Keresés

Részletes keresés

Fefe_2108 Creative Commons License 2003.02.24 0 0 26
Igen. Egy tűimpulzus felírható végtelen (kontinuum) sok koszinusz összegeként. Így lineáris viselkedésű rendszer esetén kimenetként az összes lehetséges szinuszos gerjesztés válaszának összegét kapjuk. És egy lineáris rendszerben szinuszos gerjesztésnek csak szinuszos azonos frekijű (de esetleg más fázisú) válasza lehet, így aztán egy Fourier-transzformációval elvben megkaphatnánk a választ mindenféle szinuszos gerjesztésre.

A lineáris rendszert talán úgy definiálhatjuk a legegyszerűbben, hogy benne bármilyen két érték (idő-függvény) közötti kapcsolatot egy konstans konvolúcióval adhatunk meg. Ezért igaz rá az előbb felhasznált összeadhatóság, és ezért nem lehet aktívan érzékeny bármiféle jelszintre vagy egyébre. Vagyis tulajdonképpen elég keveset tud. Igaz, a hangtechnikában nagyon jól használható, illetve ideális erősítők és passzív elektronikai elemek hálózata jól leírható vele. De természetes aktív jelenségek leírására szerintem többnyire nem használható.

Előzmény: Silan (25)
Silan Creative Commons License 2003.02.24 0 0 25
Úgy, hogy egy tűimpulzusban benne van az összes létező frekvencia.
Előzmény: tere (24)
tere Creative Commons License 2003.02.24 0 0 24
Kíváncsi volnék, hogy egy impulzusból hogyan csinálsz Fourier-transzformációs elemzést... :)
Előzmény: Silan (15)
Stoner Creative Commons License 2003.02.24 0 0 23
Üdv.!
Kösz, hogy felébresztettétek ezt a szunnyadó topicot! Az igazság az, hogy én egy másfajta biorezaonanciáról beszéltem. Amit eddig írtatok az a különböző kompjúteres mérőeszközökről szól. A legcsalókább bennük az, hogy a teszten túl azt ígérik, hogy a gyenge, vagy beteg rezgéseket ellenkező előjelűvé teszik, ezáltal gyógyítanak. Ha még így is lenne, akkor is nagyon rossz szellemiséget képvisel. Olyat, mint a gyógyszerfüggő orvostudomány (tisztelet a kivételnek). Az erős és rugalmas szervezet csak a helyes táplálkozás révén érhető el, hosszú idő alatt. Itt nem ez a téma, viszont az a technika, amit én tanultam sokkal egyszerűbb, mégis pontosabb információkkal szolgál. Azt figyeltem, hogyan próbáltátok az elektromos rendszereket az ember, vagy bármilyen élőlény nyitott és kaotikus rendszeréhez igazítani. Ez eleve lehetetlen. A legtökéletesebb kapcsolat két élőlény között jön létre. Ezek között is azoknál, amelyek egy fajhoz tartoznak. Ez a kommunikáció mindig is zajlik, csak nem tudatosul. Itt jön be a zseniális Erich Körbler az univerzális bioindikátorával. Ez egy fanyelű, fagolyóvégű, rugalmas, érzékeny PVC pálca. Mikor bármilyen közegben vagyunk a testünk jelzi a közeghez való viszonyulásunk szintjét. Ezt az orvosok vérnyomásméréssel idegrendszeri tesztekkel, pulzusszámmal stb. mérik. Ezek nem adnak teljes képet a pillanatnyi állapotról. A korábbiakban már elég sokat írtam erről. Ha ezzel kapcsolatban konkrét kérdésetek van, szívesen válaszolok. A különböző mérőeszközöknél nem esik szó arról a hatásról, amit maga a műszer okoz a vizsgált személynél. Ha azt hiszitek, hogy az egész egy nagy marhaság, akkor nem tudtok róla eleget, vagy csak a technikai eszközökben hisztek.
Üdv.
Translator Creative Commons License 2003.02.24 0 0 22
Azért elképzelem, milyen lehet egy Dirac-deltát rákötni a páciensre :)
Fefe_2108 Creative Commons License 2003.02.23 0 0 21
> Ezt nem értem. Hát a spektrum nem pont azt jelenti, hogy leírjuk, mely frekvenciákat emel vagy olt ki a rendszer? Vagy mit értesz kiemelés, kioltás alatt?

