Keresés

Részletes keresés

Wazull Creative Commons License 2001.05.31 0 0 46
Spanci Creative Commons License 2001.05.28 0 0 45
Gombfociban meg, úgyis magyar sport.
Előzmény: Törölt nick (42)
pancho Creative Commons License 2001.05.28 0 0 44
Turista nem kell több. Elég végigmenni nyáron a Belvároson vagy a Várban a Bécsi kaputól a palotáig.
Alig hallani magyar szót.
A Király Creative Commons License 2001.05.28 0 0 43
Mexikó???
Előzmény: gyoz_tesh (35)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.27 0 0 42
Anyukám írt nekem emailt, hogy beszéljem meg a Viktor bácsival, hadd legyek benne a focicsapatban és, hogy én rúghassam az egyik gólt az olimpián. Megtörténhet?
Törőlt_nick Creative Commons License 2001.05.27 0 0 41
Múmia mester, a Nemzeti Színházzal mi a bajod?
Előzmény: Múmia (-)
Wazull Creative Commons License 2001.05.27 0 0 40
Persze, rendezzunk olimpiat!

Itthon, sajat magunknak!
Javasolnek is nehany sportagat:
-onmerseklet,
-tolerancia,
-a berbol es fizetesbol (rosszul) elok segitese,
-az altalanos rossz egeszsegi allapot javitasa (beleertve az egeszsegugy rendbetetele...) nem Pojaca-Norbi-tornaval, hanem mindenki eljen annyira jol, hogy a napi 8 ora meloja utan tudjon elmenni sportolni, kikapcsolodni, a lista barki altal szabadon bovitheto tovabb...

2012? Ne vicceljunk mar, az olyan messze van, hogy akar en is megigerem, hogy sajat (lyukas) zsebembol fogom finanszirozni. Hat meg ha miniszterelnok lennek...

Jot tenne az orszagnak? OK, a szokasos bla-bla orszagimazs-kep javitason kivul (amin mar kemenyen munkalkodnak nehany miliarddal...) milyen haszna lenne Szabo Janos atlag magyar polgarnak? Kb. mint a Forma 1-bol. Semmi. Azon kivul, hogy kemenyen adozna az "olimpia koltsegeire" (en meg nem talalkoztam "a'llam" nevu emberrel, ha van is ilyen, nem o fogja azt a cirka 3-4 miliard dollart elogalyazni), nezhetne a tv-ben, otthon...
Sydney-ben a szervezo bizottsag 1,5 miliard dollarbol gazdalkodott, az infrastrukturara ennel tobbet koltottek: 2,1 miliardot, az ossz-vissz 3,6 miliard ausztral $...
http://sports.latimes.com/news/20000228/lat/20000228fq2np6ke.html

Az államháztartás 2000. évre tervezett összes bruttó kiadása nalunk 7110,6 milliárd forint volt.
http://www.meh.hu/PM/Torvenyek/T2000aht.htm
Ez nem kevesebb mint: 23,4 miliard dollar. Ennek 15,4%-a lenne kb. az olimpia. Ez cirka annyi penz, amennyi az eves nyugdij osszege egesz evben, vagy az egeszsegugyre forditott kiadasok ketszerese...
Hogy penz nincs ra, az nyilvanvalo, hiszen nem arrol van szo, hogy hova tegyunk 3-4 felesleges miliard dolcsit...
A nepbutitast mar igen magas szinten muvelik politikusaink. :-(((

Syg Creative Commons License 2001.05.27 0 0 39
"Különben is tele lenne a város hőzöngő németekkel, bunkó osztrákokkal, ostoba amcsikkal, fennhéjázó britekkel, beképzelt, üresfejű franciákkal, villogó "idétlenmosoly" japcsikkal. "

Talan ez lenne a cel.. vagy kuldjuk oket rogton gazkamraba, ugyis ronda a fejuk es nem magyarok. Nemtom te jartal-e mar kulfoldon de aki jart az is idegen volt arrafele.. szerencsere vannak olyan helyek/emberek akik szivesen latjak a vendegeket..

"Idejönne minden kis zsebes prosztó, meg maffiázó. "

Hat eloszor is a zsebes gondolom a gazdag nyugatiakra hajtana es nem a csoro magyarokra, masodszor elmenne az olimpia utan szoval emiatt ne aggodj, max a hirnevunk romolhat. Maffiozok teren meg amugy is igen jol allunk...

