Keresés

Részletes keresés

Mijo Creative Commons License 2000.08.09 0 0 10

Oké, elfogadom, de még kiegészíteném azzal, hogy szerintem ma egész Magyarországon nincs demokrácia !

Na akkor most hogy vélekedsz arról, amit amott kérdeztem toled, de eddig még ez annyira lekötött, hogy nem volt érkezésed válaszolni ?

Kösz: Mijo

Előzmény: Törölt nick (9)
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.09 0 0 9
Ma Baján NINCS demokrácia!
Előzmény: Mijo (8)
Mijo Creative Commons License 2000.08.09 0 0 8

Mégpedig afféle tudálékos pedagóguskodással !
Nem is értem miért nem vagy te Zoltánom képviselo :))?
Mon'ki akkor öreg te a frankót, és legyen esztán az a szentencija :)!!

Na majd a következo ciklusban ! Hebribadi, mi, a netpárt tagjai ! Felparcellázzuk mi is a várost, mint ahogy a pártok teszik, elmegyünk a nép közé - naná, hogy gyalog ! - olyan utcákba mosolyogni, hegyeseket köpködni meg kezeket szorongatni, ahol még az életben nem jártunk, ígérgetünk mindenféle marhaságot, és azt hazudjuk, hogy vörösdiplomával végeztünk a Yale-en, mert az itthoni doktorátusunk nem volt elég a megélhetéshez, de a fene aki kint kamatoztatja a géniuszát, mi igazi lokálpatriótákként ha parizeren kell is élnünk, a hazai szegényemberek, az üldözött és elnyomott cigányok - pardon: romák ! -, segítojeként szeretnénk áldozni a képviseloség oltárán, pénz nem számít, csak hadd ülhessünk a Nagyház Nagyszobája padsorai közé, na jó, a nevünket persze hogy írják ki réztáblára, az nem olyan nagy költség, de zsír új Nissanhoz egyáltalán nem ragaszkodunk, jó lesz egy féléves leamortizált csotrogány is, de ha lehet ötvencenti széles terepgumis legyen ahhoz, hogy télen, olvadások és esozések idején is betudjunk menni a Sárhát utcába, ha ismét akarunk esetleg egy jót húzni abból a finom kisüstibol, amivel a Józsi bácsi kínált bennünket amikor átadta a kopogtatócéduláját !

Politikára fel, tömörüljünk netpártba, aztán maj' meglássuk, hogy az államnak hogy áll a szája, ha többszázezres tömeggel a hátunk mögött, laptoppal a fejünk fölött úgy vesszük be a parlamentet, hogy nem fogják gyozni a kantinosok homáros szendvicsekkee ....., miféle demokrácija ez, hogy se pálinka, se bagó !?

Mijo

Előzmény: Matkovits (7)
Matkovits Creative Commons License 2000.08.09 0 0 7
Zoli!
A nyilvánosságot ott követelik, ahol nincs demokrácia. Ugyanakkor, hogy most és itt pofázhatunk, az meg demokrácia. Ha seggbe rúgnak érte esetleg, az meg nem demokrácia. Ez hol van, hol nincs, hol nagymértékben, hol kismértékben, de konkrétan mindíg más és más. Egyszerűen annyi összetevője van, hogy fogalomként nem lehet pontosan mérni. Most jobb, vagy még mindíg meg akarod kérdezni, hogy van-e demokrácia. Ha igen, arra kérdezz rá, hogy hol, hogy mire gondolsz pontosan, mert így Te rizsázol.
Kornél
Előzmény: Törölt nick (6)
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.09 0 0 6
Rizsa uraim rizsa itt minden ami eddig a tárgykörben elhangzott!
Van vagy nincs? Lehet demokrácia ott ahol NINCS nyílvánosság?

Z.

Matkovits Creative Commons License 2000.08.09 0 0 5
A Mijó végül is megtalálta az igazi formulát. "Amennyit meg mersz engedni magadnak". Ehhez én mindíg magamból indulok ki, hogy vagyok-e oly' erős, jó, mint amit elvárok és csak utána engedem meg magamnak, hogy mástól is azt követeljem. Naná, hogy nem mindíg megy, mert "ember vagyok, semmi nincs távol tőlem, ami emberi".
Azt meg a fene sem mondta, hogy nem kívánatos a dolog, vagy hogy dögöljön meg a szomszéd tehene is, csak a dolog sokkal összetettebb annál, semhogy 5-10 feltétel esetén működne. Magam hamarabb változok, mint környezetem és éppen elég bajom van a magam hülyeségével ahhoz, hogy példaként szolgáljak. És vajon a történelemben ki nem mondhatja ezt el? Eszmefuttatásom csupán azt szolgálja, hogy rámutassak az elvek és a gyakorlat közötti szakadékra, ami nem az elvekből adódik. Ez is egy lehetséges megközelítés...
Mijo Creative Commons License 2000.08.09 0 0 4

És ha én a Zoli kérdését kibúvónak tekintem, más, kényesebb kérdésekre tekintettel, akkor most a bajai, vagy az országos demokráciánk jegyében tettem ezt ?
Egyébként szerintem mindig annyi demokráciád van, amennyit meg mersz engedni magadnak anélkül, hogy saját fejed nyomnád a húsdarálóba ! Bevallom, nem mindig tudtam betartani ezt a határt :(......, de ebbe beledöglöttek már mások is a történelmek során !

