Keresés

Részletes keresés

ja nyugi Creative Commons License 2016.06.19 0 0 3018

Tovább gondolva, a fájdalom lehet a szignál, ami beinditja az autoimmun betegség sejtpusztitó hatását.


Üdv:

Józsi

Előzmény: ja nyugi (3012)
Ellenia Creative Commons License 2016.06.19 0 1 3017

Csak egy troll, unatkozik szegény. :D

Előzmény: Evicke2 (3016)
Evicke2 Creative Commons License 2016.06.19 0 1 3016

aha, és csak ezért regisztráltál.

na szórakozzál a jó édes....

Előzmény: Dorka48 (3014)
Ellenia Creative Commons License 2016.06.17 0 1 3015

Azt hiszem mindannyiunk nevében őszintén mondhatom, mennyire örülünk, hogy megtaláltad minden betegség csodamódszerét, és amióta rátaláltál erre a "lehetőségre", a te életed már vidám, boldog, egészséges. (de gondolom legfőképpen forgalmas)

Előzmény: Dorka48 (3014)
Dorka48 Creative Commons License 2016.06.17 -3 0 3014

Az ondó fogyasztása minden betegségre szinte jó tegye mindenki ezt és nem lesz beteg ember napi 2 adag és jobb lesz a közérzeted jobb lesz minden körülötted.Minnél több féle annál egésségesebb lesz a szervezeted.Az orvosok mélyen halgatnak róla mert akkor a gyógyszeriparnak vége lenne a szervezetbe juttatva ott fejti ki a hatását ahol szükség van rá. 3 havi rendszeres több fajta ondó fogyasztása után meglátjátok a szervezetetek teljesen másképpen fog viselkedni ez bizonyított tény csak tikolják a gyógyszergyártás miatt  .. sok fajta betegségben szenvedtem de amikor ezt hallottam neki álltam és rendszeres fogyasztója lettem azóta megváltozott az egész életem vidámabb egésségesebb lettem nincsenek betegségeim már az első hónapban érezni lehet a változást férfinak nőnek egyaránt csak ajánlani tudom Dorka

szivecske01 Creative Commons License 2016.06.16 0 0 3013

köszi az ifot Kurkumatablettát szedek, de a biologiai terápiárol azt hallotam hogy egyik fajta leukémiára hajlamosit. A térdeim nagyon fájnak, de pont ugy robogok mintha nem lennee semmi. algopiryn hadrendbe van állitva.

Előzmény: epervirág_1022 (3008)
ja nyugi Creative Commons License 2016.06.16 0 0 3012

Azt gondolom jelenleg, hogy valahogy, úgy működik az autoimmun betegség, hogy ha testet külső, goromba behatás éri, akkor a szolgálatkész védőrendszer egyszerűenj elbontja azt a részt, ami különben fáj.

2005.-ben huzták ki az utolsó alsó fogamat, azóta csak kivehető protézis van a számban. 

Mivel az amerikai mogyorót, nagyon szerettem, ahányszor azt ettem, utána mindig köszörülni kellett a az alsó fogsor palástjából.Tavaly voltam egy szájüregi rákszűrésen, ahol a doktornő szörnyülködve állapitotta meg, hogy alig van már alsó álkapcsom. Csodálkozott, hogy még mindig tudok rágni.

 

 

Tavaly év végén, valószinúleg életemben utoljára mintegy 5 tonna 1 méter hosszú tölgyfát kellett feldolgoznom kazában tüzelhetőnek. Azóta a jobb vállamban artrozis van, folyamatossan járok gyógytornára.

Szerintem ez a szolgálat kész kór, addig bontja a szöveteket, amig a fájdalom meg nem szünik, úgy, hogy talán érdemes odafigyelni fájdalom csillapitásra.