Syg Creative Commons License 2001.05.27 0 0 38
Hat nemtom en csak rohogtem ezen az egeszen, mertem remelni hogy senki nem gondolja komolyan, hogy mi a _kozeljovoben_ olimpiat rendezhessunk. Mert az meg csak rendben lenne, hogy vmi csoda/hitelek folytan felepitjuk az x darab stadiont, ami persze tok uresen fog allni, (eleg csak mondjuk egy focimeccset megnezni) de egy olimpia nem ettol lesz oriasi biznisz, es nem csak a reklambevetelek miatt... Szerintem az igazan nagy dolog az, hogy oriasi mennyisegu turista jonne szorakozni, es mint ilyen koltene a kis penzecskejet.. Magyarorszag ebbol a szempontbol igen jo helyen van hiszem Europabol ozonlenenek az emberek DE: a fo gondom az hogy egyszeruen nincs meg az infrastruktura ekkora tomeg ellatasahoz, nincsen eleg szalloda, szorakozohely, bolt ahol a kedves kulfoldi eltapsolhatja a lovejat, es igy igencsak kerdeses hogy minek hozzuk ide azt a sok embert.. Kozlekedes is persze jo erv, de kerdezem en a tisztelt turisyta egyatalan hova akarna eljutni? Biztos bennem van a hiba de szerintem egy sportturista nem tipikusan a muemlekeinkre kivancsi.. Es jo lenne-e az nekunk, hogy mindenki panaszkodna a tulzsufoltsagra.. Hat nemtom szerintem akinek ez eszebe jutott annak fogalma sincs arrol hogy egy ilyen rendezveny a stadionokon kivul milyen egyeb letesitmenyeket, fejleszteseket igenyel..

A TechOlimpia tetszik amugy, olyan dolgokat kene kihasznalni amink mar megvan es nem olyanokat amikrol meg csak almodozunk. Egy ilyen TechOlimpiat pl. egesz turheto befektetessel meg tudnank rendezni. Pl. mar most is Magyarorszagon rendezik Europa legnagyobb off-road rendezvenyet+ amit mar emlitettel.. Csak hat ugye ehhez sajat otlet kene es nem a nyugatot masolni...

Törölt nick Creative Commons License 2001.05.27 0 0 37
igen
Dark Future Creative Commons License 2001.05.27 0 0 36
(Bár van már néhány olimpia 2012-es topic, ide is berakom)

Ezennel közreadok egy elég érdekes javaslatot, kíváncsi vagyok a véleményetekre. (Újságírók figyelem! Nem lenyúlni saját ötletként! :-)

Igen, RENDEZZÜNK olimpiát!!!! De nem akármilyet, hanem:

TECHNIKAI OLIMPIÁT !!!

Szerintem óriási lenne az igény egy ilyen rendezvényre, nagy tömegeket vonzana, ugyanakkor egy "igazi" olimpia töredékébe kerülne csupán.

A terv a következő:
Van Forma-1 pályánk, vannak nagyon jó rally-terepeink, salakos pályáink, erre alkalmas vizünk (Duna, Tisza-tó), világbajnok műrepülőnk stb. Mi kell még?
Csináljunk egy olyan olimpiát, ahol nem az emberi erőé, hanem a gépeké, a technikáé a főszerep. Legyen egy 8-10 napos versenysorozat, amelynek része a szokásos F1 viadal, de emellett egyéb gyorsasági autós és motoros, salakmotoros, rally, gyorsulási, műrepülő, sárkányrepülő, vitorlázó, ejtőernyős, siklóernyős, hőlégbalonos, búvár, vizisíző, ill. mindenféle extrém kategóriákban folyna a kűzdelem. Azért lenne ez más, mint a szokásos versenyek, mert lenne egy közös keret, egy országok közötti nemhivatalos pontverseny stb. az olimpiához hasonlatosan. Újszerű lehetőséget adna a technikai sportok űzőinek is: alkalmat a reflektorfénybe kerülésre, nagyszabású nemzetközi találkozót, tapasztalatszerzést a kisebb országoknak.
4 évenként lehetne megrendezni a TechnOlimpia-t, lehetőleg páratlan évben, hogy akkor is legyen valamilyen nagy nemzetközi esemény. Az amik, japánok szerintem ugranának rá.
A megrendezés nem városokhoz, hanem tartományokhoz, régiókhoz kapcsolódna.
Bemutatkozhatnának újfajta, kevésbé ismert versenyek és sportágak is, ill. az izgalmak fokozására ki lehetne találni egy-két technikai kűzdősportot is (mint pl. paintball, vagy a japánoknál divatos "robotok kiszorítós kűzdelme" játék).
Az eseményt természetesen rengeteg nemzetközi (PR jellegű, az országnak pénzt hozó!) bemutató kísérné: új sportautók, motorok, kishajók, sporteszközök premierjét lehetne erre az eseményre időzíteni.

Stratégia: ha jó a program, akkor idejönnek a népek, meg odaülnek a TV elé, de akkor jön a sok reklámbevétel is, amiből viszont értékes és érdekes programokat lehet szervezni stb. Ez ilyen egyszerű!

