Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

barkócza Creative Commons License 25 órája 0 0 110259

Nahát! Tényleg! Van olyan? :)

Előzmény: deszegregator (110258)
deszegregator Creative Commons License 26 órája 0 0 110258

Nem lehet az hogy varázsgombára gondolt? :D

Előzmény: barkócza (110252)
sogi01 Creative Commons License 27 órája 0 0 110257

                                                 vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (110219)
foxrudi Creative Commons License 1 napja 0 1 110256

jÓ ÚRI GOMBA Borzaggal!:-)

Előzmény: barkócza (110252)
barkócza Creative Commons License 1 napja 0 1 110255

Csak oda ne tedd a gumicsizma mellé a cefrébe. :)

Előzmény: zsuzska60 (110254)
zsuzska60 Creative Commons License 1 napja 0 1 110254

a kucsmát már én is levettem, de lehet visszahűzom ebben a hidegben

Előzmény: barkócza (110253)
barkócza Creative Commons License 1 napja 0 0 110253

Én már leszedtem az idei első kucsmámat. Meg még van tavalyi a mélyhűtőben.

Előzmény: deszegregator (110250)
barkócza Creative Commons License 1 napja 0 1 110252

Ahhhh.... :)

 

Tudod, mind gombafüggők vagyunk. Olyantól függünk, ami erős mérget termel. Élesztő. :)

Előzmény: snapszmester (110251)
snapszmester Creative Commons License 1 napja 0 1 110251

Sejtettem hogy gombaban is utaztok, néha nagyon észrevenni.:-)

Előzmény: barkócza (110249)
deszegregator Creative Commons License 1 napja 0 0 110250

Most is vajon pirított vargányát falatoztam , még mindig van vagy 50 liternyi belőle :P Ritka pazar év volt a tavalyi... Szárítmányom is több évre való maradt még. Kucsmagomba helyeket konkrétan nem tudok, majd a tövisalja, májusi pereszke lesz pár hét múlva az első friss élmény - ha lesz....  A bevezetés meggypálinka volt, na jó előtte vörös szőlő törköly pálinka is  (korai, kinyomva volt, nem héjon erjesztett...)  ez utóbbi oly jól sikerült, annyira bejön, hogy az idén is felhajtom a forrást.

Előzmény: barkócza (110249)
barkócza Creative Commons License 1 napja 0 0 110249

Ha sok az eső, sz.r az idő, akkor rossz a bor meg a pálinka, de van gomba bőven. :) Meleg, száraz évben fordítva van.

Előzmény: deszegregator (110248)
deszegregator Creative Commons License 1 napja 0 1 110248

Ez már - már önostorozás kategória! :D Belerángattak a kakába, azért ne kívánjunk már legalább  magunknak  rosszat! Egyik év viszi a másikat, egyik évben döglésig van szilva , a másikban nincs. Az egyik évben kell a 86 liter keret, a másikban nincs kihasználva.

A kajszit, őszit ez a trágya idő derékba kapta, csodálnám ha komoly termés lenne. Messze még a május vége amikor a fagyveszély elmúlik, de még utána is sok éjszakát kinn tölt a gyümi, mire a hordóban landol. 

Az únió felé színészkedni kell valamit , oszt hali. Nem muszáj a rezsimnek terrorban tartani a bér - és magánfőzést. 

Jó nagy kaka volt regisztrálni, már csak azért is, mert nagyívben leszarják ezután is ha valaki "feketén" főz, mi meg leshetjük mikor jön a szerv....

Előzmény: foxrudi (110211)
kupeci Creative Commons License 1 napja 0 0 110247

Ma hajnalban nálunk is -1, és a barackfáim most kezdenek virágozni......csak jó idő lesz egyszer:))

Előzmény: vinik táltos (110221)
barkócza Creative Commons License 1 napja 0 0 110246

Háááát....

Előzmény: foxrudi (110244)
barkócza Creative Commons License 1 napja 0 0 110245

Szia, Babar!

 

Visszapattan az üzenetem a citromailedről, nem tudom miért.

