Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Kenyai magyarok Creative Commons License 2015.01.25 0 0 4893

Nagyon sok légitársaság árulja kedvezményesen a jegyeit. A legkedveltebb a KLM mert viszonylag rövid idő alatt repüli le a távot, rövid a tranzit ideje Amsterdamban. Kilehet fogni nagyon olcsó jegyet Budapest - Nairobi viszonylatában. ( 157-165000Ft között ) Érdemes a reggeli érkezést választani ( 07:00 ) és három éjszakás négy napos szafarival lemenni Diani Beach-re. Nagyon kellemes kényelmes út mely érinti Amboseli, Tsavo West és Tsavo East Nemzeti Parkokat. 

Kivánunk kellemes utazást...

 

Jambo Rafiki Travel Services

Diani Beach Kenya

Előzmény: ildyko19 (4891)
Donibcsi Creative Commons License 2015.01.25 0 0 4892

Hat akkor a repjegyet ma vedd meg, mert nincs sok a januárból hátra:)

A villany nem gond, a konnektorhoz kell átalakító. Angol->EU, párszáz ft bármelyik villanyboltban.

Előzmény: ildyko19 (4891)
ildyko19 Creative Commons License 2015.01.25 0 0 4891

Sziasztok !

 

Nagyon sok érdekes beszámolót olvastam itt és persze hasznos információkat is szereztem. Már most kedvem lenne útra kelni , az mellett hogy én csak " potya utas" leszek . A férjem élete nagy utazása  Kenya . Szeretném a 60. szülinapján meglepni ezzel az utazással :) Olyan kérdésem lenne ha januárra  tervezek egy kenyai  nyaralást , körülbelül mennyi idővel előtte kell a repülőjegyet megvenni  ? Hogy azért árba is jó legyen . :) A másik amiről nem találtam itt infót az áram .  Úgy tudom hogy ott 240v van kell-e áramátalakító? 

 

Előre is köszi , további szép napot !

tau ba Creative Commons License 2015.01.23 0 0 4890

ott van az, csak a linkben a .pdf moge odakerult egy - jel is. Itt a helyes link: http://www.jamborafikitravel.com/images/files/kenya_visa_application_form.pdf

Előzmény: vduschek (4889)
vduschek Creative Commons License 2015.01.23 0 0 4889

A vizum letöltő oldal nem található a neten! Üdv: Vilipapa.

Előzmény: Kenyai magyarok (4888)
Kenyai magyarok Creative Commons License 2015.01.22 0 0 4888

"Senki sem tud annak az útjába állni, aminek eljött az ideje." (Victor Hugo) 
Közeleg a kaland ideje. -:) 


Amit érdemes hozni: fürdőruhát, sportcipőt, kalapot vagy sapkát, kamerát és/vagy fényképezőgépet, távcsövet, napszemüveget, naptejet, szúnyogriasztó sprayt, estére hosszú ujjú felsőt – és sok-sok jókedvet.Meleg lesz 30-33 fok éjszaka 25-29 fok várható. Nem tudom mennyire fázosak  de meleg ruhára várhatóan nem lesz szükség..-Gyógyszer: a személyes gyógyszereken kivül mást nem érdemes hozni. Ami viszonylag gyakran elő szokott  fordulni az a hasmenés s esetleges gyomor gondok. Ezek az itteni baktériumoktól adódhatnak. Kezelés tekintetében a helyi gyógyszerek lényegesen hatékonybbak a hazaiaknál. Szükség esetén beszerzésükben természetesen segítünk.-tömény alkohol ( hazai pálinka ) sokat tud segiteni a gyomornak a fertötlenitésben...-Útlevél: visszautazás napjától számitva fél évre még érvényesnek kell lennie.Gond esetén az alábbi telefon számokon érhetik el irodánkat.Magyarországról ( magyar díjszabással hívható de Kenyában csörög ) : 06212525045 , Kenyából: +254717555166Ha a telefont nem vennénk fel, akkor minden esetben vissza hívjuk a kijelzett számot!-Vizum: kiszámolt összeggel érdemes érkezni mert nem szeretnek vissza adni a határon. 40€ vagy 50$-vizumkérő lap letőlthető innen:http://www.jamborafikitravel.com/images/files/kenya_visa_application_form.pdf- Amerikai dollárt esetében csak 2000 után készültet érdemes hozni. Korábbiakból váltáskor 15-20 % -ot levonnak- szállodákban a férfiaktól vacsora alkalmával hosszú nadrágot várnak el. Hölgyektől térd kőzeli szoknyát s nem túl méllyen dekortált felsőt.Reméljük segíségükre lehettünk a készülődésben..Kellemes utazást kívánunk...
Jambo Rafiki Travel csapata

