Keresés

Részletes keresés

boxerkutya Creative Commons License 2016.08.02 -1 1 3079

Dr Esztó Klára főorvos ,több ezer betege van a többsége gyógyul. Nem kuruzslás amit csinál ,antibiotikummal baktériumot pusztít. Nem őt reklámozom ,hanem az antibiotikum hatásosságát erre a betegségre. Ahogy én nálam nem ismerték fel az ideggyógyászok a betegséget, úgy ezreknél nem ismerik fel.

Tájékozódjál az USA-ban működő amerikai infektológiai társaság(IDSA)és a nemzetközi infektológiai társaság(ILADS) harcáról, pereskedéseiről. Hazánk sajnos az IDSA-val ért egyet , Dr Lakos András támogatásával, aki a protokolljában szinte kizárja a lyme betegség súlyosságát  . Ennyi az egész lényege ,miért alakult ki ez a helyzet és ezért nem ismerik el a krónikus Lyme létezését.

Előzmény: Ellenia (3077)
boxerkutya Creative Commons License 2016.08.02 -1 0 3078

Tudatlan vagy ,nem értesz hozzá, röviden ennyi.

Előzmény: Ellenia (3077)
Ellenia Creative Commons License 2016.08.01 -1 1 3077

Remélem azt mindenki látja, hogy boxerkutya egy homályos magyar oldal (amin egy csomó 6 soros, komoly cikk van) linkelésén meg szintén ellenőrizetlen forrásból bemásolt szövegen kívül semmilyen módon nem reagál arra, amit írok, és semmilyen normális, hivatalos tanulmánnyal, cikkel nem képes igazolni, hogy bármi igazság lenne abban, hogy a Lyme kórnak köze van az autoimmun betegségekhez. (vagy bármilyen egyéb betegséghez). Az, hogy innen-onnan összeollóz valamit, egyáltalán nem jelenti azt, hogy ezt nem egy szakmailag hozzá nem értő személy követte el.

 

Fórumtémák, beteg emberek által vezetett blogok, hobbi oldalak és ellenőrizetlen Facebook csoportok stb. nem hivatalos források. A hülyeség gyorsan terjed, csak mert néhány ember állít valamit, az még nem biztos, hogy úgy van. Kizártnak tartom, hogy az orvosok 99%-a hülye lenne, és mindenki el akarná tussolni az igazságot, stb. – marhaság. Ugyan vannak pénzéhes orvosok, a java részük szerencsére még mindig normális, ha egy szemernyi igazság ezekben lenne, akkor annak módján kezelnék az embereket.

 

Lyme kezelés hatására ALS-ból kigyógyult, tolószékből felállt SM-es, gyógyszert nem szedő súlyos pajzsmirigy betegségből felgyógyult egyéneket pedig boxerkutya nem tud bemutatni, mert ilyen emberek nem léteznek. De ugyanez igaz lehet az összes többi más betegségre is, aminek a topikjába bőszen írogat és terjeszti az igét.

 

Továbbá, míg az autoimmun betegségeknek (és más betegségeknek) van kódjuk, úgy a krónikus Lyme én úgy tudom, hogy még BNO kódot sem kapott, és az orvosok java része el sem hiszi, hogy ez a betegség egyáltalán létezik. A betegséget kizárólag magánúton lehet kezeltetni, mert az állam nem támogatja, ha valaki lerokkan vagy bármi tartós baja lesz, még a leszázalékoltatás sem egyszerű, mert ilyen betegség hivatalosan nincs is.

 

Én nem mondom, hogy nem létezik, de azért ez elég sok mindent sejtet arról, hogy az orvos közösség nem egészen úgy áll ehhez a témához, mint ahogy boxerkutya állítja és véleménnyel van róla, meg amiket ömleszt az összes betegséggel foglalkozó fórumcsoportba. Nem is tudom kinek érdemes hinni, a világ majdnem összes orvosának, vagy boxerkutyának, aki nyilvánvalóan több szakvizsgával, PhD-vel rendelkező, nagy Lyme kutató szaktekintély.

 

Mivel boxerkutya észosztását ezek szerint úgysem lehet leállítani, és továbbra is ontani fogja a reklámüzeneteket az Istenhegyi klinikáról és E. doktornőről meg az állítólagos gyógyulásáról (ami ugye nem létezik, mert állítása szerint továbbra is kezelésre szorul), remélem, hogy a jövőben idetérő új emberek szkeptikusan fognak ehhez az egészhez hozzáállni, és nem rohanni a klinikára, csak mert boxerkutya, akiről azt se tudjuk kicsoda, próbálja elhitetni az összes emberrel, hogy Lyme kórja van.

boxerkutya Creative Commons License 2016.08.01 0 0 3076

Interjú Willy Burgdorfer-rel - a borrelia baktérium felfedezőjével2015.03.16

2007. februás 28-án az Under our skin c. dokumentumfilm stábja meginterjúvolta Dr. Willy Burgdorfert, aki a National Instititutes of Health (továbbiakban NIH) volt dolgozója. Az interjú három órán át tartott az otthonában, Montanában. Dr. Burgdorfer a Lyme-kór okozójának a Borrelia Burgdorferi-nek (mely egy spirochéta - egy baktérium típus) felfedezője és névadója. Rengeteg díjat kapott, többek között a Robert Koch Arany Medált,és ő a Lyme Borreliosis nézőpontjai címü könyv társszerzője. Épphogy csak elkezdtük a filmezést, dörömbölést hallottunk az ajtón és a közeli Rocky Mountain Laboratoires, egy a NIH-hez tartózó biológiai kutatóintézet egyik vezető kutatójával találtuk szembe magunkat. A hívatlan vendégünk a küszöbön állva azt mondta: “Azt az utasítást kaptam, hogy ezt az interjút felügyeljem. Ez az utasítást a legmagasabb szintekről kaptam. Vannak dolgok amiről Willy nem beszélhet.”

