Keresés

Részletes keresés

Simon Mate87 Creative Commons License 2015.03.13 0 0 4919

"A változatos domborzat miatt az időjárás is változó. A Kenyai-fennsík nyugati részét meleg, esős idő jellemzi egész évben. A legnagyobb esőzések áprilisban vannak, a legkevesebb eső januárban esik. 14-36°C között változik a hőmérséklet. A legkellemesebb időjárással a Rift-völgy és a központi felföld rendelkezik az országban. Az átlag hőmérséklet 10-28°C közötti, az esőzések két jelentősebb időszaka márciustól június elejéig, illetve októbertől november végéig tart. Kenya északi és keleti területén nagy melegre, 40°C feletti hőmérsékletre kell számítani. Az esőzéseket erős viharok kísérik. Július a legszárazabb, november a legesősebb hónap. A parton mindig magas a páratartalom, esőzések februártól májusig jellemzők. A monszun az északkeleti területeken októbertől áprilisig, a délnyugati területeken az év további részében jellemző. Az átlag hőmérséklet 22-30°C között mozog. (www.meteo.go.ke). A fő turista szezon januárban és februárban tart, ekkor a legmelegebb és legszárazabb az idő. A szafarira is ez az idő kedvez, így ez a legzsúfoltabb időszak, és az árak is ekkor a legmagasabbak. Júniustól októberig a gnúk ezrei vándorolnak a Serengetitől a Masai Mara Nemzeti Rezervátumba. Márciustól májusig nem tanácsos utazni, az állatok elbújnak, de a szúnyogok rajzanak."

 

Személyes tapasztalatom még nincs az ügyben, de reméljük a legjobbakat :)

Előzmény: Attika30 (4916)
Simon Mate87 Creative Commons License 2015.03.13 0 0 4918

Azt hiszem nekem is :)  

Előzmény: hafikriszta (4917)
hafikriszta Creative Commons License 2015.03.12 0 0 4917

Vasárnap indulunk Kenyába nyaralni a lányommal. 

Úgy gondolom életünk nagy kalandja lesz:)

Attika30 Creative Commons License 2015.03.11 0 0 4916

Sziasztok!

 

Kenyába mikor, melyik hónapban célszerű leginkább utazni időjárás szempotból? A július, augusztus az milyen? Köszi a segítséget :)

Simon Mate87 Creative Commons License 2015.03.09 0 0 4915

Szia! Én is hamarosan utazom :)  Április 11.én érkezem meg.

 

Meddig maradsz Kenyában? Mik a terveid? 

Előzmény: Piroska Pusztai (4912)
Obadiah Creative Commons License 2015.03.06 0 0 4914

Melyik napon utazol Piroska?

Előzmény: Piroska Pusztai (4912)
Obadiah Creative Commons License 2015.03.06 0 0 4913

Sziasztok! A kérdésem: nincs e valakinek köztetek egy doboz feleslegessé vált Malaron 250-es tablettája. Szívesen átvenném.

Piroska Pusztai Creative Commons License 2015.03.02 0 0 4912

Üdv mindenkinek! Április közepén utazom Kenyába, Nairobiba. Útitársat keresek.

Kenyai magyarok Creative Commons License 2015.03.01 -1 0 4911

Kedves Andi,

 

a Jambo Rafiki Travel email cime: travel@ jamborafikitravel.com

itt talán gyorsabb a komunikáció. Tel.sz : 06212525045 magyar díjszással hívható de itt Kenyában cseng,

 

Kellemes hétvégét kivánunk:

 

 

Előzmény: antevasin (4909)
G-lader Creative Commons License 2015.03.01 0 0 4910

Sziasztok!

 

Többen is írtátok hogy voltatok árvaházban, és vittetek nekik ajándékokat. Az lenne a kérdésem hogy ilyen esetben mit érdemes vinni ami tényleg hasznos, és jól jön nekik? Egyáltalán van értelme itthonról vinni (repülőn ugyebár a csomagsúly elég korlátozott), vagy inkább érdemes ott kint megvenni, és elvinni hozzájuk?

antevasin Creative Commons License 2015.02.26 -1 0 4909

Kedves Antist és Kenyai Magyarok!

