Keresés

Részletes keresés

mona.74 Creative Commons License 2016.01.19 0 0 4954

Szia!

Mikor utazol?Melyik részre?Mi 07-én indulunk.Üdv,Móni

Előzmény: Donibcsi (4951)
vduschek Creative Commons License 2016.01.12 0 0 4953

Jó reggelt Fórumozók ! Kérdezném , hogy jön e valaki 24.-én Budapest - Frankfurt- Mombasa úvonalon Kenyába ? Üdv. Vilipapa.

Donibcsi Creative Commons License 2016.01.01 0 0 4952

...és most Bécs-Mombasa jegy csak 165.000ft!

Előzmény: Donibcsi (4951)
Donibcsi Creative Commons License 2016.01.01 0 0 4951

Február elején megyek ki két hónapra, ha gondolod......

Előzmény: mona.74 (4949)
Dénes67 Creative Commons License 2015.12.27 0 0 4950

Kedves Mónika!

 

Sajnálom, hogy csak most olvastam levelét. Hazajöttünk Kenyából, írtam egy kommentet, aztán nem jöttem vissza többet erre a lapra. Remélem késői válaszommal még tudok segíteni.

 

Az utazás előtt bennünk is voltak aggályok, de kint teljesen nyugodt és békés körülményeket tapasztaltunk. Szegény, de boldog emberek. Süt a nap, vidámak, talán nem is vágynak többre. Maximum szeretnének még egy karkötőt vagy egy fa-elefántot eladni...

 

A korábbi merényletek az ország teljesen másik (és igen messzi) részén voltak, melyek hátterében poiltikai és határterületi viták állnak. Mi ennek a szeléből sem éreztünk semmit. 

 

Mi is a Baobab-ban voltunk. A "legfenyegetőbbek" a majmok voltak, akik viszik a cukrot és a teasüteményt. Jellemző a helyzetre, hogy az egyébként fegyverrel felszerelt biztonsági őrök parittyával tartanak rendet a majmok között. 

 

A világ felbolydult (ld. Párizs, Hannover), de nekünk Kenya a béke szigetének imponált. 

 

Jó utat! Szívből remélem, hogy a visszautazásukat követően a következő aggódó embernek Ön is ugyanezt tudja leírni. 

 

 

 

Előzmény: mona.74 (4949)
mona.74 Creative Commons License 2015.11.16 0 0 4949

Üdvözlöm!

Ne haragudjon,hogy ismeretlenül írok.

Februárban szeretnénk mi is Kenyába menni,de ahogy másnak is,félelmeink vannak a biztonságot illetően.Miklósékról nagyon pozitívan tudok én is nyilatkozni,bár még nem találkoztunk,nagyon szimpatikusak és tényleg szinte azonnal válaszolnak minden kérdésre.Mivel nagyon aggasztó a helyzet a merényletek miatt,sok országban megerősítették az ellenőrzéseket,szállodák biztonságát.Itt erről nem vagyunk meggyőződve.A Baobab szállodát ajánlotta Miklós,ami nagyon tetszik is nekünk,de az odaút,illetve a szafarik kapcsán nem tudom érezhető-e ott bármi fenyegető magatartás az emberek részéről.Bár a levele nem ezt mutatja,azért jó lenne ha megerősítene,mivel kisgyermekkel utaznánk mi is.

Illetve mivel nem ajánlatos úticélok közé van sorolva és sajnos a hazai irodák sem ajánlják,így gondolom saját felelősségünkre utazunk.Várom szíves visszajelzését ,ha nem veszi tolakodásnak.  Üdvözlettel Mónika  jmoni.33@gmail.com

Előzmény: Dénes67 (4948)
Dénes67 Creative Commons License 2015.11.08 -1 1 4948

Nem szoktam fórumokon hozzászólni, nem igazán van rá időm. Most ugyanakkor úgy érzem, hogy "kötelességem" ezt megtenni. Egyrészt azért, mert felejthetetlen élményeket szereztünk, melyet mindenki bakancslistájára tiszta szívből ajánlok, másrészt, mert a biztonság vonatkozásában is fontosnak érzem, hogy segítsek a mendemondák eloszlatásában. 

 

Az interneten, "véletlenül" bukkantam rá Pamlényi Miklósra és a Jambo Rafiki Travel-re. 

