Keresés

Részletes keresés

soppingfüggő Creative Commons License 2007.02.07 0 0 295
Jól láttad valóban átalakították a Tescokban és a Plusban a péztárakat, a Lidlben már eleve így kezdtek. Ellenőrzó mérlegek vannak a zöldségek mellett, épp ezért hogy tudjon a kedves vásárló kalkulálni.
Előzmény: methane (294)
methane Creative Commons License 2007.02.07 0 0 294

Vásálás pénztár mérleg. Borzalom, hogy mindenki már a vásárlásnak él, s csak költünk, költünk és költünk. Miből, kérdem én?

De ez lényegtelen. Már a legtöbb Tesco-ban a mérlegkérsdés is megoldódott. A vásárló beteszei a zöldséget gyümölcsöt a zacskóba és a pénztárnál lemérik, hogy mivel, nemtom, De mintha beszereltek volna valamit a gépekbe, vmi elektronikus mérleget, mint ahogy a Lidl kisáruházakban is.

 

Jó megoldás, de ha valamiből az túl sok, akkor reklamáció már nincsen. :(

 

Szomorú. Minden új rendszernek van előnye, mindamellett bukataója mégtöbb.

Előzmény: soppingfüggő (293)
soppingfüggő Creative Commons License 2007.02.07 0 0 293
Szerintem nem olvastál figyelmesen. A pénztáros - mint később kiderült - alaptalanul vádolta meg a vásárlót csalással. Gondolom az érzékszervei csapták be, lévén a pénztárban nincs mérleg. A stílussal tényleg baj van az Auchannál, nekem az óbudaiban voltak "élményeim". A panaszkönyvi bejegyzés sem ér semmit, mert ők felette állnak a hazai fogyasztóvédelemnek.
Előzmény: kyra* (292)
kyra* Creative Commons License 2007.02.01 0 0 292
Sziasztok!

Én úgy gondolom, hogy a pénztáros és manager is a munkáját végezte azzal, hogy ellenörizte a súlyat, a stilus lehet hogy nem volt megfelelő, de abban szerintem egyet érthetünk, hogy a termék súlya leméretés után magátólnem szaporodik.
Azzal viszont egyet értek hogy köteles a nevét megadni a pénztáros, illetve a manager, de ha jobban megnézi a blokkot akkor látja a pénztáros nevét illetve az azonosítószámát!

Kyra
Előzmény: öntudatos vásárló (291)
öntudatos vásárló Creative Commons License 2006.11.27 0 0 291

Sziasztok!

 

Nekem a dunakeszi Auchan dolgozóinak pofátlan hozzállásával van gondom. 2006-11-26-án 18:35-45 között a 70-es kasszánál ülő pénztárosnő a többi vevő és alkalmazott előtt engem és a feleségemet fennhangon tolvajnak nevezett. A kiváltó ok az áruházban súlyra árult banánchips ill. pisztácia mért súlya feletti nézeteltérés volt. Amikor mondtuk neki, hogy ha szerinte a címkén lévő súly nem valós, akkor méresse meg az egyik alkalmazottal és kifizetjük a különbséget, közölte velünk és a körülöttünk állókkal, hogy örüljünk neki, hogy nem kísértet vissza a biztonsági őrrel. Szerinte ugyanis mi tettünk a mérés után több terméket a zacskóba. Természetesen a gyanúsítás alaptalan volt és hívattam a felettesét. A "pénztármenedzser" hozzállása még felháborítóbb volt. Egyikőjük sem volt hajlandó bocsánatot kérni, sőt, még a nevüket sem akarták elárulni. Miután közölte velem, hogy ő itt az egyetlen főnök, magasabb beosztásút pedig nem hajlandó hívni, stornóztattam az egészet. így a vásárlás meghiúsult, én pedig a panszkönyvbe írtam vagy 2 oldalt a minket ért sértésről. Sajnos nem hiszem, hogy ennek bármilyen következménye lenne a két hölgy munkaviszonyára nézve. Egy normális, a vevőt tisztelő cégnél ennél kevesebbért repültek volna. Egyetlen vigaszom, hogy legalább egy kis időbe biztos beletelt, amíg visszapakoltak mindent a teli bevásárlókocsinkból.

 

Sajnos nem tudok róla, hogy az Auchan-nak lenne hasonló esetek bejelentésére valamilyen elérhetősége. Mivel a "pénztármenedzser"-t láthatólag nem ellenőrzi senki, úgy bánik a vevőkkel, ahogy akar.

 

Az biztos, hogy az Auchan-ba be nem tesszük többet a lábunkat. Egy pénztáros elfogadhatatlan viselkedése és egy "főnök" hihetetlenül vevőellenséges hozzáállása miatt végleg elvesztették egy rendszeres vásárlójukat.

