Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

TINTUS 11 órája Creative Commons License 104741

Na akkor elég szomorú vagyok ühüm..........:)

 

Előzmény: szilvakukc (104740)
szilvakukc 12 órája Creative Commons License 104740

Hasonlít a szimpatához, csak több van belőle. Én pölö gyakorlatilag egy szimpatikus embert sem ismerek.:DD

Előzmény: zsuzska60 (104737)
szilvakukc 12 órája Creative Commons License 104739

Tényleg nem értem! Hogy a mosás alatt keletkezik-e rézeleje? Vagy mi van?!

Mert, hogy a "rézeleje" az csak a népies neve az előpárlatnak, és minden főzés azzal indul, azt már letisztáztuk. Akkor még mindig nem értem, mi a kérdés. De nem is baj. Nem kő nekem mindent érteni.:)

 

Előzmény: Tucso69 (104731)
szapali 13 órája Creative Commons License 104738

Szép munka! Sajnos nekem csak ívhegesztőm van. A felső edényeket lemezből alakítottam ki, mivel nem volt vastag csövem. A varratok eltüntetése volt a legnehezebb... 

Előzmény: norris53 (104716)
zsuzska60 13 órája Creative Commons License 104737

milyen hangszer a szimbola?

Előzmény: szilvakukc (104729)
zsuzska60 13 órája Creative Commons License 104736

nekem is ilyen saválló van, csak azon balról folyik be az anyag - jobbra van a kifolyó, de tök ugyanígy néz ki :-)

Előzmény: norris53 (104716)
zsuzska60 13 órája Creative Commons License 104735

kisasszony :-)

Előzmény: kupeci (104710)
zsuzska60 13 órája Creative Commons License 104734

már morzsolom a kukoricát, aztán rátérdelek :-)

Előzmény: kibé (104703)
rézműves1 14 órája Creative Commons License 104733

...pályinkás jó reggelt...

 

...szia Mester!...milyen hőmérsékletű az a felület, amit meg kell óvni?...mert van egy Spray, ami 650°C-ot is simán elvisel (motorok kipufogói)...vagy van egy "olcsóbb", de kissé macerásabb, két komponenses, akril bázisú, színtelen lakk, amit ecsettel is fel lehet vinni...ez is jó kb. 110-120°C-ig...és ez elég kiadós...csak, ha nem használod fel, beköt...

...üstfedőre, sisakra, páracsőre, hűtőre és egyéb réz kiegészítőkre, szerintem ideális...

...mindkettőt a fővárosban veszem, nem tudom, hogy máshol kaphatók-e...

Előzmény: snapszmester (104728)
sogi01 16 órája Creative Commons License 104732

                                                vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (104668)
Tucso69 22 órája Creative Commons License 104731

Tényleg nem érted?

Lefőzi a cefrét. 10 perc alatt kiönti, kimossa és feltesz egy újat!

A rézelejéhez kapcsolódott a kérdés, hogy keletkezik-e ilyen rövid szünet esetén is.

Előzmény: szilvakukc (104724)
gabor0036 23 órája Creative Commons License 104730

Ne igyá annyit! :D

Előzmény: szilvakukc (104729)
szilvakukc 23 órája Creative Commons License 104729

Szimbolikus? Mit szimbolizált?

Előzmény: gabor0036 (104726)
snapszmester 23 órája Creative Commons License 104728

Én még nem kérdeztem. Milyen lakkal lehet megóvni a fényes felületet?

Előzmény: rézműves1 (104727)
rézműves1 23 órája Creative Commons License 104727

...az "ezüstös" is szépen csillog..DD...

Előzmény: norris53 (104716)
gabor0036 24 órája Creative Commons License 104726

A 10perc csak szimbolikus volt... :))

Előzmény: szilvakukc (104724)
szilvakukc 24 órája Creative Commons License 104725

Bocsi, de pálinkáról beszélünk! Lehet, hogy ukrán, lehet, hogy olcsó! Ha nem az igazi, akkor szar!