Gyermekeinkkel és egy baráti családdal az őszi szünetben töltöttünk 11 napot Kenyában. A repülőjegyet mi vettük, de minden mást Miklós intézett. Nagyon szimpatikus volt, hogy az utazás előtt valamennyi kérdésünkre perceken belül választ kaptunk. Nem "valaki ismeretlen a pult mögül" válaszolt, hanem Miklós, ami nagyon megnyugtató volt számunkra. Bizalmunkat még a személyes találkozás előtt oly mértékben elnyerte, hogy az általa javasoltak alapján - szemben az orvoskollégák és a külügyminisztérium javaslatával - nem alkalmaztunk malária profilaxist. 

A 4 napos szafari életünk egyik meghatározó élménye volt. Joshua rendkívül tapasztalt sofőr, aki mindvégig a kedvünket kereste a szafarik során. Éreztük, hogy fontos számára, hogy minél több állatot lássunk. Három nemzeti park fért bele a programba (Amboseli, Tsawo West és East). Lenyűgöző élmény egy héttel a hazautazásunk után is! Ugyanakkor ma már annak a jelentőségét is végig tudjuk gondolni, hogy semmilyen "probléma" nem merült fel, minden pontosan úgy zajlott, ahogy korábban ígérték. Miklós napi rendszerességgel ellenőrizte (telefon, messenger), hogy minden rendben van-e felénk. Szuper szállásaink voltak. az étkezések kapcsán minden igényt kielégítő nagy választék fogadott. 

A szafari után egy hetet pihentünk Diani Beach egyik kiváló szállodájában (Hotel Baobab). Érkezésünkkor Miklós személyesen üdvözölt bennünket, majd a pihenés során - folyamatos jó szándékú "ellenőrzése" mellett - több alkalommal is találkoztunk. Egy átmeneti hasmenés kapcsán fél órán belül gyógyszerrel a helyszínen volt. "Természetesen" semmi komolyabb probléma nem történt, de ezek a jelzések azt sugallták, hogy bármikor tudunk rá számítani. A tengerpart finom homokos, a víz meleg, a szállodai személyzet nagyon kedves, a majmok pofátlanok, de ez így van jól.  

 

Összességében nagyon jól éreztük magunkat, csodálatos helyeken jártunk. Számunkra a szafari volt "a" meghatározó élmény. Ugyanakkor mind az utazás előtti, mind az utazás során tapasztalt "személyre szóló gondoskodása" miatt feltétlen javasoljuk Miklós és a Jambo Rafiki Travel professzionalizmusát, mely garantálja az élménydús, de egyben biztonságos kikapcsolódást.   

 

 

Simon Mate87 Creative Commons License 2015.11.02 0 0 4947

Ha Kenyában valami baj ér titeket, mondjuk kirabolják az apartmanotokat, nyugodtan forduljatok a magyar konzulátushoz! Kedvesek és segítőkészek! Vigyétek a rendőrségi hivatalos papírokat is ahogy én is tettem!

Én pl az irodáig sem jutottam el, kint a friss levegőn beszélgethettem PAPP LÁSZLÓ konzullal. "Megvan a repjegyed, megvan az útleveled, igaz semmi pénzed nincs, de ezt a hetet már csak kibírod valahogy. SZÁMUNKRA AZ ÖN HELYZETE NEM MINŐSÜL VÉSZHELYZETNEK!"  

"Az a kövér hölgy aki elhozott téged, látom szép arany ékszerei vannak, majd segít neked! Vagy nem kövér, csak terhes?"- Papp László, konzul

 

Mindenféle helyi vadidegen, keresztény és muszlim a segítségemre volt, csak az nem akikre a leginkább számítottam volna! Úgy hogy Magyarország, én így szeretlek!  :)

 

Ha legközelebb arra járok majd megköszönöm nekik azt is hogy szerencsejátékosnak tituláltak!

 

Kenyai magyarok Creative Commons License 2015.10.06 0 0 4946

Kedves Brigitta és Attila

 

Köszönjük kedves soraitokat! Ezúton is kivánunk nagyon sok boldogságot! 

