Keresés

Részletes keresés

pömpöle Creative Commons License 2009.01.25 0 0 4114

Kellemes hétvégét kívánunk!

Artur - Ákosváry Ci-Bál

Babyboo Creative Commons License 2008.12.31 0 0 4113

Örömökben gazdag, Boldog Új Évet kíván a

 

TIBETI TERRIER POPRTÁL

 

Tibeti Terrier Portál
pömpöle Creative Commons License 2008.12.31 0 0 4112
Előzmény: pömpöle (4111)
pömpöle Creative Commons License 2008.12.31 0 0 4111
SIKEREKBEN GAZDAG, BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK MINDENKINEK!

BUÉK!TIBETI KUTYAFAJTÁK PORTÁLJA

BUÉK!



ÁKOSVÁRI CI-BÁL A TIBETI TERRIER SÜTI A SHIH-TZU

Babyboo Creative Commons License 2008.12.24 0 0 4110

Kellemes Ünnepeket kívánunk minden TT-barátnak!

 

Tibeti Terrier Portál

 

 

Tibeti Terrier Portál
pömpöle Creative Commons License 2008.12.23 0 0 4109

Békés, Boldog Karácsonyt kívánunk Mindenkinek!

Tibeti kutyákTibeti kutyák Portálja
tibetis Creative Commons License 2008.10.28 0 0 4108
Szervusztok!
Új névvel de a régi tibetis szivvel mint Vica és Avril gazdija vagyok itt,érdeklődve olvasom a hsz-at
nos a tibeti szeret a kertben lenni,..de nem kerti kutya...a mi kutyáscsaládunkban van két olyan tibeti is, aki amig a család nincs otthon a kertben,..vagy is inkább parkban él,..és a kabátjuk semmilyen kárt nem szenved,..Mike és Altan,..gyönyörű, de ahhoz olyan gondozott kertnek kell lennie mint az övéké,..és akkora zárt terasznak is mint nekik van,..a Mike képeit láthatod a Drakula show-n tettem fel bőven belőlük,még mint Slica
Cicoma Creative Commons License 2008.10.23 0 0 4107
Omimanó, kutyakozmetikusként semmiképpen nem ajánlanám Nektek a tibeti terriert, mint kerti kutyát! Keress inkább vmi kevésbé hosszú szőrű fajtát, pl. mudi, husky, ilyenek. A tibeti, ahogy Jocee is írta, társasági fajta, igényli az ember közelségét, ráadásul a kertben teljesen tönkremegy a szőre, és ápolatlanul már nem az az édes kutyuska, aminek a képeken látszik. Írod, hogy fésülnéd, és vinnéd kozmetikushoz, de ez több munka és energia, mint gondolnád, tapasztalatból írom.
Előzmény: omimanó (4098)
Cicoma Creative Commons License 2008.10.23 0 0 4106

Kedves Minka!

A probléma amit leírtál, a szeparációs stressz. Valószínűleg a kutya gondolja magát falkavezérnek. Nagyon jó könyv Jean Fennel Kutyapszichológia című alkotása, próbáld megszerezni. Szerintem keress egy olyan kiképzőt, aki egyedileg is foglalkozik kutyákkal, és főleg Neked elmondja, hogyan kellene viselkedned a kutyával. Pl. elmenetelkor nem kell sokáig búcsúzkodni, és érkezéskor nem kell kitörő örömmel fogadni az üdvözlését, stb.  Ajtón mindig te lépj be, és ki először, etetésnél tegyél úgy, mintha ennél a kajájából mielőtt neki adod. És még sok ilyen trükk van, hidd el, a kutya veszi a jelzéseket, csak "kutyául" kell szólni hozzá. 

Ilyen őrjöngő kutya a ketrecben sincs biztonságben, mert ha rágja a rácsot, beakadhat a foga. :(

Előzmény: minka456 (4105)
minka456 Creative Commons License 2008.10.23 0 0 4105
Kedves Fórumozók!