'Az idő múltával egyre kevésbé bánjuk azt amit megtettünk, de amit nem tettünk meg, arra soha nincs vigasz."Sydney J. Harris

Kenyai magyarok Creative Commons License 2015.01.20 0 0 4887

A Safari – mely szuahéli nyelven utazást jelent – általában nyitott tetejű kibusszal vagy terepjáróval történő barangolást jelent a végeláthatatlan szavannákon a vadállatok között. Éjszakára ún. lodgeokban vagy campekben szállást biztosítanak, ahol luxus-sátrakban vagy kisebb, természetes anyagból épült bungalókban európai színvonalú – némelyikben luxus szintű – pihenést nyújtanak.Safarin általában napi 2-3 túra során keresik meg a tapasztalt vezetők az állatokat, de a sok helyen szinte keresni sem kell őket, akár a sátrunk közelében is láthatók. Az ember egy múltszázadi angol vadászregény környezetébe csöppen, ahol a valóságban átélhetjük Széchenyi Zsigmond vagy Joy Adamson regényeinek szépségeit és izgalmait.Tanúi lehetünk az állatok mindennapi szabad életének, a falka vezetéséért zajló küzdelmeknek, az oroszlánok vadászatainak, a kicsinyeiket óvó és tanító elefántoknak, vagy a folyóparton zsákmányt ejtő krokodiloknak.A National Geographic vagy az Animal Planet TV csatornák filmjeinek többségét ezeken a helyszíneken filmezték. Mivel ezeken a területeken a vadállatok óirási számban fordulnak elő, nem ritkák a több tízezres csordák sem.A szafarik ebéddel kezdődnek s azzal is fejeződnek be. Ezen időszak alatt teljes ellátásban részesülnek! Az ár minden esetben tartalmazza a parkbelépőt s az útazás teljes terjedelme alatt  a járműben az ásványvíz korlátlan fogyasztását.Az étkezések alkalmával az éttermekben rendelt italokért kell csak fizetni

vduschek Creative Commons License 2015.01.19 0 0 4886

Üdvözlet mindenkinek! Kérdésem: jön e valaki január 25.- én a Neckermannal Kenyába ? Szép napot! Vilipapa.

Kenyai magyarok Creative Commons License 2015.01.17 0 0 4885

Az egyik legkedveltebb szafarink:

 

A Maasai Mara szafari 
Az egy hetes szafari ami Nairobiból indul s Dianiban végződik.- érintett parkok: Masai Mara, Lake Nakuru, Amboseli Nemzeti park illetve Tsavo West és EastSzállások : 

1-2 éjszaka Ashnil Mara Canp  http://www.ashnilhotels.com/ashnil-mara/

3. éjszaka  Lake Nakuru  Lodgehttp://www.lakenakurulodge.com

4. éjszaka : Sentrim Camp Amboseli http://www.sentrimhotels.net/index.php/sentrim-amboseli-lodges-in-amboseli

5. éjszaka  Sarova Salt Lick Hotel Tsavo west.http://www.sarovahotels.com/saltlick/

6. éjszaka  Ashnil Aruba Lodge Tsavo East,http://www.ashnilhotels.com/ashnil-aruba/

Ezt kővetően érkezés Diani Beachre.Safari alatt A szafarik ebéddel kezdődnek s azzal is fejeződnek be. Ezen időszak alatt teljes ellátás.

Az szafari alatt a járműben az ásványvíz korlátlanul fogysztható. Az étkezések során az éttermekben rendelt italokért kell csak fizetni

Szafari jellege: privát

Kenyai magyarok Creative Commons License 2015.01.16 0 0 4884

 

Örömmel olvassuk, hogy jó magyar szokás szerint, igyekeznek a kenyai magyarokat immáron sokadik alkalommal más szinben beállítani.. Ennek örülnünk kell mert foglalkoznak velünk s bizonyára bántunk egyes érdekeket, és igenis meghatározói vagyunk a kenyai utazásoknak.Nem kivánok a primitiv rágalmakra reagálni, de vannak tények amiket nem lehet figyelmen kivül hagyni, és ez egy ragyogó alkalom hogy megosszam.

