Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

antist Creative Commons License 2015.02.24 0 1 4903

Sziasztok, üdv mindenkinek!

 

A napokban jöttünk haza párommal egy igazán feledhetetlen és élményekkel teli útról Kenyából.

Először is köszönetet mondok ez úton is Pamlényi Miklósnak a Jambo Rafiki iroda tulajdonosának akiről már ezen a fórumon sok jót olvastam és így személyesen is alá tudom támasztani.

Néhány apró minimális kifogásolható dolgok, melyek szinte eltörpülnek a rengeteg pozitív mellett, csakis ajánlani tudom és fogom is mindenkinek.

Hazafelé jövet elterveztem hogy alaposan leírom tapasztalataim és élményeim de ahogy visszazökkentem a hétköznapok szürkeségébe, időhiány miatt egyenlőre ez csak terv marad.

Ettől függetlenül ha valakit érdekel, nagyon szívesen megosztom bárkivel.

A leírás egyenlőre napolva.

antevasin Creative Commons License 2015.02.23 0 0 4902

Kedves Kenyai Magyarok és Kenyát már sikeresen megjárt emberek! :)

 

Nekem is lenne egy-két kérdésem az utazással kapcsolatban. Én édesanyámmal utazom április vége-május elején, és tudom, hogy ez a legkegyetlenebb esős időszak, de azért ettől függetlenül be lehet vállalni egy vagy két szafarit ugye?

 

Az oltásokkal kapcsolatban nem tudom melyik fölösleges és melyik jó azért ha megvan. Pl. a vírusos agyhártyagyulladás ellenit vagy a hastífuszellenit mennyire indokolt beadatni?

 

Ugyanakkor, hogyha egyénileg szeretnénk megszervezni az utazásainkat, akkor mondjuk városok vagy nemzeti parkok között (pl. Masaai Mara - Amboseli vagy Amboseli - tengerpart) milyen költségekre lehet számítani, mi a megszokott?

 

Illetve bármi más hasznos utazási tanácsot is megköszönnék (inkább a helyi közlekedés és az oltások okoznak most nekem gondot).

 

Köszönöm szépen!

Andi

tau ba Creative Commons License 2015.02.23 0 0 4901

Malariaval kapcsolatban mi a tapasztalat? Mombasa kornyeke, Tsavo-East-West es Amboseli nemzeti parkok, es gyerekekkel mennenk (7 es 11 evesek). Szedessunk veluk valamilyen malariaellenes gyogyszert es vallaljuk az esetleges mellekhatasokat vagy inkabb nyomassuk a szunyogriasztokat es kockaztassuk hogy elkapjuk a malariat?

G-lader Creative Commons License 2015.02.20 0 0 4900

Ez lenne az első utam Kenyába (sőt ilyen messzire is) és mivel egyedül utaznék szeretném megkérdezni Ti milyen tapasztalatokat, gyakorlati tanácsokat tudnátok adni, mit érdemes megnézni, illetve mi mennyibe kerül?

Ami érdekelne pl. hogy :

Mibe kerül egy 2 napos safari?

Milyenek az éttermi ital és étel árak?

Milyenek a taxi árak?

Milyenek a rendes búvárkodás árak? Ill. ha az ember snorkeling-ezni  akar akkor érdemes-e vinni a saját felszerelést, vagy lehet ott kölcsönözni, stb?

Mit érdemes mindenképpen megnézni, szóval mi legyen az ami semmiképpen se maradjon ki?

Mit érdemes még becsomagolni a magától értetődő cuccokon kívül?

Pénzügyeket hogyan érdemes rendezni? Inkább kártya vagy inkább KP? KP-t milyen pénznemben érdemes vinni? Vannak erre vonatkozólag vám vagy egyéb megkötések?

Tényleg, vám kapcsán, ha kint veszek 1-2 ajándéktárgyat arra van bármi megkötés?

 

 

Köszönöm előre is a segítséget!

Előzmény: G-lader (4899)
G-lader Creative Commons License 2015.02.20 0 0 4899

Sziasztok!

Esetleg valaki volt már a  Southern Palms Beach Resort (Diani Beach, Ukunda, Kenya) -ban, van ezzel a hotellel tapasztalatotok?

Kenyai magyarok Creative Commons License 2015.02.18 0 0 4898

Kenya gazdasága erős. Afrika országai között a tízenharmadik helyet foglalja el. Jelentős a kávé és tea termelése a világon vezető helyet foglanak el...Az ország Kelet-Afrika térség kereskedelmi és pénzügyi központja. 