 

Igen, tudom hogy a helyi utak hagynak némi kívánnivalót maguk után, ráadásul épp az esős időszakban, de a jegyek megvannak, szóval nincs visszaút! :)

 

A Kenyai Magyarokat is kérdezném, hogy mi ezzel kapcsolatban a tapasztalatuk.

 

Az oltásokat akkor nem fogom túlzásba vinni, köszönöm szépen a válaszokat. Hálás vagyok a szafari tippekért is, de nálam picit árnyaltabb a helyzet, mert először egy baráti házaspárt látogatunk meg Kisumuban és majd onnan kalandoznánk Maasai Mara, Amboseli és Diani Beach fele. Azt megkérdezhetem, hogy egy hasonló út, mint amit lenntebb leírt, mennyibe kerül? Vagy írjak inkább privát e-mailt?

 

Illetve, azt is, hogy mennyivel hamarabb kell lefoglalni azt?

 

Köszönöööm,

Andi

Előzmény: Kenyai magyarok (4908)
Kenyai magyarok Creative Commons License 2015.02.25 0 0 4908

Kedves Andi,

 

Kenyában nem írnak elő kőtelező oltást. Magán véleményem hogy nem is kell. Kenya fertőzésektől mentes. Ha Tanzániába utaznának ott előírás a sárgaláz elleni védőoltás. Ami veszélyként leselkedhet az a malária. Évek során még nem volt olyan vendégünk aki ezt elkapta volna. Elegendőnek bizonyult eddig az elektromos szúnyog risztó s a bőrre kenhető riasztó krémek. A szállodák s kempingek szinte minden esetben szúnyoghálót biztosítanak az ágyak fölé. ( Diani Beachen számtalan laboratórium van ahol 5 perc alatt elvégeznek egy malária tesztet és kellő gyógyszert tudják biztosítani. )

 

 A Jambo Rafiki Travel nagyon sok szafarit csinál. egyik legkedveltebb.

Érkezés:   07:25 órakkor  Bécs (vagy Budapest - Amsterdam)-  útvonalon Nairobiba. ( 11,15 útazás )

A reptéren kollégánk várja a vendégeket  s kezdődik a kaland.

Első éjszaka  Amboseli Nemzeti Park..Szállás Sentrim Camp Lodge Közvetlen a Kilimanjaro lábánál...

Második éjszaka Tsavo West National ParkSzállás  Sarova Salt Lick Game Lodge. Egy nagyon különleges felejthetetlen hangulatú szálloda. Az állatok közelsége lenyügőző

Harmadik éjszaka:  Tsavo East National Park SzállásAshnil Aruba Lodge.   Egy igazán elegáns luxus lodge, kínálva a kenyai érzést.

Ellátás a szafari alatt: teljes.  A szafari alatt a járműben az ásványvíz korlátlanul fogyasztható. Az éttermekben az étkezések alkalmával rendelt italokért kell csak fizetni. A szafari ebéddel kezdődik s azzal is fejeződik be..

Jellege: privát  ( A járművet a szafari teljes időtartalma alatt csak egy család vagy baráti kőr használja )

Opció lehet hogy első két éjszaka Amboseli s a harmadik Tsavo East nemzeti parkban tőltik a vendégek. Árat nem befolyásolja

Érkezés Diani Beachre ( negyedik éjszaka ) Szálás :Baobab Beach Resort & Spa Egészen kiváló szálloda. A 2014-es évben elvitte az összes nemzetkőzi szakmai elismerést ami ebben a kategoriában kapható...

Ellátás: All inclusiveSzoba tipusa: standard / lehetőség szerint óceánra néző, kertkapcsolatos

Kategoria : 4 plusz

Válaszható szállodák: 1) Swahili Beach Resort & Spa  http://www.swahilibeach.comSzoba tipusa: standard / lehetőség szerint óceánra néző, kertkapcsolatosEllátás: félpanzió2 )

The Sand at Nimad Beach Hotel http://thesandsatnomad.com/en/Ellátás félpanzióSzoba tipusa: standard / lehetőség szerint óceánra néző 

 

Reméljük tudtunk segíteni .