Megdöbbentünk, mivel Dr. Burgdorfer még 1986-ban nyugdíjba vonult. Mi úgy mentünk oda hogy egy privát személlyel beszélgessünk, egy nyilvános felfedezés történetéről amelyért Nobel díjra is felterjesztették. Korábban még ugyanebben az évben a NIH visszautasította a kérésünket, hogy bármelyik kutatójukat is megintejúvoljuk. Mi is folyik itt? Miért is akarja a NIH cenzúrázni az USA-ban a leggyorsabban terjedő kullancsok által terjesztett betegségről szóló információkat?

Szerencsénkre a mi vasakaratú rendezőnk, Andy Abrahams Wilson kiutasította a házból a NIH-ből érkező munkatársat, és ami ezután következett, az egy elképesztően őszinte interjú a Lyme-kórról – annak veszélyeiről és az azt övező vitákról. Az alábbiakban a három órás interjú legfontosabb részletei olvashatóak:

Andy Wilson: Mik a hasonlóságok a Borrelia burgdorferi és a syphilis között?

Dr. Burgdorfer: A hasonlóságok amikről én tudok azok az agy, az idegrendszer fertőzésével kapcsolatosak. A syphilis spirocheta, a Treponema pallidum vonzódik az idegrendszeri szövetekhez. A Borrelia burgdorferi nagyon hasonló hozzá. A gyermekek különösen érzékenyek a Borrelia burgdorferi–re. A Lyme-kór spirochetája sokkal virulensebb mint a szifiliszé. Még nem tudunk mindent róla. És még vérkenetet sem csinálhatunk a Borrelia burgdorferi-t keresve, mert bár az organizmus ott van, mi mégsem látjuk. Nem lehet megtalálni ezt a spirochetát benne.  Hogy miért is nem? Van egy betegem, mindene remeg testszerte, és az izületi folyadékai tele vannak spirochétákkal de a vérében nem lehet látni őket. Tehát van valami ebben az organizmusban amitől más, mint a többi.

Andy Wilson: Miért olyan nehéz megtalálni a Borrelia burgdorferi-t a testben és kitenyészteni azt?

Dr. Burgdorfer: A Borrelia burgdorferi-t a beteg szöveteiben rettenetesen nehéz kimutatni először is azért, mert senki sem szereti ha mintát vesznek az agyából azért, hogy spirochétákat keressenek benne. Ugyanez a helyzet a beteg többi szövetminta vételével is. Bármely szerv vagy szervrendszer ferzőzött lehet a szervezetben spirochétával, de ezt bizonyítani rendkívülien nehéz. Sebészi beavatkozást igényel, ami nagyon drága.

Andy Wilson: Hisz ön a kiújuló Lyme fertőzés elméletében?

Dr.Burgdorfer: Igen, hiszek a kiújuló fertőzésekben mivel az emberek akik Lyme-kórban szenvednek tíz, tizenöt vagy húsz év múlva ismét betegek lesznek. Mert úgy tünik, hogy ez a mikro-organizmus képes arra, hogy elbújjon a szövetekben és lehetséges, hogy egyszer csak újra megjelenik, és magával hozza azokat a klinikai tüneteket, amiket már korábban is okozott. Ezek vitatott kérdések a mikrobiológusok számára, mint ahogyan az orvosok számára is akik a betegséget hivatottak kezelni.

Andy Wilson: Mi a véleménye a Lyme-kórt övező vitákról?

Dr. Burgdorfer:  A Lyme-kórt övező viták és harcok szégyenletesek. És ezt azért mondom mert az egész egy politikai dolog. Sok olyan orvos van aki hozzá sem nyúl egy Lyme-os beteghez. Az asszisztensnek mondják: “Mondja meg ennek az embernek, hogy menjen el. Nem akarom látni.” Ez szégyenletes. Ez azokra az orovosokra is vonatkozik akiknek még ahhoz sincs bátorságuk hogy megmondják a páciensnek, hogy “Lyme-kórja van és én semmit sem tudok erről a betegségről.”

Wilson: Mit gondol mi a kapcsolat a Lyme-kór és az olyan neurodegeneratív betegségek között, mint az Alzheimer vagy a Parkinson-kór?

Dr. Burgdorfer: Jelenleg folyik egy kutatóintézet felállítása a Columbia Egyetemen, amely többek között ezt a kérdést fogja kutatni, mert sok orvos hiszi úgy, hogy a neurológiai tünetek, függetlenül attól, hogy milyen típusúak, tipikusan jellemzőek a Lyme-kórra.

Wilson: Mi a kutatások következő lépése?

Dr. Burgdorfer: A kutatás következő szakasza az idegrendszeri megjelenések kutatása kell hogy legyen. A Borrelia burgdorferi változékonysága elképesztő. A spirohéta változékonyságát, azt hogy a spirochéta képes-e betegséget okozni vagy sem, antigén struktúrját kell kutatni. Ezek a baktériumok bebújnak a lymphocytákba, mindenféle szövetekbe. Attól hogy nem látjuk őket az adott szövetben, attól még ott vannak. Ahogy az immunrendszer válasza legyengül, képesek-e újra bekerülni a véráramba és betegséget okozni?

