Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

hunnia1975 2 napja Creative Commons License 106581

Hehehe! :) Nagyon vicces! Kigúnyolni a kezdőket! :-P

Előzmény: snapszmester (106562)
barkócza 2 napja Creative Commons License 106580

Úgyis elválik a sz.r a májtól... :)))))

Előzmény: zsuzska60 (106579)
zsuzska60 2 napja Creative Commons License 106579

ááááááá, nem kell ilyenekkel tökölni :-)

Előzmény: firekiller (106578)
firekiller 2 napja Creative Commons License 106578

A kettő közé kell valami nejlont rakni, vagy elég egy csíkot húzni az üvegen ?

Előzmény: zsuzska60 (106577)
zsuzska60 2 napja Creative Commons License 106577

mit nem értesz???

Van szilvának egy 100 l-es edénye, ebbe beleteheti az ő 50 litere mellé a sajátját, de az lesz majd alul :-)

Előzmény: firekiller (106576)
firekiller 2 napja Creative Commons License 106576

A 0,5x100 liter és a 0,25x200 liter picit értelmezhetetlen számomra, de lehet ,hogy korán van :))))

Előzmény: szilvakukc (106573)
barkócza 3 napja Creative Commons License 106575

A sav az ugyanolyan anyag, mint bármi más. Van belőle illékony (pl. hangyasav, ecetsav, sósav), és nem illékony (pl. kénsav). Miért kéne a cefre savtartalmának automatikusan átmennie a pálinkába?

Előzmény: bezzeg Jani (106571)
sogi01 3 napja Creative Commons License 106574

                                               vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

Előzmény: sogi01 (106558)
szilvakukc 3 napja Creative Commons License 106573

A legjobb tárolások:

50X1l

25X2l

10X5l

5X10l

2X25l

1X50l

0,5X100l

0,25X200l:DDD

Miért kérdezel hülyeséget? nem mindegy?

 

Előzmény: abácsip (106563)
szilvakukc 3 napja Creative Commons License 106572

Nem ragozod túl egy kicsit a dolgot?

Előzmény: bezzeg Jani (106568)
bezzeg Jani 3 napja Creative Commons License 106571

Sajnos nem, és az alszeszt és az alszesz-moslékot sem.

Két órával ez előtt villant be a szürke állományomba.

Lesz még legközelebb, akkor résen leszek.

 

Előzmény: barkócza (106569)
bezzeg Jani 3 napja Creative Commons License 106570

Én 50l- es románt ill olasz használok dézsásat, nem kosarasat, amibe vágtam 10 milis polifomot, alulra.  

 

Annó beszéltünk a flegma tf%-káról.

 

Az én rendszeremben a páracső flegmája 78 tf% akkor, mikor hűtőből kifolyó párlat 87 tf%.

Ez a flegma kizárt, hogy vissza csorogjon az üstbe.

Szerintem a pisztóriusz tálcáján rektifikálódik. 

Nagyából 25 perc alatt 2 dl gyülemlik föl. 

A pH-ja 8,2 volt.

Kihígítva az illata kellemes, az íze hiányos és szilánkos.

 

https://drive.google.com/folderview?id=0B_B4QxK-yoPZQWZCbUVrTjhtekk&usp=sharing

 

 

 

 

 

Előzmény: Tucso69 (106567)
barkócza 3 napja Creative Commons License 106569

Mérted a cefremoslék pH-ját?

Előzmény: bezzeg Jani (106568)
bezzeg Jani 3 napja Creative Commons License 106568

Nem vagyok túl gyakorlott, létezne, hogy a kabai szilva 7,7- 8,5 pH -ra kilúgozná a pálinkát? Mikor 10 tf%-ig volt eresztve a finomítás.

Az amfotériát én kizárnám, hogy a víz molekula odaadta volna a másiknak, az egyik hidrogénjének a protonját. És így megnőtt a hidroxidionok száma.

 

A ki induló cefrének 3,8 volt a pH-ja.