Ipara Kelet-Afrikában a legfejlettebb, az 60- as évek  óta sokat fejlődött. Könnyűipara mellett a közlekedési eszközök gyártása és a vegyipar jelentős. A szolgáltatás mára a legnagyobb értéket termelő ágazata. Kiemelkedő jelentőségű az 70 es években fejlődésnek indult idegenforgalom.

Előzmény: VBL (4897)
VBL Creative Commons License 2015.02.14 0 0 4897

Üdvözletem a topicnak !

 

Kenya jelenlegi megítélése milyen ? Afrika gazdagabb országai közé tartozik ? 

marrmor Creative Commons License 2015.02.11 0 0 4896

Az African Safari Club (ASC) szállodáiról tud valaki valamit? Mombasától kb 15 km-re északra, egy gyönyörű hosszú, fehérhomokos öbölben volt jónéhány, különböző kategóriás szállodájuk - a legolcsóbban megszállva is átjárás volt a többibe, közös kert, medencék, sőt étkezni is lehetett akármelyikben. Az öreg, aki az ASC-t létrehozta, lehet, hogy már nem is él, és valami olyasmit hallottam, hogy a kenyai állam kisajátította a területeit... Kenyai magyarok, jártatok arra mostanában? (Régi szép emlékek fűznek oda, de hát változik a világ)

Kenyai magyarok Creative Commons License 2015.01.29 0 0 4895

HASZNOS INFORMÁCIÓK UTAZÁS ELŐTT

 

VÍZUM

Az Európai Únió állampolgárai érkezéskor vízumot kötelesek kiváltani, melynek díja fejenként 50 USD vagy 40 EUR. Célszerű előre kiszámolt bankjegy-címleteket előkészíteni, gyakran nem tudnak visszaadni. USA dollárból csak a 2001 utáni dátumozott bankjegyeket fogadják el, ezt érdemes ellenőrizni. A vízum maximum 3 hónapos tartózkodásra jogosít, mely további 3 hónappal meghosszabbítható. A vízumkérő lapot érdemes előre kitölteni, letölthető innen. Az útlevelek lejáratát időben ellenőrizni kell, legalább 6 hónap érvényesség szükséges beutazáskor.

 

VÉDŐOLTÁSOK

Kenyai utazáshoz jelenleg nem szükséges védőoltás. Hosszabb tartózkodás esetén nem árt ha rendelkezünk hepatitis elleni védőoltással. Tanzániába vagy más kelet-afrikai országba utazáshoz Sárgaláz elleni védőoltás és oltási könyv szükséges. Malária-ellenes tabletták szedését a helyi orvosok nem javasolják, mert kevéssé hatásosak és károsítják a májat. A december-március közötti főszezonban az óceánparti területeken gyakorlatilag nincs szúnyog, safarira azonban érdemes szúnyogriasztó krémet vagy spray-t hozni.

 

BIZTOSÍTÁS

Kenyában valamennyi turisztikai szolgáltató rendelkezik kötelező felelősségbiztosítással. Ettől függetlenül mindenképpen  javasoljuk utazási és poggyászbiztosítás megkötését. A bankkártyák többségéhez automatikusan jár valamilyen utazási biztosítás, ennek tartalmáról a kibocsátó bank tud felvilágosítást adni.

 

RUHÁZAT

Az óceánparton egész évben trópusi meleg van, könnyű nyári ruházat mellé érdemes kalapot vagy sapkát hozni az erős napsütés miatt. A nyilvános meztelenség semmilyen formája sem elfogadott Kenyában, nudista strandok nincsenek. Az érzékeny bőrűeknek erős fényvédő faktorú napolajat vagy naptejet javaslunk használni. Safarihoz kényelmes sportcipőt, rövid- és hosszú nadrágot, hosszú ujjú felsőt érdemes magunkkal hozni, mert a fennsíkokon esténként hűvös lehet az időjárás. A szállodai éttermek többségében a férfiaknak a gyarmati időkből származó angol etikett szabályai szerint vacsoránál hosszú nadrágot kell viselniük.

 

PÉNZVÁLTÁS

A hivatalos fizetőeszköz a Kenyai Shilling, mely 2.50-2.70 árfolyamsávban mozog a forinthoz képest. Vásárláshoz illetve szolgáltatások igénybevételéhez érdemes pénzt váltani, 2001 utáni dollárt és eurót elfogadnak. Szállodákban és a legtöbb szolgáltatónál, nagyobb üzletekben elfogadják a bankkártyákat, de általában jobban örülnek a készpénznek.