 

Wilson: Van önnek Lyme-kórja?

Dr. Burgdorfer: Nem, nincs. De ezt csak óvatosan mondom, hiszen 1981 óta a Lyme-kórral dolgozom.

Nem sokkal miután kikapcsoltuk a kamerát és elkezdtük összeszedni a felszerelésünket, Dr. Burgdorfer kényszeredett mosollyal azt mondta: “Nem mondtam el mindent”.  

 

Kommentek:

“Lassan elveszítem a látásomat a krónikus Lyme miatt, míg eközben már lassan tönkremegyek anyagilag az antibiotikumok kifizetése miatt amik nem is használnak. A jobb szememre már majdnem teljesen vak vagyok. Kétségbe vagyok esve. Valaki meg tudja mondani, hogy az Ezüst kolloid használ-e? Annyi féle dolgot olvastam róla..”

“Kérem Dr. B., ha tud valamit ami segítene a betegség okozta szenvedésen enyhíteni, ossza meg velünk. Én és a lányom Lyme-mal fertőzödtünk Georgiában. Elutasították a kezelésünket, mondván hogy a Lyme délen nem fordul elő. A pozitív tesztünk “ál pozitív” és a tüneteink az “idegesség”. Mi folyik itt? Ne gyere Atlantába a Lyme-mal segítséget kérni, mert itt ez nem létezik vagy inkábbúgy mondanám, hogy nem “elfogadott”!”

“Meg akarok halni. Már 32 éve Lyme-kóros vagyok. Nagyon sokkolt a Dr.B-vel készült interjú, hogy mennyi ember szenved krónikus Lyme-ban és a kezelést mégis visszatartják. Isten segítsen meg bennünket, mert nincs kihez máshoz fordulni.”

boxerkutya Creative Commons License 2016.08.01 -2 2 3075

A disznótor nem erőszak. Nem kell elhinned semmit ,ha ide írok nem hozzád szólok . 

Előzmény: Ellenia (3074)
Ellenia Creative Commons License 2016.07.31 -1 1 3074

Most komolyan egy ki tudja ki által szerkesztett, ellenőrizetlen, még csak normális domain nevet sem birtokló oldalon levő információk alapján kellene elhinnem, hogy ezek közül bármi is igaz? Legalább hivatalos, orvosi portálokat linkeltél volna be, nem öt soros cikkeket, amiket bárki meg tud írni. Pár óra alatt össze lehet dobni egy ilyet.

 

Ha az oldalon felsorolt cikkekben bármi igaz lenne, akkor akkor Lyme kór ellen kezelnék a pácienseket. Tudom, hogy van gyógyszerlobbi meg maffia, meg kontár orvosok, de ezeken most lépjünk túl. Most mégis az van, hogy Magyarországon az E. doktornő nagyjából egyedül van a véleményével és kezeli sajátságos módon a betegeket, és valamiért nem követik tömegével az orvosok és egyéb eü dolgozók. 

 

Beleolvastam az oldalba, egy-két gondolat:

 

Minden ALS beteg nagyon rövid időn belül meghal. Mindegyik. Stephen Hawking valami csodával határos módon él, de ő nagyjából az egyetlen a világon.  A szerencsétlen, súlyos beteg ALS-osoknak is Lyme tanácsokat osztogattatok az ő fórumukban, többen panaszkodtak, hogy a Lyme kezelések miatt kis híján korai halált okoztak egyes betegeknek. Később persze sajnálatos módon mégis elhunytak, akkor azt írtátok, hogy későn lettek diagnosztizálva, azért. Ha már valakit diagnosztizálnak ALS-dal, az maga a halálos ítélet, amin semmi, a Lyme kezelés se segít. Úgyhogy ne próbáljátok megmagyarázni, hogy jobban lesz egy ALS-os ember a Lyme kezeléstől, mert egy élő példát nem lehet felhozni.

 

Az SM betegek nem Lyme betegek, ez megint valami téves diagnózis, ami ezúttal a neurológusok tudását vonja kétségbe. Van két SM-es ismerősöm, az egyik évek óta tolószékes, a másik még frissen diagnosztizált, ő jól van, még. 30 éves srác, ha szerencséje van, akkor nem lesz rokkant. Ha a Lyme-nak köze lenne az SM-hez, és antibiotikumokkal helyre lehetne rázni, akkor miért nem jár az ismerősöm? Vagy miért nincs ezekkel a sikersztorikkal tele a sajtó?

 

Hashimotóm van, de nincs társfertőzésem, sem Lyme-om akárki akármit ír az ötsoros cikkben. Ha valaki nem szedi a pajzsmirigy gyógyszert, az rosszul lesz. Ha kapnék egy rakat Lyme-ra való antibiotikumot, attól se múlna el az alulműködésem. Hashimoto pajzsmirigy alulműködésből sem gyógyult meg soha senki. A hormonpótlás az egyetlen, ami tünetmentessé tudja tenni az embert, de gyógyult sose lesz.

 

A gluténmentes étkezés megint csak egy mítosz, vannak emberek, akiknél beválik, de a legtöbb embernél ez szükségtelen. Én alapvetően cukormentesen étkezem, de nem a Hashimoto miatt, amiatt még nyugodtan lehet cukrot enni (bár amúgy senkinek sem tanácsos).

