Keresés

Részletes keresés

Vacak2006 Creative Commons License 2008.01.06 0 0 285
Én sem szeretem a DM törlőkendőt. Vagy Niveát használok (egyszer, mivel arculat válltás volt, fél áron vettem a DM-ben készleten lévőket :-)) vagy 10 csomaggal volt - vittem midet :-)), vagy Pampers törlőkendőt szoktam még venni. Mondjuk nekem szimpi a Johnson's is (de csak a zöld csíkos). A DM nekem nem elég nedves. A Nivea meg klassz krémes is :-)) (arc törlésre - hami után - Neogranormon törlőkendőt szoktam venni, mert elég érzékeny - száraz bőrű a kisfiam)
Előzmény: caixa (279)
Vacak2006 Creative Commons License 2008.01.06 0 0 284
Jajjj, én egyszer vettem Huggies törlőkendőt, mert klassz dobozt és plusz még egy kis (utazó) tárolót is adtak hozzá elég kedvező áron, de alig vártam, hogy elfogyjon. Nekem folyton szöszölődött, morzsolódott, nem győztem leszedegetni a fiam popsijáról a darabkáit. Neked nem volt vele ilyen problémád? Egyébként az tetszett, hogy olyan jól (perforálva) adagolja magát, és jó vastag is, csak ne szöszölődött volna...

MÁS

IldiÁgó kérdezte egy másik fórumon, hogy hogyan válltak be a rendelt pelusok. Bemásolom ide is, amit írtam..
A pelusok egész jónak tűnnek! 100 db-ot vettem 4100-körül. (persze azért éjszakára nem mertem ráadni egyiket sem... arra marad a bevállt Pampers). Napközben teljesen megfelelnek. Én egy nap úgy 4x cserélek pelust (a 4-ik mondjuk az éjszakai). Eddig még nem folyt ki pisi egyikből sem, és hálistennek más sem (pedig Hunor mindent megtesz érte :-)) Szóval azt hiszem, hogy maradok a rendelgetésnél. Ki is hozzák, nem kell cipelni a DM-ből. (igaz, hogy a postásbácsi, aki kihozta olyan büdi volt, hogy lehet, hogy rá is fért volna egy pelusozás, de mindegy)
Előzmény: hirvike (281)
monkat Creative Commons License 2007.12.23 0 0 283

Én eddig a pelusfutáros pelenkára szavaztam, de most kipróbáltam az általatok említett DM-es babylove (lila zacsis ) új pelenkát,azt hiszem Aktív+.

 

Nem bántam meg,bár valamivel többre jön ki darabja, mint a futáros,de tényleg nagyon jó minőségű.

 

Nekünk a Babylove zöld törlőkendője jön be, annak jó illata van, a fehér nekem büdös, már ha ez számít:), és ennek van a legjobb ára.Eddig kamillás Pampers-t használtuk, de hát az jóval drágább.

 

Én nem szoktam gyakran cserélni a pelenkát, bár az én csemetém nagyon keveset iszik, sőt olyan is volt már,hogy kicsit tovább volt a kakiban, de még soha nem volt a popsija piros.Bírják ezek a pelenkák.

 

 

BÉKÉS, KELLEMES ÜNNEPEKET MINDENKINEK!!!!

 

 

 

caixa Creative Commons License 2007.12.23 0 0 282

Amikor en probaltam, nem volt eleg nedves es ugy osszessegeben nem szedte le a cuccost a fenekerol. A Nivea meg igen. Mondjuk akkor mar nem csak anyatejes volt a lanyom es erre keszulj fel, az egy mas tema...szagra, allagra stb.

 

Azert is csodalkoztam, mert a DM pelenkaja, a BaByLove tokeletes volt es itt is a legolcsobbat veszem.

Előzmény: H_G (280)
hirvike Creative Commons License 2007.12.22 0 0 281

Én a Huggies (Pure) törlőre esküszöm - azzal még nem volt gond :-) -, az egyik pozitív tulajdonsága, hogy hosszában szépen szakítható, így 1 törlőből 3-at szoktam gyártani.

