Keresés

Részletes keresés

sogi01 Creative Commons License 2 napja 0 1 124921

                                                         vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (124913)
snapszmester Creative Commons License 2 napja 0 0 124920

Megnézem, megírom.

Előzmény: gabor0036 (124918)
Paűu Creative Commons License 2 napja 0 1 124919

Én is ott, ill.itt melózok, de sehol nem találok róla semmit, amit átküldtél azon belül sem. Gondolom itt nincs annyi finánc mint otthon. Mivel, hogy itt alig főznek illegálisan, azt is csak a poitínt, de ha jól tudom azt legalizálták. Azért köszi. 

gabor0036 Creative Commons License 2 napja 0 0 124918

Snapszmester! Meg tudnád osztani velem, hogy milyen típusú nyomáskspcsolót hazsnálsz az fűtés vezérléshez?

gabor0036 Creative Commons License 2 napja 0 0 124917

Mivel már hat évet lehúzták ott, és most is ott dolgozom, biztos lehetsz benne hogy ismerve a helyi kemény szabályozásokat nem főzhetsz otthon. 

Előzmény: gabor0036 (124916)
gabor0036 Creative Commons License 2 napja 0 1 124916
Előzmény: Paűu (124915)
Paűu Creative Commons License 2 napja 0 0 124915

Vagy esetleg hol tudom megnézi, hogy mi az írországi törvény.?

Paűu Creative Commons License 2 napja 0 0 124914

Sziasztok! 

 

Esetleg tudja valaki, hogy az EU-ban, pontosan Írországban főzetek -e pálinkát, büntetik gondolom, de nem tudom biztosra. Havi max 10 litert főznék. Köszi 

sogi01 Creative Commons License 3 napja 0 2 124913

                                                    vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (124895)
Kisbvb Creative Commons License 3 napja 0 1 124912

Első Somogy Megyei Nyílt Bor és Pálinkaverseny Kaposvár
Pálinkaverseny

 

Nevezési minta: egy üvegpalackban, minimum 0,5 liter párlat
Nevezési díj: 1.000 Ft/minta, ami a leadáskor készpénzben fizetendő


Nevezés: - a minták leadásával egy időben, nevezési lap kitöltésével
- 2016. május 2-6. napokon 8.00 – 16.30 között
- nevezés zárása május 6. (péntek) 16.30.
- helyszín: Kaposvár, Kanizsai út 56. Gábor Ablak
- (Rákóczi iskolával szemben, tüskevári sorompó.)
- nevezési regisztrációt végzi: Habuczky Heléna
Tel.: 0620/266-93-94


Nevezési feltételek: A versenyen a versenyszabályzat elfogadásával, a nevezési
lap kitöltésével, a nevezési díj befizetésével vehetnek részt a magánfőzők és bérfőzetők.
A bírálatra leadott palackon fel kell tüntetni a készítő nevét,
az alapanyag gyümölcsfaj (esetleg fajta) megnevezését, az
alkohol százalékát, és amennyiben ágyas vagy hordóban
érlelt termékről van szó, ennek megnevezését.
A párlat leadásakor a nevezéshez csatolni kell a magánfőző
önkormányzati regisztrálásának másolatát, vagy bérfőzető
esetén a származási igazolás másolatát.

 

Ünnepélyes eredményhirdetés: 2016. május 14. (szombat) 17 óra
Helye: Kaposvár, Hotel Dorottya nagyterme
Az eredményhirdetésen, ingyenesen vehetnek részt a versenyre nevezett minták
készítői.
Az eredményhirdetés utáni vacsorán a részvételi díj 3200 Ft/fő
A vacsorán való részvételi szándékot a mintaleadásnál lehet jelezni,a részvételi díj
befizetése mellet.

 

 

http://kisberacz.hu/

 

kupeci Creative Commons License 3 napja 0 1 124911

Így igaz!:) van egy 32-es, de ez még elférne:)

Előzmény: 1zsakkrumpli (124910)
1zsakkrumpli Creative Commons License 3 napja 0 0 124910

Ezek örök darabok.

Sokáig keresgéltem mire tudtam venni, egy jó állapotút.

Előzmény: kupeci (124907)
kupeci Creative Commons License 3 napja 0 1 124909

Valahogy így:

Előzmény: kupeci (124908)
kupeci Creative Commons License 3 napja 0 0 124908

Nem próbáltam, de szerintem törné a kocsányt .

Előzmény: vizimento (124896)
kupeci Creative Commons License 3 napja 0 0 124907

Van még belőle?:)

Előzmény: 1zsakkrumpli (124894)
endrepp Creative Commons License 3 napja 0 1 124906

Nem. De ki tudja? Nem akartam megfosztani ennek a lehetőségnek a megismerésétől. :)

Előzmény: öreg_néne_b (124903)
csanek Creative Commons License 3 napja 0 1 124905

Már megint...??Miért nem száll már le Brüsszel erről a témáról?Lenne más fontosabb kérdés is az Unióba ettől szerintem!