 

A beszúrt szöveg, hogy lehet Lyme kórod, ha negatív a teszt akkor is, megint csak egy ismeretlen forrásból jövő agyszülemény, ami a bizonytalanságot próbálja elhitetni az emberrel, hogy mindenképpen Lyme-ja van, még akkor is, ha nincs. A Lyme tünetek között pedig kb. a világ összes tünete szerepel, úgyhogy bárkire rá lehetne húzni, hogy az van neki. 

 

Előzmény: boxerkutya (3070)
boxerkutya Creative Commons License 2016.07.31 -2 1 3073

Mindjárt törölnek !

Előzmény: Közeli angyal (3072)
Közeli angyal Creative Commons License 2016.07.31 -1 0 3072

Az igen, fejből nagyon jól mondod, tényleg látszik, hogy évek során sokat foglalkoztál vele.

Előzmény: boxerkutya (3071)
boxerkutya Creative Commons License 2016.07.31 -1 1 3071

Négy ok, amiért a lyme teszted negatív lehet, akkor is ha valóban lyme-kóros vagy2015.06.13

Attól függően, hogy mely tanulmányokat nézzük, a jelenlegi lyme-kór tesztek pontossága 50-80% között mozog, vagyis ez a megbízhatósági fokuk még a legjobb laboratóriumok/tesztek esetében is. Maga az IGeneX a lyme specialista orvosok által leginkább használt és legmegbízhatóbbnak tartott laboratórium is a következőt állítja: "A diagnózist nem szabad csupán a teszteredmény alapján felállítani."

"Egy pozitív IgG vagy IgM Western Blot eredmény csupán azt feltételezi, hogy az adott személy Borrelai burgdorferi-vel fertőződött. Csupán ez alapján nem erősíthető meg maga a lyme-kór fennállása. Nem jelenti azt, hogy a páciensnek valóban lyme-kórja is van, a lyme-kór ugyanis egy klinikai diagnózis." IGeneX forrás, 1998.

A jelenlegi lyme tesztek pontatlansága miatt a legjobb lyme specialista orvosok nem diagnosztizálnak lyme-kórt csupán tesztek alapján. Csak a tünetekkel együtt értékelik azt.

Létezik olyan eset, hogy egy páciens folyamatosan negatív teszteket produkál lyme-kór irányában, de ennek ellenére fennálló aktív lyme-kórja van. Rengeteg oka van annak, hogy egy lyme teszt miért adhat negatív eredményt, fennálló fertőzés ellenére is. Ez a cikk négy okot fog részletezni, de nem csak ezek lehetnek az okok és a miértek között.

1. ok: Más borrelia altörzzsel vagy fertőzött, mint amit a teszt vizsgál

Jelenleg nincs 100%-os lyme teszt!

Például a sürgősségin az orvos kérhet számodra egy hagyományos lyme-tesztet, ami aztán negatív eredménnyel jön vissza. Majd az orvosod kér egy másik típusú lyme tesztet, ezúttal olyat, ami a lyme-kór egy másik alfaját viszgálja, a borrelia miyamotoi-t. A teszted ezúttal viszont pozitívan jön vissza - és így meg is van a rosszulléted oka.

A pontatlanságon kívül a másik probléma a tesztekkel, hogy csak a borrelia bizonyos altörzseit vizsgálják. Az USA-ban például a standard lyme tesztek csak a borrelia burgdorferi-t vizsgálják, Európában a standard tesztek csak a borrelia gainii-t tesztelik. Jelenleg kb. már 18 felfedezett altörzse van a borreliának, a figyelem viszont csak néhányra irányul.
 

2. ok: A labóratórium, ahol a teszted készül

A laborok nem egyformák, ami azt is jelenti, hogy a tesztek sem egyformák. A WesternBlot teszt a leginkább használt formája a lyme vizsgálatának. Antitesteket vizsgál, melyet az immunrendszer termel a lyme-kór baktériumának jelenlétében. Az egyik labor egy teljesen másik protokollt vagy technikát használhat, mint mondjuk egy másik.

A lyme szakorvosok által legkedveltebb labor az IGeneX, akik WesternBlotot végeznek, de ez sem 100%-os megbízhatóságú, és ezt az IGeneX is hangsúlyozza, noha az ő technikájuk fejlettebb és modernebb, mint más laboroké. Például egy magasabb koncentációjú polyacrylamide gélt használnak a 31 kDa és 34 kDa antigének szétválasztására. A 31kDa band antigén ez OspA felszíni protein, míg a 34kDA egy másik felszíni protein OspB - ezek az antitestek nem csak  a lyme fertőzés fennállására utalnak, hanem a betegség vagyis fertőzés késői stádiumára is.

Egy modernebb labóratóriumban elvégzett fejlettebb technikájú teszt növeli az esélyét annak, hogy az adott illető pozitív leletet fog kapni, amennyiben lyme-kórban szenved.

3. ok: a használt teszt típusa

Több módszer is létezik egy személy tesztelésére, amennyiben lyme-kórra gyanakszik ő vagy az orvosa. A leginkább ismertek és használtak pl. a borrelia baktérium DNA-ját keresi a vérben a  PCR vizsgálat, a baktérium ellen termelődő antitesteket vizsgálja az ELISA vagy a WesternBlot vagy a western Immunoblot típusú teszt, vagy magát a baktériumot keresi a vizsgálat, ez a tenyésztés.