(Eredetileg nem a spórolás vezérelt, hanem az, hogy elvesztem a kendőhajtogatásban, hogy akkor most melyik felét nem használtam még, miközben nagyon tisztára igyekeztem törölni a popsit. :-)

 

A peluscserét eleinte én is 2-3 óránként hajtottam végre, de most már el bírom viselni, ha 4 órás cserét is, és sokszor meglepődve tapasztalom, hogy még ilyenkor sincs tele. Azért a történethez tartozik egy megbízható pelus is, ami régen a Huggies volt, most pedig a Libero.

Előzmény: caixa (279)
H_G Creative Commons License 2007.12.22 0 0 280
Nekünk remekül beválik a DM törlő (használunk Niveát is pedig, az uticsomagban az van), sőt, a német Test magazin "Gut" címkéjét is láttam rajta, amit egyáltalán nem osztgatnak könnyen.

Előzmény: caixa (279)
caixa Creative Commons License 2007.12.22 0 0 279

Sziasztok!

 

Nem elsokezbeli tapasztalat (mert most nem Mo-n elek), de egy baratnom eskuszik a Berbero pelenkakra. Ujpesten van mintaboltjuk. Neztem a neten, ezt talaltam:

 

http://www.pelenka.com/index.php?action=2&pid=43

 

En a maxi heti adagot szamolgattam eppen es 41 ft-ra jott ki egy db.

 

Ismeri valaki? Ameddig visszaolvastam, nem esett rola szo.

 

Amikor 6 hetig otthon voltam iden tavasszal, akkor en a DM Babylove-ot vettem es teljesen oke volt. A Penny es a DM torloi abszolut nem valtak be, a Nivea igen (leertekelve turheto ara volt).

 

Jovore hazakoltozunk es elore tartok az eladosodastol, mert nekem igen koltseges pelenkazasi szokasaim vannak :P sok torlokendovel es eleg gyakran teszem tisztaba a kislanyom. Ezzel keptelen vagyok sporolni (annyira sajnalom, ha ul a koszos pelenkaban, pedig ez hulyeseg, mert azert van nedvszivo retege a pelenkanak), ugyhogy mindig az olcsobbakat veszem.

 

Poen, hogy kutya- es macskapelenkat is arulnak ezek a Berberoek :D

 

Vacak2006 Creative Commons License 2007.12.20 0 0 278
Én tegnap innen (http://www.pelusok.fw.hu/) rendeltem pelusokat. Majd beszámolok róla, hogy melyik milyen.

Egy pelus, amit senkinek nem ajánlok: a Babyplanet-ben vettem Benetton pelenkát. Borzalmas volt. Iszonyú hosszú (magas) a derékrész - a kisfiamnak kb a melléig felért, pedig elérte azt a súlyt, amitől hordható volt. Szerintem az, amit 11kg-os kortól árulnak, simán jó egy 20kg-os babára is (sőt, arra inkább). Azért elhasználtuk, mert nem szeretek pocsékolni, de csak olyankor adtam rá, mikor a rendelőbe mentünk reggel, és tudtam, hogy max fél órát lesz rajta a pelus, vagy ha tutira kakit vártam 1 órán belül :-) Szép színes egyébként (a miénken piros alapon vicces állatkák és babák voltak), de ne tévesszen meg benneteket a külcsíny. Nylon borítása van, amit el tudtok képzelni, hogy mennyire levegőzik. Szóval lehet, hogy másban jó a Benetton, de pelusban nem érnek egy siralmas köpést sem.
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.14 0 0 277

Köszi az infót.

Majd ha arra járok megnézem , csak kicsit messze van :(

Előzmény: hirvike (273)
hirvike Creative Commons License 2007.12.07 0 0 276

Időközben szereztem Spar-os Pretty Baby pelust.

Nem volt egyszerű - a beszerzés -, mert úgy hirdetik, hogy "kizárólag a Spar csoport üzleteiben", erre én balga módon a Kaiser's-ben is kerestem. Végül egy Intersparban sikerült nagy nehezen megtalálnom az aktuális méretet, kettő csomag volt a nagyobb kiszerelésből, és egyébként is alig másfél méternyi polcra volt bezsúfolva az összes méret, úgyhogy nem igazán volt bőség zavara.

