Keresés

Részletes keresés

otifoti Creative Commons License 12 órája 0 0 125298

Nem kár a sok eperért?

Előzmény: körtés 01 (125292)
sogi01 Creative Commons License 15 órája 0 1 125297

                                                           vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (125275)
rézműves1 Creative Commons License 20 órája 0 1 125296

Pláne, hogy ezek a képek április 12-én készültek...DDD...(2012-ben)

Előzmény: gabor0036 (125295)
gabor0036 Creative Commons License 20 órája 0 0 125295

jobb ha nem is tudod... :D :D :D

Előzmény: rézműves1 (125294)
rézműves1 Creative Commons License 20 órája 0 1 125294

Akkor ehhez mit szólt volna??...DD...

 

.........és a turmixolás után már a helyükön...

 

.........itt már gyönyörűen forrnak...

Előzmény: gabor0036 (125293)
gabor0036 Creative Commons License 21 órája 0 1 125293

Mutattam az asszonynak a képeket... Sírva fakadt... :D 

Előzmény: körtés 01 (125292)
körtés 01 Creative Commons License 21 órája 0 0 125292

Földieper cefrézős szép estét. A pH érékről nekem más volt a tapasztalatom mint a régebbi hsz.- ben olvastam.

 

 

patxaran Creative Commons License 23 órája 0 1 125291

Na az már nem az én világom!-:((

Előzmény: endrepp (125290)
endrepp Creative Commons License 24 órája 0 0 125290

Rezgés és ütés csillapító egyik alkatrésze, filmesek használják kamerastabilizáló fej felszereléséhez.

Előzmény: patxaran (125289)
patxaran Creative Commons License 24 órája 0 0 125289

Az én esztergályosom problémája a nagy gép.700-as fűrészkereket is betud fogni betét kivétel nélkül.Most csapágyazta az enyémet.10 kw-os motort nem szívesen használ műszerész munkára!Mi az ami be van fogva?

Előzmény: endrepp (125288)
endrepp Creative Commons License 25 órája 0 1 125288

Most olvastam el rendesen, azt hittem a gyors csatlakozóra írod, hogy nincs egyszerűbb, a vízzár az tényleg az.

Egyébként annyival is könnyebb dolgom van, hogy nem kell a csövet bontanom, külön nyíláson töltöm az üstöt, ha egyszer elkészül végre. Ma voltam az ismerős kocsmárosnál, kinéztem egy majdnem új KEG hordót, reggel megyek érte, be kell gyorsítani a projektet, mert jelenleg nincs rendes főzőm.

Esztergályos pályafutásom úgy kezdődött, hogy 2hétig hazudozott a szaki, sokadik eset volt, a végén betelt a pohár, elhoztam tőle az alapanyagot és vettem egy esztergát. Nem egy nagy durranás, kb. D210mm fordul el az ágy felett, ma D200mm-es munkadarabokat esztergáltam, ennél jobban nem lehet kihasználni szegényt. :)

 

Előzmény: patxaran (125287)
patxaran Creative Commons License 25 órája 0 0 125287

Az általam javasolt vízzárat azért javasoltam, mert készen kapható,csak forrasztani kell a 28-as csőre.Te könnyen vagy az esztergályos munkával,az én esztergályosomat sok ember már rég lelőtte volna a határidők végett.-:))

Előzmény: endrepp (125286)
endrepp Creative Commons License 27 órája 0 0 125286

Nem szükséges találnom, simán esztergálok egy hüvelyt KO csőből 2-3belső O gyűrűvel, egyik oldalán megforrasztom ezüsttel. Össze kell csak dugni, gyorsaságban ezzel nehéz versenyezni. ;) Elég egyszerű kivitelezni is.

Nekem ezek az ipari gyorscsatlakozók nem elég "pálinkafőzősek", ahogy Rézműves mondaná, egy db. triclamp lesz az üstnél.

 

Valami ilyesmi:

(de lehet, hogy holnap mást gondolok :)

Előzmény: patxaran (125282)
gabor0036 Creative Commons License 28 órája 0 0 125285

Én hálózati vízre vettem. Slagra. Untam hogy a műanyag mind csöpög. 