Ladybee Creative Commons License 2006.11.22 0 0 290
Komolyan meglepődtem, amikor ma az Auchan áruházigazgatója válaszolt. Idézem: "Eljárásunkat felül fogjuk bírálni...a formaüvegeket minden esetben vissza kell vennünk...kolleganőnk hibázott." Erre a világos beszédre nem számítottam, azt hittem, hogy a félremagyarázható rendeletet fogják idézni. Végre valami pozitívum !
Előzmény: Ladybee (289)
Ladybee Creative Commons License 2006.11.12 0 0 289

Szevasztok!

Üvegvisszaváltós történet, Székesfehérvár, Auchan. A kisasszony gondosan leolvasta 12 sörösüvegem vonalkódját, majd kilencet félretolt, mondván, azt nem itt vettem ! A főnöke elmagyarázta, hogy csak az általuk forgalmazott áru göngyölegét kötelesek visszavenni. Beírtam a vásárlók könyvébe a véleményemet, miszerint az általuk forgalmazott áru a sör, annak göngyölege a sörösüveg, a rendeletet így is lehet értelmezni. Választ még nem kaptam. ( A Lidlben az automata nem kukacoskodott !)

Wormie Creative Commons License 2006.11.12 0 0 288
Ez már floddolás! Vigyázz, mert büntit kapsz a modiktól. :-)  Tudom, hogy felhúztak, de azért nem kéne teleszemetelni az összes topikot a haragoddal.
Előzmény: Satinette (287)
Satinette Creative Commons License 2006.11.11 0 0 287

Erre számítsatok a Tesco-ban:

 

Sziasztok,

ezt a pofátlanságot, amit ma csinált a TESCO (Campona), csak Mo-on engedhetik meg, azt hiszem...

 

Ma este ide mentünk vásárolni, agyobb bevásárlást tervezve.

Köbö másfél órán át nézekődtünk, válogatttunk, vásárolni akartunk már karácsonyra, díszeket, ajándékokat, mindenféléket.

 

A pénztárnál is elég sokáig rakodtunk, tele volt a bev.kocsink.

 

Amikor kipakoltunk, mosolyogva közölte a pénztáros kislány, hogy sajnos, van egy rossz híre, nem tud adni ingyenes zacskókat, csak 50 ft-ért műanyag zacskót.

Tudjátok, azt a fajtát, amibe alig raksz valamit, és valahol szétszakad.

 

Ránéztünk a kirakott árumennyiségre, és azt mondtuk, nem.

 

Kértem a főnököt és a vásárlók könyvét.

 

1. Évek óta megszokott dolog, hogy kapjuk a kis vacak műanyag izéket, tehát mi nem hoztunk magunkkal semmit.

 

2. Amikor bementünk a Tesco-ba, SENKI nem figyelmeztetett, hogy most éppen pénzért kell megvennük a zacsikat.

 

3. Még akkor sem szóltak, amikor a pénztárnál kirakodtunk.

 

Ezek nálam elvek.

Igen, van 5-600 ft-om zacskókra, ha már 50-60 ezret otthagyok,  de erre ne KÉNYSZERÍTSENEK,  akkor megoldom másképp.

Vagy legyenek a zacskók is visszaválthatók, mint az üvegek....

 

Természetesen hívtam a főnöknőt, ifjú lányka elrebegte, hogy egyszer már kiraktak egy táblát a bejárathoz, hogy nem jár az ingyen zacskó, de a főnök bevetette velük. Mondtam, okos főnök, akkor vele szeretnék beszélni.

 

Érdekes módon, mire a beszélgetésünkben idáig jutottunk, és több érdeklődő is helyesen bólogatott, továbbá feltartottuk a sort, illetve közöltük, hogy akkor üssék be a pénztárgépbe, és utána majd lesztornózzuk, amit nem tudunk kézben elvinni, valahogy minden pénztárba visszakerültek az ingyenes tescos zacskók. Igen rejtélyes módon....

 

Tudom, bunkóság volt ezt csinálni, hiszen ugyan már, mit nekem 600 ft, de nem.... ezek elvek...

 

És azokat sajnálom, akik előttünk megvettek több vacak zacsit, mert valami reklám volt rajta, 50 ft-ért...

