Keresés

Részletes keresés

Veszpremi Creative Commons License 2024.01.23 0 0 72275

Simán bejelentették. Marad az orf, ők csak adják!

Előzmény: zbigniew (72274)
zbigniew Creative Commons License 2024.01.23 0 0 72274

Pont az egyik legizgalmasabb versenyt a szezonban! Èrthetetlen!

Előzmény: Veszpremi (72273)
Veszpremi Creative Commons License 2024.01.21 0 0 72273

A sirepülő VB-t nem közvetíti a juro!

hoppaaa Creative Commons License 2023.12.31 0 0 72272

Gondoltam rátok nyáron, Garmischban.

zbigniew Creative Commons License 2023.12.18 0 0 72271

Ez igen komoly! Remélem a négysánc fináléig helyrehozzák, ahogy írták is!

Előzmény: Veszpremi (72270)
Veszpremi Creative Commons License 2023.12.18 -1 0 72270
Veszpremi Creative Commons License 2023.12.10 -1 0 72269

Passz. Nyáron is ment neki. Ma szerintem a széljárás nem volt stabil a sáncon, ez nyilván hatással lehetett több ugrásra is.

A lengyelek nagyon mélyen vannak. Van honnan indulni.

No de a norvég különítmény sem brillírozik egyelőre, Granerud elég gyönge.

Előzmény: Pax au Telemanus (72268)
Pax au Telemanus Creative Commons License 2023.12.10 0 0 72268

Mindig meg tud lepni a síugrás. Deschwanden honnan húzta elő ezt a formát, meg a lengyelekkel mi lehet?

adammalysza Creative Commons License 2023.12.10 0 0 72267

Hagyományos korrekció

Krf-gei-rkob+krf+for

Veszpremi Creative Commons License 2023.11.25 -1 0 72266

OK. Gyűlünk lassan, meglesz ez.

Előzmény: janisch (72265)
janisch Creative Commons License 2023.11.25 0 0 72265

Sziasztok!

 

"Ha mégsem, akkor szombat este vagy vasárnap délelőtt még lefújhatjuk és tolhatjuk egy héttel, de remélem erre nem lesz szükség!"

 

Én is remélem, de ha mégis úgy lenne, akkor előre állapodjunk meg abban, hogy az addig benevezett csapatok helyett "ingyen és bérmentve" (pont, csere, stb. beszámítása nélkül) adhasson le akár teljesen új csapatot a vasárnapig már tippelő játékos a végleges játékkezdésig.

 

 

Előzmény: zbigniew (72264)
zbigniew Creative Commons License 2023.11.24 0 1 72264

Szerintem nem, hiszen eddig mindig az első vk helyszín második  egyéni versenyén kezdtünk és aránylag elegendő létszámban gyűltünk össze. Bízom benne, hogy mindenki "felébredt" nyári álmából és leszünk elegen. :) Ha mégsem, akkor szombat este vagy vasárnap délelőtt még lefújhatjuk és tolhatjuk egy héttel, de remélem erre nem lesz szükség!

Előzmény: Veszpremi (72263)
Veszpremi Creative Commons License 2023.11.24 -1 0 72263

A csoda kezdése nem lesz korai? Sokan még nyári álmukat alusszák :)

zbigniew Creative Commons License 2023.11.24 0 0 72262

Bocsi, a szabályzatot véletlenül ide raktam a tippjáték topik helyett. Átrakom oda is!

zbigniew Creative Commons License 2023.11.24 0 0 72261

Tippjáték szabályzat:

Alapvető szabályok:

 

1. A tippek (Hagyományos, Fantasy) érvényesítése zéró tolerancia elven működik, ami azt jelenti, hogy a topikra beérkezett tippek az alábbi szabályzat szerint lesz értékelve, ami minden esetben irányadónak számít!

