Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

sogi01 2014.04.23 06:23:04 © 99052

                                                  vf1 linkgyüjteménye  

 

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (98969)
hal65 2014.04.23 05:32:44 © 99051

"kiszurkálom az összes gumiját !" Hol dolgozol te? A népességszaporító minisztériumban? :-))

Előzmény: TINTUS (99050)
TINTUS 2014.04.23 01:30:16 © 99050

Bezzeg Jani barátunk alant a99011-es hozzászólásában  NAV -tól levelet tett fel   ebből az alábbi a lényeg amit IDEMÁSOLOK "

, továbbá a magánfozo
desztillálóberendezése kivételével a vámhatóság engedélyével birtokolható.

 

Tehát a NAV szerint is mi magánfőzők a vámhatóság engedélye nélkül BIRTOKOLHATUNK.  slussz.

 

Aki ezentúl hülyeségekkel ijjeszget a fórumon ahhoz elmegyek és kiszurkálom az összes gumiját ! UFF.

 

 

Előzmény: bezzeg Jani (99011)
körte51 2014.04.22 22:26:28 © 99049

Természetesen ,így gondolom én is!  Azért volt a :-) a végén!

Előzmény: Baracilin (99045)
In Lak'ech 2014.04.22 22:21:08 © 99048

Találó hasonlat. Magamévá teszem, természetesen forrásmegjelőléssel. :-)

 

Előzmény: hevezoli64 (99044)
In Lak'ech 2014.04.22 22:02:24 © 99047

Na végre egy autentikus forrás. Tehát akkor korrekt kísérlet volt. :-)

Előzmény: szilvakukc (99014)
barkócza 2014.04.22 21:53:22 © 99046

A még ki nem erjedt cefréből a hozzáadott cukor könnyen kimutatható optikai eljárással (merre forgatja a polarizált fényt). Ha már kierjedt a cefre, akkor már bonyolult a helyzet. Meg kell nézni az alkoholban az izotóparányokat, azokat egy referenciamintáéval összehasonlítják, és abból vonnak le következtetést. A magyar borkönyvben benne van az eljárás, letölthető az internetről. A fő probléma szerintem a referenciaminta léte vagy nem léte. Az izotóparányok u.i. függnek a gyümölcs fajtájától, a termőhelytől és az évjárattól is. Amíg pl. egy nagy borvidéken elterjedt szőlőfajtákra ez nyilván elérhető, addig valószínű, hogy a 2013-ban Bárnán termett bőralmára nincs ilyen. Valószínűleg csak durva hamisítások kimutatására alkalmas a módszer, és meglehetősen drága.

Előzmény: Herqles (99010)
Baracilin 2014.04.22 21:37:28 © 99045

Van benne valami amit mondasz, de tudni kell elismerni a jobbat, mégha nem is mondod ki...

 

(van itt jópár kolléga aki az én ízlésemnek megfelelően jobbat főz sok gyümiből mint én)

 

őket nem szégyen meghallgatni, sőt elsajátítani amit átadnak, mert így jövőre Te is jobbat fogsz készíteni. (saját magad számára jobbat és ez nagyon fontos, mert magadnak főzöl!)

Előzmény: körte51 (99042)
hevezoli64 2014.04.22 21:00:36 © 99044

Csak tanárnak nem jó! Már 10-szer elmondta, (snapszmester 15-ször), de hiába.

Sehogy nem tudja elmagyarázni a népnek, hogy a jog nem egzakt tudomány! A jogot a politika írja, s a politika ahogy változik, úgy csavarja a jogot.

Ezért első sorban akkor sem menetelünk (a NAV-ba), ha ott most hímes tojást adnak, mert legközelebb hozzánk vágják a zápot!

Előzmény: sogi01 (99039)
Babar66 2014.04.22 20:10:33 © 99043

Legjobb tudomásom szerint a törvényben sehol sincs leírva, hogy bármivel is igazolni kellene a lepárló berendezés eredetét! Csakis az ELŐÁLLÍTÁS-ról rendelkeztek.  (Pont.) Valamint arról sem találtam rendelkezést a törvényben, hogy az engedélyezés óta eltelt idő alatt előállított párlatmennyiséget el is kellett volna fogyasztanom! (Tehát, számolni, számolni, számolni!!!) 

Higgyétek már el végre, hogy nem véletlen szajkózza itt néhány ember, hogy nem kell származást igazolni! Náluk már jártak ellenőrizni és szóba sem került a származás. DE! : nem volt a törvényesnél nagyobb űrtartalom, nem volt a megengedettnél nagyobb mennyiség (idő x alkoholfok x térfogat), nem volt zárjegy nélküli árusítás!!!   (Legfeljebb rosszindulatú szomszéd.)

Üdv! 

körte51 2014.04.22 18:43:18 © 99042

Lehetnek akármilyen díjnyertes, világbajnok pálinkák ,amibe a saját munkánkat  ,szaktudásunkat ,alázatunkat tesszük az a bajnok! Ez így van rendben! Úgyhogy az enyém a legfinomabb!:-)

Előzmény: sogi01 (99041)
sogi01 2014.04.22 18:34:21 © 99041

Ismerem Őt személyesen is! De fiatalon is lehet jó pálinkát főzni!