 

Jambo Rafiki Travel Services / KenyaiMagyarok

travel@jamborafikitravel.com

Előzmény: antevasin (4902)
Kenyai magyarok Creative Commons License 2015.02.25 0 0 4907

Kedves Tau Ba

 

A tapasztalat azt mondatja velünk hogy az általános védelezés elegendőnek szokott bizonyulni. Az elektromos szúnyog risztó és a bőrre kenhető krémek eggyütesen megfelelő védelmet nyújtottak eddig. A Jambo Rafiki Travel nagyon sok szafarit csinál, de még seni sem kapta el a maláriát az ittléte alatt. Tudom ez nem garancia, azt szoktuk mondani hogy mindenki maga döntse el mi nyújt számára kellő védelmet..

Jambo Rafiki Travel Service / KenyaiMagyarok

Előzmény: tau ba (4901)
antist Creative Commons License 2015.02.24 0 0 4906

Diani Beach, mi a Baobab hotelben voltunk, nagyon a topon van, csak ajánlani tudom.

Szép, tiszta, minden megvan ami kell a pihenéshez, három medence, vakítóan fehér tengerpart, finom kaják, kényelmes szoba, no meg a különlegessége a sok majom akik aztán csinálják a műsort rendesen. Már önmagában ez egy feledhetetlen élmény volt.

Előzmény: G-lader (4899)
antist Creative Commons License 2015.02.24 0 0 4905

Most jöttünk vissza, még él minden bennünk.

Az esős időszakban nem azért nem jó menni mert esik hanem azért mert gyakorlatilag nem lehet közlekedni. A földutakat használhatatlanná teszi, értelmetlen ebben az időszakban kimenni.

Oltások, semmi nem kell, nincs semmi veszély.

A városok és a nemzeti parkok között igen jelentős távolság van és az úthálózatuk hegy némi kívánni valót, konkrétan Nairobi-Amboseli 5 óra autóval.

Ha tengerpart akkor Nairobiból belföldi repülővel Mobasa, ott Diani Beach, gyönyörű, hibátlan.

Egyéni szervezés helyett szívből ajánlom a Jambo Rafiki travelt, minden személyre szabva, egyedi igényeket maximálisan kielégítve oldanak meg mivel kint élnek.

Speciel Mombasában egyedül nem mászkáltunk volna.

Előzmény: antevasin (4902)
antist Creative Commons License 2015.02.24 0 0 4904

Semmiféle maláriáról nincs szó, teljesen biztonságos, még védőoltásra sincs szükség ezt saját tapasztalatból merem állítani. Az ivóvizet nem szabad fogyasztani, elég vacak a palackozott vizük de csak a jégtől lehet hasmenést összeszedni.

A szúnyogok ellen, mint csípés, helyi elektromos szúnyogriasztót kell venni, egy szúnyog sem csípett meg bennünket 2 hét alatt de még a teraszon vagy a szabadban sem.

Most nincs is szúnyog szezon, az az esős évszak után van csak.

Előzmény: tau ba (4901)
antist Creative Commons License 2015.02.24 0 1 4903

Sziasztok, üdv mindenkinek!

 

A napokban jöttünk haza párommal egy igazán feledhetetlen és élményekkel teli útról Kenyából.

Először is köszönetet mondok ez úton is Pamlényi Miklósnak a Jambo Rafiki iroda tulajdonosának akiről már ezen a fórumon sok jót olvastam és így személyesen is alá tudom támasztani.

Néhány apró minimális kifogásolható dolgok, melyek szinte eltörpülnek a rengeteg pozitív mellett, csakis ajánlani tudom és fogom is mindenkinek.

Hazafelé jövet elterveztem hogy alaposan leírom tapasztalataim és élményeim de ahogy visszazökkentem a hétköznapok szürkeségébe, időhiány miatt egyenlőre ez csak terv marad.

Ettől függetlenül ha valakit érdekel, nagyon szívesen megosztom bárkivel.