 

2. A tippek leadásának pontos határideje az aktuális verseny kezdési időpontja, melyről bárki információt találhat többek közt a FIS hivatalos honlapján (fis-ski.com), valamint itt, a tippbalhé topikon is! Ez végül is csak tájékoztató jellegű, hiszen a verseny bármilyen okból csúszhat, valamint hamarébb is kezdődhet! Éppen ezért mindig a fis-ski.com verseny utáni Pdf-fájlokban (official results) közölt időpont a végső határidő! A beérkezett tipp a topik (azaz index óra) szerint lesz elfogadva! Egy másodperces késés esetén a tipp nem kerül elfogadásra (tehát pl. 17.00 órás versenykezdés esetén a 17 óra 00 perc 00 mp. még igen, a 17.00.01-kor leadott tipp már nem érvényes!). Javasolt egy biztonsági tipp leadása mindenki részéről akár a versenyt megelőző nap, akár egy órával kezdés előtt, amit még mindig lehet módosítani a verseny pontos kezdéséig!

3. Ha a verseny kezdése csúszik (pl. az időjárás miatt) és az új kezdési időpont igazolható a FIS hivatalos honlapja által (pl. itt: http://www.fis-ski.com/pdf/2011/JP/3125/2011JP3125SLR1.pdf), akkor az új időpont lesz a mérvadó (tehát ha 17.00 helyett 17.20-kor kezdenek és ez utóbbit a FIS megerősíti honlapján, akkor az új időpont a tippleadási határidő!). Ha a FIS által megadott verseny kezdésekor (pl. 17.00 óra) is tart még a kvalifikáció és perceket csúszik a kezdés, abban az esetben is (ha a FIS honlapon nincs kezdési időpont módosítás) az eredeti időpont (tehát 17.00 óra) az érvényes tippleadási határidő!

4. Ha egy adott versenyt törölnek, akkor a soron következő versenyre újra érvényesíteni kell a tippet, kivéve, ha a törölt és a soron következő verseny helyszíne egy és ugyanaz! Ha egy adott hétvégén azonos helyszínen két versenyt rendeznek és egyiket törlik (melyet pl. hetekkel később pótolnak egy újabb helyszínen), akkor az a tipp szintén nem érvényes az új helyszínre!

 

5. Ha egy hétvégén több versenyt is rendeznek és a tippelő az első versenyre leadott tippjét nem érvényesíti a további hétvégi verseny(ek)re, akkor az új szabály értelmében az első versenyre leadott tippje érvényes lesz a további hétvégi verseny(ek)re is!

 

6. Hogy a biztonsági tippek leadása mennyire fontos azt az előbb már említettem, viszont ha egy tippelő túlzásba viszi annak jelentőségét, azaz az egész szezonra bebiztosítja magát egyetlen (vagy több) tipppel az szabálytalan, nem kerül elfogadásra! Max. egy hétre lehet előre tippelni, azaz ha egy héten belül (mint pl. Vk esetén a Négysáncversenyen) több versenyt is rendeznek abban az esetben ez a szabály alól kivételt képez!

 

7. Mindkét játék tippsorát külön kell leírni, különben az ilyen tipp nem kerül elfogadásra egyik játéknál sem (helytelen tippleadási forma: AMM-KOF-SCL-HIL-BAR+AMM++STO)!

8. Ha valaki javít a tippjén az legyen szíves a teljes új tippsort leírni (ez elsősorban kérés a tippszámoló munkájának megkönnyítése érdekében)!

 

9. Ha mással adatja le valaki a tippjeit, akkor a számolók a tippet leadó hibájáért felelősséget nem vállalnak! Azaz, ha valaki 2 tippet ad le valamelyik (vagy mindkét) tippjátékban, vagyis a sajátját illetve másét (aki ezzel megbízza), de nem egyértelmű, hogy melyik tipp kié, akkor az(ok) a tipp(ek) érvénytelen(ek)!

