Keresés

Részletes keresés

gyuri860213 Creative Commons License 2016.02.10 0 0 4622

Sziasztok.

 

Kapható 00-s pizzaliszt (igaz magyar, első pesti malom gyártja), mi róla véleményetek? van értelme venni? eddig bl80-nal csináltam.

másik hogy azt olvastam hogy élesztő elhagyásával is készíthető tészta, érett kovásszal. nem rozskovász hanem kenyérlisztből készített 10 napos kovásszal.

kenyeret szoktam csinálni és van kovászom a hűtőben. vagy az eredeti recept élesztővel írja? bár sztem régen nem volt élesztő csak kovász de mindegy.

judittom85 Creative Commons License 2016.02.02 0 0 4621

Gastro Art - Itáliai kulináris kalandozás

 

Az autentikus ízeket Giuseppe Scaricamazza, a BUONO - Olívaolaj- és tésztaszaküzletAbruzzoi tulajdonosa mutatja be. Az este egyik különlegessége a Fehér balsamico. Hogyan készül az olaj? Mi fán terem az olíva? Mi az a Pecorino? Mit jelent a DOC? Minden kérdésünkre meg fogjuk kapni a választ.

Az ételekhez illő borokat Mate Szokolai, aborbolt.com tulajdonosa prezentálja.

Helyszín: Egoist Cafe (1051 Honvéd utca 3.)
Dátum: 2016.02.04. Csütörtök, 19 óra.

 

https://www.facebook.com/events/439730049564882/

 

 

H_G Creative Commons License 2015.02.05 0 0 4620

Van úgy, hogy emberek leszoknak a fórumozásról. 

Előzmény: Pirand Úr (4619)
Pirand Úr Creative Commons License 2015.02.05 0 0 4619

Küldök. De azért halkan csodálkozom - nem baj? - hogy hosszú évek óta a topik egyetlen törzstagja sem tette itt szóvá. (én nem vagyok törzstag). Furcsa, hogy én furcsállom?

Előzmény: beetee (4618)
beetee Creative Commons License 2015.02.05 0 0 4618

Küldj neki egy mailt. Nyilvános a címe.

 

Előzmény: Pirand Úr (4617)
Pirand Úr Creative Commons License 2015.02.05 0 0 4617

Megnéztem. 2007 június 20-án íert ide utoljára, és semmiféle utalás nincs arra, hogy ezentúl nem ír ide. Namármost, akár sziciliai mesterszakács az illető, akér nem - ez kicsit izé... Vagy eltávozott az országból? (Ezt is be lehetne vallani.)

Előzmény: dulci (4616)
dulci Creative Commons License 2015.02.05 0 0 4616

Nálam is be van kedvencelve ez a topik. Nem értek különösebben az olasz konyhához, de szívesen olvastam, és kipróbáltam ezt-azt. Örülök, ha feltámad.

Pirand Úr Creative Commons License 2015.02.05 0 0 4615

Annakidején elköszönt a topiktől? Megindokolta valamivel, hogy nem ír többet, vagy "angolosan" távozott?

Előzmény: beetee (4614)
beetee Creative Commons License 2015.02.04 0 0 4614

Te kevered Giannival.

Ő Antonio

 

Attól függetlenül, hogy ő már nem ír ide,még ezzel az egyszerű keresővel is jó kis adatbázis ez a topik.

Főleg Antonio közel ezer hozzászólása.

Előzmény: Pirand Úr (4613)
Pirand Úr Creative Commons License 2015.02.04 0 0 4613

Ő a Pomodoro főembere?

Előzmény: islamorada (4612)
islamorada Creative Commons License 2015.02.04 0 0 4612

Antonio! Merre vagy?

Előzmény: H_G (4610)
islamorada Creative Commons License 2015.02.04 0 0 4611

Jaj de benne lennek! Igen, tamasszuk fel!

Gondolom nezzunk jo jellegzetes olasz kajakat, tartositasi dolgokat, kulonlegessegeket!