Várom a reakciókat és a további ötleteket!

PS.:
És így még az is biztos, hogy miénk lenne az első megrendezés joga...

PS2.:
Meg persze ez lehetőséget adna a búsuló juhász-gulyásleves-szilvapálinka háromszögből való kitörésre is, mert ilyen alapokról (szerencsére) nem lehet "imidzselni" egy technikai versenyt, ugyanakkor jó lehetőséget biztosítana az ország városainak, tájainak, igazi értékeinek bemutatására.

gyoz_tesh Creative Commons License 2001.05.25 0 0 35
Mellesleg ajánlom tanulmányozásra:

Ausztrália:
GDP/fő: 22 200 USD (1997)
GDP: 416,2 milliárd USD (1999)
Gazdasági növekedés: 4,3 % (1999)
Infláció: 1,8% (1999)

Görögország:
GDP/fő: 13 400 USD (1998)
GDP: 143 milliárd USD (1998)
Gazdasági növekedés: 3.5 % (1998)
Infláció: 4.3% (1998)

Magyarország:
GDP/fő: 4730 USD (1999)
GDP: 47,7 milliárd USD (1998)
Gazdasági növekedés: 4,0% (1999)
Infláció: 10,0% (1999)


(forrás:HVG)

Előzmény: A Király (30)
gyoz_tesh Creative Commons License 2001.05.25 0 0 34
Én meg azt gondolom, hogy utána kihasználatlanul állnának a nagy stadionok - egy kell, ez nem vitás(lesz is a BS helyén) de ha te megmondod, hogy mit fogunk kezdeni 3-4 BS méretű - vagy annál esetleg jóval nagyobb - stadionnal, akkor elismerem, hogy igazad van.
Addig viszont az a véleményem, hogy mi márpedig nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, amit az ausztrálok megcsináltak: csak az olimpia idejére felépíteni egy állati nagy, gyönyörű és modern stadiont, aztán szépen lebontani, mert nincs rá a továbbiakban szükség.(hozzáteszem, még ők sem bontották le, de erősen fontolgatják, mivel nem tudják kihasználni)
Ez a példa is bizonyítja, hogy egy olimpiának olyan óriási hátteret kell biztosítani, amire a "hétköznapokon" nincs szükség.
Nem nekünk való feladat ez. Ez az ország ehhez egyszerűen még nem nőtt fel.
Előzmény: A Király (32)
Buratínó Creative Commons License 2001.05.25 0 0 33
Viccelünk, gyerekek? Még egy, a Lánchíd előtt bedöglött kamiont se visel el a főváros közlekedése, nemhogy egy olimpiát.
Különben is tele lenne a város hőzöngő németekkel, bunkó osztrákokkal, ostoba amcsikkal, fennhéjázó britekkel, beképzelt, üresfejű franciákkal, villogó "idétlenmosoly" japcsikkal.
Idejönne minden kis zsebes prosztó, meg maffiázó.
A pénz, ami meg begyün, meg nem biztos ám, hogy a mienké leszen. Én ismerek egy barcelonai figurát, aki nem lett kőgazdag az olimpia után sem, s szerintem nem ő az egyetlen. Ez csak a sportminiszterelnök megalomániája. Meg majd az az okos Deutsch elintézi. Mint az UEFÁ-nál.
Elég lesz, ha a Felcsút kupadöntőt játszik.
Remélem, nem lesz itt olimpia. No.
A Király Creative Commons License 2001.05.25 0 0 32
Talán nem újdonság, hogy a világban és itthon nem csak olimpia zajlik, mint sportesemény...
+ rock-koncertek, vásárok, táncházak, egyéb tömegrendezvények
Előzmény: harm2 (31)
harm2 Creative Commons License 2001.05.25 0 0 31

És ha megrendezzük? és ha megépítjük ami kell? UTÁNA mi lesz?? Mire használjuk, ami ittmarad?

A Király Creative Commons License 2001.05.25 0 0 30
Mondjuk nekem ez az egyetlen aggályom a rendezéssel szemben = tovább nő a vízfej...

Visszatérve a "kis" országra: azért írtam mindhárom lehetséges "kis" megállapításra ellenpéldát, hogy lássa mindenki, hogy nem kellene csodát tenni /értsd: terület, népesség, gazdaság/.

Előzmény: gyoz_tesh (28)
harm2 Creative Commons License 2001.05.25 0 0 29

Persze, hogy ki. A vidékiek adóforintjai is benne lennének.

gyoz_tesh Creative Commons License 2001.05.24 0 0 28
"Remek lökés lenne az országnak, pezsgés, építkezések, idegenforgalom stb"
Aha, Budapestnek valóban jót tenne, de mit érezne ebből mondjuk az, aki az ország másik felén lakik?
Kihatna a vidékre is?
Előzmény: tam01 (27)
tam01 Creative Commons License 2001.05.24 0 0 27
Kell !!!!!!!!!!!!!

