Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Kenyai magyarok 2014.07.26 Creative Commons License 4864

Kedves Vensz8

 

Az igazság margójára a következőket szeretném közölni...

 

Soha nem veszélyeztetnénk  egy utasunkat sem hamis információkkal... Diani Beach zajlik az élet sok a turista. Kétségtelen hogy volt amikor ennél több volt. Aruházakban bevásárló helyeken a szokásos élet zajlik.

Több mint hat éve élünk itt és anno nem a turizmussal alapoztuk meg itteni életünket ...

Nagyon sok vendégünk érkezik Europa más országából is s egy jelentős része Zanzibárra is utazik.  Többnyire azok akik már voltak Kenyában s szeretnék tovább ízleni Afrikát.. Sok utasunk szereti keverni a kenyai szafarit zanzibár varázslatos érzésével...De szerveztünk csoportoknak gorilla szafarit Ugandába,  és a következő hónapban két csoportunk is utazik a Viktória vízeséshez...

Kérjük olvassa el a német vagy a francia külügyminisztériumi közleményeket is... 

Dianin való tartózkodásakor számtalan szállodában találkozik majd a nevünkkel.. Reméljük talán nem alaptalanul...

Kívánunk kellemes nyaralást...

 

a Kenyai Magyarok / Jambo Rafiki Travel Service

vensz8 2014.07.26 Creative Commons License 4863

A bosszantó az, hogy az ember nem tud reális képet alkotni a helyzetről...

 

A konzulátus kijelenti, hogy a tengerpart veszélyes, egyáltalán nem ajánlott oda menni. Az az elmúlt hónap eseményei miatt Mombasa-t kerülni teljesen érthető, de ennek ellenére a konzulátusnak az a dolga, hogy inkább intő legyen, mint engedékeny.

Aki ott él,  főként pedig az a ki a turizmusból él, természetesen azt állítja, hogy túlzott a reakció amit a kenyai események kiváltanak.

 

Így legyen okos az ember.. márpedig az utazás lefoglalva, kifizetve... tehát sok választás már nincs.

 

 

 

Kenyai magyarok 2014.07.25 Creative Commons License 4862

Tegnap valóban sajnálatos események történtek nem csak Kenyában hanem az egész világon...lezuhant egy repülő Burkina Faso felett, a katasztrofát 116 utas nem élte túl..Tajvanon kényszer leszállás közben, lakott területre  zuhant egy repülőgép melyen 48 ember vesztette életét... A mombasai esemény margójára csak annyit hogy a német állampolgárságú hölgy Ugandából érkezett, és nagy mennyiségű készpénz volt nála melyet az elkővető nem vett magához.. A rendőrség nemzetkőzi szakértők bevonásával vizsgálja az eseményt...

Előzmény: Traveller__ (4861)
Kenyai magyarok 2014.07.20 Creative Commons License 4860

Igy igaz... A Külügyminisztérium lapja 5 éve nem javasolja a Kenyába utazást..Közben Kinából a turisták száma evről évre 35%-kal emelkedik,a Condor hetente négy járatot indit ide, az angolok kettőt, és sorolhatnám... Igen nappal lelőttek egy orosz állampolgárságú hölgyet..  Nem akarom sorolni hogy hol és hány turistát ért támadás atrocitás a világban.. Kevés 100 % biztonsággal bíró hely van a világon, gondolva az elmúlt napok szörnyű eseményere is... Mi itt élünk kint s mindent elkövetünk az ide utazok biztonságáért. Elkezdődőtt a szezon és az első vendégeink olyan élményekkel utaztak haza mint tavaly az utolsók..

Tisztelettel:

a Kenyai Magyarok

Előzmény: Traveller__ (4859)
Kenyai magyarok 2014.07.17 Creative Commons License 4858

Sziasztok,

 

Mi itt Kenyában élünk és másképp érezzük és látjuk a jelenlegi helyzetet. Napról napra több a turista. Diani Beach éli a mindennapi életét. Valóban történtek események melyek aggódalomra adhatnak okot. Az itteniek meggyöződése hogy a szomáliai fegyveresek okozzák! Kenya minden erejével küzd ellenük, s érezhetően szoritjàk őket észak felé. De ezek az akciók tőlünk Dianitól több száz kilométerre zajlanak s zajlottak. Korábban voltak Mombasa városában is események. Mint mindenhol itt is be kell tartani bizonyos szabályokat.  Mombasában az utcán nem szerencsés arany ékszerekkel sétálni a nagy női táskákat a szállodában kell hagyni,hogy ne hívjuk fel magunkra a figyelmet.