Míg ezek a vizsgálatok adhatnak pozitív eredményt, addig időről időre tévesen negatív eredményt is kaphatunk. A következő információk elmagyarázzák, miért lehet negatív a teszteredmény fennálló fertőzés esetén is:

PCR - a borrelia DNA-ját vizsgálja, de a véred lehet éppen egy borrelia DNA-t sem tartalmaz, mert amikor a borrelia cisztás formában van, csak nagyon ritkán bocsájt ki DNA-t. Valamint a baktérium aktivitása is változik, nagy valószinüséggel csak akkor lesz pozitív eredményed ezzel a vizsgálattal, amikor a baktérium éppen aktív szakaszban van vagyis aktivizálja magát.

Antitest teszt vagyis WesternBlot vagy ELISA - Ez a leginkább használt módszer, és az immunrendszer által termelt antitesteket vizsgálja, amit a szervezet a lyme baktérium jelenlétében termel. Remekül müködik, ha valakinek a szervezete termel antitesteket. Sajnos azonban több esetben nem termel az immunrendszer antitestet annak ellenére, hogy a lyme baktérium jelen van a szervezetben, ezért a vizsgálat fals negatív eredményt adhat. Sok oka lehet annak, ha egy lyme beteg immunrendszere nem termel antitestet, pl: cisztás forma, mely nem termel olyan felszíni proteineket, amellyel az immunrendszernek találkoznia kell ahhoz, hogy ellenanyag termelést indítson. Vagy antibiotikum kezelés, ilyenkor a szervezet lehet nem termel ellenanyagokat. Vagy túl korai tesztelés, amikor a szervezet még nem kezdett ellenyagot termelni, de lehet oka a teszt típusa is, az ELISA pl nem elég érzékeny. Tenyésztés esetén a probléma az, hogy a baktérium a gazdatesten kívül nem él sokáig vagyis nem életképes, még cisztás formában sem. Amennyiben mégis ilyen vizsgálatot végeznek, a vizsgálatot a vérvételtől számított 24 órán belül el kell végezni.

A fent említett pontatlanságok miatt egy jó lyme szakorvos a tünetekkel együtt fogja a teszteredményt figyelembe venni, és ez alapján állít fel diagnózist.

4. ok: Nincs lyme-kórod, van viszont más kullancsfertőzésed

Ha egy kullancs megcsíp, az tulajdonképpen olyan mintha lottóznál, a kullancscsípés során ugyanis különféle fertőzések kombinációja juthat át beléd, amik egyáltalán nem korlátozódnak kizárólag csak a lyme-kórra. A legtöbb ilyen kullancs által okozott úgynevezett társfertőzés remekül tudja utánozni a lyme-kór tüneteit, ahhoz teljesen hasonló tüneteket produkálva. Lehetséges, hogy egy vagy több ilyen társfertőzésed van és nem lyme-kórod.

Következtetés

Ha neked vagy egy ismerősödnek a lyme tesztje negatívan jön vissza a fennálló és tapasztalt tünetek ellenére, és több negatív teszteredmény is születik, akkor is  vedd számításba továbbra is, hogy lehetséges, mégis lyme beteg vagy. Keress olyan orvost, aki tisztában van a fals negatív lyme teszt ellenére fennálló fertőzés lehetőségével, mert az orvosok szeretnek a negatív teszteredményre hivatkozni.

A krónikus, vagyis hosszabb ideje fennálló lyme-kórban vannak orvosok akik hisznek, és vannak akik nem. Nem találsz napjainkban olyan asztrofizikust, aki ne gondolná azt, hogy a Hold a Föld körül kering. De az asztrofizikusok esetében sem volt ez mindig így.

Ne feledd, ha lyme tüneteid vannak és a teszteredményed pozitívan jön vissza, jó okod van arra, hogy elhidd, hogy lyme-kóros vagy. Ha lyme tüneteid vannak és már az ötödik teszted jön vissza negatívan, akkor se vesd el teljesen annak lehetőségét, hogy lyme-kórban szenvedsz. Ez a cikk nem a lyme-kór tesztelésének fölöslegességét kívánja hirdetni, csupán annyit próbál javasolni, hogy ne higgy 100%-osan egy lyme teszt eredményében, különösen azért, mivel nincs napjainkban olyan lyme teszt, ami 100%-os biztonságú lenne.

Előzmény: Ellenia (3069)
boxerkutya Creative Commons License 2016.07.31 -1 1 3070
Előzmény: Ellenia (3069)
Ellenia Creative Commons License 2016.07.31 -2 2 3069

Nem vagyok orvos, de te sem, úgyhogy jó lenne ha befejeznéd az állandó reklámozást meg a mások behülyítését végre. Ha meg ennyire értesz hozzá, akkor végezd el az orvosi egyetemet, és legyél Lyme szakértő. Senki nem gátol meg.