A leírás egyenlőre napolva.

antevasin Creative Commons License 2015.02.23 0 0 4902

Kedves Kenyai Magyarok és Kenyát már sikeresen megjárt emberek! :)

 

Nekem is lenne egy-két kérdésem az utazással kapcsolatban. Én édesanyámmal utazom április vége-május elején, és tudom, hogy ez a legkegyetlenebb esős időszak, de azért ettől függetlenül be lehet vállalni egy vagy két szafarit ugye?

 

Az oltásokkal kapcsolatban nem tudom melyik fölösleges és melyik jó azért ha megvan. Pl. a vírusos agyhártyagyulladás ellenit vagy a hastífuszellenit mennyire indokolt beadatni?

 

Ugyanakkor, hogyha egyénileg szeretnénk megszervezni az utazásainkat, akkor mondjuk városok vagy nemzeti parkok között (pl. Masaai Mara - Amboseli vagy Amboseli - tengerpart) milyen költségekre lehet számítani, mi a megszokott?

 

Illetve bármi más hasznos utazási tanácsot is megköszönnék (inkább a helyi közlekedés és az oltások okoznak most nekem gondot).

 

Köszönöm szépen!

Andi

tau ba Creative Commons License 2015.02.23 0 0 4901

Malariaval kapcsolatban mi a tapasztalat? Mombasa kornyeke, Tsavo-East-West es Amboseli nemzeti parkok, es gyerekekkel mennenk (7 es 11 evesek). Szedessunk veluk valamilyen malariaellenes gyogyszert es vallaljuk az esetleges mellekhatasokat vagy inkabb nyomassuk a szunyogriasztokat es kockaztassuk hogy elkapjuk a malariat?

G-lader Creative Commons License 2015.02.20 0 0 4900

Ez lenne az első utam Kenyába (sőt ilyen messzire is) és mivel egyedül utaznék szeretném megkérdezni Ti milyen tapasztalatokat, gyakorlati tanácsokat tudnátok adni, mit érdemes megnézni, illetve mi mennyibe kerül?

Ami érdekelne pl. hogy :

Mibe kerül egy 2 napos safari?

Milyenek az éttermi ital és étel árak?

Milyenek a taxi árak?

Milyenek a rendes búvárkodás árak? Ill. ha az ember snorkeling-ezni  akar akkor érdemes-e vinni a saját felszerelést, vagy lehet ott kölcsönözni, stb?

Mit érdemes mindenképpen megnézni, szóval mi legyen az ami semmiképpen se maradjon ki?

Mit érdemes még becsomagolni a magától értetődő cuccokon kívül?

Pénzügyeket hogyan érdemes rendezni? Inkább kártya vagy inkább KP? KP-t milyen pénznemben érdemes vinni? Vannak erre vonatkozólag vám vagy egyéb megkötések?

Tényleg, vám kapcsán, ha kint veszek 1-2 ajándéktárgyat arra van bármi megkötés?

 

 

Köszönöm előre is a segítséget!

Előzmény: G-lader (4899)
G-lader Creative Commons License 2015.02.20 0 0 4899

Sziasztok!

Esetleg valaki volt már a  Southern Palms Beach Resort (Diani Beach, Ukunda, Kenya) -ban, van ezzel a hotellel tapasztalatotok?

Kenyai magyarok Creative Commons License 2015.02.18 0 0 4898

Kenya gazdasága erős. Afrika országai között a tízenharmadik helyet foglalja el. Jelentős a kávé és tea termelése a világon vezető helyet foglanak el...Az ország Kelet-Afrika térség kereskedelmi és pénzügyi központja. 

Ipara Kelet-Afrikában a legfejlettebb, az 60- as évek  óta sokat fejlődött. Könnyűipara mellett a közlekedési eszközök gyártása és a vegyipar jelentős. A szolgáltatás mára a legnagyobb értéket termelő ágazata. Kiemelkedő jelentőségű az 70 es években fejlődésnek indult idegenforgalom.

Előzmény: VBL (4897)
VBL Creative Commons License 2015.02.14 0 0 4897

Üdvözletem a topicnak !