 

10. Szabálymódosításra a VK szezon alatt nincs lehetőség!

 

11.  Az első tippek leadásának pontos határideje:  2023 november 25 (szombat), 17.15 óra (CET idő szerint), Kuusamo

zbigniew Creative Commons License 2023.11.24 0 0 72260

Hagyományos tippjáték szabálya:

A Hagyományos-tippeket a következő formában kérjük leadni:
1.helyezett - 2.helyezett - 3.helyezett + a legnagyobbat ugró + a „nap embere”

(példa: AMM-KOF-SCL+AMM+BAR)

Pontszámítás:


- Pontosan eltalált helyezés: 2 pont
- Ha dobogós a versenyző (csapat), de helyezése nem talált: 1 pont
- A legnagyobbat ugró versenyző (egyéni v. csapatverseny esetén): 1 pont
- A „nap embere” eltalálása esetén: 1 pont (csapat verseny esetén a legjobb teljesítményt nyújtó, azaz a legmagasabb egyéni pontszámot elérő ugróért jár!)

Telitalálat esetén egyéni és csapatversenyen összesen 8-8 pont szerezhető!

 

1. A tipp sorrendje nagyon fontos, mivel a tippelő által leadott sorrend alapján történik a pontozás!

2. A tippek gyors és precíz besöprése miatt minden egyes tippelő rövidítse a versenyző nevét, tehát annak első három betűjelét tüntesse fel (pl. Ammann esetén: AMM)!

 

3. A tippek besöprésénél a legfontosabb cél, hogy az adott tippjáték számolója ne legyen kétségek közt, hogy a leadott tipp kire vonatkozik! Abban az esetben, ha az adott versenyen induló ugrók (50 fő) között két olyan ugró is szerepel, akik nevének első 3 betűje azonos és az ilyen versenyző/k/re leadott tipp kétértelművé válhat, akkor a tippje a következők szerint kerül (vagy nem) elfogadásra:

 

 Azonos személynevű ugrók vagy testvérpár esetén (pl. Kobayashi, Sato, Prevc) a keresztnevük első betűje alapján különböztetjük meg a többi ugróétóll (pl. RKOB - JKOB, YSAT - KSAT, DPRE – PPRE - CPRE stb.), azok elmaradása esetén minden esetben a Vk állás szerint előrébb lévő ugró neve lesz elfogadva (első Vk verseny esetén az előző Vk szezon végeredménye a mérvadó)! Természetesen ha csak egy ilyen ugró szerepel a versenyen, akkor nem kötelező feltüntetni a plusz betűt az ugró neve előtt!

 

Adott esetben az ugró nevének első 3 betűje után akár a negyediket is feltüntethetjük (pl. Stekala, Steiner esetében STEK, STEI), persze csak akkor, ha mindketten versenyeznek, a negyedik betű elhagyása esetén szintén a Vk állás szerint jobb helyezésen lévő ugró neve lesz elfogadva!

  

Ha egy tippelő csak két betűt ír le (pl. Kubacki esetében KU), vagy betűt téveszt (pl. Kraft esetében BRA), és ha az admin nem tudja eldönteni melyik ugróra vonatkozik, akkor az a tipp nem érvényes! Ezért kérném a tippelőt, hogy körültekintően olvassa el tippjét mielőtt azt a topikra leadná!

  

4. Ha egy tippsornál lemarad egy tipp (pl. AMM-KOF-SCL+AMM), akkor az első három tipp automatikusan a helyezetteknek, míg a negyedik a „legnagyobbat ugrónak” lesz elszámolva (annak ellenére, hogy azt a tippelő a „nap emberének” szerette volna feltüntetni!).

5. Ha egy leadott tipp esetén (pl. AMM-KOF-SCL+AMM+BAR) a két utolsó tipp előtt a + helyett – szerepel abban az esetben is a „legnagyobbat ugró”-ként illetve a „nap embere”-ként lesz elfogadva! Ha mindkét tippjáték (Hagyományos, Fantasy) 5-5 tippje mínusz jelekkel van elválasztva úgy az első tippsor Hagyományosként, a második tippsor Fantasyként lesz elszámolva!

 

6. Ha a versenyen legnagyobbat ugró versenyző elesik és a tippelő őt tippelte meg, a rá leadott tipp érvényes!

7. Mivel a 2017/18-as Vk szezontól eltörölték a Vk top10 ugró selejtezőről való mentességét, így kötelező részt venniük a kvalifikáción! Ebben az esetben  a „nap emberé”-re való tipp leadás érvényét veszítené! Hogy megmaradjon a játékban a max. 8 pont lehetőségének megszerzése, így a tippjátékra továbbra is vonatkozni fog a „nap emberé”-re való tippelés, azaz:

 

Nap embere számításnál a verseny előtti rajtlista sorrendje (start list 1st round) számít!