Tisztelettel:

 

a Jambo Rafiki Travel Team

 

 

 

 

Előzmény: LenerBrigi (4945)
LenerBrigi Creative Commons License 2015.10.06 0 0 4945

Kedves Fórumozók, Kedves Kenyai magyarok,

 

Egy hete értünk haza álmaink utazásáról, nászutunkról, amelyet a Kenyai magyarok, Miklósék szerveztek nekünk. A mai napig nem tudtuk még felfogni, hogy ez a rengeteg csodálatos kaland és élmény velünk történt meg.

 

Az érkezésünket követően egy éjszakát Nairobiban töltöttünk a Sarova Stanley Hotelben, majd másnap reggel kezdetét vette a 4 napos szafari kalandunk. Ez alatt ellátogattunk az Amboseli Nemzeti parkba, Tsavo East és West-re és egy Masai falu életébe is betekintést nyerhettünk. Rengeteg csodálatos állatot láthattunk testközelből a vadleseken. A szállásaink a szafari alatt egytől egyig mind kiválóak és különlegesek voltak, az ellátás pedig minden igényünket maximálisan kielégítette. Joshua (az idegenvezetőnk a szafari alatt) végig nagyon kedves volt velünk és mindent megtett annak érdekében, hogy minél több állatot láthassunk, és jól érezzük magunkat.

 

A szafarit követően érkeztünk Diani Beach-re, The Sands at Nomad Hotelbe, ahol még a lélegzetünk is elállt. A lakosztályunk gyönyörű, tágas volt és az óceánra nézett. A part méltán híres szépségéről. A homok hófehér, az óceán türkizkék és a hotel kellő intimitást nyújt a vendégeknek. Az ellátás és ételek minősége itt is kifogástalan volt.

Mi minden nap megcsodáltuk a napfelkeltét, gyönyörködtünk a majmok játékában majd élveztünk a

napsütést és a strandolást.

 

Diani-n eltöltött napjaink közül külön szeretném kiemelné azt az estét, amikor Miklósékkal beültünk egy helyi beach bárba. Óriási élmény volt, felejthetetlen emlék marad :)

 

Az utolsó napon visszautaztunk Nairobiba, ahol ellátogattunk a Kazuri ékszer manufaktúrába, a Karen Blixen Házba és az indulás előtt egy különleges vacsorában volt részünk a Carnivore étteremben.

 

Ami talán mindenkit érdekel és amit a legtöbben kérdeztek tőlünk az utazásunk előtt és után is: nem féltek/féltetek? Ezúton is szeretném megválaszolni, hogy nem, mert nincs mitől. Egyetlen egyszer sem éreztük veszélyben magunkat, sőt mindenhol kifejezetten figyeltek a biztonságunkra. De! Mi kíséret nélkül is kimentünk az utcára a helyiek közé és semmilyen negatívumot nem tapasztaltunk. Két szafari között a helyi falukon áthaladva a gyerekek a saját nyelvükön kiabálták, hogy isten hozott

és vidáman integettek. A kenyai emberek mosolygósak, kedvesek, mindenkinek volt hozzánk egy-egy kedves szava, mi nagyon jól éreztük magunkat a társaságukban.

 

A Jambo Rafiki Travel, azaz Miklósék: szeretnénk még egyszer megköszönni mindent itt is!Felejthetetlenné tették a nászutunkat.

Mindenre maximálisan odafigyeltek, naponta többször érdeklődtek felőlünk, hogy minden rendben van-e, hogy tudnak-e bármiben segíteni nekünk, hogy elégedettek vagyunk-e. Az utazásunk szervezése egyszerűen tökéletes volt, ennél jobbat nem is kívánhattunk volna. Bátran ajánlom őket bárkinek.

 

És ami nem titok… Egy beszélgetés alkalmával Miklós említette, hogy körülbelül egy hét elteltével az ember visszavágyik. Ebben is igaza lett. Azóta is folyamatosan a képeinket nézegetjük, és lélekben már tervezzük a következő utazásunkat.

