Keresés

Részletes keresés

snapszmester Creative Commons License 6 órája 0 0 112937

A kérdés költői volt :-)

Előzmény: lezli56 (112913)
snapszmester Creative Commons License 6 órája 0 0 112936

Ha neked ekkora macerát megér ....

Előzmény: dredly (112912)
öreg_néne_b Creative Commons License 6 órája 0 0 112935

Laborban használtunk 2x deszt. vizet. A desztillált vízhez kálium-permanganátot adtunk és újra desztilláltuk (külön készülékben). Ezzel az esetleges illékony szerves szennyezőktől is megszabadítottuk a vizet. Ez az, amire nekünk nincs szükségünk. :)

Előzmény: forgione1 (112923)
naivkezdo Creative Commons License 6 órája 0 0 112934

ebben az esetben én várnék még.

Ízre, illatra milyen?

Előzmény: Norbi... (112926)
Hurkafej Creative Commons License 6 órája 0 0 112933

Szia. Kóstold meg milyen ízű.

Előzmény: Norbi... (112926)
TINTUS Creative Commons License 6 órája 0 0 112932

Én is kaptam ajándékba... a téglapucoló droidok itták meg.

Előzmény: GelleKMB (112895)
naivkezdo Creative Commons License 6 órája 0 0 112931

igen, igen.

De itt ne álljon meg senki, inkább négyszer desztillálja le a hozzáadandó vizet, vagy nyolcszor.

 

Előzmény: forgione1 (112927)
TINTUS Creative Commons License 6 órája 0 0 112930

Az egyik savanyú fazék izzel erősíted a következőt ?!

Előzmény: Feeriba51 (112891)
forgione1 Creative Commons License 6 órája 0 0 112929

Reklámozni nem akarom, de van ahol a paradicsom párlatból 2800 forintért mérnek 1 decit!

 

"Visszafogott illatú, érett édes-fűszeres paradicsomot idéző párlat, mediterrán jegyekkel, mégis finom, hűvös eleganciával. Íze ételekben - levesben, tésztákon - még jobban kidomborodik, érdemes felhasználni mind a konyhában ízesítőként, mind pedig ételkísérőként egy vacsoránál!"

Előzmény: GelleKMB (112895)
cenus Creative Commons License 6 órája 0 0 112928

Egy jó minőségű ásványvíz, amit szívesen iszok ha szomjas vagyok, szerintem igényes. Az átpárolt csapvízből bele kerülhet vegyszer is. Ki tudja mit nyomnak abba.

Előzmény: forgione1 (112927)
forgione1 Creative Commons License 6 órája 0 0 112927

Amit magadnak készítesz arról tudod, hogy miként készült, ez az igényesség, más nincs benne:-)

Előzmény: cenus (112924)
Norbi... Creative Commons License 6 órája 0 0 112926

Helló, 12napos kajszibarackcefrém, másfél percenként kotyog egyet, a bunda nagyából egyenletesen szétoszlott az egész hordóban, nem mondhatni hogy a tetején sűrűbb lenne mint az alján. Főzhető vagy várjam meg míg telejsen abbamarad a kotyogás? Nagyon vigyázok a széndioxid párnára még mindig elalszik a gyufa ha a hordóban lassan lefelé mozgok vele. Végig egyenletes hőmérsékleten volt a pincében 20 °C körül és PET palackokkal hűtve amikor kelett.

forgione1 Creative Commons License 6 órája 0 0 112925

Max. 5 napig pakolhatod, ezután inkább kezdj újabb hordót.

 

Ha elkezdődött az erjedés akkor más fölösleges újabb élesztő adag, hiszen a hasznos élesztőgombák megfelelő számban vannak jelen illetve szaporodásuk feltételei adottak.

Előzmény: kornel8 (112908)
cenus Creative Commons License 6 órája 0 0 112924

Kétszer párolom de ásvány vízzel hígítom. Kíváncsi lennék arra a szakértőre aki megállapítja kóstolás után hogy egy vagy kétszer desztillált, esetleg ásványvízzel lett-e hígítva. ;-)

Előzmény: forgione1 (112923)
forgione1 Creative Commons License 6 órája 0 0 112923

Hogy készíted a pálinkát? Ha kisüsti módszerrel akkor kétszer átpárolod.

 

Tehát olyan vízzel illik hígítani is amit kétszer átpároltál (desztilláltál).

 

:-)

Előzmény: cenus (112917)
cenus Creative Commons License 7 órája 0 0 112922

Legalább most már tudom mi az.

Előzmény: öreg_néne_b (112919)
öreg_néne_b Creative Commons License 7 órája 0 0 112921

Botanikailag gyümölcs, de felhasználása szerint zöldség. Ugyanúgy, ahogyan pl. az uborka is.
http://www.kiralypalinkarium.hu/brill-paradicsom-parlat-0-35-l-2.html

Előzmény: GelleKMB (112920)
GelleKMB Creative Commons License 7 órája 0 0 112920

Véleményem szerint a paradicsom gyümölcs, így abból pálinka készülhet, nem párlat! Ettől függetlenül köszönöm az infót a cukortartalomra vonatkozólag...így már tényleg meggondolandó, hogy érdemes-e egyáltalán  belefognom!  