 

Üdv:

Józsi 

 

Előzmény: .ETNA. (3011)
.ETNA. Creative Commons License 2016.06.15 0 0 3011

Ez igen erős túlzás! A kezeletlen autoimmunbetegség elhatalmasodhat, pl. RA esetében megindul a deformitás, "elfogy" a ízületi belhártya és a csont a csonton ... hááát, egyáltalán nem kellemes. Azt, hogy ilyen jól vagyok és nincs ízületi deformitásom  (pedig a háttérben a betegség nem szűnt meg, ezt pl. az anti-CCP és a reuma faktor érték is mutatja), kb. annak köszönhetem, hogy a lehető leghamarabb elintéztem magamnak a ma fellelhető legmodernebb kezelést. Az összes többit már alakíthatod, pl. nem terheled, kényelmes cipőre kell  váltani, valamilyen lightos sport (pl. tai chi), vagy gyógytorna, kinek mi válik be!

 

Az orvosok valóban előszeretettel nyúlnak azonnal a szteroidhoz, de ez simán kivédhető, megmondod, hogy na pont ezt soha az életben nem fogom szedni. Viszont a sima fájdalomcsillapítón (azért az se egyszerű történet ... pl. a Cataflam betegtájékoztatója ... brrr) kívül vannak még lehetőségek! Egyébként, a pikkelysömörre is adják a biológiai terápiát, volt egy betegtárs, akivel egy időben jártunk infúzióra, ő is Remicade infúziót kapott és a reumatikus fájdalmakra, neki bevált. Persze nem vagyunk egyformák, nem mindenkinél hat ugyanaz a gyógyszer ... ez sok mindentől függ!

 

Előzmény: szivecske01 (3005)
Ellenia Creative Commons License 2016.06.13 0 0 3010

Igen, igaz amit írtál az aTPO-ról, de az autoimmun aktivitástól függ, hogy mennyire gyorsan sorvad a pajzsmirigy. És hát nem mindegy, hogy csökken/nő az érték vagy sem, mivel talán ha beáll egy normális szintre, akkor van rá esély, hogy a szerv nem pusztul el teljesen. Úgy tudom ezért javasolják a szelén és a D vitamin szedését, hogy ezt a folyamatot lassítsák, esetleg megállítsák, de nem vagyok orvos. Holnap megyek a hematológiára, kíváncsi leszek mondanak-e valami érdekeset.

 

Mennyi bogyót kell szedned most? Normafore esetleg nem segítene? Mit csinálnak ilyenkor, biológiai terápiakor? Hallottam már erről a lehetőségről, de nem igazán tudok róla sokat. Mennyivel jobb, mint a mostani? Mit csinálnak veled? Érdekes, hogy kérvényezni kell, miért nem kaphatod meg automatikusan, ha jobb lehetőség, mint a mostani... 

Előzmény: epervirág_1022 (3009)
epervirág_1022 Creative Commons License 2016.06.12 0 0 3009

Szia Ellenia!

Ritkán, de benézek ide. Örülök, hogy jobbak lettek az értékeid. Nem is baj, ha aTPO-t nem néznek ilyen hamar, mert ha az vátozik, akkor lassan, úgy tudom, nem annak nagyságától függ a kezelés, az csak az autoimmun folyamatok aktivitására mutat rá, de biztos kevesebb lesz idővel. A lényeg, hogy a TSH beálljon. Akkor talán te is tudsze tervezni, s a diéta is alakul.

 

Nálam kezdeményezték a biológiai terápiát, kérelmezés alatt van. Talán 2-3 héten belül jön válasz. Kicsit tartok tőle, de remélem jobb lesz. Kaptam még plusz gyógyszert addig is, így most viszonylag jól vagyok, de a sok bogyó eléggé kikészíti a gyomrom. Nem tesz jót az időjárásváltozás sem, jobb lenne egy kicsit kiegyensúlyozottabb idő, de ezt sajnos befolyásolni nem lehet :).

  

Előzmény: Ellenia (3007)
epervirág_1022 Creative Commons License 2016.06.12 0 0 3008

Szia!