Bízunk a mielőbbi viszontlátásban! :)

 

Brigitta és Attila

Kenyai magyarok Creative Commons License 2015.08.03 0 0 4944

NÉHÁNY NAPIG TARTÓ IGEN KEDVEZŐ ÁR A BUDAPEST-NAIROBI - BUDAPEST ÚTVONALRA. 11.50 PERCES UTAZÁSI IDŐVEL FEBRUÁRRA. 439 USD / 123 000 FORINT

 

Kenyai magyarok Creative Commons License 2015.08.03 0 0 4943

NÉHÁNY NAPIG TARTÓ IGEN KEDVEZŐ ÁR A BUDAPEST-NAIROBI - BUDAPEST ÚTVONALRA. 11.50 PERCES UTAZÁSI IDŐVEL FEBRUÁRRA. 439 USD / 123 000 FT

Kenyai magyarok Creative Commons License 2015.07.06 0 0 4942

Az Európai Únió állampolgárai érkezés előtt vízumot kötelesek igényelni elektronikus úton, melynek díja fejenként 50 USD, és bankkártyával fizethető.  A vízum maximum 3 hónapos tartózkodásra jogosít, mely további 3 hónappal meghosszabbítható. A korábbi vizum igénylési módszer 2015. szeptember 1.-ig továbbra is működik azt kővetöen csak az elektronikusan igényelt vizummal lehet belépni Kenyába Az útlevelek lejáratát időben ellenőrizni kell, legalább 6 hónap érvényesség szükséges beutazáskor.

Kenyai magyarok Creative Commons License 2015.07.06 0 0 4941

Kötelezővé teszik az elektronikus vízumot Kenyában

 

 

2015. július 2-ától kezdődően a kenyai kormány bevezeti az elektronikus vízumot. A Kenyába látogató turisták vízumigénylésének a menete a következő:

 

 1. Látogasson el az elektronikus vízum weboldalára: www.ecitizen.go.ke
 2. Válassza a Regisztráció látogatóként (Register as a Visitor) menüpontot
 • Ezt követően egy visszaigazoló e-mailt fog kapni, melyben rá kell kattintani a regisztráció megerősítésére
 • Ezután FEL KELL TÖLTENIE EGY DIGITÁLIS ÚTLEVÉL FOTÓT (maximális méret: 500x500 px)
 1. Bejelentkezés után válassza a Bevándorlási Hivatal (Department of Immigration Services) menüpontot
 2. Kattintson a Jelentkezés benyújtása (Submit Application) opcióra
 3. Válassza a Kenyai Vízumot (Kenyan Visa) 
 4. Válassza ki a vízum típusát (látogató, azaz visitor), majd olvassa el az utasításokat figyelmesen
 5. Töltse ki az igénylőlapot – tartsa szem előtt, hogy a hiányos jelentkezések elutasításra kerülnek, mely a már befizetett illetékek esetleges elvesztését is jelenti
 • Szüksége lesz az útlevele első oldalának másolatára (név, születési idő és egyéb információk)
 • Újra fel kell töltenie az útlevél fotóját
 1. Fizetéshez használhat Visa, MasterCard vagy már bankkártyát 
 2. Az igénylés jóváhagyásáról e-mailben fogjuk értesíteni. Ez akár 7 napig is eltarthat, ezért fontos, hogy jelentkezését időben beadja
 3. Amint megkapja az e-mailt igénylése jóváhagyásáról, lépjen be ecitizen fiókjába, és töltse le az elkészült vízumot.
 4. Nyomtassa ki annak másolatát, és mutassa be a Bevándorlási Hivatalnak, amint belép Kenyába
Richárd Daragó Creative Commons License 2015.06.22 0 0 4940

Kedves Miklós!

Köszönöm szépen az érdeklődő levelet, bevallom már a Dubai reptérről szerettem volna írni, de a telefonról nehezen tudom formálni a levelet.

Tegnap délután értem haza Egerbe, majd rögtön körbevett a család és a fényképek letöltése után mindenki érdeklődő kérdésekkel bombázott. :-).

Természetvédő és agrárvégzettségű vagyok jómagam és a család több tagja, szóval hosszú időbe tellett megválaszolni a mindenre kiterjedő  kérdéseket és tegnap nem is értünk a végére. Én közbe újra éltem mindent!

Szeretném megköszönni Önnek ezt a mindenre kiterjedő maximális szervezést! Úgy érzem, hogy az út által nagyon sok élményben volt részem, mind az Amboseli Nemzeti Parkba vezető úton, mind a Parkba, a csodás szállásról nem is beszélve. Az állatok látványa, háttérben a Kilimanjáróval nagyon lenyűgözött! Az emberek akikkel találkoztam mind mosolyogtak, nagyon kedvesek és segítőkészek voltak.