 A sajtó jobban figyeli most Kenyát s nagy publicitást ad minden eseménynek. Viszonylag kevesebbet hallottunk a londoni reptér ellen készült terror támadásról, melyet szinte az utolsó időszakban füleltek le. Egyiptomban szinte mindennaposak a turisták elleni rablótámadások. 

Elkezdődőtt a nagy állatvándorlás melyre óriási tömegben érkeznek a turisták. Augusztusra és szeptemberre nehezen tudunk helyeket biztosítani ,mert a campingek lodge-ok tele vannak. Hetente több géppel érkeznek a német turisták és idén indult először közvetlen járat Kenya és Kina között. Kenyának létérdeke a turizmus s ennek érdekében mindent elkövet. Gondoljunk bele hogy Afrika és a szafari hallatán automatikusan Kenya jut az eszünkbe.. Talán nem véletlenül...,,

 

a Kenyai Magyarok & Jambo Rafiki Travel Services 

Előzmény: slowdance (4857)
slowdance 2014.07.16 Creative Commons License 4857

Foleg az ottani magyarok velemenyere lennek kivancsi, hogy ott kint mit tapasztalnak? Nagy az aggodalom Mombasa kornyeken?

vensz8 2014.07.15 Creative Commons License 4856

no és aki már lefoglalta az utazását mitévő legyen?

monguznimrud 2014.07.15 Creative Commons License 4855

Egyrészt jo hir hogy ölik a turistákat mert akkor olcsobbá válik a turázás másrészt viszont kellemetlen lenne éppen a mi börünket lyukasztanák ki mert usaizrael éppen kavar afrikában is hogy megállitsa kina térnyerését........bár éppenséggel nálam az olcsosság az elsödleges(-februárban 3hét venezuella)s kedvelem a rizikot de csak akkor ha nálam is van fegyver...

Txetxu 2014.07.15 Creative Commons License 4854

Nos hát aki a híreket olvassa láthatja mennyire biztonságos most.Semennyire.Én inkább Tanzániát vagy azon belül Zanzibárt ajánlanám.

Előzmény: slowdance (4853)
slowdance 2014.07.15 Creative Commons License 4853

Udv! Mi a helyzet Kenyaban? A belugyminiszterium szerint nem ajanlott az utazas. Mi szeptember vegen vagy oktober elejen terveztunk utazast tengerparti regioba. Szerintetek mi tevok legyunk? Lassan foglalni kellene mar...

vensz8 2014.06.18 Creative Commons License 4852

Utazik valaki a közel jövőben Kenyába? Sajnos tényleg rossz híreket hallani...érdekelne, hogy akik mostanság indulnak mit gondolnak, mennyire biztonságos mondjuk a tengerpart (Diani) vagy úgy az egész ország?

 

Kenyai magyarok 2014.06.03 Creative Commons License 4851

A nagy állatvándorlás pár napja elkezdődőtt..Kenya gyakorlatilag megtelt  július, augusztus és szeptember hónapokra...

 

a KenyaiMagyarok / Jambo Rafiki Travel

Előzmény: cet4 (4850)
cet4 2014.06.02 Creative Commons License 4850

Sajnos azt hiszem, rossz hírek jöttek az utóbbi időben arról :(. Na meg az esős évszak is mostanában van, bár lassan talán lesz a nagy állatvándorlás a Masai Marában, ha jól tudom.

NC54 2014.06.01 Creative Commons License 4849

Mostanában nem volt senki Kenyában? Hiányoznak a beszámolók!

