Keresés

Részletes keresés

Szkajvolker Lajos Creative Commons License 29 órája 0 1 128403

Nem finomításra gondolok.

Előzmény: Cipurró (128402)
Cipurró Creative Commons License 29 órája 0 0 128402

Sztem ez főzdénként(berendezésenként) változó. Amíg meg nem jelenik az up.

Előzmény: Szkajvolker Lajos (128398)
norennord Creative Commons License 29 órája 0 0 128401

Ameddig nem volt szűrőm akkor használtam aképpben ahogy írtam.. de most is használom de még így is marad.. 1 nagyon nagyon minimális de azt már szándékosan nem szedem le.. 

 

Előzmény: obsitos3 (128399)
mili70 Creative Commons License 29 órája 0 0 128400

Erre majd snapszi válaszol. 

Viszont a múltkor csináltam egy mérést, amikor is 60L 25%-os alszeszt raktam fel finomítani. Egy idő után elkezdtem 1L-es üvegekbe mérni a kifolyó pálinkát hitelesített fokolóval. Itt az eredmény kerekítve:

  1.  43.0
  2.  38.0
  3.  34.5
  4.  30.0
  5.  24.5
  6.  19.0
  7.  14.0

Szóval 7L alatt 43-ról 14-re esett az alkoholfok. A negyedik litert még simán beleöntöttem a középpárlathoz. Az ötödiknél vacilláltam, aztán ment az up-hoz. 

Előzmény: Szkajvolker Lajos (128398)
obsitos3 Creative Commons License 29 órája 0 0 128399

Abban a hsz.-ben,amire reagáltam,azt írtad,5 l-es üveg színig,bele fokoló.Szó sem esett más eszközről,vagy én értettem valamit félre.

Előzmény: norennord (128394)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 1 napja 0 0 128398

Főzdében a cefrét hány kifolyó szeszfokig főzik?

DrJackson Creative Commons License 1 napja 0 0 128397

Az érdekelne engem is, mert itt a szőlő szezon a nyakamon, éjszakánként meg jó ha eléribaz 5 fokot az idő.

Előzmény: snapszmester (128396)
snapszmester Creative Commons License 1 napja 0 2 128396

Alkalmas, de én tudok 40g-ot 50 Ft.-ért. 

Előzmény: bésasa (128395)
bésasa Creative Commons License 1 napja 0 0 128395

Üdv!

 

Szerintettek ez  a sörfőzéshez használt hidegtűrő élesztő alkalmas a gyümölcscefre erjesztéséhez?

 

http://olaszsped.com/index.php?main_page=product_info&products_id=463

 

köszönöm!

norennord Creative Commons License 1 napja 0 1 128394

Az ényém pl. ilyen

Hideg víz van töltve az első rekeszbe amibe csöpög az alszesz 

Szülés majd üveg.. 

 

Mire gondolsz hogy nagyon leegyszerűsítitek a dolgot.

Előzmény: obsitos3 (128390)
Green Corner Creative Commons License 1 napja 0 0 128393

:)))

 

Előzmény: schlumberger (128388)
zscz Creative Commons License 1 napja 0 0 128392

Köszönöm mindenkinek!:)

sogi01 Creative Commons License 1 napja 0 1 128391

                                                       vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (128348)
obsitos3 Creative Commons License 1 napja 0 0 128390

És  a kozmaolaj szűrő,pl az,amiről foxrudi az előbb képeket pakolt fel,csak úri huncutság,igaz?(-: Nagyon leegyszerűsítitek a dolgot.

Előzmény: norennord (128389)
norennord Creative Commons License 2 napja 0 1 128389

Üdv 

 

Én is mondok 1 jót.. 

mivel a kozma olaj a tetején van

én az alszeszt 5l keskeny szájú üvegbe gyüjtöm pont szinültig.. 

ha tele van akkor csak bele rakom a fokolót..  gyakorlatilag kibuggyan a tetején az olaj..  

