Kapható 00-s pizzaliszt (igaz magyar, első pesti malom gyártja), mi róla véleményetek? van értelme venni? eddig bl80-nal csináltam.
másik hogy azt olvastam hogy élesztő elhagyásával is készíthető tészta, érett kovásszal. nem rozskovász hanem kenyérlisztből készített 10 napos kovásszal.
kenyeret szoktam csinálni és van kovászom a hűtőben. vagy az eredeti recept élesztővel írja? bár sztem régen nem volt élesztő csak kovász de mindegy.
Az autentikus ízeket Giuseppe Scaricamazza, a BUONO - Olívaolaj- és tésztaszaküzletAbruzzoi tulajdonosa mutatja be. Az este egyik különlegessége a Fehér balsamico. Hogyan készül az olaj? Mi fán terem az olíva? Mi az a Pecorino? Mit jelent a DOC? Minden kérdésünkre meg fogjuk kapni a választ.
Az ételekhez illő borokat Mate Szokolai, aborbolt.com tulajdonosa prezentálja.
Küldök. De azért halkan csodálkozom - nem baj? - hogy hosszú évek óta a topik egyetlen törzstagja sem tette itt szóvá. (én nem vagyok törzstag). Furcsa, hogy én furcsállom?
Megnéztem. 2007 június 20-án íert ide utoljára, és semmiféle utalás nincs arra, hogy ezentúl nem ír ide. Namármost, akár sziciliai mesterszakács az illető, akér nem - ez kicsit izé... Vagy eltávozott az országból? (Ezt is be lehetne vallani.)
Gondolom nezzunk jo jellegzetes olasz kajakat, tartositasi dolgokat, kulonlegessegeket!
Mit szoltok a fustolt paradicsomhoz? Valahol Szicilia kornyeken olyan kicsi paradicsomokat beleraknak haloba, osszekotik a fustre rakjak, a teveben lattam. Vagy 3 honapig megmarad romlas nelkul! Azt hasznaljak a kulonlegesebb pizzahoz, allitolag semmihez sem hasonlithato ize van. Ha akarjatok kinyomozom hogy hogy kell csinalni!
A férjemnek megfőzöm, mert imádja. Ez úgy történik, hogy összerakom kuktába, beindítom, kinyitom a konyhaablakot, becsukom a konhaajtót és aztán uzsgyi! Kb. egy óra múlva visszatérek, kicsit befogom az orromat, kinyitom a kuktát, betöltöm a megfőtt pacalt egy edénybe és megint menekülőre fogom. Ha már kihűlt, nem veszélyes!:))
Teljesen azonos a véleményem, én sem eszem pacalt soha, sehogy.
Egy időben Genovában laktam, a közelben volt egy tripperia, ahol nem trippert, hanem kizárólag nyers pacalt lehetett kapni. Csak bizonyos napokon volt nyitva, akkor messze nagy ívben kikerültem, az egész utca illatozott tőle.
Nem annyira nagyon különbözik, csak paradicsomosabb és az alap nem csak hagyma, hanem sárgarépa és zeller is. A tálalásnál rontják el csak, mert reflexből ezt is megszórják parmezánnal.
Egy időben (89-90 körül) lehetett kapni készételkonzervként. Ahhoz azért kellett tenni egy kanálnyi friss lecsót, hogy finom legyen.
Sem sehogyan. Az egyetlen étel, amit nem eszek meg. Bocs. Ezen kívül még az osztrigát, pedig mindenféle herkentyűt megeszek a csigától a rákig, a tintahaltól a polipig, de az a fránya osztriga nem csúszik le.
Egyébként imádom az olasz konyhát enni és csinálni. Ja és elfelejtettem köszönni: sziasztok!
Szerintem pizzát Olaszországban kell enni, mert mint minden más nemzeti specialitás, a helyszínes az igazi. Ennek ellenére rendszeresen eszem pizzát itthon is, kinek van kedve és pénze minden pizzáért vonatra szállni :))
A héten iparosok hatoltak nálunk, így a szokottnál lényegesen többször rendeltünk pizzát a munkaterületre. Kétszer ettünk például Symbol pizzát, nagyon finomak voltak, az egyik extra gyorsan, a másik ésszerű időn belül kézbesítve. Színesítendő a menüt, a kicsit még drágább Etna 1-et is kipróbáltuk. Pontosabban kipróbáltuk volna, de a futár a visszaigazolt idő kétszerese körül érkezett, ráadásul az interneten visszaigazolt árnál 25-30 százalékkal többet kért volna. Ettől már elborult a kiéheztetett agyam, és inkább pacalt ebédeltünk egy közeli kisvendéglőben.
Ezt csak két dolog miatt meséltem el. Az egyik az, hogy szerintem házhoz szállítva is lehet finom pizzát enni Budapesten. A másik apropó írás közben jutott eszembe, esznek pacalt az olaszok ? Mi néven keressem az étlapon, ha arra vetődnék ?
Az olcsó - és egyben kiszállítást is végző - helyek nagy részén érezheted a dr. ötkeres (a rémes mirelit Dr. Oetker Ristorante pizzaimitációra hajazó) mellékízt a pizzán...
Van egy viszonylag egyszerű megoldás: nem ül be az ember oda, ahol kiszállítást is végeznek. A kiszállítás nagyjából garancia a szemétgyártásra (mivel becsatlakoznak az árversenybe). Persze a ki nem szállító pizzériák egy része pont ugyanolyan szart gyárt, vagyis ez se garancia... :D