Keresés

Részletes keresés

Strange Creative Commons License 1999.07.29 0 0 603
Sajnos, mint említettem nem ismerem a Home teljes szövegét magyarul. Vannak még más hiányosságaim is. Például inglisből nem vagyok pörfikt, így eredetiben sem bírom értelmezni. Ha valaki egy laza mozdulattal leközölné, átfutnék rajta és akkor lehet, hogy másképp fogom látni a dolgot. MárK lesz folytatás, csak dolgozom is egy kicsit.
KuZo Creative Commons License 1999.07.29 0 0 602
Boldog szülinapot Mark Morpet és Strange!!!
Eddig Strange a "legöregebb" :o)
Én 72-es vagyok :o(
MarK Creative Commons License 1999.07.29 0 0 601
"...Istennek rossz a humorérzéke..." vagy valahogy így van a Blasphemous-ban. Strange-nek igaza van, mennyi irónia érezhető egy-egy számban... Érdekes a Home-mal kapcsolatos elemzés, mindenesetre a szám egészét nézve/hallgatva/értve nekem nem a "kaszás" ugrik be, inkább Useles gondolatmenete áll közelebb hozzám, de lehet, hogy Strange-nek igaza van. Ezt Borbély Lajosnak kellett volna megkérdeznie Martintól Rigában :-). Örülök az érdemi eszmecserének.
Strange, várom a folytatást :-)))!
ShadoW Creative Commons License 1999.07.29 0 0 600
MarK,
ha tudsz, válaszolj légyszi 1/2 4ig cd ügyben, thx:) nelli
Strange Creative Commons License 1999.07.29 0 0 599
Useless: akár így is lehetne értelmezni. Nem akarom eldönteni, nem is tudnám, de gondolj csak arra az iróniára, amellyel - igaz még 1984-ben (Már megint!!!) más aspektusból a Blasphemous Rumoursban énekelnek Isten és a halál kapcsolatáról. Így fordítva miért ne lehetne a kaszás Isten egyetlen, igaz barátja és így azé is akihez elküldi, elvégre lehet, hogy a sors csak akkor kárpótól, ha Isten befogad, tehát meghaltát. Félre értés ne essék nem vagyok egy halálvágyó típus - sőt ellenkezőleg - és nem vagyok egyetlen öngyilkosjelölt szektának sem a tagja, csak elfilóztam egy másik gondolatmeneten.

Amúgy pedig egy kis vidámság. Én is hasonló jókat kivánok minden július 26.-án született hozzászólónak, így neked is MárK.

Useless Creative Commons License 1999.07.29 0 0 598
Én nem a Halálra gondoltam, hanem pont az ellenkezőjére. A szövegben ez van:

"God send the only true friend
I call mine
Pretend that I'll make amends
The next time"

Én ezt így fordítom:

"Isten elküldte egyetlen igaz barátomat
Aki csak az enyém
Szerinte majd legközelebb
Kárpótol a sors"

Én úgy gondolom, hogy ez a kopasz ember az ő Őrangyala. Remélem nem mondtam nagy hülyeséget.

MarK Creative Commons License 1999.07.29 0 0 597
off
Hát ez nem semmi! Júli 26.-án?
Morpet, a hozzászólók egyik nagybecsű tagja is júli 26.-án született, igaz ő még "csak" 22 volt. Aztán itt vagyok én is, aki szintén 26.-án született - 23 évvel ezelőtt. Örvendek! Isten éltessen útólag is!
Strange Creative Commons License 1999.07.29 0 0 596
A kaszás felvetéssel egyet tudnék érteni, beleillik az összképbe, s talán biztos tudjátok, hogy Martinnak erős a halálfélelme. Van amikor nem mer elaludni és volt már, hogy roham szerűen tört rá egy koncerten a ráadás előtt, még a Deavotional turnén.
Strange Creative Commons License 1999.07.29 0 0 595
KuZo! 70-es.
Mark: majdnem bingo 26-án töltöttem be a 29-et. A történetet pedig folytatom. Elvégre szólásszabadság van vagy mi...
Usless:... ne szaladjunk annyira előre. Épp azért kezdtem 1984-nél, hogy a folymat bemutatásával a jelenséget is bemutassam, meg azt, hogy milyen alapokon és hogyan jött létre a HDMFC a PeCsában. Ez már történelem, s mint olyan izgalmas lehet azoknak, akik kis hazánkban rajonganak a DM-ért és/vagy lejárnak a Klubba.