Engem H. Henrik győzőtt meg egy délelőtti rádió műsorban. Az nem érv, hogy mi van az országgal. A Milleniumra sem épült volna semmi, ha az ország helyzetét nézte volna valaki, vagy a nincstelenek számát.

Remek lökés lenne az országnak, pezsgés, építkezések, idegenforgalom stb. Nem hinném, hogy ezt az államnak kellene teljesen fizetni. A feltételeket kell megteremteni és a lóvé jönni fog.

Más kérdés, hogy nem fogjuk megkapni a jogot.

Ja és nem a párthűség beszél belőlem:-)

gyoz_tesh Creative Commons License 2001.05.24 0 0 26
A földrajzi méreteken valóban nem múlik semmi - Magyarország sem földrajzilag kicsi a feladathoz...
Előzmény: A Király (24)
vismaior Creative Commons License 2001.05.24 0 0 25
Amíg ekkora sz@arban van az ország, addig nekem ne akarjon itt olimpiát rendezni senki, ez megint csak a Fidesz megalomán agyfosásának szüleménye. Különben is csak kampányfogás. Nem kell megenni mindent, amit ezek hidetnek.

Amíg 24 millióból él ebben az országban egy gyerekkórház évente (ebből 22 millió a bér) és szobákat kell bezárniuk, mert nincs pénz az ápolókra, addig ne dobálózzon milliárdokkal nekem egy forrófejű jól megkreált pojáca, aki Magyarország miniszterelnökének képzeli magát. (Sajnos az is...) A "dajcstamás" márkajelzésű láncos kutyáját inkább nem is említem meg...

Nekem rohadtul nem kell olimpia és nagyon felbosszantottak...

A Király Creative Commons License 2001.05.24 0 0 24
Nem erről beszéltem, csak a "kis ország" megallapításra írtam....
Előzmény: gyoz_tesh (22)
harm2 Creative Commons License 2001.05.24 0 0 23

Szaisztok!

IMHO az sem volt normális, aki kitalálta az olimpiásdit. Szerintem dicső fidesz kormányunk semmit sem tudott felmutatni az elmúlt 3 év alatt -legalábbis semmi pozitívat-, hát most majd jól bevállal egy olimpiát hangulatjavító látszatintézkedésként. Mert mi olyan jól is állunk, hogy meg bírjuk rendezni!! Csak nehogy megint hepiend (értitek!!) legyen annak is a vége!

Ezennel javaslatot teszek a 2012-es ungarise olipia kabalaállatára: legyen a le-GATYÁS-odott ölyv.

Üdv, Harm

gyoz_tesh Creative Commons License 2001.05.24 0 0 22
Dél-Korea és Finnország gazdasági helyzetét ne említsük már egy napon Magyarországéval...ég és föld.
Előzmény: A Király (20)
ZOLA Creative Commons License 2001.05.24 0 0 21
Én jobb szeretném, ha inkább a télit rendeznénk. Építenénk hegyeket, s nem kellene külföldre járnunk sízni.
A Király Creative Commons License 2001.05.23 0 0 20
Ez meg vicc:
a kontinensnyi Dél-Korea, a gigantikus népességű Finnország, vagy a gazdasági nagyhatalom Mexikó valahogy csak átvészelte, sőt!!!
Előzmény: digicsab (17)
A Király Creative Commons License 2001.05.23 0 0 19
Aha, az egészség-megörző, vagy esetleg rehabilitációra is alkalmas sportlétesítmények nem kellenek, csak cekkeljen a tb......

Nem mondom, hogy nem lenne ezer más helye annak a pénznek, de:
- az állami kiadások (nyugdíj, tb, közalkalmazotti bérek stb) soha nem térülnek meg, míg a befektetés egy infrastrukturális, városképi, lakáshelyzeti etc lehetőségbe igen, ergo a kettő nem egy kategória (hogy költségvetési okosságokba ne is menjek bele)
- ez az első cselekedete ennek a kormánynak, amivel egyet értek, ne vegyétek el a kedvem! :)

Előzmény: Múmia (16)
szuszika Creative Commons License 2001.05.23 0 0 18
Alcsútdobozon épül fel az olimpiai falu és a helyi stadionban gyújtják meg a lángot. :D
digicsab Creative Commons License 2001.05.23 0 0 17
Nem kell, ne is legyen, nem ekkora országnak való egy olimpia. Eddig is csak az árakat vettük át a nálunk fejlettebbektöl, a béreket nem. Szerintem baromira belegebedne ez a kis ország, így is túl sok a valóban szegény, akiknek elsősorban értelmes munklehetőség kellene, nem pedig olimpia.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!