Tanácsra lenne szükségem. Tavasz óta van egy 3 éves tibeti fiúkutyám. Én vagyok a 3. gazdája, mivel a többiek nem birtak vele. Mi nagyon jól megvagyunk kettesben, csak akkor van baj, ha valahova el kell mennem, ahova őt nem vihetem magammal éshát ez elkerülhetetlenül megesik néha. Ilyenkor egyfolytában ugat és szétszedi a házat. Már rengeteg kárt csinált és attól félek, egyszer még magában is kárt tesz, mondjuk kitöri a fogait, miközben szétrágja az ajtófélfát.
Ennyire egygazdás lenne ez a fajta? Még akkor is kétségbe esik, ha átmegyek a szemközti boltba 2 percre, miközben valaki más a családból itthon van.
Próbáltam rávenni különböző módszerekkel hogy birja ki egyedül is kis időre, de eddig nem jártam sikerrel se különböző idomitási technikákkal se jutalommal.
Mit gondoltok, ha beruházok egy kutyaketrecet, abba beszoktatható lenne? Ott legalább biztonságba tudnám!

Várom tanácsaitokat.
Üdvözlettel: Minka
Jocee Creative Commons License 2008.10.22 0 0 4104

Szia!

 

Csak röviden reagálok a hozzászólásaidra. TT-t tenyésztek, 1992 óta van ilyen kutyusom. Sajnos én egyáltalán nem ajánlom Nektek ezt a fajtát így a leírásod alapján. A TT egy társasági kutya. Nem lehet úgy hozzáállni, hogy az 500 m2-en tök jól elfér. Szükségük van a gazdival való szoros együttélésre. Nem kell, hogy állandóan gyagyázzuk őket, de kell nekik, hogy mellettünk lehessenek. A bezártságot, ha egy kennelről beszélünk, valóban nem szeretik. De nálunk pl napközben bent vannak, amíg mi nem vagyunk otthon. És úgy látom rajtuk, amikor a kanapékon nyúlnak jobbra-balra, hogy jól érzik magukat.:)))

 

A másik ok, amiért sztem nem kellene még kutyát vennetek, a gyereketek kora. Sztem kicsit idősebbnek kellene lennie. Egy kölyökkutya, bármilyen fajtájú, a sok macerálás közben óhatatlanul is megharaphatja a gyereket. Sérülések, véletlen balesetek pedig örökre tönkreteszik a kapcsolatot a kutyus és a gazdik között. És azután következik az új gazdi, ide-oda "dobálása" a kutyának, vagy éppen a kennel. És az senkinek sem lenne jó. A gyerek örökké félne a kutyáktól, a kutyus lelkileg kikészülne. Szóval sztem ilyen szempontból is jól át kellene rágnotok, egyáltalán a kutyavásárlást is.

 

Ha pedig több fajta között vaciláltok, akkor személyesen kell kenneleket felkeresnetek, mert leírni bármit lehet.

 

Hát nem lett rövid, bocsi.

 

 

 

Előzmény: omimanó (4103)
omimanó Creative Commons License 2008.10.22 0 0 4103

Már elnézést, de kis vidéki városban hogyan ismerkedhetnék meg egy tibeti terrierrel?

Azt hiszem, erre találták ki a fórumokat, hoyg azonos fajta tulajdonosait összefogja, vagy mi...

Azt még mindig nem mondtad, hoyg Te milyen tulajdonos vagy?

1kiskutyus Creative Commons License 2008.10.22 0 0 4102
Hol van az az erős vélemény? Hiszen csak a tőled való idézeteket tartalmazza a hozzászólás!

Ez viszont egy vélemény: ha kutyát akarsz, ne olvasgatás alapján dönts, hanem ismerkedj meg családoddal, férjeddel, gyerekeddel együtt személyesen a fajtákkal, amik külsőleg is tetszenek.
A fajtaleírások mindig szubjektívek, az internet mindent elbír, erre nem hagyatkoznék, ha a gyerekemnek egy kutyát szeretnék.
omimanó Creative Commons License 2008.10.22 0 0 4101
Még anniyt szeretnék hozzátenni, hoyg ha ilyen erős vélemyényed van másokkal kapcsolatban, akkor nyugodtan vállald fel, hoyg honnan írsz, ne hozz létre direkt erre a hozzászólsodra külön nicknevet.....
omimanó Creative Commons License 2008.10.22 0 0 4100

Szia!