SoukySanjay 2014.03.30 Creative Commons License 4848

Hakuna Matata,

sajnos már jó pár napja,hogy hazaérkeztünk.pedig akár maradhattunk is volna. Az,hogy oda mentünk,nagy szerepe volt annak,hogy egy olyan embert találtunk,aki szívvel-lélekkel azon volt,hogy mi már az út tervezés elején teljes mértékben elkötelezettek legyünk.Ő Miklós,aki a Jambo Rafiki nevű vállalkozás tulajdonosa.Segített gyakorlatilag mindenben.Megismerkedésünkkor,ami az interneten történt,elmondta az összes tudnivalót.Sajnos a repülő kiválasztását nem beszéltük át elég alaposan,aminek az lett a következménye,hogy legalább fél napot elvett az életünkből a reptereken való várakozás.(Legközelebb hallgatunk Rád,Miki :))

Szóval,egyszer csak megérkeztünk Mombasába,ahol már várt ránk és elvitt minket a szállodába,mely a Diani Beach-en volt.Közben átmentünk egy kompon,ami nagy élmény volt,mert ennyi embert nem minden nap lát az ember.Egyébként az itt élő emberek barátságosak,nyíltak,kedvesek.Megismerkedtünk a maszájokkal,akiket nagyon megszerettünk Kiváló emberek.Mondhatni,1-2-vel barátságot is kötöttünk.Visszatérve érkezésünkre,Miki adott egy pre-paid kártyás telefont,amivel akár haza is telefonálhattunk.Mindenre gondol és ez a profizmusára vall.Az első napokat a szállodában töltöttük,hiszen fürödni és pihenni akartunk.Aztán győzött a kíváncsiság és elmentünk a legközelebbi bevásárlóközpontba,kávét inni.Igen,kávét inni,mert Kenya ugyan az egyik legnagyobb kávétermelő ország,de az általunk megszokott olasz kávé nem mindenhol van.A lötyi kávét isszák.Javaslom Mikinek,hogy szerezzen be egy pár kotyogót,hogy akinek hiányzik,annak tudjon adni.

Mivel nem hosszú időre jöttünk,de nem szerettünk volna úgy hazamenni,hogy nem látunk semmit,ezért egyik nap szintén Mikiékkel bementünk Mombasába,ahol tuk-tuk-al néztük meg a várost.Voltunk egy nagyon szép kávézóban,bevásárló központban.aztán siettünk a krokodil parkba,ahol megnéztük a fiatal krokikat és Big Daddy-t,aki eddigi élete során 5 embert már elfogyasztott.Mivel megéheztünk,ezért a hely szellemének megfelelő ételt ettünk,krokodil húst.

Még 1-2 nap és sajnos haza kellett indulnunk.Mikiék ezt is profi módon szervezték meg.Mombasából belföldi járaton jutottunk vissza Nairobibe,ami kb 1 órás út.A nemzetközi járat indulásáig volt még 8 óránk,de a reptéren már várt minket egy taxi,amivel elmentünk és megnéztük Karen Blixen házát és a kapcsolódó birtokot.Nosztalgiáztunk és elhatároztuk,hogy hazatérve ismét megnézzük a Távol Afrikától c.filmet. este a világ 100 legjobb étterme közül a Carnivore-ben vacsoráztunk.

Nagyon jól éreztük magunkat,nem utolsó sorban ezt Mikiéknek köszönhetjük,aki nagyon professzionális módon szerveztek meg mindent.Már most azon törjük a fejünket,hogy vissza kellene menni egy kicsit hosszabb időre.

oraveczkati 2014.03.26 Creative Commons License 4847

Alkalomadtán úgyis kiderül, mennyi az annyi!:)

Köszönöm, viszont kívánok kellemes időtöltést azon a szép helyen!

Előzmény: Kenyai magyarok (4846)
Kenyai magyarok 2014.03.26 Creative Commons License 4846

Kellemes pihenést és ballonozást kívánunk... Az árak természetesen mozdulhatnak minden irányba.. Igaz többnyira felfelé szoktak

Kellemes napot kîvànunk..

Jambo Rafiki Travel Services

Diani Beach, Kenya

Előzmény: oraveczkati (4845)
oraveczkati 2014.03.26 Creative Commons License 4845

Ez még elfogadható ár, neten 500-600 fontot, meg dollárt látok! Az azért horror! Idén Kappadokiában 110€/fő lesz a ballonozás, arra megyünk. Az 500/fő, az már erősen tanakodóba ejtő lenne!:))

Előzmény: Kenyai magyarok (4844)
Kenyai magyarok 2014.03.25 Creative Commons License 4844

Szép napot..