Joshua egy végtelenül segítőkész  és  tájékozott idegenvezető, aki szintén megtett mindent, hogy biztonságosan eljussunk a tervezett pontokra illetve, hogy minden állatot és  szép helyet láthassak, amit ezúton is köszönök neki.

A Nairobi városi közlekedés elég kemény, már amikor hétfőn este mentünk az étterembe(ami felejthetetlen volt), kaptam némi ízelítőt a dugókról és a viszonyokról. A forgalom kedden reggel szintén megviccelt minket(amikor írtam Önnek), de aztán a várost elhagyva szépen haladtunk az Amboseli Nemzeti Parkig.

Szeretnék küldeni Önnek egy, a termékeinkből összeállított ajándékcsomagot, hálám jeléül ezért a csodás és felejthetetlen útért, amit Ön javasolt és szervezett nekem. (A Jambo Rafiki Travel címére küldhetem az ajándékcsomagot?)

Úgy gondolom, hogy egy életre szóló élménybe volt részem, ami hatalmas töltést adott nekem az elkövetkező időkre.

Van egy olyan érzésem, hogy először, de nem utoljára látogattam el Kenyába.

Még egyszer köszönöm szépen a szuper, mindenre kiterjedő szervezést!

Maradtam tisztelettel: Daragó Richárd

bar_jan Creative Commons License 2015.06.01 0 0 4939

Sziasztok!

 

 

2016 januárra, Nairobiba most 142.000. Ft-ért lehet jegyet venni a Turkish Airlines-ra, nagyon jó csatlakozással.  Valószínűleg, ettől jobb ajánlat már nem igen lesz később.                        

Kenyai magyarok Creative Commons License 2015.05.22 0 0 4938

Kedves Maeva,

 

Jelentős volt a turisták számának esése tavaly. Az idei év mintha másképpen kezdene alakulni. Lassan de változik  Kenya megitélése a világ szemében. Sokan fordultak itt meg az elmúlt hónapokban és júliusban érkezik Obama elnők  is. Jövetelét nem kis várakozás előzi meg. Jelentős számú foglalásaink vannak már november, december hónapokra. Kenya varázsa töretlen :-) 

 

Jambo Rafiki Travel Services

Előzmény: maeve28 (4936)
Kenyai magyarok Creative Commons License 2015.05.22 -1 0 4937

Kedves Borzolt kedély :-)

 

Ha a Jambo Rafikinek küldesz egy emalt akkor azonnal megkapod a kibontott részletes programot. Nem akartuk itt  kitenni a nagy terjedelme miatt.

 

További szép napot kivánunk

 

Jambo Rafiki Travel Services

travel@jamborafikitravel.com

Előzmény: Borzolt kedély :) (4935)
maeve28 Creative Commons License 2015.05.22 0 0 4936

Mennyire esett vissza a Kenyába utazók száma?

Előzmény: Kenyai magyarok (4934)
Borzolt kedély :) Creative Commons License 2015.05.22 0 0 4935

Az árak felől és a többi részletről hol tudok olvasni?

Előzmény: Kenyai magyarok (4934)
Kenyai magyarok Creative Commons License 2015.05.22 -1 0 4934

A KARÁCSONYI EXKLUZÍV NAGY SZAFARI

 

A Jambo Rafiki Travel Services május 25.-től  fogadja  a karácsonyi nagy szafari útjára a jelentkezőket..( email: travel@jamborafikitravel.com )

Szafari kezdete: Nairobi, 2015 december 20. 09:00 óra  (9-10 nap 8-9 éjszaka  ) A szafarit megszakítható, és a nyaralás akár Diani Beachen is folytatható, ill bármikor bele lehet csatlakozni.

A repülőjegyek beszerzéséban a Magyaroszágról, Ausztriából, és Romániából induló vendégeknek is Jambo Rafiki Travel budapesti képviselete maximális segítséget nyújt. 

Azok a vendégek akik nem 20.-án reggel  a KLM reggeli, hanem az előző nap más járatával érkeznek Nairobiba , azok térités mentesen vehetik igénybe a város legnagyobb történelmi múlttal rendelkező,egyik legpatinás belvárosi szállodáját a Sarova Stanley Hotel-t***** 

Minden vendégünk automatikusan részesül nemzetközileg is elfogadott  betegség és baleset biztosításba, mely az utazás megkezdésétől nyújt védelmet.

