Keresés

Részletes keresés

TamásHungary Creative Commons License 2016.02.09 0 0 4978

Sziasztok!

 

Aki megírja az e-mail címét és szeretné megtudni a történteket, annak szívesen megírom.

 

Nem látom értelmét, hogy publikusan leírjam, hogyan lettünk átverve, mert nem fogok Pamlényi Miklóssal néhány álnevén itt elkezdeni vitatkozni.

 

Mindenkinek a maga dolga, hogy mit csinál, én természetesen hivatalos úton érvényesítem jogaimat, azonban nem fogok belemenni semmilyen bazári vircsaftba.

 

Jó szándékkal figyelmeztettem az embereket, aki akarja, úgyis utána jár a Google-n, aki meg nem akar látni, az nem is fog.

sanya2003 Creative Commons License 2016.02.09 0 0 4977

Szia!Senki nem akar "építkezni"Szimplán kíváncsi vok mi lehetett a baj.

Előzmény: Donibcsi (4976)
Donibcsi Creative Commons License 2016.02.09 0 0 4976

Szazszamra vannak dicsero szavak, es egy negativ. Tokeletes magyar hozzaallas, hogy ebbolepitkezik sok ember. 

Előzmény: sanya2003 (4975)
sanya2003 Creative Commons License 2016.02.09 0 0 4975

Üdv Minden kedves fórum társnak!Mostanában szoktam olvasgatni a fórum hsz-et és mivel szívesen mennék én is Kenyába nagyon meglepet TamásHungary írása.Amennyiben lenne lehetőséged/TamásHungary/légyszi ird meg bővebben mi is volt a baj/??????/Miklósékkal.Előre is Köszönöm

Borzolt kedély :) Creative Commons License 2016.02.09 0 0 4974

Lécci nekem is.

mimi 2000 kukac citromail hu

Előzmény: TamásHungary (4971)
bigbear74 Creative Commons License 2016.02.09 0 0 4973

Szabad megkérdezni, hogy mi volt pontosan a probléma?

Mindenki ódákat zeng a Jambo Rafiki-ről, te viszont rossz szájízzel jöttél haza, de nem írtál konkrétumot.

Köszi.

Előzmény: TamásHungary (4972)
TamásHungary Creative Commons License 2016.02.08 0 1 4972

Kedves Fórumozók!

 

Pamlényi Miklós védelmezőit szeretném megnyugtatni. Eszem ágában sincs vitát kezdeményezni Pamlényi Miklósról és a Jambo Rafiki Travelről.

 

Eszem ágában sincs bárkit bármiről meggyőzni. Mindenki a saját sorsának a kovácsa és mindenki arra bízza az életét, akire akarja.

 

Aki a számtalan lehetőség közül a figyelmeztető jelek ellenére Pamlényi Miklósra bízza az életét, magára vessen.

TamásHungary Creative Commons License 2016.02.08 0 0 4971

Persze. Mi a címed?

Előzmény: Belautca (4958)
utazóRobi Creative Commons License 2016.02.08 -1 0 4970

Nagyon sajnálom, hogy ezek derültek ki Miklósról. Belenéztem a leírtakba és sajnos igazak.

kivett Creative Commons License 2016.02.08 0 0 4969

Kedves Fórumozók!

 

Kenyai utunk már félig foglalt állapotban volt egy utazási irodánál, mikor - körülményességem, és a környezetem kenyai közbiztonságba vetett kétségei miatt - szörfözgetés közben ráakadtam erre a fórumra, amelyben annyi szépet és jót olvastam Miklósékról, hogy felvettem velük a kapcsolatot. Ahogy korábbi hozzászólók is írták, minden levelemre szinte azonnali választ kaptam - mindezt január közepén, 2 héttel a tervezett utazásunk előtt.

Lényegében 2 nap alatt átszerveztük az utunkat úgy, ahogy a mi elképzeléseinknek legjobban megfelelt. Ma érkeztünk vissza, és megdöbbenéssel olvasom az utóbbi hozzászólásokat. Nehezen tudom elképzelni, mi történhetett a sokszáz hozzászóló tapasztalata után egyetlen úton, ami ilyen indulatokat vált ki, és konspirációkat gerjeszt.

