítása. Egészségügyi fórumokon nem lehet reklámozni, arra ott van a természetgyógyász topik, ezt már ezerszer elmondták, leírták.

 

Egyébként, éppen most jelent meg egy cikk arról, hogy több millióra büntettek meg gyártókat, forgalmazókat, mert az egyik pl. azt állította, hogy még orvosok és orvosi szervezetek is tesztelték a csodaszerüket ... a vevők meg ugye simán bevették ... aztán az ellenőrzés során, igen hamar kiderült, hogy szó sem volt semmiféle "tesztelésről", simán csak kamuztak. Ettől még lehet, hogy az a bigyó alkalmas erre+arra, de ha a hatása tényleg annyira jó, mint ahogy állítják, akkor csak a bevétel növelése és a gyorsabb terjesztés miatt, nem tisztességes olyasmit állítani, amiről pontosan tudniuk kell, hogy köze sincs a valósághoz.

Előzmény: Brekikkk (3185)
scrupulous Creative Commons License 2016.11.07 0 0 3194

Annyi negatív véleményt kapott a kereskedő, hogy annak a töredéke is önkéntes távozást jelenthetne:

 

"ittenem, te mindent tudsz. haldoklónak gyógyulást, ápolónőnek milliomos állást!"

 

"hiszel te abban, hogy más buta és hiszékeny.. gratulálok, én egy perc alatt átláttam rajtad. a többieknek meg csak azt kívánom, a jóisten mentse meg őket ilyen emberektől, mint te vagy. hálistennek, nekem van józan eszem, nem dőlök be ilyen álszent, pénzéhes kuruzslóknak. csak kívánom, egyszer úgy tudj tükörbe nézni, hogy ne köpd szembe magad...

 

 

"Figyi!
Vannak olyan topikok, ahol pont ilyen tefeleket varjak.
Ez nem egy olyan topik.
Beken hagynal minket mar vegre?????????????????? Mit lehet ezen nem erteni? Megfogalmazzam mashogy is? Vagy szoljak a moderatoroknak? Mit kellene csinalnunk, hogy vegre lelepj a ...?"


Te még mindig itt vagy???? Döbbenet.


"Hiteltelen, ostoba, öntelt ... vagy.
Hogy képes bevenni a gyomrod azt, amit csinálsz?"

 

 

"...te kis ártatlan. Te kizárólag azért vagy itt az Index fórumon, hogy árusítsd a termékeidet, a topiknak éppen megfelelő mesékkel. Azonban páran rámutatunk arra, hogy Te bizony egy pénzéhes MLM-ügynök vagy, aki azt sem tudja igazából, hogy mit árul. "

 

"No mi az, már megint praktizálsz?
Nem furcsa, hogy ezen a "páciensen"-balekon- madj'minden eddig általad is jelzett betegség megjelent. Nem volt rokon életlenül? Netán apuka."

 

 

Tehát,  ahol nincs keresnivalód, ott nem kell lenned! megvan?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!