Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

rrroka Creative Commons License 1 napja 0 0 169820

egy márkának van kb 30 cipőtípusa. az hogy egy embernek egy típus nem jött be, nem mérvadó, nem számít. nekem kb az 5. pár powergrid omni typusom van, ez nekem tökéletse. a felsőrész tartós, a talpa jól bírja, 1500km van terepre hazsnált cipőmben.

de ez nem azt jelenti, hogy neked is jó lesz. ki kell próbálni.

Előzmény: Ogf_Soron (169819)
Ogf_Soron Creative Commons License 1 napja 0 0 169819

6600GT kicsit bogarat ültetett a fülembe, hogy rossz választás volt részemről a Saucony. Ki használt már ilyen márkát, és mi a véleménye róla? 

rrroka Creative Commons License 1 napja 0 0 169818

szerintem az égvilágon semmi különbség nincs 8 és 12 mm drop között, az biztos, hogy futótechnikát nem kellett változtatnom amikor 8 lett az átlag saucony dropja.
Néha eszembe jut, hogy mostanában trend 0mm dropos cipőkben futni, de ha a jelenlegivel nicns smemi bajom, és nem is fáj semmim, akkor úgy gondolom nem szükséges változtatni. :)

Előzmény: Bozótkutya (169817)
Bozótkutya Creative Commons License 1 napja 0 0 169817

Hát ilyen szempontból végigszidhatjuk az összes alacsony dropos cipőt, 8-as kb minden márkának van.....

 

Az persze nem szerencsés, ha az eladó annak ellenére nem mond hozzá semmit, hogy mondjuk egy >2cm sarokemelésű dorkóban futottál korábban....Nem ismerem a sztorit, persze.

Előzmény: Ogf_Soron (169814)
Bozótkutya Creative Commons License 1 napja 0 0 169816

Annyi különbség, hogy megemeli a lábujjakat, hogy jobban nyúljon a talpi bőnye is. 

Előzmény: 6600GT (169812)
rrroka Creative Commons License 1 napja 0 0 169815

A cipőmárkát, típust és az eladót hibáztatod, amikor magad is leírod, hogy te magad _erőltetted_ az első talpra érkezést?

Előzmény: 6600GT (169810)
Ogf_Soron Creative Commons License 1 napja 0 0 169814

Hol vetted a cipőt? Szívesen elolvasnám azt a történetet, de kellene egy szám, hogy milyen hozzászólás alatt keressem. 

Előzmény: 6600GT (169810)
Ogf_Soron Creative Commons License 1 napja 0 0 169813

A futótechnikádról írt megjegyzésem nem negatív volt, hanem pozitív. Egyszerű megállapítás. Nos, remélem, hogy nekem jobban be fog jönni ez a csuka, mint nektek. Valóban csak 8 mm a drop. Bár a cél egy Kayano 21, és bízom benne, hogy passzol majd a lábamra. A GT-széria nem rám lett szabva. 

Előzmény: 6600GT (169810)
6600GT Creative Commons License 1 napja -1 0 169812

Köszi, de ezeket láttam, és nem ugyanaz, mint ami le van írva az általam bemásolt szövegben. Amit zellerlény küldött az az.

Előzmény: Bozótkutya (169809)
6600GT Creative Commons License 1 napja 0 0 169811

Köszönöm, én is így voltam vele, nem értettem teljesen, köszi mégegyszer.

Előzmény: Zellerlény (169808)
6600GT Creative Commons License 1 napja 0 0 169810

Nem  vagyok született tehetség, nem ezt írtam, nem kell kisarkítani. De tény, ha nem veszem meg a Sauconyt (ha nem ejti el az eladó a tudományos dumát, és nem felejti el megemlíteni, hogy ez csökkentett sarokmagasságú cipő, amiben első talpon célszerű talajt fogni, különben térd, és csipőfájdalmat okozhat) akkor valószínű nincs próbálkozásom a technika változtatással, és nincs sérülés sem. De korábban részletesen leírtam a történetet. Egyébként van 2 profi futó ismerősöm, egyik többszörös ironman, a másik maratonista, az ironman kapott szponzortól többször Sauconyt, alig várta hogy cserélhesse.

