A virágpor nem oldódik, az úgyis kiülepedik az üveg aljára. A nektár tartalmazza az illatanyagot. Az kiázik a hűtőben is., csak lassabban. Én egyébként egy nap után les szoktam szűrni a szörpöt, ami akar, addigra úgyis kioldódik. Nem vettem észre, hogy több napos áztatás esetén az első nap után erősödne az illat.
Szörpöt szeretnék (majd) készíteni és nemrég eset szó arról, hogy bizonyos bogyók mérgezőek, de ez a virágra is vonatkozik? Vagy bármelyik bodzavirág ehető (bundás) illetve használható szörpnek?
Hát nem tudom te mit olvastál, de én bodzabogyóból készítettem bort és nem valami szeszpárlatot. És mézet raktam bele bőven, az íze teljesen olyan mint az érett bogyóé, csak hasfájást okoz kis mértékben, tehát nem tudom úgy inni mint más bort. Kb olyan mint mikor reggelire pálinkát iszol magában vagy mézet.
Megkóstoltuk. Nem durran, de nyitáskor sziszeg és szolidan pezseg. Nekem édes, páromnak "tök jó" :).Átmenet a szörp és az igazi pezsgő között.El tudom képzelni 35 fokos melegben a diófa alatt, zöldséggel megrakott sült nyúl után, de mindenképp szárazabban, nem ilyen édesen.Továbbra is maradok a sörnél :).