A Jambo Rafiki Travel  Services egy Kenyában bejegyzett regisztrált adót fizető 100 % kenyai tulajdonú utazási iroda mely február 1-től  tagja a világ egyik legnagyobb utazási irodák  szakmai szervezetének a  SKAL-nak. 

Szafariainkat,, útjainkat nem az utcán, nem a strandon áruljuk, és mutatjuk be, hanem Diani Beach egyik legnagyobb s léegszebb irodájában vagy szállodáink medence partján sok esetben egy pohár koktél mellett.

Egy rosszul sikerült az igéreteinket nem beteljesítő szafari után minket nem az óceán parton vagy az utcán kell keresni.

Az utazások mellé utasbiztosítást adunk amely az egész világon elfogadnak. Szafariaink alatt az utasok teljes biztósítást élveznek és szükség esetén az orvosi ellátás helikopterrel érkezik. ( igaz szükség még nem volt rá. ) 

Minket éjjel, nappal lehet hívni a nyaralás alatt a mi költégünkön a mi telefonunkon. 

Magyarországról is hívhatóak vagyunk magyar díjszabással.

Nem kérünk készpénzt ( az utcán a fa mögé bújva ) az utak ellenértéke minden esetben banki utalás utján teljesül.

A reptéri transzfert privát jeeppel végezzük vagy luxus érzését sugalló kisbusszal melyben hütőtt italokat fogyaszhatnak s a gyermekek akár mese filmet nézhetnek út közben..

Az itt és más fórumokon kifejezésre jutatott számtalan pozitiv véleményeket nem mi írjuk, hanem vendégeink akik útjaink valamelyikén rész vettek. Többségük valós nevét használva, ellentétben az itteni fantom nevekkel melyeket a napokban regisztráltak. Nagyon sok vendégünk érkezik vissza idén is hozzánk annak ellenére hogy tavaly is itt nyaraltak. Talán nem alaptalanul.

Ügyfélszolgálatott üzemeltetünk, ahova a beérkezett levelekre 15-30 percen belül  24 órán keresztül válaszolunk. Munkatársaink elhivattotak, munkájukat odaadással s nagy örömmel végzik.

A Jambo Rafiki Travel europai mércével nézve is egyike a legtöbb szafarit kináljó irodáknak

A Jambo Rafiki Travel facebookos oldal üzemeltet, s az elmúlt év során több mint 2000 képpel igyekezett ezt a csodálatos országot bemutatni Mindezt a több mint 10000 like értékeli s nem itt a minden alapot nélkülöző lejáratás gerjesztő vélemény, amelynek amúgy sincs semmi köze  az iroda szakmai szinvonalához. Örömmel tudnám meg hogy a posztolót az irigység vagy az undor vezérelte a vélemény nyilvánításra, vagy épp a szakmai irigység..

A hivatkozásban szereplő hirdetés némi ismereteket nélkülőző de igen jól megfogalmazott, gratulálok hozzá...

Köszönjük a lehetőséget hogy mindezt itt s most elmondhattuk…

 

Jambo Rafiki Travel Services

Diani Beach, Kenya

 

 

 

boze Creative Commons License 2015.01.14 0 0 4882

Szia!

 

Tudnál linket küldeni ezekről az árakról?

Kösz!

Előzmény: Jambó2015 (4881)
Jambó2015 Creative Commons License 2015.01.13 0 0 4881

Valaki Februárba?Remek repjegy árak vannak Budapesti indulással.

Kenyai magyarok Creative Commons License 2015.01.11 0 0 4880

A Jambo rafiki travel szolgáltatásai,:

 

- mi adunk egy telefont amivel 24 órán keresztül a mi költségünkre hivhatsz minket s Magyarországot.

- utasbiztósítást tudunk adni mely a helyi magán korházakba szól ( lehetnének a kórházak bárhol a világon.. Tiszták jól felszereltek s luxust sugallanak ) A biztósítás egész világon érvényes nem csak Kenyában...