Tucso69 3 napja Creative Commons License 106567

Ha eltörnék egy 25 literes üveget tele pálinkával, akkor felköpnék, és aláállnék!

Én 5 és 10 litereseket használok. 

Előzmény: etilalkohol (106564)
Babar66 3 napja Creative Commons License 106566

Ja, noch vier Wochen.  

Előzmény: barkócza (106542)
stapika 3 napja Creative Commons License 106565

Én csak egy §-ust ismerek.

   Sok legyen.:-))

Előzmény: janika.p (106560)
etilalkohol 3 napja Creative Commons License 106564

2*25, amikor eltörik az egyik, akkor fogod áldani az eszed :) Ha lehet 3*25-be tedd az 50 litert, így még szellőzik is...

Előzmény: abácsip (106563)
abácsip 3 napja Creative Commons License 106563

Hogyan jobb tárolni 50 liter pálinkát? 2*25literes demizson vagy 1*50liter? Lehet itt előnyökről, hátrányokról beszélni vagy teljesen mindegy?

snapszmester 3 napja Creative Commons License 106562

Nem kell pánikbá esni, az ecet ott van minden konyhában. Ha arra sem ismersz rá kérjél az aszzonytol segítsegít.

Előzmény: hunnia1975 (106561)
hunnia1975 3 napja Creative Commons License 106561

A cefrét ami maradt kiöntöttem,kisebb hordókba lett átrakva,pezsgett mind és valóban ecetes lett,a melegtől elszaporodhattak az ecetbaktériumok .....:( 80 liter mínusz,ez volt a "tanulópénz". Van még szerencsére belőle,annak semmi baja a hidegben.

Az alszeszt majd kifőzöm de olyan maró szaga van,hogy elmehét biológiai fegyvernek is.....

 

Előzmény: körte51 (106559)
janika.p 3 napja Creative Commons License 106560

Jóreggelt nem tudná valaki megmondani mi a jogszabály a pálinkára Ukrajnába nagyon fontos lenne köszönöm előreis :)

körte51 3 napja Creative Commons License 106559

Unikén borélesztős cefrémnél ijedtem meg én is,hogy akroleines. Mind csípett amit ezzel cefréztem, de a pálinka jó lett . Belekönnyeztem amikor főztem. Azóta nem használom . Azt tudjuk, hogy aljas az akrolein és azonnal ki kell dobni, de nem fordul elő szerencsére túl sűrűn . Az "öregek" lehet találkoztak már vele és elmondják mit tapasztaltak.

Előzmény: hunnia1975 (106555)
sogi01 3 napja Creative Commons License 106558

                                             vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

Előzmény: sogi01 (106533)
körte51 3 napja Creative Commons License 106557

Én kifőzném ,csak nem keverném össze . Majd ha a pálinkája jó akkor borítanám egybe.

Előzmény: hunnia1975 (106555)
nebamun 3 napja Creative Commons License 106556

Lehet hülyeség, de nekem néha a PB palack ég olyan szagokkal, hogy szinte könnyezem. A kifolyó szesz is ilyen kellemetlen? 

Előzmény: hunnia1975 (106555)
hunnia1975 3 napja Creative Commons License 106555

Akkor annak az adagnak annyi? A cefrén nem érzem az ecetszagot.Van kint a hidegben is kipróbálom azt is...Akkor az eddig lejött alszesznek is annyi?

Előzmény: körte51 (106553)
rézműves1 3 napja Creative Commons License 106554

...ha nem kell 5m-nél rövidebb, akkor a CU-technik Kft-nél, Tarkarét utca...

Előzmény: Inkman (106541)
körte51 3 napja Creative Commons License 106553

Lehet, hogy beecetesedett és azt érzed, körte hajlamos rá. A meleg pedig még rásegített.

Előzmény: hunnia1975 (106552)
hunnia1975 3 napja Creative Commons License 106552

Bő egy hét.Bevittem a melegre egy hordóval,lehet ez a baj? Tegnap abból kezdtem el főzni.

Előzmény: körte51 (106551)