Kizárólag a saját véleményem, és utunk tapasztalatait tudom megosztani mindenkivel. Az oda-, és visszaút volt az egyetlen, amit nekem kellett intéznem, így 4 héttel ezelőtt a repülőjegy alapján való érkezés és távozás közötti időszakot kellett Miklósnak számunkra leszerveznie úgy, hogy egy 2 napos szafari is benne legyen. Jól sikerült, ezúton és utólag is még egyszer köszönet mindenért!

A mombasai reptéren várt bennünket Joshua, aki elvitt bennünket a szállodánkba (Baobab), ahol felejthetetlen 7 éjszakás tartózkodásunk során rengeteg örök élményt szereztünk. Megtapasztalhattuk a kenyaiak vendégszerető barátságos hozzáállását, ami többek között az alábbiakban merült ki:

1. nem tudtunk úgy elmenni senki mellett, hogy az ránk ne mosolygott és köszönt volna, sok esetben akár beszélgetést is kezdeményezve

2. az étteremben még le sem ültünk egy asztalhoz, már többen léptek oda, hogy felvegyék az italrendelésünket (all inclusive révén ezen nem múlt semmi)

3. ha véletlenül úgy alakult, hogy a párom fotózott valamerre, én pedig csak pihengettem, valaki mindig odalépett, megkérdezte hogy vagyok, jól érzem-e magam, minden rendben van-e

4. az egyik animátor "kislány" - Sarah - konkrétan magyar szavakat is ismer, a magyar vendégektől folyamatosan tanul, próbálja használni, és sosem ment el úgy mellettünk, hogy ne köszöntött volna egy hatalmas "SZIJA"-val.

Finnyás és kényes gyomrú vagyok (nem szeretem a halat, csirkét, gombát, stb.), de nem maradt olyan alkalom, hogy éhes maradtam volna, minden étkezés során tudtam választani magamnak valami finomat, és egy pici rosszullét sem árnyékolta be az ottlétünket.

Még egy hathatalmas pozitívum, hogy a szállodásban a wifi szolgáltatás díjmentesen biztosított a szálloda egész területén, így még videotelefonálni is tudtunk az itthoniakkal.

A szállodában töltött idő során alkalmunk nyílt - Miklós szervezésében - részt venni egy magyaroknak szervezett ismerkedési vacsorán, ahol többek között megismertük Miklós bájos kedvesét Skolát (ezúton is pusziljuk - 3x, mert ott így szokás), valamint az itt korábban hozzászóló Ágnest és Szabolcsot (sajnos ők 2 nappal a mi érkezésünk után már jöttek haza).

Találkoztunk rajtuk kívül persze még további magyarokkal, sőt, Németországban élő magyarokkal is (üdv. Krisztiéknek), és azt hiszem elmondhatom, hogy a korábban említett animátorral Sarah-val, valamint egy rettentően tehetséges hajlékony sráccal - Mosessel - barátságot kötöttünk.

Részt vettünk mi is egy kiránduláson Wasini szigetére. Az óceán gyönyörű, a sziget kihagyhatatlan, sajnos azonban itt nekem sikerült életemben először megtapasztalnom azt, amit tengeribetegségnek mondanak... a férjem viszont végig "magánál volt", így összességében miatta kár lett volna elszalasztani - ha már egyszer arra jártunk.

Miklós javasolta még nekünk is a mombasai városnézést, de a pihenésre szavaztunk párommal, így ezt most kihagytuk, de legközelebb a sziget helyett erre is sort kerítünk majd. :)

A 8. napon érkezett értünk a szafaris idegenvezetőnk, kísérőnk, Rama (aki persze nem margarin - ezt ő mondta így, nem sértegetni kívánom a viccel). 2 napunk során maximálisan figyelt ránk, igyekezett kedvünkre tenni - ennek érdekében még a többi kísérővel is állandó rádiós kapcsolatban volt, és ha valahol érdekeset látott valaki, azt biztos, hogy mi sem mulasztottuk el. Ennek köszönhetően gyakorlatilag minden fajta állatot sikerült lencsevégre kapnunk, ami csak Tsavo East-en előfordulhat. Sőt! Még hiénát is láttunk, ami Rama szerint nem normális, mert ezen a vidéken elvileg nincs...

Az itteni szállásunkon (Ashbil Aruba Lodge) a szobák egyik fala üvegből van a kilátás miatt. Ez tette lehetővé számunkra, hogy sötétedés után, az ágyban fekve a telifalú üvegen át mielőtt a szemünket lehunytuk, elefántcsordát nézegettünk a szobánktól 10 méterre lévő kerítés túloldalán... ezt elmondani, leírni nem lehet... át kell élni!