A Jambo Rafiki Travel Services minden családnak biztosít az út teljes időtartalmára egy saját használatú telefont, mely hazai irányba 30 perc beszélgetési idővel van feltöltve. 

A szafari végén Nairobiban mindenkit vendégül látunk egy vacsorára a világ 50 leghíresebb éttermei egyikében a Carnivore-ban.

Azok a vendégek akik a szafari végén szeretnének néhány napot eltőlteni Dianin az óceán partján, és ott köszönteni az új évet azoknak járművet biztosítunk térités mentesen Nairobi és Diani Beach között. 

A nagy érdeklődésre való tekintettel, a fenti tartalommal indul még egy szafari 2016 január hónapjában is.

 

www.jamborafikitravel.com

www.kenyanyaralas.hu

www.kenyaszafari.hu

Donibcsi Creative Commons License 2015.04.29 0 0 4933

En most is itt ulok egy beach barban :)

Jude8 Creative Commons License 2015.04.27 0 0 4932

Üdvözlet!

 

Ha valakit esetleg érdekel van majd' 3 doboz eladó Malaronom.

cichlid1 Creative Commons License 2015.04.18 0 0 4931

Kedves Miklós,

félreértés ne essék, 3 hete jöttem meg Egyiptomból, 4 napja Isztambulból ahol 1 hete szintén túszejtés és terror volt.

Jómagam azt vallom, ha jobban megnézzük, lassan már sehová sem utazhatnánk, ert mindenhol történt már valami. Londonban metró robbant, Spanyolországban vasútállomás, Párizsban tucatszám lőttek le embereket stb..

 

Ugyanakkor utazási iroda tulajdonosaként, ha munkát pénzt invesztálok egy szervezett csoportba fel kell mérnem a kockázatokat. Nem elsősorban azt hogy nekem bajom eshet e, vagy a vendégeimnek, mert azzal tisztában vagyok hogy azért mert előfordul egy ilyen eset, attól még nem napi jelenségről van szó.

 

Sokkal inkább az a kockázatom ha a politikai folyamatok abba az irányba mutatnak, hogy a szélsőség teret nyer, ha a közbiztonságon érezhető a félelem, a katonai jelenlét és plusz erre még a külügy is besorolja egy még rosszabb kategóriába az országot, vagy azon belül a területet akkor az utasaim nem fognak elutazni, és fél év munkája, invesztíciója veszik el. DE tisztában vagyok vele, ha most mi utazásszervezők behúznánk a kéziféket, azzal mindenki rosszul járna. Főleg azok az emberek kenyában akik a turizmusból élnek.

 

Kérdésem célja nem az volt, hogy megerősítsem magamban a döntést, hogy nem utazunk, hanem pont ellenkezőleg, Megerősítsem azt hogy nincs gond és megyünk.

 

Szóval én a túra toborzást elkezdtem 2 napja. Jó a fogadtatás, remélhetőleg összeáll a csapat és akkor foglak keresni privátba is, mert kifejezetten azért toldottunk még be plusz szabadnapokat a horgásztúrába hogy egy szafari beleférjen aki részt szeretne venni rajta, el tudjon menni egy 3 nap 2 éjszakás Tsavo safarira.

 

Én is azt gondolom, hogy nem uralhat minket a terror. Imádok utazni, ezért is foglalkozom ezzel a munkával. Egyiptomot sem fújtam le, pedig ott is áll a bál egy ideje, indulásunk előtt mért az egyiptomi kormány légicsapást az IS líbiai bázisára, bármi lehetett volna. De nem volt. Azonkívül hogy alig fogtunk halat, szuper volt a túra.

 

üdv

Gábor

Kenyai magyarok Creative Commons License 2015.04.17 -1 0 4930

 

 

Kedves Gábor

 

1 )

 

http://m.hir24.hu/hirek/kulfold/Horror-Kenyaban-megszolalt-egy-ott-elo-magyar

 

2)

 