Előzmény: Szomjas cápa (104708)
szilvakukc 24 órája Creative Commons License 104724

Akkor most csak én nem értem, mi a franc ez a 10 perc?

Előzmény: Öregdömperes (104712)
obsitos3 24 órája Creative Commons License 104723

Természetesen lehet mindenhol,konyha,kamra,pince,tisztaszoba,fészer,tehát mindenhol,ahol a szükséges feltételek biztosíthatók.Tehát:15-25 fok hőmérséklet,jó szellőztethetőség,és nem fejeznek le érte.Néha nehéz megmagyarázni a családnak,hogy miért alszol a hordóid között szívesebben,mint a hitveseddel!(:-(:-

 

 

 

Előzmény: janika.p (104713)
Tucso69 24 órája Creative Commons License 104722

Gondolom az asszonytól kérdezed, hogy beviheted-e a házba a cefrét. De miért a fórumon? :-)

 

Általában nem jó szabadban erjeszteni, mert nem állandó a hőmérséklet. Gondolj bele, hogy csak 10°C ra lehűl a cefre, megáll az erjedés. Arról nem is beszélve, hogy nyáron 28-30 °C-ra, vagy az fölé is felmelegedhet. Pl egy ismerősnek 12 napja forr az alma szabadban, de csak délutánonként! 

 

Ha gondolod küldök írásjeleket! :-)

Előzmény: janika.p (104713)
gabor0036 24 órája Creative Commons License 104721

Csak kérdezném, hogy a cefrét miért állítod meg 15°-nál? Azt ki kellene csavarni teljesen nem?

Előzmény: Öregdömperes (104715)
Öregdömperes 25 órája Creative Commons License 104720

NEM MERTEM JOBBAN TÜZELNI A LE ÉGÉS MIATT.

Előzmény: norris53 (104717)
gabor0036 25 órája Creative Commons License 104719

Nem lehet, hogy valami hasonló trükkös erősítős főző volt mint ez? 

Előzmény: Firga73 (104673)
Tucso69 25 órája Creative Commons License 104718

Nekem a 20 literes szimplába 18L cefre 3 óra. Nincs értelme jobban fűteni, mert a hőterelő burkolat (leér a gázrózsáig) ellenére sok lenne a veszteség.

Előzmény: norris53 (104717)
norris53 25 órája Creative Commons License 104717

Ez túl sok időút vett igénybe !

 A 4,5 óra sok 2- 2 1/2 óra lenne a megfelelő !

Előzmény: Öregdömperes (104715)
norris53 25 órája Creative Commons License 104716

Csak hogy több variációt is láss :-)

Előzmény: szapali (104688)
Öregdömperes 25 órája Creative Commons License 104715

Köszönöm szépen.

Ma el indítottam.11.liter cefre  2.liter víz hozzá mivel túl sűrű az anyag.

4,5 óra alatt aránylag tiszta 1,4liter alszesz jött le.47.fokkal indult és 15.fok körül meg állitottam.Tísztább mint a cseresznyéjé volt.

Üdv.

Előzmény: gabor0036 (104702)
rézműves1 25 órája Creative Commons License 104714

...egy kis segítség!!..háromféle cső:10-es; 28-as; 42-es...ugye kitalálod, hogy melyik hová kerül..DD...

 

                  ... ......a kifolyási

 

magasságot én úgy választottam meg, hogy egy 5-literes befőttes üveg, simán aláférjen...

Előzmény: m.robi (104677)
janika.p 25 órája Creative Commons License 104713

meddig lehet még cefrézni ugy értve télen lehet a házba pl konyha nemsokat kb 20-40L?

Öregdömperes 25 órája Creative Commons License 104712

Bocsi.Te már rég el veszteted.

Előzmény: szilvakukc (104706)