Előzmény: endrepp (125281)
patxaran Creative Commons License 28 órája 0 0 125284
Előzmény: patxaran (125283)
patxaran Creative Commons License 28 órája 0 0 125283

A kép lemaradt!

Előzmény: patxaran (125282)
patxaran Creative Commons License 29 órája 0 0 125282

Ennél jobbat,gyorsabban oldhatót,egyszerűbbet nem nagyon találsz!

Előzmény: endrepp (125281)
endrepp Creative Commons License 30 órája 0 0 125281

Nekem mindkettő egy kicsit ágyúval verébre kategória, 3-6mBar nyomáshoz elég 1-2 O gyűrű, én egy hűvely-cső-O gyűrű tömítés kapcsolatot gondoltam kivitelezni.

Előzmény: gabor0036 (125279)
snapszmester Creative Commons License 30 órája 0 1 125280

Látod mire képes a "g."

Előzmény: rézműves1 (125277)
gabor0036 Creative Commons License 1 napja 0 0 125279

Nekem van ilyen 1/2"-ban. A tryclamp sokkal jobb szerintem. 

Előzmény: endrepp (125278)
endrepp Creative Commons License 1 napja 0 0 125278

Köszi. Nem ismertem fel, praktikus.

Előzmény: öreg_néne_b (125274)
rézműves1 Creative Commons License 1 napja 0 1 125277

Na a "lengyelekkel" csak vigyázzál, mert azok leginkább csak a vodkát díjazzák, de azt le is nyelik..:):)))...

Előzmény: snapszmester (125276)
snapszmester Creative Commons License 1 napja 0 0 125276

Bírálója válogatja. Én nagyon keveset lengyelek. A rossz már az illatarol tudható. Van hogy kétszer kell kóstolni a korrekt döntés miatt.

Előzmény: fehérkutya (125269)
sogi01 Creative Commons License 1 napja 0 1 125275

                                   vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (125252)
öreg_néne_b Creative Commons License 1 napja 0 0 125274

Camlock csatlakozó.

Előzmény: endrepp (125271)
Pálinkás Alex Creative Commons License 1 napja 0 2 125273

Jól mondod Mester! De én már a 80L-t nem mertem leírni. Így is én vagyok a nagyfogyasztó a családban. Több a fogyasztásom mint egy zsigulinak dombra fel menetben.

 

 

Bárk_i: 

Rajtunk ne múljon! Én mindent megteszek azért, hogy minél több ember jó pálinkát igyon!  :) Feleségek nagy 'örömére'.

 

A cefrézésre már találtam egy Kazinczy idézetet is:

"Jót s jólEbben áll a nagy titok."

Előzmény: snapszmester (125265)
Bárk_i Creative Commons License 1 napja 0 0 125272

Többen a mai napig meg vannak győződve arról, hogy a barackpálinka sárga. Mert a boltban is sárga volt.

Tökéletesen igazad van,innen nehéz jó útra terelni ezt a nemzetet.

Én azt gondolom ,sok türelemmel ,kitartással eredményt lehet elérni ezen a téren .Rajtunk is múlik.:-)

Előzmény: Pálinkás Alex (125266)
endrepp Creative Commons License 1 napja 0 0 125271

Milyen az a fényes szerelvény a végeken?

Előzmény: 1zsakkrumpli (125270)
1zsakkrumpli Creative Commons License 1 napja 0 2 125270

Ma elkészült a páracső hajlítás.

 

Sajnos kilágyítva, sóval feltöltve, görgőzve, mégis egy kicsit megráncosodott.

 

Kicsit jobbra számítottam:

 

fehérkutya Creative Commons License 1 napja 0 1 125269

Hogyan zajlik egy pálinka mustra? Gondolom nem nyelik le a mintákat. Vagy a jókat igen?

Szájban forgatás és lenyelés ugyanazt az eredményt adja?

Én amatőr fogyasztóként csak lenyelve és gyakran többször rápróbálva tudok ilyen-olyan véleményt kialakítani.

Előzmény: snapszmester (125263)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!