Összességében magunk mögött hagytuk 10 napra az itthoni stresszt, túlhajszoltságot, hideget (ami azért most nem is volt olyan zsigerbevágó), és sikerült teljesen kikapcsolódnunk, feltöltődnünk.

Érkezést követően kaptunk egy helyi mobilt Miklóstól, melyen egyrészt volt lehetőségünk wifi-mentes helyeken hazatelefonálnunk, másrészt Miklós minden nap érdeklődött felőlünk. Apró figyelmesség, de nekünk ez is sokat jelentett.

Élményekkel gazdagon, kb. 2400 fényképpel, rengeteg videóval, és hullafáradtan tértünk haza, és már most biztosan tudjuk, hogy ez lesz az a hely, ahová biztosan visszatérünk még.

Kenya minden kontrasztjával együtt és ellenére magával ragadó!

Asante sana Miklós!

Jambo Rafiki!!!

agnes.c Creative Commons License 2016.02.08 0 0 4968

Kedves Borzolt Kedély! Reagálnék a kételkedő hozzászólásokra. Igen, ez a 2. hozzászólásom, korábban nem használtam még ezt a fórumot és ha ez lenne a hátsó gondolatod, nem, nem vagyok a Jambo Rafiki beépített embere :)

Azért írtam le ide a tapasztalataimat, mert mielőtt Kenyába utaztunk, elég sokat olvastam itt a kommentelők korábbi pozitív tapasztalatait, anélkül, hogy bárki ajánlotta volna ezt az oldalt. Még hazautazásunk előtt jeleztem is Miklósnak, hogy annyi jó élmény ért, hogy én is meg fogom osztani ezen a fórumon. Meg is lepett az előttem szóló TamásHungary bejegyzése, mert teljesen ellentétes volt a nyaralásunk alatt tapasztaltakkal. Ha jól gondolom ez a fórum is pont azt a célt szoltálja, hogy véleményt, tapasztalatot, információt osszunk meg. Ahogy már említettem, az utazás előtt is sokat merítettem innen és igazából nem is volt semmi okunk kételkedésre, nekünk is ajánlották a Jambo Rafikit.

Hozzátenném, hogy találkoztunk kint jónéhány magyarral, akiknek Miklósék szervezték az útját, és senki nem panaszkodott, csak az élményekről meséltünk. Persze mindettől függetlenül azt is elhiszem, ha valakinek rossz tapasztalata van, bár arról sem olvashattunk itt túl sokat... Üdv, Ági

Zsolt És Évi Creative Commons License 2016.02.08 0 0 4967

TamásHungary! Sajnálattal olvastam leveled es gondolatsoraidat,es a tapasztalataidat is... Én azok köze tartozom akik elégedettek Pamlenyi Miklos es a Jamborafiki travellel es csapatával !!! Igen,és mert nem csak a Johsua van, hanem még hozzá hasonló felkészült dolgozok, akik kedves es figyelmes emberek és nagyon jártasak a szolgáltatásban ! Mi a naszutunkat töltöttük es egy csodálatos utazasban volt reszunk! Nairobiba kezdtük a Stanley Hotelbe ami World Luxury Hotel Awards győztes es pazar kiszolgalasban volt részünk ! Aztán következő allomasunk a Tsavo West National Park izgalmas es felejthetettlen szafarizasba volt részünk !! A szallasunk az itatotol 150 méterre , gondolhatod!! 😃 2-nap múlva mar a Masai faluban barátkoztunk a falu lakóival ! Utána meg szebb es csodálatos élmény kezdődött a Sand At Nomád Diani Beachen ahol 7napot töltöttünk ! Szobank 10-méterre a púder homoktol es naszutasoknak járó  fullos szoba ,kiszolgálással! Majd nem ért végett Miklos tervének es még fokozta a nyaralasunkat azzal,hogy 4-napot töltöttünk Swahili beachen ami olyan csodálatos volt, hogy nem is tudom leírni neked! Nézz utána mert érdemes !!! Ezalatt a napokon számos program volt amit a te általad szidott Jamborafiki travel es Pamlenyi Miklos szervezett, pl: 200.000 eves Ali Barbour's étterem egy barlangban, vagy Karen Bixen múzeum Távol Afrikától helyszíne .. ami azt gondolom onmagaer beszél ! Mikiy's bárban is jól éreztük magunkat, családias es baráti fogadtatásban volt részünk , mint a személyzet es az ott elő emberektől !!!Igy hat azt gondolom, hogy sejted nem vagy a szimpatizánsok embere! Es nem is lehetsz ilyen irassal! Amit elfogadok, csak nem értem , hogy egyedül te vagy az aki elégedetlen a szolgáltatással es a személyzettel általad megnevezett Johsuaval! Aki profi módon mutatja be a Kenyai es az ő világát ! Emberségbol es baráti viselkedésbol kijárt nekünk bőven !Azt gondolom, nem voltunk kiváltságosak, mert ő ilyen jo ember!!!Összegezve ezúton is szeretnem meg köszönni Pamlenyi Miklósnak es a Jamborafiki travelnek ezt a csodálatos nászutat es a nyaralást !!!! üdv Zsolt Es Evi  ui: mindenkinek nyugott szivvel ajanlom! 