Ezek a fogalmak CSAK lineáris rendszer esetén használhatók a megszokott módon.
Nemlineáris rendszer esetén a rövid impulzusra adott válasz és az egyéb jelekre adott válaszok között nincs olyan közvetlen összefüggés, mint lineáris rendszer esetén. Nem csak az intenzitás a probléma, impulzusszerű jel válaszából itt nem lehet következtetni a szinuszos jelek válaszára. Már ha tényleg van valamiféle jelenség egyáltalán. Mert ha van, akkor az érzésem szerint valami olyasmi lehet, hogy a sejt "észreveszi" az adott frekijű periodikus jelet, majd "reagál" rá, megváltoztatja valamilyen tulajdonságát. Ez tipikusan nem lineáris viselkedés és egy sima impulzussal semmire nem megyünk, annak a spektruma nem fog semmit mondani, ha a sejt impulzus hatására nem kezd el "rezegni". Ez a kötözködésem lényege.

Kiemelés/kioltás alatt az eredeti módszer szinuszos válaszaira gondoltam, az impulzusválasz frekvenciatartománybeli felbontása más eredményt ad. Persze ott is beszélhetünk kiemelésekről és kioltásokról, csak ott érzésem szerint nem fogunk ilyeneket találni. Ugyanígy hívhatjuk spektrumnak az impulzusválasz spektrumát is meg a szinuszos válaszokból alkotott spektrumot is, de ez is két különböző dolog.

Hogy fogod megtudni egy rendszertől, mi az ő "kedvenc" frekvenciája, ha mondjuk nem képes ilyen frekvenciájú jelet maga előállítani, csak érzékelni és pl. egy szimpla ellenállásnövekedéssel válaszolni rá? Ha az impulzus hatására nem kezd szinuszos áramváltozásokat létrehozni (márpedig valószínűleg nem tud), akkor soha nem fogod megtudni, milyen frekire érzékeny.

Előzmény: Silan (20)
Silan Creative Commons License 2003.02.23 0 0 20
elképzelhetetlennek tartok egy olyan impulzusválaszt emberi test esetén, aminek a spektruma tartalmazza a kiemeléseket/kioltásokat.

Ezt nem értem. Hát a spektrum nem pont azt jelenti, hogy leírjuk, mely frekvenciákat emel vagy olt ki a rendszer? Vagy mit értesz kiemelés, kioltás alatt?

Különben meg ha az intenzitás a probléma, meg lehet csinálni mondjuk tízféle intenzitású impulzussal.

Előzmény: Fefe_2108 (19)
Fefe_2108 Creative Commons License 2003.02.23 0 0 19
> Tehát pl. arra gondolsz, hogy a 10 kHz-es frekvenciára a szervezet nem azonnal reagál, hanem mondjuk várni kell pár percet, mire a szervezet válasza stabilizálódik?

Akár ilyesmire is, de nem kell feltétlenül lassú folyamatnak lennie. Tegyük fel, hogy egy sejt reagál egy adott frekvenciájú, bizonyos amplitúdó-nagyságrendű pediodikus jelre. Semmi garancia nincs arra, hogy bármit is reagál egy olyan jelre, aminek csak az energiájának egy ezreléke van az érzékeny sávban. Elektronikai analógia: képzelj el pl. egy rezgőkört valami nemlineáris csillapítással (mondjuk párhuzamosan kötve 2 ellentétes irányú dióda). Hosszú periodikus jelre szépen rezeg, míg egy bazinagy impulzusra szinte meg sem mukkan, a dióda (vagy más nemlinearitás) jól levágja az impulzust. Ugyanígy a sejtek ingerlődése sem lineáris folyamat, ha jól tudom.
A túloldalról közelítve meg a problémát, mint már írtam, elképzelhetetlennek tartok egy olyan impulzusválaszt emberi test esetén, aminek a spektruma tartalmazza a kiemeléseket/kioltásokat.

Ettől függetlenül persze ki lehetne próbálni, én itt csak azt fejtegetem, miért NEM BIZTOS, hogy működne.

> Persze lehet, hogy ez nem érné meg a természetgyogyóknak, mert nem tudnák mivel indokolni, hogy pl. 5000 Ft-ot kérnek az egy másodperces vizsgálatért.