 

Ezt a két betegséget mossák össze az orvosok? Akkor miért írtok egy rakat más fórumba is? Nekem ne próbáld meg bemagyarázni, hogy minden betegség a Lyme kór miatt van. Vannak emberek, akik kedvesen ajánlanak valamit vagy valakit, de 

a ti hozzászólásaitokban semmi jóindulatú, kedves ajánlás nincsen, kőkeményen mindenkinek odavágjátok, hogy az ország összes Lyme orvosa egy kivétellel egy idióta, és az immunológusoktól elkezdve az urológusokig mindenki egy kókler, aki bármivel, de nem Lyme-mal diagnosztizálja az embert. A megváltást pedig az Istenhegyi klinika és a bizonyos doktornő hozza csak el, de ő se tud segíteni, csak életed végéig antibiotikumokkal tömni. Mindenkinek - az epekövestől az autoimmun betegig, az SM-estől a prosztatagyulladással küzdőkig - Lyme-ja van szerintetek. Aki eltöri a lábát, annak is az van?

 

Nemrég azt írtad, hogy a harmincadik antibiotikumos kúrádat gyűröd, azaz nem gyógyultál meg - már ha egyáltalán valóban beteg vagy, és nem egy fizetett posztoló.  Csodálom, hogy egyéb bajokat nem okoztak még nálad ezek a szerek. Állandóan közlöd, hogy ebből sose lehet meggyógyulni, akkor meg milyen gyógyulásról szóló sikertörténetről beszélsz? Hány milliót vettek már ki a zsebedből? Írod, hogy jobban vagy, jobban vagy, de ha már harmincadjára tömik beléd a mérgeket, akkor valószínűleg mégse vagy annyira jól.

 

Nekem is írtál, engem is behülyítettél korábban, 12 ezer forintom bánta, hogy voltam olyan ostoba, hogy hallgattam rád meg a többiekre, akik bogarat ültettetek a fülembe. Jó lenne, ha másokkal nem tennéd ezt, beszélgess a saját fórumtémádban inkább, és hagyj minket itt békén.

Előzmény: boxerkutya (3068)
boxerkutya Creative Commons License 2016.07.31 -2 1 3068

Nem értesz hozzá röviden ennyi ! Én hét éve ezzel a betegséggel foglalkozok és tudom, hogy összemossák a két betegséget az orvosok. Hidd el sok minden tapasztaltam és tanultam ezzel a betegséggel kapcsolatban, a bizonyíték pedig a saját gyógyulásom . Te azzal kezeled magad amivel akarod , de én el fogom mondani a véleményem, most is, meg máskor is és nem neked írok, hanem másoknak !  

Előzmény: Ellenia (3067)
Ellenia Creative Commons License 2016.07.31 -2 1 3067

A Lyme topik tetejére ez van kiírva:

 

"FIGYELEM!!

 

Minden erőfeszítésünk ellenére sajnos nem minden esetben tudjuk megakadályozni, hogy a Fórum felületét morálisan és szakmailag kifogásolható személyek is használják. Ezért kérünk titeket,  egészségügyi kérdésekben is mérlegeljétek kinek hisztek és kiben bíztok. A nickek mögött álló természetes és jogi személyek személyazonosságát, illetve szavahihetőségét nem áll módunkban ellenőrizni. A felhasználók által megnevezett, ajánlott nickek (ajánlott cég, személy) és az ajánlást tevő nickek mögött nem kizárt hogy ugyanazok a személyek találhatók. Hasonlóképpen legyetek kellően gyanakvók a javasolt kezelésekkel szemben is, a hangzatos címek és a nagy összegekbe kerülő kezelések nem garantálják a gyógyulást."

 

Az Index úgy tűnik, nem hogy nem minden esetben, hanem inkább semmilyen módon nem igyekszik ezeket a dolgokat meggátolni, ugyanis a promózás és az emberek megtévesztése, tévútra vezetése már évek óta tart, nem egy hete van így. Másrészt értelmetlen pont a Lyme topikra ezt kiírni, hiszen pont ők azok, akik osztják az észt minden más topikban, felhívni a figyelmet a többi fórumban kellene, nem náluk. Az sem segít, hogy egy ember, egy e-mail címmel végtelen fórumnevet kreálhat magának, így csak az Indexesek tudják, hogy nem egy vagy két ember áll-e az egész mögött, ötven nicknév mögé bújva.

 

Most, hogy benéztem a topikba látom, hogy micsoda mocskolódás megy ott, borzalom.

 

Sajnos túl nagy az Index fórum, egy újonc nem fog visszaolvasni sok oldalt, az én kommentem is el fog tűnni hamarosan, és valaki új majd megint megvezethető lesz. Mert mindig ez van: valaki új ír, segítséget kérni. Nem telik bele pár óra, már jön is a segítség valamelyik Lyme kóros fórumozótól, jön, osztja az igét, bogarat ültet a frissen diagnosztizált, összezavarodott szerencsétlen fülébe, aki kínjában, más diagnózis reményében belemegy mindenbe.

 

Amikor ide jöttem a topikba, engem is letámadtak, be is húztak a csőbe. A szerintük tuti Lyme kóromról kiderült, hogy nem az. Azt javasolták a Lyme-os csoportban, hogy az eredménytől függetlenül menjek el a doktornőhöz (naná, hogy ezt javasolják). Negatív lelettel nem mentem el, de erre ők azt mondanák, hogy ááá, negatív lelettel is lehetsz Lyme-os, menj el a doktornőhöz, mert biztosan az van neked!

Közeli angyal Creative Commons License 2016.07.31 -2 0 3066

Végre valaki megmondta; én is olvasgatok és azt látom, hogy még a szklerózis multiplexesnek is Lyme kórja van. Aztán, ha meg úgy vélik, hogy neked nincs Lyme kórod, ekkor elzavarnak a csoportból elég drasztikus módon. A pánikbetegek meg rettegnek attól is, ha valaki frissen regisztrált és ír a csoportjukba; már írnak is a moderátornak;de nekik ez a betegségük, tehát elnézzük nekik. Szóval érdekesek ezek az egészségügyi csoportok.