Előzmény: TamásHungary (4957)
Donibcsi Creative Commons License 2016.02.08 0 0 4966

Namost....a sok "újonc" között hozzátennék pár gondolatot, remélem a majd 12.000 hozzászólásom hitelessé teszi az általam leírtakat.

Miklóst, Scolat, az egész családot, barátait, ismerőseit, rokonait személyesen ismerem.

 

Az első afrikai utam természetesen Miklóshoz fűződik. Már akkor feltűnt, hogy egy olyan embert ismertem meg benne, aki a munkájának szerelmese, egy olyan világban, ahol mindent sokkal nehezebb elintézni mint itthon. Kialakított egy olyan vállalkozást, ami messze felülmúlja a konkurenciát szolgáltatásban, minőségben. Miklós ért hozzá. Ehhez is ért. Az olyan emberek mint Ő, mindenhez értenek, arannyá válik az ólom a kezükben. Sok hasonlóságot véltem felfedezni benne, és magamban, és újra és újra mennem kellett Kenyába. Na nem csak Miklós miatt, azt azért az ott megfordulók tudják, a helybe könnyen szerelmes lesz az ember.

Többször voltam kint úgy, hogy a napi munkáját figyelemmel kísértem, akár részt is vettem benne. Nincs abban semmi hiba. Szó szerint semmi. A vendég az első, a második, a harmadik, majd a századik is.

Erről ennyit.

 

Magam is a szolgáltató szektorban dolgozom, naponta 20-30 embernek nyújtom a maximumot. Azt a maximumot, amit én is elvárnék, ha a pult másik felén állnék. Rengeteg elégedett Ügyféllel a hátam mögött kijelenthetem, hogy mindenkinek nem tudok jó lenni. Egyszerűen vannak olyan emberek, akiknek a maximum mellett sem tudok segíteni, mert egyszerűen ilyen az agyi berendezkedésük. Nem fogadják, nem úgy képzelték, nem úgy akarták, és nem értik meg, hogy máshogyan nem lehet. Az ahogy Ők akarják, nem jó. 

 

Ezek az emberek a hülyék. Ugye azt is tudjuk, hogy a halott nem, tudja hogy meghalt, csak a körülöttük élőknek nehéz. Na pont így van ez a hülyékkel is.

 

Tamás jó barát idejön, beokádik egy közösségbe, és lelép. Volt valami, amit Ő nem úgy képzelt, ezért most öklendezik

 

Ennyi hozzászólással, és sok-sok évvel a hátam mögötti fórumozással, az ilyeneket hívjuk trolloknak. Nem kell vele foglalkozni, mert ahogy eteted, attól csak nő.

 

Zárószónak pedig csak annyi, hogy Miklósékhoz bárki mehet, a legjobb helyen lesz Kenyában. Két hét múlva én is indulok, így akivel találkozom kint innen, meghívom egy Tuskerre a Havanna bárban:)

 

Kenyakimbo Creative Commons License 2016.02.08 -1 1 4965

Én 4 alkalommal jártam Kenyában,utoljára 2015.decemberében.Mindíg a Miklóst kértem meg a szállás,transzfer,kirándulás megszervezésére.A repülőtéren személyesen várt,pedig a Turkish járata kellemetlen időben indul és érkezik.3 szállodát és 1 és egy apartmant próbáltam,mindegyik kifogástalan volt.

Nem tudtam olyan kérdést feltenni,vagy kéréssel fordulni hozzá,ameéyet ne orvosot volna.Akadt olyan,hogy kórház,gyógyszertár,stb.,mindent személyesen intézett,szállítoott.