Előzmény: zscz (128377)
schlumberger Creative Commons License 2 napja 0 0 128388

A mennyiben erre jársz a világvégén kopogjál be! 

Köszönöm a szíves invitálást! Sajnos, nagyon úgy néz ki, hogy az idén már nem kell arrafelé járnom, de nem felejtem el jóságodat, és ha mégis, akkor igen! :-)

Előzmény: Green Corner (128376)
foxrudi Creative Commons License 2 napja 0 0 128387

Itt pedig egy kozmaolajszűrő berendezés.

Előzmény: zscz (128377)
endrepp Creative Commons License 2 napja 0 0 128386

Hú de szép, takaros darab! :)

Előzmény: TINTUS (128383)
endrepp Creative Commons License 2 napja 0 1 128385

Nem az olaj miatt kell hígítani, az csak mellékhatás, hogy kiválik, de ki lehet használni, ha nincs kozmaolaj leválasztód.

Előzmény: endrepp (128384)
endrepp Creative Commons License 2 napja 0 1 128384

Minden reggel egy hozzászólásban mutatnak linkek okosságokra.

Ezt kéne átrágnod először:

http://snapszmester.hu/gyakorlati-palinka-fozes/

Az lefőzött alszesz tisztázása legfeljebb 25%-osan történik, ez azt jelenti, hogy ha több vissza kell hígítani 25-re, akkor kiválik belőle az olaj.

Előzmény: zscz (128379)
TINTUS Creative Commons License 2 napja 0 0 128383

Példának itt van egy:

Előzmény: TINTUS (128382)
TINTUS Creative Commons License 2 napja 0 0 128382

A megoldás: kozmaolaj szűrő.  keress rá a szóval.

Előzmény: zscz (128377)
zscz Creative Commons License 2 napja 0 0 128381

Ha ez azt jelenti hogy az utópárlatból sok lett, akkor értem. 

Előzmény: foxrudi (128380)
foxrudi Creative Commons License 2 napja 0 0 128380

Savanyú azért lett,mert túlengedted,nem kicsit,nagyon.

Előzmény: zscz (128377)
zscz Creative Commons License 2 napja 0 0 128379

A rendes cefrével nincs gond. Az idővel inkább. Ez a vissza higítás hogy működik? Olvasgatok már de még nem futottam bele ebbe.

Előzmény: endrepp (128378)
endrepp Creative Commons License 2 napja 0 2 128378

A kudarc élményeket keresed? ;)

Miért nem csinálsz egy rendes cefrét, amit időben kifőzöl?

Az alszeszt amikor vissza hígítod feljön az olaj a tetejére, azt kell leszedned, pl. egy papír törlővel le tudod szippantani.

Előzmény: zscz (128377)
zscz Creative Commons License 2 napja 0 0 128377

Üdvözlet az Uraknak!

 

Idén tavasszal főztem életem első pálinkáját. Addig nagyapám cefréjét egyengettem, majd vettem egy DES 34 l-es főzőt. Az első főzés egy igen régi közel fél éves 50l körüli alma cefréből készült, hátha alapon..

Nem lett jó. :) 2l 56°-os savanyú izé lett.

Idén egy 6-7 hetes őszibarackkal próbálom meg. Szintén nem kezdőnek való de azért hátha. A kérdésem a szűrésre vonatkozik:

Milyen textillel kell szűrni az alszeszt? Ez ugye leválasztja nagyrészben a kozma olajat?

A válaszokat előre is köszönöm!

Green Corner Creative Commons License 2 napja 0 0 128376

Kész a bodzám!A mennyiben erre jársz a világvégén kopogjál be!Nem fogod megbánni!:))

Előzmény: schlumberger (128365)
snapszmester Creative Commons License 2 napja 0 0 128375

A méret a lényeg. Kell a hosszúság hogy elférjen a skála.

Előzmény: Szkajvolker Lajos (128374)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2 napja 0 0 128374

A papír skálán rajta van a gyártó, de szerintem az van nekem is, csak hőmérő nélküli változat.

Előzmény: snapszmester (128373)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!