Mit szoltok a fustolt paradicsomhoz? Valahol Szicilia kornyeken olyan kicsi paradicsomokat beleraknak haloba, osszekotik a fustre rakjak, a teveben lattam. Vagy 3 honapig megmarad romlas nelkul! Azt hasznaljak a kulonlegesebb pizzahoz, allitolag semmihez sem hasonlithato ize van. Ha akarjatok kinyomozom hogy hogy kell csinalni!

Előzmény: Pirand Úr (4609)
H_G Creative Commons License 2015.02.04 0 0 4610

Ahhoz Antoniót kellene visszacsalogatnod.

 

Előzmény: Pirand Úr (4609)
Pirand Úr Creative Commons License 2015.02.04 0 0 4609

Támasszuk fel a topikot.

Zitka Creative Commons License 2013.10.11 0 0 4608

Kaleidoscopio Italia 2013

 

https://www.facebook.com/KaleidoscopioItalia

 

 

 

 

prwhrqkt Creative Commons License 2013.08.25 0 0 4607

visszaolvastam, és most látom ,hogy már 1x elmeséltem a pacalos élményemet.

 

nem minden részletre emékeztem jól, de a lényeg az talán nem veszett el. :-)

Előzmény: prwhrqkt (4606)
prwhrqkt Creative Commons License 2013.08.25 0 0 4606

egyszer munka miatt voltunk torino környékén, és az olasz kollégáktól kaptunk ebédjegyet , oda ahol ők szoktak kajálni.

éppen babos pacal volt aznap./ meg vmi szték a másik /

szóval én a babos pacalt kértem .

ezt a fajtát még nem ismertem, de nagyon jó volt .

szaga semmi , a bab szétomlott az ember szájában, a pacal szintén finom és puha.

a fűszerezés kellemes, de nem tudnám kibogozni, hogy miből állt.

 

amúgy a sógorom anyukája / genova közelében / paradicsomosan készíti a pacalt.

finom, szaftos /szagmentes/ .

érződik rajta , hogy pacal , és  hogy "tipico italiano ". :- )

Előzmény: carbonara (4604)
szkati Creative Commons License 2012.08.24 0 0 4605

A férjemnek megfőzöm, mert imádja. Ez úgy történik, hogy összerakom kuktába, beindítom, kinyitom a konyhaablakot, becsukom a konhaajtót és aztán uzsgyi! Kb. egy óra múlva visszatérek, kicsit befogom az orromat, kinyitom  a kuktát, betöltöm a megfőtt pacalt egy edénybe és megint menekülőre fogom. Ha már kihűlt, nem veszélyes!:)) 

Előzmény: carbonara (4604)
carbonara Creative Commons License 2012.08.23 0 0 4604

Teljesen azonos a véleményem, én sem eszem pacalt soha, sehogy.

Egy időben Genovában laktam, a közelben volt egy tripperia, ahol nem trippert, hanem kizárólag nyers pacalt lehetett kapni. Csak bizonyos napokon volt nyitva, akkor messze nagy ívben kikerültem, az egész utca illatozott tőle.

Előzmény: szkati (4601)
Gulper Creative Commons License 2012.08.23 0 0 4603

Jól hangzik ! Tetszik, hogy zöldségeket tesznek hozzá.

Mostanában valszeg nemigen jutok el Firenzébe, ám ha Budapesten is lenne valahol, azt lehet hogy megkóstolnám.

Előzmény: H_G (4602)
H_G Creative Commons License 2012.08.23 0 0 4602

Nem annyira nagyon különbözik, csak paradicsomosabb és az alap nem csak hagyma, hanem sárgarépa és zeller is. A tálalásnál rontják el csak, mert reflexből ezt is megszórják parmezánnal.

 

Egy időben (89-90 körül) lehetett kapni készételkonzervként. Ahhoz azért kellett tenni egy kanálnyi friss lecsót, hogy finom legyen.