Nekem a legjobb tapasztalataim vannak.

Bondor-Gyurkó Creative Commons License 2016.02.08 -1 1 4964

Kedves Mindenki.

Nekünk nem az első beírásunk mivel nem először utazunk ugyanide Pamlényi Miklós és a Jambo Rafiki Travel Szervíz segítségével. Most egy hónapot töltöttünk el gyerekeinkkel, egy egzotikus karácsony és egy sziveszterrel egybekötve. Még mindig kaptunk új élményeket, olyat láttunk amit még eddig sosem. Természetesen pozitív értelembe. Napról napra megterveztük ez elutazásunk előtt a kinttartózkodásunk fontos pontjait. Mindenről precíz egyeztetés folyt kint is, mikor hova kivel utazunk. Mentünk most is szafarizni, nem tudtuk bár előre a sofőrünk előtte éjjel hol és mennyit, leginkább jól aludt e, de mi nem vettük észre hogy elaludt volna mellettünk egy 3 órás úton vezetés közben. Joshua volt a mi sofőrünk is, de nem is kérdeztem Miklóst melyik katalógusból lehet sofört választanunk az útjainkhoz, és van e még egyébként rajta kívül más is. Nem is lett volna okom rá. Személyesen is megkedveltük ezt a csupaszív, szívvel lélekkel a munkájáért mindent megtevő embert. Tudni kell nem mindenkinek van kint munkája és a munkák között is van olyan amit tudják kint az emberek, hogy meg kell becsülni. Miklóst ilyen munkaérő vesz körül, több is. Szeretik őt és láttuk, hogy családjaként tekint a kollégáira. Aki egyszer ilyen messzire elutazik, tudja mi az a honvágy, az érti milyen az, hogy szeretnek téged idegenbe is.

De nem szeretnénk csöpögni, mi biztosan megyünk még kenyába és kizárólag Miklóst fogom megkeresni utunk megszervezésében. 

Meg kell említenem Miklós párját Scolát, akiről tudni kell, hogy helyi kenyai hölgy. A helyismerete, a helyiek szokásainak otthonias ismerete miatt verhetettlen egy turista számára a Jambo Rafiki Travel Szervíz utazási iroda kenyai ajánlata másokkal szemben, maximálisan otthoniassá teszi kenyát. Mintha haza mennénk gondolnánk, de ez nem csak beszéd...

Rosszat biztosan bárkiről lehet írni, én sem vagyok hibátlan, de a személyeskedést nem szeretem. Ha pedig valakinek más a gondja, azt vállalja fel és üljön le egy asztalhoz azzal négyszemközt és beszéljék meg, én azt tanácsolom. Szerintem inkább erről van itt szó, mint Miklósék emberfeletti és sokszor önzetlennek tűnő munkájuk negatív minősítéséről. Van itt olyan levél aminek tartalma szerintem javarészt nem ide a " kenyába nyaralni " fórumhoz tartozik.

További sikeres munkát Miklósnak párjának Scolának és teljes csapatának!!!!

 

Borzolt kedély :) Creative Commons License 2016.02.08 0 0 4963

Agnes.c a harmadik vészcsengő, nem? :D 

Előzmény: bigbear74 (4962)
bigbear74 Creative Commons License 2016.02.08 0 0 4962

2. vészcsengő.

Előzmény: Borzolt kedély :) (4961)
Borzolt kedély :) Creative Commons License 2016.02.08 0 0 4961

Nekem eleve az is furcsa, hogy ide nagy dicsérő szavakkal jórészt 2-3 hozzászólós újoncok érkeznek. Akik szint sosem fórumoztak, visznt hazatérve első dolgok az, hogy kikeressék az index kenyás topikját és megosszák fantasztikus élményeiket. 

Előzmény: bigbear74 (4960)
bigbear74 Creative Commons License 2016.02.08 0 0 4960

Na, most akkor mi az igazság?

Én kíváncsi lennék, hogy mi volt TamásHungary-nak a pontos kifogása (mi történt a tanzán-kenyai határ után) a Jambo Rafiki ellen és kíváncsi lennék Pamlényi Miklós nézőpontjára is.

Megmondom őszintén, hogy mi is terveztünk a közel-távoli jövőben egy kenyai nyaralást a Jambo Rafikivel és egy picit most megszólalt a vészcsengő.