 

Enyhe psoriasisom nekem is van, annak idején orvos annyit mondott, hogy kerüljem a borsot és a fahéjat és a hasonló fűszereket ileltve a natrium-benzoáttal tartósított dolgokat, mert azok bomlásakor valamivel együtt fogyasztva (tehát nem önmagában) benzollá alakulnak és a tüneteket súlyosbíthatják. Sajnos már nem emlékszem, mivel együtt nem lehet enni, de amúgy se nagyon fogyasztok savanyúságot, így nem volt számonmra mérvadó.

Családtagoknak a minőségi holt tengeri dolgok szoktak bőrtüneteken enyhíteni - bár drágák - illetve szolárium (orvos is felírhatja). Ha viszont ízületi gondjaid vannak, akkor lehet, hogy fontos lenne a gyógyszer, mert súlyos károsodásokat is okozhat a betegség. Érdemes immunológust felkeresni és szerintem vannak jobb alternativák, mint a medrol (még a trexan is jobb szerintem). Adott esetben biológiai terápia is szóba jöhet, ára miatt viszont nagyon súlyos esetben írják ki, illetve ha más nem használ. 

Előzmény: szivecske01 (3005)
Ellenia Creative Commons License 2016.06.03 0 0 3007

Pontosan mi a betegséged? Orvos mit mond, kellene a Medrol? Értékeid rosszak? Egyáltalán nem biztos, hogy folyamatosan kell szedned, pláne ha (viszonylag) jól vagy, szerintem nem is javasolt. Természetes csodamódszer nem igazán van sajnos. Van, akinek a gluténmentes étrend beválik, van, akinek nem. Mindenesetre próbálj sokszor enni egy nap, egészségesen, mellette mozogni amennyit tudsz. Betegségedtől függően szedj vitaminokat, étrendkiegészítőket.

 

Epervirág, jársz még erre? Hogy vagy? Mik történtek veled mostanában? Nálam lecserélték a pajzsmirigy gyógyszert, és a múlt hónapban végre tartományon belüli lett az értékem. Még nem tökéletes, de azért már ez nagy haladás. Ma voltam megint, kíváncsi vagyok az eredményre, jövő héten kapom meg. Sajnos az aTPO-t (ez az autoimmun pajzsmirigy érték) nem tud nézni a háziorvos, csak szakorvos, úgyhogy azt majd csak szeptemberben tudom megnézetni.

Előzmény: szivecske01 (3005)
ja nyugi Creative Commons License 2016.06.01 0 0 3006

Hali!

 

Tegnap voltam az Öcsémnél, aki megkinált kávéval. A kávéjéba rakott, örölt kurkumát, örölt szegfűszeget, és örölt fahéjat. Kérdezte, hogy én kérek e a kávémba. Szegfüszeget, és fahéjat kértem, nagyszerűen feldobott. 

A teljes kimerültség érzetem, elmúlt pontossan úgy hatott, mint húszéves koromban, mikor elkezdtem kávét inni.

Ma reggeltől, én e kettő általam kipróbált adalékkal fogom inni a kávémat.

Üdv:

Józsi

 

szivecske01 Creative Commons License 2016.05.30 0 0 3005

ennek a Csoportnak a tagja vagyoik, innen sokat tanulok, de még nem meremkezeltetni az autoimmun betegségemet, jhiába vannak ráutaló leletek, mert a kezelés több mellékhatást okoz, mint maga a probléma. A psoriasist krémmel kezelem, ha nagyon fájnak az izületeim akkor elvagyok egy egy fájdalomcsillapitóval. Medrolt irtak és nem mertem beszedni anny mellékhatása van. Nem tudom mi lesz igy velem, nem szeretnék rosszabboidni. Valami természetes megoldás érdekelne. Mindenkinek panaszmentességet kivánok!

Előzmény: Autoimmunbetegek segítése (3003)
ja nyugi Creative Commons License 2016.05.28 0 0 3004

Sajnos én soha nem akarok a Facebokos lenni igy én azt nem láthatom.

 

A véleményetekre, azért kiváncsi vagyok!

 

Jelenleg ezt gondolom:

 

A pajzsmirigy alulmüködés egyik talán kiváltó oka lehet az autoimmun betegség.

- Az autoimmun betegség legalább 10 féle oka lehet.