Előzmény: Babar66 (110204)
foxrudi Creative Commons License 1 napja 0 0 110244

Na Ja!

 Ekkora tájékozatlanságot,hihetetlen.No meg a rengeteg dezinformáció.Jobbnak láttam nem belefolyni tovább az odaát elhangzottakhoz pálinka ügyben.Elég volt a próbálkozásból,fölösleges. az erőlködés!:-)

Előzmény: barkócza (110223)
Mothaltem Creative Commons License 1 napja 0 0 110243

Köszi a választ. Dupla falú.

Előzmény: gabor0036 (110241)
csalitos Creative Commons License 1 napja 0 1 110242

   Ő egy nagyon igényes színész volt, úgy a beszédjére, ind a gesztusaira tekintettel. Dobó várkapitányként az esküt vagy tízszer (nem számolta, de sokszor) elmondta. Elkezdték, de állj! Nem jó a háttér, nem jó helyen van a hangsúly, nem tetszett a rendezőnek (Várkonyi Zoltán) többször, nem tetszett Sinkovitsnak sokszor, jött a repülő és még pár apró-cseprő probléma. Szóval, szépen művelte a magyart. Szép emlék volt az a filmforgatás. Ami azután jött, azt már szívesen felejteném (1968).

Előzmény: schlumberger (110238)
gabor0036 Creative Commons License 1 napja 0 0 110241

Ha csak dupla fenekű nem tudom. Ha dupla falaú akkor a víztér 2/3-ig. 

Előzmény: Mothaltem (110239)
gabor0036 Creative Commons License 1 napja 0 0 110240

Hol? Mert nekem is kellene de sehol sem találtam. 

Előzmény: comad2 (110233)
Mothaltem Creative Commons License 1 napja 0 0 110239

A moonshine-ra gondoltam. Kukoricából (darából), és árpából főzött szesz. Ezért írtam moslékot.

Még egy kérdésem lenne, mégpedig a vízteret meddig kell feltölteni? Gondolom valamennyi üres helyet kell hagyni a tágulásnak.

Előzmény: snapszmester (110237)
schlumberger Creative Commons License 1 napja 0 0 110238

https://www.youtube.com/watch?v=vPHZuYg2K6o

Amikor még Sinkovits is belezavarodik :-)

Előzmény: csalitos (110230)
snapszmester Creative Commons License 1 napja 0 0 110237

Lehetne, ha tudnám mit kerdezel.

A moslek nem cefrere, a cefre nem moslek.

Előzmény: Mothaltem (110234)
Mothaltem Creative Commons License 1 napja 0 1 110236

Olyat veszek majd amiben van, nem akarok rajta spórolni. Fatüzeléssel mennyire kell odafigyelni? Lehet rakni, vagy csak módjával?

Előzmény: barkócza (110235)
barkócza Creative Commons License 1 napja 0 0 110235

Kell oda a 0,5bar-os biztonsági szelep, és egy nyomásmérő vagy hőmérő a köpenybe.

Előzmény: Mothaltem (110231)
Mothaltem Creative Commons License 1 napja 0 0 110234

Köszi a választ.

 

Ha moslék lenne beleöntve, annál közel 80% víz, így annak lehetne jobban tüzelni?

Előzmény: gabor0036 (110232)
comad2 Creative Commons License 1 napja 0 0 110233

Már miért ne találna? Van ilyen. 

Előzmény: gabor0036 (110232)
gabor0036 Creative Commons License 1 napja 0 0 110232

0.5-1bár lenne az igazi de ilyet nem fogsz találni. Amugy is azt fogják mondani a többiek, hogx a tüzeléssel kell úgy játszani alatta, hogy ne menjen 0.5bár fölé. ;)

Előzmény: Mothaltem (110231)
Mothaltem Creative Commons License 1 napja 0 0 110231

Egy dupla aljú főzőhöz, ami vízzel van feltöltve, hány bar-os biztonsági szelepet kell használni?

csalitos Creative Commons License 1 napja 0 0 110230

Az biz a, és csak az tudja aki benn él...

www.youtube.com/watch?v=PT29zJXRNlU

Előzmény: schlumberger (110229)