Előzmény: Ellenia (3065)
Ellenia Creative Commons License 2016.07.31 -2 1 3065

Most már nem nagyon bírom szó nélkül hagyni a Lyme kóros fórumozók állandó nyomulását, az Istenhegyi klinika meg E. doktornő promózását. Akárki akármelyik betegfórumba ír, egy Lyme-os rögtön megjelenik, közli, hogy már pedig Lyme-ja van, nem az amit diagnosztizáltak, a világ majdnem összes orvosa hülye, és mindenki félre van diagnosztizálva. A szerencsétlen beteg számára csak a Lyme tesztek, az Istenhegyi klinika és E. doktornő nyújthat megoldást (ha a helyre és az orvosra nem a legelején, akkor pár poszttal később veszik rá), meg természetesen a soha véget nem érő, vagyonokba kerülő antibiotikum kúrák. Tök mindegy, mi a betegség, szerintük azt a Lyme csinálja és kész, pont, kb. minden orvos hülye, csak az az egy nem. Sőt, azt is olvastam, hogy azok is Lyme diagnózissal távoznak az Istenhegyiről a konzultáció után, akiknek negatív a leletük. Ha ez tényleg így van, erre nem is tudok mit lehet mondani... 

 

Nem tudom, hogy ezekből a fórumozókból a fanatizmus beszél, vagy pénzt kapnak a reklámozásért. Elhiszem, hogy van Lyme kór, de miért nem tudják békén hagyni azokat, akiknek diagnosztizáltan más bajuk van? Mi se megyünk a ti topikotokba. A szerencsétlen beteg emberek az utolsó szalmaszálba is képesek kapaszkodni, mindent kifizetnek, hogy jobban legyenek, és ők ezt használják ki.

.ETNA. Creative Commons License 2016.07.29 0 1 3064

Aha, köszi, most már kicsivel világosabb, azért ezek a kilátások sem túl kecsegtetőek, sok a "ha" és a "talán", ahogy általában az immunrendszer működési mechanizmusával kapcsolatban, kb. minden kórság esetében.

 

Olyan csoda, olyan bonyolult és ma még az emberiség számára megfejthetetlen finoman "hangolt" az immunrendszerünk, hogy képtelenek vagyunk a saját testünk felett átvenni a "hatalmat", vagy kikapcsoljuk teljesen (szerátültetésre gondolok), vagy a tüneteket kezeljük, de resetelni és a "programot" újra beindítani, vagy bizonyos fázisokat újraprogramozni, ma még képtelenek vagyunk. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy ez - sajnos - még sokáig így is marad :-(

Előzmény: boxerkutya (3063)
boxerkutya Creative Commons License 2016.07.29 0 1 3063

Jelenleg a tünetmentességet lehet elérni a krónikus lyme kezelése során. Nem pusztul ki a borrelia nagy dózisú, kombinált antibiotikum kezelések hatására sem ,de a inaktiválódhat . A gyógyszerkúra rásegít az immunrendszernek ,ami egy idő után már magától is kezeli a betegséget, féken tartja a baktériumokat. A baktérium pusztításon kívül az immunrendszerben kell keresni a gyógyulás okát.Vannak olyan lyme hordozó emberek, akiknél egész életük során nem alakul ki tünet ,vagy csak nagyon minimális. Mi ennek az oka ? Ezt kellene megfejteni. 

Előzmény: .ETNA. (3062)
.ETNA. Creative Commons License 2016.07.28 0 1 3062

Egyébként mi a tapasztalat, sosem lehet abbahagyni a kúrákat, mert újra felszaporodnak (ha kiírthatatlanok, így tűnik logikusnak), vagy valamikor azért van remény a közeli-távoli jövőben arra, hogy pontot tehessen egy Lyme-kóros a történet végére?

Előzmény: boxerkutya (3060)
.ETNA. Creative Commons License 2016.07.28 0 0 3061

Jajajaj, bocsánat, most látom, hogy rosszul írtam Dr. Lányi ÉVA reumatológus !! (Lányi Klári egy régi kolléganőm volt ... névrokonok :-)) )

 

http://www.mammutegeszsegkozpont.hu/orvosaink/dr-lanyi-eva/

https://foglaljorvost.hu/fizioterapeuta/dr-lanyi-eva/

 

Előzmény: júliusi szép remények (3059)
boxerkutya Creative Commons License 2016.07.28 0 0 3060

Kipusztítani nem lehet ,de jól kezelhető. Van akinek elég 1-2 kúra ,én már 30 kúra körül járok ,de azt mondom, még így is jó.

Előzmény: júliusi szép remények (3059)
júliusi szép remények Creative Commons License 2016.07.28 0 0 3059

Köszi az infót, megnézem a magánrendelését. 

Volt röntgen, de az orvos nem mondott rá igazából semmit, csak annyit írt, hogy talán degeneratív cystásnak látszik dolog, most nem tudom pontosan, hogyan is írta, úgyhogy bocsánat a pongyola megfogalmazásért. A röntgent készítő orvos mészhiányokat látott és egyes ízületeknél kis szűkülést.

A Lyme - ha van is -, nagyon régi kell, legyen, így mondjuk nem biztos, hogy tudnák gyógyítani, és hát ez kissé aggodalmas. 