- Az autoimmun betegség egyik jellemzője, hogy nem ismeri fel a saját sejteket.

- Az autoimmun betegség ha a testet, bárhol durva behatás éri a fájdalom kiváltó okát igyekszik felszámolni.

Hatvan év feletti beteg esetén jelenleg egyik orvos sem foglakozik a pontos diagnozis felállitásával számukra teljesen közömbös, hogy mi az alapbetegség ebbben az esetben.

 

Indoklás:

1./ Miután 2005.-ben az utolsó, egyébként alsó fogamtól is megkellett válnom, kivehető protézis készült.

Mivel szerettem, az amerikai mogyorót, elég gyakran ettem. Ahányszor mogyorót ettem annyiszor begyulladt az ínyem. Minden esetben igazitani kellett a protézisemen, ami azt jelentette, hogy jelentőssen kellett módositani a paláston is, és a teherhordó részen is. Három évvel ezelőtt voltam az állcsont klinikán , ahol fél évenkénti, vagy talán évenkénti kontrolt javasoltak. Tavaly szájüregi rák szürésen voltam, ahol a doki szerint az alsó állcsontom szinte teljessen ellfogyott. Csodálkozott, hogy még tudok rágni.

 

2./ Hasonló dolgot észleltem, amikor tavaly év végén gyorsan kellett 4-5 tonna fát felaprítanom, azóta artrozist diagnosztizáltak a jobb vállamban, hónapok óta küszködöm vele. Ugyancsak a túlzott igénybevételtől a bal üllőizom és csont között 2013.-ban és 2016.-ban inhüvely gyulladást állapitottak meg. 2013.-ban egy tömlő keletkezett a jelzett helyen az izom eredésénél, és csont egyenetlenséget tapasztaltak. Akkor nem kapcsoltam össze a fahasogatással a gyulladást. 2016.-ban viszont igen.

2013. ban ülni nem tudtam, 2016.-ban a járás volt nehéz.

 

Számomra tanulság:

-A fájdalmas erős igénybevételektől, távol kell tartanom magam.

-Folyamatossan gyógy tornára, kell járnom.

 

Üdv:

 

Előzmény: Autoimmunbetegek segítése (3003)
Autoimmunbetegek segítése Creative Commons License 2016.05.21 0 0 3003

Kedves betegtársak!
Van egy csoport, ahol különféle autoimmun betegséggel élő emberek ismerkedhetnek egymással, tapasztalatot cserélhetnek. Mivel vannak nagyon ritka betegségek is, így jól esik, ha egyikünk-másikunk talál egy sorstársat, akivel / akikkel beszélgethet. A legritkább betegségtől a leggyakoribbig megtalálható minden nálunk. Bármi kérdésed merül fel, itt biztosan választ kapsz rá. Ha szükséged van szeretetre, vagy bátorításra, ránk számíthatsz! Itt egymásért vagyunk! Bátran várunk akkor is, ha a családodban, környezeteben van ilyen beteg! 
A csoportot ezen a linken találjátok : https://www.facebook.com/groups/1462724890688336/

.ETNA. Creative Commons License 2016.05.21 0 0 3002

"Ezmiez"? :-) Milyen gyógyszerről van szó, írnál róla valamit ... köszi!

Előzmény: Vasas női foci (3001)
Vasas női foci Creative Commons License 2016.05.20 0 0 3001

Irma

Szeretném megkérdezni, hogy RA-s beteg résztvesz-e a Barique nevű gyógyszer tesztelésében.

 

.ETNA. Creative Commons License 2016.05.08 0 0 3000

Szia! Ja, bocsi, nem néztem, hogy ki indította :-) Esetleg ha találsz konkrét hozzászólást, pl. itt az autoimmunos hozzászólások között,  nyugodtan kattints a hozzászóló adatlapjára és ha nyilvános az e-mail címe, bátran küldj neki e-mailt, mert nem biztos, hogy sűrűn olvassa a topikot, de az e-mailjeit - remélhetően - gyakrabban megnézi.