Kóstolta az enyémet.... kiis köpte,mert jobb mint az övé! :-DDDD 

bocs Szilva! :-)

Előzmény: körte51 (99040)
körte51 2014.04.22 18:25:12 © 99040

Olyan ez a pálinkafőző tudomány mint a biliárd ,meg kell öregedni ,hogy értsen hozzá valaki! :-) Csak kis tétben szabad játszani velük ,mert úgyis megvernek!:-)

Előzmény: sogi01 (99039)
sogi01 2014.04.22 18:15:22 © 99039

Főzéshez is ért! :-)

Előzmény: körte51 (99038)
körte51 2014.04.22 18:03:18 © 99038

Általában én is ellent mondok neki és engem nem cseszeget! Sőt még Sándor napra verset is  kaptam! A költészethez  nagyon ért!:-)

Előzmény: gombászok (99037)
gombászok 2014.04.22 17:40:57 © 99037

Semmit, és senkit nem kéne kimoderálni.

Csak(pl.)engem nem kéne baszogatni, mikor hozzászólok, és pl. neked ellent mondok!

 

Előzmény: szilvakukc (99015)
pálinkaüst 2014.04.22 17:16:00 © 99036

Nem értem, mit nem értesz. Hogy lehetne legális egy 140 literes pálinkafőző a NAV plombája nélkül?

Előzmény: bezzeg Jani (99031)
bezzeg Jani 2014.04.22 16:44:38 © 99035

Én sehogy.

Cukor nélkül is lehet jó minőségü és elegendő nyennyiségü nedüt főzni.

Előzmény: snapszmester (99033)
bezzeg Jani 2014.04.22 16:30:03 © 99034

http://propeller.hu/itthon/2839212-lebukott-csaladi-palinkagyar-video

 

      Ellenőrztés során, vizsgálták a berendezés tuljdon jogát? 

Egyik esetben illegális, ebben meg legális?

Hogy, is van ez?

Előzmény: snapszmester (99030)
snapszmester 2014.04.22 16:27:36 © 99033

Igen, ezek a tipikus otthonfőzők.

Te mondjuk hogyan buknál le cukorcefrével?

Előzmény: bezzeg Jani (99031)
szilvakukc 2014.04.22 16:27:06 © 99032

Na errű beszélünk folyamatosan!!!

Belinkelitek az ilyen százmilliós buktákat!

Valaki linkeljen má be húsz liter pálesszel, 100 liter alatti főzővel lévő eljárás alá vont ügyeket, vazzeg!:)))

Előzmény: bezzeg Jani (99031)
bezzeg Jani 2014.04.22 16:01:00 © 99031
Előzmény: snapszmester (99030)
snapszmester 2014.04.22 15:50:11 © 99030

Fogalmam nincs miről írsz.

Ha bérfőzdés nem akkor ki?

Előzmény: bezzeg Jani (99028)
szilvakukc 2014.04.22 15:48:07 © 99029

Szaglással a magas alkoholtartalom???!!!

Meg hordozható műszerrel a cefre magas alkoholfoka????!!!!

Ezeket honnan szeded?

Előzmény: bezzeg Jani (99026)
bezzeg Jani 2014.04.22 15:28:11 © 99028

Bérfőzdést még én sem hallottam. Úgy gondolom  utána számoltak, bérfőzetés áfa , jövedéki adó 2009 -ig.

 Cefe fajta, vegyes és a kihozatalnak megfelelő arányu mennyiség.

Előzmény: snapszmester (99027)
snapszmester 2014.04.22 15:04:24 © 99027

Több mint 2 évtizedes tapasztalat. Magas alkohol tartalom miatt még nem bukott le senki.

Előzmény: bezzeg Jani (99026)
bezzeg Jani 2014.04.22 14:44:35 © 99026

Szerintem is drága a vizsgálat  ezért a várható bírság mértéke szerint mérlegelnek 100l cefrével nem foglalkoznak.

De 7-800l cefre amin már a hordó felnyitásakor érződik szaglással  a magas alkohol tartalom a gyümölcs fajta jellegéhez képest az gyanús, azt egy hordozható műszerrel megközelítőleg mérhető a kihozatal.

2012 -ben  23l-es birs / 100l volt a csúcstaró. 73V/V indult a cefre,kisüsti berendezésen. A főzőmester elmondása szerint.

Előzmény: Szomjas cápa (99021)
snapszmester 2014.04.22 14:32:24 © 99025

Erre nincs egyértelmű ajánlásom. Ha kellően híg a cefre, kis alkohol foknál is megfelelő eredményt tudunk elérni. Feltéve hogy a cefre nem romlott meg az alacsony alkohol miatt.

Előzmény: Herqles (99024)
Herqles 2014.04.22 14:05:41 © 99024

Na ez meg a másik dolog, ami számomra nem egyértelmű. Van olyan elmélet is, hogy amennyiben túl kevés a cefrében az alkohol, hamar befejeződik a lepárlás és az íz- és illatanyagok egy kisebb-nagyobb része a cefrében marad...

Előzmény: snapszmester (99020)
snapszmester 2014.04.22 14:00:20 © 99023

Az előző lehet neked szólt. És 10 kg-ból 10 L 50 %-os lehet.

Előzmény: toalettduck (99007)