 

A nagy állatvándorlás ideje alatt ( július- szeptember ) minden sokkal körülményesebb és drágább mint egyébb időszakok alkalmával. Foglalni legalább 2-3 héttel korábban kell korábban mint ahogy érkeznénk. Ára a mai napon 150-180 $ (.75-80 perc)

e

Előzmény: oraveczkati (4843)
oraveczkati 2014.03.25 Creative Commons License 4843

Én már megint sokkolok a hőlégballonommal, de megkérdezném, hogy arra ott helyben lehet majd jelentkezni, vagy már előre kell? Sokan szokta ballonozni Masai Maran? Hogy megy egy ilyen program, és kb. mennyibe kerül egy főre?

 

Ezek a leírások irtó jók, nagyon érdekesek, és valahogy hihetetlen, hogy jövőre esetleg láthatjuk is!!

Előzmény: Kenyai magyarok (4842)
Kenyai magyarok 2014.03.25 Creative Commons License 4842

Masai Mara

A Masai Mara Rezervátum Kenya legismertebb és leglátogatottabb nemzeti parkja. 1977-ben alapították. Ez a csodás terület időtlen idők óta a maszáj törzshöz tartozik, ezért nem csoda, hogy megkapták az engedélyt, hogy továbbra is itt éljenek. A maszáj egy azon törzs közül, amelynek tagjaival Kenyában találkozhatunk. Hagyományos életet élnek, szinte kőkorszaki körülmények közt. Falujuk nem messze a park bejáratától található. Az évek során hozzászoktak a turistákhoz, ezért számoljunk azzal, hogy fizetnünk kell, ha meg szeretnénk tekinteni a lakhelyüket.

Masai Mara-t sok turista keresi fel, ezért tartsuk tiszteletben a kijelölt útvonalakat és vegyük figyelembe az állatok életterét is . Masai Mara eddig ellenállt a civilizáció hatásának és megőrizte az érintetlen természet érzetét, de tennünk kell annak érdekében, hogy ez így is maradhasson.

A főszezon karácsony környékén van, de ha felejthetetlen élményre vágyunk, akkor látogassunk ide a július-október közötti időszakban., ugyanis ekkor a Masai Mara rezervátumba bivalyok, zebrák és őslovak hatalmas csoportja érkezik a tanzániai Serengeti Nemzei Park területéről. A milliós nagyságrendű csorda legelőt keresve vándorol, majd egy bizonyos idő után ismét visszatér Tanzániába.

Ezen kívül oroszlánnal, gepárddal és leopárddal is találkozhatunk. A Mara és Talek folyók mentén vizilovakat, krokodílokat, majmokat láthatunk, ha szerencsénk van, akkor fehér, vagy akár fekete orrszarvút is, valamint hiénákat, sakálokat , gazellákat, vadmalacokat és antilopokat.

Előzmény: rebkaa (4835)
oraveczkati 2014.03.24 Creative Commons License 4841

mégis meggyűlt a baja 5000m felett

 

:)) Gondolom rá akart gyújtani egy cigire, és nem sikerült!;)))

Előzmény: rebkaa (4839)
oraveczkati 2014.03.24 Creative Commons License 4840

:DDDD Majd jól megkeresi a világnak Noé bárkáját!:D Az Araratot én is megnézném! Messziről! No és mit tudott meg róla? Megmászható?

Előzmény: rebkaa (4839)
rebkaa 2014.03.24 Creative Commons License 4839

Jaj, ne is mondd.... Istanbulban miután megnézett 2 mecsetet velem, hallom, hogy egy utazási irodában azt kérdezgeti, hogy az Ararát-ra milyen formában lehet felmenni.

Ezért fordul elő gyakran, hogy elindulunk együtt, aztán találkozunk valamikor:)) veszélyes vele olyan helyekre kirándulni, ahol magas hegy van a közelben. Lásd pl. Catania, Nápoly, de még egy ártalmatlannak látszó Nei Pori is az Olympos lábánál.