Mintha a afrikai  ember élete kevesebbet érne mint a  mienk fehéreké. Most miért nem hirdetjük a békét? A kenyai 150 gyermek ( mert azok voltak )   nem rajzoltak karikatúrákat. csak boldog fiatalok voltak, mintha nem számitana. Csak megjegyezném hogy a legnagyobb hasonló vallású közösség él Németországban s nem kevesen élnek nyugat Európa számos országában sem.( El kell ismerni hogy a többségük békeszerető tisztességes ember. )  De mintha senki sem figyelmeztetne hogy vigyázzunk és legyünk körültekintőek mikor ezekbe az országokba utazunk.  Mintha az erőszak s a terorizmus be akarná lopni magát a hétköznapjainkba. Nem kellene hagynunk s most is mint mindenkor fel kellene állnunk s ki kell mutatni érzéseinket s béke iránti  vágyunkat. Mitől lenne veszélyes Diani Beach? Hétvégén teltház volt a szállodák többsége kitette a megtelt táblát. Nem tudtunk önfeledten őrölni keresztény ünnepünknek, mert ott volt az agyunk mélyén ez a borzalmas tragédia. Láttuk a televizióban az gyászoló szülőket, remegő kezű nagymamákat és a testvérűket kereső gyermekeket aki nem sokat tudtak felfogni e történtekből. Tudom hogy Kenya megérdemel még számtalan esélyt de szüksége van ránk a világra hogy segítsünk s kiálljunk mellette.

 

Jambo Rafiki Travel Service

80401 PO. Box: 5572 Diani Beach, Kenya

Tel: 06212525045 magyar díjszabással hívhatóde

Kenyában cseng+254717555166

 

Web: www.jamborafikitravel.com       

www.jamborafikitravel.hu         

www.kenyaimagyarok.hu         

www.kenyaszafari.hu         

www.kenyanyaralas.hu         

www.jamborafiki.hu         

www.jamborafiki.eu


Facebok; https://facebook.com/Kenyaimagyarok


Email: travel@jamborafikitravel.com           

miklos@jamborafikitravel.com           

rose@jamborafikitravel.com

 

Előzmény: cichlid1 (4928)
Jude8 Creative Commons License 2015.04.16 0 0 4929

Kedves Obadiah!

 

aktuális még a kérdés?

Előzmény: Obadiah (4913)
cichlid1 Creative Commons License 2015.04.07 0 0 4928

Most hallgatom a híreket és a magyar külügy az utazásra nem ajánlott országok közé sorolta Kenyát. A kint élőktől kérdezem hogy mi a helyzet? Horgásztúra szervező cégem van és pont oda szerveznénk egy Big Game túrát novemberben, de így nem akarom a törzsutasaimat körbetelefonálni hogy jöjjenek el erre a túrára, hogy nem tudok mit mondani nekik a kinti helyzetről és a kockázatokról. Nem 2 forintos túra ha most befizetnek rá és mi is elkötelezzük magunkat a kinti partner felé anyagilag (depositot fizetünk a hajókra) akkor onnan nem nagyon van visszaút, szóval nem egyszerű.

Előre is köszönöm a segítséget.

üdv

Gábor

gabeez Creative Commons License 2015.03.31 0 0 4927

Köszi a választ!

 

Előzmény: G-lader (4925)
G-lader Creative Commons License 2015.03.30 0 0 4926

Ha valakit esetleg érdekel van 2doboz eladó Malaronom.

G-lader Creative Commons License 2015.03.30 0 0 4925

Gabesz!

 

Sajnos már biztosra veheted hogy esős lesz az idő, hiszen már múlt héten elkezdődtek az esőzések, de ez ne szegje kedveteket, attól még meleg van, és nagyonis élvezhető Kenya. Szafariban kérdezd meg Miklóst (Jambo Rafiki), bár tartok tőle hogy az 1 nap az nagyon-nagyon rövid időkeret (viszonyításnak annyit hogy mi reggel 6-kor indultunk a hotelből a Tsavo-ba, és du. 2-kor értünk a szafaris hotelbe, azaz 8 óra úttal számolj csak a szafari helyszínéig, és akkor még nagyon nem láttál „semmit”, viszont kutya fáradtak lesztek már a kocsikázástól, szóval a 2 nap talán a minimumnak mondható, és ha ilyen idős a nagypapád akkor talán neki is könnyebb lenne a szafari egy kellemes, kényelmes hotelben megpihenve). A bőrre fújható szúnyogriasztó az tökéletes az itthoni is, viszont az itthoni elektromos vape sz@rt sem ért (5cm-re tőle szórakozott a mosquito és nagyon nem zavarta hogy napok óta megy a vape), elektromosból érdemes a kintit megvenni.

Előzmény: gabeez (4920)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!