 

Kenya jelenlegi megítélése milyen ? Afrika gazdagabb országai közé tartozik ? 

marrmor Creative Commons License 2015.02.11 0 0 4896

Az African Safari Club (ASC) szállodáiról tud valaki valamit? Mombasától kb 15 km-re északra, egy gyönyörű hosszú, fehérhomokos öbölben volt jónéhány, különböző kategóriás szállodájuk - a legolcsóbban megszállva is átjárás volt a többibe, közös kert, medencék, sőt étkezni is lehetett akármelyikben. Az öreg, aki az ASC-t létrehozta, lehet, hogy már nem is él, és valami olyasmit hallottam, hogy a kenyai állam kisajátította a területeit... Kenyai magyarok, jártatok arra mostanában? (Régi szép emlékek fűznek oda, de hát változik a világ)

Kenyai magyarok Creative Commons License 2015.01.29 0 0 4895

HASZNOS INFORMÁCIÓK UTAZÁS ELŐTT

 

VÍZUM

Az Európai Únió állampolgárai érkezéskor vízumot kötelesek kiváltani, melynek díja fejenként 50 USD vagy 40 EUR. Célszerű előre kiszámolt bankjegy-címleteket előkészíteni, gyakran nem tudnak visszaadni. USA dollárból csak a 2001 utáni dátumozott bankjegyeket fogadják el, ezt érdemes ellenőrizni. A vízum maximum 3 hónapos tartózkodásra jogosít, mely további 3 hónappal meghosszabbítható. A vízumkérő lapot érdemes előre kitölteni, letölthető innen. Az útlevelek lejáratát időben ellenőrizni kell, legalább 6 hónap érvényesség szükséges beutazáskor.

 

VÉDŐOLTÁSOK

Kenyai utazáshoz jelenleg nem szükséges védőoltás. Hosszabb tartózkodás esetén nem árt ha rendelkezünk hepatitis elleni védőoltással. Tanzániába vagy más kelet-afrikai országba utazáshoz Sárgaláz elleni védőoltás és oltási könyv szükséges. Malária-ellenes tabletták szedését a helyi orvosok nem javasolják, mert kevéssé hatásosak és károsítják a májat. A december-március közötti főszezonban az óceánparti területeken gyakorlatilag nincs szúnyog, safarira azonban érdemes szúnyogriasztó krémet vagy spray-t hozni.

 

BIZTOSÍTÁS

Kenyában valamennyi turisztikai szolgáltató rendelkezik kötelező felelősségbiztosítással. Ettől függetlenül mindenképpen  javasoljuk utazási és poggyászbiztosítás megkötését. A bankkártyák többségéhez automatikusan jár valamilyen utazási biztosítás, ennek tartalmáról a kibocsátó bank tud felvilágosítást adni.

 

RUHÁZAT

Az óceánparton egész évben trópusi meleg van, könnyű nyári ruházat mellé érdemes kalapot vagy sapkát hozni az erős napsütés miatt. A nyilvános meztelenség semmilyen formája sem elfogadott Kenyában, nudista strandok nincsenek. Az érzékeny bőrűeknek erős fényvédő faktorú napolajat vagy naptejet javaslunk használni. Safarihoz kényelmes sportcipőt, rövid- és hosszú nadrágot, hosszú ujjú felsőt érdemes magunkkal hozni, mert a fennsíkokon esténként hűvös lehet az időjárás. A szállodai éttermek többségében a férfiaknak a gyarmati időkből származó angol etikett szabályai szerint vacsoránál hosszú nadrágot kell viselniük.

 

PÉNZVÁLTÁS

A hivatalos fizetőeszköz a Kenyai Shilling, mely 2.50-2.70 árfolyamsávban mozog a forinthoz képest. Vásárláshoz illetve szolgáltatások igénybevételéhez érdemes pénzt váltani, 2001 utáni dollárt és eurót elfogadnak. Szállodákban és a legtöbb szolgáltatónál, nagyobb üzletekben elfogadják a bankkártyákat, de általában jobban örülnek a készpénznek.