Sajnos nem tudom, hogy a kopasz ember mit jelképez sajnos az Ultránál már az élet nagy dolgai foglalkoztattak, így bár hallgatom nem tudom miről is szólnak a dalok és a klipet is csak egyszer láttam. Azonban érdekelne az a teória. Például lehetne róla vitatkozni, de ha nagyon 'szégyelled' küld el az e-mailemre.

KuZo Creative Commons License 1999.07.29 0 0 594
Szerintem a kopasz ember maga az öreg kaszás. Vagy tévedek?!
KuZo Creative Commons License 1999.07.29 0 0 593
Strange! "Hanyas vagy 47-es??" :o)
MarK Creative Commons License 1999.07.29 0 0 592
Persze, persze, folytasd csak a történetet! :-)
Szerintem, ha már az "öregedés" szóba került, úgy kb. 30 felé járhatsz...
:-)
Useless Creative Commons License 1999.07.29 0 0 591
Szia Strange!

Én is üdvözöllek, és köszönöm hogy válaszoltál a Walking in my shoes madaras felvetésemre. Úgy gondolom, a Te véleményed teljesen fedi a valóságot, (a torz lelkiség kivetítése) hogy mit akarnak szimbolizálni ezek a madarak. Azt a véleményt ugyanis nem vagyok hajlandó elfogadni, hogy "semmit, csak úgy vannak"

Amiről nagyon szeretném hogy írnál, az a vallásos imádat. Arra lennék kíváncsi, hogy hogyan alakult ez ki. "In the beggining". Mikor jelenhetett meg az első fekete ruhás Dave utánzat, vagy a bakancs minek kapcsán jött divatba. Én 1988-ban csöppentem ebbe a világba, de akkora már kialakultak ezek a külsőségek. De hogyan? Erre lennék kíváncsi.

Senki nem reagált arra a felvetésemre, hogy a kopasz ember a Home c. videóklippen kit/mit szimbolizál. Talán ezt is megtudnád fejteni. (nekem van rá válaszom, de félek, hogy hülyeség)

Ott leszek a Shop előtt 23-kor fekete kalapban és 101-polóban. SEE YOU!!!!

Strange Creative Commons License 1999.07.29 0 0 590
Bocs, hogy az ősrobbanás előtti korba kalauzoltalak benneteket, de úgy gondoltam, hogy a Depeche Mode-ról mindent tudtok, amit tudni lehet. Új információkkal pedig csak Ti szolgálhattok nekem. Gondoltam cserébe, meg talán egy ú szífolt a topicon. Sajnos ilyen öreg vagyok. 1984. Egyébként hívnak a hírek, ha moast épp nem is a háborúké...

U.I.: Bocs a betű- és helyesírási hibákért, meg az esetleges apróbb tévedésekért (pl. azt hiszem az már inkáb '84 nyara volt), de munka közben és ennyi év távlatából nehéz összezedni a gondolatokat. Hiába na, az öregség! Meszesedik az ember agya. A történet egyébként a végére még akár érdekes is lehet. Ja! Jut eszembe a 'Stories of old'. Nem tudjátok véletlenül ki énekli ezt a jó kis számot...