Előzmény: Ogf_Soron (169807)
Bozótkutya Creative Commons License 1 napja 0 0 169809

Ezer helyen meg van, úgy keresd, hogy excentrikus vádli/achilles erősítő/nyújtó gyakorlat. Például itt

Előzmény: 6600GT (169806)
Zellerlény Creative Commons License 1 napja 0 0 169808

Hiába olvastam, nem értettem, de a youtube-on megtaláltam:

Előzmény: 6600GT (169806)
Ogf_Soron Creative Commons License 1 napja 0 0 169807

Miért szidod ennyire a Sauconyt? Én nekem most pont az van, de egyelőre csak pozitív dolgokat tudok róla mondani. A sipcsont fájdalom nem amiatt van, sőt a lábam egy Adidas-ban nyíródott ki. Jobban érzem benne a helyes talajfogást, bár baromi sok dolgom van még a csiszolgatásával. Sajnos én nem vagyok olyan szerencsés, mint te, hogy született tehetség legyek a futótechnika terén. Na de egyszer majd tökéletes lesz. Mindenki ilyen rossz véleménnyel van amúgy itt a Sauconyról? 

Előzmény: 6600GT (169803)
6600GT Creative Commons License 1 napja 0 0 169806

Bocsánat ha valakit untatok a "hülyeségeimmel", de találtam egy 2014-es cikket, ami szerint az alábbi gyakorlatsor segítheti a gyógyulásom, viszont nem tudom teljesen szó szerint értelmezni, google fordító meg hülyeségeket ír. Ha valaki le tudná nekem magát a gyakorlatot pontosan fordítani, nagyon hálás lennék:

 

"...

But the new study, published in August in the Scandinavian Journal of Medicine & Science in Sports, finds that a single exercise could be even more effective. It requires standing barefoot on the affected leg on a stair or box, with a rolled-up towel resting beneath the toes of the sore foot and the heel extending over the edge of the stair or box. The unaffected leg should hang free, bent slightly at the knee.

Then slowly raise and lower the affected heel to a count of three seconds up, two seconds at the top and three seconds down. In the study, once participants could complete 12 repetitions fairly easily, volunteers donned a backpack stuffed with books to add weight. The volunteers performed eight to 12 repetitions of the exercise every other day.

Other volunteers completed a standard plantar fasciitis stretching regimen, in which they pulled their toes toward their shins 10 times, three times a day.

After three months, those in the exercise group reported vast improvements. Their pain and disability had declined significantly.Those who did standard stretches, on the other hand, showed little improvement after three months, although, with a further nine months of stretching, most reported pain relief..."

 

Köszönöm.

Alg Creative Commons License 1 napja 0 0 169805
6600GT Creative Commons License 1 napja 0 0 169804

Meghajlok a tapasztalat előtt, elvileg működhet, nekem viszont ínhüvely gondom volt elvileg, képtelen voltam futni vele, mint előbb írtam, ráterheltem, végem is lett. Korábban 2,5 évet thai boxoltam, ott a sípcsont hatalmas igénybevételt kap, garantált a csonthártyagyulladás az első hónapokban, de folyton tréningezni, rúgni kell vele, és kb. egy év után úgy megerősödik, hogy én pl. a zártszelvény lábú asztalt rajta 30 kiló vasanyaggal odébb rúgdostam, minimális fájdalommal. Aztán miután abbahagytam a boxot, elkezdtem futni (rájöttem, ez való nekem), sosem volt csonthártyagyulladásom, sosem fájt semmim, bő 3 hónap alatt felkészültem első hivatalos félmaratonomra, amit 1:58 alatt futottam biztonságos tartalékkal, holtpont nélkül 37 fokban Budapest Nike-on 2007-ben. Nekem tényleg öröm volt a futás, semmi negatív élmény, fájdalom, rosszullét nem volt sosem, kikapcsol, ellazít, ezért is hiányzik annyira. Most vagyok idegbeteg, hogy nem mehetek. esetleg talpi bőnyére nincs valami tapasztalata?

Hálás lennék...