Nos, ebben szinte biztos, hogy igazad van :)

JFery: volt egy "jelek és rendszerek" c. tárgyunk, meg Fourier-transzformációval már korábban is rengeteget dolgoztam, úgyhogy az alapgondolatot nagyon is jól értem. Nekem csak az a bajom, hogy az emberi sejtek szerintem nem lineáris rendszerek. Igaz, a TV sem teljesen az :)

Előzmény: Silan (17)
JFEry Creative Commons License 2003.02.23 0 0 18
Négyszög-jellel igen.
Használjuk is, pl a TV átviteli sáv gyorsanalízisére.
Előzmény: Fefe_2108 (16)
Silan Creative Commons License 2003.02.23 0 0 17
Tehát pl. arra gondolsz, hogy a 10 kHz-es frekvenciára a szervezet nem azonnal reagál, hanem mondjuk várni kell pár percet, mire a szervezet válasza stabilizálódik? Ez valóban lehetséges. De azért mégis érdemes volna a gyakorlatban is kipróbálni, mennyire kapjuk meg a valódi spektrumot az általam ajánlott impulzusmódszerrel. Ha nem nagy az eltérés, akkor használható, és akkor egy másodperc alatt elvégezhető az a mérés, amire most félóra kell. Persze lehet, hogy ez nem érné meg a természetgyogyóknak, mert nem tudnák mivel indokolni, hogy pl. 5000 Ft-ot kérnek az egy másodperces vizsgálatért.
Előzmény: Fefe_2108 (16)
Fefe_2108 Creative Commons License 2003.02.23 0 0 16
Mint mondjuk vmi félvezető elem (pl. dióda).
Ha egy dióda nagyfrekis tulajdonságait méred, azt megteheted a korábban leírt módon, de egyetlen impulzussal nem kapod meg ugyanazt az infót.
Persze nem ismerem annyira az emberi szervezetet, hogy tudjam, lehet-e ilyen nemlineáris tulajdonsága. De ha teljesen lineáris lenne és működne a te impulzusválasz-transzformációs megoldásod, akkor az az egy impulzusválasz tartalmazná a kiemelési/kioltási frekvenciákat. Az pedig számomra furcsának tűnne, hogy az emberben valami passzív rezgőkörként működjön (márpedig ez gyakorlatilag ezt jelentené). Vagy van ilyen?
Nekem inkább hihető, hogy bizonyos frekikre bizonyos sejtek aktívan reagálnak valamit. Esetleg csak elég nagy feszültségamplitúdó esetén. És ez már abszolút nemlineáris tulajdonság lenne és nem is lehetne impulzussal mérni.
Előzmény: Silan (13)
Silan Creative Commons License 2003.02.23 0 0 15
Nem hinném, hogy így értette. Szerintem ő tudja, mi az a Fourier-transzformáció, de te a jelek szerint nem tudod. Eltaláltam?
Előzmény: tere (14)
tere Creative Commons License 2003.02.23 0 0 14
Úgy értette, hogy más-más frekvenciákon más választ ad a test a műszernek, nem ugyanazt.
Silan Creative Commons License 2003.02.23 0 0 13
Hogy érted, hogy nem lineáris?
Előzmény: Fefe_2108 (12)
Fefe_2108 Creative Commons License 2003.02.23 0 0 12
> egyetlen impulzust adunk a páciensre, és a válaszból Fourier-transzformációval kiszámítjuk a spektrumot

De mi van, ha nem lineáris a páciens viselkedése? Akkor nem kapunk helyes spektrumot! :)

Előzmény: Silan (11)
Silan Creative Commons License 2003.02.21 0 0 11
Kösz az infót, ez eddig nekem nem volt teljesen tiszta.

Azonban ezt a félórás ülést szerintem le lehetne rövidíteni úgy, hogy egyetlen impulzust adunk a páciensre, és a válaszból Fourier-transzformációval kiszámítjuk a spektrumot. Lehet, hogy már meg is csinálta valaki.

Előzmény: Translator (10)
Translator Creative Commons License 2003.02.21 0 0 10
A biorezonanciamérő (BRM) több frekvencián váltóáramot küld keresztül a testen és azokat a frekvenciákat keresi, amelyeknek aránytalanul nagy az ellenállása. Ezzel egyszerre (fél órán át :) ) készítesz el egy spektrumot az emberi testről.
Az E-méter egyenáramot küld keresztül a testen és annak méri az ellenállását. Nem orvosdiagnosztikai eszköz, mint a BRM, hanem abban segít, hogy a mentális problémákat (vagy azok megszűnését) meg lehessen találni. Tehát időben folyamatosan méri az ellenállást.
Előzmény: Silan (9)
Silan Creative Commons License 2003.02.21 0 0 9
Mi a különbség a biorezonanciamérő és az E-méter között?
Előzmény: Translator (8)
Translator Creative Commons License 2003.02.21 0 0 8
>>Érdekesség, hogy a biorezonanciás módszer kitalálói és továbbfejlesztői szcientológusok voltak, és a műszer tulajdonképpen megegyezik a szcientológusok által használt E-méterrel.