Előzmény: kibé (124902)
patxaran Creative Commons License 3 napja 0 0 124904

"Ezzel párhuzamosan viszont megszüntetett a Bizottság egy másik, Magyarország ellen indított eljárást a pálinka jövedéki adójának ügyében, mivel az uniós csökkentett jövedéki kulcsról szóló szabállyal összhangban állónak találta, hogy egy liter lefőzött pálinka után 700 forintot kell csak befizetni."

 

Előzmény: kibé (124902)
öreg_néne_b Creative Commons License 3 napja 0 1 124903

Szerintem a kétszáz kiló cseresznye lefagyasztása nem igazán reális lehetőség.

Előzmény: endrepp (124901)
kibé Creative Commons License 3 napja 0 0 124902
endrepp Creative Commons License 3 napja 0 0 124901

Régebben javasolta itt nekem valaki, hogy fagyasszam le és amikor összegyűlt, akkor cefrézzem.

Én a fügét gyűjtöm, nincs fagyasztó kapacitásom, ha neked van, akkor ez elég jó megoldás sztem.

Előzmény: szollli (124899)
öreg_néne_b Creative Commons License 4 napja 0 1 124900

Több, kisebb hordóba, nem egy nagyba gyűjteni folyamatosan. Savazni kell (pH-beállítás) és a kierjedtet légmentesen lezárni.

Előzmény: szollli (124899)
szollli Creative Commons License 4 napja 0 0 124899

Tapasztalatlanságomból kifolyólag kérdezném, hogy ha van 3 cseresznye fád, és sajnos bérfőzető vagy, hogy oldod meg a cefrézést a folyamatos, nem egyidejűleg történő érésű szemeknél (Cefre illat és aromaanyagai ne szenvedjenek különböző romlásokat, hibákat), mindezt úgy, hogy egy összejöjjön egy jó 250 Li cefre az egyszerre történő főzetéshez? 

vizimento Creative Commons License 4 napja 0 0 124898

Én saját szőlőn használnám, úgyhogy az "ingyen átküldték a bogyózón" verzió kiesik :)

Előzmény: öreg_néne_b (124897)
öreg_néne_b Creative Commons License 4 napja 0 1 124897

Én szemelve vettem a szőlőt. Ingyen átküldték a bogyózón, percek alatt megvolt... 

(Fiatalok még a sajátjaim, idén lesz az első termésük. Ha Szervác, Pongrác, Bonifác és Orbán is úgy akarja...)

Előzmény: vizimento (124896)
vizimento Creative Commons License 4 napja 0 0 124896

Akinek ilyen jellegű magozója van... Szőlővel próbálta már esetleg valaki? Persze azzal nem magozásra, hanem "szárazásra" :)

Valahogy a szárnélküli szőlőből készült pálinkák jobban ízlenek, de ahogy néztem, nagyon nem olcsók a szárazós darálók, és az jutott eszembe, hátha ez is jó lenne arra a célra...

Előzmény: envision (124850)
sogi01 Creative Commons License 4 napja 0 1 124895

                                                        vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (124879)
1zsakkrumpli Creative Commons License 4 napja 0 0 124894

Igen, FO-13.

Előzmény: kupeci (124890)
gabor0036 Creative Commons License 4 napja 0 4 124893

Tudom kicsit már fanatizmusba megy a dolog, de hát legalább van valami amit valóban szívesen csinálok. :) Azért nézze mindenki azt is, hogy több mint két éve tervezgetem, szerzem hozzá az anyagokat, készítsem a szerszámokat,... ... .... Rengeteg fejtörés okozott, és sok kérdés volt amihez például itt a fórumon kaptam tanácsot és segítsétet amik nélkül vagy nem lenne ilyen jó, vagy szép.

Egyéblént pont ma keresett meg egy bérfőzde, hogy nem e csinálnék nekik egy ilyet 150L-ben mert csak egy nagy üstjük van, és igény lenne egy kisebb főzőre. Látták az oldalam és az eddigi munkákat, és nagyon tetszett nekik. Olvassák a fórumot is. Egyenlőre a sajátom szeretném meggyre befejezni. Talán idővel lehet belevágok, de kellene komolyabb szerszám a formákhoz, mert a mostani fa csak 1-2 darabot bír ki. Puha a réteg kitöltő és megy szét. Műanyag vagy bakelit (erre van forrás) szarszámot lehet csinálok idővel még szebbet, van új ötletem is ami még ennél pofásabb... 

Előzmény: endrepp (124891)
gabor0036 Creative Commons License 4 napja 0 1 124892

:D :D :D

Előzmény: endrepp (124891)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!