 

Nagy boldogan kifizettem, aztán csak otthon értem rá kiszámolni, hogy ha az 50 db-os csomag 2.490 Ft, akkor db-ja 50 Ft. Ez gyakorlatilag Libero ár. :-(

 

A pelus maga nagyon csini, ezerféle tengeri állat díszíti a derekát, meg halványan a pelust is. A dereka hátul nem gumírozott. Elég vékony (és érdekes módon ugyanolyan keményebb foltok vannak benne, mint a Huggies-ban...), így inkább csak akkor használom, ha tudom, hogy rövidebb ideig lesz a babán. Eddig nem volt rá panasz.

Előzmény: hirvike (265)
H_G Creative Commons License 2007.12.07 0 0 275
Rossmannos Babydream-et próbáltunk: határozottan rosszabb a Liberónál. Kevésbé tartja bent a nedvességet (ugyanannyi, amennyi eddig a belső védelmi vonalig jutott, most csak a külsőnél áll meg), a derék szorosabbra húzásával fölöslegesen szorul a combon is, és átlagos használtság mellett kívülről is lehet érezni egy enyhe pisiszagot. Olcsóbb is, de azért nem ennyivel.
hirvike Creative Commons License 2007.11.29 0 0 273
Mintha az Auchan-ban láttam volna. (Azért nem 100%, mert csak fél szemmel néztem oda, és valami viccesen hosszú neve volt.) Baby Bruin termék.
Előzmény: Törölt nick (272)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.28 0 0 272
Továbbra is gumibugyit keresek minden méretben .
szesztre Creative Commons License 2007.11.18 0 0 271

Lila Tesco-sat még nem próbáltál?

 

Egyébként én a Pampers Sleep and go-t kedvelem a legjobban, csak ritkán találok a boltokban. Az egy igazán jó, és vékony pelus.

 

Most mit használsz a babának?

 

 

Előzmény: hirvike (270)
hirvike Creative Commons License 2007.11.18 0 0 270

Egyetértek, nekem a sok hónapos Huggies használat után az volt a legnagyobb ellenérzésem a Libero-val szemben, hogy vastagabb, és majdhogynem egy számmal nagyobb body kívánkozik fölé... Ez a tény még egy kukival is súlyosbítva tényleg nem mindegy :-)))

 

Egyébként korábban már írtam, hogy a lányom még 8 kg sincs, de már jó ideje a Maxi + méretet használjuk a Libero-bol (10-16 kg ajánlott), mert a Maxi (7-14 kg) bevágott a combjába. Egy párszor előfordult baleset, de inkább csak akkor, ha sok volt a termés, és jellemzően kézben volt, ergo a pelus rányomódott a popsijára és valszeg elcsúszott.

Előzmény: szesztre (268)
monkat Creative Commons License 2007.11.18 0 0 269
Elírtam, Pampers 4+(maxiplus)
Előzmény: monkat (266)
szesztre Creative Commons License 2007.11.18 0 0 268

sokan esküsznek a liberora, nekem nem jött be

 

ha a pampers mellé teszem, sokkal nagyobbnak tűnik, vagyis pufibbnak, remélem, érted, hogy hogy gondoltam :)

Előzmény: hirvike (265)
szesztre Creative Commons License 2007.11.18 0 0 267

próbára kaptam pampers 4+-osat, melynél szintén tapasztaltam a problémát

 

egyébként én meg arra gyanakodtam, hogy talán azért folyik ki, mert nagy a pelus, nem fogja rendesen

 

ugyanis találtam otthon még 2-3 db pampers 3-asat, mely 9 kg-ig ajánlott, s abból nem is folyt ki semmi, viszont kicsit megnyomta a combját a gumírozás, s emiatt nem használjuk már, mivel az egyértelműen arra utal, hogy kicsi

Előzmény: Törölt nick (262)
monkat Creative Commons License 2007.11.18 0 0 266

Szia,ide olvasztották be a Huggies-os topicot, csak úgy, én is az életmóditól kérdeztem meg.