- a reptéri transfer privát jeeppel vagy mini busszal történik, ahol csak ti vagytok a kocsiban. Ha tiz család érkezik akkor tíz kocsival áll ki a Jambo Rafiki.

- A transfer alatt hideg sőrt, pezsgőt, vörösbort , s üdítőt szolgálunk fel..-

-mi itt vagyunk 365 nap a nap 24 órájában. Ha bármi történik 10 percen  belül a szállodában vagyunk.

-Magyarországról magyar dijszabással hivhatsz minket 24 órán keresztül ( 06212525045 )

-Minden leveledre max egy órán belül válasz kell hogy kapj..

 

www.jamborafikitravel.com

 

Köszönjük, és kellems nyaralást  és nagyon boldog új évet kivánunk.

 

 

a KenyaiMagyarok

Jambó2015 Creative Commons License 2015.01.06 0 0 4879

Van. Írj emailt.

tau ba Creative Commons License 2015.01.06 0 0 4878

Persze, csak pont az lenne a lenyege a forumnak, hogy olyat keressek meg, akivel mar van pozitiv tapasztalat, nem pedig az elso szembejovot.

Előzmény: Jambó2015 (4877)
Jambó2015 Creative Commons License 2015.01.05 0 0 4877

Szia. Minden szállodában lehet  választani egy csomó szafari közül,utcákon is sok iroda ahol lehet alkudozni is .Vagy akár Helyi srác Mathias aki tud magyarul is minden programot le tud szervezni legjobb árakon.

tau ba Creative Commons License 2015.01.05 0 0 4876

Sziasztok, van itt olyan ember, aki a Jambo Rafiki-vel utazott Kenyaban (kornyeken) es nem 1db hozzaszolasa van csak, amiben eppen oket isteniti? Melyik egyeb utazasi irodakat ajanljatok. Lehet nyugodtan helyi is, a nyelv nem problema. Van olyan, aki maganak szervezett le szafarit innen?

papacsu Creative Commons License 2014.12.11 0 0 4875

Kedves Fórumozók!

 

Most érkeztünk meg Kenyából és szeretnénk pár hasznos dolgot megosztani, mivel mi is sok segítséget kaptunk erről az oldalról.

Az első kenyai nyaralásunkat és a Szafarit a Jambo Rafiki vagyis Pamlényi Miklós szervezte.

Miklós személyesen fogadott bennünket a reptéren és terepjárójával vitt el minket a szállásunkra Neptune Beach Village-be. Mindenben segített és közben járt…

A szoba és az ellátásunk kiváló volt, külön kiemelnénk azt a rengeteg trópusi, mézédes gyümölcsöt és a belőlük készült friss italokat, melyek ízeit még most is a szánkban érezzük.

Az óceánpart csodálatos fehér homokos, a víz kellemesen meleg.

Javasoljuk megnézni a parttól kb 500-600 m-re levő korallzátonyt, ahol rengeteg tengeri sünt, csillagot, uborkát, tengeri pókot, színes korallokat és számtalan színesebbnél színesebb trópusi halat csodáltunk meg. A programhoz feltétlen szükséges gumicipő, pipa és szemüveg. A helyi „Beach Boy”-sok szervezik, a felkínált árból alkudni kötelező.

A tengerparton ill. a szálloda területén ajándék tárgyakat nem célszerű vásárolni – horror áron kínálják, ugyanazokat a portékákat a Jambo Rafiki utazási iroda melletti kis  ajándék üzletben  - Miklós közbenjárásával – töredék áron megvásárolható.(személyes tapasztalat, hogy a bolti ár 15-szöröséért kínálták a parton az árut).

A szállás területe szinte egy trópusi kert csodálatos, üde zöld kókuszpálmákkal, majom- kenyérfákkal és szebbnél szebb virágos bokrokkal.

A  kertben több majom család él, ha elhagyjuk a szállást ügyelni kell, hogy a teraszajtót reteszeljük be, mert még a szobába is bejárnak és kirámolják a szobát, egyébként nagyon aranyosak, játékosak, kézből esznek -  kifejezetten szeretik a banánt.