8. Ha egy versenyt holtversenyben nyer két versenyző (pl. Kraft és Stoch) és a tippelő őket tette meg első illetve második helyezettnek, abban az esetben 2 ill. 1 pont (azaz összesen 3) pont adható rá a játék szabályának megfelelően! Ugyanez a szabály vonatkozik arra az esetre is, ha holtversenyben két versenyző végez a második helyen!

 

9. Mivel az elmúlt szezonok során a csapat mix (női/férfi vegyes) versenyekre is tippeltünk, a 2021/22-es síugró szezontól már a női Vb illetve olimpiai egyéni és csapat versenyekre is van lehetőség tippleadásra!

zbigniew Creative Commons License 2023.11.24 0 0 72259

Fantasy tippjáték szabálya:

A Fantasy-tippeket a következő formában kérjük leadni:
Név – Név – Név –Név – Név

(példa: BAR-SCL-AMM-FRU-KOF)

Pontszámítás:


Az öt versenyző vagy csapat eltalálásáért a helyezésüknek megfelelő egyéni Világkupa pontok járnak, plusz ezen felül a pontos helyezések eltalálásáért +15 bónuszpont jár!

 

(példa telitalálat esetén: 100+80+60+50+45, +5x15 bónuszpont, azaz az elérhető max. pont egyéni és csapatverseny esetén egyaránt 410 pont!)

1. A tippek leadása itt is 3 betűből álljon (lásd a Hagyományos tippjáték szabályát!). A versenyző nevének rövidítése a tippjátékban és az ezzel kapcsolatos szabályok ugyanazok, mint a Hagyományos tippjátékban (tehát a Hagyományos tippjáték 2., 3.  és 9. pontja érvényes a Fantasy tippjátékra is!).

2. Ha egy tippjátékos az 5 tipp helyett csak négyet ad meg a tippje ugyan érvényes, viszont csak a 4 tippjére kap pontokat! Viszont ha a tippjátékos véletlenül az 5 tippjében két egyforma nevet vagy csapatot tüntet fel, pl. GER-NOR-NOR-POL-AUT, akkor a tippje el lesz fogadva, de az egyik NOR tippjére természetesen nem kap pontot!


3. Ha egy adott versenyen holtversenyben végez két (vagy több) versenyző, akkor azonos pont jár a tippelőnek, ha mindkét (vagy több) versenyző szerepel a tippjében!

BASEBALL_FAN Creative Commons License 2023.11.10 0 0 72258

👍

Előzmény: hoppaaa (72257)
hoppaaa Creative Commons License 2023.11.09 0 1 72257

Gratulálunk,Szilágyi Jánosnak!!

A kőszegi síugrásért aktív sportolóként, majd edzőként végzett kimagasló tevékenységéért, a sportoló gyerekek és fiatalok hazai és nemzetközi versenyekre való eredményes felkészítéséért, több évtizedes példaértékű munkájáért Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete PRO COMMUNITATE DÍJ adományozásáról határozott Szilágyi János, a Kőszegi Sportegyesület Síugró Szakosztályának vezetője részére.A Pro Communitate Díjat Básthy Béla polgármester adta át. A díjazottat Pusztai Tamás, a Kőszegi Sportegyesület elnöke köszöntötte.

BASEBALL_FAN Creative Commons License 2023.09.20 0 0 72256

Sziasztok A síugró (mint sportoló) mennyire leterhelt, ezt milyen gyakran csinálják, lehet ezt egész évbe?Hogy érthető ,legyen, ugye a focistát, baseball játékost stb egész évbe foglalkoztatják majdnem. A síugró nál mi a helyzet, milyen gyakran vannak versenyek mennyit edz ? Ugye ez téli sport hó kell stb, bár már láttam nyári verziót is a tv-be de úgy tudom az kevés van, kevés nyári síugrás van, . Szóval 1 síugró megél ebből, ezt tudja egész évben csinálni? Köszi a válaszokat előre is.