 

VÁSÁRLÁS

Kenyában nagyon sok az utcai és alkalmi árus, ahol az országra jellemző ajándéktárgyakat ékszereket, gyümölcsöket, stb. lehet vásárolni. Az alku kötelező, általában az ajánlott ár feléért is hozzá lehet jutni a portékához. Az alku itt természetes, az eladó nem fog megsértődni akkor sem, ha túl alacsony árat akarunk elérni. A városokban és az óceánparti frekventált helyeken európai színvonalú szupermaketekben lehet vásárolni, ahol a parmezán sajttól a betonkeverőig minden kapható. Lehetőleg semmilyen szolgáltatásra vagy árura ne adjunk előleget. Ha ez mégis szükséges, kérjünk valamilyen bizonylatot.

 

BORRAVALÓ

Kenyában nem várják el a borravalót, azonban ha a számla értékének kb. 5% körüli összegével megtoldjuk a fizetést, széles mosolyt és legközelebb még előzékenyebb kiszolgálást kapunk. Ha nagyobb címlettel fizetünk, a visszajárót automatikusan visszahozzák, a borravalót ebből célszerű adni. A szállodai személyzetnek extra kérés esetén sem szokás 50-100 shillingnél több hálapénzt adni, ennek is nagyon örülnek. Kenyában az átlagfizetés 10 ezer shilling, ami kb. 26 ezer forint havonta, ehez mérten kalkuláljunk.

 

NYELV

Kenya hivatalos nyelve a swahili és az angol, a szállodákban általában a német és francia nyelvet is megértik. A swahili nyelv szép és dallamos, érdemes pár kifejezést megtanulni, amit a kenyaiak széles mosollyal hálálnak meg.

 

MOBILTELEFON ÉS INTERNET

Kenyában az európai hálózatokkal kompatibilis, kiváló minőségű 3G szolgáltatás szinte mindenhol elérhető. Valamennyi magyar szolgáltató sim-kártyája működik Kenyában. Mivel a magyar szolgáltatók roaming díjai igen magasak (~450 Ft / perc), ezért célszerű helyi prepaid SIM kártyát vásárolni, mellyel olcsón lehet internetezni és 100 forint körüli percdíjjal európába telefonálni. A Jambo Rafiki vendégei számára igény esetén internetezésre is alkalmas, feltöltött SIM kártyát biztosítunk érkezéskor, melyhez szolgáltató-független mobiltelefon szükéges. A szállodák többségében van valamilyen internet-hozzáférési lehetőség.

 

KONNEKTOR

Kenyában az angol szabványoknak megfelelő, 240 voltos elektromos fali csatlakozókat használnak. Mobiltelefonok, notebookok és más elektromos eszközökhöz érdemes megfelelő átalakítót hozni.

 

BIZTONSÁG

Kenya jellemzően békés ország, a helyiek nagyon barátságosak és segítőkészek a turistákkal. Bátran ki lehet jönni a szállodából, megismerni a helyi életet. Fontos, hogy sötétedés után, elhagyatott helyeken kísérő nélkül ne tartózkodjunk, illetve indulás előtt tájékozódjunk a tervezett útvonal biztonságáról. Feltűnő aranyékszereket az utcán ne hordjunk, értékesebb mobiltelefonokat érdemes zsebben vagy táskában tartani. A szállodák többségében a szobákban mini-széf található.

 

FÜRDÉS AZ ÓCEÁNBAN

A kellemesen meleg és kristálytiszta óceánban nagy élmény a fürdőzés, azonban pár dologra érdemes odafigyelni. Medúzák errefelé nincsenek, de a zátonyos részeken előfordulnak tengeri sünök, amik rálépéskor fájdalmas és nehezen gyógyuló sebet okozhatnak. Apálykor a zátonyok gyalogosan is járhatók, melyhez feltétlenül vigyünk magunkkal erős talpú papucsot vagy műanyag szandált. A szállodákban kifüggesztik az apály-dagály előrejelzéseket, ezek alapján tervezhetünk felfedező utakat.

 

ORVOSI ELLÁTÁS

A turisták által gyakran látogatott helyek környékén számos magánklinika található, ahol szükség esetén nyugat-európai színvonalú orvosi ellátást lehet igénybevenni. A klinikák számláit a hazai utasbiztosítók általában elfogadják.