 

Utazással kapcsolatos topikban már én is tettem ilyet és készségesen válaszolt a kérdésemre, miután ritkán nézett be a topikbe, ki tudja, hogy mennyit várhattam volna a válaszára, ha nem írok direktben neki egy mailt :-) Remélem, hogy mielőbb sikerül válaszokat kapnotok! Szurkolok!

Előzmény: Judit04 (2999)
Judit04 Creative Commons License 2016.05.07 0 0 2999

Szia! Én írtam ki azt a topikot csak gondoltam megpróbálom itt is, mert láttam a hozzászólásokban hogy van hasonló.

.ETNA. Creative Commons License 2016.05.06 0 0 2998

Szia!

 

Balra, a "Keresés"-be írd be a myositis szót és a "Gyorskeresés"-nél katt a nyílra, válaszd ki a "hozzászólások között" lehetőséget ... hátha kiad valamit, addig is, amíg valaki válaszolna.

 

Ja és a lényeg, most látom, hogy van egy myositis topik is itt az index-en! Talán az lenne a lehető legegyszerűbb, ha egyből ott érdeklődnél a "sorstársaknál", pörög az a topik is, 1-2 napja írtak utoljára! Egyebekben pedig nagy respect, amiért segíteni próbálsz a hírtől nyilván éppen letaglózott állapotban lévő ismerősödnek!!!

 

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9232498&la=139486728

 

Előzmény: Judit04 (2997)
Judit04 Creative Commons License 2016.05.04 0 0 2997

Sziasztok! Kinek van myositis nevü betegsége? Hogyan jöttek rá illetve kezelik, milyen a lefolyása? Sajnos egyik ismerősömnél polyneuropathia mellett ezt is diagnosztizálták. Tapasztalatok?

Evicke Creative Commons License 2016.05.02 0 0 2996

úgy, ahogy most tetted. :-)

ha autoimmun betegségen javító táplálkozásról van szól, nyugodtan kérdezhetsz itt is.

pl. itt van mindjárt egy kis összefoglaló, ma jött szembe. bár elég általános, nincsenek benne az autoimmunnal kapcs. dolgok és ajánlások, ill. a tudományos alátámasztás, de az alapokhoz elég.

https://www.paleocentrum.hu/a-paleolit-dieta-negy-legfontosabb-elonye

Előzmény: Ibolyaerika (2995)
Ibolyaerika Creative Commons License 2016.05.02 0 0 2995

Szia Evicke! 2016. 04.03-án írtál ide. Tanácsért felkeresnélek, ha nem baj...de hogyan lehetne kapcsolatba lépni veled?

ja nyugi Creative Commons License 2016.04.04 0 0 2994

Nekem erről az a véleményem, vagy a Feldene, vagy a gyomorvédő vitamin nem fér össze a Femiflóval.

Az orvos javasol egy gyógyszert, én elkezdem szedni, ha úgy érzem használ akkor tovább szedem, amíg szükégesnek gondolom. Ha úgy érzem, hogy árt, nem szedem. Lehetőség szerint  a legkevesebb gyógyszert szedem, de az rengeteg, mert sok féle vitamint szedek.

Előzmény: Evicke (2993)
Evicke Creative Commons License 2016.04.03 0 0 2993

na pl. ezért sem akarok gyógyszert szedni, nem is szedek semmilyet, ehhez elég volt pár dolgot kihagynom az étrendemből és tök jól elvagyok az autoimmun RA-mel, tünetmentesen.

a legtöbben a gyógyszereik mellékhatásaitól meg az X-féle együtt szedésétől jobban szenvednek, mint magától a betegség tüneteitől vagy esetleg ebbe halnak bele, sokszor anélkül, hogy valaha is kiderülne...

ebben benne van vastagon az is, hogy a bolti élelmiszerek tele vannak műanyagokkal, adalékanyagokkal, tkp. nem is nevezhetők emberi fogyasztásra alkalmas élelemnek, olyan szinten átalakulnak a feldolgozás során, mindenféle ismeretlen összetevőkké. és akkor ehhez még hozzájönnek a gyógyszerek szintén ismeretlen hatású vegyi anyagai... ááááá...

na és persze ha el is tudnának igazodni mindebben, akkor se érdekelne senkit, amikor a gyógyszergyártás hatalmas biznisz :-P

Előzmény: ja nyugi (2992)
ja nyugi Creative Commons License 2016.04.03 0 0 2992

Nekem volt vele egy élményem.