Mijo

Előzmény: E_Rita (-)
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.09 0 0 3
Kornél!

Akkor hurrá és ne is legyen, sőt dögöljön meg a szomszéd tehene is!

Zoli

Előzmény: Matkovits (1)
Mijo Creative Commons License 2000.08.09 0 0 2

Na, most mi itt a Csicsivel ketten kissé elméláztunk, és egyetlen dolog felett hezitálunk, akkor, amikor mi rólad azt állítjuk Korci, hogy te piszok módon szereted az Apentát - a másfél literest ! -, akkor tekintettel arra, hogy mi mire is gondolunk valójában, de bátortalanok vagyunk nyíltan közzé tenni, és ekként, kacsintva és szalonképes sztaniolba csomagolva állítjuk ezt, akkor eleget tettünk-e a helyi demokrácia ha nem is írott, de elvárt szabályainak ?
Amúgy mi vagyunk a te kis ajkoncsüngoid ....., ne a bajuszra gondolj, te huncut :)!

Csicsi & Mijo

Előzmény: Matkovits (1)
Matkovits Creative Commons License 2000.08.09 0 0 1
Nem akarom ideírni a már többször leírt Bibó-i definiciót, így egy másik választásom lenne. Nincs, mert nem működik. Nem létezik az agyakban, de a gyakorlatban sem. Arra azonban vigyázni kellene, hogy ezt "politikusbetegségnek" tartsuk, mert a demokrácia a mindennapi élet más szféráiban is jól hasznosítható technika. Egész egyszerűen nem működik itt sem és az országban sem. Gondolkodjunk csak el azon, hogy birtokosai vagyunk-e mindazon információknak, amik egy munkahely, egy baráti társaság belső viszonyait meghatározzák. Amennyiben nem, miért nem? Mi miben hibáztunk? És ennek függvényében keressük a demokráciát.
Persze tudom, hogy az ide írók élnek a "demokratikus" technikákkal, (nem tehetek róla, nem szeretem ezt a lejáratott és nem pontos kifejezést) csak nem szabad azt hinni, hogy az egycsapásra megvalósúl, illetve amíg jó-rossz szubjektumok élnek a földön - képes lesz objektivizálódni, azaz természetes állapottá válni.
Arra is ügyelni kell, hogy a demokráciát ne csak tájékoztatásnak tekintsük, mert annál jóval több, mégha mi már a tájékoztatásnak is örülnénk.
A továbblépés pedig maga az őrület. Merthogy a többségi döntés egy "demokratikus" technika alapja. És ha az alap kapcsolati tőke, sima tőke, stb. - azaz korrupció? Na, ezt bizonyítsd! Ha nem tudod, rágalmazol, azaz nem "demokratikus" módon viselkedsz.
Folytathatnám, ám gondolkodjatok Ti is.
Előzmény: E_Rita (-)
E_Rita Creative Commons License 2000.08.09 0 0 0
demokrácia:
1/ népuralom, az a politikai rendszer, amelyben a hatalom a népé (lehet szocialista vagy polgári)
2/jogegyenloség, a többség uralmának, az állampolgárok szabadságának és egyenjogúságának elismerése
demokratikus centralizmus:
a kommunista pártok szervzeti felépítéséének alapelve: demokratikus, mert a párt valamennyi vezeto szervét a tagság válsztja és ezek kötelesek beszámolni tevékenységükrol a választóknak

De úgy tudom, hogy van már politologus is a csapatban, O biztos tud jobb definiciókat.

Rita

E_Rita Creative Commons License 2000.08.09 0 0 topiknyitó
Kedves Hölgyek és Urak !

Bár rengeteg címszó szerepel már a Bajai régió alatt, de -mint Mijó mondta - elfér itt több is.

Nem tudom, észrevettétek-e, hogy Maros Zoli, egyik alapító tagunk - egyébként teljesen jogosan - egy ideje nem tud kibontakozni, mert fenntartásai vannak egy kérdésben, mégpedig a következoben:

"Csak egy ici-pici kérdésem van:

Van-e ma Baján demokrácia?

Amig erre az egyszerü kérdésre nem kapok választ, addig nehezen tudok mással foglalkozni!

Zoli"

Szerintem, segíteni kellene neki, igazán megérdemli. Nos ????

Rita

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!