Keresés

Részletes keresés

békástó Creative Commons License 5 napja 0 0 173496

Félre ne értsd, nem sértésnek írtam, sőt, ha van valami ilyesmid polcon tartva....

Előzmény: Aser Tzuiko (173493)
Aser Tzuiko Creative Commons License 5 napja 0 0 173495

Más kategória, az igaz.

 

Ezt a módszert ismeritek? A szegény kubai cremája. Kipróbáltam, működik.

http://www.mokabees.com/how-to-make-cuban-coffee-cafe-cubano-recipe/

Előzmény: ogrEicsab (173494)
ogrEicsab Creative Commons License 5 napja -1 0 173494

Ezt nem is vitattam, de itt a crema képzés volt többek közt a diskurzus lényege :)

Előzmény: Aser Tzuiko (173492)
Aser Tzuiko Creative Commons License 5 napja 0 0 173493

Egyik sem, de annyit vacakoltam már egy Xsmall-al, hogy még közmunkás órabérrel is kijönne belőle egy Europiccola. Na jó, egy használt.

Előzmény: békástó (173488)
Aser Tzuiko Creative Commons License 5 napja 0 0 173492

Azért a Brikkát is érdemes lekapni a hőforrásról idejében!

Előzmény: ogrEicsab (173490)
halfpig Creative Commons License 5 napja 0 0 173491

Sziasztok,

Automatáról szeretnék tovább lépni és ehhez kérnék tanácsot. Még nem döntöttem el konkrétan, hogy mennyit szánnék rá, így két ársávra is kérnék javaslatot, ami magában kell foglalja a kávéfőzőt+darálót+apróságokat. Ezek legyenek mondjuk 60e +/-5e és 90e +/-10e.

Nyilván ebbe csak a használt fér bele, így pláne kérdezném, hogy mit ajánlanátok (akár konkrét linkkel is), mire érdemes vadászni?

Köszi előre is!

ogrEicsab Creative Commons License 5 napja -1 0 173490

A 2. videoban egy Brikkával készíti a kávét, az nem említendő egy lapon a többi kotyesszal.

Előzmény: békástó (173475)
marker456 Creative Commons License 5 napja 0 0 173489

Eladó az alábbi kávéfőző és daráló:

- Macap MC4 - karba őrlős (grocery kivitel) daráló

- Nuova Simonelli Oscar II

Mindkettőt újonnan vásároltam 2016. őszén. A daráló Olaszországból való, a kávéfőző magyarországi.

Fél éven keresztül napi 1 főzés a kávéfőzővel, egy darálás a darálóval. Mindkét darab újszerű állapotú.

Jelenleg mindegyik eredeti csomagolásában pihen.

Ár:

daráló: 70 000 Ft

kávéfőző: 150 000 Ft

 

Alku nélkül adok hozzá egy Reneka szűrőt. (3 hónapos)

balazs.toth.01@gmail.com

30/8412464

 

békástó Creative Commons License 6 napja 0 0 173488

Te valami kisker, vagy nagyker vagy? Vagy van eladó géped?

Előzmény: Aser Tzuiko (173487)
Aser Tzuiko Creative Commons License 6 napja 0 1 173487

Javaslom inkább azt a DIY-lovagok korában már-már elavultnak váló népi szokást, aminek a neve: vásárlás! Sokkal biztonságosabb, szárazabb érzés...

Előzmény: békástó (173486)
békástó Creative Commons License 6 napja 0 0 173486

Köszi a videókat, ezek nagyon jók! Be is indult a képzelőerőm, van itthon egy jó minőségű csavaros tetejű termosz, lehet át is lehetne alakítani ilyen pumpás kávékinyomósra.... A kupakot megfúrni, rá egy mini bringapumpa, ajlán meg egy kifolyó a kávénak...már csak a szűrőt kell belefaragni+ megoldani a víz ráfolyását az őrleményre.

Előzmény: Aser Tzuiko (173484)
békástó Creative Commons License 6 napja 0 0 173485

Na igen, ezek a kézi nyomósok nem a tesiből felmentett kávéimádóknak lettek kitalálva ez tény. :)

Előzmény: Katoczi (173481)
Aser Tzuiko Creative Commons License 6 napja 0 0 173484

Megnézted te a videókat? :D

 

További ötletes innovációk:

 

https://www.youtube.com/watch?v=UuNOEE2DRxY

https://www.youtube.com/watch?v=Y0-VeKDkFrU

Előzmény: Katoczi (173481)
Katoczi Creative Commons License 6 napja 0 0 173483

Mindig van feljebb :)) Lefele viszont a Silver alá nem mennék presszógépbe. Automatában talán elmegy, nem próbáltam.