 

Előzmény: Gulper (4599)
szkati Creative Commons License 2012.08.22 0 0 4601

Sem sehogyan. Az egyetlen étel, amit nem eszek meg. Bocs. Ezen kívül még  az osztrigát, pedig mindenféle herkentyűt megeszek a csigától a rákig, a tintahaltól a polipig, de az a fránya osztriga nem csúszik le.

Egyébként imádom az olasz konyhát enni és csinálni. Ja és elfelejtettem köszönni: sziasztok!

Előzmény: morago (4600)
morago Creative Commons License 2012.08.22 0 0 4600

Fogalmam sincs, nem eszem pacalt, sem magyarosan, sem olaszosan elkeszitve. :)

Előzmény: Gulper (4599)
Gulper Creative Commons License 2012.08.22 0 0 4599

Köszi, próbálom megjegyezni :)

És miféle ételt készítenek belőle a jó firenzeiek ? Gondolom egészen mást, mint mifelénk szokás.

 

Előzmény: morago (4598)
morago Creative Commons License 2012.08.22 0 0 4598

A pacal neve trippa. Firenzeben nagy hagyomanya van.

Előzmény: Gulper (4597)
Gulper Creative Commons License 2012.08.22 0 0 4597

Szerintem pizzát Olaszországban kell enni, mert mint minden más nemzeti specialitás, a helyszínes az igazi. Ennek ellenére rendszeresen eszem pizzát itthon is, kinek van kedve és pénze minden pizzáért vonatra szállni :))

 

A héten iparosok hatoltak nálunk, így a szokottnál lényegesen többször rendeltünk pizzát a munkaterületre. Kétszer ettünk például Symbol pizzát, nagyon finomak voltak, az egyik extra gyorsan, a másik ésszerű időn belül kézbesítve. Színesítendő a menüt, a kicsit még drágább Etna 1-et is kipróbáltuk. Pontosabban kipróbáltuk volna, de a futár a visszaigazolt idő kétszerese körül érkezett, ráadásul az interneten visszaigazolt árnál 25-30 százalékkal többet kért volna. Ettől már elborult a kiéheztetett agyam, és inkább pacalt ebédeltünk egy közeli kisvendéglőben.

 

Ezt csak két dolog miatt meséltem el. Az egyik az, hogy szerintem házhoz szállítva is lehet finom pizzát enni Budapesten. A másik apropó írás közben jutott eszembe, esznek pacalt az olaszok ? Mi néven keressem az étlapon, ha arra vetődnék ?

 

Hepci Creative Commons License 2012.01.13 0 0 4595

Az olcsó - és egyben kiszállítást is végző - helyek nagy részén érezheted a dr. ötkeres (a rémes mirelit Dr. Oetker Ristorante pizzaimitációra hajazó) mellékízt a pizzán...

Van egy viszonylag egyszerű megoldás: nem ül be az ember oda, ahol kiszállítást is végeznek. A kiszállítás nagyjából garancia a szemétgyártásra (mivel becsatlakoznak az árversenybe). Persze a ki nem szállító pizzériák egy része pont ugyanolyan szart gyárt, vagyis ez se garancia... :D

Előzmény: Zitka (4593)
utazo32 Creative Commons License 2012.01.10 0 0 4594

Szerintem a legtöbb internetes pizzarendelős helyen.. :(

 

Előzmény: Zitka (4593)
Zitka Creative Commons License 2012.01.09 0 0 4593

Huhhhh.......

Jó lenne tudni, hol használják ezt a terméket...

Hogy még csak véletlenül se tegyük be oda a lábunkat. :-D

 

 

Előzmény: utazo32 (4592)
utazo32 Creative Commons License 2012.01.09 0 0 4592

Tessék, ennyi egy pizza az itthoni Pizzeriákban :) Szósz pórból :) Tésztához is rak valamit amit nemkéne.. :)

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!