Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

KücsükBüyük 3 napja Creative Commons License 107266

Egy halom bérfőzdének reszeltek... És most nyílt jónéhány, többsége hitelből. Na azok 90%-ának kakukk lesz.

Előzmény: snapszmester (107264)
kabold 3 napja Creative Commons License 107265

Próbáljunk ki hozzá 2-3 szelet citomot a fűszerezéskor, nem rontja el, sőt!

Teljesen árnyékos helyen elkövetve az eljárást: a diólikőr (van, akinek diópálinka) zöld is marad nagyon sokáig.

A cukor a belerakáskor teljesen feloldható kevergetéssel, utána a többi fűszer, majd enyhe további mozgatás elegendő a szűrésig.

 

Előzmény: Hókuszpók974 (107254)
snapszmester 4 napja Creative Commons License 107264

Akkor hogy értsed is. A nemzeti szeszado 50% a az elvárás es az lényegesen nagyobb mint az uniós szeszado. Nem akarok politizalni, de nem elég hogy alacsonyak a bérek még az adók is magasabbak.

Előzmény: forgione1 (107262)
sogi01 4 napja Creative Commons License 107263

 vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (107245)
forgione1 4 napja Creative Commons License 107262

Ők meg az itteni valós fizetéseken.

Előzmény: snapszmester (107260)
forgione1 4 napja Creative Commons License 107261

Elvileg elég, hiszen hosszában felhasítod.

Viszont a vastagsága miatt én inkább ezt javaslom.

Előzmény: kornel8 (107258)
snapszmester 4 napja Creative Commons License 107260

Meglepődnél ha tudnád az uniós adómérteket.

Előzmény: forgione1 (107257)
zsorsz 4 napja Creative Commons License 107259

Zsuzska, köszi a megerősítést,én is így gondoltam.

 

Hókuszpók,a recepted jól hangzik.

 

Hurkafej,jól tudod,már beérett,valami brutál fincsi.

kornel8 4 napja Creative Commons License 107258

Sziasztok. Egy olyan kérdésem lenne, hogy egy 5 mm-es peremmel rendelkező bográcsra elég egy 5 mm belső átmérőjű szilikon cső tömítésnek?

forgione1 4 napja Creative Commons License 107257

Bicsaknyitogató, hogy az EU megszabja az adó mértékét, de a munkabéreket, amiből ezt fizetni kell(ene) azt nem.

Előzmény: naivkezdo (107256)
naivkezdo 4 napja Creative Commons License 107256
Hurkafej 4 napja Creative Commons License 107255

Én úgy tudtam, hogy a zöld dióból mikor megcsinálod, akkor karácsonyra lesz jó! :)

Előzmény: zsorsz (107252)
Hókuszpók974 4 napja Creative Commons License 107254

Dio likor receptet en is bemasolhatok eggyet. Ket eve keszitem,izlik mindenkinek. Az enyem is biztos hogy van 30 fokos. Akkor a pontos recept igy szol:

Ötvenkét fokos, nem túl karakteres pálinkából vegyünk két litert, öntsük egy ötliteres széles szájú befőttesüvegbe, majd adjunk hozzá harmincöt deka egyenként négyfelé vágott zöld diót (amikor a zölddió még lágy). Zárjuk le az üveg tetejét és hagyjuk állni napon három hétig. Ezután tegyünk bele harmincöt deka kristálycukrot, „fél lat” (0,85 dkg) egész fahéjat, „negyed lat” szegfűszeget. Ezt újra hagyjuk három hétig állni, naponta rázzuk fel. Ha a cukor elolvadt papíron szűrjük át és tegyük jól ledugaszolt üvegekbe. A negyedbe vágott diókat kiválogatva tegyük befőttesüvegbe és engedjük fel diópálinkával. A vendégeket, egy-egy negyed diót a pálinkába téve kínáljuk.

Előzmény: zsorsz (107252)
zsuzska60 4 napja Creative Commons License 107253

véleményem szerint 30 fölötti, de meg kell mérni a tancsi féle készülékkel!

Biztosan nem 16!

