Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

sogi01 2014.07.28 05:40:13 © 102151

                                               vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

 

Előzmény: sogi01 (102081)
Mc Bolondu Look 2014.07.28 00:17:28 © 102150
mind 3 jó! Viszont az illatok legjobbn a 70 milisnél jönnek elő
Előzmény: Norbi... (102149)
Norbi... 2014.07.27 23:56:19 © 102149

Na és a 3.? Az alakban nem felel meg?

 

Igaz ő a leg marketing szagúbb(legszebb kép, szépen csillog ott).

Előzmény: Mc Bolondu Look (102148)
Mc Bolondu Look 2014.07.27 23:41:29 © 102148
A 2. ! Me' 70 ml's
Előzmény: Norbi... (102146)
csalitos 2014.07.27 23:09:34 © 102147

   Az 1. és 2. űrtartalomban és alakban mindkettő megfelel.

Előzmény: Norbi... (102146)
Norbi... 2014.07.27 22:31:38 © 102146
bezzeg Jani 2014.07.27 22:17:13 © 102145

A  pulzáló szuszogás miatt kérdezem.

Véletlenül nem mérted a kifolyó párlat hőmérsékletét?

Mikor erősödött fel a szuszogás?

Írtad, hogy átfolyós a hűtőd.

A kifolyó párlat, lüktetve csordogált?

Előzmény: vasbogre (101634)
Pecabubus 2014.07.27 21:51:50 © 102144

Az is lesz egy pár menet, én 17 literes kuktafedelő hómkúk főzővel küzdöttem meg 280 liter cefrével (kétféle cseresznye, meggy, kétféle ringló, barack), örülök hogy vége, naponta két-három kört főztem hetekig, pár palack gáz is elfogyott. Ilyen főzőre telt, ennyi gyümölcs termett. Piros és zöld ringlófákat kivágatom (nem szeretem a pálinkát a gyümölcsükből, másra meg nem jók), lesz helyettük telepítve meggy.

Előzmény: naivkezdo (102143)
naivkezdo 2014.07.27 21:26:28 © 102143

na csak mondom, hogy kb 350l cefrém van perpill, és 50l-es főzőt veszek.

De mondom, ha feldolgozod a gyümölcsöd, úgysem rakod tele a hordóba, mert kifut forráskor a cefréd.

 

Előzmény: Kunca 75 (102139)
naivkezdo 2014.07.27 21:15:38 © 102142

hát én is így tudtam, azért nem értettem mi ez a 70%.

Előzmény: zsuzska60 (102141)
zsuzska60 2014.07.27 21:14:58 © 102141

nyavalyákat, lehet 90%-ra is tölteni, ha nem ész nélkül tüzelünk alá

Előzmény: naivkezdo (102140)
naivkezdo 2014.07.27 21:11:14 © 102140

mi ez a 70%, addig lehet csak megtölteni?

Előzmény: Kunca 75 (102139)
Kunca 75 2014.07.27 21:09:53 © 102139

60-asnál a 70 % 42 liter. H a sűrű a cefre 2 hordónyi nem megy bele. Úgy gondoltam nagyobban leget főzi kevesebbet, de kissbben többet....

naivkezdo 2014.07.27 21:04:46 © 102138

elsőéves bálozó vagyok, nem 50 év rutinnal.

De pl miért kevés a 60as főző 2db 30-as hordóhoz?

Főleg, ha a gyümölcsöt gyűjtöd abba, akkor cefre kevesebb lesz picivel eleve, meg úgy sem rakod tele.

Előzmény: Kunca 75 (102133)
Babar66 2014.07.27 21:03:45 © 102137

Ha csak 30 literekkel játszol, tisztázáskor nagy lesz a 80-as.

Előzmény: Kunca 75 (102133)
Babar66 2014.07.27 21:01:25 © 102136

Ja, és az erjedés miatt állandó túlnyomás van. Ha már nincs, készen van, tehát főzöm.

Előzmény: Babar66 (102135)
Babar66 2014.07.27 20:59:48 © 102135

A fene megette már azt a cefrét, amiben a kotyogón keresztül oda-vissza mászkál a levegő!!! Én azt már le nem főzném!

Az én cefrés hordóm nem levegővel teli pet palack, mert a levegő, ugyebár elég nagy mértékben változtatja a térfogatát a hőmérséklet változás hatására (lásd: légmotor), de a cefre az szilárd anyag és folyadék!!!

Előzmény: Feriba51 (102076)
Babar66 2014.07.27 20:41:16 © 102134

Nem kell megfúrni azt a csövet, elég, ha egy darab átlátszó szilikon csövet építesz be alul, fölül. Látni fogod saját szemeddel, hogy mi is játszódik le!!!

Ennyi!

Előzmény: Feriba51 (102096)
Kunca 75 2014.07.27 20:34:59 © 102133

kinéztem magamnak egy DES 80 literes keverőst. Vélemények mellette esetleg ellene? Először 60-as ban gondolkodtam, de a gyümölcsöt 30 literes hordókban gyűjtöm. 2 hordnál kevés lenne a 60-as :-)

hevezoli64 2014.07.27 20:30:20 © 102132

A kezdők is ráérezhetnek régi dolgokra....))

Előzmény: Feriba51 (102125)
hevezoli64 2014.07.27 20:29:27 © 102131

Más példát kellet volna hoznom, bocs.

Előzmény: zsuzska60 (102128)
zsuzska60 2014.07.27 20:20:08 © 102130

A Cs. Radna már folyadék, a Cs. Lepoticamost van cefrében.

A fosóka 2-3 hete érik felénk.

Előzmény: snapszmester (102106)
zsuzska60 2014.07.27 20:18:13 © 102129

szerintem kivehető ajtajú :-)

Előzmény: naivkezdo (102102)
zsuzska60 2014.07.27 20:14:54 © 102128

de nem vak!!!!

Előzmény: hevezoli64 (102086)
zsuzska60 2014.07.27 20:11:11 © 102127

Na,

1. van egy emelkedő páracső

2. a főzés végeztével még folyott az anyag, de én letekertem a hollandit az üstfedélről

3. ekkor a páracsőből még jelentős, közel fél dl anyag folyott ki

4. most sietős volt az átrakodás, ezért bontottam szinte menet közben és láttam, amit láttam.

:-)

Előzmény: Feriba51 (102066)
norris53 2014.07.27 20:06:03 © 102126

Holnap már minek teszel bele élesztőt - a vad élesztők addigra már legyőzhetetlenek - ma kellet volna !

Előzmény: Kunca 75 (102123)
Feriba51 2014.07.27 20:01:26 © 102125

Nem értelek.

???

Jó nedűt!!!

Előzmény: naivkezdo (102122)
Feriba51 2014.07.27 19:59:25 © 102124

Egy fólia darab, amivel lekötsz egy gumicsikkal egy edényt (hordót, vödröt, fazekat...), amibe gyümölcs erjed.

Jó nedűt!!!

Előzmény: Gasparius (102121)
Kunca 75 2014.07.27 19:56:11 © 102123

szép napot, 

letörtem jópár kiló nyárialmát. 30 literes hordóval lett. Holnap beletszem a pektonbontót meg az élesztőt. Elég kevés lé van rajta szerintem megdoppingolom egy kis napfénnyel + vízzel. Remélem az aromából nem sokat vesz  majd el.

naivkezdo 2014.07.27 19:50:42 © 102122

ezt a sebet kár volt feltépni:)))

Előzmény: Gasparius (102121)