 

KÖZLEKEDÉS

Kenyában a legelterjedtebb utazási forma a Matatu, vagyis iránytaxi. A forgalmas utakon percenként járnak, automatikusan felveszik az út szélén várakozó utasokat, le és felszállni bárhol lehet. Rövidebb távolságokon a reális viteldíj 20-40 shilling fejenként, melyet célszerű aprópénzzel fizetni. A parton és a városokban elterjedt az ázsiából ismerős tuk-tuk (~200 shilling), taxival (~400 shilling) is lehet utazni, az ajánlott viteldíjból kötelező alkudni. A magas vámok és a rossz utak miatt az autóbérlés nagyon drága, a balodali közlekedés és az igen agresszív vezetési stílus sem könnyíti meg az autósok dolgát.

 

IDŐJÁRÁS

Kenya az egyenlítő mentén a trópusi éghajlati övezetben fekszik. Az óceán partján egész évben kellemes, napos nyári idő van, nappal 26-33, hajnalban 22-25 fokos hőmérséklettel és magas páratartalommal. A part közelében szinte mindig fúj a szél, ami még kellemesebbé teszi a 28 fok körüli átlaghőmérsékletet.

Kenya jelentős része 1000-2000 méter magas fennsík, ahol kellemes 21-25 fok van nappal és 11-17 fok hajnalban. Az óceánparttól távolabb és alacsonyabban fekvő, félsivatagos területeken 38 fok körüli hőség és hideg éjszakák jellemzőek, a magasabb hegyekben fagypont alatti hőmérséklet is előfordul.

Az április-június közötti tíz hetes és a november-decemberi öt hetes esős évszakokban felhősebb az idő és gyakran esik az eső.

 

    Kellemes utazást kiván:

a Jambo Rafiki Travel Csapata

ildyko19 Creative Commons License 2015.01.26 0 0 4894

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat ! :) 

Kenyai magyarok Creative Commons License 2015.01.25 0 0 4893

Nagyon sok légitársaság árulja kedvezményesen a jegyeit. A legkedveltebb a KLM mert viszonylag rövid idő alatt repüli le a távot, rövid a tranzit ideje Amsterdamban. Kilehet fogni nagyon olcsó jegyet Budapest - Nairobi viszonylatában. ( 157-165000Ft között ) Érdemes a reggeli érkezést választani ( 07:00 ) és három éjszakás négy napos szafarival lemenni Diani Beach-re. Nagyon kellemes kényelmes út mely érinti Amboseli, Tsavo West és Tsavo East Nemzeti Parkokat. 

Kivánunk kellemes utazást...

 

Jambo Rafiki Travel Services

Diani Beach Kenya

Előzmény: ildyko19 (4891)
Donibcsi Creative Commons License 2015.01.25 0 0 4892

Hat akkor a repjegyet ma vedd meg, mert nincs sok a januárból hátra:)

A villany nem gond, a konnektorhoz kell átalakító. Angol->EU, párszáz ft bármelyik villanyboltban.

Előzmény: ildyko19 (4891)
ildyko19 Creative Commons License 2015.01.25 0 0 4891

Sziasztok !

 

Nagyon sok érdekes beszámolót olvastam itt és persze hasznos információkat is szereztem. Már most kedvem lenne útra kelni , az mellett hogy én csak " potya utas" leszek . A férjem élete nagy utazása  Kenya . Szeretném a 60. szülinapján meglepni ezzel az utazással :) Olyan kérdésem lenne ha januárra  tervezek egy kenyai  nyaralást , körülbelül mennyi idővel előtte kell a repülőjegyet megvenni  ? Hogy azért árba is jó legyen . :) A másik amiről nem találtam itt infót az áram .  Úgy tudom hogy ott 240v van kell-e áramátalakító? 

 

Előre is köszi , további szép napot !

tau ba Creative Commons License 2015.01.23 0 0 4890

ott van az, csak a linkben a .pdf moge odakerult egy - jel is. Itt a helyes link: http://www.jamborafikitravel.com/images/files/kenya_visa_application_form.pdf

Előzmény: vduschek (4889)
vduschek Creative Commons License 2015.01.23 0 0 4889

A vizum letöltő oldal nem található a neten! Üdv: Vilipapa.

Előzmény: Kenyai magyarok (4888)
Kenyai magyarok Creative Commons License 2015.01.22 0 0 4888

"Senki sem tud annak az útjába állni, aminek eljött az ideje." (Victor Hugo) 
Közeleg a kaland ideje. -:) 