Előzmény: öreg_néne_b (112897)
öreg_néne_b Creative Commons License 7 órája 0 0 112919

A vízkövet nem csak forralással, hanem kifagyasztással is le lehet választani.

Előzmény: cenus (112917)
öreg_néne_b Creative Commons License 7 órája 0 0 112918

Ha a rendszer kellőképpen tiszta, akkor nem lehet rossz ízű a rajta desztillált víz sem. De főleg nem hoz le olyasmit, amit a pálinka is ne hozna le. De alapvetően felesleges, nem a vízminőség a meghatározó, hanem a kozmaolaj.

Előzmény: Figyelget (112916)
cenus Creative Commons License 7 órája 0 0 112917

A hűtőm  kisebb a keleténél, úgy szoktam hűteni benne a vízet, hogy 2.5L-es pet palackba csapvizet fagyasztok le és a palackokat cserélgettem benne mint egy hűtő akut. Megfigyeltem, hogy amikor felenged, fehér szemcsék lebegnek benne és leülepszik. Sima csapvíz. Tehát valami van benne, ami ilyenkor kiválik. Ásványvízzel sose próbáltam az igaz, azt is olvastam hogy a kereskedelembe kapható ásvány vizek jelentős része rosszabb minőségű a csapvíznél és persze csapvíz és csapvíz között is lehet nagy különbség. Mindenki legyen okos ahogy tud. :(  Szerintem egy jobbfajta ásványvizet megérdemel, nem egy horribilis befektetés.  Általában 55-60-ról kell 47-50-re hígítani és néhány literről van szó gyümölcsökként.

Előzmény: lezli56 (112913)
Figyelget Creative Commons License 8 órája 0 0 112916
Illetve,ha 50%-ban rossz a módszer(vélemények alapján),akkor nem hiszem hogy kipróbálandó. :-)
Előzmény: lezli56 (112914)
Figyelget Creative Commons License 8 órája 0 0 112915
Ezért gondoltam,hogy lesz ellenérzés Feribá véleményével.Az up ilyetén felhasználása az elfogadottabb,elterjedtebb módszer.
Előzmény: rézműves1 (112899)
lezli56 Creative Commons License 8 órája 0 0 112914

Közben kaptál két ellenkező választ is. Egy kezdő ebből csak úgy dönthet, ha kipróbálja.

Előzmény: lezli56 (112913)
lezli56 Creative Commons License 8 órája 0 0 112913

Látom nem kapsz választ. Egyszer megpróbáltam, de miután megkóstoltam, kiöntöttem annyira rossz ízű volt.

Azóta is csapvízzel hígítok, és nincs opálosodás. 

Előzmény: snapszmester (112905)
dredly Creative Commons License 8 órája 0 0 112912

Megkóstoltam. Nincs sem íze, sem szaga. (Egyszer azt is kipróbáltam, hogy milyen belőle a jégkocka: majdnem olyan átlátszó volt, mint az ablaküveg, miközben a csapvízből készített jégkocka semennyire nem volt átlátszó).

Persze gőzölés előtt citromsavval és vízzel kimosom az üstöt és a páracsövet, de a hűtőt nem tudom így rendesen kimosni, ezért a cefrefőzés és a finomítás között át szoktam gőzölni, hogy biztosan ne maradjon benne semmi. Kb. 10-15 percig forralok hűtés nélkül, aztán amikor már szó szerint süvít, akkor ráeresztem a hűtővizet.

Előzmény: snapszmester (112905)
naivkezdo Creative Commons License 9 órája 0 0 112911

én korábbi álláspontomon vagyok, azaz kis túlzással mindegy milyen víz, csak ne az autókba való ioncserélt legyen.

Vagy máshogy fogalmazva, olyan legyen, amit amúgy is meginnál.

Előzmény: benchmade (112910)
benchmade Creative Commons License 9 órája 0 0 112910

Én eddig mentes Szenkirályival higítottam, jó volt. Az itteni tanácsok szerint mostanában sima csapvízzel higítok, ez ugyan olyan jó. Fórumos módszerrel cefrézek, kozmaolajszűrés, és nem lehet probléma. A mérőhengerben szoktam csinálni próbahigítást 40 alá, csapvízzel is kristály tiszta.

naivkezdo Creative Commons License 9 órája 0 0 112909

üdv,

 

cigány alszesz kipucolta az apparátot, mert bekékült/zöldült az alszesz eleje.

A gond ott van, hogy hanyag voltam és későn vettem észre, pár liter alszeszt érint.

Mehet a többi alszesz közé finomításkor vagy inkább ne?

 

Előre is köszi.

kornel8 Creative Commons License 9 órája 0 0 112908

Sziasztok. Most először szakaszosan cefrézek. Mármint pénteken 50 liter szilvát becefréztem pektinbontó, élesztő és vasárnap még adtam hozzá kb 20 liter szilvát, amibe raktam pektinbontót arányosan és még ma is lenne 40 liter, ebbe is megy pektinbontó, de élesztőt rakjak vagy ne? Előre is köszönöm.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!