 

VÁSÁRLÁS

Kenyában nagyon sok az utcai és alkalmi árus, ahol az országra jellemző ajándéktárgyakat ékszereket, gyümölcsöket, stb. lehet vásárolni. Az alku kötelező, általában az ajánlott ár feléért is hozzá lehet jutni a portékához. Az alku itt természetes, az eladó nem fog megsértődni akkor sem, ha túl alacsony árat akarunk elérni. A városokban és az óceánparti frekventált helyeken európai színvonalú szupermaketekben lehet vásárolni, ahol a parmezán sajttól a betonkeverőig minden kapható. Lehetőleg semmilyen szolgáltatásra vagy árura ne adjunk előleget. Ha ez mégis szükséges, kérjünk valamilyen bizonylatot.

 

BORRAVALÓ

Kenyában nem várják el a borravalót, azonban ha a számla értékének kb. 5% körüli összegével megtoldjuk a fizetést, széles mosolyt és legközelebb még előzékenyebb kiszolgálást kapunk. Ha nagyobb címlettel fizetünk, a visszajárót automatikusan visszahozzák, a borravalót ebből célszerű adni. A szállodai személyzetnek extra kérés esetén sem szokás 50-100 shillingnél több hálapénzt adni, ennek is nagyon örülnek. Kenyában az átlagfizetés 10 ezer shilling, ami kb. 26 ezer forint havonta, ehez mérten kalkuláljunk.

 

NYELV

Kenya hivatalos nyelve a swahili és az angol, a szállodákban általában a német és francia nyelvet is megértik. A swahili nyelv szép és dallamos, érdemes pár kifejezést megtanulni, amit a kenyaiak széles mosollyal hálálnak meg.

 

MOBILTELEFON ÉS INTERNET

Kenyában az európai hálózatokkal kompatibilis, kiváló minőségű 3G szolgáltatás szinte mindenhol elérhető. Valamennyi magyar szolgáltató sim-kártyája működik Kenyában. Mivel a magyar szolgáltatók roaming díjai igen magasak (~450 Ft / perc), ezért célszerű helyi prepaid SIM kártyát vásárolni, mellyel olcsón lehet internetezni és 100 forint körüli percdíjjal európába telefonálni. A Jambo Rafiki vendégei számára igény esetén internetezésre is alkalmas, feltöltött SIM kártyát biztosítunk érkezéskor, melyhez szolgáltató-független mobiltelefon szükéges. A szállodák többségében van valamilyen internet-hozzáférési lehetőség.

 

KONNEKTOR

Kenyában az angol szabványoknak megfelelő, 240 voltos elektromos fali csatlakozókat használnak. Mobiltelefonok, notebookok és más elektromos eszközökhöz érdemes megfelelő átalakítót hozni.

 

BIZTONSÁG

Kenya jellemzően békés ország, a helyiek nagyon barátságosak és segítőkészek a turistákkal. Bátran ki lehet jönni a szállodából, megismerni a helyi életet. Fontos, hogy sötétedés után, elhagyatott helyeken kísérő nélkül ne tartózkodjunk, illetve indulás előtt tájékozódjunk a tervezett útvonal biztonságáról. Feltűnő aranyékszereket az utcán ne hordjunk, értékesebb mobiltelefonokat érdemes zsebben vagy táskában tartani. A szállodák többségében a szobákban mini-széf található.

 

FÜRDÉS AZ ÓCEÁNBAN

A kellemesen meleg és kristálytiszta óceánban nagy élmény a fürdőzés, azonban pár dologra érdemes odafigyelni. Medúzák errefelé nincsenek, de a zátonyos részeken előfordulnak tengeri sünök, amik rálépéskor fájdalmas és nehezen gyógyuló sebet okozhatnak. Apálykor a zátonyok gyalogosan is járhatók, melyhez feltétlenül vigyünk magunkkal erős talpú papucsot vagy műanyag szandált. A szállodákban kifüggesztik az apály-dagály előrejelzéseket, ezek alapján tervezhetünk felfedező utakat.

 

ORVOSI ELLÁTÁS

A turisták által gyakran látogatott helyek környékén számos magánklinika található, ahol szükség esetén nyugat-európai színvonalú orvosi ellátást lehet igénybevenni. A klinikák számláit a hazai utasbiztosítók általában elfogadják.