Amit érdemes hozni: fürdőruhát, sportcipőt, kalapot vagy sapkát, kamerát és/vagy fényképezőgépet, távcsövet, napszemüveget, naptejet, szúnyogriasztó sprayt, estére hosszú ujjú felsőt – és sok-sok jókedvet.Meleg lesz 30-33 fok éjszaka 25-29 fok várható. Nem tudom mennyire fázosak  de meleg ruhára várhatóan nem lesz szükség..-Gyógyszer: a személyes gyógyszereken kivül mást nem érdemes hozni. Ami viszonylag gyakran elő szokott  fordulni az a hasmenés s esetleges gyomor gondok. Ezek az itteni baktériumoktól adódhatnak. Kezelés tekintetében a helyi gyógyszerek lényegesen hatékonybbak a hazaiaknál. Szükség esetén beszerzésükben természetesen segítünk.-tömény alkohol ( hazai pálinka ) sokat tud segiteni a gyomornak a fertötlenitésben...-Útlevél: visszautazás napjától számitva fél évre még érvényesnek kell lennie.Gond esetén az alábbi telefon számokon érhetik el irodánkat.Magyarországról ( magyar díjszabással hívható de Kenyában csörög ) : 06212525045 , Kenyából: +254717555166Ha a telefont nem vennénk fel, akkor minden esetben vissza hívjuk a kijelzett számot!-Vizum: kiszámolt összeggel érdemes érkezni mert nem szeretnek vissza adni a határon. 40€ vagy 50$-vizumkérő lap letőlthető innen:http://www.jamborafikitravel.com/images/files/kenya_visa_application_form.pdf- Amerikai dollárt esetében csak 2000 után készültet érdemes hozni. Korábbiakból váltáskor 15-20 % -ot levonnak- szállodákban a férfiaktól vacsora alkalmával hosszú nadrágot várnak el. Hölgyektől térd kőzeli szoknyát s nem túl méllyen dekortált felsőt.Reméljük segíségükre lehettünk a készülődésben..Kellemes utazást kívánunk...
Jambo Rafiki Travel csapata

'Az idő múltával egyre kevésbé bánjuk azt amit megtettünk, de amit nem tettünk meg, arra soha nincs vigasz."Sydney J. Harris

Kenyai magyarok Creative Commons License 2015.01.20 0 0 4887

A Safari – mely szuahéli nyelven utazást jelent – általában nyitott tetejű kibusszal vagy terepjáróval történő barangolást jelent a végeláthatatlan szavannákon a vadállatok között. Éjszakára ún. lodgeokban vagy campekben szállást biztosítanak, ahol luxus-sátrakban vagy kisebb, természetes anyagból épült bungalókban európai színvonalú – némelyikben luxus szintű – pihenést nyújtanak.Safarin általában napi 2-3 túra során keresik meg a tapasztalt vezetők az állatokat, de a sok helyen szinte keresni sem kell őket, akár a sátrunk közelében is láthatók. Az ember egy múltszázadi angol vadászregény környezetébe csöppen, ahol a valóságban átélhetjük Széchenyi Zsigmond vagy Joy Adamson regényeinek szépségeit és izgalmait.Tanúi lehetünk az állatok mindennapi szabad életének, a falka vezetéséért zajló küzdelmeknek, az oroszlánok vadászatainak, a kicsinyeiket óvó és tanító elefántoknak, vagy a folyóparton zsákmányt ejtő krokodiloknak.A National Geographic vagy az Animal Planet TV csatornák filmjeinek többségét ezeken a helyszíneken filmezték. Mivel ezeken a területeken a vadállatok óirási számban fordulnak elő, nem ritkák a több tízezres csordák sem.A szafarik ebéddel kezdődnek s azzal is fejeződnek be. Ezen időszak alatt teljes ellátásban részesülnek! Az ár minden esetben tartalmazza a parkbelépőt s az útazás teljes terjedelme alatt  a járműben az ásványvíz korlátlan fogyasztását.Az étkezések alkalmával az éttermekben rendelt italokért kell csak fizetni

vduschek Creative Commons License 2015.01.19 0 0 4886

Üdvözlet mindenkinek! Kérdésem: jön e valaki január 25.- én a Neckermannal Kenyába ? Szép napot! Vilipapa.

Kenyai magyarok Creative Commons License 2015.01.17 0 0 4885

Az egyik legkedveltebb szafarink:

 

A Maasai Mara szafari 
Az egy hetes szafari ami Nairobiból indul s Dianiban végződik.- érintett parkok: Masai Mara, Lake Nakuru, Amboseli Nemzeti park illetve Tsavo West és EastSzállások : 

1-2 éjszaka Ashnil Mara Canp  http://www.ashnilhotels.com/ashnil-mara/

3. éjszaka  Lake Nakuru  Lodgehttp://www.lakenakurulodge.com

4. éjszaka : Sentrim Camp Amboseli http://www.sentrimhotels.net/index.php/sentrim-amboseli-lodges-in-amboseli

5. éjszaka  Sarova Salt Lick Hotel Tsavo west.http://www.sarovahotels.com/saltlick/

6. éjszaka  Ashnil Aruba Lodge Tsavo East,http://www.ashnilhotels.com/ashnil-aruba/

Ezt kővetően érkezés Diani Beachre.Safari alatt A szafarik ebéddel kezdődnek s azzal is fejeződnek be. Ezen időszak alatt teljes ellátás.