Előzmény: zsorsz (107252)
zsorsz 4 napja Creative Commons License 107252

Szia Zsuzska! Diólikőrrel kapcsolatban kérném a véleményedet!...tehát:kb 20db vágott z.dióra 1l 50% pálesz 2-4 hét érlelés,2-3szem szegfűszeg 1fahéj,1kis db vanilia és egy 1/2narancs héja,1/4l vízben 500gr cukor szirup megy még bele.Nekem így szokott 1.5l likőr lenni.Kérdés:?%-ra hígult a likőr?..mert az agyas kocsmáros haver szerint 16%,szerintem meg 30% fölött kell lenni.Jól emlékszem,diólikőrt Te is csináltál?

Előzmény: zsuzska60 (107250)
pantheridin 4 napja Creative Commons License 107251

Nem nehéz.Az 50-es hordóra ìgy ahogy van rámegy a rendszer.Csak el kell vágnom. 

Előzmény: zsuzska60 (107250)
zsuzska60 4 napja Creative Commons License 107250

a legnehezebb egy már elkészítettet kicserélni másikra... (idő, utánjárás, pénz, lustaság és társai jönnek elő)

Előzmény: pantheridin (107246)
benchmade 4 napja Creative Commons License 107249

Én itt tanultam, és tartom magam hozzá, hogy az ágyazás a jó pálinkán ront, a rosszat nem javítja.

Előzmény: abácsip (107242)
Tucso69 5 napja Creative Commons License 107248

Egy jó málnát nem rontanék el!

Előzmény: abácsip (107242)
körte51 5 napja Creative Commons License 107247

Csak annyi tanácsot fogadj meg ,hogy kis mennyiséget csinálsz. Ki kell próbálnod .

A szép színén kívül nem nagy örömöd lesz benne.

Előzmény: abácsip (107242)
pantheridin 5 napja Creative Commons License 107246

Igen,sajnálom is ezt a 30-as hordót,de az 50-est most nem tudom beszerezni.

Kezdetnek megteszi ez is,több meló.

Előzmény: Hurkafej (107244)
sogi01 5 napja Creative Commons License 107245

                                                 vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (107217)
Hurkafej 5 napja Creative Commons License 107244

Egy jó aranyszabály: Nagyban lehet keveset főzni, de fordítva nem igaz! :D

Előzmény: pantheridin (107241)
stapika 5 napja Creative Commons License 107243

Utolsó kívánságnak nem rossz beszólás.

Előzmény: UHERCSIK (107240)
abácsip 5 napja Creative Commons License 107242

Ágyat raknék a szilva, alma és málna pálinkámhoz. Milyen arányban érdemes keverni és meddig érdemes állni hagyni?

Az alábbi variációkat találtam ki:

Szilva pálinkához (4liter) aszalt szilvát (200gr) és mazsolát (50gr). 

Alma pálinkához (4liter) szárított jonathan (120gr), golden (120gr) chipset. Almánál milyen variációk lehetnek? Fahéj elrontja, van optimális mennyiség?

Málna pálinkánál (2liter) a legnagyobb dilemma, hogy fagyasztott málnát (300gr) vagy liofilizált málnát (75gr) rakjak alá?

 

Múltbéli tapasztalatokat, tanácsokat szívesen megfogadok!

pantheridin 5 napja Creative Commons License 107241

Később,ha meglesz az 50-es hordó,a kisebb jó lesz az alszeszt lefőzni,vagy málnához ;-)

A teteje kupolástól cserélhető a hordókon.5 db békazárral lesz megoldva,szilikontömìtéssel.

UHERCSIK 5 napja Creative Commons License 107240

nincsmit

Előzmény: kandesz78 (107238)
pantheridin 5 napja Creative Commons License 107239

Köszi!Nekem is tetszik csak működne már ;-)

Előzmény: barkócza (107237)
kandesz78 5 napja Creative Commons License 107238

Köszönöm!

Előzmény: stapika (107236)
barkócza 5 napja Creative Commons License 107237

Nem ennyire szigorúak ezek az arányok. Kimondottan jól néz ki így a főződ.

Előzmény: pantheridin (107235)