 

 

soppingfüggő Creative Commons License 2006.11.01 0 0 286
Keresem azokat a termékeket amelyeket meghirdetnek az akciós újságban, de az meg sem érkezik,azaz senki egyetlen darabot sem tud venni! Ezen a héten a Tescoban olajradiátor 4990 volt ilyen termék!!!!! Olyanokat is keresnék amiből annyira kevés volt hogy szétosztották egymásközt a bolti dolgozók.
soppingfüggő Creative Commons License 2005.09.26 0 0 285
Mivel dinnyefüggő is vagyok, meg önzetlen is, elárulom hogy az Auchanokban  a budaörsiben és az óbudaiban is láttam és vettem finom dinnyét!!! Józsai tsz van a fakonténer oldalára festve, nem lehet mellé nyúlni, mind jó, és ez ilyen tájban nem kis dolog!!!
Schizo Frame Creative Commons License 2005.02.26 0 0 284

A turkáló a kiráj?

 

Én a Lidlt csípem.

Előzmény: Törölt nick (283)
soppingfüggő Creative Commons License 2004.12.09 0 0 282

Mától lépett életbe a Metro Ínyenc melléklete a Bp környéki áruházakban.

Vett már valaki valamit ezekből az új termékekből?

soppingfüggő Creative Commons License 2004.11.26 0 0 281
Pár éve volt egy un. fűthető  ülésvédőm, az tényleg ferrósodott, még a szivargyújtócsatlakozó  is égetett és szét is esett a forróságtól. Ez most jéghideg maradt /mármint a dugó/ ráadásul még három helyen vibrál is, igaz csak a derekamat melegíti és nem is 1500 ft, de egy év gari is van rá ezért a pénzért... Hiába, erős a forint.

Előzmény: Wormie (280)
Wormie Creative Commons License 2004.11.26 0 0 280
Én egyszer próbáltam ilyet, szerintem nem túl megbízható a thermosztátja. Aztán a kényelem átalakul  Dózsa György emlékversennyé.... :DDD
Előzmény: soppingfüggő (279)
soppingfüggő Creative Commons License 2004.11.26 0 0 279

Az év vétele: a Tescoban fűthető, masszírozó ülésvédő 3990 ft!

Nagyon jóóóó! 12 és 220 V-os adapterrel is!

grli Creative Commons License 2004.11.19 0 0 278

95-ös 231,-

98-as 240,-

Szerdán du. tankoltam ...

Előzmény: soppingfüggő (277)
soppingfüggő Creative Commons License 2004.11.17 0 0 277
Mennyi most a 95-ös benzin a Tesconál? Mától a 7ft-tal olcsóbból tankolt valaki?
soppingfüggő Creative Commons License 2004.11.17 0 0 276
Mától 7 ft-tal olcsóbb lett a benzin. A budaörsi Tesco kútnál most mennyi a 95-ös? Bár gondolom a Tesco kútjainál azonosak az árak.
Pistike Creative Commons License 2004.11.17 0 0 275
A Metro-nál ez rendszeres. Csak éppen nem néz utána senki.
Előzmény: soppingfüggő (272)
Vissai Creative Commons License 2004.11.17 0 0 274
Jól tudod. A fogyasztókat védik ilyen törvények, hogy nem szabad olyan árucikket/szolgáltatást hirdetni, ami nem áll (elégséges mennyiségben) rendelkezésre, ill. még nem került forgalomba (ez utóbbi esteben hirdetni lehet, de hozzá kell tenni, hogy mikortól lesz kapható.
Van olyan is, hogy árukapcsolás tilos (lehet, h nem pont ez a neve), az annyit jelent, hogy ha van SzuperAkciós Citromos ÉS Levendulás Domestos "A Kettő Együtt Csak npk FT!!!" kiszerelésben, de te csak a levendulásat szeretnéd, és olyan nincs külön, akkor a legnagyobb lelki nyugalommal szétcincálhatod az akciós csomagolást és hónod alá csaphatod a levendulásat.

(Esetenként nem árt egy nyolckilós fogyasztóvédelm törvénykönyvvel elhessegetni a biztonságiakat, bár nekem ebből még soha nem akadt problémám; elmagyaráztam nekik, hogy ez van, csávókáim, és egészen kevés szájtépés után békén hagytak.)
Előzmény: soppingfüggő (272)
Wormie Creative Commons License 2004.11.16 0 0 273

Valamelyik topikba be is linkeltem, de most nem emlékszem rá. Vagy csak akartam?????? :-)

Itt a cikk , ez egy helyi tudósítás. :-)

Egyébként épp ideje lene, hogy a multik/hiperek fejére koppintsanak, és hozzanak valami szabályozást, hogy csak olyat hirdethessenek meg akcióként, amiből megfelelő mennyiség van nekik raktáron. Árucikkcsoporttól függően.

Ez a módszer tipikusan a vevő átverése, mert kimegy a világvégére (adott esetben), hogy féláron megvegyen egy videjózsit, de az nincs. Aztán ha már ott van, mérgében bevásárol, és megveszi az ott drágább cuccokat is. Tudom, hogy erről szól az egész akciózás, de nem kéne teljesen "szabadjára engedni" ezeket a nagyokat!