Az szafari alatt a járműben az ásványvíz korlátlanul fogysztható. Az étkezések során az éttermekben rendelt italokért kell csak fizetni

Szafari jellege: privát

Kenyai magyarok Creative Commons License 2015.01.16 0 0 4884

 

Örömmel olvassuk, hogy jó magyar szokás szerint, igyekeznek a kenyai magyarokat immáron sokadik alkalommal más szinben beállítani.. Ennek örülnünk kell mert foglalkoznak velünk s bizonyára bántunk egyes érdekeket, és igenis meghatározói vagyunk a kenyai utazásoknak.Nem kivánok a primitiv rágalmakra reagálni, de vannak tények amiket nem lehet figyelmen kivül hagyni, és ez egy ragyogó alkalom hogy megosszam.

A Jambo Rafiki Travel  Services egy Kenyában bejegyzett regisztrált adót fizető 100 % kenyai tulajdonú utazási iroda mely február 1-től  tagja a világ egyik legnagyobb utazási irodák  szakmai szervezetének a  SKAL-nak. 

Szafariainkat,, útjainkat nem az utcán, nem a strandon áruljuk, és mutatjuk be, hanem Diani Beach egyik legnagyobb s léegszebb irodájában vagy szállodáink medence partján sok esetben egy pohár koktél mellett.

Egy rosszul sikerült az igéreteinket nem beteljesítő szafari után minket nem az óceán parton vagy az utcán kell keresni.

Az utazások mellé utasbiztosítást adunk amely az egész világon elfogadnak. Szafariaink alatt az utasok teljes biztósítást élveznek és szükség esetén az orvosi ellátás helikopterrel érkezik. ( igaz szükség még nem volt rá. ) 

Minket éjjel, nappal lehet hívni a nyaralás alatt a mi költégünkön a mi telefonunkon. 

Magyarországról is hívhatóak vagyunk magyar díjszabással.

Nem kérünk készpénzt ( az utcán a fa mögé bújva ) az utak ellenértéke minden esetben banki utalás utján teljesül.

A reptéri transzfert privát jeeppel végezzük vagy luxus érzését sugalló kisbusszal melyben hütőtt italokat fogyaszhatnak s a gyermekek akár mese filmet nézhetnek út közben..

Az itt és más fórumokon kifejezésre jutatott számtalan pozitiv véleményeket nem mi írjuk, hanem vendégeink akik útjaink valamelyikén rész vettek. Többségük valós nevét használva, ellentétben az itteni fantom nevekkel melyeket a napokban regisztráltak. Nagyon sok vendégünk érkezik vissza idén is hozzánk annak ellenére hogy tavaly is itt nyaraltak. Talán nem alaptalanul.

Ügyfélszolgálatott üzemeltetünk, ahova a beérkezett levelekre 15-30 percen belül  24 órán keresztül válaszolunk. Munkatársaink elhivattotak, munkájukat odaadással s nagy örömmel végzik.

A Jambo Rafiki Travel europai mércével nézve is egyike a legtöbb szafarit kináljó irodáknak

A Jambo Rafiki Travel facebookos oldal üzemeltet, s az elmúlt év során több mint 2000 képpel igyekezett ezt a csodálatos országot bemutatni Mindezt a több mint 10000 like értékeli s nem itt a minden alapot nélkülöző lejáratás gerjesztő vélemény, amelynek amúgy sincs semmi köze  az iroda szakmai szinvonalához. Örömmel tudnám meg hogy a posztolót az irigység vagy az undor vezérelte a vélemény nyilvánításra, vagy épp a szakmai irigység..

A hivatkozásban szereplő hirdetés némi ismereteket nélkülőző de igen jól megfogalmazott, gratulálok hozzá...

Köszönjük a lehetőséget hogy mindezt itt s most elmondhattuk…

 

Jambo Rafiki Travel Services

Diani Beach, Kenya

 

 

 

boze Creative Commons License 2015.01.14 0 0 4882

Szia!

 

Tudnál linket küldeni ezekről az árakról?

Kösz!

Előzmény: Jambó2015 (4881)
Jambó2015 Creative Commons License 2015.01.13 0 0 4881

Valaki Februárba?Remek repjegy árak vannak Budapesti indulással.