 

hoppaaa Creative Commons License 2023.05.02 0 1 72255

Kubacki április 14-én írta, hogy hazamentek.
https://www.facebook.com/dawid.kubacki.official

Előzmény: Tompus999 (72254)
Tompus999 Creative Commons License 2023.04.26 0 1 72254

Azt olvastam hgoy a múlt héten hazamehetett a kórházból Kubacki felesége! Ez jó hír!

Előzmény: Veszpremi (72250)
zbigniew Creative Commons License 2023.04.26 0 0 72253

Hamar rábukkantál! :)   Köszí a reklámot! :)

Előzmény: Veszpremi (72252)
Veszpremi Creative Commons License 2023.04.26 0 0 72252

Frissültek a világ legjobb statisztikái, köszönjük!

https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9194135

ciderman Creative Commons License 2023.04.02 0 1 72251
Veszpremi Creative Commons License 2023.03.20 0 0 72250

Épp most olvastam a FB-on a nagyon megrázó hírt, Szívből kívánok jobbulást feleségének és kitartást Dawidnak!

Előzmény: janisch (72248)
janisch Creative Commons License 2023.03.20 0 0 72249

"kislányai", ugyanis a Négysánc zárónapján a második kislánya is megszületett.

 

Egy fiatal súlyos betegsége mindig sajnálatos, de ilyen pici gyerekes anyánál különösen szívfájdító ...

Előzmény: janisch (72248)
janisch Creative Commons License 2023.03.20 0 0 72248

Nos, fény derült a történtekre:

 

"Dawid Kubacki szezonjának vége

 

Dawid Kubacki nem vesz részt a 2022/2023-as síugró-világkupa utolsó versenyein Lahtiban és Planicában. Ennek oka felesége, Márta súlyos egészségügyi problémája. A játékos hétfőn jelentette be döntését.

 

Vasárnap délután meglepte a síugrás világát az az információ, hogy Dawid Kubacki hirtelen visszalépett a vikersundi Raw Air versenyről. A vb második helyezettjének hiányát személyes okok magyarázzák. A lengyel ugró hétfőn bejelentette, hogy döntését felesége, Márta egészségi állapotának hirtelen megromlása okozta.

"Hirtelen hazatérésem... Tartozom egy rövid magyarázattal. Sajnos a feleségem, Márta szívbetegség miatt kórházba került, állapota súlyos, az orvosok az életéért küzdenek. Jó kezekben van, erős lány, tudom, hogy harcolni fog.” – írta a seefeldi világbajnok a közösségi médián keresztül.

„Természetesen a szezon véget ért számomra, de most nem ez a legfontosabb.” – magyarázza Kubacki.

 

A Skijumping.pl szerkesztői mielőbbi gyógyulást kívánnak Márta Kubackinak !

 

Gondolom, mindnyájunk nevében is kívánhatok mielőbbi teljes felépülést Kubacki fiatal feleségének, kislánya édesanyjának!

Előzmény: Veszpremi (72247)
Veszpremi Creative Commons License 2023.03.20 0 0 72247

Akkor majd!

Sosem jó, ha egy ilyen "közéleti szereplő" titokzatos, mert ha pl. családi probléma van, akkor ennyi megmondható, vagy sérülés, akkor is. Itt valami más történt, lehet, hogy sosem tudja meg a közvélemény.

Előzmény: janisch (72246)
janisch Creative Commons License 2023.03.20 0 0 72246

A skijumping.pl-es kommentárok szerint:

"A verseny előtt még bemelegített, szóval 100%-ban életveszélyes helyzet, vagy hirtelen halál lehet. Mert ma már egyébként is jönnének haza."

 

"Mivel a PZN, Malysz vagy Tajner nem mond semmit a Kubacki-ügyről, ez biztos valami komoly, sajnos..."

 

És talán a leglényegesebb: "Véleményem szerint az a tisztességes álláspont, hogy meg kell várni az érintett jelentkezését, és nem helyes azonnali nyilvános vallomást követelni tőle."

Előzmény: Veszpremi (72245)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!