 

Teljesen igazad van, elmondom a véleményemet.

 

ELhatároztuk a párommal, hogy szeretnénk egy kiskutyát. NAgyon-nagyon sokféle fajtának próbáltunk utánajárni, érdeklődni. Először egy ismerősünk maitt merült fel egy havanese kutya. Azt azért vetettük el, mert végül is a higénikai okok miatt, meg mert ott van a nagy kert, mégis kinti legyen.

Aztán valóban a középtermetű kutyák érdekeltek minket, aki nem fázik kint, gyerekbarát, jó jellemvonásokkal rendelkezik. Ilyennek gondoltuk a beaglet, és a spánielt. A beaglet a hatalmas mozgásigénye miatt vetettük el, mivel nincsen napi 3 óránk a sétáltatásra. A spániellell kapcsolatban sok helyen olvastam, hogy gyakori a rossz idegrendszerű belőle.

 

Mivel felelősségteljesen akarok fajtát választani, nyilván az ember több félével kapcsolatban is megpróbál tájékozódni, mire rátalál az igazira. Ez úgy gondolom, nem hiba. Ha megnézed a hozzászólásaimat, időrendi sorrendben is, akkor látod a vívódásainkat, mikor melyik fajtával kapcsolatban gyűjtööttünk minél több infót.

Azt gondolom, hoyg pontosan egy ilyen fórum a helye annak, hoyg a fajtával kapcsolatos GYAKORLATI tapasztalatokat megosszák az emberrel.

 

Igen, és így jutottunk el lassan, de biztosan a tibeti terrier felé. NAgyon osk fórumot,m hozzászólást, kennel honlapot látogattam eg, minél pontosabb infókat gyűjtve a fajtáról.

Úgy gondolom , ezzel senkit sem sértek meg, sőt, szeretném, ha minden ember ilyen felelősséggl és tudatosan választana kutyát magának. Sokan csak a kinézete alapján választanak, aztán ha rájönnek,  hoyg mégsem ok, mehet az utcára, vagy menhelyre.

Hiába tetszett a beagle, ha nem tudjuk megfeleően biztosítani a mozgását, s vadász igényeit kielégítni. A spani, mint említettem, sokszor nem kiszámítható-de ezt is csak olvastam, nembiutos, hyg igaz-és nem lehetne csak kint tartani.

A havaneset meg elvetettük, mert inkább bent az általam fentartott higénia legyen, akutyus meg úgyis a hatalmas trben érzi jól magát, ha olyan fajtát választunk, kész kín neki bezárva lenni egész nap.

 

A kenelről. Azt a beagle esetében írtam- ha pontosan utánaolvastál- mivel azt javasolták, hoyg szökős fajta, s így lehet ezt megelőzni, hoyg nappal ne szökjön el.

 

A tibeti terrierről meg írták tenyésztők, hoyg nem kifejezett szökdösős kutya, no meg nem is szereti a bezártságot, és nálunk teljesen megoldható, hoyg az egész udvar az övé legyen.

 

Természetesn nem tud lézetik olyan kutya, amelyik mindenféle elvárásnak megfelel, de azért kötöttünk ki ezen fajta mellett, mert még mindig ezt találtuk a legmegfelelőbbnek.

 

Szóval nem hiszem, hoyg ezen hozzászólásoddal kritizálni kellene a másikat, mikor őszintén fordultam ehhez a topikhoz tanácsokért, s tapasztalatokért. HA meg az ember nem kérdez, csak felelőtlenül választ, akor az a baj.

 

Sajnálom, hoyg te ebből ezt vetted ki, mert nem látsz a dolgok mögé, hogy TÉNYLEG FELELŐSSÉGTELJESEN akarunk dönteni. Ehhez meg tájékozódás szükséges, amit meg is tettem, s teszek.