MarK Creative Commons License 1999.07.29 0 0 589
Jó fej vagy :-).
Igen, visszamenék... de nem a könyvben lévő diktatúrába (mint tudjuk, az 1984 c. szám arról szól :-)).
disp_ Creative Commons License 1999.07.29 0 0 588
Márk yol meggondoltad ezt??
Ezerkilencszáznyolcvannégy-be akarsz visszamenni?
Hiszen nincs egy nyugodt perced...A háboru hirei nap mint nap....

Ps : Bocs de ez 1 olyan magas labda volt amit nem hagyhattam ki :)

MarK Creative Commons License 1999.07.29 0 0 587
Strnage!
Szenzációs vagy, csak így tovább! Nekem is meséltek már ezekről a lemezboltokról, volt, ami volt, azért néha nagyon visszamennék azokba az időkbe - mégha csak néhány napra, vagy órára is...
:-)))))
Strange Creative Commons License 1999.07.29 0 0 586
Először is köszönöm az invitálásokat, de most már biztos, hogy pénteken nem tudok elmenni. Majd máskor, három és fél év elmultával azt hiszem ezt nem is kell elkapkodni.

Addig is játszuk azt, hogy miközben a topic múltját olvasgatom, addig a HDMFC és a hazai DM-láz történetéről írok ezt-azt. Hátha érdekes lehet és egy kicsit megvilágítja ennek a jelenségnek és/vagy mítosznak a lényegét. (Bár az olvasottakból úgy látom mindenki érti, érzi. Ez nagyon jó!) nem tudom, milyen gyorsan fogok haladni, mert csak a munkahelyemen gépezek, ahol időnként dolgozni is illik, ráadásul nálunk percre pontos határidők vannak. De kezdjünk bele:

BONG1 - A hazai őskor, avagy valahogy véletlenül rés támad az ördögi körön...

Magamról egyelőre csak annyit, hogy mint 'őskövület' 1984. tavaszán a 'Master and Servant', akkor új single és a rádió, egy használtan kapott MK27-es kezettás magnó(ha mond valamit), továbbá egy barátom jóvoltából találkoztam először a Mode-dal.

Ez csak azért érdekes, mert a média mai szerepét Ti is taglaltátok lejjebb. Akkoriban nehéz volt bármihez - zenében is - hozzájutni. A rádiók csak erősen megválogatva játszották a külföldi slágereket. Ún. maszek (másmilyen ma már nincs is) lemezbolt egyetlen egy vol a Baross utca Kálvin téri végén. A lemezek/kazetták pedig irtó drágák voltak és többnyire csak a 60-as 70-es évekből (mint a Slágerrádió), meg a rádiókban is játszott előadóktól árultak hanghordozókat.
Ezzel az ördögi kör bezárult volna, ha nem támad rajta rés...

Hogy először ki, már meg nem mondom (mindössze ketten lehettek: a B. Tóth meg a Komjáthy) el kezdte játszani az akkor éppen frissen a piacra (nem a szocialista) került 'Master and servant' korongot. Ráadásul - mint később kiderült - nem is a kislemez verziót, hanem az amerikában a Sire Records gondozásában megjelent 12" maxit. Ez tovább fokozta az izgalmakat, hiszen azt hittük, hogy az énekes(akkor még nem tudtuk sem a nevét, sem azt, hogyan néz ki vagy egyáltalán hányan vannak) be volt rúgva, úgy énekelte fel a dal végét.

Később elcsíptük az eredeti Mastert is, így már majdnem két DM számunk volt, kinek kazettán, kinek még szalagos (orsós) magnón.

folyt köv.