Meglátogattuk Miklós kíséretében a helyi árvaházat - ruhákat, írószereket és édességet vittünk ajándékba- mivel az állam nem támogatja, ezáltal adományokból tartja fenn magát. Ajándékunkat énekszóval köszönték meg.

Szafarizni az Amboseli (Kilimanjaro)  és a Tsavo East-on voltunk, a Big Five-ból az orrszarvún kívül mindegyiket láttuk.  

Mivel  esős időszak után voltunk, mindkettő nemzeti park csodálatosan zöld, reggelente friss harmatos volt. A szafari során a sofőrök rádión folyamatosan kommunikálnak egymással, így ahol vadat látnak azonnal tudatják a többiekkel, így nem maradunk le semmiről.

A  szafari felejthetetlen élményt nyújt. Mi szafarizni Miklós javaslatára papucsban és rövidnadrágban voltunk, mivel a kocsiból kiszállni úgysem szabad!

Naptej és szúnyogriasztó feltétlen szükséges.  

Nem oltattuk magunkat malária ellen, de szerintünk nem is szükséges.

 

Ezen az oldalon is szeretnénk megköszönni Pamlényi Miklós egyedülálló, személyes igényeinket maximálisan figyelembe vevő  szervezését, amellyel egy életre szóló élményt nyújtott számunkra.

Ezenkívül külön köszönetet szeretnénk mondani sofőrünek és szafari vezetőnknek Joshua-nak  önzetlen segítségéért. 

 

Takácsék

Bondor-Gyurkó Creative Commons License 2014.12.09 0 0 4874

Sziasztok

 

Elsődlegesen megjegyzem nem elsőnek utaztunk ki Kenyába, mert már az első alkalommal szerelem volt első látásra, már akkor tudtuk, hogy nem utoljára vagyunk itt. Az utazásunkat minden alkalommal a Kenyai magyarok oldalon szerveztünk és mostsnem csalódtunk.... most bátrabbak voltunk és már kihasználtunk a Mikiék által felajánlott autóbérlést, mely borzalmas nagy szabadságot adott és a tavaly bejárt éttermeket, partszakaszokat sorra lelátogattuk. Életünk legszebb napját is Mikiék szervezték a legszebb szállodában (Swahili Beach Hotel) , maszájokkal, íncsiklandozó ételekkel és felejthetetlen fotókkal távoztunk az esküvőnk napjáról. Még a mai napig mi is ámulunk, hogy milyen jók a képek és az érzés amit átéltünk leírhatatlan.

 

Ebola, talán ez a téma érdekelte a legjobban az ismerőseinket, indulás előtt tájékozódtunk és teljesen megnyugodtunk Miki szavaira, hogy itt NINCS, semmilyen betegségtől nem féltem és nem is tartottam attól, hogy bármit is elkaphatunk, teljesen biztonságban éreztem magam most és a tavalyi év során is.

 

Kenya - Talán ezt soha senki nem fogja megérteni, hogy miért is szerelem....talán úgy tudnám leírni, hogy ahogy az ember kiér a tengerpartra (Nomad beach) és ami fogadja, na ez az a szerelem....a kép ami fogad ....hát leirthatatlan, gyönyörű, fenséges, csodálatos.

Az emberek szeretete, nyugalma, barátsága....na talán ezt kellene minden embernek tanítani, mert... példaértékű.

Utazásunk során meglátogattunk egy árvaházat is, több táska játékkal érkeztünk és a kicsit szeme amit sugárzott, mosolyuktól még most is elolvadok....

 

Szóval, hogy nekünk mit jelent Kenya....leírhatatlan nyugalmat, szeretettet és példa értékű emberi értékeket, érzéseket mindenkinek csak ajánlani tudom, és ha hezitálsz nyugodtan keresd őket: Kenyai magyarok vagyis a Jambo Rafiki Travel csapata a legprofibb csapat bármilyen utazás szervezésében ezt nem is bizonyítja jobban, hogy már szervezik a 2015 év végi utazásunkat is....Köszönjük nektek és mindekinek hatalmas puszi küldünk.

Adrienn és Csaba

Kenyai magyarok Creative Commons License 2014.12.03 0 0 4873

A Jambo Rafiki Travel Service szerződőtt partnere a kenyai Heritage biztósító társaságnak. Készséggel allunk rendelkezésére minden Kenyába útazónak, akárcsak  utasbíztósítás megkőtésével is..