Előzmény: Mylord3 (173476)
PeterAgo Creative Commons License 6 napja 0 0 173482

Sziasztok, upgrade miatt eladnám Lelit Victoria PL91T kávégépemet. 2016. 7. havi, kifogástalan állapotban. Ára: 150.000.-. Doboz, gyári tartozékok megvannak, jár hozzá egy IMS CI 35 WM felsőszűrő is. Publikus mélemre írjon, akit érdekel. Győr mellett kipróbálható. 

Katoczi Creative Commons License 6 napja 0 0 173481

Presszóhoz szükséges 9bar nyomás előállításához igen csak kellene nyomnod a dugattyút. Még egy Pavonin is neki kell durálni magad, pedig elég nagy erőkarral nyomod ott.

Előzmény: békástó (173473)
Laci.F Creative Commons License 6 napja 0 0 173480

Sziasztok,

 

Ugy esett, hogy kimult a kavefozom, valoszinu meg lesz javitva, de felmerult bennem, hogy "ujat" vasarolnek. Gaggia Classic -ra gondoltam, meg a regi jofele tipusbol. Kerdesem az lenne, hogy valamelyik megbizhato forumtarsnak nincs-e veletlen elado, jo allapotu darab.  
Elore is koszonom. 

Aser Tzuiko Creative Commons License 6 napja 0 0 173479

Nagyon állat. :) Elvileg alapból nem tud többet mint egy szarvasi, így meg már több mint a handpresso technológia.

 

Előzmény: Szabi32 (173478)
Szabi32 Creative Commons License 6 napja 0 0 173478

Van ez kompresszoros változatban is!:-) https://www.youtube.com/watch?v=DqMFIE3qviE

És elég jónak tűnik a végeredmény! Nekem többek közt van is egy ilyen gépem,,szinte vadi új!

De csak dísznek használom!

Előzmény: Aser Tzuiko (173463)
Aser Tzuiko Creative Commons License 6 napja 0 0 173477

Valamit nagyon félreértettél, senki nem mondta, hogy cremát kapsz kávéra french presszel.

Előzmény: békástó (173473)
Mylord3 Creative Commons License 6 napja 0 0 173476

"...... KVX olcsóbb blendjei (Silver, Gold, esetleg bronz) stb. ............ Ha ez megy lehet feljebb lépni, ...."

Kérlek, mondd meg őszintén: Bélánk KV-iról hova a bánatba lehet még feljebb lépni??! :D :D

/A kőszívű ember fiai-ban Ridegváry e szavakkal búcsúzik az özvegy Baradlaynétól: "Béla, maga most olyan magaslatokra lépett, amelynek a csúcsán ott a vérpad." /Nem szó szerint idéztem, de már a könyvet is régen olvastam, a filmet is régen láttam./

Előzmény: Katoczi (173462)
békástó Creative Commons License 2017.09.18 0 0 173475

Ez nekem kremának tűnik a kotyiból:

 

https://www.youtube.com/watch?v=S8sdWAGXpIY

 

Itt időzítve kapja le a tűzről: https://www.youtube.com/watch?v=V2bx-5HOuDQ

Előzmény: Aser Tzuiko (173470)
békástó Creative Commons License 2017.09.18 0 0 173474

Ehhez nem kell frenchpress, egy sráctól láttam régebben, egy üvegbe teszel felmelegített tejet és rázod -mixeled 1 percig kb. Vagy mixerüvegbe. Nem olyan minőségi, mint egy gőzölőből, de vész esetén megteszi. 

Előzmény: Aser Tzuiko (173471)
békástó Creative Commons License 2017.09.18 0 0 173473

Ez meg mi? Visszaszívom, nem kell ez a FP... Azt hittem kézi erővel nyomja át a kávén a vizet, meg is lepődtem, h. ennyi pénzért miért nem ezt használja mindenki... Erre láttam a löttyöt amit kiönt...Ezta french presset az én kis Taurus filteres főzőm is tudja, mert kiveszem a filtert és átöntöm rajta a vízbe ázott kávét.... ennyi... plusz még ha akarok főzök is vele filterest... Eléggé csalódott lettem.