Előzmény: emillesz (169802)
6600GT Creative Commons License 1 napja 0 0 169803

Nekem bal sípcsontom belül, boka felett ahol a vádlival öszeér, pokolian fájt minden földre érkezéskor, a szar szemét saucony miatt, mivel megpróbáltam első talpra talajt fogni, és túledzettem a lábszáramat. Ráadásul idióta futóismerősöm szerint rá kell terhelni, az segít, én meg még idiótább voltam, mondom majd én megmutatom, mert én mindig odateszem. Hát úgy oda tettem január elején tavaly, hogy a fájós lábbal futottam egy tempós edzés félmaratont, ráadásul kilóméterenként erőltetve az első talajfogást a szar sauconyban. 18km-nél úgy sántítottam, hogy azt hittem haza se érek, de én odatettem, futás tovább. na másnap reggel nem bírtam ráállni a lábamra, hetekig sántítottam járás közben. Amúgy szakember szerint tökéletes a futótechnikám, lábtartásom, talpközépen, minimálisan külső élen fogok talajt, soha semmim nem fájt futás közben sem, utána sem, 30 km után sem. tempóm is jó volt szerintem, viszonylag kevés edzéssel is (heti 3 futás) tudtam futni 1.38as félmaratont 1 éve 37 évesen, holtpont nélkül. Csak ugye a cipő miatt megpróbáltam átalakítani a technikát, ami eddig mindig jól működött. A jég nem használt semmit, nagyon lassan javult a lábam, csak a pihenés segített. miután újrakezdtem a futást május vége fele , járás közben tünetmentes voltam, de talajfogásnál beleszúrt picit. 5km-rel kezdtem, szép lassan felmentem 12ig, szinte fájdalom mentesen. Mellette elkezdtem edzeni a vádlim súllyal lábujjhegyre állással, egylábon, 70-80-as ismétlésekkel, amíg be nem görcsölt. 2-3 hét után látványosan jobb volt a vádlim ugyan , de kezdődött a reggeli sarokfájdalom, mindíg jobban, pláne ha előtte dombrafutást csináltam, ott is vádliból elrugaszkodva, szinte lábujjhegyen.Szerintem ezekben az időkben nyírtam ki a talpi bőnyét, mellette még feleségem erőltette a kibaszott egyujjas papucsot, mert milyen csinos, tengerparton egy hétig abban gyalogoltam a városban is, estére ott is kész volt az egész talpam.

Ha még egyszer tudok futni panasz nélkül, sosem újítok, futok ahogy régen és kész.

Előzmény: Ogf_Soron (169800)
emillesz Creative Commons License 1 napja 0 1 169802

Erröl a sípcsont témáról már sokat értekeztünk, írtunk. 
44 évvel ezelött kezdtem el futni 17 évesen, volt nekem is sípcsont mellett, sípcsonton csonthártyagyulladásom.
De nem csak nekem hanem néhány tanítványom is hasonló problémákkal küzdött mert nem mindenki tudja megúszni ezt sem.
Namármost a tapasztalatom és több kollégám tapasztalata is, viszonylag  4 évtized után a következö:

 

Ha valakinél jelentkezik a fájdalom majd abbahagyja a futást pihenteti biztos, hogy elmúlik majd egy idö után és örül neki.
De.... amikor újra elkezdi az edzéseket kiújul a csonthártya mert az ismételten nem bírja el a terheléseket.

Újra meg újra fájni fog nagyon sokáig.  Pihen.... elmúlik, ráterhel, kújul.... pihen.... elmúlik stb - stb.

Namármost ha valakinek fáj és tovább ezd vele, mert kemények vagyuk, bírjuk a fájdalmat is elviselni nem csak a tempót. 
Azt fogja észrevenni, hogy egy idö után az edzések ellenére is elmúlik a fájdalom, lassan ugyan de biztosan csökken, majd megszünik.

Ezek után a büdös életben soha többé nem tér vissza ez a sípcsont körüli csonthártyagyulladás ha így edzés, terhelés ellenére kihúzzuk fájdalomtürö képességünket próbálva.
Ezt tudom tanácsolni, javasolni mindekinek aki szembesül vele. Türelem rózsát és futást teremt.