 

Amúgy ha válaszolnak nekem páran, az még eddig mindig nem jelentett annyi gondot, mint hipp-hopp dönteni. Aztán ha mégsem, nem teszi ki az ember sem magt, sem a kutyát fölösleges tortúráknak.

 

A többiektől szívesen fogadom az előző hozzászólásommal kapcsolatos válaszokat.

 

Üdv:Omi

Előzmény: 1kiskutyus (4099)
1kiskutyus Creative Commons License 2008.10.22 0 0 4099
Kedves omimanó!
Egészen biztosan tudod már, hogy milyen kutyát szeretnél?
Ugyanis a következő hozzászólásaidat találtam az utóbbi hetekben:


Szeretnénk kiskutyát a tavasszal, és sok szempontból a tibeti terriert találtuk megfelelőnek

a Kisfiamnak igaz társat szerezni egy beagle személyében

Igen, azt hiszem mégiscsak a beagle mellett döntünk, mert a spániel gyakran idegbajos, és ezt msától is töbször hallottam.

A mozgásigény. Megmondom őszintén, mi nappal kenellben tartanánk

Úgy döntöttünk, hogy a tavasszal lesz kiskutynk. kÉt faján gondolkozunk, a beaglen, és a spánielen.

Szeretnék csatlakozni a fórumhoz, egy remégyekkel teli leendő havanese tulajdonosként.

Szeretnék neki egy igaz barátot, hű társat, játszópajtást szerezni neki ezzel a kis havanese kutyussal. Nem jelent-e veszélyt a gyerekre ez a fajta kutya?


......??
Előzmény: omimanó (4098)
omimanó Creative Commons License 2008.10.22 0 0 4098

Sziasztok!

 

Szeretném kikérni a véleményeteket. Szeretnénk kiskutyát a tavasszal, és sok szempontból a tibeti terriert találtuk megfelelőnek, hoyg otthonunkba érkezzen.

Alaposan körüljártam a témát, de tapaszalt gazdiktól szeretnék segítséget kérni,m ert mindenképpen felelősségteljesen szeretnénk dönteni a fajta mellett.

NAgy, kertes házban lakunk, ahol sok helye lenne  a mozgásra, füves rész i majdnem 500 m2.(a töbi betonos) Semmiképpen nem tartanám kenelben, nyugodtan szaladgálhatna egész nap az udvaron. Kisgyermek mellé vennénk, a Kisfiam 3 éves.

Azt olvastam a fajtáról, hogy nyugodt, barátságos, gyerekszerető, no meg még ezer dolgot...

MEgfelelne nekünk több szempontból is, mert középtestű, kertben is tartható, barátságos, jó természetű kutyát szeretnénk, aki azért nem bolondul meg, ha nem viszed sétálni napi 3 órát.

A sétálást is meg tudnánk oldani, mert sokat kirándulunk, meg közel van hozzánk egy várkert, no meg egy erdős rész is. nem mondom, hogy minden nap elmennénk órákra, de azért a sétát meg tudnánk oldani. A szőrápolás sem riaszt vissza, nem nyíratnám rövidre, csak  hasa alatt nem haygnék olyan hosszút. Heti egy-két alkalommal meg természesen átfésülnénk, meg kutyakozmetikushoz is vinnénk.

 

Kérdésem akövetkezők:

1. Való tényleg kisgyermek mellé ez a fajta?Igaz barátot, társat szeretnénk neki is, nemcsak nekünk, akitől nem kell félteni. Persze tudom, mindig figyelni kell, de alapjában véve nem szeretnénk olyan kutyát, aki nem figyel és vigyáz rá.

 

2. A fent leírtak alapján úgy gondolom, megfelelő körülményeket tudnánk biztosítani neki. Tavasszal szeretnénk, hogy a hidegben ne legyen kint kölyökkutyaként.