Ez így helyből hülyeség. Az E-méter egy bőrellenállásmérő, egyenárammal. Ez soha nem fog neked rezonanciát mérni.

Előzmény: Silan (4)
Stoner Creative Commons License 2001.05.02 0 0 7
Röviden:mindent.
Először azzal kezdjük, hogy a biztosan kedvező dolgokat vizsgáljuk, azután mindent, ami körülvesz minket. Én már 6 éve gyakorlom. Ezenkívül rendkívüli érzékenységem fejlődött ki a táplálkozás révén is. Gyakorlatilag annyira kitisztultam, hogy semmi sem befolyásolja a mérésem objektívitását. Leggyakrabban az emberek egészségi állapotát tesztelem vele. Szerveket, csakrákat stb. Ez a módszer annyira nem egyszerű, hogy írásban el lehessen magyarázni. További információkat csak személyesen érdemes átvenni.
PETYUS Creative Commons License 2001.04.26 0 0 6
Mit lehet mérni vele és hogyan?
Előzmény: Stoner (5)
Stoner Creative Commons License 2001.04.26 0 0 5
Kedves Mindenki!
Van módomban némi információval szolgálni. Hat éve gyakorlom a Körbler-féle bioindikátorral (fanyelű PVC pálca, fa gömbbel a végén) való mérést. A tudományos körök által nincs elfogadva de ettől még tökéletesen működik. Számos természetgyógyász (és) orvos is ismerkedik vele. Saját felelősségre, ám igen megbízhatóan alkalmas az ártalmas gyógyszerek kiszűrésére (is). Nem a pálca, hanem a mérő személy a műszer. Minden biológiailag élő szervezet információtartalma megváltozik ha bármivel kapcsolatba kerül. Ezt jelzi a pálca. Mindenkinél működik, azonban könnyen megtéveszthető, ha helytelenül idegződik be. Ezért olyan könnyű tudománytalannak minősíteni. Volt szerencsém néhány csoportnak tanítani. (Érdekes, hogy sokan megveszik a pálcát de nem nagyon használják. Erősen él az emberekben a hivatalos tudományos körök véleményének tisztelete.) Tulajdonképpen nem más, mint egy radiesztéziás eszköz, sokféle finomsággal. Ezt így nehéz jobban elmagyarázni. Az biztos, hogy aki elég érzékeny és magabiztos, annál rögtön működik. Úgy szoktam megismertetni, hogy nem árulom el a működését, hanem az illető kezébe nyomom és figyelem, mit kezd vele. Nem csak a mérő személy tartózkodási helyének viszonyát, hanem a gondolatainak jellegét is mutatja. Általában vitába szállnak magával a jelenséggel. Az a tudós, aki ezt a készüléket kifejlesztette, haláláig elismert volt Ausztriában. Rengeteg pénzt szedett össze és különféle díjakat kapott a munkásságáért. Az volt a fő bevételi forrása, hogy team-eket hozott össze azzal, hogy az összeillő személyeket kiválasztotta. (Lehet, hogy csak fénykép alapján.) Én arra használom, hogy az ételeimet teszteljem és aki kéri, annak megmérem a testének-szerveinek a potenciálját. Ebből már sokminden kiderül. Azért vagyok olyan biztos benne, mert mindenkinél beazonosíthatók a már ismert betegségek, operációs emlékek. Teljes képet ad az ember általános állapotáról.
Ha bármi kérdésetek van visszatérek ide.
Üdv.
Silan Creative Commons License 2001.04.07 0 0 4
http://www.vrzverlag.com/buch1.htm

Innen le lehet tölteni egy egész könyvet pdf formátumban (német nyelven) a biorezonanciáról. Leírja részletesen a történetét, a működését és azokat a tudományos vizsgálatokat, amelyeket végeztek vele. Lényegében három komoly vizsgálat történt, ezeknek a hivatkozásai:

Wantke, F., Stanek, K. W., Götz, M., Jarisch, R.:
Bioresonanz-Allergietest versus Pricktest und RAST.
Allergologie, 16, 144-145, 1993