 

Jambo Rafiki Travel Service  

eufória77 Creative Commons License 2014.11.15 0 0 4872

Retúr Repülőjegy Kenyába Budapestről 144.400 Ft... KLM / Air France

http://www.repjegyportal.com/repulojegy-kenyaba-budapestrol-144-400-ft/

armadores Creative Commons License 2014.10.11 0 0 4871

Szia, először is gratulálok az esküvőtökhöz!

a video nagyon szuper, köszi, felelevenedtek az ott töltött hetek csodás élményei.

kenya csodálatos ország, aki teheti útra fel, és aki már járt ott az mindig vissza vágyik.

Jambo! Szép napot!

Előzmény: Dávid Németh (4870)
Dávid Németh Creative Commons License 2014.10.10 0 0 4870

Nemrég értünk haza nászútunkról. Egyenlőre még az élményeket nem tudtuk teljes mértékben feldolgozni...

De beszéljen helyettünk e rövid video:

http://youtu.be/gd12vT5DH8Q

Donibcsi Creative Commons License 2014.10.02 0 0 4869

Üdv.

 

Mi decemberben indulunk Miklós-féle utazásban. Ez lesz az első kenyai utunk, de én már vágom a centit, akár azonnal is indulnék:)

Már a neten keresztül szerelmes lettem a tájba, és az ottani kultúrába...hozzáteszem nagyon régóta készülök Afrikába, de csak most valósulhatott meg.

kipaki Creative Commons License 2014.10.02 0 0 4868

Jambo!

 

Sokáig vártam a hozzászólásommal, de végigolvasva az elmúlt év bejegyzéseit, arra jutottam, hogy leírok néhány gondolatot.

Le kell szögeznem, hogy elfogult vagyok Kenyával kapcsolatban, mert a többszöri látogatás során egyértelmű szerelem alakult ki...

Az a szerencsés helyzet lett az elmúlt években, hogy 7 alkalommal is sikerült kijutnom ebbe a csodálatos országba. Nem titkolom, hogy amikor talán 2008-ban voltak a kenyai választások után a zavargások, egyike voltam annak a 3 tucat magyarnak, aki kint volt... Az ég világon semmi félelmet nem éreztem, és a nyaralásomat sem zavarta meg.

Ez év februárjában úgy döntöttem, hogy a fórum bejegyzéseket megfogadva váltok és a Jambo Rafiki utazási irodával szerveztetem le az utat. A kint megélt 2 hét színvonala, figyelmessége meggyőzött, hogy jó választás volt.

Néhány konkrétum:

-olyan szállodákat tudnak ajánlani, amit eddig még senki! Képzeljétek el, hogy az eddigi nagy befogadóképességű szállodák (amivel nem volt baj!) helyett egy kicsi, de fantasztikus boutique hotelt ajánlottak, a Nomádot, azonos árszínvonalon.  Amikor a teraszodtól 20-30 méterre található az óceán, amikor privát részed van a szobád előtt napozni, amikor az étteremben elámulsz a választékon és a minőségen... Leírhatatlan...

- Amikor megérkezel egy iden országba, idegen kultúrába és a repülőtéren Miklós hűtött italokkal vár, valamint a kezedbe nyom egy mobiltelefont, hogy "fel van töltve, használd nyugodtan, akár haza telefonálásra is és bármikor hívhatsz", az megfizethetetlen...

-Amikor búvárkodásra és quad túrára adtuk a fejünket, pár órán belül konkrét ajánlatokkal jött, hogy válasszunk

-Amikor helyi éttermet ajánlott, ahol turista elvétve fordul meg, de biztonságos és színvonalas...

 

Órákig tudnék mesélni, mind az országról, mind Miklósról és csapatáról, de talán a legnagyobb dícséret a következő: már le van szervezve Miklósék által a 2015 februári kintlétünk!!!

Jude8 Creative Commons License 2014.08.26 0 0 4867

Jambo!

 

Tegnap érkeztünk haza Kenyából. Felejthetetlen 10 napot töltöttünk ott (Masai Mara, Lake Nakuru, Amboselli, Tsavo East és Diani Beach). Ezt a feszített ütemtervet mi állítottuk össze, de megérte, mert nagyon sok szép helyen járhattunk.