 

3. sajnos azért nappal egyedül lenne reggel 7-től mondjuk háromig, heti 4 nap. De nem zárnám be erre az időre sem, ha hazaérünk, meg együtt tudnánk lenni egész délután. Tudom, nem mindegyik kutya tűri a magányt, de nagyon kevesen vannak midig otthon. Megfelelő szeretetet kapva szerintem ez ellensúlyozható.

Mi erről a véleményetek?

 

4.Az örök kérdés:tenyésztőtől muszály venni?Tudom az indokokat, ellenérveket....

mennyiért lehet venni tenyésztőtőlkb. egy ilyen fajta kutyát?az olvasottak alapján törzskönyveset szeretnénk.  Tudtok ajánlani tenyésztőt, esetleg árakat?Dúnántúli vagyok, de még pest is bőven belefér. Fontos lenne ezen a téren is tájékozódni.

 

5. Szőrápolás tényleg olyan hatalmas macera?

 

Nagyon köszönöm a válaszokat.

Üdv:Andi

pömpöle Creative Commons License 2008.09.21 0 0 4097
Sziasztok!

Európa Kutyakiállítás Budapest 2008.03-05.

Információk:


EURÓPA KUTYAKIÁLLÍTÁS
Slica Creative Commons License 2008.09.08 0 0 4096
Előzmény: Slica (4095)
Slica Creative Commons License 2008.09.08 0 0 4095
az Open-en , másnap,rendesen megfuttatta a biró a lányokat
Előzmény: Slica (4094)
Slica Creative Commons License 2008.09.08 0 0 4094
Előzmény: Slica (4093)
Slica Creative Commons License 2008.09.08 0 0 4093
a BOG kiválasztás,nagyon világositani kelett, mert a szinpadon sötét volt,..
Előzmény: Slica (4092)
Slica Creative Commons License 2008.09.08 0 0 4092
Előzmény: Slica (4091)
Slica Creative Commons License 2008.09.08 0 0 4091
a képek
Slica Creative Commons License 2008.09.08 0 0 4090
Szervusztok!
én is hozok nehány képet a DRAKULA SHOW-ról
magyar kutyák
MIKE 2x CAC 2x CACIB BOB, res.BOG
HONEY 2x CAC 2x CACIB
BONO
2x Fiatalgyőztes BOB
pömpöle Creative Commons License 2008.09.07 0 0 4089
SZIASZTOK!

NÉHÁNY FOTÓ, A TÖBBI MÉG FELDOLGOZÁS ALATT:


KECSKEMÉT CAC BIS BOBO

Rózsdás Halász Zsina Rozsdás Halász Zsiskó

Toto Bobo
Előzmény: pömpöle (4086)
Slica Creative Commons License 2008.09.07 0 0 4088
gratulálunk a gazdiknak, kutyáknak,..
Előzmény: pömpöle (4086)
Slica Creative Commons License 2008.09.07 0 0 4087
azaz igazság, nekünk is volt több is, de mindig valamelyik lányutód elimádkozta, de most bevásárolok valamelyik nap Amiránál,..
nem lehetett könnyű a mai nap,..én meg továbbra is várom a hireket a Drakuláról,..
Előzmény: pömpöle (4085)
pömpöle Creative Commons License 2008.09.07 0 0 4086
Sziasztok!

Ma a kecskeméti CAC-on a hihetetlen meleg ellenére kiválóan szerepeltek tibetkéink!

Ezuton is mégegyszer gratulálok a résztvevőknek és természetesen a nyerteseknek!

Gza'-Lhag-Pa Bobo Tsan-Damasa:
osztálygyőztes, fajtagyőztes, fajtacsoport győztes és BIS 3. helyezett !!

Gza'-Mig-Dmar Toto Tsan Damasa osztálygyőztes

Rozsdás Halász Zsizsko HPJ

Rozsdás Halász Zsina HPJ, junior BIS-re javasolt

pömpöle Creative Commons License 2008.09.05 0 0 4085
Szia!
Igen, annyira aranyos volt a fekete csatjaival Bobo! :)

Bobo

Előzmény: Slica (4084)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!