Kenyai magyarok Creative Commons License 2015.01.11 0 0 4880

A Jambo rafiki travel szolgáltatásai,:

 

- mi adunk egy telefont amivel 24 órán keresztül a mi költségünkre hivhatsz minket s Magyarországot.

- utasbiztósítást tudunk adni mely a helyi magán korházakba szól ( lehetnének a kórházak bárhol a világon.. Tiszták jól felszereltek s luxust sugallanak ) A biztósítás egész világon érvényes nem csak Kenyában...

- a reptéri transfer privát jeeppel vagy mini busszal történik, ahol csak ti vagytok a kocsiban. Ha tiz család érkezik akkor tíz kocsival áll ki a Jambo Rafiki.

- A transfer alatt hideg sőrt, pezsgőt, vörösbort , s üdítőt szolgálunk fel..-

-mi itt vagyunk 365 nap a nap 24 órájában. Ha bármi történik 10 percen  belül a szállodában vagyunk.

-Magyarországról magyar dijszabással hivhatsz minket 24 órán keresztül ( 06212525045 )

-Minden leveledre max egy órán belül válasz kell hogy kapj..

 

www.jamborafikitravel.com

 

Köszönjük, és kellems nyaralást  és nagyon boldog új évet kivánunk.

 

 

a KenyaiMagyarok

Jambó2015 Creative Commons License 2015.01.06 0 0 4879

Van. Írj emailt.

tau ba Creative Commons License 2015.01.06 0 0 4878

Persze, csak pont az lenne a lenyege a forumnak, hogy olyat keressek meg, akivel mar van pozitiv tapasztalat, nem pedig az elso szembejovot.

Előzmény: Jambó2015 (4877)
Jambó2015 Creative Commons License 2015.01.05 0 0 4877

Szia. Minden szállodában lehet  választani egy csomó szafari közül,utcákon is sok iroda ahol lehet alkudozni is .Vagy akár Helyi srác Mathias aki tud magyarul is minden programot le tud szervezni legjobb árakon.

tau ba Creative Commons License 2015.01.05 0 0 4876

Sziasztok, van itt olyan ember, aki a Jambo Rafiki-vel utazott Kenyaban (kornyeken) es nem 1db hozzaszolasa van csak, amiben eppen oket isteniti? Melyik egyeb utazasi irodakat ajanljatok. Lehet nyugodtan helyi is, a nyelv nem problema. Van olyan, aki maganak szervezett le szafarit innen?

papacsu Creative Commons License 2014.12.11 0 0 4875

Kedves Fórumozók!

 

Most érkeztünk meg Kenyából és szeretnénk pár hasznos dolgot megosztani, mivel mi is sok segítséget kaptunk erről az oldalról.

Az első kenyai nyaralásunkat és a Szafarit a Jambo Rafiki vagyis Pamlényi Miklós szervezte.

Miklós személyesen fogadott bennünket a reptéren és terepjárójával vitt el minket a szállásunkra Neptune Beach Village-be. Mindenben segített és közben járt…

A szoba és az ellátásunk kiváló volt, külön kiemelnénk azt a rengeteg trópusi, mézédes gyümölcsöt és a belőlük készült friss italokat, melyek ízeit még most is a szánkban érezzük.

Az óceánpart csodálatos fehér homokos, a víz kellemesen meleg.

Javasoljuk megnézni a parttól kb 500-600 m-re levő korallzátonyt, ahol rengeteg tengeri sünt, csillagot, uborkát, tengeri pókot, színes korallokat és számtalan színesebbnél színesebb trópusi halat csodáltunk meg. A programhoz feltétlen szükséges gumicipő, pipa és szemüveg. A helyi „Beach Boy”-sok szervezik, a felkínált árból alkudni kötelező.

A tengerparton ill. a szálloda területén ajándék tárgyakat nem célszerű vásárolni – horror áron kínálják, ugyanazokat a portékákat a Jambo Rafiki utazási iroda melletti kis  ajándék üzletben  - Miklós közbenjárásával – töredék áron megvásárolható.(személyes tapasztalat, hogy a bolti ár 15-szöröséért kínálták a parton az árut).

A szállás területe szinte egy trópusi kert csodálatos, üde zöld kókuszpálmákkal, majom- kenyérfákkal és szebbnél szebb virágos bokrokkal.

A  kertben több majom család él, ha elhagyjuk a szállást ügyelni kell, hogy a teraszajtót reteszeljük be, mert még a szobába is bejárnak és kirámolják a szobát, egyébként nagyon aranyosak, játékosak, kézből esznek -  kifejezetten szeretik a banánt.