 

Az én kislányom 9,7 kg, és rá sem jó már a maxi méret,pocaknál szűk:)

Érdemes kipróbálni a pelusfutárt,márcsak olcsósága miatt is, szerintem jó minőségű.

Ha rendelsz tőlük, azt mondd,hogy a Pampers 4-es (maxiplus) méretnek megfelelőt adjanak.Mert a maxijuk között is van,ami nekünk kicsi.

 

Ezt a  Spar-os pelust nem ismerem, de pld.nekünk a Dm-es Babydream sem jött be.

 

 

 

Előzmény: hirvike (265)
hirvike Creative Commons License 2007.11.18 0 0 265

A Libero-ra esett a választás, bár nem voltam tőle elájulva. Most egyébként továbbfejlesztették - már a csomagoláson is látszik - a változás így foglalható össze:

 

- kinézetre erősen hajadzik a Pampers-re, csupa mintás, szvsz kicsit ronda

- a derékgumirozás rugalmasabb (Huggies-tól koppintva ?:-)

- a tépőzár kicsit szélesebb (és mintha rugalmasabb is lenne)

- valszeg egy burkolt áremelés is volt, így tegnap az Auchan-ban 62 Ft/db-

ért sikerül megvennem :-( (ebből a méretből most nem volt Maxi csomag)

 

... asszem elérkezett a váltás ideje.... :-)

 

 

Kinek van tapasztalata a SPAR-os Pretty Baby pelusokról?

Előzmény: AliceCsodaországban (260)
hirvike Creative Commons License 2007.11.18 0 0 263

Így első hallásra inkább úgy tűnik, hogy az oldalsó lábgumirozásnál ereszt a pelus, ezen a nagyobb méret csak rontana. Szerintem.

 

monkat ajánlotta a Pelenkafutárt, lehet próbacsomagot rendelni, így kisebb az anyagi kockázat. Ja, és házhozszállítás ingyenes.

www.pelusfutar.hu

 

(én már majdnem felhívtam őket, csak még nem jutottam hozzá :-)

Előzmény: Törölt nick (262)
szesztre Creative Commons License 2007.11.17 0 0 261

Sziasztok!

 

Olyan problémám van, hogy 9 hónapos nagyfiamat kb. 3-4 hete szinte minden éjjel tisztába kell tenni. No, nem azért, mert megtelt a pelus és kifolyik. Kezd egyre elkeserítőbb lenni a helyzet. A gyerkőc nem hanyadt, hanem oldalt fekszik, s jellemzően ezen az oldalon folyik ki a pisi. 10  kg, a 7-14 kg-ig ajánlott pelust használjuk, úgy gondolom, hogy nem a mérettel van a gond. Eddig használt pelusok: libero, pampers, dm-es, rossmann-os, neve nincs babaoltos zsákos. Most a lila tesco-sat kezdtük, szószó, itt már vannak száraz éjszakáink. A huggies-t akartam kipróbálni, a hozzászólásokat olvasva azonban elvetettem ezt az ötletet.

Tud esetleg még vki ajánlani nekem vmit, amit kipróbáljak?

Előre is köszönöm!

AliceCsodaországban Creative Commons License 2007.11.17 0 0 260
És most milyen pelust használsz?
Előzmény: hirvike (259)
hirvike Creative Commons License 2007.11.17 0 0 259

Ugyan az eredeti topic megszűnt, gondoltam tájékoztatom a kolleg(in)ákat az aktuális fejleményekről Huggies pelus ügyben.

 

A legutóbbi telefonon történt 'gentle(wo)men's agreement' után azért csak elküldtem 1-1 mintát a kifogásolt pelusokból a csomagolás gyártási kódot tartalmazó részével együtt, és ismét leszögeztem, hogy én inkább kivárom, amíg újra elfogadható minőségű lesz a pelus. Illetve, mivel a törlőkendővel eddig nem volt bajom, megemlítettem, hogy ha az egyszerűbb, hajlandó vagyok a pelusok értékének megfelelő mennyiségű törlőkendővel is vigasztalódni. (A félreértések elkerülése végett: 82 db pelus a' 3800 Ft + 60 db pelus a' 2600 Ft és akkor még említem a vigaszként küldött 27 db pelust is, ami szintén használhatatlan volt.)