 

Előzmény: Ogf_Soron (169800)
Spenót Creative Commons License 1 napja 0 1 169801

Sehol sem vagy! :) Én ugye eleinte sérülés, majd családosodás és leginkább saját hülyeség miatt 7 évet hagytam ki... Viszont legalább 3 évig hastáncos csajokat fotóztam eközben... :)

Előzmény: Ogf_Soron (169800)
Ogf_Soron Creative Commons License 1 napja 0 0 169800

Akkor lehet, hogy csúcstartó vagyok 10,5 hónap kihagyással. Mostanában kezdtem el újra futni, mert már agybajt kaptam, és persze nagy nehezen eljutottam oda, hogy sejtésem van, mitől voltam lerottyanva. Sípcsont fájdalom első lépésben, aztán begyulladt a térdem úgy, hogy lábra állni nem tudtam. Punctio, leszívták a gyulladt folyadékot a térdemből, Aflamin szedése, meg holmi semmitérő fizikoterápiás kezelés. Javulás van, teljes gyógyulás nincs. Mi a f@sz van már - gondoltam magamban, meg mondtam is. Várok, várok, semmi.  Reumatológia: ne fussak, biciklizzek. Tudod, mikor! Jó, akkor induljunk el valamerre. Pom-Pom barátunk ajánlott egy orvost, aki tényleg nagyon jó. Előtte MRI. Megyek az eredménnyel a kezemben hozzá, ő közli velem, hogy negatív. Góc van a szervezetemben, az okozza, hogy tompa fájdalom van a térdemben. Finoman elkezdhetek futni, ezt mondta.

Elmegyek reumára újra a sportkórházas leletemmel, amin az áll, hogy teljes labor és góckutatás kell. Azt mondja az orvos, hogy semmi szükség rá. Még jó, hogy egyet értenek. Beszélek egy másik orvossal, az meg szintén ajánlja a góckutatást. Akkor irány a labor. Semmi. Az egyik orvos mondta, hogy még ha nem is mutat semmit ki a labor, akkor is lehet góc, csak letokolt. Fül-orr-gége megvolt, de semmi. Jön a többi  szakrendelés.

 

A futás? Fényévekre vagyok a régi formámtól, de azért annyira nem rossz az időm, főleg, hogy nem is szakítom meg magam. Ami viszont aggaszt, hogy csak rövid távokat futok, mert hosszúkat nem merek, mégis fáj a sípcsontom utána. Vicces, mert nem éppen egy nyápic ember vagyok, nem is olyan munkát végzek. Vagy ez a nyomorult góc csinálja a fesztivált, vagy csak ilyen puhány lettem. És mindezt úgy, hogy szedek most Aflamint is, biztos, ami biztos. Mondjuk a gyulladást sosem sikerült kiirtanom a szervezetemből, de szívből remélem, hogy végre megtalálja valaki, honnan ered, és akkor vége lesz ennek a történetnek, mert már baromira unom.

 

Ez az ínhüvely gyulladás miféle "betegség"? Nyomásra érzékeny a sípcsontod? Jegelés ért valamit? Ketodex mire való?

Előzmény: 6600GT (169794)
lallaj Creative Commons License 1 napja 0 0 169799

Mikor elkezdtem futni, akkor kihagytam pár hónapot vesekő miatt. Nem kellett volna, de nem tudtam, hogy futhatok-e, itt mikor kérdeztem a dokit, hogy normális-e az, hogy vért pisálok, csak legyintet és vigyorgott. Ebből nem tudtam eldönteni, hogy mi legyen. Mikor kiszedték a köveket, megint kimentem futni, a kövek újra termelődtek, majd megint leálltam a futással. De akkoriban az sem érdekelt volna, ha többet nem futok.

Mióta rendesen/rendszeresen futok, azóta rémálmaim is vannak, hogy valami miatt nem tudok futni. Minden bajom van, ha nem mehetek futni pár napot. Még a pihenő napommal sem vagyok kibékülve, akkor is mennék. De azt azért betartom, mert nyújtani viszont nem nagyon szoktam.

A Te helyzeted is megoldódik, aztán nyomhatod megint, ahogy a csövön kifér.

Előzmény: 6600GT (169794)
lallaj Creative Commons License 1 napja 0 0 169798

Akkor mindent bele!!!

Előzmény: Alg (169796)
ateszking Creative Commons License 1 napja 0 0 169797

A héten az egyik futóedzésem időpontjában Prágában leszek. Tud valaki egy jó útvonalat ajánlani, ahol le lehet futni 14 km-t úgy, hogy nem fulladok bele a kipufogófüstbe és halálra sem unom magamat egy túl rövid körön?

Alg Creative Commons License 1 napja 0 0 169796

Jelentem a bőnyém jól van, és hétvégén jót sikerült futnom félig a föld alatt :) ráadásul még aznap szombaton buli is volt, hajnal 4-kor kerültem ágyba :D

 

Izomláz nuku, lehet tolni tovább, bírom én az iramot :P

 

Ha hazaértem linkelek képeket - még a zertéelklubb is kint volt, meg indexes cikk is született a dologról.