 

Mikor elköszöntünk egymástól Moshi-ban, akkor is azt kérdezte, hogy lehet, hogy itt állok a Kili lábánál és nem szeretnék felmászni? Hát én aztán semmiféle ingerenciát nem éreztem rá:))

Bár épp nem egy nehezen mászható hegy(ettől sokkal nehezebb volt a Matterhorn Svájcban) mégis meggyűlt a baja 5000m felett. Hiányik ez a fenének...

Előzmény: oraveczkati (4838)
oraveczkati 2014.03.24 Creative Commons License 4838

Abban biztos vagyok, bármit is látunk, csak csodálatos lesz!:) Jó, majd ügyeskedem Kilit illetően!;)

A férjed ilyen nagy mászó?

Előzmény: rebkaa (4837)
rebkaa 2014.03.24 Creative Commons License 4837

Mi azért mentünk oda, mert a férjem 5 napig a Kilimandzsárót mászta, én addig lebizniszeltem egy svájci és egy ausztrál sráccal  4 éjszakás safarit Arushaban. Ők szólítottak le az utcán, majd mindhármónkat villámgyorsan egy szafari szervező cég kifútó fiúja.

Délben már indultunk is. Megmondom őszintén,  magam sem gondoltam, hogy lesz ebből valami, amikor  a dzsippel megálltunk a bolt előtt bevásárolni a több napos safarira:)) Végül életem legcsodásabb élménye volt. 

Egyébként igen, a tanzániai határ átjárható, de a vízúmot ott is perkálni kell:(

 

A Kilit persze  a Masai Mara-ból is jól lehet látni. Ha jól látod épp, gyorsan csinálj jó képeket majd, mert én hiába a lábánál voltam, nagyon kevésszer mutagatta magát. Majdnem mindig felhőben volt.

Előzmény: oraveczkati (4836)
oraveczkati 2014.03.24 Creative Commons License 4836

Hát én is míg ki nem nagyítottam a képet, azt hittem, hogy valami harcvonal, felfegyverzett katonaság a kenya-tanzánia határon!:D:D Döbbenet, hogy milyen sokan vannak!!

Én nem mennék külön kettesben a férjemmel semerre, annyira nem vagyok bátor....Azt sem tudom, mennyire átjárható a Kenya Tanzánia határ, mi kell hozzá? Újra 40-50 dollár a vízumra/fő? Nem megyek azért a Dunának, ha nem látunk, lesz úgyis annyi gyönyörűség! Már az is fantasztikus, hogy látni majd a Kilimanjarot Kenyából.

Előzmény: rebkaa (4835)
rebkaa 2014.03.24 Creative Commons License 4835

Jaj, ez a tömeg a Masai Mara-n van?

 

Kati,

sok flamingót Tanzániában a Lake Manyara-nál láttam.

Diani beachon töltöttünk pár napot, majd 9 dollárért átbuszoztunk Mombasából Moshi-ba(Tanzánia)

ajnos az útviszonyok miatt a hosszú-hosszú autózást, buszozást  nem nagyon lehet megúszni.

Mi "röpke" 14 óra alatt tettük meg a 300km körüli távolságot. A busz ahogy kell lerobbant a Tsavo-ban, a semmi közepén, némi reparálás után mentünk tovább.

 

Én februárban voltam safarin, de ekkora tömeg még a Ngorongoro karáterben sem gyűlt össze.

Most a képen kicsit meglepődtem...

 

Előzmény: Kenyai magyarok (4833)
oraveczkati 2014.03.24 Creative Commons License 4834

Nem felejtem el!!:) Köszönöm a hasznos információt! Augusztus után nézem a repjegyet Nairobiba, és Mombasabol vissza, és aztán jöhetnek az egyéb foglalások. Az első a Masai Mara lesz!

Előzmény: Kenyai magyarok (4833)
Kenyai magyarok 2014.03.23 Creative Commons License 4833

Szép napot!

 

Nagyon sok vendégünk kedveli hogy Nairobiba érkezik majd szafari során érkezik az óceán partra. Masai Marán  a foglalalást majd időben kell kezdeni, mert idénre már most alig van szabad szállás hely..

 

Kellemes napot kívánunk,

www.jamborafikitravel.com

Előzmény: oraveczkati (4832)