Keresés

Részletes keresés

barkócza Creative Commons License 2 napja 0 1 111131

3 liter méz az kb. 2kg cukornak felel meg, azaz max. 2 liter 50%-os pálinkának, ennyi nem dobja meg a kihozatalt 200 liter cefrében. A kis alkoholtartalmú birs cefrét nem érdemes a nagy alkoholtartalmú törkölyhöz hasonlítani, nem szabad sokáig tartogatni, könnyen romlik.

Előzmény: bizniszmenedzser (111128)
Figyelget Creative Commons License 2 napja 0 0 111130

Én ezt teljes mértékben elhiszem,Te meg azt hidd el, hogy ezzel itt (ezen a fórumon)nem igazán fogsz osztatlan sikert aratni.Csak hogy finoman fogalmazzak.:-)

Október végén cefrézted és most főzöd.Május van.3 hónap erjedés plusz 3,5 hónap még hozzá.Az akárhogy is nézzük fél év.Hmm.

Az hogy méz vagy cukor,ebben a kérdésben nem oszt-szoroz.Mind a kettő tökéletesen megfelel.

Ha nem édes a cefre, akkor bizony kierjedt.Viszont valami megette az alkoholt belőle.Ha jó az illata(nem ecetes,büdös),akkor törődj bele és főzd le.Ennyit szerintem ne várj erjedés után a főzéssel legközelebb.

Előzmény: bizniszmenedzser (111128)
zsuzska60 Creative Commons License 2 napja 0 1 111129

szerintem sokára főzted, jóval hamarabb kellett volna!

Ha tudod a cefrével a 16-17 fokos állandó hőmérsékletet tartani, akkor max. 2 hét elég az erjedésre.

Előzmény: bizniszmenedzser (111128)
bizniszmenedzser Creative Commons License 2 napja 0 0 111128

Nem édes,és ahogy írtam is,a cukortartalom 4% alatt volt már.Ezen a hőfokon,3-4 honap a teljes erjedés,akár mit erjesztek.Az októberi szőlőt is a múlt héten főztem,de volt már egy éves almám is.Csinálom egy pár éve,de ilyennel még nem találkoztam,bár eddig méz helyett cukrot használtam.

Előzmény: Figyelget (111127)
Figyelget Creative Commons License 2 napja 0 0 111127

Soknak tűnik az a 3 hónap.Vagy:Kóstoltad a cefrét, nem édes?

Előzmény: bizniszmenedzser (111126)
bizniszmenedzser Creative Commons License 2 napja 0 0 111126

Október végén cefréztem,február elejére erjedt ki,rá egy hétre kezdtem el főzni.Eddig mindigígy csináltam,nem is volt vele gond.15 fokon erjesztek hidegtűrő élesztővel.

Előzmény: Figyelget (111124)
hevezoli64 Creative Commons License 2 napja 0 0 111125

Üdv.!

Segítek: összesen 200 liter cefre-cukor-víz keverékben legyen10-15kg méz. Meg ne most főzd, hanem a kiforrás után azonnal.

Előzmény: bizniszmenedzser (111123)
Figyelget Creative Commons License 2 napja 0 0 111124

Szia bizniszmenedzser!

Nem teljesen tiszta a kép.Mikor cefréztél,meddig erjedt,mikor főzted?

 

Előzmény: bizniszmenedzser (111123)
bizniszmenedzser Creative Commons License 2 napja 0 0 111123

Sziasztok!Segítség kellene.Tavaly megpróbálkoztam,hogy mézet rakok a cefrébe.180 liter birscefre,ebbe ment 3 kg méz 15 liter forró vízben feloldva.Savszintet is belőttem,pektinbontót is kapott,és fajélesztőt,majd tápot.Erjedt is szépen,aztán amikor kierjedt,rá egy hétre elkezdtem főzni.Viszont nagyon gyengén adta,talán 3-4 liter lesz belőle.A brix az erjedés végén 3.5,marha jó birsillata van,de szinte nincs benne alkohol.Főzök már egy ideje,de ilyennel még nem találkoztam,azt mondták,a méz nagyon megdobja a kihozatalt.Előre is köszi a segítő válaszokat.

Figyelget Creative Commons License 2 napja 0 0 111122

Meg ez is lemaradt...

Előzmény: Figyelget (111121)
Figyelget Creative Commons License 2 napja 0 0 111121

"Szerdán sokfelé kell számítani záporokra, zivatarokra, a hevesebb zivatarokat felhőszakadás, jégeső és viharos szél kísérheti. Nyugaton, északnyugaton zivataroktól függetlenül is erős lehet az északias szél. A legmagasabb hőmérséklet 21 és 29°C között alakul."

Ez lemaradt...