Előzmény: lallaj (169792)
6600GT Creative Commons License 2 napja 0 0 169795

Legjobban attól félek, hogy jönnek  a kellemes langyos tavaszi délutánok a virágillatú levegővel, és én meg nem mehetek. össze tudnék törni valamit ilyenkor. Mondjuk az orvosok arcát, akik elrakták a halom pénzeket, de a tanácsuk, kezelésük szart sem ért.

ortopédus magánrendelés Szombathelyen: bemegyek, úgy kezdtem tavaly (sípcsontfájdalom), üdvözlöm, tudom hogy valószínű túlterheltem a lábam, és pihentetnem kell, így is teszek, jegelem is, de van esetleg valami ami segítene a gyógyulásban? Válasz: Hát igen, valószínű az ínhüvely begyulladt, ez makacs sérülés, folytassa a jegelést, és ne fusson, esetleg megpróbálhatja a Ketodex tablettát ( már túl voltam rajt).  10 ezer ft-ot kérek. Értitek? nem mondott újat, előrelépés nem történt, kb. 3 percet foglalkoztunk a témával, és 10 ezer ft? Hát milyen órabér ez, és ráadásul a semmiért? Fehérváron 42 ezret fizettem ha jól emlékszem, azért, hogy megmondja a faszi, hogy a bal lábam 4 mm-rel rövidebb, és hogy szerinte ne fussak, hanem kerékpározzak, és akkor nem fog többet fájni a sípcsontom. 4mm, azaz nincs fél centi. melyik ember az, aki mm-re szimetrikus? Mi nem robotok vagyunk, hanem biológiai egyedek, semmi sem szimetrikus... vicc ez az egész.

Előzmény: amatőr (169793)
6600GT Creative Commons License 2 napja 0 0 169794

Ezek  a többhónapos kihagyások idegileg tesznek tönkre. Több mint 3 hónapja (mióta rájöttem mi a baja a lábamnak) nyújtok minden nap többször is, jegeltem, éjjelre fásliztam különböző krémekkel. nem tudom hány tekercs folpackot használtam el. Aztán először a folpackozást hagytam abba, egy hete meg a jegelést, mivel külföldi oldalakon (pl. Runner's world)olvastam, hogy gyakorlatilag nincs gyulladás ilyenkor, csak mikrosérülések, és ezesetben lassítja is a gyógyulást a jég, mivel lelassítja a vérkeringést. 3 hete minden éjjel hátra/felkötöm a lábfejem, és minden reggel úgy kelek fel, hogy mielőtt ráállok a lábamra, átfut a gondolat: vajon fáj még? Aztán ráállok, és bizony fáj. Ekkor mondom, rohadj meg,  és el van baszva a napom. Hol jobban, hol kevésbé, de fáj. Napközben szinte alig, vagy egyáltalán nem fáj, tehát gyógyul, csak hihetetlenül lassan. A bal lábam már rendbejött (mindkettő sarkam fájt), azzal már nekiállnék futni, de a jobb az nagyon makacs.

 

Ha valakinek van ötlete, miként gyorsítható a gyógyulás, ne tartsa magában!

Előzmény: lallaj (169791)
amatőr Creative Commons License 2 napja 0 0 169793

...több hónapos kihagyásba bele sem merek gondolni...

 

Na igen, bátornak kell lenni.

Előzmény: lallaj (169791)
lallaj Creative Commons License 2 napja 0 0 169792

Hopp. Most nézem, hogy mire írtál. Ott Alg írására reagáltam, ahol is írta, hogy nem megy neki a futás, volt egy kis talp problémája és elmaradnak az eredményei a régebbiektől.

Előzmény: 6600GT (169790)
lallaj Creative Commons License 2 napja 0 0 169791

Eddig még elkerültek a sportsérülések, egyszer kellett csak kihagynom talpi bőnye szerűség miatt 1 hetet. Szerencsés vagyok, azt hiszem, de tudom, hogy egy hét kihagyás is mekkora szívás, több hónapos kihagyásba bele sem merek gondolni. Nem a lassulás miatt, hanem inkább a tehetetlenség érzése miatt.

Remélem hamar rendbe lesztek. Jobbulást mindenkinek.

Előzmény: 6600GT (169790)