Előzmény: soppingfüggő (272)
soppingfüggő Creative Commons License 2004.11.16 0 0 272

Olvastátok a szegedi Penny botrányt? Az Index híre (is) volt. Az akciós termékekből jelképes mennyiséget kapott csak az üzlet. Egyre gyakoribb pl. a Corában hogy az akciós időszak elejére nem érkezik meg a meghirdetett áru. Úgy tudom büntethető az aki olyan terméket reklámoz ami nem is létezik.

Érett Gyümölcs Creative Commons License 2004.11.12 0 0 271

wc papírból szerintem a Profi 4 tekercses kamillása a király! Tök ugyanaz, mint a márkás kamillás (Piszkei papír), csak a Profiban 199 (ha akciós csak 169), a másik meg már 300 fölött van. 3 rétegű, illatos. :-)  De tavaly még ez is vastagabb volt valamivel.

 

 

Előzmény: soppingfüggő (270)
soppingfüggő Creative Commons License 2004.11.11 0 0 270

Évszázadok óta (sem a 20. sem a 21-ben) ilyen gyenge akciós újságja nem volt még a Tesconak mint a jelenlegi. Lehet hogy ez annak a következménye hogy az utóbbi hetekben hanyagolom Őket?

A Pennyt szintén. Kilóméteres sorok állandóan a pénztáraknál.

Apropó: A 16 tekercses Aro WC papír minősége sem a régi. Vékonyabb lett. Észrevettétek?

Wormie Creative Commons License 2004.11.02 0 0 269

Valószínúleg tartanak is attól, hogy egy bedühödött és becsapott vásárló az FVF-hez fordul, de lassan kezdenek tisztában lenni azzal, hogy az ÉRVÉNYES Fogyasztóvédelmi Törvényt be kell tartaniuk!!!!  Ott ugyanis le van írva, hogy ha egy árun v. mellette két ármegjelölés van, automatikusan az alacsonyabb az érvényes. Nincs mellédumálás, hogy "elfelejtettük levenni a múltheti akciós címkét" vagy "nekem ez van a gépben" és hasonlók...

Az Érdekvédelem fórumban az Auchan topikon bőven olvashatsz erről, de nemcsak az Auchan, hanem a Tescoval kapcsolatban is. Egykutya mindkettő.

Előzmény: Vissai (268)
Vissai Creative Commons License 2004.11.02 0 0 268
Khmm... a pro ellen egy gyors kontra:

az engem nem tölt el boldogsággal, ha egy ilyen vagy ehhez hasonló esetben a vevőszolgálat szinte azonnal helretesu a dolgot. Sok esetben ez csak annyit jelent, hogy a panasz gyakori, volt már alkalmuk gyakorolni. Vagy tartanak egy esetleges feljelentésáradattól.
Előzmény: Gyötör (267)
Gyötör Creative Commons License 2004.11.02 0 0 267

Auchan tapasztalatok, pro és kontra.

 

Negatívum: vasárnap (okt. 31-e) Auchan Liget. Az okt 28-tól akciós, 229,-Ft-os HIPP bébiételnek nyoma sincs (illetve talán van: a polcok előtt áll raklapokon, becsomagolva) a polcon 279,-ért van kint. Hurrá, viszont a Mildi tejpépnél akciós ár szerepel kiírva a polcon, de a pénztárnál egy 50-essel többet blokkoltak/db. A vaniliás és citromos túrókrém kiírt árához képest 20,-Ft-al több szerepelt a blokkon/db. Csak azért tünt fel ez a pár százas "túlblokkolás" az egyébként 27.000,-Ft-os vásárlás végén, mert máskor otthon átnézve a blokkot, már tapasztalunk hasonlót.

Irgum-burgum!

És nem érdekel az, hogy egy emberé az egész osztály!

 

Pozitívum: a vevőszolgálaton öt perc után visszafizették a szövátett különbözeteket...

 

...kérdés az, hogy hányan nem nézik meg és kérik vissza. :-((((

 

 

 

Zitka Creative Commons License 2004.10.21 0 0 266
Tegnap már az IKEA parkolóban is feltűntek! :-((( Pedig az eddig üdítő kivételnek számított. 
Előzmény: gulyasg (265)
gulyasg Creative Commons License 2004.10.21 0 0 265

Mikor tiltják már ki a kéregetőket a parkolókból?????

 

Kezd elegem lenni, hogy minden egyes bevásárlásnál egy-több ilyen-olyan célra kunyizó alakot kell lepattintanom. Tudtommal ezek a parkolók az áruházak magánterületének számítanak.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!