Artrózisra irtak fel ESOMEprazol Sandoz 20 mg gyomorvédő vitamint, és Feldene nevű fájdalom és gyulladás csökkentőt. 1-1 szemet vettem be belőle, este három órával késöbb arra ébredtem, hogy nincs levegőm.

Mechanikusan müködött a légcsere, csak a vérbe nem, vagy alíg került oxigén. Két oldalt a nyaki erek megduzzadtak, csak tátogtam, mint a partra vetett hal. Amikor elmondtam a reumatologusnak, azt mondta én magának semmilyen gyógyszert nem irók fel, kiván még tőlem valamit?

Előzmény: Evicke (2991)
Evicke Creative Commons License 2016.04.03 0 0 2991

ez se veszélyesebb, mint más gyógyszer. a vele együtt szedett gyógyszerekre oda kell figyelni, meg akinek még egy csomó baja van, azoknál óvatosabban. ez minden más gyógyszernél így van.

ez a fluconazol amúgy egy gyakori gombaellenes hatóanyag, nem a gyógyszer neve a lényeg :-) sok gyógyszerben ez van, pl. a Diflucanban is.

Előzmény: ja nyugi (2988)
epervirág_1022 Creative Commons License 2016.04.03 0 0 2990

Szia!

 

Candida ellen van diéta, eléggé nehéz és hosszadalmas, de érdemes megpróbálni. Ha nem segít, szerintem is keress fel immunológust. Sajnos az immunvérkép lehet negatív akkor is, ha van ilyen betegséged, nálam is hasonló a helyzet, pedig már 4 féle autoimmun betegséggel küzdök, negatív autoimmun vérképpel. Van, akinek pozitív az immunpanelje, de nem sorolják be autoimmun betegnek, csak figyelik. Sok minden egyéb tényezőt vesznek figyelembe.

 

Előzmény: solemare (2982)
epervirág_1022 Creative Commons License 2016.04.03 0 0 2989

Szia Ellenia!

 

Drukolok, hogy sikerüljön fogyni és rendeződjön a PM érték is. Talán egyzser sikerül belőni tartósabban...

A paksaméta nekem is sok, van, hogy el sem viszem, csak egy részét. De ez se jó taktika, mert volt olyan, hogy másnap mehettem vissza az összessel... :)

Én nem szégyenkezem miatta, hanem inkább az a problémám, hogy annak alapján mindenki osztogatja a tanácsot, s volt olyan, hogy mondjuk egy belgyógyász a neurológiai leleteimmel volt jobban elfoglalva, s amiért küldtek, az nem is nagyon érdekelte. Plusz mondtak már olyat is máshol, amit előtte adott rész szakorvosa nem, amitől persze engem kitört  frász : pl legközelebb ha az ott leirtakhoz hasonló tünet jelentkezik, azonnal menjek, mert életveszélyes állapot is lehet és intenzív osztályon történő ellátást igényel.... Na gondolhatod.

Amúgy az immunológián az állaotomra tekintettel rögtön kiírták a vizsgálatokat, de az időpontok beszerzése nem egyszerű, van, ahová még nem kaptam, vagy próbálják nekem elintézni, vagy megyek privátban. Röhejes, de itt tart az egészségügy, sajnos. 20-30 ezrek mennek el vizsgálatokra.

 

A góckutatás lényege nálam most az, hogy egy immunrendszert részben kiiktató kezelés előtt ne legyen olyan betegségem, amit nem ismernek fel, és esetleg a legyengített immunrendszer miatt elhatalmasodik. Így kénytelen vagyok ezt is átvészelni. Saját érdekem, plusz előírás.

 

 

Előzmény: Ellenia (2981)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!