Szóval hallgatassék meg a mindkét fél.

agnes.c Creative Commons License 2016.02.07 0 0 4959

Egy hete tértünk haza párommal Kenyából, és még mindig a hatása alatt vagyunk. Csodás tíz nap volt! Négy nap szafari, hat nap óceánpart pihenéssel, programokkal. Ha valaki tervezné, hogy odautazik, mindenképp ajánljuk Pamlényi Miklós/Jambo Rafiki Travel szervezését, nekünk óriási élményt nyújtottak!

Nairobi-ban szálltuk le, oda jött értünk Joshua, a sofőrünk, aki a következő négy napon keresztül viselte gondunkat. Nemzeti parkról nemzeti parkra, egyik szállásról a másikra vitt minket, ellátott minden hasznos információval. Nemcsak nagyon jó sofőr, de a szeme mint a sasé, ott is kiszúrta az állatokat, ahol mi biztosan nem vettük volna észre.

A szafari fárasztó volt, de megérte! Miklós minden nap felhívott minket pár percre, hogy megkérdezze, minden rendben van-e, így nem éreztük magunkat teljesen elveszettnek. És tulajdonképpen minden rendben is volt!

A 4. nap értünk le Diani Beach-re, az óceánpartra. A Baobab hotel-ben szálltunk meg, csodás környezetben. A pihenés mellett volt idő szigettúrára, könnyű búvárkodásra (rengeteg halat láttunk!), falulátogatásra, mombasai városnézésre, krokodilfarmra, fafaragókra, kávézásra, szuvenírvásárlásra, ismerkedésre, szórakozásra... A lényeg, hogy nagyon jól éreztük magunkat, szuper volt kiszakadni az itthoni télből. Habár ez volt az első látogatásunk Kenyába, nagyon reméljük, hogy nem az utolsó! Miklósról még annyit megjegyeznék, hogy nagyon figyelt arra, hogy semmiben ne szenvedjünk hiányt. Első személyes találkozásunkkor megbeszéltük vele mit szeretnénk megnézni, milyen programon szeretnénk részt venni és igyekezett is mindegyik kérésünknek maradéktalanul eleget tenni. Ezt ezúton is nagyon köszönjük! Ági és Szabolcs :)

Belautca Creative Commons License 2016.02.07 0 0 4958

Szia, Írnál rám egy levelet?

Előzmény: TamásHungary (4957)
TamásHungary Creative Commons License 2016.02.06 -1 1 4957

Januárban tértünk haza három hetes tanzániai-kenyai utunkról. Azóta sok mindennek utánajártam...

Sokat vívódtam, leírjam-e a tapasztalatomat, aztán úgy döntöttem, nem tehetem meg, hogy elhallgatom, akkor is, ha sok emberben egy világ fog összedőlni.

 

Lényeg: NAGYON MESSZIRE KERÜLJÉTEK EL PAMLÉNYI MIKLÓST ÉS A JAMBO RAFIKI TRAVELT!!!

 

Ebből az egykor jól működő irodából csak Pamlényi Miklós mézes-mázos ígéretei maradtak meg.

 

Sok embernek voltak jó tapasztalatai a Jambo Rafikivel. Nekünk is, egy évvel ezelőtt is kint voltunk, nagyon elégedettek voltunk.

 

Sajnos ennek a cégnek - nyilván a szektort érintő válság hatására - elfogyott a pénze, elfogytak a lehetőségei.

 

Kiderült, hogy a sok-sok sofőr, a sok-sok autó soha nem volt a Jambo Rafikié - egy Mr. Kennedy nevű komoly vállalkozótól bérelte azokat, aki felmondta a szerződést...

 

A Jambo Rafikinek egy kocsija, egy sofőrje maradt.

 

Azt, hogy amikor ezt az egyetlen, túlhajtott sofőrt egy óra alvással elküldte értünk a tanzán-kenyai határra, mi vette kezdetét, szívesen leírom mindenkinek, akit érdekel.

 

Egy biztos: az, hogy hazaértünk, annak volt köszönhető, hogy hetedszer jártam Afrika területén, jól tudok angolul és ki tudtuk fizetni a horribilis többletköltségeket - amit most "természetesen" Pamlényi Miklós nem hajlandó visszatéríteni, helyette sérteget és fenyegetőzik, utazási irodához méltatlan magatartással.