Végig biztonságban éreztünk magunkat köszönhetően Miklósnak (Jambo Rafiki) és driverünknek Joshua-nak.

Miklósnak köszönjük a szervezést és valóban sokkal többet nyújt, mint amit egy utazási irodától elvár az ember.

Az út során többször is érdeklődött telefonon, hogy minden rendben volt-e (rendben volt:)) illetve Dianin ahol már személyesen találkozhattunk, minden kérésünkben segítségünkre volt.

 

Még egyszer köszönjük a felejthetetlen élményt!

 

 

 

Amira32 Creative Commons License 2014.08.21 0 0 4866

Sziasztok !!!

Nem régen érkeztünk meg a kenyai nyaralásból. Nehéz szívvel hagytuk ott ezt a csodálatosan nyugodt, kedves, vidám országot. Nekünk eszünkbe sem jutott, hogy ne  utazzunk el, és ennek így utólag is örülök, mert nagy élménytől fosztottuk volna meg magunkat. A Jambo Rafiki Travel profi szervezése segített bennünket a kezdetektől a haza utazás megszervezéséig. Minden kérdésünkre választ kaptunk utazás előtt és alatt is. Mindenre nyitottak voltak, az utunkat úgy szervezték meg, ahogyan szerettük volna, Tele élményekkel, látnivalőval, különlegességekkel. Csodálatos ország, kedves emberek, nyugalom.....nehéz volt visszazökkenni a mi pörgős életünkbe.  Miklós és a felesége kedvessége sokkal többet adott annál, mint ami elvárható egy utazási irodától. Az élményeket, azt, hogy teljes biztonságban érezhettük egész idő alatt magunkat, ezt elsősorban nekik köszönhetjük. És ezúton még egyszer köszönjük !!!!!!

Mindenkinek azt ajánlom, ha lehetősége adódik, ismerje meg ezt az országot !!!

E. + P.

vensz8 Creative Commons License 2014.08.01 0 0 4865

nem szerettem volna az ellenkezőjét sugallni

még végül magánéleti okok miatt csúsztatjuk az utazást.

 

kellemes pihenést mindenkinek aki megy.

Előzmény: Kenyai magyarok (4864)
Kenyai magyarok Creative Commons License 2014.07.26 0 0 4864

Kedves Vensz8

 

Az igazság margójára a következőket szeretném közölni...

 

Soha nem veszélyeztetnénk  egy utasunkat sem hamis információkkal... Diani Beach zajlik az élet sok a turista. Kétségtelen hogy volt amikor ennél több volt. Aruházakban bevásárló helyeken a szokásos élet zajlik.

Több mint hat éve élünk itt és anno nem a turizmussal alapoztuk meg itteni életünket ...

Nagyon sok vendégünk érkezik Europa más országából is s egy jelentős része Zanzibárra is utazik.  Többnyire azok akik már voltak Kenyában s szeretnék tovább ízleni Afrikát.. Sok utasunk szereti keverni a kenyai szafarit zanzibár varázslatos érzésével...De szerveztünk csoportoknak gorilla szafarit Ugandába,  és a következő hónapban két csoportunk is utazik a Viktória vízeséshez...

Kérjük olvassa el a német vagy a francia külügyminisztériumi közleményeket is... 

Dianin való tartózkodásakor számtalan szállodában találkozik majd a nevünkkel.. Reméljük talán nem alaptalanul...

Kívánunk kellemes nyaralást...

 

a Kenyai Magyarok / Jambo Rafiki Travel Service

vensz8 Creative Commons License 2014.07.26 0 0 4863

A bosszantó az, hogy az ember nem tud reális képet alkotni a helyzetről...

 

A konzulátus kijelenti, hogy a tengerpart veszélyes, egyáltalán nem ajánlott oda menni. Az az elmúlt hónap eseményei miatt Mombasa-t kerülni teljesen érthető, de ennek ellenére a konzulátusnak az a dolga, hogy inkább intő legyen, mint engedékeny.

Aki ott él,  főként pedig az a ki a turizmusból él, természetesen azt állítja, hogy túlzott a reakció amit a kenyai események kiváltanak.

 

Így legyen okos az ember.. márpedig az utazás lefoglalva, kifizetve... tehát sok választás már nincs.