 

Elment a levél, semmi reakció, na mondom, várhatok a pelusra, csak addig nehogy szobatisztává érjen a lány... Erre jön a postás, hozza a levelet, amiben a Kimberly-Clark munkatársa kifejti, hogy azért azt mégsem várhatom el tőlük, hogy minden pelust leellenőrizzenek, hát igen, ez egy hibás széri volt, de hát ekkora volumenű gyártásnál becsúszik az ilyesmi. (Megjegyzem, én személy szerint több csomag, és összesen több száz selejt pelussal találkoztam...)

Azért persze remélik, hogy nem vesztettem el a bizalmamat, és vigasztalásul fogadjak el 3 (azaz három) csomag popsitörlőt - és ezzel részükről az ügy lezárva.

 

Most nem akarok mohónak tűnni, de szerintem a 3 csomag popsitörlő értéke még testvérek között sem éri el a 2000 Ft-ot, így valahogy nem érzem úgy, hogy kárpótolva lettem. Így aztán részeről is le van zárva az ügy: örökre elfelejtjük a Huggies pelusokat.

monkat Creative Commons License 2007.10.16 0 0 257

Nem, nem egy márka, ez írtam is.Van Baby dream,Mammia,Fixies, vizeletjelzős, stb...meg a franciát most néztem meg:Mots d'enfants.Ez nagyon jó.

 

A pelenkákra garanciát vállalnak, ha van benne rossz, azt köv.alkalommal kicserélik, nekünk ilyen még nem volt, ezekben nincs plusz kence.Viszont van pampers betétes is, és úgy emlékszem azt írtad, hogy a Pampersben van kence, akkor lehet h ez a fajta olyan.Akkor olyat ne kérjél:)

 

 

 

 

Előzmény: hirvike (256)
hirvike Creative Commons License 2007.10.15 0 0 256

A Tesco-s pelusról megoszlanak a vélemények; van aki esküszik rá, többen viszont panaszolták, hogy túl szoros a lábgumirozása. (Csak szóltam :-)

 

A mintákat illetően még mindig nem értem, hogy ez akkor most egy márka, vagy mi, de majd felhívom őket, és kiderítem. Az mondjuk biztos, hogy én olyan pelust szeretnék, amiben nincs plusz kence, jobb, ha tudom, mi van a popsiján, mert én kentem rá.

Előzmény: monkat (255)
monkat Creative Commons License 2007.10.15 0 0 255

Én épp most rendeltem megint, korábban rosszul mondtam, 40 Ft/pelus az ára.

 

A macis, békás, játszóteres,stb...a minták a derékrészén.Egyébként fehér, I.o, tehát 100 % pamut, vannak pampers betétesek, a mintától függően valamelyest különböznek.Pld.a bálnás kicsit keskenyebb.Azt hiszem,a Lidl-be pont a bálnásat lehet kapni.

Én először totál vegyeset kértem, úgy kitapasztaltam melyik milyen.VAn ami nem jött be, mert pld.nem bírta olyan sokáig a pisit.:-)

Van ami  pampers betétes, mammia, fixis stb.

 

Szerintem próbáld ki, hoznak próbacsomagot is, fölösleges a drága pelenkát megvenni, ezek is vannak olyan jók.

 

Pont ma néztem a lilaTescos ára 45 Ft/db.

 

Előzmény: hirvike (254)
hirvike Creative Commons License 2007.10.15 0 0 254

Köszi!

Mit jelent az, hogy "békás, kismacis, sárga babás stb."? A belcsínyben is van különbség?

 

Te mi alapján választottad ki azt, amit most használtok?

Előzmény: monkat (253)
monkat Creative Commons License 2007.10.15 0 0 253

Na ez így nem jött össze.

 

Szóval itt:www.pelusfutar.hu

 

 

Előzmény: monkat (252)
monkat Creative Commons License 2007.10.15 0 0 252

Szia,ez a Bp.i központ.

 

Nézd meg itt:

Előzmény: hirvike (251)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!