Előzmény: .ETNA. (3057)
.ETNA. Creative Commons License 2016.07.28 0 0 3058

Ja és jó reumatológus: Irgalmasrendi (ORFI mellett, szintén a Frankel León) Kórház, Dr. Lányi Klára (most szabin van aug végéig) ... van magánrendelése is.

.ETNA. Creative Commons License 2016.07.28 0 0 3057

Reméljük, hogy nem RA, de azért csendben megjegyezném, hogy létezik szeronegatív RA is, ami mellett bizony olykor, tökéletes labort produkál a beteg, így az orvos csak egyéb diagnosztikai eljárás (röntgen) és a saját, sok éves reumatológus tapasztalatával tudja kideríteni, hogy mi is a diagnózis ... először kizárják a többi lehetőséget, s ha semmi sem marad, de RA-s tünetek vannak és RA-ra jellemző röntgen (ujjak stb.), akkor szeronegatív RA.

 

Talán egy Lyme-al "jobban járnál" .. ha szabad ezt az ostobaságot mondanom. Nem rövid folyamat, de - elvileg - gyógyítható bakteriális fertőzés, ellentétben az autoimmun RA-val.

Előzmény: júliusi szép remények (3056)
júliusi szép remények Creative Commons License 2016.07.27 0 0 3056

Köszi, szét is néztem. 

Előzmény: boxerkutya (3055)
boxerkutya Creative Commons License 2016.07.26 0 0 3055

Western blot vizsgálatot kell csinálni magánúton. Synlab , vagy géndiagnosztika.

Előzmény: júliusi szép remények (3053)
júliusi szép remények Creative Commons License 2016.07.26 0 0 3053

Nem volt Lyme vizsgálat. Elmentem a háziorvosomhoz a reumatológus után, de amikor felvetettem a további vizsgálatokat (RA-faktoron túl), akkor csak nézett... kiírt még egy vérképet RA-faktorral és ennyi. Az megint negatív lett. A Lyme-ra tesztet a háziorvos vagy reumatológus tud kérni? 

Előzmény: boxerkutya (3052)
boxerkutya Creative Commons License 2016.07.26 0 0 3052

Lyme vérvizsgálatod volt már ? Nekem az első tünetem a kéz szorító erejének csökkenése volt, utána volt már más is. 

Előzmény: júliusi szép remények (3051)
júliusi szép remények Creative Commons License 2016.07.26 0 0 3051

Kedves Fórumozók!

Tudna valaki egy jó reumatológust ajánlani nekem Budapesten? Privátban persze.

RA gyanúval voltam az Orfiban, RA-faktor negatív, így ott parkolópályára tettek, de a tüneteim megvannak, ezért mennék tovább, góckutatásra, további véleménykérésre. 35 éves vagyok, lehet, hogy a korom miatt sem vettek annyira komolyan, reggeli kéz- és láb(sarok)merevség, letaglózó fáradtság tüneteim vannak, a kézerőm sokat gyengült, megerőltetésre erősen rosszabbodik, olyankor napokig tényleg fájnak az ujjaim, főleg reggel. Néha mintha a csontjaimban lenne nem kimondottan erős, inkább gyengeséget okozó fájdalom. Jelenleg glükozamin-szulfátot szedek.

Előre is köszönöm!

 

ferenczim Creative Commons License 2016.07.25 0 0 3050

Igen, az orvosommal nagyon elégedett vagyok, ez mondjuk a reumatológus érdeme, mert ő küldött hozzá! Úgy tűnik, de nem merem elkiabálni, hogy a harmadij trexán nap után mintha már a negyedig napom lenne jobb mint eddig. korábban is voltak jobb napok, így sokáig azt hittem ez is csak átmeneti.... De talán elkezdődött a folyamat! 😀 bízom benne, mer most a bizalom és a hit egy picit eltűnt belőlem.

Érdekes állomások voltak nálam a betegséggel kapcsolatban.

Az elején:

- nem is vagyok én beteg, biztos tévednek az orvosok ( a leleteim a második alkalommal kétszer olyan rosszak voltak, mint az elején)

- szteroidod soha nem veszek be ( most lesz kb. a harmadik hónap, hogy szedem)

- na jó a szteroid jöhet, de a trexán SOHA ( a harmadok tbl. vagyok túl és úgy néz ki, ez segít)

Szóval nem csak a betegséggel kell megkûzdenünk, hanem az elfogadással is.

Viszont szombaton lenn voltunk a Dunán és bár rettentően hideg volt, nekem és az izületeimnek nagyon jól esett, majd egész délután rápihentem. Rájöttem, hogy sokkal jobban vagyok, ha többet pihenek, persze eddig ez sem volt îgy, én voltam a folyamatosan rohanó, állandó időhiánnyal küzdő ember. Az állapotom lelassított és ehhez is idő kellett, hogy elfogadjam. Rájöttem semmi nem törtènik velünk ok nélkül........

Köszônöm a sok segítséget, írok majd folyamatosan.

Mindenkinek tünetmentes szép napot!

 

Előzmény: .ETNA. (3046)
ferenczim Creative Commons License 2016.07.25 0 0 3049

Köszönöm, nem árt ha képben vagyok! Erre nagyon fogok figyelni, mert nagyon szeretm és sokszor ittam, mert a gyomromnak jót tesz!

 

Előzmény: epervirág_1022 (3045)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!