 

Azt megértem, hogy nincs pénze, nem tud fizetni, de a viselkedése elfogadhatatlan.

 

Pamlényi Miklós már megtalálta a menekülési útvonalat a Miky's Pubban - Ti is meneküljetek előle!

 

Ja igen: érdemes rákeresni a Google-ban Pamlényi Miklós, Székesfehérvár, Golden State Kft. címszavakra. Én is hamarabb megtehettem volna.

mona.74 Creative Commons License 2016.01.20 0 0 4956

Akkor lehet találkozunk....jó utat!

Előzmény: Donibcsi (4955)
Donibcsi Creative Commons License 2016.01.20 0 0 4955

Elvileg 5.-én megyek, de ez még változhat. Ukunda-Mombasa-Diani beach vonalon leszek.

Előzmény: mona.74 (4954)
mona.74 Creative Commons License 2016.01.19 0 0 4954

Szia!

Mikor utazol?Melyik részre?Mi 07-én indulunk.Üdv,Móni

Előzmény: Donibcsi (4951)
vduschek Creative Commons License 2016.01.12 0 0 4953

Jó reggelt Fórumozók ! Kérdezném , hogy jön e valaki 24.-én Budapest - Frankfurt- Mombasa úvonalon Kenyába ? Üdv. Vilipapa.

Donibcsi Creative Commons License 2016.01.01 0 0 4952

...és most Bécs-Mombasa jegy csak 165.000ft!

Előzmény: Donibcsi (4951)
Donibcsi Creative Commons License 2016.01.01 0 0 4951

Február elején megyek ki két hónapra, ha gondolod......

Előzmény: mona.74 (4949)
Dénes67 Creative Commons License 2015.12.27 0 0 4950

Kedves Mónika!

 

Sajnálom, hogy csak most olvastam levelét. Hazajöttünk Kenyából, írtam egy kommentet, aztán nem jöttem vissza többet erre a lapra. Remélem késői válaszommal még tudok segíteni.

 

Az utazás előtt bennünk is voltak aggályok, de kint teljesen nyugodt és békés körülményeket tapasztaltunk. Szegény, de boldog emberek. Süt a nap, vidámak, talán nem is vágynak többre. Maximum szeretnének még egy karkötőt vagy egy fa-elefántot eladni...

 

A korábbi merényletek az ország teljesen másik (és igen messzi) részén voltak, melyek hátterében poiltikai és határterületi viták állnak. Mi ennek a szeléből sem éreztünk semmit. 

 

Mi is a Baobab-ban voltunk. A "legfenyegetőbbek" a majmok voltak, akik viszik a cukrot és a teasüteményt. Jellemző a helyzetre, hogy az egyébként fegyverrel felszerelt biztonsági őrök parittyával tartanak rendet a majmok között. 

 

A világ felbolydult (ld. Párizs, Hannover), de nekünk Kenya a béke szigetének imponált. 

 

Jó utat! Szívből remélem, hogy a visszautazásukat követően a következő aggódó embernek Ön is ugyanezt tudja leírni. 

 

 

 

Előzmény: mona.74 (4949)
mona.74 Creative Commons License 2015.11.16 0 0 4949

Üdvözlöm!

Ne haragudjon,hogy ismeretlenül írok.

Februárban szeretnénk mi is Kenyába menni,de ahogy másnak is,félelmeink vannak a biztonságot illetően.Miklósékról nagyon pozitívan tudok én is nyilatkozni,bár még nem találkoztunk,nagyon szimpatikusak és tényleg szinte azonnal válaszolnak minden kérdésre.Mivel nagyon aggasztó a helyzet a merényletek miatt,sok országban megerősítették az ellenőrzéseket,szállodák biztonságát.Itt erről nem vagyunk meggyőződve.A Baobab szállodát ajánlotta Miklós,ami nagyon tetszik is nekünk,de az odaút,illetve a szafarik kapcsán nem tudom érezhető-e ott bármi fenyegető magatartás az emberek részéről.Bár a levele nem ezt mutatja,azért jó lenne ha megerősítene,mivel kisgyermekkel utaznánk mi is.

Illetve mivel nem ajánlatos úticélok közé van sorolva és sajnos a hazai irodák sem ajánlják,így gondolom saját felelősségünkre utazunk.Várom szíves visszajelzését ,ha nem veszi tolakodásnak.  Üdvözlettel Mónika  jmoni.33@gmail.com

Előzmény: Dénes67 (4948)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!