Előzmény: Figyelget (111120)
Figyelget Creative Commons License 2 napja 0 0 111120

Ezt ígérik mára!

Remélem ezt is megússzuk(eddig a jó Isten velünk volt).

sogi01 Creative Commons License 2 napja 0 0 111119

                                                 vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (111102)
öreg_néne_b Creative Commons License 3 napja 0 1 111118

A fagyikészítéshez általában használt répacukrot (szacharóz) cserélik le szőlőcukorra (glükóz).

 

De szerintem is legfeljebb ízesítésként tartalmazhat a fagyi kevés pálinkát, a 40%-os alkoholtartalom a fagyimasszában kizártnak vehető.

Előzmény: szilvakukc (111115)
barkócza Creative Commons License 3 napja 0 1 111117

Miért nem szóltál előre? A bőrömben még ott voltak a szedertüskék, amikor főztem... Anélkül kellett volna?

Előzmény: szilvakukc (111114)
barkócza Creative Commons License 3 napja 0 2 111116

Hm, ezt hogy értsük? Szerintem már főztél "madáreleségből", és ugyancsak jó lett. :)

Előzmény: snapszmester (111104)
szilvakukc Creative Commons License 3 napja 0 1 111115

Várgyá, a C6H12O6, azaz a glükóz, az a szőlőcukor. Milyen cukrot cserélsz le arra? A 40 fokos cucc nem fog megfagyni fagyi hőfokon. Valami nem stimmel, vagy én nem értem.

Előzmény: sogi01 (111110)
szilvakukc Creative Commons License 3 napja 0 1 111114

Kérdezz engem. Én minden szedret tüske nélkül főzök.:)))

Előzmény: TINTUS (111103)
sogi01 Creative Commons License 3 napja 0 1 111113

Megtalálom a receptet... ZD-re viszem!:-D

 

Figyelget Creative Commons License 3 napja 0 0 111112
Szívesen megkostólnám,csak úgy kíváncsiságból.Na meg az ízijéé!:))
Előzmény: sogi01 (111110)
sogi01 Creative Commons License 3 napja 0 1 111111

Ne mond,hogy nem bírnád elviselni!  

Anya:  Egy vaníliást kérnék! 

Gyerek:   Egy eprest kérnék! 

Apa (Te) : Kajszipálinkást kérnék!

 

:-DDDD

Előzmény: Figyelget (111109)
sogi01 Creative Commons License 3 napja 0 1 111110

"– A jó pálinka kézenfekvő ötletnek tűnt, de az alkohol nem fagyasztható, sőt olvasztja a jeget. Viszont ha a cukrot lecseréljük szőlőcukorra a fagylaltkészítés során, az alkoholos végeredmény sima, kenhető lesz. Az elkészült fagyival azonban nem árt óvatosnak lenni, alaposan kitábláztuk: autóvezetés mellé nem ajánljuk. Ráadásul az alkohol miatt korhatárt is be kellett vezetni."

 

 

Előzmény: Figyelget (111109)
Figyelget Creative Commons License 3 napja 0 0 111109
Pálinka hűtve?:)
Előzmény: sogi01 (111105)
öreg_néne_b Creative Commons License 3 napja 0 0 111108

A kép mindent elbír...

Előzmény: In Lak'ech (111107)
In Lak'ech Creative Commons License 3 napja 0 0 111107

Biztos erősen dolgozik a hűtő, hogy fagyott maradjon.

Előzmény: sogi01 (111105)
In Lak'ech Creative Commons License 3 napja 0 0 111106

Nekem volt a birtokon pár tő belőle. Még az előző tulaj telepítette. Úgy vágtam ki, mint a macskát sz**ni. Nagyon szép nagy, fényes szemek, könnyű szedni. De hát ilyen alapon Duna-parti kavicsot is szedhetek. Még az ízük is ugyanolyan. Azzal a különbséggel, hogy a kavics nem penészesedik meg azonnal, amint egy kis eső éri. Ja, és a kaviccsal legalább lehet "kacsázni".

Előzmény: TINTUS (111103)
sogi01 Creative Commons License 3 napja 0 1 111105

Kicsit off,talán nem!

 

 

Ebben a nagy melegben nem "árt" egy kis fagyi!  Vagy mégis?  

 

 

snapszmester Creative Commons License 3 napja 0 1 111104

Madár elesegbol nem fogok.:-)

Előzmény: TINTUS (111103)
TINTUS Creative Commons License 3 napja 0 0 111103

Kedves Snapszmester ! Főztél már tüskenélküli szederből jó pálinkát vagy igazából ez a gyümölcs nem erről híres? Pár éve csináltam de nem volt olyan aroma dús mint egy meggy vagy más.

sogi01 Creative Commons License 3 napja 0 0 111102

                                                vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (111079)