MarK Creative Commons License 1999.07.29 0 0 585
cris: O.K.
Strange!
Köszi a dícséretet. Amikor elindítottam ezt a topicot nem gondoltam, hogy milyen lehetőségek rejlenek egy ilyen fórumban és nem is hittem, hogy ilyen méretűre "dagad". Azt vettem azonban észre, hogy sokkal többen (szerintem min. 4-szer, 5-ször annyian) olvassák, mint "írják". Híre ment a dolognak, szerencsére sokan tudnak róla, néhányan már kérdezték is, hogy nem én vagyok-e az a Márk, aki... Na mindegy.
Az észrevételeidet pedig nehogy elfelejtsd! Szükségünk van egy ilyen tapasztalt, az "őskort" is megélt ember véleményére :-). Nagyon felkeltette az érdeklődésemet az a tény, hogy 87, az alakulás időpontjától kezdve lejártál. Engem ugyanis (a 36 órás klub mellett persze :-)) főleg ez a 87-90-ig terjedő időszak érdekel. Hiába kérdeznék bármit is, inkább mesélj, ami eszedbe jut :-).
Ha kb. tavaly ősz óta nem vagy képben, akkor lehet, hogy érdekelni fog majd az az .mpeg koncertvideo cd (Köln,98.10.05.), ami dispnek köszönhetően került a "köztudatba" és amiről a topicban is szó volt. Amennyiben így van (tehát érdekel), akkor szívesen viszek egyet neked pénteken - eggyel több okod lenne, hogy legyere :-).
A topicra visszatérve, elég érdekes a témák menete, összességében elégedett vagyok, bár való igaz, hogy kb. júni-júli időszakban kicsit elmentünk Shape topicba :-) - az is igaz, hogy ezt már nem túlságosan bánom (noha nem is ált szándékomban ennyit "sépeskedni"). Egyébként pénteken pont a Shape lép fel, ha érdekel, majd írok neked is róluk, de most már csak kizárólag magánban (ezentúl a Shape-rő csak aktuális, új infokat szeretnék a topicba írni).
Na, abbahagyom végre (rossz tulajdonságom, hogy sokat tudok "beszélni").
Mégvalami: W és a többiek: meghallgattam a Chemical Brothers új albumát (Surrender) - nem is olyan vészes, sőt tul.képpen meglepően jó.
cris Creative Commons License 1999.07.28 0 0 584
Csao all..olvasgatom hogy ki hogyan fog kinézni...

Ha Disp jön,őt megismerem..amúgy Fekete ing szürke nadrág,és fekete Martens..

Szőke a fejemen a hajam es nagy leszunk nehanyan:-))

Cső:-)) sirC

kanga Creative Commons License 1999.07.28 0 0 583
Sajnos mennem kell Joccakat All!
kanga Creative Commons License 1999.07.28 0 0 582
KuZo
Nagyon jó a siteod!
"The landscape is changing, the landscape is crying"
Strange Creative Commons License 1999.07.28 0 0 581
Mindenki!

Egész bele jöttem! Már Gahan után egy nappal vagyok. (05.10.). Lenne egy-két hozzászólásom, de a végére úgy is elfelejtem. Meg látom, hogy időnként eltűnnek arcok. A Dr. Beatre és a Why Notra nagyon is emlékszem. D.Vader például utóbbiban elég jól értesült. Különben pedig lejárt a munkaidőm. Örülök, hogy felfedeztelek Benneteket!!!

kanga Creative Commons License 1999.07.28 0 0 580
De legalabb valaki valaszolt ;)
KuZo Creative Commons License 1999.07.28 0 0 579
EZ NEM IRC!!!
KuZo Creative Commons License 1999.07.28 0 0 578
Légy üdvözölve Strange!
Disp nincs itt csak én! :o)
kanga Creative Commons License 1999.07.28 0 0 577
Disp Te ittvag?
Nem értem én ezt... ez nem olyan mint az irc?
valaki valaszoljon mar!
kanga Creative Commons License 1999.07.28 0 0 576
Most akkor van még itt valaki?
kanga Creative Commons License 1999.07.28 0 0 575
Hello All!
Strange Creative Commons License 1999.07.28 0 0 574
Kösz a meghívást disp!

Rég volt 96 márciusa, úgyhogy még gondolkodom! Addig is szorgalmasan olvasgatok!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!