Csülök,
én egy szóval se mondtam, hogy rossz, csak azt, hogy szerintem nem kefír. Szimpla aludttej csak vakításnak odabiggyesztették elé azt a "kukázusi" (mingyá' hanyatt esek!!!) jelzot.
en majdnem minden reggel egy danone kefirt reggelizek ket kiflivel (csak hetkozben melohelyen) es az egyik legjobb regeli. mas etkezesre mondjuk nem tudnam elkepzelni.
apropo szerintetek mi a finomabb a natur joghurt vagy a kefir? tudom, hogy mas a ketto, de akkor is erdekel. en kefirparti vagyok es nem szeretem a natur joghurtot, a joghurosok szeretik a kefirt?
Ne csináljátok mán!!! Azért a kefír nem egyenlő az aludttejjel! Vagy igen??? :-oooo
Egyébként én azért szeretem a kefírt, mert nem annyira savanyú mint a joghurt. Azt nem is szeretem a savanyúsága miatt.
A Kaukázusi néven futó, zöld dobozos tejtermék szerintem is klasszikusokkal :-)) jobb a többinél.
Mindenesetre én, ha a recept joghurtot ír, általában automatikusan kefírt használok helyette, gyakorta tejföl helyett is.
üdv,
Ghanima
"Aludttejet még egy konyhai antitalentum is tud készíteni."
A "konyhai antitalentum" sokkal jobb kefírt tud készíteni, ha a nagy pohárba tesz egy pici bolti kefírt vagy egy kis tejjel kiöblíti az elfogyasztott kefír dobozát és azt önti a nagy pohárba. Hamarabb kész az aludttej és finomabb is.
Kedves Anteris,
vitatkoznom kell veled!
A Kaukázusi kefír kb. 5 klasszissal jobb a rendes kefírnél, pedig az is nagyon fínom. Én literszám iszom, ebben az agyforraló melegben a hideg kaukázusi kefír a legjobb hüsitö /természészetesen a SÖR után !!! :) /.
Köszi a gyors felvilágosításért :))). Amúgy szerintem nem mindegy, hogy ki a gyártó. A milli-re igaz, amit írtál, szerintem is pocsék, de a másik (sajna nem jut eszembe milyen, csak az, hogy zöldes dobozban van) egész jó.
A "kaukázusi" kefír egy nagy átverés. Kutya közönséges aludttej íze van. A hagyományos kefírnek legalább van egy kis különlegesség a zamatában de emez? Vegyél egy liter - nem hosszanfos - tejet, töltsd ki egy nagy pohárba, hagyd érni egy-két napig és lőn a "kaukázusi" kefír. Gondolom a tonnaszám megromló tejjel kellett valamit csinálni az üzemben s az okos szakemberek gyorsan kitalálták, hogy a kefír gyártási technológiáját megspórolva piacra dobnak valami jó hangzású névvel egy rém egyszerű terméket. Bejött nekik. Én is bekaptam a csalit. Egyszer és utoljára. Aludttejet még egy konyhai antitalentum is tud készíteni. Lásd Anteris! :)
A topiccímre válaszolva: igen, ha az arcodra kened, mert természetes formában található benne az alfa-hidroxi-sav, amelyet mostanában felkaptak a kozmetikai cégek a legmenőbb krémjeikhez (az AHA-s krémek méregdrágák, de állítólag gyönyörűen kisimítják a ráncokat).
:-DDDDDD (Írhatnám, hogy viccet félretéve, de tudtommal nem viccek a fentiek.)
Szóval megenni? Szerettem (szerintem egy sós vagy sajtoskiflivel naccerű, esetleg uborkával), szeretném is, de rövid ideje kialakult fehérjeallergiám mián nem ehetem sajnos. :(