Előzmény: Aser Tzuiko (173471)
Mylord3 Creative Commons License 2017.09.18 0 0 173472

Javasolom, neked, mint a korábbi hsz-ed szerint, kezdőnek az alábbi írást, és úgy általában is olvasgatni Károly KV-s blogját.

 

http://olaszpresszo.hu/saeco-aroma/

Előzmény: abilo (173457)
Aser Tzuiko Creative Commons License 2017.09.18 0 0 173471

French presszel tejhabot lehet tejből kreálni, de kávéból nem tud presszót, cremával.

 

https://www.youtube.com/watch?v=a1nrAPQ6qI4

 

A legjobb kávé amit a french press tud, az ez:

 

https://www.youtube.com/watch?v=st571DYYTR8

Előzmény: békástó (173469)
Aser Tzuiko Creative Commons License 2017.09.18 0 0 173470

Nem veszélytelen kísérletek ezek.

 

A múltkor viszont láttam mű-cremát szűrőpapírral Bialetti Mini Expresszel:

https://www.youtube.com/watch?v=RoLZXnfW1Zc

 

Ennyit tud egy automata is nyomásfokozóval, bár ha friss a pörkölés, képes áttörni az igazi crema a habon. Igazi cremás kávé az előbbi hsz-ben leírt módon a legolcsóbb, legegyszerűbb, de engem is lenyűgöz a találékonyság, nem csak ezen a területen.

 

 

Előzmény: békástó (173465)
békástó Creative Commons License 2017.09.18 0 0 173469

Nem tudsz kiábrándítani, mert én az az igénytelen kávés vagyok, akinek még egy jól elkészített háromazegybe is jól tud esni. :D A Szarvasihoz is érzék kell már rájöttem, persze vannak határai, és nem veheti fel a versenyt a jobb gépekkel ez tény. De amikor például azt hallom, hogy Szarvasival nem lehet értelmezhető tejhabot kreálni, például jutubos videókban is... akkor szoktam gondolkodni azon, hogy felteszek egy videót, ahogy felhabosítom vele a tejet, és a tejhab állagáról...Igaz, kezdetekkor még kifröcsögtettem és csak visított, de ha ráérez az ember és megvan a megfelelő nyomás , szerintem nincs az a gőzölő amivel ne lehetne iható tejhabot készíteni, itt is ismértelm magam, a gép határait szem előtt tartva. Magyarul nem öntöm ki a lefolyóba, mert ihatót csinál.

Ha hétvégén otthon leszek, csinálok fotót, vagy videót a tejhabról! Kotyogósról is láttam már videót, hogy nagyon jó eszpresszót főzött, de időzíteni tudni kell vele :D

 

Ez a french press viszont felkeltette az érdeklődésem.

Előzmény: sasbence (173468)
sasbence Creative Commons License 2017.09.18 0 0 173468

Az emberi kreativitás valóban határtalan. Mindemellett szeretnélek kiábrándítani: ha eszpresszót szeretnél inni, azt arra alkalmas géppel kell készítened. Ha lehetne kotyesszal, AP-vel, FP-vel, akkor valszeg azt is eszpresszó gépnek hívnánk. 

 

Ha játszani szeretnél, jó móka lehet a szarvasi bringapumpával, ha eszpresszót szeretnél, lehet, hogy van hatékonyabb módja is (:

 

Nem tudom, szabad-e keresztbe linkelni, de itt van pár alap dolog:

https://prohardver.hu/tema/kave_topic/index.html

 

Illetve konkrétan a technikai követelményekről:

https://prohardver.hu/tema/kave_topic/hsz_60437-60437.html

 

 

(az általam ismert legolcsóbb megoldás ami igazi creama-t produkál, az a saeco poemia + graef cm702 + frissen prökölt kávé - ugyanitt a kávégép eladó,mert van 2 másik :D)

Előzmény: békástó (173465)
endrepp Creative Commons License 2017.09.18 0 0 173467

Az alulra töltött kevés víz-gőz térfogat változása működteti a dugattyút, ami átnyomja a benne felmelegedett vizet, zseniális.

Gondoltam, hogy lehetne ilyesmit konstruálni, ezek szerint nem csak nekem jutott eszembe. Köszi a megosztást. :)

Előzmény: Katoczi (173464)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!