Kofler, H., Ulmer, H., Mechtler, E., Falk, M., Fritsch, P. O:
Bioresonanz bei Pollinose.
Allergologie,19, 114-122, 1996

Schöni, M. H., Nikolaizik, W. H., Schöni-Affolter, F.:
Efficacy trial of bioresonance in children with atopic dermatitis.
International Archive of Allergy and Immunology, 112, 238-246,1997

Mindhárom vizsgálatnak az volt az eredménye, hogy a módszer teljesen hatástalan. Mind diagnózisra, mind terápiára alkalmatlan. Ez a könyv végkövetkeztetése is.

Érdekesség, hogy a biorezonanciás módszer kitalálói és továbbfejlesztői szcientológusok voltak, és a műszer tulajdonképpen megegyezik a szcientológusok által használt E-méterrel.

PETYUS Creative Commons License 2001.04.07 0 0 3
Igen? 2000? Mifelénk 4000-ért csinálták, külön kérésre számlát is adtak, a papírra nem írták rá, hogy ki végezte a vizsgálatot, és az érdeklődésemre adott válaszokból egyértelműen kiderült, hogy a vizsgálatot végző hölgynek fogalma sincs, hogy hogy működik ez az egész.
Ennek ellenére a fiamnál találtak egy tehéntej érzékenységet, ami ötletnek lehet, hogy jó, de ezek után valamilyen tudományosan igazolt módszerrel le fogjuk ellenőriztetni a diagnózist.
Előzmény: Székely Péter (2)
Székely Péter Creative Commons License 2001.04.07 0 0 2
Igen, igen, ez is csak egy pénzkicsalási lehetőség, ráadásul beteg emberektől.
Én kíváncsiságból elmentem, kifizettem a 2.000 Ft-ot. A hölgy - aki amúgy egyszerű ápolónő volt, dehogy volt neki allergológiai végzettsége - a Deák tér közelében rendelt, egy gyógyászati eszközöket árusít üzletben is érezhette, hogy baj van, mert óvatosan érdeklődött, hogy, mire is vagyok allergiás, a fütyörészés közben. Én nem válaszoltam, mondva, hogy azért fizetek, hogy mutassa ő ki. Persze nem mutatott ki semmit, pedig van olyan anyag amire allergiás vagyok.
A "kütyü" a nyárfánál sípolt, arra meg nem vagyok allergiás.

Szóval: szivatás.

Előzmény: PETYUS (1)
PETYUS Creative Commons License 2001.04.07 0 0 1
De majd ha lesz kedved, akkor legalább azokat az irodalmi hivatkozásokat kérném szépen.
Előzmény: Silan (0)
Silan Creative Commons License 2001.04.06 0 0 0
Ez bizony egy kóklerség, úgy baromság, ahogy van. Áltudományos humbug. Bővebben is el tudnám mondani, sőt, tudnék adni irodalmi hivatkozásokat tudományos cikkekre, amelyekben megvizsgálták ezt a módszert és megállapították róla, hogy szemfényvesztés, semmire se jó. De most nincs időm (se kedvem) részletesebben írni erről.
Előzmény: PETYUS (-)
PETYUS Creative Commons License 2001.04.06 0 0 topiknyitó
Tudja valaki, hogy működik ez a kütyü?

Van egy készülék, ebből kijön 3 vezeték. Az egyiknek a végén van egy fémhenger, ezt meg kell fogni bal kézzel. A jobb kezet le kell tenni az asztalra, ennek valamelyik ujjához hozzányomják a másik vezetéken lévő fém érintkezős banándugószerű valamit. A 3. vezeték végén egy darabka laposvas van, amelynek a közepéhez merőlegesen csatlakozik egy fogantyú.
Lapos dobozokban rengeteg kis üveg-ampulla van, különféle szutykokkal megtöltve. A laposvasat az ampullák fölött húzzák el szép lassan, közben figyelik a kütyüt, ami nem csak mutat valamit, hanem változó hangfrekvenciával fütyürészik.
Ha valahol gyanús értéket mutat, akkor a laposvasat kicserélik egy apró pöcökre, amelynek homorú vége ráillik az ampulla palástjára, és azzal egyenként végigtapogatják az ampullákat.
Közben a műszer valamit mutat, és ebből a kezelő megállapítja, hogy a páciens mire allergiás.

Erre varrjon valaki gombot!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!