 

KÖZLEKEDÉS

Kenyában a legelterjedtebb utazási forma a Matatu, vagyis iránytaxi. A forgalmas utakon percenként járnak, automatikusan felveszik az út szélén várakozó utasokat, le és felszállni bárhol lehet. Rövidebb távolságokon a reális viteldíj 20-40 shilling fejenként, melyet célszerű aprópénzzel fizetni. A parton és a városokban elterjedt az ázsiából ismerős tuk-tuk (~200 shilling), taxival (~400 shilling) is lehet utazni, az ajánlott viteldíjból kötelező alkudni. A magas vámok és a rossz utak miatt az autóbérlés nagyon drága, a balodali közlekedés és az igen agresszív vezetési stílus sem könnyíti meg az autósok dolgát.

 

IDŐJÁRÁS

Kenya az egyenlítő mentén a trópusi éghajlati övezetben fekszik. Az óceán partján egész évben kellemes, napos nyári idő van, nappal 26-33, hajnalban 22-25 fokos hőmérséklettel és magas páratartalommal. A part közelében szinte mindig fúj a szél, ami még kellemesebbé teszi a 28 fok körüli átlaghőmérsékletet.

Kenya jelentős része 1000-2000 méter magas fennsík, ahol kellemes 21-25 fok van nappal és 11-17 fok hajnalban. Az óceánparttól távolabb és alacsonyabban fekvő, félsivatagos területeken 38 fok körüli hőség és hideg éjszakák jellemzőek, a magasabb hegyekben fagypont alatti hőmérséklet is előfordul.

Az április-június közötti tíz hetes és a november-decemberi öt hetes esős évszakokban felhősebb az idő és gyakran esik az eső.

 

    Kellemes utazást kiván:

a Jambo Rafiki Travel Csapata

ildyko19 Creative Commons License 2015.01.26 0 0 4894

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat ! :) 

Kenyai magyarok Creative Commons License 2015.01.25 0 0 4893

Nagyon sok légitársaság árulja kedvezményesen a jegyeit. A legkedveltebb a KLM mert viszonylag rövid idő alatt repüli le a távot, rövid a tranzit ideje Amsterdamban. Kilehet fogni nagyon olcsó jegyet Budapest - Nairobi viszonylatában. ( 157-165000Ft között ) Érdemes a reggeli érkezést választani ( 07:00 ) és három éjszakás négy napos szafarival lemenni Diani Beach-re. Nagyon kellemes kényelmes út mely érinti Amboseli, Tsavo West és Tsavo East Nemzeti Parkokat. 

Kivánunk kellemes utazást...

 

Jambo Rafiki Travel Services

Diani Beach Kenya

Előzmény: ildyko19 (4891)
Donibcsi Creative Commons License 2015.01.25 0 0 4892

Hat akkor a repjegyet ma vedd meg, mert nincs sok a januárból hátra:)

A villany nem gond, a konnektorhoz kell átalakító. Angol->EU, párszáz ft bármelyik villanyboltban.

Előzmény: ildyko19 (4891)
ildyko19 Creative Commons License 2015.01.25 0 0 4891

Sziasztok !

 

Nagyon sok érdekes beszámolót olvastam itt és persze hasznos információkat is szereztem. Már most kedvem lenne útra kelni , az mellett hogy én csak " potya utas" leszek . A férjem élete nagy utazása  Kenya . Szeretném a 60. szülinapján meglepni ezzel az utazással :) Olyan kérdésem lenne ha januárra  tervezek egy kenyai  nyaralást , körülbelül mennyi idővel előtte kell a repülőjegyet megvenni  ? Hogy azért árba is jó legyen . :) A másik amiről nem találtam itt infót az áram .  Úgy tudom hogy ott 240v van kell-e áramátalakító? 

 

Előre is köszi , további szép napot !

tau ba Creative Commons License 2015.01.23 0 0 4890

ott van az, csak a linkben a .pdf moge odakerult egy - jel is. Itt a helyes link: http://www.jamborafikitravel.com/images/files/kenya_visa_application_form.pdf

Előzmény: vduschek (4889)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!