Meglátogattuk Miklós kíséretében a helyi árvaházat - ruhákat, írószereket és édességet vittünk ajándékba- mivel az állam nem támogatja, ezáltal adományokból tartja fenn magát. Ajándékunkat énekszóval köszönték meg.

Szafarizni az Amboseli (Kilimanjaro)  és a Tsavo East-on voltunk, a Big Five-ból az orrszarvún kívül mindegyiket láttuk.  

Mivel  esős időszak után voltunk, mindkettő nemzeti park csodálatosan zöld, reggelente friss harmatos volt. A szafari során a sofőrök rádión folyamatosan kommunikálnak egymással, így ahol vadat látnak azonnal tudatják a többiekkel, így nem maradunk le semmiről.

A  szafari felejthetetlen élményt nyújt. Mi szafarizni Miklós javaslatára papucsban és rövidnadrágban voltunk, mivel a kocsiból kiszállni úgysem szabad!

Naptej és szúnyogriasztó feltétlen szükséges.  

Nem oltattuk magunkat malária ellen, de szerintünk nem is szükséges.

 

Ezen az oldalon is szeretnénk megköszönni Pamlényi Miklós egyedülálló, személyes igényeinket maximálisan figyelembe vevő  szervezését, amellyel egy életre szóló élményt nyújtott számunkra.

Ezenkívül külön köszönetet szeretnénk mondani sofőrünek és szafari vezetőnknek Joshua-nak  önzetlen segítségéért. 

 

Takácsék

Bondor-Gyurkó Creative Commons License 2014.12.09 0 0 4874

Sziasztok

 

Elsődlegesen megjegyzem nem elsőnek utaztunk ki Kenyába, mert már az első alkalommal szerelem volt első látásra, már akkor tudtuk, hogy nem utoljára vagyunk itt. Az utazásunkat minden alkalommal a Kenyai magyarok oldalon szerveztünk és mostsnem csalódtunk.... most bátrabbak voltunk és már kihasználtunk a Mikiék által felajánlott autóbérlést, mely borzalmas nagy szabadságot adott és a tavaly bejárt éttermeket, partszakaszokat sorra lelátogattuk. Életünk legszebb napját is Mikiék szervezték a legszebb szállodában (Swahili Beach Hotel) , maszájokkal, íncsiklandozó ételekkel és felejthetetlen fotókkal távoztunk az esküvőnk napjáról. Még a mai napig mi is ámulunk, hogy milyen jók a képek és az érzés amit átéltünk leírhatatlan.

 

Ebola, talán ez a téma érdekelte a legjobban az ismerőseinket, indulás előtt tájékozódtunk és teljesen megnyugodtunk Miki szavaira, hogy itt NINCS, semmilyen betegségtől nem féltem és nem is tartottam attól, hogy bármit is elkaphatunk, teljesen biztonságban éreztem magam most és a tavalyi év során is.

 

Kenya - Talán ezt soha senki nem fogja megérteni, hogy miért is szerelem....talán úgy tudnám leírni, hogy ahogy az ember kiér a tengerpartra (Nomad beach) és ami fogadja, na ez az a szerelem....a kép ami fogad ....hát leirthatatlan, gyönyörű, fenséges, csodálatos.

Az emberek szeretete, nyugalma, barátsága....na talán ezt kellene minden embernek tanítani, mert... példaértékű.

Utazásunk során meglátogattunk egy árvaházat is, több táska játékkal érkeztünk és a kicsit szeme amit sugárzott, mosolyuktól még most is elolvadok....

 

Szóval, hogy nekünk mit jelent Kenya....leírhatatlan nyugalmat, szeretettet és példa értékű emberi értékeket, érzéseket mindenkinek csak ajánlani tudom, és ha hezitálsz nyugodtan keresd őket: Kenyai magyarok vagyis a Jambo Rafiki Travel csapata a legprofibb csapat bármilyen utazás szervezésében ezt nem is bizonyítja jobban, hogy már szervezik a 2015 év végi utazásunkat is....Köszönjük nektek és mindekinek hatalmas puszi küldünk.

Adrienn és Csaba

Kenyai magyarok Creative Commons License 2014.12.03 0 0 4873

A Jambo Rafiki Travel Service szerződőtt partnere a kenyai Heritage biztósító társaságnak. Készséggel allunk rendelkezésére minden Kenyába útazónak, akárcsak  utasbíztósítás megkőtésével is..

 

Jambo Rafiki Travel Service